18 000 trappsteg.

Då var det juldag. Igår kväll var jag rejält trött, så jag somnade tidigt. I morse ringde min lillebror och väckte mig kl 9.20. Kändes som att det var dags att stiga upp då :) Däremot undrar jag: Hur tänkte jag innan jag reste utomlands? Trodde jag inte att jag skulle behöva äta nåt eller så, när jag väl kommit hem igen?  Jag har typ ingenting i kylen... en torr ostkant och lite gammal creme fraiche. I  morse när jag kokade kaffe märkte jag att grädden gick ut den 17:de.... alltså drygt en vecka sen. Det är som att tankarna bara nådde fram till resan.... resten var blankt. Eftersom affären har stängt idag så får jag ligga lågt tills i morrn. Då får jag handla lite :)

Direkt jag får hem kameran (min har lagt av så vi har använt en lånad kamera på resan, och Pernilla har den än) ska jag visa bilder från den underbara veckan på Gran Canaria. På väg dit i planet, satt vi bakom en liten familj. Mamma, pappa och deras son på kring 7-8 år. Mamma och Pappa började dricka direkt alkoholförsäljningen startade, och mamman betedde sig så fruktansvärt illa. Lillgrabben grät, bad att de skulle sluta dricka och bråka, och till slut var jag tvungen bli förbannad och säga till. Jag höjde rösten en hel del och talade om vad jag tyckte och tänkte kring deras beteende, och sa åt dem att sluta supa och tänka på grabben. Skönt att ha sagt till, och det var flera andra resenärer som sa till mig att det var bra att jag sagt till. Tyvärr det enda jag kunde göra-säga till, men NÅN vuxen måste ju kliva fram och ryta ifrån när barn far illa.

Det var ljuvligt att kliva av planet på las Palmas och känna ljumma vindar. Kring 22 var vi framme på hotellet, åkte upp med hissen till den 15:de våningen och låste upp dörren till lägenheten med lite sådär darriga känslor... man vill ju ha lite fint :) ..... 2 sovrum med 2 sängar i varje rum, ett i stort sett nytt kök med spishäll och bardisk, fin liten toa med dusch där duschhörnan var så liten att man fick dra in magen och gå in sideways liksom. (min kompis kille Johan skulle inte kommit sig in, det svär jag på, han har för stora magmuskler :) )  Sen kikade vi ut på balkongen. OH my God. Full havsutsikt, inglasat där man kunde skjuta glasrutorna åt både höger och vänster.... jag blev kär i utsikten !!  Vi har många härliga stunder spenderade på den balkongen kan jag säga.

Första dagen, lördagen, gick vi runt i shoppingcentran, gick lite längs strandpromenaden, visade upp våra bleka ben och armar, la oss vid poolen och förundrades över solvärmen. Härligt få ligga i bikini i december :)

Dag två fastnade vi i hissen när vi skulle åka ner för att gå till stranden på morgonen. Hissen fastnade mellan våning 14 och 15. Vi hann alltså en halv våning. Vi tryckte på larmknappen, vi skrek, vi bankade, vi svor, vi blev rädda...... och receptionen hörde ingenting. Efter en god stund kom en tysk gäst som bodde på våning 14, han hade hört larmet och skriken. Han gick ner till receptionen och sa att vi satt fast. Efter 20 minuter kom en reparatör och fick upp dörren så vi fick hoppa ut. Ingen direkt kul upplevelse. Efter det åkte vi inte i hissen mer. Det var 600 trappsteg en väg..... vi gick upp och ner i snitt tre gånger per dag.... typ 18 000 trappsteg under veckan. Som kompensation av hotellet fick vi (efter det att fritidsresor varit på dem) äta en buffemiddag som var i stort sett värdelös, men av Fritidsresor fick vi först en blomma och en chokladkaka redan på aftonen den dagen, sen kom de med en flaska champagne på torsdagen när jag fyllde år :) :) DET var jättekul !!!

På tisdagen (tror jag att det var... har blandat ihop dagarna lite) Tog vi bussen in till Las Palmas för lite shopping. Kanonroligt... och kanonbra för min panna och min mage som var hyfsat brännskadade. Kändes fint att skippa solningen den dagen. Onsdag låg vi på stranden ett tag, vid poolen ett tag, och på balkongen ett tag :) 

Vi har sett kanonbra underhållning, ätit god mat, druckit goda drinkar och jag har druckit kall öl. Vi köpte några vinflaskor en kväll. En flaska rött för 20 kronor som var alldeles förträffligt gott.

Det här blev ett hyfsat långt inlägg.... skriver resten i morrn :)
Hoppas ni har en bra julhelg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0