Japp, så var det



För exakt ett år sedan satt jag och gruvade/såg fram emot ögonoperationen.  Jag trodde ju att det skulle bli kanonbra i en handvändning... att jag skulle åka dit, operera, åka hem och läsa en bok... och synen skulle vara bra. Det visade sig inte vara riktigt så... det har gått ett år nu, och det är fortfarande inte bra, och kommer inte att bli det heller. De fick stopp på läckaget.... men synen gick inte rädda...   jag ser rad 3 på tavlan... sen är det stopp. Jag ser krokigt och förvrängt...   men det har jag faktiskt hunnit vänja mig vid. Värre är nu den huvudvärk som jag antar kommer kommer från synen på det ögat. Jävligt jobbigt.

Nåja... i övrigt har jag tränat lite med Kelly idag.


Vi jobbar på lite nya moves :) :) och det är superkul :)

Idag har jag varit bort till Pernilla en sväng... vi borstade upp hästarna lite....   sen har jag varit ute med hundarna... varit upp till slalombacken på eftermiddagen när det klarnade upp och blev sol. Vi gick nästan ända längst upp... jädrigt jobbigt :)

Nu på kvällskvisten har vi tagit det lugnt. Strax blir det ut för sista pinkrundan, sen hopp isäng. I morgon ska jag följa Pernilla in till stan en sväng.  Hon vill kolla på lite kläder inför sin Barcelona-resa.   Snart kommer Hannah hem från sin tågluff :)  HOn har varit borta i tre veckor och det ska bli härligt att få hem henne. När den ena kommer hem, så åker den andra :)   Själv blir jag hemma :) :)

Molly höll ju på att kvävas idag... eller kvävas och kvävas.... men hon satte en stor bit torkat grisöra i halsen. Hon kom och skrek.... och jag såg på utsidan halsen att det var en rätt stor bit. Oj vad hon skrek.  När jag öppnade hennes mun såg jag att den satt alldeles för långt ner för att jag skulle få tag på den... så jag vände henne upp och ner och tryckte över magen, precis nedanför revbenen.... Heimlich manöver ....   tryckte HÅRT och snärtigt några gånger.... och då lossnade den. TACK OCH LOV !    Aldrig mer att de får grisöron eller tuggben när jag inte är hemma. Jag har ju upptäckt tidigare att de här tuggbenen blir ibland till stora, sega, slemmiga bitar... nä... hädanefter blir det märgben och torkade leverskivor.

Nä... ska väl ta och gå ut med hundarna en sista sväng, sen krypa isäng. Den här dagen har varit fylld av värda saker.... men det blir ju inte av sig själv... ibland måste man ju faktiskt anstränga sig lite :)  Även om mycket i livet faktiskt kommer till en av sig själv... ofta räcker det att öppna ögonen och famnen, så ramlar det in mycket av värde ... bara av sig själv. Mycket positivt som det bara är att tacka för och ta emot. Tänk om alla ansträngde sig en liten liten smula.... då skulle livet kunna vara underbart, inte bara för en själv, utan för många runtomkring åxå. Om alla hjälpte någon.... Om alla ställde upp för varandra .... Tänk om alla bara kunde... helt prestigelöst... ställa upp för någon som behöver hjälp.

Att ställa upp för någon. Ibland kränger man sig ut och in för att ställa upp för någon... och det blir fel. Ibland räcker det faktiskt med att tala om att man tänker på personen i fråga...   Ibland VILL man så gärna hjälpa... men man vet inte hur. Man VILL vara den som lättar bördan... men har inte redskapen. Ibland önskar man att man kunde göra mer....  mycket mer.... 

Jag hoppas att mina vänner vet att jag vill göra allt jag kan för att hjälpa... men att jag inte alltid räcker till, och att jag ibland måste säga nej.  Jag säger inte Nej för att vara taskig... utan för att jag helt enkelt inte räcker till.  Det skäms jag aldrig någonsin över... Ta det inte så, men det är ibland därför svaret måste bli Nej. För min egen skull.

Att säga nej... det är inte helt lätt. Det krävs mer träning och självinsikt att säga Nej, än att säga Ja. Konstigt egentligen.... Men så är det.  Det är lätt att man får.. dåligt samvete... känner sig taskig.... vill inte bli sedd som en svikare... Men.. ibland kan ett Nej från någon... egentligen vara det bästa som kan hända..... det Nejet, kan få en människa att växa... faktiskt.

Nej .... nu är det läggdags, men först ut med hundarna :) :) :)

HOppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0