blixtar och dunder



Jag funderar kring det här med fyrverkerier och smällare. Att folk inte ids bry sig om hur hundar och andra djur mår när det smälls och fyrverkerias, det vet jag mycket väl, men jag undrar vad det är som gör att man tycker att det är ok att smälla och dra iväg raketer vid vilka tider som helst, huvudsaken man närmar sig nyår?

Att man smäller och lever om kring 12-slaget, det är helt ok, då är man förberedd så gott det går. Tänker nu på hundarna som inte alltid far så väl av det. Hos mig är det Paddy som far mest illa. Han vågar inte pissa ute när det börjat smälla. Förra nyårs började det smälla redan vid kl 16.... så den kvällen var inte angenäm kan man säga.    

I år har jag försökt förbereda honom bättre. Jag köpte  en skiva med skott och fyrverkerier, som jag spelat en hel del, och hoppas att han på det sättet tar det lite lugnare den här gången.

Tänk om alla kunde visa varandra mer hänsyn, både hundägare och icke hundägare.  


Kommentarer
Postat av: Marie

Ja, det är hemskt att de kan smälla och hålla på, vissa gör det redan före julafton, förut så sålde de fyrverkerier, redan vid jul, nu ska de sälja från den 27/12, jag är själv rädd för smällare och fyrverkerier, eftersom jag fick ett fyrverkeri bakom min rygg när jag var 6 år gammal, den smällde precis bakom min rygg och efter det så är jag rädd för höga ljud och gillar inte alls ballonger för de kan smälla, det har blivit mycket bättre, men jag går helst inte ut på nyårsafton, och när jag hör smällare, så hoppar jag till,vilket är fel, för det smittar av sig på hundarna, men jag brukar gå morgonpromenaden och eftermiddagspromenaden med vovvarna, så får husse gå ut med dem på kvällen, 3 eller 4 timmar innan tolvslaget, våra hundar är inte så rädda, men de gillar dem inte, men inne bryr de sig inte om att de smäller, men ute, så är de mer känsliga, ja usch, visst är de vackra alla dessa fyrverkerier, men om alla kunde hålla sig till 12 slaget så vore det kanon, i Finland så börjar de sälja fyrverkerier på nyårsafton, några timmar innan....kanon tycker jag ,kramar....

2011-12-26 @ 22:36:06
URL: http://mariesvovvar.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag går ut redan nu på onsdag och sätter upp lappar i varenda trappa i vårt bostadsområde, med uppmaning om att inte smälla i området. Det har hjälpt, men tyvärr hör ju hundarna dem på mycket långa avstånd. I år ska jag också prova med bomull i öronen på dem. Jag gör också så att de får en extra lång runda på morgonen, 2-3 timmar lång. Sen tar jag bilen och kör ut på landet där det också smäller, men åtminstonde inte i samma omfattning, vid nästa rastning. På kvällen kör vi en kortis till ett industriområde och med lite tur hinner de kissa, men oftast vågar de inte utan får hålla sig tills fram på natten. Man blir så ledsen för deras skull...

2011-12-27 @ 10:36:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0