Drifter eller övertygelser eller vad?

Efter det som hänt nu i slutet, så måste jag ställa mig frågan: Vad är det som driver människor?  Är det samma sak för alla eller är det olika saker? Finns det någon gemensam nämnare för alla, eller är det slumpvis? Är det något genetiskt eller är det nåt annat? Handlar det om övertygelse?

Det är väldigt intressant egentligen.... att fundera kring vad som styr en människas beteende. Massmördare, pedofiler, de som misshandlar, sektledare, diktator, mördare, tyranner, terrorister.....  

Vad är det som driver dem?  Är det makt? Mindervärdeskomplex? Sjukdom? Hjärntvätt? 

NÄR förlorar en vanlig människa, förmågan att se rätt/fel?  Vad krävs för att "tvätta bort" sunt förnuft ur tänket?  Är det människor som är "sjuka" sen födseln?  Var går gränsen till "vanlig" idioti, och sjuklig idioti? Kan man faktiskt förutspå vilka som kommer att "balla ur" fullständigt, men man har inte möjlighet att göra något åt det?  Ser man långt i förväg vilka som kommer att spåra ur? 

De som kommit loss från sekter pratar om hjärntvätt.... och när de kommit sig loss, så är det en befrielse. Hur många "sitter fast" i övertygelser, som inte är friska eller byggda av sunt förnuft?  ÄR det bara sekter, eller finns det "mindre" grupper övertygade och övertygande människor som "tvingar" människor till helt ofattbara handlingar?

Vad är det som gör att vissa aldrig hamnar i dessa situationer?

Vad är det som gör att många av oss, faktiskt kan utnyttja sunt förnuft och aldrig hamnar i att bete oss på ett sånt vedervärdigt sätt som tex skett i Norge?  Eller många andra platser runt om i världen?  VAD är det som skiljer oss åt? 

ÄR det så att de som gärna krossar en annan, pga övertygelse, rätt eller fel..... Kan bli en sån som Norgesnubben? Är det så att när man väl "klivit över gränsen" kan göra vad som helst?

Kanske.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0