HEJ Ziggy :)



Söndagen är slut. Jag fixade både en 1.5 timmars promenad mitt på dagen, och två timmar zumba nu ikväll. Det trodde jag faktiskt inte i morse när jag klev upp... men det gick :)  Snart är det sängdags och jag ska ta min kopiösa tinnitus och gå isäng.

Jag funderar kring det här brevet som jag skrivit om tidigare. Funderar även kring hur människor tänker och beter sig mot andra. Funderar kring det här med katastrofen i Japan. Funderar kring Titanic, tsunamin, Estonia.... jordbävningar, flodvågor, bränder och andra katastrofer.

Låt oss säga såhär: När en människa som står mig nära dör. Är min sorg mindre, mindre värd, om den personen dör på sjukhuset eller hemma ... än om personen dött i en katastof där flera dött?

Eftersom INGEN är felfri.... kan det då vara rätt att döma ut en person pga ett fel denne gjort, och förbise de bra sidorna den människan har?  Har ALLA rätt att döma?  Hur kommer det sig att JAG, trots mina brister och fel, synder och galna beslut.... inte är kapad vid fotknölarna av andra?  Eller är jag kapad utan att veta om det pga att människor inte vågar tala om för mig vad de säger bakom min rygg?

JAG har gjort saker i mitt liv som jag ångrar... är det unikt?  JAG har sårat andra, både medvetet och omedvetet... är jag hemsk?  JAG har tagit beslut som kanske inte blev rätt  mot de jag älskar... ska jag straffas av ALLA?  JAG lär mig nya saker varje dag, ändrar uppfattning om saker, men den inneboende styrkan, synen på värderingar, etik och moral, står sig nog år efter år... däremot har jag lärt mig att saker och ting sällan är så enkla och okomplicerade som man skulle vilja att de var. Så tror jag att sanningen är för de flesta....   Man gör fel, man har brister, man är inte så bra som man skulle vilja vara.... men man duger. Visst duger man?! Visst är det mänskligt att inte vara så jävla perfekt!? ALLTID.

Kring dessa katastrofer runt om i världen tänker jag: Det är fasansfullt. Alla dessa människor som förlorar sina hem, sina nära och kära.... men.... varje dag, varje minut, är det NÅGON ...... till och med här i sverige..... som förlorar någon som står dem nära.... förlorar sitt hem i en brand.... förlorar sitt ofödda barn.... DERAS sorg och katastrof är LIKA svår och obarmhärtig som alla andra katastrofer. Enligt mig alltså. Inget som någon annan behöver instämma i. Det är HELT enligt mig. SÅ tänker jag en kväll som denna.

När jag säger: Fyll dagen med nåt värt, eller: Ta bra beslut..... så tänker jag: Fyll dagen med något som är värt FÖR DIG, något DU mår bra av. Ta bra beslut FÖR DIG. Ingen annan ser till att fylla din dag med bra beslut... det har DU makt och ansvar att göra.

Gokväll.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag förstår vad du menar men man måste också få vara arg och besviken när någon gjort något dumt.

2011-03-14 @ 05:51:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0