Kan det vara så?

Kan det vara så illa att när man skriver om människor som mår dåligt, när man skriver om dåliga saker som händer, när man skriver om att någon människa gjort nåt illa/far illa på ngt sätt.... Då stiger läsarsiffrorna?

Kan det vara så illa att verkligheten ser ut precis som kvällstidningarna och veckotidningarna basunerar ut, rubriker ger läsare?

Kan det vara så, att när jag skriver om dåliga saker som hänt här i byn, då vill många läsa, medans när de inser att jag bara skriver om mina hundar och mitt vanliga liv.... då är det inte lika intressant?

Självklart är inte mitt liv intressant för någon annan mer än möjligen mina barn och mina brorsbarn. Inte mitt vardagliga liv i alla fall.... och nåt annat har jag inte :)
Men bevisligen så var det mer intressant när jag skrev om brevet, om att någon mår dåligt, att något hänt.

ÄR det så att människor är mest intresserade av tragedier, incidenter, intriger, när någon gör bort sig eller när något är dramatiskt?  Varför isåfall?

Jag hade över 100 läsare ett par dagar när det handlade om brevet osv. Nu är det tillbaka på kring 45. Ganska stor skillnad ... sidvisningarna har krympt från 260 till 120.

Vad säger det oss?

Det säger oss bla att vecko- och kvällstidningarna vet PRECIS vad de gör, och varför. Ganska intressant faktiskt. Det här att människor mer eller mindre gottar sig i att andra har det dåligt. Människor vill gärna vara delaktiga när det händer dåliga saker. Ta tex om brandlarmet går.... då följer en karavan av intressenter för att se vad och var det hänt. Intresset är på topp. Nyfikenheten är gränslös.  Eller är det bara för att DÅ händer i alla fall NÅT?

Skulle det vara samma pådrag om det vore nåt positivt som hände?  Eller är människan så att det är mest intressant ifall det händer nån annan människa nåt negativt? Jag påstår inget, jag frågar.  Är det så att sorg binder fler människor tillsammans, än vad glädje gör? Nu är jag tillbaka i tankarna kring alla katastrofer. Binds vi mer ihop av katastrofer? Det är ju för tragiskt isåfall. När jag tänker efter så är det ju mer sammanslutningar när det händer nåt negativt, än när det händer nåt positivt. Det enda positiva på senare tid, MÅSTE väl vara mer än prinsessan Victorias bröllop? eller? Har det inte varit NÅT mer positivt i Sverige? Melodifestivalen?? fniss... skämt åsido... nog måste det väl finnas MER alla kan samlas kring i glädje?

Är det så illa att vi mest samlas kring negativa händelser..... då vet jag inte.....  upplys mig!!

Gokväll

Kommentarer
Postat av: Fanny

Jag måste vara konstig för jag vill ju bara läsa om hundarna! ;)

2011-03-18 @ 22:26:24
URL: http://livetmedtoby.blogspot.com/
Postat av: malin

Läser alla dina inlägg oavsett vad du skriver om. Men nog är det säkert så att det är fler läsare när det hänt nåt

2011-03-19 @ 08:38:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0