1:a Maj

Då är det officiellt vår, även om det är kallt i luften. Hoppas att det blir varmare senare idag....

Morgonrundan med hundarna är avklarad. Den enda hund som kunde pinka igårkväll var Milo. Han var helt obrydd av smällarna, medans de andra fick mer eller mindre panik. Jag var ute några gånger och försökte få dem att pinka, men det gick inte. Paddy är den som blir mest panikslagen... han har nog inte sovit mycket inatt. Han har legat nära, nära mig inatt och skakat.... lillgubben

Kvällen igår var annars trevlig. Jag grillade på min nya supersöta lilla grill :)



Nötytterfilé med vitlökssmör blev det. Till efterrätt åt jag färska jordgubbar med grädde. Mums :)

Idag ska jag fortsätta träna med hundarna, sen i afton bär det ju iväg till lillebror. Jag är så stolt över honom, han har varit nykter Ett år, efter ett mångårigt alkoholmissbruk. Han säger själv nu att han inte fattar att han höll på så länge, och att det nu är hur lätt som helst att avstå. Han ska bjuda på smörgåstårta, och fastän jag egentligen slutat äta bröd, så ska jag äta ändå :) :)    Vi har pratat mycket om allt kring missbruket, lögner och svek bla. Det är så härligt att min lillebror är "på banan" igen :) 

Tänk.... lögner ställer till med så fruktansvärt mycket... ändå fortsätter vissa människor att ljuga om allt möjligt, även saker de inte behöver ljuga om. Till människor de inte behöver ljuga för. Varför är det så? Vad är det som driver en människa att ljuga?  Ljuger man om både ditt och datt så blir det svårt att hålla reda på vad man sagt till vem, svårt att komma ihåg vad man sa.... svårt att återge vad man berättat eftersom man sagt olika till olika personer. Härvan av lögner måste ju vara energislukande nåt fruktansvärt.

Lögner kan aldrig bli något positivt. Aldrig.   Sanningen kan svida och göra ont, men det är åtminstone sanning. Att hävda att man ljuger för att inte såra, är rent skitsnack....   man ljuger för att rädda sitt eget skinn  ... för att man inte vill stå för något man sagt eller gjort.

Dagens sanning är åtminstone att Ziggy möjligtvis lider av någon sorts demens. Han har träffat Pernilla i stort sett varje dag sen han kom, och Hannah har han träffat många gånger åxå... men det är som att han inte känner igen dem. Han beter sig mot dem som han beter sig mot vilken främling som helst. Man får vara glad att han känner igen MIG i alla fall....   Synd att ICA har stängt idag.. måste verkligen träna honom i att kolla på människor....



Ziggy.... my sweet Ziggy.

Paddy var åxå reserverad mot människor när han kom, men inte så mycket som Ziggy. Nu är Paddy bästa kompis med alla som kommer :)



Här är hela gänget från igår :)



Nä, nu ska jag ner i tvättstugan och köra igång en maskin. Ha en bra dag!

Gomorron

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0