Fd gatuhund. Vad har man då för tro på livet?



Funderar kring livet och hur det blir. BLIR det någonsin som man tänkt? Det man tänkte och drömde om som tonåring, stämmer det fortfarande? Bytte man mål eller är målen desamma? Ändrade livet riktning? Hur ofta har man en utstakad väg som man följer, och framför allt, är man LYCKLIG då? Vad är det som gör att man byter bana, ändrar inriktning, väljer andra vägar än de man först tänkte? Varför ändrar man sig? Vad är det som gör att det man tyckte var en bra ide för några år sedan, inte ser lika bra ut nu? Är det något fel på att ändra sig?  Att inse att man inte älskar sin partner, ska man skämmas resten av livet för det? Ska man stanna kvar i en relation där ingen egentligen är lycklig? Ska man måsta lyssna på vad grannarna tycker? Ska man måsta må Dåligt för att grannar och bekanta uttrycker sig klumpigt? VAD är viktigt i livet?  ...... VAD ÄR VIKTIGT I LIVET?????

Varför dömer många, ens sätt att leva?  Varför anser sig en del vara bättre på att veta hur man ska leva sitt liv, och varför ifrågasätts de val man gör? Hur kan det komma sig att en del tycks veta precis hur allt är, fast de vet inte ett dugg egentligen?  Varför är det så att många MÅSTE fälla kommentarer kring saker de egentligen inte vet något om? ÄR det så att tragedier, dåliga nyheter, andras dåliga mående.... på nåt sätt FÖDER och GÖDER en del människors uttalanden?

Hur kan det vara så att vissa inte kan inse att de inte VET bakgrunden till de val man måste göra?  Hur kommer det sig att en del inte fattar att de val man gör, inte alltid är vad som är enklast, men som i hjärtat är RÄTT?  Vad är det som gör att en del inte fattar att en del val man gör är så oerhört svåra, och framkallar många, många tårar....   utan de tar för givet att man tar LÄTT på saken?

Livet är inte alltid lätt, inte rättvist, inte ens självklart. VARFÖR lägga sten på börda när någon har det jobbigt?

Att vara gatuhund kan inte vara lätt. Inga förhoppningar, inga mål förutom att överleva dagen, inga framtidsvisioner.

Gatuhund? Eller människa som är mitt i kvalet om den valt rätt?


Kommentarer
Postat av: Malin

ja, du Maria, det finns nog inga enkla svar på frågan varför människor handlar som de gör.... Många ggr tror jag att de som har alltför lätt att dömma andra själva skulle vilja våga förändra sin livssituation. Det är ju faktiskt enklare att se andras "fel" än sina egna. Att då möta en stark och modig person som bestämt sig för att göra det bästa av sitt liv och vara sann mot sig själv borde te sig rätt så skrämmande. du vet hur man brukar säja; anfall är bästa försvar...

Fortsätt att vara den härliga människa som du är, de som retar sig på dig VET förmodligen vad de går miste om! De har bara inte styrkan att tro på sig själva!

Kram/ Malin

2011-11-30 @ 17:38:09
Postat av: Marie

Hej, så bra skrivet, det har jag också undrat över, vilken rätt människor har att kritisera och döma andra, vi gör alla våra val, vissa är bra och andra dåliga, men vi lär oss av våra misstag, det du skriver är precis det jag också har funderat på....så tack för dina fina och så riktiga ord....Kram

2011-11-30 @ 20:09:18
URL: http://mariesvovvar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0