Att välja glädje.



Då börjar torsdagen ticka mot sitt slut. Det har regnat till och från idag, och det har verkligen handlat om av eller på. Snacka om att- rätt som det regna så kom det en skur :) :)

Det har varit vilodag här hos oss. Promenader, javisst, men varken långa eller många. En 45-minutare, som inträffade efter middagen, men i övrigt har det varit kortare modeller. Lite träning inomhus har det blivit... men inte mycket. Jag har målat lite köksluckor... såpass att färgen tog slut :)   Tvättat lite... fipplat lite... i övrigt inte gjort nåt alls.

Hörrni... jag har tänkt och funderat igen.

Det sägs att man inte kan styra sina känslor. Man kan inte ändra sina känslor, bara sitt beteende. Men... är det verkligen sant?

Visst kan man styra sina känslor!!  Visst kan man ändra sina känslor!!  Varför skulle man inte kunna det??

Känslor ..... Dör ... sägs det. Men vaddå "dör" ?  Försvinner de bara fullständigt? Upphör? Går upp i rök? 
- Nej hävdar jag.... känslor försvinner inte i tomma intet... men de kanske förändras, pga att vi VILL att de förändras... dvs, vi ändrar dem. VI ändrar känslorna. Vi STYR känslorna från ETT till Ett annat.

Vi separerade för att känslorna dog, är nåt man hör då och då. Stämmer det? Att känslorna Dött?  - NEJ... känslor kan aldrig DÖ hävdar jag. Däremot kan man ha förändrat känslorna från det ena till det andra, dvs man har styrt känslorna från ... vad vet jag,.. passion, åtrå, lust, kärlek.... till: kompisskap, neutralitet, glädje men inte mer....

"Man kan inte styra sina känslor" ... men nåt så patetiskt sagt! Måste vara myntat av en person som varit otrogen typ.... eller nån som blev kär i någon annan och inte bekymrade sig om att styra om de känslorna till något annat, utan valde att Välja bort sin partner.  

"Man kan inte ändra sina känslor, bara sina beteenden" ...... varför då, undrar jag?  Varför skulle man inte kunna ändra sina känslor? 

VAD är känslor egentligen? Är inte det en reaktion på något?  Vilka känslor har man? Varför skulle dessa vara omöjliga att styra`och ändra?

Som ni ser så är jag tillbaka till tankarna om att vi själva styr våra liv. Vi styr inte bara vårt tänk, utan även våra känslor. Så ser jag på saken :)

Man kan alltid välja...  välja känslor..... JAG väljer ... Glädje :) :)

Gokväll

Kommentarer
Postat av: jennika

Oj vad sant du skriver:) "Som alltid" Du är så klok..

Kram

2011-09-22 @ 20:57:11
Postat av: malin

Självklart kan vi väl styra våra känslor och de vi inte kan styra kan vi väl kontrollera. Och som någon nu sa att vi kan bara ändra vårt beteende, gör vi det så ändrar vi väl förmodligen våra känslor också. Men det är min åsikt om det. Go natt

2011-09-25 @ 21:24:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0