Just nu..... regn.



Den här dagen har varit superbra :)   Några härliga promenader, kanonbra träning med Kelly, God mat, gott kaffe, några målade köksluckor .... en Bra dag helt enkelt :)   Det har regnat till och från, och nyss när jag var ut med hundarna så var det Till. Regnade ganska ordentligt åxå.... så hundarna var rätt snabba må jag säga :)

Idag tränade jag Kelly på ICA-parkeringen, och det är kul när folk stannar och tittar, och säger en massa positiva saker :)  Ulla var en av dem :) Tack Ulla :) :)  Sen var det nån kvinna jag inte känner som sa att det var det "värsta" hon sett i hela sitt liv... men hon lät positiv så jag antar att det var positivt menat ... fniss...

Hörrni... det här med att vara lycklig... att vara tillfreds med sig själv och sitt liv. Det har jag funderat på i slutet, på mina promenader med hundarna.  Tänk... jag har nog aldrig i mitt tidigare liv varit så tillfreds med mig själv som jag är nu. Jag har aldrig gillat mig själv så mycket som nu  (ok... tidigare stod jag knappt ut med mig själv) och jag kan ärligt säga att jag är nog en av de lyckligaste som finns. Jo, det är säkert. - varför? - jo, jag njuter av varenda dag, jag ser till att själv styra .... jag påverkar själv.... eller rättare sagt, jag är MEDVETEN om att det är JAG som själv bestämmer över hur mitt liv ska se ut. En del blir lite irriterade och upprörda när jag säger så, det vet jag.... men jag håller envist fast vid att det är så.

Visst, jag har försökt få kontakt med min handläggare på AF ... och fick ju det till slut igår... bara för att upptäcka att det faktiskt är jag själv som ska styra.

Visst, jag känner mig ibland svag när jag är inne i ett skov av min sjukdom... men inte är det då någon annan än jag själv som tar itu med det som måste tas itu med.  Tro nu inte att jag inte vill ta hjälp när jag behöver det, det är inte DET jag menar.... men TÄNKET måste komma från mig själv. Tänket för att kunna känna lycka.

För.... Lycka är inget som ANDRA tillhandahåller.... Lycka måste komma från mig själv. Om jag sitter och väntar på att ANDRA ska servera min lycka... så kan jag vänta i evigeter... utan att någon bjussar... men om jag själv serverar min egen lycka... DÅ finns den ju tillgänglig :) :)   DÅ är det upp till mig själv :)

VAD är då LYCKA??

Det är för mig samma sak som att njuta av livet. Kommer ni ihåg vad jag skrev tidigare om att njuta av livet?

Såhär skrev jag:

Att ta tillvara på de stunder, varje dag, som Ger mig en positiv känsla. 

Så skulle jag kort kunna sammanfatta hela grejen. Varje kväll innan jag lägger mig, går jag igenom de stunder jag DEN dagen ser som guldkorn. Stunder jag är stolt över, som jag skrattar åt, som jag känner betyder något. Många av de här guldkornen plockar jag ju fram även andra dagar, och njuter på så sätt flera flera gånger av en och samma litet ögonblick :)

När det händer saker som är långt ifrån positiva, långt ifrån angenäma och LÅNGT ifrån vad man vill uppleva... kan man ändå njuta?

Ja... ibland till och med kanske PGA det som hänt. Det behövs ju då och då motvikter...  På så sätt bibehålls balansen tror jag.  Annars blir det att man ser inte guldkornen för alla guldkorn.

Många har frågat, både tidigare i mitt liv, och nu i slutet: Men hur ORKAR du?? 

Ja.. vad är alternativet? :)   Skämt åsido... Jag orkar just för att jag fokuserar på guldkornen.  Jag fokuserar inte på det hemska som hänt, på de som försöker göra mig illa, de som hatar mig. Jag fokuserar på det positiva som händer varje dag, de leenden jag möter, de glada tillropen, vänners stöd, barna, hundarna... Ställer man fokus rätt, så SER man det positiva....  och det negativa glider undan.... om man inte ägnar det tid och tanke.... så försvinner det ut i periforin.

Att ta tillvara på de stunder, varje dag, som Ger mig en positiv känsla"

DET är lycka för mig. Att ta tillvara på de stunder, varje dag, som Ger mig en positiv känsla.

Det finns hur många stunder som helst varje dag att ta tillvara på. Åtminstone för mig. DÄRFÖR är jag världens lyckligaste åxå.

Gokväll

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Maria...detta var det bästa du skrivit i din blogg....jag är så "tagen" av din text!

Har läst så många böcker ...gått så många kurser...

Tankens kraft, Mindfulnes, KBT, ACT,osv, men vad hjälper det att läsa, om man inte kan förändra sina tankar inifrån.

Jag fick ett smycke av barnen, när jag fyllde 60, en pedang med texten "Carpe Diem", gjord av E Attling, jag har burit den runt min hals i 5 år om precis en månad....det är "bannemej" dags... att också jag, börjar "fånga den", dagen...!

Tack Maria!

2011-09-22 @ 11:44:40
Postat av: Maria

Tack för dina ord Gunilla! Jag tänker på dig varje dag, och jag önskar dig så mycket gott så det kan du aldrig ana. Kramar i massor från mig!

2011-09-22 @ 13:28:11
URL: http://bygdsiljumsmaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0