Tankar och funderingar....



Den här dagen har varit en suveränt bra dag. Solen kom fram och jag har spenderat rätt mycket tid utomhus med hundarna, både med träning och promenader... varit i slalombacken bla. gick dit med Kelly och Molly. Paddy fick sig en promenad runt byn, sen på aftonen fick han en lekstund på avlägget nedanför 4:an.



Jo, jag har sett felen jag gör... ska tänka på det tills nästa träningspass :)  Jag har anmält mig och Kelly till skellefteå Brukshundsklubbs tävlingslydnadskurs... hoppas det finns plats.. för jag vill så gärna gå.

Nu till nåt helt annat som jag funderat på.

Graven.

Pappas och farfars grav ligger i Robertsfors. Dit är jag sannerligen inte ofta. Det känns så kluvet.... farfar.. älskade farfar.. och pappa. Ligger i samma grav. Pappa dog för snart 20 år sedan.

Mamma ligger begravd i Burträsk. Hon har varit död i 6 år. Första året var jag där varje fredag för att tända ett ljus... sen har det blivit mer sällan.

Jag vill inte bli nergävd vid en gravsten, av den enkla anledningen att jag inte vill att mina barn ska känna ett "måste" att gå till graven. Jag vill inte heller att de ska måsta betala dyra pengar för att det ska hållas blommor på graven och vara välklippt och fint.  Dessutom: Jag är inte där. Lika lite som mamma finns vid sin gravsten... eller nån annan.

Är det så att det är samma tanke kring "kroppen" som det är i livet?  Jag menar .... är det inte "Det inre" ... "själen, tanken" som är viktig?  Kroppen, det fysiska... ÄR det vad som är viktigast?  Nä... det tycker inte jag.

Så: jag vill inte att mina barn och andra närstående ska gå till en sten och hylla min Kropp med blommor. Jag vill att de hyllar min själ, mina tankar ... allt det som finns överallt och ingenstans.

Så tänker JAG , och så vill JAG ha det. Då vet ni .

Nu ska jag börja knyta ihop söndagen. Har varit på ett supersvettigt zumba-pass, och nu har jag varit ute med hundarna för sista pinket... så nu kan jag krypa isäng. Så skönt det ska bli :)

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med bra saker :)

Gokväll

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0