Att ha rätt!

Härlig dag! Förkylningen börjar ge sig, även om nässprayen fortfarande är min bästa vän. Morgonrundan med hundarna blev runt byn i underbart solsken :)  Efter promenad och frukost blev det träff med festkommittén ute vid den tänkta majbrasan. Sen en sväng till Lillebror för lunch .... efter det en promenad med hundarna upp till backen. Tänk, grusvägen var nästan HELT torr :)  underbart!

Till middag blev det Aubergine i ugn, med bacon och ost. Det var åxå underbart :) :)

Hörrni ... det här med att ha rätt.  Att diskutera, framföra sin åsikt ....vissa diskussioner har en tendens att tappa sitt syfte, och till slut BARA handla om att ha RÄTT . Sunda förnuftet har för länge sedan lämnat arenan, för att ersättas av ett begär av att HA RÄTT. Till varje pris!!!

Visst kan jag åxå hamna i situationer där jag verkligen VILL ha rätt, och ANSER mig ha rätt ... men en del tappar verkligen perspektiven. En del kan verkligen förvränga saker och ting, ta saker till sin spets och därutöver, bara för att hävda ..... ja VAD egentligen? Sin egen idioti?

Är det så att vi tappar greppet och dras iväg när vi diskuterar saker vi brinner för, så till den milda grad att vi tappar bort förnuftet? Varför? Hur kan det komma sig? Är vi inte rädda om förnuftet?

Nu är jag åtminstone såpass förnuftig att jag ska gå isäng :)  Jag är trött.

Gokväll

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0