Att välja Glädje ... och en massa andra tankar.

Idag Måndag har jag varit in till stan för att träffa Pernilla och för att träffa min läkare. Idag blev det både rätt vecka, rätt veckodag och rätt tid :)  Doktor Hans hade inte mycket ny forskning att delge mig tyvärr, men vissa tankar om den jättejobbiga period jag hade i Juni. Dessutom menade han å det bestämdaste att jag skulle beställa en ny hörapparrat, som ju tyvärr led en alltför tidig död pga hundarnas tilltag  ..... Jag vet att det går på hemförsäkringens drulle, men har ju måst beakta självrisken , men nu när jag börjat jobba, så har jag råd med det :) :) :)
 
Oj .... ikväll, trots att klockan inte hunnit bli mer än 20, så har det snurrat på bra många tankar i skallen. Allt ifrån det här med att stöta sig med människor, att bli uppskattad, att uppskatta, att glädjas åt, att VÄLJA att glädjas, att tycka illa om, att vara rädd för att andra tycker si och så, att säga vad man tycker, att MENA vad man säger, att konfrontera istället för att prata bakom ryggen, att uppskatta ärlighet, att inte VILJA höra sanningen, att döma människor, att inte VÅGA , att krypa inför någon, att vara rädd för, att skämmas, att ångra, att VILJA men inte tordas, att ÖNSKA att man vågade säga till någon hur man tänker och tycker, att HOPPAS att man i morgon eller en annan dag, finner MOD och KRAFT att göra/säga det man vill till någon ....
 
Har ni läst boken "Att välja Glädje" av Kaj Pollak? Det har jag.   Har ni PROVAT välja GLÄDJE istället för att välja andra känslor?
 
Jag vet redan nu att någon säger: Men HUR ska man välja glädje när mormor nyss dött?  ... Nej säger jag, Givetvis väljer man inte glädje för att någon dött, men välj glädje för att hon var din mormor/för allt ni delat/för alla minnen/för att hon alltid bakade så gott fika/för att hon alltid stod på din sida/för att hon inte missade en enda födelsedag osv.
 
HUR ska man välja GLÄDJE när man nyss fått sparken, hunden har dött, sambon drog med bästa kompisen, pengarna tryter, bilen är skrutt, vädret är uselt osv osv osv.
 
- Välj GLÄDJE för att det känns bättre i kroppen !!!!!  KÄNNS det verkligen bättre att bli bitter och sur?? BLIR det bättre av att tjura för att bilen rasade?? Blir bilen hel då??  Att det regnar - KAN vi påverka det??
 
Blir JAG glad när bilen rasar, människor kring mig är arga på mig eller när någon av hundarna tuggat sönder sista rullen toapapper?? - Nej, klart jag inte blir glad av det  ... MEN jag kan VÄLJA att fokusera på att jag har VÄRLDENS bästa jobb, VÄRLDENS bästa döttrar, VÄRLDENS bästa chef, VÄRLDENS bästa kompisar, VÄRLDENS bästa hundar (utom stendöva Sally som tuggade sönder sista rullen toapapper) skämt !!!
 
Jag tror att många skulle må bättre om de fokuserade på sådant som är positivt i deras liv. För guds skull, det betyder INTE att skita i att ta itu med saker som MÅSTE tas itu med, men .... lägg den mesta energin på det positiva, så kommer det att bli en positiv spiral .... till slut mår du så bra att det lixom inte GÅR att ha destruktiva beteenden !!!!! Här tänker jag mycket på min älskade lillebror, som bytte sitt totalt destruktiva beteende mot något positivt, och nu mår HAN så bra att han skulle inte byta det mot NÅGOT. Han är MEDVETEN om sitt liv, sina val, sitt mående .... Han VÄLJER att må bra.
 
Har du åsikter om det jag skrivit - kommentera gärna !! Jag lär mig något nytt varje dag, och jag tar gärna emot andras tankar om det hela. Det GÅR att kommentera anonymt !!! 
 
Jag är bland de lyckligaste i hela världen. Jag vet att jag upprepar mig, men det har tillkommit nya läsare på bloggen som kanske inte läst det. Min bakgrund, mina erfarenheter,  de människor jag har omkring mig, de lärdomar jag gör VARJE DAG, mina chefer, min arbetsplats ..... ALLT detta bidrar till att jag förstärker den  ... ska inte säga tron, för det är ingen TRO ... JAG VET !!!!! Jag VET att man kan välja Glädje !!!! Allt beror på hur man vänder och vrider på saken.
 
Gokväll
 

Kommentarer
Postat av: malin

Tänker ofta på det du skriver, att välja glädje. Jag är lycklig över allt jag har men som de flesta människor så hamnar man i svackor som inte alls är fyllda med glädje, såna dagar skulle man läsa det du skriver för att få sig en tankeställare... du kanske ska slå dig på att ha kurser i positivt tänkande :)

2012-08-29 @ 21:32:54
Postat av: Maria

Jo Malin, även jag hamnar i svackor, speciellt när jag blir liggande i yrsel ... då håller man sig för skratt och har svårt att se nåt positivt ... MEN, när anfallet är över ... så är jag så himla glad över att det inte höll i sig LÄNGRE, eller att jag har det OFTARE ... :)

2012-08-29 @ 21:38:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0