Vad är det som styr??

Lördagkväll. Oj vilken dag det blev!  När jag kom på jobbet, hann jag knappt byta om till klackeskor, så blev jag inringd att komma upp till backen, där det var ... kanske inte kaos, men närapå. Hela backen var knökfull med, vad det visade sig, hungriga slalomåkare. Backen öppnade idag, och det var helt sjukt mycket folk som både ville använda backen, men även äta :)    När då fritösen lägger av, stekbordet är lika litet som två stekpannor, och förväntningarna och därmed förberedelserna inför denna sanslösa anstormning .... så javisst, det var hektiskt ... men ... vi gjorde vad vi kunde vi som jobbade. Jag och lillebror, värsta teamet i köket, samt Aida i kassan, sjukt imponerad av den tjejen, samt bästa Solveig i disk, alltiallo, språkrör, vaktmästare mm.  MEN, vi rodde det i hamn riktigt bra utifrån vad vi hade. I morrn är vi på Tå ska ni veta !!!!
 
Vad är det som styr oss människor ... på tal om nåt helt annat alltså ... fniss . Är det ödet? Är det slumpen? Är det förutbestämt? Kan man sätta in människor i fack, helt enligt stjärntecken och astrologi? Kan man läsa någons framtid  med tarotkort odyl.? Hur mycket bestämmer människan själv?  KAN man välja, eller är det dömt att misslyckas, ifall man väljer ... fel?  VAD är det som STYR??   KAN man fråga någon om man valt rätt? Vem är det som säger att DEN ger det rätta svaret?  Är jag chanslös, och är MINA val betydelselösa? Om jag är född i ett visst stjärntecken med måne och sol i vissa element, kan jag då inte välja vissa saker?   GHAAA , VAD STYR?  Jag kan visst tänka mig att andra människor har en betydelse i mina val .... och att jag väljer utifrån vissa aspekter ... men ... hur mycket spelar arv och miljö in? Förutom måne och jord menar jag.
 
Kan det vara så att JAG .... har stor del ... stor betydelse? Kan det vara så att MINA val .... spelar roll i mitt liv? Är det möjligt att JAG SJÄLV BESTÄMMER ? att JAG VÄLJER vad som ska hända .... JAG bedömer, väljer, ratar, älskar ... utifrån MINA erfarenheter och känslor?  
 
Jag har inte alla svar .... men tycker om att fundera :)
 
Jag vet vad jag Väljer . JAg har gjort massor med, BRA val ... som gör mig oerhört lycklig. Handlar det bara om tur? Nej, säger som min älskade lillebror - om man bara sitter och väntar på att turen ska göra jobbet .... då blir man sittande.   .... Det gäller att göra bra val :) :) :)
 
Nä, nu ska jag krypa upp i soffan igen, med vovvarna.
 
Gokväll

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0