Glädje i mitt liv !

En vän kommenterade mitt föregående blogginlägg,  på fb. Hon skrev: "Du har väl hittat glädjen i livet helt enkelt :) "

Det där har jag funderat på lite idag...   eller, ja, jag fick tankarna direkt jag läste hennes kommentar. ÄR det så att man HITTAR glädjen... eller är det att man VÄLJER glädjen..... eller är det när man INSER glädjen??





Beror det på att man faktiskt upptäckt nåt .... som en annan vän på fb skrev idag: Om det här går bra, ska jag aldrig mer klaga på någonting ....    hennes son har varit med om en allvarlig olycka för några dagar sedan.

Är det så att man kommer till en punkt där man .....  slutar se det negativa, slutar haka upp sig på småsaker.... slutar fokusera på sina krämpor och allt negativt som händer .... och istället lägger sitt fokus på det positiva? Att man faktiskt känner glädje och lycka över det man HAR och det man åstadkommit, istället för att gräma sig över det som inte blev? 

Jag har sagt såå många gånger: Jag är nog världens lyckligaste människa. Jag har upprepat det otaliga gånger för mina barn, som, när de blev vuxna ibland uttryckte lite oro över att jag är ensam...  och "bara" har hundarna :)   

Jag har på olika sätt levt,  mött, och sett motsatsen till lycklig människa ... och tycker mig vara på rakt motsatta sidan, dvs Lycklig. Jag är lycklig. Jag är stolt, både över mig själv och över mina barn. Jag har lixom  allt det positiva, och jag vägrar fokusera på det negativa. Man kan ALLTID se saker från två håll. Det handlar om från vilket håll man väljer att SE det, och LEVA det.  Så det kan nog stämma  allting, att man  Hittat det... att man Valt det... att man Insett det....

Ok. Avrundar här....   för Hannahs skull..... hon orkar nämligen inte läsa min blogg ibland, för att det är för mycket text.... fniss.....    annars skulle jag nog kunna skriva hur långt som helst :)  Så Hannah, den förkortade versionen är för Din skull :)

Goafton




Kommentarer
Postat av: hannah

mången tack mor, jag läste faktiskt heeeela inlägget :)

2012-01-20 @ 10:00:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0