Framåt är den enda väg som finns :)



Lördag. Visst är lördagen en härlig dag?!  Åtminstone när den, som idag, varit solig och fin :)   Vaknade kl 6 av att Kelly spydde ... vaknade kl 7 av att Kelly spydde .... låg sen till kl 8, sen klev jag upp och kokade kaffe.

Efter en härlig morgonpromenad på skoterleden, (förresten så var det rätt kallt på morgonen) så åt jag frukost, sen gick jag ner på ICA-parkeringen och tränade hundarna. Först Molly. Jag tränade lite rallylydnads-moves, i morgon är ju sista kurstillfället. Det gick superbra :)   När jag tränat med henne en stund gick jag hem och bytte hund och tog med Kelly. Tja... vad ska jag säga?  Jag måste komma på svårare saker att utmana henne med, det är då ett som är säkert.  :)

Gick hem med Kelly, bytte om till spring-kläder och tog med Paddy på en runda runt byn.  Rakan bort till Martinsons blåste det lite kallt .... frös faktiskt om händerna ... men när jag vek in på Gruvbergsvägen, så jädrar i min lilla låda vad det blev varmt :)

Torkat kyckling i ugnen (hundgodis)  fipplat, duschat..... tja.... sen var det bara att börja laga mat :)  Jo, har varit ute på gården och pinkat hundarna åxå, samt varit ute med Kelly och Molly en liten runda åxå.

Nu har jag kikat på tv- Gladiatorerna.   Tänkte ikväll äta en tre-rätters eftersom jag glömde lunchen.....   till förrätt blev det  .....    kantarellsoppa :) :)   Ingen är förvånad antar jag :). Till varmrätt blev det karré, stekta morötter med lök och selleri ...... men den tredje rätten, efterrätten..... tror jag att jag spar tills i morrn. Jag orkar inte :) :) :)

Nu ska jag ta ut hundarna, sen kryper jag isäng. Det känns som att jag fyllt den här dagen, aktivt, med värda saker, och jag är NÖJD med dagen :)
 
Jo, tänkte på en sak ..... jag har INTE släckt alla lampor ikväll. Jag har inte slagit av datorn. Jag har inte varit solidarisk.  Varför?

Jag delar INTE alla sidor som dyker upp på facebook om ditten och datten.
Jag skriver INTE under alla namninsamlingar om både det ena och det andra.
Jag demonstrerar inte.

Varför?

Jag gör, i vardagen vad jag kan för att vara miljövänlig. Jag tänker på vad jag använder i form av rengöringsmedel, lampor odyl. Jag källsorterar, och kastar inte batterier i soporna.  Jag tar upp skiten efter hundarna, jag städar efter mig i tvättstugan.  Jag kastar inte skräp i naturen, jag häller inte ut miljöfarliga ämnen i slasken.  Jag har inte på fler lampor än nödvändigt i lägenheten. Jag använder motorvärmare på bilen, även i plusgrader.  

Jag gör i vardagen vad jag kan för att vara miljövänlig. Jag gör vad jag kan för att vara vänlig överhuvudtaget.
Gokväll

Kommentarer
Postat av: Marie

Du tänker som jag då, vi har alltid släckt i de rummen vi inte är i, och det handlar inte om Earth Hour, utan varför ska det vara tänt där vi ej är, vi har lampor i fönstrena som går i gång och släcks via en timer, vi källsorterat, tar upp efter våra hundar, använder Coops eller Icas tygpåse när vi handlar, pantar burkar och flaskor...och vi släckte inte heller igår, vi hade datorn och Tv: n på ,vi hade 3 st lampor i alla våra rum tända, det var det enda....köper kläder och skor i affären, då jag tycker att skor är väldigt viktig och därför vill jag att de ska vara nya, men möbler och saker till hundar, köper vi eller om det är till bortskänkes så hämtar vi och köper på Tradera eller på blocket, det slängs alltför mycket saker som är hela och går att använda, kläder och skor som jag ej använder, ger jag till Vallakyrkan till människor som har det svårt i vardagen, jag ger av det lilla vi har....

2012-04-01 @ 16:45:42
URL: http://mariesvovvar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0