Förklaring

Jag vet att många inte hängt med i allt som hänt kring  min före detta arbetsgivare. Det som åxå var min lillebrors arbetsgivare under en period. Det har faktiskt varit både smärtsamt och snudd på helt absurt, det som hänt, och jag känner att jag vill skriva om det, för att på något sätt få ett avslut. 
 
Jag älskade mitt jobb . 
Jag älskade att klacka runt i mina klackeskor, servera, prata med gästerna, serva den som stod vid grillen, bära tallrikar
 
 
Jag tog mitt jobb på största allvar. 
Jag knöt på mig förklädet med samma glädje varje dag. 
 
Vad hände? När förändrades det?
 
Inför vintersäsongen förra året, behövdes fler anställda. Det söktes  med ljus och lykta, vi satte upp lappar på entrédörren att vi sökte folk. Detta för att "vi" även skulle sköta serveringen uppe i slalombacken under vintern.
 
Jag tipsade bland annat om min lillebror, som jobbat i kök, både i stor restaurang, men även i grill. Han gick kockutbildning, men hoppade av innan han var helt färdig, pga att han fick stanna kvar där han gjorde sin praktik, på Patienthotellets kök i Umeå. 
 
Lillebror fick anställning och allt var toppen. Vi älskade båda vårat jobb. 
 
Jobbet i köket uppe i backen, var inte bara positivt. Det var stressigt, slitit, vi var ofta för få, och vi fick klagomål, både på väntetider och att toaletterna var dåligt städade, det fanns för lite fikabröd mm. Vi som jobbade där gjorde vad vi kunde, men på helgerna, när det var mycket folk, var det svårt att hinna med allt. De som sköter slalombacken framförde kritik, och istället för att hjälpa oss på ett adekvat sätt, så sade man upp lillebror. Nu bar det sig inte bättre än att man sa upp honom utan att ha saklig grund för det. Det har nu även tingsrätten slagit fast. 
 
Vad har då¨JAG med det här att göra? Varför mår JAG dåligt av deras agerande/beteende?
 
När lillebror blev uppsagd, ifrågasatte jag det. Då började de bete sig illa även mot mig. Jag mådde så dåligt av detta att jag blev sjukskriven. En dag, under sjukskrivningen när jag varit på affären och handlat, och var på väg hem, blev jag stoppad på trottoaren, av chefen. 
 
Där och då, ute på trottoaren, fick jag mottaga varsel om uppsägning. 
 
Hur jag tog det, och hur jag mådde av det, det tänker jag inte ens gå in på, det orkar jag inte. 
 
Att jag blev "indragen" i rättegången mellan lillebror och företaget, handlar mest om att arbetsgivaren hävdade att de anställt min lillebror pga att Jag påstått att han var utbildad kock. 
 
Jag sa, och lillebror åxå, att han inte avslutat utbildningen, pga att han blev kvar på praktikplatsen på Patienthotellets kök. Arbetsgivaren  sa då: Hur kort kockutbildning han än har, så har han ju mer kockutbildning än vi, för vi har ingen alls. 
 
Det gör mig ont när människor ljuger. 
Det gör mig ONT när jag blir indragen som en spelpjäs i ett falskt spel
Jag far illa av det som sagts till mig, och om mig, som inte är sant. 
 
Jag vill kunna stänga dörren om det onda. Vill kunna få ett avslut på något som gjort mig illa. Vill kunna få ett slut på det här. Kommer det här domslutet mellan lillebror och fd arbetsgivaren  att betyda att det är slut här?
 
Jag vet inte. Den här domen, den här rättegången, handlade ju om DEM. inte MIG. Inte mig Direkt. 
 
Många tankar. Många känslor. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Heder åt dig, som vågar kasta dig ut och riskera att bli halshuggen ! Kramar i massor till dig som vågar!

2013-12-11 @ 20:30:37
URL: http://bygdsiljumsmaria.blogg.se
Postat av: jonny

Det är lustigt att folk utan insyn av händelse förloppet. Eller annan fakta lyssnar på dig Maria. Med tanke på allt du vill är att spy ur dig så mycket skit som möjligt. Det är min åsikt ingen annans.

2013-12-11 @ 21:09:16
Postat av: Rolle

det är lustigt att folk som beter sig så illa helt glömmer bort sanningen. det är min åsikt.

2013-12-11 @ 21:14:33
Postat av: Maria

VAD skulle DU vilja få fram i fråga om händelseförlopp, som är felaktigt, enligt DIG Jonny?

2013-12-11 @ 21:19:56
URL: http://bygdsiljumsmaria.blogg.se
Postat av: jonny

Jag växte upp med att ärlighet varar längst. Försöker leva efter detta. Sen att du försöker provosera. Det leder ingen vart. Mer än så har jag inte att säga.

2013-12-11 @ 21:33:20
Postat av: Maria

Ja, jag växte ju upp på ett helt annat sätt, som inte har med det här att göra. Försöker dock leva utifrån att ärlighet är det viktigaste. Sen att Andra, INTE gör det, utan försöker få´det till att jag ljuger, är en helt annan sak. BEDRÖVLIGT rent ut sagt. De påstår att jag ljuger, men vill inte ge ett enda exempel på VAD jag ljuger om. Du säger att jag försöker provocera???? HUR???? genom VAD???? Att sedan säga att man inte har mer att säga, säger väl MER om DIG Jonny, än om Mig. Sov gott inatt!

2013-12-11 @ 21:42:07
URL: http://bygdsiljumsmaria.blogg.se
Postat av: Rolle

Jonny, om du varit på rättegången skulle du ha hört att både din mamma och bror har slutat bry sig om att ärlighet varar längst, det var därför deras story gick isär så mycket.

2013-12-12 @ 06:29:44
Postat av: Kerstin

Jonny jag tycker det är märkligt att man inte kan gilla en sak på fb utan att få veta att man ska ta reda på fakta innan man gillar. För mig är fakta det Tingsrätten beslutat. I övrigt har jag inte blandat mig i händelseförloppet överhuvudtaget. Att ge sitt stöd till personer man tycker om och som upplever sig blivit illa behandlade borde inte behöva ifrågasättas av någon. Medmänsklighet och empati kallas det. Personligen har jag inget otalt med de inblandade, men får ändå "skit" för att jag gillat Marias inlägg. Tycker det är ett väldigt konstigt beteende. Blanda inte in mig i eran soppa tack!

2013-12-12 @ 07:54:46
Postat av: Maria

Det är jättetråkigt att inte vänner ska få vara vänner, utan att få skit. Jag har aldrig krävt att mina vänner ska måsta välja sida, vilket andra tydligen kräver. Dessutom är det väl NOG illa om vuxna människor kräver sådant av andra, men att som företagare kräver det av sina kunder? Pinsamt och otroligt illa.

2013-12-12 @ 20:20:31
URL: http://bygdsiljumsmaria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0