Lycka

Vad är Lycka? Hur tänker DU kring det? 
 
JAG vet hur JAG tänker. För mig är lycka något man bär med sig inombords. Lycka ... kan man aldrig överge eller flytta ifrån. Lycka har man med sig lixom .... den bara finns där när den väl slagit rot. Vad Lycka är, må vara olika för var och en ... men mycket har vi nog gemensamt när vi preciserar själva fenomenet. Det är, enligt mig:  att känna sig uppskattad, älskad, omtyckt, respekterad. Att vara nöjd med sig själv, att vara stolt över sig själv, att känna sig .... tillräcklig. 
 
När man INTE är lycklig, vad fattas då? Vad är det som saknas? Jag vet inte om jag är rätt människa att svara på det, eftersom jag är Lycklig ... men jag ska försöka mig på att tänka mig in i situationen. Att vara olycklig .... borde vara motsatsen till att vara lycklig ... lite enkelt sett alltså. Så .... Att inte känna sig uppskattad ... inte känna sig älskad, omtyckt respekterad. Att inte vara nöjd med sig själv ... att aldrig vara stolt över sig själv ... att ständigt känna sig otillräcklig. Ja ... den beskrivningen tycker jag själv stämmer rätt bra på en olycklig människa. 
 
Vad kan då en olycklig människa SJÄLV göra för att bli lycklig ? Ja ... att vistas i omgivningar, situationer, platser, där det finns MÖJLIGHET att känna sig uppskattad. Att GÖRA saker så att man blir respekterad. Att uppvisa en attityd och ett sätt som GÖR att man blir omtyckt. Att bete sig så att man blir stolt över sig själv.   .... Verkar det omöjligt ? INGENTING ÄR OMÖJLIGT !!!! :) :) :) 
 
Att sprida glädje kring sig, glada vibbar, goda tankar och omtänksamhet, kan vara en väg att gå för att PÅBÖRJA den goda cirkeln. Att se det positiva i allt, att inte älta gammalt groll, att skratta mycket och att vägra vara pessimist, är en annan väg ....  och Du ... kom ihåg att båda vägarna går att köra parallelt :) :) :) :) 
 
Hur svårt kan det va ? 
Gokväll
 

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Jag är glad för din skull Maria att du kan se och känna sån LYCKA som du beskriver så ofta i blogg o fbsidan.Jag börjar mer och mer vara uppriktigt trött på alla lyckobudskap inte minst på fb. Igår lyssnandeigår på en intervju med prästen Olle Carlssons vilken man fd alkolist, fd otrogen, fd en svikare vilket budskap, han som är prästen i den omåttligt populära Allhelgonakyrkan i Stockholm, han har gett ut en bok som jag beställt idag. Jag tror inte att man kan vaccinera sig motolyckor, sjukdomar, oro, ångest, den inre smärtan kan upplevas än mer av alla andras glada tillrop om du förstår vad jag menar...vi har olika förutsättningar, vi har olika temperament och gillar inte lika...vi är unika, kanske ser ganska lika ut på ytan och jag gillar att livet självt känns som naturen, höga berg och djupa dalar...sorg och tårar behöver inte betyda att man är en ensling eller tråkmåns..man gillar bara inte att flamsa runt i tillvaron utan trivs gott ändå. Maria hoppas att du får fortsätta att "älska att gå till det bästa jobbet" !
Våra nära o kära, barn o barnbarn 4benta älsklingar de är ändå den största kärleken vi kan ha ! vet jag största kärleken !

Svar: Självklart har vi alla olika förutsättningar, vi är olika allihop :) En del rent av blir förbannade för att man är positiv, glad och uttrycker att man är så himla lycklig ... fniss ... men vet du ... det struntar jag i :) Jag vägrar slösa energi på att vara negativ, även om jag inte alltid är glad, du vet ... Meniéres. Men ... min grundattityd och inställning ÄR att vara positiv, och att försöka se allt från en positiv synvinkel ... det tycker JAG är befriande. Andra lever på andra sätt, med andra attityder, och för Mig får alla välja hur de vill leva. Som du säger, sorg och tårar behöver inte betyda att man är en ensling eller tråkmåns, men även om man ständigt är glad och lycklig, behöver inte det automatiskt betyda att man flamsar runt. Kram till Dig!!
Maria Tafvelin

2013-02-05 @ 12:33:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0