Ett NEJ är ALLTID ett NEJ .... ... enligt mig.

 Den här dagen har varit superskoj :)  Jag har rullat rulltårta, hjälpt till i bageriet, lärt mig nya grejjer, umgåtts med Pernilla. En SuperBra dag alltså :) Kan ändå inte låta bli att känna med den anställde på Wallins,  som var tvungen åka och avliva sin hund idag, eller rättare sagt De anställda, för det är ett par som jobbar där ... Fy fasen .... tänker på Er och känner med er. Styrkekramar från mig!
 
När jag kom hem, kastade jag bara in bilnyckeln, sen tog jag med hundarna på en knapp timmes promenad. Det var faktiskt skönt att det inte var någon sol. Tycker JAG ska jag nog tillägga, eftersom jag VET att de flesta vill ha sol, och tycker att sommaren ska innebära sol dygnet runt helst. Som ni alla vet, så styr jag INTE över vädret, och det spelar ingen som helst roll vad jag tycker och önskar, jag BESTÄMMER INTE ÖVER VÄDRET :)  Så .... Blir det sol så blir det .... blir det inte sol, så är det inte för att jag har önskat annorlunda :) 
 
Hörrni .... det här med att lära alla att ett NEJ betyder NEJ. Efter att ha haft ett kort men intensivt samtal med en telefonförsäljare idag, där jag återigen fick erfara att ett: NEJ inte alls betyder NEJ för en försäljare, fick jag höra att telefonförsäljare får lära sig att "kämpa fram till tionde nejet"  WHAT ???? Men vad i helvete? Lägg därtill, eller kanske just därför, att telefonförsäljare, åtminstone vad man kan gissa på rösten, sällan är över 25 år ..... Men ... vafan lär de sig????  
 
I MIN värld, är ett NEJ  .... ALLTID, ALLTID, ALLTID ett NEJ ..... i ALLA lägen och i ALLA situationer. 
 
JAG känner INGET som helst ansvar eller lust att vara trevlig efter tredje nejet. Jag skiter fullständigt i att den unga, lurade, telefonförsäljaren jobbar på provision, jag har INGEN som helst förståelse för att jag skulle måsta lyssna på något som jag inte överhuvudtaget är intresserad av. Visst är jag tillmötesgående när jag svarar, men när jag vänligt säger Nej, jag är inte intresserad, sen säger: NEJ, jag är INTE intresserad, och sen säger HÖR du inte VAD jag SÄGER: JAG ÄR INTE INTRESSERAD. DÅ känner jag att jag med gott samvete kan lägga på luren, även om jag gärna vill prata till punkt. Jag behandlar aldrig någon respektlöst, som inte behandlar MIG respektlöst Först. 
 
Att bli LÄRD att INTE lyssna på ett NEJ...... Vad kan det ge för konsekvenser? Nu menar jag inte att Alla försäljare inte ser skillnad på nej och nej ...men när moralen vrids så att ett NEJ inte betyder tvärt NEJ. ..... vad säger Det??   I min värld är det åt helvete, och det kommer det fortsätta vara. Jag kämpar emot mycket skit här i världen, och det här är EN av de sakerna. Nu blir jag ÄN mer taggad att gräva djupare i det, att gå ÄN längre .....   :)  :)
 Att vara driftig och framgångsrik, bottnar INTE i att vara respektlös. DET är min fasta övertygelse
 
Det finns alltför många företagare som beter sig respektlöst .... och som mitt fackombud sa till mig: "Företagare som beter sig så, brukar effektivt ta död på sig själva".  
 

Nu ska jag hänga i soffan med vovvarna :)
Tjing
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0