Skrövlar de ihop asfalten?

Lördag morgon. Idag är det städning på schemat :)   Ska ner och kolla om tvättstugan är ledig åxå. Sen ska jag iväg till den här tjommen som lagade min mobil igår. Eller .... lagade och lagade ..... han bytte front på den, och nu fungerar ingenting .... fniss.  Jag köpte ett nytt skal åxå, som han sa var ett bra val. Det var av silikon, och stack fram mer på framsidan, så att det skulle skydda mer. Det gjorde det säkert, men det gick inte ha på. Hips vips under ett samtal så blev det högtalare, hips vips åkte ljudet av, hips vips var det tryckt på samtliga siffror på displayen ..... Rev bort skalet och det blev något bättre, men inte bra. Det är som att det skulle "ligga emot" nånstans. Jag mailade tjommen igårkväll och fick svar direkt att jag skulle komma in idag. Det är 90 dagars garanti på jobbet. Blir lite orolig att det aldrig ska bli till sig bara. 
 
Inatt vaknade jag av att det var ett jävla liv. Det lät som att de använde någon form av gigantisk dupmper med skopa, och skrövlade ihop asfalten här på gården. Hela huset durrade. Det visade sig, när hjärnan klarnade till, att det var åskan som gick. Å det var inte LITE vad den gick. Herregud, så långa åsk-anfall vet jag inte om jag tidigare hört. Det mullrade verkligen ända nerifrån tårna !   Jag blev tvungen gå upp och stänga balkongdörren, och det känns underbart att det berodde på att jag ville sova, inte att Paddy blev rädd. Han är lixom helt oberörd av åska nuförtiden, han som varit så fruktansvärt rädd. Helt underbart. 
 
Vaknade kl 8 nästa gång :)   Då hade det slutat regna. Tog ut hundarna på morgonrundan bort till Kanotudden, sen hem igen. Precis vid tunneln, började det regna igen. Tänkte snabba på stegen lite, men då mötte jag en kvinna med sin lilla hund. Jag satte Kia ner, för hon har en tendens till att vilja skälla och springa fram, och hennes matte har tränat att sätta henne, så att hon får lugna ner sig. Därför kör jag det konceptet jag åxå :)
 
Mina hundar stod och kollade, Kia satt och skällde, och kvinnan frågade hur hon skulle hantera hundmöten. Hennes lille parvel betedde sig som ett smärre yrväder och skällde så tänderna höll på att skallra lös. Där stod vi  i regnet ett tag. Mitt tips till henne blev att bara stå där tills hennes hund lugnar ner sig, DÅ gå därifrån. Dvs inte släppa fram hunden att hälsa eller nånting, utan bara vänta tills hunden lugnar sig, sedan fortsätta promenaden. Vi brukar mötas ofta på promenaderna, så vi lär få tillfälle att träna det där med hundmöten, båda två :)  Hundmöten, det sker flera gånger på varje promenad här i Ursviken, det gäller bara att prata med de man möter, så att de stannar upp så att man kan få träna det, och DET är nog inga bekymmer alls :)
 
Ikväll blir det att laga nåt riktigt gott till middag. Ett eller ett par glas rött blir det åxå. Då ska det firas :)
 
Ha en Riktigt Bra Lördag, ,och kom ihåg att fylla dagen med nåt värt!
 
Gomorron

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0