Några dagar in i Juni månad.

Idag har det varit grått och kallt. Det har blåst en hel del åxå. Efter kylslagen morgonrunda, tre koppar kaffe samt ett försök att borra hål i väggen för klockan .... gav jag upp borrförsöken och åkte upp på Solbacken för div. små inköp istället :)  En liten stekpanna fick följa med hem från Ica Maxi :)
 

 
Eftermiddagens promenad gick mot Harrbäcksand, tänkte att jag ju måste utforska Ursviken lite mer. Nån km bort såg jag en så fin skogsstig, så jag vek av in i skogen, och där var en superhärlig promenadstig. Jag kände att vi gick en båge tillbaka hemåt igen och mycket riktigt,  jag kom fram bara här ovanför mitt hus :)
 
 
Jag la in dessa foton på facebook nyss. Som fototext till min stekpanna skrev jag: min nya söta stekpanna. En vän skrev som kommentar: Konsten att glädjas åt det lilla. 
 
Jo .... jag är faktiskt duktig på att glädjas åt det lilla. Det är jag glad och stolt över. Jag ser nog alltid möjligheter istället för svårigheter .... rättare sagt så ser jag väl inga problem någonstans överhuvudtaget :)  Ta bara det här med allt borrande i lägenheten. Glad i hågen har jag greppat borrmaskinen, borrat och borrat .... men knappt fått hål i betongen överhuvudtaget. Jo, två hål i väggen inne på toan lyckades jag ju faktiskt fixa, annars har det mest blivit några kratrar och sen har Hannahs sambo Robert fått komma och hjälpa mig :)  MEN ..... då är det ju inget problem längre, eftersom jag har människor i min närhet som kommer till undsättning :) :)   Man får hjälpas åt helt enkelt :)
 
Hjälpas åt ... det har nog varit min ledstjärna i alla år, förutom "hur svårt kan det va" så är nog "vi hjälps åt" det andra i storleksordningen när det gäller livsviktiga begrepp. Jag märker att Pernilla och Hannah också fått med det tänket, vilket glädjer mig. Många har genom åren sagt till mig: Se till att du inte blir utnyttjad bara. Jo, det är en viktig tanke, men man märker fort vilka människor som aldrig kommer att ge något tillbaka, och vilka som faktiskt kommer att hjälpa MIG när det behövs. Det finns ju faktiskt dem som bara Tar och Tar ... och aldrig någonsin ger tillbaka, men de hjälper man inte så många gånger innan man inser att det handlar inte om att Hjälpas Åt. Men, att kunna hjälpa någon annan, känns bra i hjärtat. Att ha någon som hälper MIG när JAG behöver, känns åxå bra i hjärtat. Att Hjälpas Åt ..... Känns ALLTID bra i hjärtat. 
 
Att vara Positiv, känns bra i hjärtat. Att kunna glädjas åt det Lilla, känns bra i hjärtat. Det är LÄTT att fylla dagen med nåt värt, ifall man ser även de SMÅ sakerna, som värda saker. 
 
Gokväll
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0