Klippa band och självinsikt

Åh .... vilken dag! Ja, det mesta av den vet ni ju :)
 
Nu ikväll har jag funderat mycket på det här med självinsikt. Inte bara DET förresten, utan även en annan sak: att klippa banden med sådant som man faktiskt inte mår bra av. 
 
Självinsikt. Tänk dig att någon TROR att han (skriver han bara för att ta något, skulle kunna skriva hon eller hen åxå, men nu skriver jag han, ta åt sig den som vill) är toppenbra, generös, vänlig, rättvis, ärlig, alltigenom kompetent ... men i själva verket visar han upp det rakt motsatta: girig, ovänlig, gniden, inkopetent. Visst är det väl så att det UPPVISADE beteendet, är det andra går efter?!  Att ha självinsikt handlar väl om att någorlunda veta hur andra uppfattar en, att någorlunda veta hurdan man verkligen är?!   Jag vet att jag skrivit om det tidigare - Om jag VILL att andra ska uppfatta mig som glad, generös, vänlig, .... visst måste jag då VARA glad, generös och vänlig. HUR ska människor annars kunna uppfatta mig sådan?
 
Självinsikt kan ibland vara lite småsvårt. Det kan mycket väl vara så att man själv TYCKER att man är på ett visst sätt ... men ... vafan ... man UPPTRÄDER på ett ANNAT sätt .... HUR ska då människor uppfatta en?  Att uppfatta ANDRA är busenkelt, man SER ju hur de beter sig. Men .... tänker man efter SJÄLV hur MAN beter sig?  Självinsikt. Intressant
 
Att klippa banden till sådant man faktiskt inte mår bra av. 
Det är upp till MIG vilka jag har i mitt liv. I mångt och mycket i alla fall. Ibland vaggas jag in i den villfarelsen att jag måste stå ut med att ha vissa individer och idioter i mitt liv ... men när jag tänker efter, så måste jag faktiskt aldrig det. Aldrig. Jag har alltid möjligheten att klippa banden som gör att jag mår dåligt. Enkelt egentligen, men kan te sig svårt. Här skulle det vara intressant att höra hur andra tänker, du får gärna skriva anonymt om du vill, men kom med din tanke kring saken. 
 
Nu kom jag på en sak till som jag tänker på just ikväll, eftersom jag raderat ytterligare ett par stycken från min facebooksida. Det är INTE så att jag, när jag raderar någon, Skyr personen som pesten och aldrig mer vill se den människan. Ibland när jag raderar kan det handla om att jag helt enkelt knappt vet vem människan är, eller varför den hamnade på fb .... ibland är det att vi aldrig kommunicerat, gillat eller haft något aktivt överhuvudtaget .... och ibland blir jag tvär och sur och tar bort den, för jag vill inte att hen ska se vad jag skriver ... svårare än så är det inte. Jo .. ibland är det för att jag känner mig otroligt sårad och överkörd åxå .... så blev det ikväll. Jag kan vara ganska kylig mot människor som går bakom min rygg .... ja, det kan jag. Det är självinsikt att inse det :)
 
Överlag har jag haft en helt makalöst underbar dag. DET kan INGEN ta ifrån mig. INGEN. 
 
Gokväll

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag har funderat mycket kring det där med att klippa band man inte mår bra av gällande mitt och Andreas förhållande. Vi bråkade mycket och tänkte ganska olika som människor, men för mig var det alltid värt de bra stunderna. Andreas gjorde slut p.g.a. att han kände att han inte orkade med bråken blandat med hur han kände sig som person just nu. Han har inte mått så bra under en längre tid(egentligen ända sedan i somras) p.g.a. olika anledningar och kände att våra bråk blev för mycket.

Jag mådde fruktansvärt dåligt efter den dagen han gjorde slut, låg bara i sängen i 2,5 dagar och åt knappt någonting, grät bara hela tiden och fick panikångestattacker. Jag tänkte att hela sommaren var förstörd och att jag aldrig skulle kunna vara glad igen. Men vem har inte tänkt så efter ett jobbigt uppbrott? Vaknade på lördagen med strålande sol och tänkte att vad faan, nu skiter jag i det här.

Nu mår jag som en prinsessa. Jag tror inte att göra slut var det enda rätta för mig och att det är därför jag mår så pass bra. Jag tror mycket väl att vi hade kunnat få det att funka och att jag hade kunnat må precis lika bra då, men nu blev det inte så. Jag saknar honom ibland och älskar honom fortfarande, och han kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Men tänk på alla chanser jag får nu! Det gör ingenting om jag småraggar på någon snygg kille, jag har mer tid till mina vänner och jag behöver aldrig mer vara ledsen över ett bråk med Andreas, de som brukade vara ganska jobbiga.

Som sagt, jag tror inte att göra slut var det enda rätta, men det blev ganska bra ändå.

2013-05-23 @ 21:20:33
URL: http://jennuslife.blogg.se
Postat av: Maria

Åh, underbart att höra att du känner så Jenny !!!! Det är precis som du säger om att det kanske inte var det ENDA rätta .... men det blev ganska bra ändå :)
Stora kramar till dig!!

2013-05-23 @ 21:25:04
Postat av: Kerstin

Att klippa band är aldrig lätt. Man kan gå kvar i samma trall av många anledningar. En kan vara vanans makt, en annan kan vara att man gärna vill att det ska vara bra, en tredje kan vara rädsla. Om en relation oavsett typ, inte är positiv och man inte mår bra av den så bör man nog avsluta den relationen även om det kan vara svårt och göra ont.

2013-05-23 @ 21:38:32
Postat av: Sandra (Bostons matte:)

Hej Maria! Hoppas du har det bra, förstår att du flyttat, känns det bra?:)

Ibland surfar jag in på din blogg (men har väl inte lämnat så mycket spår efter mig bara)
Och alltid finns det något intressant att läsa!:) Du skriver bra, intressanta funderingar och tankar. Som jag själv brukar ha, känner ofta igen mig i mycket av det du skriver (eller, känner igen TANKARNA du har) Känns ibland som något jag själv skulle ha kunnat skriva .. du är väldigt bra på att få ner i ord och få fram precis det man vill ha i en text. Ville bara säga det! Du känns så lojal, rak o nere på jorden, vilket är sällsynt, håll fast vid det:).. Ha det bra så länge och vi hörs igen! Kramar Sandra

2013-05-24 @ 10:51:07
Postat av: Maria

Ja Kerstin, så är det

2013-05-24 @ 11:39:08
Postat av: Maria

Hej Sandra, och tusen tack för din kommentar :) Kul att du gillar min blogg :)

Jag tänker på dig då och då, hoppas det går fortsatt bra med Boston :)
Kramar

2013-05-24 @ 11:40:17
Postat av: Lena

Är inte lätt att klippa band, men jädrigt skönt när det är gjort om just det bandet har gjort att man farit illa och att man känner att det bara gett en ont i magen.. Man ska bara omges av vänner som vill en väl och verkligen handlar därefter.. Skönt att känna att man blir starkare när man gått vidare!

2013-05-25 @ 09:55:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0