Men BETE dig för guds skull!

Det finns mycket som är intressant här i livet. Hundar och hundars beteende ... människor och människors beteende. Det är inte för intet jag är utbildad socionom :)  Jag tycker att det är jätteintressant att studera människor, och att försöka förstå dem..... men ibland misslyckas man med att förstå.   Kom osökt att tänka på det här med paranoid personlighetsstörning. INGEN behöver ta åt sig, det här är helt fria tankar. Kopierar från Wikipedia: 
En person med paranoid personlighetstörning har mycket svårt att hantera motgångar, och tenderar att förklara dessa på konspiratoriska sätt. Personen uppfattar människor, även anhöriga och närstående, med misstänksamhet, och uppfattar ofta deras handlingar som om de har ett underliggande, falskt eller försåtligt syfte som inte uttalas, och som personen läser in "mellan raderna", trots att det är uppenbart för andra att sådan falskhet inte finns.
 
Intressant va? Att uppfatta andra, ÄVEN närstående ... med misstänksamhet, och att deras handlingar som att de har ett  underliggande, falskt eller försåtligt syfte som inte uttalas, och som personen läser in "mellan raderna" 
 
VAD är det som gör att man läser saker mellan raderna, som inte finns? VAD är det som gör att man TOLKAR saker negativt, trots att man inte är berörd ? VAD är det som gör att man "tar åt sig" av det negativa, men inte av det positiva?   Hmm ... Intressant.   Handlar det om dålig självkänsla? Är det LÄTTARE att ta åt sig av kritik, även om den inte ens är uttalad, än av positivism, då den ÄR uttalad?  Är det LÄTTARE att tolka saker som massiv kritik mot en SJÄLV, än att se det som ett allmänt uttalande? VAD är det som gör att man tar åt sig? Är det slumpen? Är det att man faktiskt känner dåligt samvete? Är det lite av det jag skrivit förut: Skriver jag om idioter och du tar åt dig, så är du mest troligt en idiot?? 
 
Hundar och hundars beteende .... en källa till ständiga diskussioner, åsikter, tänkanden, tyckanden, expertutlåtanden. Jag är medlem på några hundforum, och en del är riktigt bra, där man faktiskt kan diskutera utan att det spårar ur i alla trådar. Visst finns det trådar som spårar ur, och visst finns det medlemmar som ständigt ser rött ... utan att det är befogat .... och utan att någon ens förstår varför ... men så är det väl i stort. En del ser rödljus även om det inte finns trafikljus ... utan på sin höjd en liten pil som talar om var man ska ...
 
Idag har jag varit till lillebror för att fira hans nyktra 3 år och Dawws 1 år här. Jo ... jag fick hålla lille Kevin åxå :) men ... Pernilla var åxå med och hon hade första tjing på både hållande och flaskmatande ..... men titta .... det kunde jag :)  Åh .... Lille söte Kevin .... FASTERS Kevin :) :) <3 
 
Nä ... Nu ska jag ta ut hundarna på en kvällspromenad. Det ser ut att ha slutat blåsa. Vindstilla .. sol .... Inte ofta ... så man får passa på 
 
Gokväll

Kommentarer
Postat av: Cilla

Vem är du.. Vem är jag... Å vad gör jag här?! Å varför skriver jag?! Ingen som vet... Paranoid... Schizo... Tror det blir en Schitzu... Tjohoooo

2013-05-01 @ 20:48:03
Postat av: Maria

FNISS .. Schitzu är en alldeles oemotståndlig blandning oftast :) :) TJohoooo :)

2013-05-01 @ 20:56:27
Postat av: M

Nu tycker jag du börjar spåra ur en aning på denna blogg. Jag har följt den under en längre tid och tycker det är intressant att se ditt jobb som du gör med dina hundar. Annars skulle jag ha slutat följa den för länge sedan. Men när du börjar göra personliga påhopp i din blogg, något annat kan det inte vara, så tycker jag du använder den på fel sätt. Om du har problem med någon så är det mycket bättre att ta det öga mot öga med den personen.
Ska jag vara riktigt ärlig med dig så tror jag att du lider av narcissistisk personlighetsstörning. Något som du bör veta vad det är men ändå: Narcissistisk personlighetsstörning är en personlighetsstörning som kännetecknas av narcissistens extrema känsla av självhävdelse, bristande verklighetsuppfattning, sitt stora behov av att befinna sig i centrum och brist på empati. Denna patologiska narcissism skiljer sig från den naturliga narcissismen vi alla bär på, känslan av att vilja vara omtyckt. Personer med denna störning utmärker sig genom krocken mellan två motsatta självbilder - den idealistiska bilden av sig själv som storslagen och grandios, gentemot känslor av skam och självhat. I relationen med en partner kan narcissisten inledningsvis vara utomordentligt charmerande och karismatisk, för att plötsligt växla till ett obehärskat och kränkande beteende. Narcissisten har ett behov av att ha kontroll och kan i relationen te sig maktfullkomlig och/eller paranoid. Kontrollbehovet kan ta sig uttryck i ett tvångsmässigt beteende som denne ser som fullt naturligt och där personen kräver efterlevnad av omgivningen.
Nu kan jag inte dra någon slutsats bara av att läsa din blogg men jag tycker du bör se dig själv i spegeln lite. Bland annat när du fick en kommentar av "Linda", att skriva ett helt inlägg om det och i inlägget skriva. "Visst, det finns människor som absolut MÅSTE säga sin "åsikt" och det är helt ok, annars skulle jag radera den kommentaren ... men jag kan inte låta bli att fundera kring vad som driver dessa människor?" och inte reflektera över att det faktiskt är precis det du gör, skriver din åsikt!? Detta är ett stort narcissistiskt drag. Att inte kunna titta på sig själv utan bara säga att andra har fel...
Jag vill inte ha något stort inlägg skrivet om min kommentar nu, detta är bara mina egna tankar och jag är fri att tycka vad jag vill. Tar du sedan åt dig så är det upp till dig, "skriver jag att du är en idiot och du tar åt dig så är du mest troligt en idiot".
Lycka till med dina hundar i framtiden, särskilt Paddy, jag kanske kikar in igen om en tid för att se om du återgått till ditt vanliga jag, men så länge du använder bloggen på detta sätt så har jag andra jag följer.

2013-05-01 @ 21:40:46
Postat av: Maria

Hmm ... intressant det du skriver "M" även om jag inte lägger alltför stor vikt vid anonyma svar .... Du vill inte ha ett alltför stort inlägg skrivet om din kommentar ... och vet du .... det förstår jag. Det skulle jag inte heller vilja om jag vore du.

Hur menar du att jag gör personliga påhopp? När har jag gjort det?

Din kommentar, anonymt, patetiskt och helt meningslöst .... säger mig bara ÅTERIGEN .... hur Rätt jag har ....
Du behöver inte alls återkomma .. och Du ... jag är mitt vanliga jag hela tiden :) :) :) INGEN behöver känna sig tvingad att läsa min blogg, tvärtom. Tycker du inte om den - läs den inte. Men, jag raderar inte DITT svar heller, likaså "Lindas" Varför? - Jo ... ibland talar svaren lika tydligt som mina inlägg ... och i precis den anda jag talar. Dvs. Du bara understryker det jag skrev om, Tack för att du personifierade mitt inlägg :)

2013-05-01 @ 22:09:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0