För syns skull

Jag har ju varit till optikern idag. Det mest akuta är att skaffa ett par terminalglasögon, nu när jag jobbar vid dator på dagarna. Efter synundersökningen sa Maria, den optiker jag haft i alla år: Oj .... det är stor skillnad mot senast , 2010. Hur fungerar glasögonen? Ser du?   
 
Jag märker absolut att glasögonen inte räcker till, så är det ju men man vänjer sig ju vid det mesta.  Kontentan av hela besöket blev att jag ju behöver både terminalglasögon, och vanliga progressiva som jag har idag, fast starkare.   Nu kom nästa mindre kuliga sak. Priset.   Terminalglasen skulle kosta 3400 kr och glasen till mina andra 7500 kr. 
 
Jag ska besöka Smarteyes för att se om de kommer fram till lite humanare siffror. 
 
Visst är det lite märkligt, att man inte behöver betala för hörapparat, men glasögon måste man betala. Visst, det är ingen annans bekymmer att JAG ser dåligt, men .... ska man lixom skylla sig själv eller?  Nåja, det är väl en jävla tur att åtminstone hörapparaten inget kostar ..... så länge inte hundarna tuggar sönder den förstås. 
 
Efter stadsbesöket har jag varit ute med hundarna på en runda. Skönt ute, inte så kallt. Nu ligger hundarna och slappar i soffan, och jag ska göra dem sällskap så småningom :)   Jag har städat idag, och i morgon har jag tvättstugan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0