Mariadagen

Efter att ha skjutsat fåtöljen in till stan gick jag och Hanna på det nyöppnade Lidl, för att kolla in butiken. Jag handlade faktiskt. En bukett tulpaner :)
 När jag kom hem tog jag ut hundarna, för då dök hon upp, hon med schäfern som behöver hundvakt nästa vecka. Nu blev det så att jag kände mig tvungen att backa. Ibland måste man säga Nej, det är inte konstigare än så :)
 
Till middag blev det tacos ... vegetarisk ;)
Gott!
 
Idag är det Mariadagen. Jag och alla andra som heter Maria, har namnsdag. Jag brukar inte bry mig så mycket om namnsdagar överhuvudtaget, och vore det inte för facebook, döttrar och vänner, så skulle jag nog inte ens komma ihåg att jag har namnsdag.  Min mormor kom alltid ihåg min namnsdag. Min mormor gav presenter på namnsdagen. Jag ger aldrig presenter på namnsdagen, inte ens till mina älskade döttrar. Kanske det blir annorlunda när/om man blir mormor?
 
Mina tankar gick ikväll till det här med att visa sin uppskattning, att man bryr sig ... just med tanke på dagen. Alla har vi våra olika sätt att visa vår kärlek och uppskattning, vårt engagemang och stöd. Det kan vara långsökt, men jag kom ikväll att tänka på något som jag tänkt på då och då. En del föräldrar verkar inte vara så himla engagerade i sina barn. Jag far nästan lite illa när jag märker att de pratar MER om allt annat - hundarna, bilen, träningen osv, men ytterst sällan om sina barn. Nu är inte facebook den saliga bibeln där allt viktigt sker, men många lägger in MASSOR av bilder på den egna kroppen, träning, många inlägg varje dag om ditten och datten, men deras barn får inte ett inlägg i veckan ens. Nu är det INTE så att jag tror att de struntar i sina barn bara för det, men jag får en liten obehaglig känsla bara. 
 
Jag är så otroligt glad över att JAG valde som jag gjorde när barnen var mindre. Jag har inte missat många fotbollsträningar eller matcher. Jag spenderade all min tid med barnen, och det är jag så himla glad över. Tack Gode Gud att jag valde att göra det. Nu när de är vuxna är jag så innerligt nöjd över det faktum att jag verkligen ägnade mig åt dem när de växte upp. 
 
Klockan går, och eftersom jag ska jobba i morgon, så ska jag börja avrunda dagen. Jag ska gå ner och sätta i motorvärmaren strax, och ta hundarna på en runda. Idag fick jag ju lära mig, efter att ha pratat med verkstan, att man kan ha ett fas-fel i motorvärmaren. Det innebär att om man sticker in kontakten i stolpen på ETT sätt kan det gå bra, men om man vänder kontakten så kan det gå dåligt. Herregud ... det är som en hel vetenskap det här med bilar. Vad  jag fattat för länge sedan är att, om det KAN gå åt helvete, så GÖR det ... fniss
 
Nä, nu ska jag inte vara negativ. Jag har ju beställt en innerdörr och ett handtag .... och ska lämna in bilen på onsdag på verkstan .... snart har jag en bil i absolut toppskick :)  DET ser jag fram emot :)
 
Nu ser jag fram emot sängen. Ska ta ut hundarna, duscha, bädda rent i sängen .... sen är det gonatt.   Hoppas du haft en bra dag :)
 
Gokväll
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0