Att välja, och KÄNNA Glädje!

Jag har haft en jättehärlig dag, och den är inte ens slut än. Efter morgonpromenaden, som knappt infann sig på morgonen, utan lite mer mitt på dagen .... fniss .... så blev det kaffe och lätt frukost, sen tog jag Paddy på en solopromenad. 
45 minuter är inga bekymmer trots kylan, då jag hittade Paddys fleecesockar. :)   Det var en underbar promenad!
 
Efter den promenaden städade jag min fina lägenhet, gömde korvbitar (så gott det går i en etta) för hundarna att söka. En kort promenad med alla hundarna och sedan har vi myst. Kloklippning för samtliga hundar, och konversation med älskade Hannah via facebook. De har sol även idag, och var på väg ner till solstolarna när vi språkades vid. I morgon ska de iväg och fiska. Det blir kul att höra hur DET var, eftersom hon har något av en fiskfobi ..... 
 
Nåt jag tänker på nu i afton, är det här med att kunna bli UPPRIKTIGT glad för någon annans skull. Att kunna känna Glädje och stolthet över någon man känner, för att denne klarat en prestation som hen är stolt över. Jag blev så himla glad att jag grät en liten skvätt, över en person i min bekantskapskrets. 
 
Jag är uppriktigt stolt och glad över att jag har den förmågan - att glädjas för andra.
 
Bitterhet och besvikelse - jo, de känslorna kan jag åxå ha, då det är befogat, och det är inget jag varken skäms över eller ångrar. Jag bejakar Alla känslor, men, låter inte de negativa känslorna äta upp mig. En del fastnar i det negativa, och kan lixom inte leva på annat sätt än att prata skit om andra, och vara negativ ..... Dessa människor är det synd om. Dessa människor kan aldrig vara genuint glada, för de låter det negativa ta överhanden. 
 
Jag är så otroligt glad över att jag kan känna GLÄDJE. LYCKA, STOLTHET. Positiva känslor, både gällande mig själv, och andra. Jag utvecklas, och ser det som en stor källa till stolthet. 
 
Många, otaligt många gånger har jag fått frågan - hur har du orkat? Hur orkar du vara glad och positiv?
 
- Jag har inte tillåtit mig att fastna i bitterhet och sorg. 
 
Goafton

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0