Mitt fågelbord.

Jag har ett fågelbord. Inte ett sånt där som ser ut som en stuga med 4 väggar, tak och några gluggar till fönster. Mitt fågelbord har inga väggar alls, utan bara tak och golv. Tak, så att alla kan få skydd om de sitter under det, och golv för att få fotfäste. 
 
På själva plattan lägger jag ut mat till alla fåglar som vill landa. En del fåglar återkommer år från år, en del känner jag väl, och de känner mig. En del kommer till fågelbordet under någon säsong, och flyger sedan vidare. Vissa fåglar landar bara några gånger, äter lite, och återkommer aldrig mer.   Vilket som, är helt ok för mig. Jag gläds åt vilket som. Jag gläds åt alla de  färgglada fåglar som faktiskt slagit sig ner i mitt fågelbord, även om de inte återkommer. Ibland hinner jag studera deras färgprakt, deras skrud ..... hur de beter sig mot de andra fåglarna. Ibland hinner man inte, för de har redan flugit iväg, en del av dem hinner man studera grundligt .... nästan lära känna.    Varför jag har valt ett fågelbord utan väggar, är för att jag vill,  att ingen fågel ska känna sig trängd av fyra väggar. De ska kunna flyga iväg åt vilket håll de vill. Vill de flyga till grannens fågelbord, till grannbyn, eller vart som helst, så är det helt ok. Ibland kommer det skator, och de flaxar och väsnas så till den milda grad att all mat flaxas ut. Ingen fara. Jag lägger upp mat igen
 
Nej, det handlar inte om fågelbord åt fåglar, utan det handlar om vad jag har att erbjuda  mina vänner och mina bekanta. 
 
Ingen, INGEN, ska känna sig tvingad att stanna vid mitt fågelbord, och det tror jag inte att någon Gör heller. Alla mina "fåglar" är fria att söka mat, samvaro och bekantskaper, precis överallt. Mångfald berikar. Jag skulle aldrig någonsin kräva av mina "fåglar" att välja fågelbord. Aldrig någonsin säga till mina "fåglar" att jag är besvikna på dem, för att de valde att äta lunchen på grannens fågelbord. 
 
Det jag erbjuder på mitt fågelbord, är mina tankar och funderingar, min humor, mina berättelser, mitt sätt att vara. Du är välkommen till mitt fågelbord. Det finns inga väggar. Bara tak och golv. Det är upp till Dig hur länge du vill stanna och äta, umgås, ta del av vad jag erbjuder. Det finns inga tvång. Inga Måsten. 
 
KvittViddeVitt
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Är säker på att dina fåglar trivs. Jag har lämnat kvar trädgårdsbordet ute och dukat upp ett smörgåsbord för mina bevingade gäster. Älskar att titta på när de besöker mig och pickar i sig div. frön, späck och bröd.

2014-01-06 @ 22:51:23
URL: http://mellanhimmelomylla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0