Vilken underbar dag! :)

Alltså .... jag har haft tur med mina jobb måste jag säga. Alltid. Tänker tillbaka .... ända från början så att säga. När jag var 17, fick jag ett ungdomsjobb som det hette. Jag jobbade på televerket, ute på fält. Dvs, jag klättrade i telefonstolpar, lärde mig skala kabel, och andra saker som jag faktiskt haft nytta av. Ett starkt minne från det jobbet var när min handledare sa till mig, efter en mätning på en stolpe - Det är en Megohms avledning på 1 branch. Jag fattade absolut ingenting , hahahahahahaha, men lärde mig senare vad det betydde.
 
 Jobbet jag fick därnäst, var som personlig assistent åt en kille som gick 6:an i en byaskola. Det jobbet lärde jag mig massor av. Ett starkt minne från DET jobbet, var att jag skulle lära honom att åka skidor.Det var oerhört .... tålamodsprövande .... och jag glömmer det aldrig! Vi skrattade båda två, även om han var så ARG över att han inte kunde svänga med skidorna :)  Sen blev det ett par år på restaurang Trafikbaren i Bygdeå. Där lärde jag mig inte bara restaurang, utan även annat, som jag verkligen haft nytta av. Största minnet därifrån, var nog när DynamitHarry kom för att äta. Det blev ju lite så att när det kom in folk, så gissade man vad de skulle äta. När HAN kom, gissade vi alla att han skulle äta entrecote. Tog han det? - Nej, han tog raggmunkar :)
 
Hmm ... vad kom sedan? Kortare vik här och där, sen fick jag anställning på Snidex i Burträsk, som ytbehandlare. Från början jobbade jag i spacklingen, men rätt snabbt gick jag över till att bli industrilackerare. Det jobbade jag som i 5 år.  Största minnet därifrån, är att jag träffade barnens pappa där :)
 
Gick från industrilackerare till dagmamma, då Pernilla blivit i den åldern att mammaledigheten var slut. Var dagmamma tills Hannah föddes och blev såpass gammal att mammaledigheten var över.  Starkaste minnet från den tiden, var att Pernilla fick sitt smeknamn "Pilla" då. En tjej, som senare blev Pernillas klasskompis, Simone,  kunde inte säga Pernilla .... hon sa Pilla. 
 
Efter dagmammekarriären, pluggade jag. Först på Edelvik Folkhögskola, och sedan på Univeristetet. Pluggade till Socionom. Innan jag ens var färdig, så hade jag kontakt med Soc, eftersom jag skrivit en bok vid det laget. Boken heter "Ska jag våga berätta" . Så , innan jag ens var färdig socionom , hade jag jobberbjudanden. De jobb som fanns lediga var på missbruksgruppen, och där ville jag INTE jobba. Jag tackade nej till flera sådana vikariat, men till slut kände jag att jag inte kunde tacka nej mer, så jag började jobba med missbrukare. Lärde mig MASSOR ... och har så många starka minnen därifrån att jag inte ens kan plocka ut ett från de andra. Mycker misär har jag sett, så kan man säga, men även haft många skratt :)
 
Gick i väggen och slutade på soc. Gick sjukskriven i många år. Skrattade alldeles för lite under dessa år. 
 
Kom ut genom väggen, Hamnade i Bygdsiljum och började jobba på ICA. Därifrån finns många glada minnen!Åh, jag älskade att vara ICA-tant! Saknar det ibland. Saknar kunderna .... skratten .... att fronta hyllor ... fast ... det här med att möta kunderna är det jag saknar mest
 
Efter min ICA-tantperiod jobbade jag på Westmans. Åh som jag älskade det jobbet! Ni VET att jag älskade det jobbet. Klackade runt i mina klackeskor. DET är starkaste minnet. Bland alla andra starka minnen därifrån. 
 
Efter Westmans, blev det då att börja där jag är nu.
 
Wallins Kafferepet. Min dotter och hennes sambos bageri :) 
Det KÄNNS verkligen som att jag nu får jobba med alla möjliga saker, så att jag får in allt möjligt som jag älskar att göra :)  Att få plocka fram alla sina kunskaper ... både kontor, demo - där det handlar om att träffa människor och vara positiv, samt att få finnas i produktionen .... det är helt fantastiskt :) Nu får jag återigen möta kunder ... samtidigt som jag får använda mig av andra kunskaper. 
 
ALLA jobb jag haft, har tillfört mig massor .... Så är det. 
 
Oj .... det här inlägget lixom bara gled iväg. Skulle bara skriva att det varit en underbar dag, och jag har inte ens berättat vad jag gjort idag , hahahahahahahahahahahahaha
 
Jag har varit i Skråmträsk och demat idag, och det har varit Kul :) Det är ALLTID kul att dema :)
 
Nu är det Fredagkväll. Klockan är snart 20 .... har inte ätit middag än, för när jag kom hem kring 17.30 så var jag ute med hundarna, sen satt jag framför tvn en stund, och hips vips är vi här :)    Ha en fantastiskt trevlig fredagkväll hörru!!!! 
 
Tjing så länge :)

Kommentarer
Postat av: Anki

Ja alltså, otroligt vad trevligt det är att vara ICA-tant i Bygdsiljum faktiskt. Himlars! :-) Kraaaaam till dig Maria!

2014-01-31 @ 22:25:42
Postat av: Maria

Åhhh!!! Jag saknar Dig Anki! :) Kraaaaam

2014-01-31 @ 22:30:16
URL: http://bygdsiljumsmaria.blogg.se
Postat av: Karin E

Men oj va många spännande och vitt skilda jobb du har provat på!! Blir verkligen imponerad av allt!! Vilken erfarenhet och stor platta du har att stå på!
Bra jobbat och en sak till; du skriver så positivt och med sån inlevelse, så roligt att läsa, man rycks med och blir sugen på att prova på nya jobb!
Kram 💕

2014-01-31 @ 23:44:33
Postat av: Maria

Åh Karin, tack! :) Ja, jag har haft ett så otroligt spännande och roligt liv överhuvudtaget! Det är få förunnat faktiskt. ÄVEN om starten var turbulent (ja, fortsättningen åxå faktiskt) Jag VILL kunna inspirera, det är en av tankarna med min blogg, så TACK för att du säger så :) Kram

2014-01-31 @ 23:54:49
URL: http://bygdsiljumsmaria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0