21/3 2011

Då skrev jag följande inlägg på bloggen:
 

ATT VÄLJA GLÄDJE

Idag är en sån där dag då man inte ens behöver anstränga sig det minsta lilla, för att kunna välja glädje. Det har varit så många positiva händelser, leenden, glada kunder på jobbet. Dagen började strålande med en timmes promenad på skoterspåret med hundarna. Redan där väljer man glädje. Sen hinner jag knappt på jobbet förrän alla dessa härliga kunder kommer in. Tänk så många leenden man möts av under en dag. Så många roliga kommentarer, härliga skämt, genuint underbara människor som sprider glädje bara genom att komma in och handla :)   Jag försöker sprida glädje jag med. Försöker alltid ge alla kunder, om inte alltid en rolig historia eller en glad sång, men åtminstone ett leende och ett glatt ord. Det ger MIG mycket att kunna ge lite glädje. För någon månad sen hände följande: En man kom in på affären. Eftersom han och hans fru alltid brukar följas och handla (de är pensionärer båda två) frågade jag var frun var. Hon var hemma eftersom hon låg sjuk, svarade han. Hälsa henne från mig, sa jag. Veckan efter var de in båda två, och kvinnan tackade så Hemskt mycket för hälsningen. Det trillade tårar på hennes kinder när hon sa det. Själv blev jag mer imponerad över att gubben kommit ihåg att framföra hälsningen. När han fick höra det, började HAN åxå gråta och sa: DIG minns man alltid. 

Flera kunder som kommer in, pratar om mina hundar, frågar hur många jag har, är imponerade över att de verkar så lydiga. Många gånger får jag höra det, och sånt glädjer mig. I fredags när jag gick ut med hundarna på lunchen, hade PRO sin lunch på Vestmans. Dessa superrara människor ÖSER lovvord över mig och mina hundar, och jag blir LIKA glad och rörd varje gång. 

Idag var det en kvinna som uttryckte sin häpnad över att mina hundar aldrig verkar trassla ihop kopplen, att jag kan hålla alla 4 koppel i ena handen utan att de springer huller om buller. - De är duktiga, sa jag. - nej, sa hon DU är duktig. 

Den unga kvinna här i byn, vars liv trasats sönder pga de anonyma brev jag tidigare skrivit om, skrev nu idag: Vad som än händer vill jag att du ska veta att du är en helt underbar människa!

Idag är en dag när det är LÄTT att välja Glädje. 

Gokväll


Kommentarer
Postat av: Susanne

Va fränt, Paddy ser ut som ett rådjur.

2014-03-21 @ 19:37:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0