Dagen började med sol

Morgonpromenaden avnjöts i sol. Mitt på dagen var jag ute med Paddy och klickertränade. Då hade det börjat mulna på. Gu va han är duktig Paddy. Inkallningen är han skarp på. Att gå fint både med och utan koppel sitter som ett smäck (utan störning) och att sitta och stanna kvar går kanon. Han söker kontakt mer och mer. Första veckan jag hade honom fick jag aldrig ögonkontakt med honom, men nu tittar han ofta.

För en dryg timme sedan blev det på med regnkläder för en promenad. JÄdrar vad det regnar!! Fast... vi hade ju regnkläder alla tre, så det var helt ok. Vi var ute 45 minuter, och nu ligger de och gnager på ben. Själv väntar jag på Hannah. Vi ska gå och handla för middagen, sen sover hon över här :)

I morrn jobbar jag, men börjar inte förrän 11.45 :)

Ha en bra eftermiddag!

Sol??

Men ... är det sol jag ser på himlen??!! Jag tror jag svimmar :)

Det blev rent svettigt på morgonpromenaden med hundarna. Nu äter jag en sen frukost, sen väntar jag hit Hannah. Hon var förbi en sväng igårkväll åxå, och kommer tillbaka idag. Hon kanske sover över inatt :)

Kanhända blir det en långpromenad med hundarna. I annat fall ska jag ut och klickerträna dem var för sig.

På torsdag ska vi träffas ett gäng som har hundar. Jag satte upp en lapp på ica om att vi kan träffas och träna hundarna ihop vi som vill. Ingen kurs eller så, utan bara träffas och hjälpa varandra. Ett par stycken har valpar som ska socialiseras, någon kanske vill träna lydnad med störning (däribland jag)

Nu ska jag diska bort här, hälla upp kaffe och kolla mailen.

Ha en bra dag!!

Måndag= Hannah kommer hem :)

Idag kommer Hannah hem från cypern. HOn kommer hit ikväll :) Det ska bli så himla kul!!!

Liite ljusare ute nu. Det regnade inte nånting på morgonpromenaden, och man känner sig glad och nöjd över det. Idag börjar jag jobba kl 11. 

Jag ser inget "tapetklister" nu.... men läget är precis som innan operationen. Jag ser dåligt, krokigt och i fel färg. Känns "sådär" men hoppas fortfarande att det ska bli bättre.

Långfingret jag skar mig i förra helgen är infekterat. Gör ont och kommer var.

Fruktansvärd tinnitus nu. TUR jag ska till Anna på zonterapi-behandling på torsdag :)  Hur fränt vore det inte ifall det hjälpte!!!???

Ha en bra dag och fyll den med nåt värt!!

Skellefteå Hundkapp

Idag var det prova-på-dag på skellefteå hundkapp-bana. Eller... skulle ha varit. Jag åkte dit, glad i hågen, märkte att det inte var så värst mycket folk där. Två stycken som jobbade med spadar.... Hmm.... fick veta att det var inställt då banan regnat sönder på förmiddagen. De hade ringt runt till alla anmälda, men till mig hade de inget telefonnummer....

MEN bortre rakan var hel, så De ställde upp så Kelly och Paddy fick springa efter släpharen :)
Först ut var Paddy, som sprang som en idiot efter trasan.... direkt han var framme vid Fredrik, som skötte maskinen, vände han och sprang tillbaka till mig lika snabbt.

Sen var det Kellys tur. Hon sprang järnet i ca 1.5 meter, för att sen tvärnita och vända. Nästa gång gick bättre och hon kutade allt va småbena höll :)

Sen var det Paddy igen. Han sprang inte en meter. Jag försökte springa med honom en bit, men han vägrade lämna min sida. Vi försökte linda in korv i trasan, och locka honom på så sätt, men han ville inte springa ifrån mig. Så det var färdigsprunget för hans del. :)

Kelly avslutade med att springa, ta trasan, slita loss den från snöret, vända och komma till mig med den. HOn var hur stolt och glad som helst :)

Det var jättekul att få prova, men jag trodde att Paddy skulle vara mer intresserad än han var.
Nåja. Nu ligger de och sover, helt knäckta efter dagens bravader :) Det regnar som attan (ovanligt) så det blir en lugn eftermiddag här. Hoppas det slutar tills ikväll, så man kan ta en rejäl runda.

Ha en bra eftermiddag, fyll den med nåt värt!

film

som vanligt när jag nån gång ska se film....  under reklamavbrottet hinner jag glömma bort att jag såg film, så jag börjar med nåt annat, och missar såpass mycket av filmen att det inte löns se vidare. DET hände även ikväll då jag tänkte mig se "bröllopsfotografen" Så... jag går väl ut med hundarna en sista sväng, sen kryper jag isäng. I morrn ska jag ju till stan med hundarna, på hundkappen :) :) Det ska bli himla kul :) Tyvärr kan jag inte fota då Pernilla lånat kameran. Hon drar ju till Rhodos i morrn. Men jag kan ju berätta hur det gick för mina älskade hundar lite senare i morrn.

Gonatt med er.

Städdag idag

vaknade kvart i 9 i morse. Hade ingen aning om vad klockan var, telefonen låg i köket på laddning... tänkte att den kanske var kring halv 8 .. brukar vakna då.   :)  Sovmorgon blev det alltså :)  Drack kaffe och gick sedan ut med hundarna en timme. Skönt ute, och man såg blå himmel .. lite långt bort iofs , men ändå. Inget regn ialla fall, och det tackar vi för.

När jag kom hem påbörjades projekt städ och tvätt. Ska springa ner till tvättstugan nu och kolla läget.
Pernilla var förbi en sväng och hämtade resväskan. I morrn drar hon till Rhodos.  I morrn drar jag till stan och hundkappbanan. Det är prova-på-dag för alla hundraser, så både Kelly och Paddy ska få prova :) Ska bli jätteskoj :)

Jag hade ju en förhoppning om att se mycket bättre vid det här laget.... men det gör jag inte. Kan urskilja lite mer, det är inte som att ha tapetklister på glasögat längre, men det är fortfarande krokigt, förvrängt och fel färg. HOppas det är bättre i morrn.

Nu ska jag fortsätta städa.


småkyligt

Halloj
Idag har det handlat om jobb till 17.30, sen hem, byta om, gå ut med hundarna 1.5 timmar, sprätta en kall öl, ta på mysbyxor och myströja.... och faktiskt småfrysa lite. Oftast tycker jag att det är varmt, och jag kan inte jobba i långärmat (kom jag att tänka på eftersom vi skulle beställa mer arbetskläder idag. Löns knappt att jag beställer en långärmad skjorta när jag aldrig kan ha det... det blir för varmt )  Men nu tycker jag att det är lite småkyligt faktiskt. Jag har pratat med Hannah idag.... på cypern är det 36 grader i skuggan..... där skulle jag garanterat klaga på att det är för varmt. Gör jag annat än klagar?? Jodå. Jag är ju ute med hundarna mycket :) :) :)

Kanske man ska ordna sig nåt att äta?! Ska gå i kylen och se vad jag har. Oliver och salami har jag i alla fall, det vet jag. Tja... varför inte äta det till fredagsmiddag?

Ha en bra kväll :)

In i dimman

Huvva så trött jag är. Har varit ute sista svängen med hundarna så nu ska vi krypa isäng här. Den här dagen har varit en bra dag. Känns som att jag fyllt den med värda grejjer. Skönt att gå isäng när det känns så :)

Synen på högerögat är oförändrad..... men jag hoppas att jag under helgen kommer att märka nån förbättring :)
Hoppas på bra väder i helgen åxå, så man kan vara ute och fota lite bland annat.

På söndag drar Pernilla till Rhodos, och på måndag kommer Hannah hem från cypern. När ska vi få ihop den där surströmmingskvällen??

Nä... nu ska jag kliva in i dimman.

gonatt

Jag ser ljuset

Det är knappt så man tror att det är sant!!! Jag ser en fläck med blå himmel !!! :)  Det är osagt om det kommer att spricka upp, men jag ska titta på den blå fläcken tills den försvinner tror jag :) :)

Idag har jag varit till burträsk och städat lite i Pernilla och Nils lägenhet inför besiktning och definitiv adressändring. När jag kom hem, kring 14, gick jag ut med hundarna en lite längre sväng, sen klickertränade jag dem var för sig. Det går fortsatt väldans bra :)

Nu har de ätit och ligger och piper med några leksaker. Jag ska ut en vända till med dem senare ikväll, kanske knallar förbi Pernilla och Nils, om de inte kommer hem så sent.

Nu ska jag veva ihop nåt att äta.


Är det sant?

Kan det vara möjligt? Måste dubbelkolla.... jo förbaske mig. Det regnar inte!! Det hänger i luften, är alldeles grått... men det ser ut som att det är uppehåll för tillfället. Jag kanske till och med hinner ut med hundarna innan det börjar.

Inatt har vi sovit dåligt jag och hundarna. Det är Kellys tur att ha diarré . De nya gnagbenen satte sprutt på innanmätet kan man säga. Kl 2 inatt behövde hon ut, och kl 4. Somnade aldrig om mellan dessa gånger, och hade dessutom på alarmet på telefonen, så 7.15 signalerades det att det var dags att stiga upp. Vilket det inte alls var då jag är ledig idag. Efter morgonpromenaden ska jag iväg till Burträsk och städa ur Pernilla och Nils lägenhet. Ja, jag ska städa det jag hinner, vill inte lämna hundarna ensamma mer än några timmar.

Bäst jag passar på att gå ut medans det är uppehåll. Trevligare när man ser nåt, med det öga man nu ser med. Regnar det så ser man ju knappt nåt överhuvudtaget.

Fyll dagen med nåt värt. Vi hörs sen

Gomorron

men guuuuuu

Nu får det banne mig sluta regna. Aftonens promenad efter jobbet blev en blöt tillställning. Kelly var skeptisk, som vanligt när det regnar. Paddy traskade på bra, men blev frusen efter en halvtimme, så 40 minuter var vi ute, sen klafsade vi in. Nu räcker det tycker jag.... nu får det bli, åtminstone uppehåll i några dagar.

I övrigt så har dagen löpt på som vanligt. Har, efter samspråk med ett par valpägare, kommit på tanken att vi ska träffas för att träna hundarna en gång i veckan. Ingen kurs eller så, utan bara träffas :) och hjälpa varandra. Var inte det en himla bra tanke så säg :) :)

Nu blir det att slappa en stund, sen kvällspinket med hundarna, sen isäng.

gokväll

Pissväder

Får man klaga på regnet? Jag menar... många säger ju att man inte ska klaga när det är hett som i helvetet. Men det verkar vara ENDAST då man inte får klaga. Varför? Egentligen är ju regnet lika viktigt som solen. Skulle det aldrig regna skulle jorden torka bort så småningom. Men aldrig hör jag någon säga: Jo det regnar för femtielfte dagen, men vi ska då inte klaga.

Kelly slog i alla fall in alla bromsar när vi kom ut på bron nu på morgonen. Hon gjorde pallnit och vände och skulle in igen. När hon förstod att hon måste följa med ut, så gick hon motvilligt bakom mig, tittade på mig hela tiden, pinkade OCH sket härutanför bara. Det brukar hon aldrig göra. Det var tydliga tecken på att hon INTE var sugen på någon längre promenad. 20 minuter var vi ute, och promenaden hemåt gick betydligt snabbare :)

Nu ligger de och gnager på var sitt ben. Jag ska dra igång dammsugaren en svän, sen småfippla lite. Idag börjar jag 11.45, så jag hinner en del före jobbet.

Jag har lagt ut bilen på blocket. Spännande :)

Fyll dagen med nåt värt. Så gott det går i det här förbannade pissvädret!

I LÖÖÖÖÖÖÖV my dogs !!!Gud va jag blir sugen att gå en lydnadskurs med Kelly. Jag tror att det är ett klockrent ämne för tävling i de högre klasserna.

På söndag har jag anmält båda hundarna på prova-på-dag på hundkapp i skellefteå. Det kan vara Paddys grej :)

Båda två var så otroligt duktiga när jag var ute och klickertränade dem var för sig idag. Det är riktigt svårt att inte hålla på för länge när de är så duktiga, utan sluta när det går som bäst.

På afton/kvällspromenaden var det såpass hurvigt, så jag sprang halva rundan för att få upp lite värme i kroppen. Till middag lagade jag så god mat åt mig själv så jag blev rent imponerad :)

Nu blir det möjligen en kopp kaffe, sen slappa i soffan en stund, kvällspinket med hundarna, sen isäng.

Gokväll

Svetsat ögat

Nu har jag varit och lasersvetsat i ögat :)  Det var helt smärtfritt, och enligt läkaren ska det inte göra ont sen ikväll heller :)  Jag ser inte ett smack med högerögat nu, men det skulle visst ge sig på nån vecka. Jag var ju så naiv så jag trodde att jag skulle kunna åka hem och sjunka ner i soffan med en bok, och se alldeles utmärkt direkt... men det fungerar visst inte så. Nåja...

Om ca en månad blir jag kallad på kontroll för att se om det behöver svetsas mer, eller om de har fått stopp på läckaget.

Jag var så hungrig då jag kom hem att jag höll på att gå av, men jag gick ut med hundarna först. De fick röja runt på lägdan vid återvinningen. Paddy tog en mus som han sprang och höll i munnen ett bra tag, men sen spottade han faktiskt ut den när jag skulle koppla honom. Tack Paddy.

Nu har jag ätit, hundarna har legat och gnagt ett tag. Nu ska jag ta ut Paddy på lite klickerträning :)

Hörs sen

Gomorron

Inatt har jag sovit med sovrumsfönstret stängt. Endera är det anledningen till att jag inte hört tuppen på westmans, eller så pallar inte hans stämband med de få ynka plusgrader som är på nätterna nu. Vilket som, så har jag sovit som en stock. Nu är kaffet strax klart, så ett par muggar av den varan, med rejäla skvättar grädde, sen en promenad med hundarna..... SEN IVÄG TILL STAN OCH OPERATIONEN !!!!  AAAAAAAAAAAAAAHHHHHHH så skönt det ska bli att få det gjort!. Efter det tänkte jag svänga förbi på Forslunds med bilen. De ska fota huvuen och skicka in fotot med kostnadsförslag till försäkringsbolaget. Jag körde ju ihjäl en skogsfågel  i början på sommaren.... eller... jag tror den var död redan, när den hamnade på min bil, för den flög rakt i sidan på en bil jag mötte.... sen damp den ner på min huv. Stor och tung var den.... och en knyckla på huven blev det.

Jag ska sälja bilen har jag tänkt. Det kostar mer än det smakar.... den står ju mest på gården bara. Onödigt kasta ut pengar varje månad på nåt  man inte nödvändigt behöver. Det går ju bussar, och man kan låna en bil om man promt måste ha en bil nån gång.

Nu blir det kaffe här. Hörs senare idag om hur op. gick :)

Kom ihåg att fylla dagen med nåt värt!!
Gomorron

En Tid att vara vaken, en tid att sovaIdag har jag promenerat i nästan två timmar sammanlagt, och det har inte regnat en enda droppe :) Det får man vara glad över :)
Visst är det rätt skönt när man kan ta en rask promenad utan att bli alldeles svettig! DET är skönt tycker jag. Har pratat med Hannah nu i afton. De har 40 grader i skuggan på Cypern, och det skulle jag INTE trivas med. Fy klösan så varmt.

Nu laddar jag för ögonoperationen i morrn. Ni kan aldrig ana hur mycket jag längtar efter den!!  Ska uppdatera ofta (fniss.... det gör jag ju alltid) så ni får höra hur det går.

Jag har fått kallelse till mammografi !! :/  ... jiises....  klart jag ska gå... men.... ååhh.... det sägs göra ont...  nåja... måste ringa och byta tid i alla fall... har fått tid en måndag, och då jobbar jag så jag ska byta till en annan dag.

Nu ska jag tända lite ljus och njuta en stund över hur mysigt det är när det blivit lite mörkare ute...  fast jag ska inte njuta så länge, för sen ska jag isäng :)    vill somna fort så det blir tisdag snabbt ... operation ni vet :) :)

Sov gott när ni lägger er...
Gonatt

Gomorron måndag

Då var det dags för en ny vecka igen. Sitter med veckans första kopp kaffe och kikar ut genom fönstret. Såg lite blå himmel och sol för några minuter sen,  det ser ut som att solen VILL fram.... men det är inte säkert att den orkar.

Hundarna ligger kvar i sängen, de rör inte på sig alltför mycket innan vi ska gå ut. Jag tror inte ens att Kelly varit och kollat om det finns någon solstråle på rumsmattan.

I morrn vid den här tiden drar jag iväg till stan för att operera ögat. Gu va jag ser fram emot det!!!!!! HÄRLIGT ska det bli, för jag tar för givet att det kommer att lyckas :) :)

Nä, nu ska jag gå och fylla på kaffekoppen, och byta förband på långfingret. Sen blir det morgonpromenad med hundarna.

Fyll dagen med nåt värt!

Gomorron

hopp isäng

Nu är söndagen slut. Räkorna uppätna, hundarna promenerade, lamporna släckta, dörren låst, tänderna borstade osv. Nu är det bara att stänga datorn och vika snett till vänster i fallande ställning, så ligger jag i sängen. I morrn är det (som bekant) måndag igen. Hoppas på uppehåll på morgonen så jag hinner milen med hundarna före jobbet.

Jag har bytt förband på långfingret ett par gånger... det vill gärna blöda igenom. Nu gäller det att vara försiktig på jobbet i morrn så man inte slår i fingret för då skriker jag skallen av mig. Antar att jag kommer att skrika skallen av mig på jobbet i morrn alltså.

Nä... nu viker jag vänster.

Gonatt

hugget som stucket, skuret som skuret

Glad i hågen åkte jag iväg till Pernilla och Nils för att hjälpa dem i huset. Det finns en massa småfix att pyssla med. Jag gav mig i kast med att tälja lite på en grunka... men kniven var vass och jag var lite klantig, så hux flux skar jag mig rejält i ena långfingret. Det blev rätt djupt och Pernilla skrek: Titta inte på fingret mamma, titta inte. Hon var rädd jag skulle svimma. Nåja, såå djupt var det inte. Både Nils och Pernilla var dock tvungna att avbryta det de höll på med, för att leta förbandslådan.

Japp, när fingret var omhändertaget så fortsatte jag mitt täljande, med påföljd att jag efter ett par minuter skar mig i pekfingret åxå. När det var omhändertaget så tog vi kafferast. Sen åkte jag hem. Tyckte att det var bäst så, så att de fick jobba på i lugn och ro :)

Nu ska jag snart kränga på mig regnkläderna och gå ut med hundarna. Kelly är inklickad, Paddy behöver nån gång till :) :)  Ska bli kul att påbörja träningen.

Ikväll blir det räkor och ett glas vitt tänkte jag. Lämplig avslutning på helgen.

Goafton

Ny dag, nya möjligheter

Då var det en ny dag igen. Den verkar bli lika regnig som gårdagen, så då passar inomhusaktiviteter bra :)
Ska fortsätta klicka in hundarna, småfippla med olika saker, samt åka och hjälpa Pernilla och Nils lite i huset.

Morgonpromenaden blev en blöt tillställning, men egentligen gör det ju inget att man blir genomblöt, bara man håller sig igång så man inte börjar frysa. När jag kom in var det bara att dra av alla kläder och hänga på tork, sen dra på sig nåt torrt. Klart :)

Hundarna ligger och torkar upp på soffan, de har ätit och är nöjda.

Jag ska stjälpa i mig ytterligare nån kopp kaffe här, sen lägga upp en bra taktik för dagen.
Fyll eran dag med nåt värt!

Gomorron

Svacka

Idag har jag varit yr och ostadig. Inte så att jag legat i sängen, men inte har jag varit nån hejare precis. Det har blivit korta promenader där hundarna fått springa lösa, samt att jag klickat in, åtminstone Kelly inomhus.

Pernilla har varit här och hjälpt mig sätta upp klockan .. jag fick den ju i födelsedagspresent sist... så det känns ju bra att den hinner upp innan nästa födelsedag :) Det blev förresten URbra :) he he

Till middag blir det lammentrecote och vitlökssmör. Steks i pannan i detta nu :)

Ha en bra kväll!

Fredag

Så var det fredagkväll igen. Dagen började med kaffe, sen promenad med hundarna. Paddy är bra i magen igen, tack och lov :)  Sen blev det jobb fram till 17.30 med avbrott för lunch och kort promenad med hundarna. Efter jobbet blev det en timme i skönt svalt väder.

Till middag blev det tacos. Jag har varit sugen på det i flera dagar, planerat allt in i minsta detalj, och när jag NÄSTAN var klar med allt, köttfärsen var färdig, allt var upphackat förutom löken... då fick jag ett sms av Hannah att hon skulle ner på internetcafét och logga in på msn. Jag åt på ca 5 minuter för att hinna logga in och vara online när hon loggade in :) :)

Vi chattade en halvtimme, sen var hennes tid slut. Även om jag inte hann njuta av maten, och fick lite ont i magen för att jag bara styrde in i hålet i ansiktet utan att knappt tugga, så var det värt det :) Det var kul att språkas med min Hannah, och de har det Betydligt varmare än vi kan man säga. Vet inte om jag är avundsjuk på värmen direkt, men bara att vara utomlands, utan några som helst måsten..... aaahhhh....

Nu ska jag snart gå kvällsrundan med mina hundar, sen blir det sängen för min del. I morrn ska jag klicka in hundarna har jag tänkt. :)

Ha en bra fortsättning på kvällen!

Men gud vilken dag!

Jag började den här dagen med att gå ut med hundarna, FÖRE kaffet, av den enkla anledningen att Paddy blivit risig i kistan inatt och sprutskitit ner vardagsrumsgolvet inklusive mattan. Så... ut med hundarna, Paddy sket 3 gånger på en kvart. Hem, ge Kelly mat, Paddy fick ingen mat av ovan nämnda anledning. Skura vardagsrummet, ut med mattan och tvätta med grannens högtryckstvätt, in och koka kaffe, prata med Pernilla i telefon eftersom vi bestämt att vi skulle åka till stan idag. Jag kände mig osäker att åka eftersom Paddy var risig... Men Nils lovade gå ut med dem under dagen, så jag åkte till stan ändå. På vägen in till stan ringde vi till Hannah och sjöng för henne. Hon fyller 19 år idag :) :)

Jag och Pernilla har kuskat runt, både på söder, inne i stan och på solbacken. Det blev en heldag kan man säga. Jag hade tänkt handla några grejjer då jag lix var inne i stan, men glömde vad jag skulle ha, så det blev inget.

Kl 17.30 var vi hemma, tog en promenad med Pernilla och Cilla ... eller... promenad och promenad. Pernilla och Cilla drev upp ett sånt jävulskt tempo så jag var tvungen jogga för att hinna med :)  men det var skönt.
Pernilla har nyss farit hem och vi har inte ätit nån middag nån av oss....

Paddy fick en dl att äta... han är hungrig men kan inte ge honom mer... få se hur han mår i morrn.

Nu ska jag slappa en stund i soffan med hundarna.

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt dagen med nåt värt!
Gokväll

En del saker bara älskar manDagen började, efter en stadig kopp kaffe med grädde förstås, med en mils promenad med Pernilla och hundarna. Det kändes som att vi passerade alla årstider innan vi var hemma igen. Det blåste storm, man frös, man svettades... men skönt var det :)

Efter jobbet blev det en 45 minuters promenad med hundarna, i vanlig ordning, lite småpyssel, lite tvättarumsmattanförPaddyficktvärtdiarré (tur att grannen därnere har högtryckstvätt, och att det fortfarande är lite sommar och hängatvättute-väder) NU ska jag äta lite. Jag har lagat nåt så jävulskt gott. Köttfärs, lök, vitlök, cr fr, curry. Fräs, ner i en ugnsform. På med hyfsat mycket vb-ost. In i ugn tills det ser färdigt ut. Har smakat några gånger sen jag tog det ur ugnen, men det var FÖR varmt. Nu är det nog lagom :)

Fyll resten av kvällen med nåt värt

Tisdagen slut

Nu är tisdagen slut, ska bara ut med hundarna på sista pinkrundan, sen lägger vi oss här. Det här blev en bra dag! Började morgonen med en promenad bort till Pernilla och Nils, sen en sväng till Västanträsk för att klippa klorna på Victor. Efter lunch gick jag ut med hundarna 1.5 timmar. Idag har det varit sådär härlig värme... varmt som attan, men inte sådär klibbigt och vidrigt.

Jag har pratat med Hannah :)  det var skönt att höra hennes röst :) 

Nä, nu ska jag väcka hundarna och ta ut dem. Sov gott allihop :)

Saknar Hannah

Tisdag...... Hannah åkte till Cypern igår. Nu har det gått en hel dag och jag saknar henne. Hon ska vara borta i två veckor, men jag hade inte tänkt mig att jag skulle sakna henne redan första dagen.... men nu gör jag det.  Jag fick ett sms igårkväll när de var framme. Jag skrev ett svar (trodde jag) men upptäckte i morse att jag skickat ett tomt sms. Va fasen.... jag trodde att jag kunde med den här telefonen. Uppenbarligen inte.

Nu ska jag sätta in pengar på hennes mobil så att jag kan ringa henne :)

Ha en bra dag!


Avslut

Dags att lägga den här måndagen till handlingarna. Det har varit en bra dag, men även bra dagar har ett slut. :)
I morrn är jag ledig, då ska jag umgås lite med Pernilla :)  , fara till västanträsk och klippa klorna på viktor... och i övrigt umgås med mina hundar :)  

Jag är så trött så trött.... men innan det är dags att lägga huvudet mot kudden, ska jag gå ut en sista runda med hundarna. Jag får väcka dem, för de har redan slocknat. Det var visst jobbigt att springa så bena åkte åt alla håll på föregående promenad. Rent sövande jobbigt. Efter promenaden har jag ätit middag, och sett ett program på tv där en chef jobbade som arbetare i sitt företag, helt inkognito. Jag vet inte varför, men visst fasen grät jag... herregud...

Nåja.... I morgon är en annan dag.

gonatt

Spanar mot ny vecka


Då var det måndag igen. Svalt och skönt när jag gick iväg på morgonpromenaden, men innan jag var hemma var jag svettig lika fullt :)  Men ok då... jag ska lix i duschen  nu innan jag går på jobbet.

Idag drar Hannah och Lukas iväg till Cypern i två veckor. Härligt att bara kunna dra iväg på en sista minuten... själv laddar jag för veckan på Gran Canaria med just Hannah, och Pernilla, veckan före jul :) Det ska bli skoj!

Nä, ha en bra dag allihop!!
Fyll dagen med nåt värt!

Promenad i skogen


Det blev en timmes promenad i skogen, fastän jag bara tänkt mig ut för att fota hundarna på gården. Benen vill liksom inte sluta gå .... det är bara att hänga med :)

Nu börjar klockan va sängdags, det är ju jobb i morrn. Skönt med lite svalare luft :) så det går nog bra att sova inatt åxå, man behöver inte vakna på natten av att det är för varmt.

Sov gott allihop!

Lite bättre

Idag har det varit lite lättare att promenera utan att fullständigt svettas bort. SKÖNT!! Det är så tråkigt när det är för varmt, man orkar inte så mycket själv heller, men hundarna blir ju helt knäckta av att röra sig i värmen, så man kan inte gå de här långa mysiga promenaderna. Ser fram emot något svalare väder :)

Dagen idag har bestått av promenader, dammsugning, lite städning samt träning med hundarna. Mot kvällningen kommer Pernilla och Nils hem från Nolia, och då ska vi följas till Cilla, där de ska få ta några vinbärsbuskar :) Ska ta en lång promenad med hundarna sen ikväll åxå.... det är ju så himla mysigt :) :)

Jag har beställt en klicker på nätet, hoppas få den i mitten på veckan. Ska bli skojs att prova :)

Nu blir det en kopp kaffe här.

Kom ihåg att fylla resten av dagen med nåt värt!

Testar

Nu ska vi se...

Testar....

Hmm...

OMG va varmt

Vilken sanslös värme det är, och har varit de senaste dagarna. Kan det inte bara bli höst nu?! Jag är less värmen och orkar inte mer. Idag har det inte blivit såvärst mycket gjort. Några korta promenader med hundarna, max 30 min/gång. Det är för varmt helt enkelt. Nu mot afton/kväll ska jag dra igång dammsugaren tänkte jag. Jo visst ja, jag har tvättat bilen idag :) Nu ska jag tvärdö i soffan en stund, få se vad man hittar på sen. Goafton

Å tuppen han gal

Tuppen på westmans talar om att det är morgon ... han har gjort det de senaste timmarna. Jag har nyss varit ute med hundarna. Blir nog riktigt varmt idag. Jag jobbar till 17.30, sen blir det någon timmes promenad, efter det brukar jag vara rätt hungrig så jag vevar ihop nåt att äta.. och efter det är liksom fredan slut. Jag brukar va rätt trött på fredagen efter jobbet, så jag är glad om jag orkar vara uppe till 22. Jag blir irriterad över att det inte blir styckeindelningar på det jag skriver... eller rättare sagt när jag publicerar. Vart försvinner mellanrummen mellan styckena när man trycker på spara och publicera? Det skulle jag vilja veta. Nu ska jag i duschen en vända. Fyll dagen med nåt värt! Gomorron

A walk in the park

Jahapp, då var kvällspromenaden avklarad. Det blev en timme. Sammanlagt nästan 4 timmars promenerande idag med hundarna.Körde ett kort zumba-pass åxå... måste försöka hinna lära mig det där innan jul i alla fall. Jag har bestämt mig nu. Jag ska köpa en klicker och träna hundarna med. Det blir nästa gång jag är in till stan... eller om jag ber Pernilla eller Hannah köpa. I morrn jobbar jag, så det blir inte så mycket promenerande, men det kan ju vara bra med en återhämtningsdag emellanåt åxå :) Nä.. nu ska jag kramas med hundarna en stund. Fyll kvällen med nåt värt Gokväll

Ledig torsdag

Vaknade 8.15 ... lagom tid att kliva upp :) Kokade kaffe som jag drack med en rejäl skvätt grädde som vanligt. Hundarna ligger alltid kvar i sängen medans jag dricker kaffe (ja, Kelly kan ta en sväng till vardagsrummet och ligga i solstrålen) men de väntar för de vet att det blir ingen promenad förrän jag druckit upp kaffet. Efter kaffetåren blev det en timmes promenad. Riktigt varmt idag. Vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt..... för min del får det gärna vara lite svalt ute. Nu ligger hundarna och gnager på ben. Jag har varit ner i tvättstugan... tvättmaskinen var upptagen så jag får springa ner om en stund och kolla om den är klar. Senare idag ska jag träna med hundarna.... sen blir det nån längre promenad mot kvällningen.Det är det enda jag har planerat för idag. :)

grått är flott :)

Jisses vad dagarna går fort. Vars tar alla dagar vägen när de tagit slut? Är inte det lite märkligt.... tänk .... i hela världen pågår det MASSOR just idag. Miljoner och åter miljoner människor som gör en massa saker... tänker, jobbar, pratar, mm mm.... å när dagen är slut är allt liksom bara.... borta. Spooky va?! Pernilla blev av med sin cykel inatt/imorse. Man blir så jädra trött på folk som inte kan låta andras grejer va ifred. Vad är bekymret? Varför ta andras prylar? Fattar inte tänket. Nu har jag jobbat klart, promenerat med hundarna... jag trodde att det skulle börja regna innan jag kom hem, men det gjorde det inte. Skönt! Men det är hyfsat grått på himlen. Undrar hur det ska vara i morrn när jag är ledig?! Har inte kollat någon prognos... hoppas det är uppehåll i alla fall, tänkte gå iväg till fotbollsplanen och köra lite lydnad med hundarna. Nu blir det att röra ihop nån middag här. Fyll kvällen med nåt värt

Stan

Idag har jag varit i stan med Pernilla. Men jädrar så fort dagen har gått... vi hann knappt nånting så var det dags att åka hem. Jag sprang in på Björkis och köpte lite olika tuggben till hundarna :) i övrigt så gjorde jag inte av med några pengar.. ja,... lunch på Tatung :) När jag kom hem så gick jag ut med hundarna och sen har jag inte gjort alltför mycket. Tror inte att jag ska göra så himla mycket mer heller. Idag fick jag kallelse för ögonoperationen. Den 24:de ska jag dit och gu va jag längtar. SÅÅÅÅ skönt det ska bli :) Jag funderar på att köpa en klicker att träna hundarna med. Tror att det kan vara en hit faktiskt. Blir inspirerad av bloggen: dontblamethebreedblamethedude.blogg.se Fantastiskt duktiga tjejer, med FANTASTISKT vackra hundar. Omg. Skulle vilja ha en :) Nu vaknade hundarna efter sin nap. Då ska vi umgås :) Gokväll

Måndag

Då var måndagen i det närmaste slut. Grå, regnig, lite sådär halvtrist.... men likväl en dag som man fått till sitt förfogande att fylla med vad man vill :) Som vanligt började dagen (efter kaffet) med en morgonpromenad med hundarna. Det regnade inte i morse, och var rätt varmt faktiskt. Inga djur som Paddy drog iväg efter, utan en lugn promenad (för mig alltså, hundarna springer ju som att det inte ska komma fler tillfällen att få springa :) ) Efter en trivsam dag på jobbet gick jag hem, bytte om, och sen ut på en lite längre promenad på en timme ungefär. Sedan har vi tränat lite smågrejjer inomhus bara. Till middag blev det en grillad kycklingklubba utan tillbehör. Gott! Ska hänga i soffan en stund innan det är dags för sista pinkrundan för hundarna. Fyll kvällen med nåt värt! Gokväll

Snabb söndag

Söndagen gick så fort så den hamnade utanför bild så att säga. Jag var och hjälpte Pernilla och Nils i huset, städning för inflttning stod på schemat. Hannah och Lukas sov här så jag hann umgås med dem en liten stund innan de åkte vidare åxå. Kvällen bestod av promenad och inte så mycket mer. Det var söndan det :)

Lördagen lider mot sitt slut

Nä nu är det lika bra att ta ut hundarna på sista pinkrundan och sen krypa isäng. Idag har jag varit och tapetserat hos Pernilla och Nils. En snygg fototapet i vardagsrummet, och en vit tapet på övrig vägg. Hundarna låg ute och gnagde på ben under tiden. När vi kommit hem, efter middagen, gick jag kvällsrundan två varv med dem så de fick springa lösa nästan 1.5 timme. Det var så härligt väder och jag hade ingen brådska att gå hem. I morrn har jag inga planer. Hannah och Lukas kommer hit inatt nån gång och ska sova här. De har varit på bröllop idag och är på festen i skrivande stund. Ska bli skönt att krypa isäng nu. Vi hörs i morrn Gonatt

Morgonstund har guld i mun

Men eftersom jag nöjer mig med silver så klev jag inte upp värstans tidigt :) Jag vaknade 8.40 av att Kelly hoppade ner från sängen. Hon brukar springa och lägga sig på vardagsrumsmattan i solstrålen, så det var dit hon var på väg. Nu har jag druckit kaffe. Ska ut med hundarna nån timme, sen iväg till Pernilla och Nils hus och tapetsera vardagsrummet. Snart flyttar de in :) Klarblå himmel idag. Tänker på dig vars humör styrs av vädret. Idag kan du sola :) med ett leende på läpparna. Vi hörs senare idag. Gomorron

Fredagkväll

Klockan är 22.10 och jag tänker krypa isäng nu. Jag är oftast helt slut på fredagkvällar efter att ha jobbat hela dagen. Tant tål inte mer än så helt enkelt. Jobbat, varit ute med hundarna, sen suttit i soffan med en hund på vardera sida. Det är ungefär som det sett ut här ikväll. Kvalité heter det. Nu blir det sängen för att orka upp till en ny dag i morrn. Sov gott allihop! Gonatt

Fredag morgon

Japp, då var det fredag igen. Lite grusig i ögonen kanske... vaknade kl 1 inatt av att den lånade telefonen (som lagt av) låg och småspelade i köket. Den talar tydligen om var 5:e minut att batteriet behöver laddas. Till slut var jag tvungen gå upp och sätta i laddaren för att få tyst på den. Nu dricker jag ett par koppar kaffe, strax blir det morgonrundan med hundarna i 45 minuter, sen hinner jag inte så mycket mer innan det är dags att gå på jobbet. Gomorron

Det vilar en förbannelse

Ja just det, mitt nya Visa-kort kom med posten igår. Glad i hågen gick jag på ICA idag för att handla (har varit ledig idag). När jag skulle betala slog jag koden och fick meddelandet: Fel kod. Jag trodde att jag stått och babblat så mycket när jag skulle trycka på knapparna att jag händelsevis tryckt fel. Slog koden igen. Samma resultat. Har du aktiverat kortet, frågade Jörgen som stod i kassan. Jag var ju tvungen erkänna att det hade jag inte gjort.... trodde att jag liksom gjorde det genom att handla första gången med det. Nåja. Sprang hem och loggade in på banksidan, aktiverade kortet, sprang tillbaka på ica. Medges ej blev nu meddelandet. Va fan. Sprang hem, loggade in på banksidan. Kortet spärrat!!! Ringa banken alltså. Den lånade telefonen har lagt av. Kan inte slå ettor eller sexor på min telefon. Springa ner på ica och låna telefonen. Ringa banken. Ja sa hon på banken.... det verkar vara spärrat pga att du slagit fel kod tre gånger. Valde du kod själv eller har du fått en tilldelad, frågade hon. Nu kom jag ihåg att jag ju valde kod själv när jag beställde kortet. Valde den gamla koden... trodde jag... jag kan väl inte ha tagit pin-koden till telefonen?? så korkad kan jag väl inte varit??? Nåja... nu har jag beställt ett nytt kort. Gokväll.

Vurpade i slalombacken idag.

Tjoho. Idag har jag varit en halvdag i backen med hundarna. Fast först städade jag hemma, dammsugade, dammtorkade och gjorde fint. Sen begav jag mig på promenad. Idag tog vi bilvägen upp till toppen av backen, sen gick vi utför. Mitt i backen ungefär la jag en vurpa, men att vurpa i slalombacken är ju ingen skam, det har ju de flesta råkat ut för. Det är fortfarande sol och varmt. Jag ska ner i tvättstugan en sväng, sen blir det att laga mat. Det är osäkert än vad det blir.... vi får se. Ha en skön eftermiddag så hörs vi ikväll!

Älska

Det heter ju att man måste älska sig själv för att kunna älska någon annan. Hmm.. älska är ett starkt ord. Älska sig själv? Gör man det? Att älska någon, vad innebär det? Acceptera nackdelarna och se de positiva sidorna? Att ge och ta? Kompromissa? Eller bara stå ut? :) Accepterar jag mina nackdelar? - har jag nåt val? svårt göra slut och separera. Ser jag de positiva sidorna? - Ja ibland Ge och ta? Ja... eller.... ? KOmpromissa? - Har ingen aning om vad det innebär att kompromissa. Har aldrig gjort. Stå ut? -Samma som punkt 1. Har jag nåt alternativ Svårt ämne tycker jag. Jag menar... visst kan jag tycka om mig själv .. ibland. Till och med tycka att jag är rätt bra, men älska? Nja... måste nog bättra mig innan jag kan använda så stora ord. Fniss...

Pissväder

Jobbade till 18, kom hem, på med galonisarna :) både på mig och hundarna, sen iväg på promenad. Jag tänkte inte vara ute en hel timme eftersom det regnade och varken jag eller hundarna gillar regn sådär jättemycket. Jag gick och gick.... Paddy vägrade pinka. Jag förstod efter ca en halvtimme att han vägrade pinka med regnakappa på :) så... jag tog av den. Han pinkade men vägrade göra nr 2. Jag gick och jag gick.... inget hände. Till slut frös stackaren såpass att jag förstod att han aldrig skulle skita, så det var bara att gå hem. Det är bara att hoppas att det slutat regna när hundarna ska ut på sista rundan... annars kan det bli besvärligt inatt. Jag har inte på någon musik (har jag ytterst sällan för att inte säga aldrig) Inte på någon tv... Om det inte vore för tinnitusen skulle det vara så himla tyst och skönt. Middagen är intagen. Det blev grillad kyckling och kantarell-cr fr. Gott. Nu blir det väl att dö i soffan en stund.... och hoppas att det slutar regna nån gång. Lät ju som att det skulle bli bra väder i morrn... Gokväll

Grå morgon

Vaknade kl 4 i morse och var tvungen stänga sovrumsfönstret... det var KALLT! Orkade inte ta på mig glasögonen för att kolla temperaturen, men inte kan det ha varit såå många plusgrader. Kelly hade krupit under täcket, och Paddy hade kurat sig nära, nära. På morgonpromenaden kastade sig Paddy med ett magplask ner i gyttjan. Det finns ett dike som är fyllt med tjock, svart sörja..... där trampade han en stund innan han kom upp..... svart, gyttjig... lycklig. Det blev att spola av honom med trädgårdsslangen när jag kom hem :) Nu ska jag strax äta lunch, för att senare bege mig på jobbet. Ha en bra dag allihop! Gomorron

Avrundning

Nu avslutar jag den här tisdagen. För säkerhets skull stoppade jag nyckeln till ytterdörren i fickan när jag gick ut på sista pinket med hundarna. Kvällspromenaden tidigare ikväll var härlig. Skönt i luften, hundarna skötte sig perfekt, Paddy stack efter en katt, men bröt när jag skrek. Då blev jag imponerad. Den här dagen har varit en bra dag. I morrn är det jobb igen, men jag börjar inte förrän 11.45, så det är ingen panik om att kliva upp samtidigt som tuppen på Vestmans... tack och lov. Ha en god natts sömn allihop. Gonatt

Tisdag - ledig dag.

Tjofaderittan så varmt det blev idag!! Det blev att träna hundarna att gå saaaakta. I vanliga fall promenerar jag så snabbt så jag knappt hinner med själv, men idag har jag på alla promenader tränat både hundarna och mig själv, på att gå sakta. Att strosa helt enkelt. Vi har nyss varit ner till sjön och kollat läget. Ingen av hundarna var sugna på att bada dock, de tyckte att det räckte att doppa fötterna. Fast... det var ju mer än Jag gjorde i alla fall. Nu blir det en gnagpaus för hundarna och ett glas saft för mig. Var inte så sugen på kaffe i den här värmen. Goafton!

Utelåst!!

Blev nyss utelåst ute på gården. Gick ut för sista kvällspinket med hundarna. Vi brukar låsa dörren där nere kring 22, men jag tänkte att om jag lämnar dörren vidöppen så är det ju lugnt... dessutom är ju klockan så mycket så både grannen och Börje som bor i lgh under (vaktmästarn) har nog lagt sig. När jag stod borta vid häcken längst bort på gården hörde jag ytterdörren stängas. Jag såg en silhuett på insidan... Det var Börje som låste. - nej, Börje, lås inte, halvviskade jag. Hahahaha... sen kunde jag inte hålla mig för skratt. Inte hade Paddy pinkat heller. Jag gick en liten sväng så han fick pinka, sen blev det att knacka på Börjes köksfönster. Han kom i morronrock och öppnade ytterdörren. -Nattsuddare, sa han och skrattade. Pinsamt... fniss... Gonatt

Lodrät promenad.

Efter att ha jobbat klart, gick jag hem, bytte om, och gick sen ut med hundarna. Jag tänkte gå den vanliga rundan på 40 minuter eftersom jag gick en timme drygt i morse.... men när jag kom fram till slalombacken tänkte jag lite spontant: Vi tar slalombacken, nerifrån och upp. Sagt och gjort... men jädrar i min lilla låda så brant det är. Det syns inte riktigt på bilden men... synd jag inte hade kameran med mig, jag fotade backen från sovrumsfönstret när jag kom hem. Nåja, det var en saftig promenad i alla fall. Hundarna hade slips när vi kom upp, eller var det tungorna som hängde? Sen gick vi bilvägen ner... när vi kom nästan längst ner så brakade det förskräckligt i skogen. Bara det inte är en björn tänkte jag, för jag har INGET kräm kvar i bena att springa med. Som tur var så var det ingen björn... eller... åtminstone så såg jag ingen. Nu ska jag stöka till nåt att äta. Ha en bra kväll allihop, och fyll den med nåt värt. Gokväll

Söndagens innehåll såhär långt.

Jag har varit ute med hundarna x antal gånger. Det har varit härligt väder så jag har inte kunnat låta bli. Inte alltför varmt, utan lagom att vara ute och gå i. Snart blir det middag, och sen en promenad till. Uppdaterar möjligen senare ikväll, kände mig bara tvungen att gå in och skriva till en trogen läsare att: Klart jag behärskar btw, vad tror du om mig? OMG :) :) :)

RSS 2.0