Äntligen

Som jag har längtat efter åtminstone NÅN dag med temperaturer som är rimliga för nån timmes promenad eller mer, i motsats till de minut-långa kiss-svängar man kunnat göra i slutet. I morse blev det en promenad på skoterspår som inte riktigt höll.... så det var lite jobbigt (minst sagt) men härligt att hundarna fick springa sig trötta. I övrigt idag har jag tränat hundarna var för sig med olika övningar, fotgående bla. Kl 14 väckte jag de sovande jyckarna för ännu en promenad. Den här gången gick vi den pistade skoterleden.... undra hur nöjda skoteråkarna blev som jag mötte.... de var ju tvungna att sakta ner en del ....  fniss.... men hundarna skötte sig exemplariskt och kom blixtsnabbt varje gång jag ropade, när jag såg att en skoter var i antågande. Bra att möta något sådär, för annars när vi är ute och hundarna är lösa, så blir man aldrig tvungen ropa in dem för att man möter nåt. Jag ropar givetvis in dem då och då ändå, men det blir inte det där "måste", vilket MÅSTE fungera :)  Och det gör det bevisligen åxå.

Nu ligger hundarna ånyo och vilar, själv ska jag dricka lite kaffe. Hade tänkt göra det innan jag gick ut, men kände att det var bättre att hinna gå innan det blev mörkt. Skulle ändå haft reflexvästen, för det hann ju skymma en del innan jag var hemma.

Ikväll ska jag dammsuga och torka golven tänkte jag. Har egentligen lust att städa bort julen åxå.... men ska hejda mig tills efter helgen. I morrn jobbar jag, men vi stänger redan kl 13, så det blir en kort arbetsdag. Efter stängning ska jag ut med hundarna, sen iväg och hjälpa Pernilla lite inför deras nyårsfest. Sen blir det att lulla hemåt och klä upp sig riktigt fint. Kamma till sig och sminka sig inför nyårsfirande med hundarna :)  Jag ska laga åtminstone två-rätters och göra mitt bästa för att hålla mig vaken till tolvslaget.

Nu kaffe. Ha en bra torsdagkväll !


Vackert men Kallt

Synd att när det är sol och vackert, ska det vara så nedra KALLT! Såna här dagar, när det är sol och klarblå himmel, det ser ut som ett vykort ute, då vill man ju gå långa promenader med hundarna. Men det funkar inte när det är -20 och kallare. Då måste det bli kortare varianter, sen sitta inne och kika ut på det vackra istället.

Svårt att begripa att för några dagar sen satt man i bikini, utomhus alltså :)  och det brände i skinnet (så till den milda grad att pannan blev smått brännskadad.... ja magen åxå för den delen)  Känns avlägset nu.

Nu är det dags att börja blicka fram mot nyårsafton. Mina planer är att laga god mat och umgås med hundarna :)  Ska försöka hålla mig vaken till tolvslaget så jag kan skriva Gott Nytt År-sms (som kommer fram på nyårsdagen nån gång) till mina tjejer och några bekanta (däribland hundtantsmaffian i stockholm m omnejd :) )

Nyårslöften har jag aldrig pysslat med, men däremot önskningar för det nya året. Så nu ska jag sitta och finslipa på önskningar inför 2011.

Ha en bra dag och kom ihåg att fylla den med nåt värt!

Lorentzo

Då drar vi fortsättning på utlandsresan :)

Dagarna flyter ihop lite i minnet.... men sol var det varje dag i alla fall :)  Ibland blandat med en regnskur och några moln, men vi solade varje dag. Vi shoppade, blev stoppade av en flock afrikanska kvinnor, ni vet såna där som i panta-mera-reklamen, stora, klädda i färgglada kläder, med världens bredaste leende (till en början) Det började med att flocken stoppade oss och tog i hand. Sen släppte de inte handen, utan började knyta på såna där armband som barn gör på fritids typ.... flätade i olika färger. Sen blåste de kärlek och lycka i armbanden (yeah) ...  själv höll jag koll på alla i flocken, sa flera gånger till tjejerna: håll koll på fickorna. Ja... lätt misstänksam var jag.  När de rabblat en massa goja för att ge oss lycka, kastade hon fram en väska där man skulle ge en slant. HAHAHAHAHAHAHA.... but HELLO..... nänä...... noway pantamera, we did not ask for this, sa jag... varpå de började läsa förbannelser över oss och knöt av oss armbanden. (Var förmodligen därför vi fastnade i hissen)  Däremot kände de igen oss efter det, så vi blev aldrig tilltalade av dem mer :) :)  Det gäller att visa att man lixom inte är intresserad av bullshit :)

Man skulle kunna skriva hur många inlägg som helst om resan. Herregud va vi har skrattat, promenerat, gått vilse, åkt fel med bussen.... det enda vi varit riktigt klena på var att dricka drinkar. Det blev inte så många som man hade tänkt..... fasen.... man var ju trött på kvällarna. Vi började morgnarna med lite fys. En morgon sprang vi, en annan tog vi en mild powerwalk, körde lite sit ups osv. Vi klev upp kl 8, förutom en dag då vi klev upp kl 7 ,då skulle vi ta taxi  till San Fernando på marknad, vara där kl 9, vara därifrån rätt snabbt så vi skulle hinna ner på stranden :) Påföljden blev att vi var rejält trötta och la oss kring 22 :) :)  ... eller... ja... några kvällar satt vi uppe längre, bla torsdagen, min födelsedag :)

Nu drar jag födelsedagen för er :)
Tjejerna klev upp före mig, jag fick ligga kvar. Hade även fått stränga order kvällen före att jag INTE skulle få titta in i kylskåpet under natten ifall jag var upp. Vaknade före väckaren och var jättekissnödig, men klev inte upp... var lite orolig att förstöra nån överraskning. Vid halv 9 hade de stökat klart och då fick jag kliva upp. Ute på balkongen hade de dukat så himla fint med frukt: ananas, apelsin, kiwi  ... jättevackert, de hade prytt min stol med en blommig scarf (ska visa  kort senare)  Till frukten blev det champagne (inte äkta, men väl bubbelvin)  Det är nog första gången i mitt liv jag får champagnefrukost :)

Efter frukosten gick vi ner de 600 trappstegen för att gå ner till stranden. När vi kom ner mötte vi Fritidsresors personal som kom med en flaska skumpa till min födelsedag :) :) HUR kul var inte DET ?!!  Vi gick till stranden, solade, pratade, tittade på folk och lyssnade på försäljarnas: Coca-cola, biiir, cola, cola cola, coca-cola .. allt i en melodi, en annan sjöng: Tutti-frutti (en kollega till fruktförsäljaren åkte fast för polisen nån dag tidigare. Vi vet inte om han snodde pengar av några norrmän som låg framför oss, eller om han lurat dem på växel, men polisen kom och det blev ett jädra pådrag, Polisen belagtog bananerna och ananasen, melonerna och apelsinerna, själv fick han moloken promenera iväg. Förmodligen till arbetsförmedlingen och söka nytt jobb)

Vi tog en lunch-brejk, gick på McDonalds och tog en sallad, sen ner på stranden igen. Jag köpte ett par kalla öl på strandbaren som jag avnjöt med solen i ansiktet. Herregud så härligt.

När vi solat klart gick vi hem till hotellet, satt på balkongen och avnjöt lite fådd skumpa. (om jag får tillåtelse av Pernilla att lägga ut bilderna på hennes min när hon dricker skumpa, ska jag göra det framöver, hihihi)  åt lite kex och ost, mådde allmänt gott. Tanken var att vi skulle sova några timmar för att orka vara vakna på kvällen, och på natten tills bussen hämtade oss kl 03.20. Vi packade och la oss en och en halv timme. Tror inte att någon av oss somnade överhuvudtaget. Klev upp, duschade, kammade till oss, gjorde oss fina (använde aldrig någon av mina långärmade, tur jag hittade en tunika på HM i las Palmas..... hade alldeles för lite kortärmade inte för varma kläder) Sen gick vi till restaurang Roma för middag och underhållning. Vi var där på måndagkvällen för att se drag-show och det var hur bra som helst. (jag och Hannah var på Roma flera kvällar när vi var där för 2 år sen, och vi gillade den restaurangen jättemycket. Kanontrevlig och rolig personal och jättebra mat, samt kanonbra underhållning)

Vi blev väl mottagna på restaurangen, beställde varsin Breezer och lyssnade på LORENZO, en lite halvgammal, halvfet snubbe som sjunger live varje kväll. Han sjunger hellre än bra, väljer oftast fel tonart och kan inte ens hälften av texterna i låtarna han sjunger, men han är så omtycklig :)    Han sjunger varje kväll fram till 22, då kvällens övriga underhållning börjar. Kl 22 väntade: a tribute to Abba, och efter det så var det Elvis varje kväll (En oerhört charmig kille som man blev lite småkär i) 

Efter en jättegod middag gick tjejerna iväg till baren och beställde drinkar till oss. När vi fått dem och hunnit smutta på dem utbrast Lorentzo: WE HAVE MARIA FROM SWEDEN HERE TONIGHT, AND SHE IS CELABRAITING HER BIRTHDAY HERE AT ROMA RESTAURANT. LETS ALL SING FOR MARIA!!! Så... alla sjöng för mig, först på engelska, sen på spanska. DET var jättehäftigt :) Vi fick in en liten liten tårta att dela på jag och tjejerna, det bjöd de på :) 

Efter att ha sett Abba såg vi Elvis..... vi kunde lixom inte låta bli. Efter det strosade vi hem till hotellet, la oss en och en halv timme, klev upp halv 3 för att åka hem.

Vilken underbar födelsedag, och vilken underbar avslutning på resan. Tusen Varma Stora Tack till mina underbara tjejer, Pernilla och Hannah. Tack för att ni finns och för att ni är de ni är.

Fler resminnen torde dyka upp på bloggen :)
Ha en bra kväll allihop :)

18 000 trappsteg.

Då var det juldag. Igår kväll var jag rejält trött, så jag somnade tidigt. I morse ringde min lillebror och väckte mig kl 9.20. Kändes som att det var dags att stiga upp då :) Däremot undrar jag: Hur tänkte jag innan jag reste utomlands? Trodde jag inte att jag skulle behöva äta nåt eller så, när jag väl kommit hem igen?  Jag har typ ingenting i kylen... en torr ostkant och lite gammal creme fraiche. I  morse när jag kokade kaffe märkte jag att grädden gick ut den 17:de.... alltså drygt en vecka sen. Det är som att tankarna bara nådde fram till resan.... resten var blankt. Eftersom affären har stängt idag så får jag ligga lågt tills i morrn. Då får jag handla lite :)

Direkt jag får hem kameran (min har lagt av så vi har använt en lånad kamera på resan, och Pernilla har den än) ska jag visa bilder från den underbara veckan på Gran Canaria. På väg dit i planet, satt vi bakom en liten familj. Mamma, pappa och deras son på kring 7-8 år. Mamma och Pappa började dricka direkt alkoholförsäljningen startade, och mamman betedde sig så fruktansvärt illa. Lillgrabben grät, bad att de skulle sluta dricka och bråka, och till slut var jag tvungen bli förbannad och säga till. Jag höjde rösten en hel del och talade om vad jag tyckte och tänkte kring deras beteende, och sa åt dem att sluta supa och tänka på grabben. Skönt att ha sagt till, och det var flera andra resenärer som sa till mig att det var bra att jag sagt till. Tyvärr det enda jag kunde göra-säga till, men NÅN vuxen måste ju kliva fram och ryta ifrån när barn far illa.

Det var ljuvligt att kliva av planet på las Palmas och känna ljumma vindar. Kring 22 var vi framme på hotellet, åkte upp med hissen till den 15:de våningen och låste upp dörren till lägenheten med lite sådär darriga känslor... man vill ju ha lite fint :) ..... 2 sovrum med 2 sängar i varje rum, ett i stort sett nytt kök med spishäll och bardisk, fin liten toa med dusch där duschhörnan var så liten att man fick dra in magen och gå in sideways liksom. (min kompis kille Johan skulle inte kommit sig in, det svär jag på, han har för stora magmuskler :) )  Sen kikade vi ut på balkongen. OH my God. Full havsutsikt, inglasat där man kunde skjuta glasrutorna åt både höger och vänster.... jag blev kär i utsikten !!  Vi har många härliga stunder spenderade på den balkongen kan jag säga.

Första dagen, lördagen, gick vi runt i shoppingcentran, gick lite längs strandpromenaden, visade upp våra bleka ben och armar, la oss vid poolen och förundrades över solvärmen. Härligt få ligga i bikini i december :)

Dag två fastnade vi i hissen när vi skulle åka ner för att gå till stranden på morgonen. Hissen fastnade mellan våning 14 och 15. Vi hann alltså en halv våning. Vi tryckte på larmknappen, vi skrek, vi bankade, vi svor, vi blev rädda...... och receptionen hörde ingenting. Efter en god stund kom en tysk gäst som bodde på våning 14, han hade hört larmet och skriken. Han gick ner till receptionen och sa att vi satt fast. Efter 20 minuter kom en reparatör och fick upp dörren så vi fick hoppa ut. Ingen direkt kul upplevelse. Efter det åkte vi inte i hissen mer. Det var 600 trappsteg en väg..... vi gick upp och ner i snitt tre gånger per dag.... typ 18 000 trappsteg under veckan. Som kompensation av hotellet fick vi (efter det att fritidsresor varit på dem) äta en buffemiddag som var i stort sett värdelös, men av Fritidsresor fick vi först en blomma och en chokladkaka redan på aftonen den dagen, sen kom de med en flaska champagne på torsdagen när jag fyllde år :) :) DET var jättekul !!!

På tisdagen (tror jag att det var... har blandat ihop dagarna lite) Tog vi bussen in till Las Palmas för lite shopping. Kanonroligt... och kanonbra för min panna och min mage som var hyfsat brännskadade. Kändes fint att skippa solningen den dagen. Onsdag låg vi på stranden ett tag, vid poolen ett tag, och på balkongen ett tag :) 

Vi har sett kanonbra underhållning, ätit god mat, druckit goda drinkar och jag har druckit kall öl. Vi köpte några vinflaskor en kväll. En flaska rött för 20 kronor som var alldeles förträffligt gott.

Det här blev ett hyfsat långt inlägg.... skriver resten i morrn :)
Hoppas ni har en bra julhelg.

God Jul !

Är nu hemma efter en helt underbar vecka på Gran Canaria. Jag ska lägga upp bilder senare. Nu är jag så trött så jag håller på att gå av. Efter att jag kom hem vid 19-snåret, har jag bara umgåtts med hundarna. Nu ska vi krypa isäng och hoppas att det inte är så himla kallt i morgon. Att komma från 27 plusgrader till dryga 20 minus är ingen rolig upplevelse... så jag hoppas att det blir mildare.

God Jul allihop och sov gott. Nu kryper jag isäng. Skriver mer i morrn :)

menåååååå

Jag är så trött så ögonen står i kors.... men kan ändå inte lägga mig. Nu känner jag mig stressad inför fredagens resa till Gran Canaria. Vi har ingen bil!!! Bilen vi skulle ha hamnade på verkstan idag. INTE KUL !!

Det är ju inte alltför många som har tid att skjutsa oss på fredag till Luleå, och sen hämta oss på julafton mitt i Kalle Anka heller. Jag har faktiskt ingen aning om hur det ska lösa sig, och det känns inget vidare.

I övrigt så har det varit något humanare temperatur ute idag. Var bara -10 när jag kom hem från jobbet, så då kunde jag äntligen ta hundarna på vanliga morgon och kvällsrundan. Det är så vackert att gå där... det är som att vandra i ett sagolandskap. Hundarna var nöjda och glada efter promenaden i alla fall... ja det var jag åxå förresten. Det var skönt. I morrn är jag tack och lov ledig, för det är massor att göra inför resan. Packa åt hundarna som ska vara borta ifrån mig.... och jag ifrån dem. Hur fasen ska DET gå? Jag kommer ju att sakna ihjäl mig. Och de kommer förmodligen att sakna ihjäl sig efter MIG.

Det ska bli så himla skönt att få komma till plusgrader :)   Skönt även att få komma till därklockanintebetydernågot mankangöravadmanvillnärmanvill Oerhört skönt.

Nä... nu är det nog bäst att jag kojar.
Gonatt

Å Gud

Idag har jag genomlidit en separationsångest. Jag lämnade Molly med Nils. Han tog med henne på jobbet, i skogsmaskinen. Kl halv 2 lämnade jag av henne, tog med Paddy, Molly och Pernilla och åkte till Boliden på kalas. Lukas fyllde 19 år igår, och det firades idag. Paddy och Kelly ska vara hos Lukas när jag, Pernilla och Hannah åker utomlands på fredag, så det var hög tid att de fick bekanta sig med Boliden, och lägenheten de ska bo i en hel vecka medans jag är borta.

Det svider och bränner i hjärtat att lämna bort sina älsklingar. Såhär var det att lämna barnen till barnvakt åxå, även om det alltid var mormor, eller farmor och farfar som satt barnvakt. Herregud.... HUR ska de små liven förstå att JAG KOMMER TILLBAKA!!!

I Boliden gick det superbra med Paddy och Kelly. De gick runt med viftande svansar, inte alls så reserverade och ängsliga som jag befarade, fastän det var mycket folk där.

Molly hade sovit i skogsmaskinen, hela tiden, så där gick det superbra åxå. Det handlar mest bara om att jag ska släppa taget lite och inse att det kommer att gå hur bra som helst :) :)

Nu ska jag ta ut mina små älsklingar på sista pinkrundan, sen ska vi kura ihop oss under täcket. I morrn är det måndag och jobb. Snart är det fredag och utlandssemester :)

Gonatt :)

Chulo



Det här är Chulo (jag döper om honom till Charley). Han blir näste medlem i min flock. Han kommer från Spanien och kan förhoppningsvis flyga hit i slutet av Januari :)

Idag är trycket helt ok. Har varit ute på några promenader med hundarna, tvättat, städat, ätit lax som jag varit sugen på så länge nu, och GUUUU va gott det var :) :) :) Till middag blir det nog lövbiff med vitlökssmör. Kanske en tomat bredvid.

Herregud, nu är det mindre än en vecka kvar innan vi drar iväg utomlands. Det känns alldeles förträffligt bra att kunna åka. Tur jag har Lukas och Nils som ska passa hundarna :)

Nu blir det en promenad med hundarna igen, innan det hinner bli alltför kallt för att gå ut. Nu är det -18 ... där nånstans går smärtgränsen för de här små liven.

Ha en bra kväll!

Fel

Fel tryck i skallen!!!!!!!!!

Trallalla kvidevitt :)

Tänk sån skillnad det gör att ha rätt tryck i skallen :) Allt går ju så himla lätt, det spritter i bena och jag är så himla GLAD. Promenaderna med hundarna tar enbart slut för att hundarna är frusna, annars skulle jag kunna gå hela dagar. SÅÅÅ bra känns det nu :)

Jag njuter av varenda minut.... jag ska påminna mig själv då och då, för när man mått bra nån månad eller så, då glömmer man liksom bort att njuta ..... man börjar ta det gör givet på nåt sätt. Man skänker det inte en tanke.

Nästa vecka, på fredag. HASTA LA VISTA :) :) Då drar jag, Pernilla och Hannah till Gran Canaria :) Gud så skönt det ska bli!! Ser verkligen fram emot lata dagar vid poolen, och långa promenader på kvällarna. Vi har bestämt oss för att INTE åka på några utflykter, INGEN båttur. Vi ska BARA lata oss, sola, bada, dricka paraplydrinkar, prata., och MÅ BRA.

Nä... nu ska jag lägga mig och sova. Har sovit nåt så fruktansvärt mycket senaste veckan, det tar så himla mycket på kroppen att må som jag gjort.... sovit från strax efter 10 fram till halv 10 de flesta dagar. Kanske därför jag är så pigg nu :)   Träningen ikväll gick lätt. Springa dit och hem igen gick åxå lätt. De två entimmes promenaderna med hundarna har gått lätt. ÅÅÅHHHHHH I LLLOOOOOVE it :) :)

Gonatt!

Rätt tryck

Men ÄNTLIGEN har trycket släppt i skallen. Tinnitusen är kvar, men den försvinner nog inte mer än så här. Det får jag leva med, huvudsaken är att yrseln och ostadigheten är borta. TACK för det!!!

Det var kanonhärligt att gå kvällspromenaden i dag. Inte ett dugg kallt, blåste inte, alldeles stilla, mörkt, hundarna sprang och var allmänt lyckliga, jag hade inget tryck i öronen :) :) :)

Nu ska jag segla på ett moln rakt in i sömnen :)
I morrn är jag ledig, då ska vi nog ta milen jag och hundarna :)

Gonatt och sov gott allihop :)

Mål i livet

Började fundera på det här med att ha ett mål..... drömmar..... vad man strävar mot. När jag tänker så blir jag nästan rädd. Jag har inga uttalade mål, inga direkta drömmar.... strävar egenligen ingenstans. Men... var är jag då på väg? Bara till slutstationen? Inget mer?

När jag var yngre hade jag som mål, drömde om, ville jobba med människor. Som saker och ting blev, med div olika komplikationer så slutade det med att jag ABSOLUT inte ville jobba med människor. Vad blev då kvar? Jag hade ingen plan B ... Det blev bara.... ingenting. Vacum.

Missförstå mig rätt, jag trivs med mitt jobb ... Utbildade mig till socionom... jobbade några år... gick i väggen och allt blev annorlunda. Jobbar på ICA och känner att ..... det är helt ok. Men.... drömmar, planer, mål?? Eller är det så att de flesta inte alls har mål? Inga drömmar? Inget att sträva mot?

Att må bra.. är det ett mål? En dröm? En utopi?  Jag menar... när man bevisligen periodvis inte alls mår bra.... Är då det enda målet att ha perioder när man mår bra? Låter lite futtigt när man säger det högt. Fast när man är inne i skov låter det vettigt.

Jag tror inte att jag löser gåtan ikväll heller. Ska fortsätta fundera. Har ni några förslag så är ni hjärligt välkomna :)
Ha en bra Fredagkväll !

I morrn är det fredag!



Nej, det har inte gett med sig. Tog en promenad vid 4-tiden... tänkte gå runt byn, kände mig lite piggare. När jag passerade Martinsons och vek in på Gruvbergsvägen.... då gick det inte längre. Jag fick ringa efter bärgning... Pernilla fick komma och skjutsa hem mig och hundarna. Visst är det väl ändå brano förbannat!!!! Jag blir så himla trött och less på det här. I morrn får det tamigfan vara borta!!! KAPISCHHHHH!!!

På benen

Jag hoppas att det lättar nu...... tycker att promenaden efter jobbet gick en aning lättare än det gjort sen i fredags och den enorma yrselattacken som inte var av denna värld. Jag har inte känt mig bra efter den....  tinnitusen är mördande, likaså trycket inne i skallen. Ostadig... svag i kroppen.... fy fasen va det är jobbigt med Meniéres sjukdom ibland. Nu är det bara att hålla tummarna för att perioden snart är över, och att jag kommer att må prima när vi åker utomlands jag och tjejerna :) :) jag längtar!

Redan inne i december. Känns smått galet faktiskt. Visst var det nyss juli? Ganska nyss i alla fall. Men det betyder ju åxå att det snart är juli igen :) 

Nu ska jag krypa isäng. Är så himla trött så ögonen står i kors.
Gonatt allihop och sov gott!

RSS 2.0