Btw

Mitt visa-kort.... som jag hann spärra.... låg i mitt skåp på jobbet. Det hade ramlat ur börsen. FAAAAN..... nåja... det kommer ju ett nytt kort om x antal dagar. MED EN NY KOD MAN SKA LÄRA SIG!!! Det borde vara automatiskt samma kod på alla kort.. åtminstone när man passerat 40. Fniss... Kvällen har varit lugn och behärskad. Smakade en smutt ur flaskan Koskenkorva wild-berries ... tillsammans med mixade jordgubbar och Sprite Zero så var det en höjdare. Till middag blev det kotletter och smörstekta champinjoner. Kvällens outfit skulle INTE lämpa sig på bild :) Gonatt

hmm... älskade hund...

Ibland älskar man sina hundar lite mindre än man annars gör.
Direkt efter jobbet bytte jag om, sen gick jag ut med hundarna. I vanlig ordning. Jag gick mot slalombacken och släppte hundarna lösa. Även det i vanlig ordning. När vi gått ett tag så drar paddy iväg... (hade jag inte gått och pratat i telefonen hade jag nog varit mer alert). Efter ett tag undrade jag vart han tog vägen, så jag ropade. Hörde då hans jaktskall (blandning av yl och skrik) Jävlar.... va har han nu hittat. Knappast en råtta.... en sån ska inte frambringa ett sådant ylande....  inte en mink heller. Hoppas han inte fått korn på någon katt, för då slutar det inte lyckligt. Kelly sprang av och an som en osalig ande. Hon hörde väl i min stämma att både ilska och desperation började anas.

Efter ett tag såg jag två rådjur komma skuttande. Detta bådar inte gott tänkte jag, och ropade så högt så jag fick omedelbart ont i skallen.

Då kom Paddy.... lyckligt skuttande i höggräset.

Koppla jycken, sen vidare på promenad. Efter en timme gick vi hem. De fick sin mat, jag sprättade en fegis, la upp planen för resten av kvällen, kollade mailen, läste norran och aftonbladet på nätet, kollade om någon kommenterat bloggen ( :) )   Slog på tvn för att kunna glida ner i soffan och kolla idrott. Fegisen slut. Dags laga middag och kanske blanda en drink. Fick ju en flaska koskenkorva wildberries för att jag suttit kattvakt....  Gick in i köket och mixade en drink (grogg skulle karlar ha kallat det)  Kollar till hundarna som ligger i min säng.  DÅ SER JAG ATT PADDY PINKAT I SÄNGEN!!!   Hur jag kan veta att det var Paddy? - Kelly skulle aldrig göra så :)

Nu jävlar heter det inte älskade hund. Nu är det hundjävel som gäller.... fast det kan jag ju inte säga högt och tydligt, för han har ju ingen aning om varför... tog honom ju inte på bar gärning.

Riva av bäddmadrassen och dra in i duschen för tvättning av ena hörnet. Fipplade och bökade så det blev halva bäddmadrassen som blev genomdränkt. Undras just när DEN kommer att torka.....

Nu får vi alla tre ligga utan bäddmadrass..... några nätter.   Nåja... värre saker har väl hänt.

Nu ska jag hänga i soffan och kolla på idrott.

Gokväll

Men ÅÅÅHHHHH

Upptäckte när jag skulle handla efter jobbets slut, att mitt VISA-kort var borta. Men var kan det ha hamnat?? Letat som en galning här hemma, men har måst inse att det inte ligger här. Ringa och spärra kortet.... mhmm... ett telefonnummer med tre ettor. Kom ihåg att jag inatt satte simkortet i min gamla telefon, den där ettans knapp inte fungerar.....

Stänga av gamla telefonen, byta simkort till lånade telefonen som jag inte behärskar så värstans bra, ringa och spärra kortet. In på bankens sida och beställa ett nytt..... på datorn som smattrar och tuggar flera minuter med okända sysslor, innan den harvar sig in på sidan man beställt.

Nu har jag, tror jag, beställt ett nytt kort efter ha spärrat det gamla. Kan fortfarande inte smälta att det gamla är borta.... vart fasen tog det vägen?

Nu ska jag ut med hundarna en sista sväng innan det är dags att koja. Hoppas att sömnen blir bra mycket bättre inatt än förra natten. I morrn blir det jobb igen.

Hoppas ni får sova gott och att solen lyser på er i morrn.

Gonatt

Dålig sömn

Inatt har det sovits dåligt här. Igårkväll bökade jag en stund med den lånade mobilen (Nä Hannah, jag förstår mig inte på den riktigt) Jag fattade aldrig om jag fick igång alarmet eller inte..... till slut satte jag in simkortet i min gamla telefon, för även om mycket har kraschat på den, så fungerar alarmet i alla fall.

Nöjd och trygg la jag mig och sov. Vaknade av att Paddy såg en katt härutanför... Nåja.. vet inte vad klockan var, orkade inte ta på mig glasögonen för att kolla.
Vaknade En gång till.... den här gången ville jag kolla vad klockan var, på med glasögonen, upp med telefonen. 16.16  Ahaa.. jag ställde aldrig klockan när jag satte in simkortet... glömde att telefonen legat isärplockad. Då blev jag tvungen att starta datorn för att se vad klockan var så jag kunde ställa klockan... så att alarmet skulle dra igång i rätt tid. Datorn är av den modellen, eller den sjukdomen, att den TUGGAR, SMATTRAR OCH JOBBAR I FLERA MINUTER INNAN DEN STARTAR!!! . X antal minuter fick jag veta vad klockan var. 03,13. Nu fungerar inte ettans knapp på min gamla mobil, så jag ställde på 03.20. Nöjd och trygg somnade jag om.

Vaknade av att det spöregnade och åskade så det dånade . På med glasögonen, kanske det lix var dags att kliva upp. 05.05..... vilket innebar att den egentligen var 04.58. Något frustrerad och irriterad försökte jag somna om....
Vaknade 06.30 av alarmet, så jag lyckades alltså somna om.
Nu är klockan 07.48 (enligt datorn) och jag sitter och dricker kaffe. Har varit ute med hundarna.

NU skulle jag lätt kunna somna om.
Gomorron

hundarna

Idag har det mest handlat om hundarna. Har varit ute på x antal promenader av varierande längd, sen tränat dem ute var för sig. Kelly fick söka sin favvoleksak som jag kastade i skogen några gånger. Jag försökte samma sak med Paddy, men han fattade inte grejen. Jag vill testa lure coursing med honom, tror att det skulle passa killen.

Nu sitter jag och ser på idrotten på tv. Eller... det blev paus så jag gick hit en sväng. Hör att de börjat om, så jag ska gå dit igen.

Det händer nog inte så mycket mer här ikväll. I morrn jobbar jag, såg ut att ska bli sol i morrn. Grattis till alla som vill ligga ute och sola. Grattis även till dig vars humör styrs av vädret ;)

Gokväll

Rullar mot helg

Torsdag - ledig dag. Vaknade kl 8, lika trångt på kudden som igår när jag vaknade :)
Efter morgonpromenaden med hundarna har jag ätit frukost.... jag gjorde en repris från igår... jordgubbar och grädde :)

Nu har jag tränat med hundarna lite inne. Har tänkt ta  ut dem var för sig och träna lite spår och sök. Kanon att det inte är så varmt, då kan man vara ute och jobba ett tag utan att man själv eller jyckarna får värmeslag.

Snart är det helg. Mina planer ser ut som så att jag jobbar på lördag. I övrigt blir det väl ungefär som vanligt- promenader och träning med hundarna :)

Goddag

onsdag

Då var det mittiveckan igen. Dagarna bara ruuusar iväg och jag hinner knappt med att fylla dem med nåt vettigt förräns de är slut. Snart ska jag ta en promenad med hundarna, tror det blir runt korpen, är ju lagom temperatur för en mil.

I morse när jag vaknade trängdes tre skallar på kudden. Paddy hade krupit upp i ögonhöjd och ville ha en bit av kudden åxå. Kelly ligger alltid på min högra sida, i kuddhöjd, men Paddy brukar ligga vid knäna. Han kanske hade mardrömmar inatt så han behövde lite extra närhet :)

Nä.. nu har jag druckit två koppar kaffe med grädde, nu blir det promenad.

Gomorron

Helt slut

Nu är jag så trött så jag håller på att gå av på mitten.... så nu är det hög tid att krypa isäng. Det händer inte så mycket mer den här dagen... jag har kramat ur det sista kan man säga. I morrn väntar en ny spännande dag.

gonatt

Hemma igen

Men herregud så söt liten buss jag åkte med i morse till Burträsk. Det är som en vanlig buss fast i miniatyr, med 15 stolar. Tack gode gud för att det finns säkerhetsbälten i bussar kan jag åxå meddela. Bussen svängde av i bygdeträsk, mot kvarbyn.... jahapp tänkte jag... det blir alltså en utflykt. Det hade varit mysigt att åka den där vägen och titta på alla fina hus och stugor.... om det inte varit för att det skumpade och hoppade så förtvivlat. Jiiiises... det var värre än att sitta i baksätet på clion. Ibland kunde jag knappt hålla mig för skratt där jag satt och klöste fast mig i sätet...  kunde nästan förstå varför jag var ensam i den lilla lilla bussen... andra kanske har provat förut, och väntar hellre på nästa buss - den stora, vanliga.

Nåja, väl framme i burträsk hämtade jag ut min bil från verkstan. Massor med pengar fattigare åkte jag till stan på lassa. Scannade ögat och fick veta att läckaget inte ändrats i storlek, men synen var lite sämre. I augusti ska de skjuta laser i ögat och få stopp på läckaget :)  Tack, det blir bra!!!

Nu väntar jag att Pernilla ska anlända till bygdsiljum. Ska iväg till deras hus och fippla lite, sen ska vi gå en promenad med hundarna.

Goafton


Blixtar och dunder

Holy smoke vad det åskade här för nån timme sen. Det brakade både länge och väl. Sen regnade det så jag trodde taket skulle komma in. Nåja, det klarade sig och det har slutat regna. Tack och lov ska jag säga, för jag ska snart ut med hundarna och jag har inte hunnit skaffa någon regnjacka till Paddy än. Han blir ju så himla frusen när han är ute i regnet. Få se om jag hinner förbi Rusta idag och inhandla :)

Kl 8 ska jag ta bussen till Burträsk för att hämta ut min bil från verkstan. Ett STORT hål i plånboken senare, ska jag in till stan, på ögonmottagningen och scanna ögat för andra gången. Tror inte att undersökningen kommer att visa på några nya sensationer, det är nog samma resultat som sist.

Nä nu är det dags att börja rotera ifall jag ska hinna med bussen.

Gomorron


6 sanningar om mig själv.

Eller hur var det? Skulle det vara sexsanningar ?  hahahaha...det där var  kul tyckte jag!!

1. Jag är varken morgon- eller kvällspigg. Sover gärna länge, men lägger mig gärna tidigt. Men är ganska pigg mitt på dagen.

2. Jag pratar inte gärna i telefon. Hör jag för dåligt, eller är det för dåligt ljud i telefonen?

3. Jag är så lättrörd. Gråter till allt och inget.

4. Jag har nästan helt slutat sjunga högt när jag är inne på affärer. Jag har insett sanningen på senare tid: jag kan inte sjunga :)

5. Jag har en båt, men har inte lagt ut den i vattnet i år.

6. Nä... 6 vill jag helst inte prata om offentligt, så det får räcka med 5 sanningar :)

Gomorron

Man får inte klaga.....

När det är 25 grader varmt flera dagar i sträck får man inte klaga. VARFÖR??? Man blir ju tokig av värmen... det går inte vara ute, hundarna vill inte gå ut... man svettas bara man funderar på att röra sig. MEN MAN FÅR INTE KLAGA sägs det. Jag klagar ändå. Jag klagar när jag vill klaga.

Nu vill jag klaga för att det regnat hela dagen. Jag vill att det ska vara lite sol, men inte så himla varmt. Inget regn. Sol, lagom varmt, badtemperatur, glada människor, tillräckligt med glass på Westmans så att ingen blir utan, är det för mycket begärt?

Jag klagar när jag inte är nöjd. Jag klagar när jag tycker att det är för varmt. Jag klagar när jag tycket att det är för kallt. Jag klagar när jag tycker att det regnar för mycket. Capisch??!!

:)
gokväll


Lördag eftermiddag

Varit ute med hundarna på tredje promenaden för idag. Det blir lite kortare svängar - 40 minuters, när det är såhär varmt. Dagen har i övrigt varit väldigt lugn...  har tvättat en maskin, och nu är tvättkorgen tom. Ska försöka fixa till nån delikat middag om ett tag.. nu ska jag först göra.... ingenting en stund. Vi får se när jag är klar med det, vad jag kan tänkas hitta på. Förmodligen ytterligare en promenad med hundarna, sen möjligtvis en period framför tvn innan det är dags att avrunda den här mycket innehållslösa dagen.

I morrn hörs det ska regna. Skönt tycker jag. :)

goafton

Min EGEN dag!!

Dagen i dag är en märklig dag.

Den är din.

Gårdagen föll ur dina händer.

Den kan inte få mer innehåll

än du redan givit den.

Morgondagen vet du ingenting om.

Men dagen i dag har du.

Använd dig av det.

I dag kan du glädja någon.

I dag kan du hjälpa en annan.

Dagen i dag är en märklig dag.

                                                                        Den är din.


Hur förvaltar man egentligen alla dessa märkliga dagar som är ens helt EGNA? Varje morgon när man vaknar har man en HEL dag att fylla med vad man vill, man väljer själv hur man ska använda sin alldeles egna dag. Ska jag vara sur och grinig? Ska jag försöka göra goda ting? Ska jag göra tillvaron sur för både andra och mig själv? Ska jag lära mig något nytt? Ska jag kräva att andra gör saker för mig utan att jag ger något tillbaka?

När man tittar tillbaka på sin dag kan man undra hur man är funtad. Här får man, varenda morgon man vaknar, möjligheten att göra sin alldeles egna dag, helt underbar. Vad gör man? I princip ingenting. Hur har jag egentligen utnyttjat den här dagen? Dagarna tickar på, blir till veckor, månader, år. Vad fyller jag dagarna med, jag får ju faktiskt till största delen bestämma helt själv. Att man jobbar är inget bra skyll, man beter sig som man själv väljer på jobbet. Hur väljer man? VAD väljer man?

Vad gjorde jag av den här dagen?
Jag har träffat mina barn :)
Jag har tränat med mina hundar :)
Jag har ätit jordgubbar och grädde till lunch :)
Jag har ...... inte gjort så fasligt mycket mer av värde.

I morrn ska jag försöka fylla dagen bättre än jag gjort idag.

gokväll


mittiveckankväll

Jahapp, då var onsdagen avklarad till 99%. Nu fattas bara den sista procenten, och det är utmedhundarnaförsistapinket borstatändernaochtvättasig och stängalåsasläcka. Sen är dagen över.

Den här dagen blev tämligen lugn. Inget dramatiskt har skett, knappt ens något spännande eller nåt som är värt att nämna i skrift. Ingen prins dök upp på någon vit häst, ingen rik gammal släkting har efterlämnat något stort arv, ingen talangscout av något slag har dykt upp och erbjudit någon tjänst.... en vanlig onsdag har det varit, och det är kanske bra det. Man måste ha lite vanliga dagar emellanåt åxå, så man inte går omkring och tror att ALLA dagar är fyllda av äventyr, överraskningar och spännande göromål.

Nu blir det ovan nämda sista procent, sen ska jag glida ner i sängen. Väl mött i morgon, till en spännande dag. Man vet ALDRIG vad som komma skall, men jag är beredd :)

Gokväll !

Ta och gå en mil i mina skor

Då var man hemma efter mils-rundan med hundarna. Jädrar va brems och mygg det var i partiet där man går genom skogen. Ångrade för ett ögonblick att jag tog shorts och linne... men när man väl kom ut från skogen så var det kanon. När jag som bäst gick i mina egna tankar kom en svart BMW mot mig. Den saktade in, jag såg att det var tre unga killar i bilen. Jag svalde hårt när jag såg att killen i passagerarsätet började veva ner rutan (eller... det var nog fönsterhissar) och bilen stannade. Jag har ju kommit till den åldern att jag inte längre blir smickrad eller glad. JAG BLIR RÄDD !!! Jag förstår ju att tre unga killar inte vill mer än möjligtvis ha mina pengar och min mobil, hundarna rör de INTE. Jag hann nästan hala upp mobilen ur fickan för att överlämna den, när killen hivade upp en karta typ, och sa: Hej, ursäkta, vi är ute på bilorientering, kan du hjälpa oss? GISSA OM JAG KAN HJÄLPA ER KILLAR!!! :) :) :) Jag pekade och visade och pratade och skrattade. Jag önskade dem lycka till, de tackade så mycket och gasade iväg. Lätt om hjärtat vandrade jag vidare med mina råttjägare. Efter ungefär en kvart hörde jag en bil komma bakom mig. Det var grabbarna. Alla tre hade hissat ner rutorna och ut stack tre armar med viftande händer och tummarna uppåt. Jag hivade upp armen och sträckte tummen i vädret, glad och nöjd :) De hade, med min hjälp, klarat stationerna på orienteringen som de fått hjälp med. :) Nu är jag hemma. Snart är det allsång på skansen. Jag är till och med Gammal nog att tycka att det är BRA, och jag sjunger med för full hals. Gokväll

Måndag - check

då var måndagen avklarad till största delen. Den började kl 7 med kaffe och en rejäl skvätt grädde, sen en mils promenad med hundarna. Paddy åt inte en enda råtta :) så jag är nöjd. Efter promenaden blev det frukost, dusch och jobb fram till 18.00, direkt på det en 40 minuters promenad med hundarna (Paddy åt inte en enda råtta då heller :) ) Till middag blev det några champinjoner med ost, gratinerade i ugn. Jag vet, inte så mycket, men jag orkar inte .... Snart blir det sängdags här. Ska försöka läsa nån sida i boken "Drivkraft och motivation" en bok om hundar av Anders Hallgren. Det är bara så nedra svårt att läsa böcker med den sneda syn jag har på högerögat... nåja... ska försöka i alla fall. I morrn är jag ledig :) :) :) Gokväll allihop :)

Älskade hundar

Har precis varit ute på kvällspromenad med hundarna. De får springa lösa varje dag, så även nu ikväll.... tror ni inte på fasen att Paddy fångar en råtta... SOM HAN ÅT UPP !!!! Mysig kille !!! I övrigt har dagen varit lugn... har tvättat några skor i tvättmaskinen, varit ute på några promenader, småfipplat här hemma. That´s it. I morrn blir det jobb igen. Planerar att kliva upp lite tidigt för att hinna gå runt korpen innan jobbet. Det är 1 mil och tar 1.5 timmar. Gonatt med er

Jennnyyyyy hjääääälp!!!

Jag blev ju så vackert UTMANAD :) och att skriva ihop 6 st hemligheter om mig själv är väl inga problem MEN.... det här med att länka hit och dit och allt vad det nu är... det KAN jag inte. HUR gör jag?? jag kan ju inte sitta och avslöja en massa hemlisar, och sen inte ha gjort RÄTT, eller hur? :)

Håll i hatten, nu kommer den - Dagens Outfit

Byxa Ica Arbetsbyxa, skjorta Ica arbetsskjorta rutig, strumpor Burträsk marknad. Skor privata
Dagens outfit: Byxa - ica arbetsbyxa svart. Skjorta- ica arbetsskjorta rutig, strumpor-burträsk marknad, skor ... köpte jag på skoaffärn i ånäset för nåt år sen om jag inte minns helt fel :)

Tropisk värme och uniform

Vilken värme!! Jag är en av dem som inte trivs med denna sanslösa hetta. Jag är en svettig kärring som fixar upp till 21 graders värme, sen börjar jag mest må dåligt.

Sömnen inatt har INTE varit tillfredsställande om man säger så. Det finns en nackdel med att bo mitt i centrum. Det är, som det står i hotellinformationen på utlandshotellen, lite störande trafik nattetid. Dessutom har Westmans  som bekant en drös med hönor och nån tupp åxå, och tuppar har en tendens till att vakna tidigt, och låta omvärlden få veta att de ÄR vakna.

Morgonpromenaden med hundarna är avklarad. Vi mötte en älg vid slalombacken, och den var lite VÄL nära kände jag. Jag kopplade hundarna och andades djupt. Jag brukar säga att jag gärna skulle vilja se en björn på nån promenad, men jag ångrar mig. Det räcker med älg.

Snart är det dags att hoppa i duschen, dra på uniformen och gå på jobbet. Känns VÄLDIGT varmt att ha långbensuniform idag, men ICA-koncernen har inte plockat fram någon nätt ica-klänning till sin personal tyvärr.

Händer nåt osannolikt spännande under dagen så uppdaterar jag givetvis ikväll, man vet ju aldrig va himla kul grejjer som kan hända på en icabutik :)

Ha en bra dag i värmen!

Hur svårt kan det va´? eller.... hur fan är det möjligt?!

Min kompis har en dotter som sagt åt mig att starta en blogg. Varför i hela friden hon tycker det, vet jag inte... men hon kanske VILL läsa om vad jag lagar till frukost, lunch och middag..... hur jag blir vansinnig när datorn hänger sig, eller hur många svärord jag kan brista ut i när tekniska prylar vägrar fungera. Det kan vara så.

Brorsans dotter har ÅXÅ sagt åt mig att starta en blogg. Hon kanske vill se alla tjusiga foton jag tänkt lägga in på mig själv, hon inbillar sig månne få se "dagens outfit"

ELLER så tycker de här tjejerna att jag verkar ha ett alldeles xtraordinärt spännande liv som singelboende, halvt sjukskriven bitter kärring med två hundar :)

Vilket som, nu fan drar jag igång en egen blogg. Vad jag kommer att skriva om är i nuläge inte helt spikat. Det blir knappast några skönhetstips eller modereportage, ej heller några inredningstips och bilder på kändisar med alldeles för mycket pengar. Det blir nog en blogg om livet som halvt avdankad, halvdöv kärring med synproblem (möjligtvis även andra problem, men de ska jag inte avslöja, det kan jag ha som tävlingar på bloggen framöver :) )

Så... väl mött till en blogg om ..... tja..... lite av varje, vardagsfunderingar, djupa tankar och hejdlösa skratt. Jag är en glad prick i min egen lilla värld :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0