20 MinusNu håller jag tummarna för att overallerna dyker upp PRONTO!! Det börjar bli såpass kallt att läderkopplen blir stenhårda när man kommer ut, och Paddygubben behöver mer än en liten stickad tröja. Jag har mailat företaget jag har beställt overallerna av, och tydligen har paketet snurrat bort sig på posten, för de hade skickat paketet den den 19:de. Om inte paketet går att få tag på så ska de skicka ett nytt, vilket åxå tar några dagar. Ogilla!

I övrigt så har jag för första gången måst ställa in träningen. Mår fortfarande inte bra efter fredagens yrselanfall... kroppen tar sån stryk så det liknar ingenting. Vila, vila och vila. Så ser det ut här. Hundarna stannar glatt inomhus, De springer bara ut och pinkar små snabbisar, sen in igen. Vi har tränat desto mer härinne. Nästan all torkad lever är slut :)  Måste köpa och torka mer. Håller på att lära hundarna att städa. Att plocka upp leksaker och ben och lägga dem i en hink. Kommer nog att gå åt x antal torkade leverbitar :) :)

Ha en bra första adventskväll!

Lördag. Jippie?

Just nu är jag väldigt glad över att jag inte anammar veckodagarna som en slags rättesöne för hur man ska ha det. Måndag och tisdag- typ tråkig mat. inget mer. Onsdag-mittiveckan, då kan man festa till med en rolig macka, torsdag-halvtrist, sådär dagenförehelg. fredag och lördag-mys och gott att äta.

fredagen försvann i yrselns tecken, och lördagen har inte varit mycket  bättre. Sån tur att jag inte bryr mig om att måndag-torsdag ska vara lite halvtrista, utan jag åt entrecote och mådde prima :) Det gäller att passa på medans man kan, för morgondagen kan man aldrig sia om.

I morgon är det söndag, och inte vilken söndag som helst, utan skyltsöndag. För mig innebär det inte mer än att jag ska försöka, obs försöka, ha kraft och lust att plocka fram lite tomtar. Kommer att gå ut med hundarna och hoppas kunna gå lite längre promenader än den här helgen kunnat frambringa hittils. Inte för att jag är emot skyltsöndagar, utan för att jag helt enkelt inte känner att jag har ork för det. Den här Meniére tar mer kraft än man skulle önska... men så är det väl med alla sjukdomar och åkommor. Helst skulle man ju vilja att de inte tog nån kraft alls. Fast då vore det väl ingen sjukdom heller.

Nu ska jag krypa isäng bland hundarna. Det finns ingen kraft kvar what so ever, men det torde vända så jag känner mig starkare och piggare i morrn. Eftersom jag inte håller fredag-lördag som nån slags helgedom, så kan jag lika gärna ha måndag-tisdag som mina myskvällar :) Huvudsaken att man mår bra. Vilket jag hoppas att jag gör på måndag och tisdag :)

Gonatt på er, hoppas ni fyllt dagen med nåt värt!

Jävla Meniére, du är INTE välkommen!

Alarmet drog igång kl 06.15 Snoozade till 06.30. Klev upp, klädde på mig, laddade perkulatorn, sa åt hundarna att kliva upp för att vi skulle gå ut. Klädde på hundarna, tog på koppel, tog på mig jacka, mössa, halsduk, skor, vantar.... så långt kändes allt som vanligt. Öppnade ytterdörren. PANG!! Allting snurrade hysteriskt. Meniére kom på besök helt oanmäld. Tog mig tre trappsteg, sen gick det inte mer. Satte mig i trappen, det FORSADE svett, allting bara snurrade.

Hade sån tur att Börje, grannen därnere, just hade skottat snö och kom in. Han såg mig och förstod rätt snabbt vad det var frågan om, så han tog hundarna och gick ut. Nåja.... Kelly fick han DRA nerför trappan, för hon hade inte tänkt gå. Nåja... kvar satt jag...... helvete så yr jag var. Kunde inte komma mig nånstans. Efter ett tag hörde jag Gloria, min granne mittemot, öppna sin dörr. Hon skulle gå på jobbet. Eftersom jag inte kunde vända på huvudet eller titta upp, så satt jag bara kvar och svettades. Hon sa nåt, men eftersom hon inte kan många ord på svenska, och ingen engelska, så har jag ingen aning om vad hon sa. Jag försökte säga att jag var yr, men jag tror inte hon förstod. Efter ett litet tag insåg hon nog att jag inte mådde bra, så hon kom och mer eller mindre bar mig upp till min lägenhet. När vi kom innanför dörren var jag tvungen lägga mig på golvet. Hon tog av mig skorna och jackan. Då kom Börje med hundarna. Det blev lite pådrag ett tag. Det enda Gloria sa som jag förstod var: oj oj , mycket svett. Jo, jag svettades så det bara rann.

Jag fick Börje att hämta min telefon som låg i sovrummet, lyckades ringa Pernilla, som tack och lov var ledig idag. Hon tog med sig Nils, fick senare veta att de fick skotta som galningar för att få ut bilen, det hade snöat flera dm inatt, det var jag lyckligt omedveten om då. Jag kröp in på toa eftersom jag kände att jag skulle börja spy. Börje hämtade vatten, Gloria var tvungen gå på jobbet, Pernilla och Nils kom. Jag masade till sängen.... sen vet jag inte så mycket mer förrän klockan var 12.30. Då kom jag upp på fötter, kokade kaffe.... det hade slutat snurra... men herregud så slut man blir efter en yrselattack. Pernilla skickade jag hem så hon skulle få göra nåt vettigt av sin lediga dag. HOn gick ut med hundarna innan hon åkte iväg. Pernilla berättade att Kelly inte lämnat min sida på hela dagen. Hon låg nära mig i sängen, och när jag frös så att Pernilla var tvungen lägga på mig ett extra täcke, flyttade hon INTE på sig, utan hamnade under täcket men låg kvar i alla fall. Min trogna vän och vapendragare :)

Jag fick gå och lägga mig igen och låg till 14.30. Då gick jag ut på bron, släppte hundarna så de fick pinka, sen in igen och sängläge. Nu är klockan strax efter 19. Jag är hyfsat på benen..... åt lite där vid 18. Var ute på gården för en stund sen och släppte hundarna så de fick pinka och springa lite. Nu ska vi lägga oss i soffan och vänta på Idol.

En jobbig dag har det varit..... fruktansvärt jobbig. Jag hatar den här yrseln.... Men jag hoppas att det är över för den här gången, och att det dröjer evigheter tills nästa gång. Vad som var extra jobbigt den här gången var att jag inte fick någon förvarning. Pang sa det bara. Vad hade hänt om jag hunnit gå en bit, utanför kvarteret, och blivit liggande. Tro mig, man kommer sig INGENSTANS själv. Det är rätt kallt ute.... Jag kommer ALDRIG att lämna lägenheten utan telefonen hädanefter.

Ha en trevlig kväll!


Hej sötnosOverallerna jag beställt till hundarna har Fortfarande inte kommit, och jag börjar bli lite irriterad. Pengarna drogs den 16:de men några grejjer har inte dykt upp. Nåja.... de kommer kanske i morrn :)

Idag har jag, som vanligt på torsdagar, varit ledig. Innehållet i dagen har varit: Några promenader... sen bara mys med hundarna egentligen. Har varken tvättat eller städat, pysslat eller nåt annat heller för den delen. Bara haft en otroligt bra dag helt enkelt. Pratat med Hannah och Pernilla i telefon..... sen har jag nog inte ens pratat med någon annan människa.... bytte ett par ord med Britt och Jörgen när jag var in på ica och handlade... men ... sen är det nog inte mer. Fast... det räcker en sån här dag. :)

Nu ska jag snart börja göra middag, sen blir det att krypa upp i soffan med hundarna och se tv :)
Ha en bra kväll :)

tisdagstankar

Då börjar tisdagen rulla mot sitt slut. Idag har jag tränat med hundarna, klickat in Molly, torkat lever i ugn, tvättat några maskiner, varit ute några promenader, varav en där  jag koppeltränade Molly. Nu på kvällskvisten var det core, och nu lyssnar jag på hundarna som ligger och gnager på ben. Om en stund ska jag ut med dem en sista sväng, sen blir det sängen.

I morrn ska jag börja jobba kl 10. Börjar i vanliga fall 11.45 på onsdagar och då ska jag ha ätit lunch före. Blir bra att börja 10, tar då lunch kring 13.30, då blir eftermiddagen lite lättare. Om det inte är alltför kallt ska jag och Pernilla ta hundarna och dra på springrunda när jag slutar jobba.

I övrigt.... inget nytt :)
Ha en fortsatt bra kväll!

Riktigt kallt

Nu börjar det vara riktig vinterkänning. -15 och fortsättningen av veckan ska bli ännu kallare. Hoppas overallerna till hundarna kommer idag, annars blir det väldigt korta promenader.

Idag klev jag upp halv 7, vilket jag inte brukar göra på måndagar eftersom jag inte börjar jobba förrän 11. Idag ska rörmokaren hit och grejja med elementen. Det är ojämn värme i huset... jag och tant Gunda har jättevarmt i lägenheten, medans Börje och Gloria har svinkallt. Det ska balanseras som de så fint kallade det, så vi får väl se om alla får svinkallt efter den här dagen :)

Om tre och en halv vecka drar jag, Pernilla och Hannah utomlands. Det ska bli härligt att kunna dra på sig bikinin, plaska runt i en pool, smutta på kalla paraplydrinkar, få varm sand mellan tårna sådär dagarna före julafton. Vi kommer hem på julaftons kväll. Kommer alltså att spendera min 45-årsdag därborta :)

Nu kommer rörmokaren.

Underbara söndag

Vädret är kanon, ca 10 minusgrader, klarblå himmel, strålande sol. Det här är vinter när den är som vackrast! Måste ta tillbaka kameran idag, jag har den utlånad, men känner att jag bara MÅSTE få fota när det är såhär fint. Man lever i ett vykort, julkort, en tavla :)

Jag har varit ute med hundarna en timme på morgonen. Det märks att älgar och rådjur håller sig lite mer stationerade kring saltstenen nedanför slalombacken. Där har Paddy stor lust att dra iväg och kolla läget bland djuren. Ja.. ibland DRAR han iväg åxå. Igår gjorde han det, var iofs bara borta i 10 minuter, men det är länge när man ska stå och vänta på honom. Idag var jag mer beredd, så jag hade honom att gå nära mig när vi passerade det värsta stråket, så han fick aldrig chansen att fara på någon egen utflykt.

Om temperaturen stiger fram på dagen, blir det nog en milspromenad. I övrigt idag ska jag bara umgås med hundarna, träna dem lite var för sig, tvätta lite, hänga i soffan och se repriser på tvn. Jag ska ha en såndär härligt skön söndag alltså :)

Nu blir det nån slags sen frukost/tidig lunch, sen en vända i tvättstugan. Ha en bra dag allihop, och fyll den med något värt!

Vad är "Värt"

Jag brukar ofta säga: Fyll dagen med nåt värt.

Idag sa min kompis: Det beror ju vad man menar med "värt"

Ja.... jag tycker att man själv ska känna vad man tycker är just "värt". Vad vill JAG känna att jag gjort under dagen som gör att jag är nöjd när jag går och lägger mig. Dagarna rusar iväg, blir till veckor, månader och år. Att bara låta dagarna passera utan att ha försökt göra nåt vettigt av dem, känns som slöseri med given tid.

ALLA får lika många timmar per dygn att spendera som de vill. ALLA har samma möjligheter att själv påverka sitt liv, sin dag. Man kan faktiskt ändra, påverka, välja mycket, även om många envist påstår att man inte kan. Tråkigt att ha den inställningen. Man kan visst.

Man kan hela tiden välja att agera på ett annat sätt än man brukar även om situationen är densamma.
Man kan hela tiden välja ett annat sätt att hantera saker.
Man kan hela tiden välja.

Man kan välja att vara bitter, sur och tvär. Man kan låta principer styra allt i ens vardag. Man kan välja att se allt som ett mörker, ett påtvingat Måste. Man kan välja att vara fast i gamla spår och vägra ändra sig.

Man kan även välja att se allt som händer en under dagen som saker att lära sig nåt av.
Man kan välja att hitta en positiv vinkling av allehanda tokigheter som inträffar. Man kan välja att se livet som en gåva...... en tidsbegränsad gåva. För varje dag som går blir det kortare tid kvar. Vad vill jag göra av den tid jag får?

Varför vänta till fredag eller lördag med att äta en god middag? Varför inte äta den ikväll? Varför ska guldkanterna vara koncentrerade till helg eller semester? Fredag eller lördag kanske jag har jätteont i skallen, ligger yr, har magsjuka, ligger i influensa mm. Då kan jag ju inte njuta av någon god middag. Ska jag då vänta tills Nästa helg och hoppas att jag mår bättre då och känner mig upplagd för god middag, eller ska jag ta och laga den goda middagen nu ikväll?

På semestern ska man resa och slappa... plus göra allt man inte hinner under året. Varför kan man inte slappa en vanlig helg? Resa på en weekendresa lite hux flux, och sen vara hemma på semestern? Ta in på hotell ett par nätter lite spontant och Njuta.

Fylla dagen med nåt värt är lika med att Njuta. Gör dagarna Njutbara!!

Hundar, hundar, hundar

Har precis varit ute en dryg timme med hundarna. Blå himmel, sol, gnistrande snö- helt underbart!  Måste dock köpa mer kläder till Molly.... men var hittar jag det till vettiga priser? Köpte hem en overall från björkis, men den var för tajt för hennes något mulliga kropp :) :) och det fanns inte i större storlek. Jag ska kolla runt på nätet och se om jag hittar nåt.

Igår skötte jag Milo medans Hannah jobbade. Lille gullefjun... han är för festlig. Hannah har lärt honom sitt, ligg, dansa, upp med tassarna. Minns inte om det var nåt mer, men han är duktig. Han har åxå lärt sig att farbror Paddy vill vara ifred och att Molly faktiskt är riktigt snäll, men hans favorit är ändå Kelly :)

Paddy är verkligen som en gammal farbror inomhus. Man kan tro han är inne på sitt 18:de år och är svårt sjuk på gränsen till döden. Han för sig i slow-motion och vill hels sitta i knät med böjd nacke och slutna ögon. Han njuter av att bli struken på magen när han ligger på rygg i soffan. Då har han ljud för sig så man förstår hur mysigt han tycker att det är. MEN... direkt man hamnar utanför ytterdörren sker en märklig förvandling, då är det spetsade öron, schwung i steget, han galopperar på stället, blir överlycklig när de springer lösa allihop och jagar honom, för han vet att de aldrig in a milion years skulle hinna ifatt honom. Det riktigt SYNS på honom att han njuter av att inte kunna bli ifattsprungen.

Kelly är en värdig dam, hon kan åxå sprutta till utomhus och göra några crazy-moves, men det är knappt så hon släpper blicken från mig trots det. Hon är otroligt lyhörd och kontaktbar. Helt fantastisk hund!! Hon ligger vid mitt huvud på nätterna. Kelly har aldrig vållat mig en enda minuts problem. Hon fostrar lille Milo med en ängels tålamod, hon leker med Paddy och bjuder honom på rejält motstånd. Molly har hon inte direkt umgåtts så mycket med än. Inga lekar dem emellan än så länge, men igår låg de nära varandra i soffan när vi såg tv, så det kommer nog med tiden.

Molly, mysiga, mulliga Molly. Hon kan vara ett rivjärn, men är världens charmtroll. Hon har bara bott här i två veckor men har börjat lugna ner sig och finna sin plats i flocken. Hon är den som leker med leksaker. HOn kan utan vidare leka i en timme i sträck  med sina pipleksaker, sen brukar jag lägga bort dem. Hon kan verkligen underhålla sig själv. Sen ligger hon gärna på rygg i min famn och sover. Hon är den enda av hundarna som snarkar, kanske det försvinner när hon gått ner lite mer i vikt :)  Hon har även mysljud när man kelar med henne och stryker på henne. Då njuter hon i fulla drag.

Nu ligger de alla tre här och sover efter en timmes utevistelse. Senare idag ska jag ta ut dem var för sig en sväng. Molly för att träna mer koppelträning, Paddy kan åxå behöva mer av den varan, och Kelly bara för att vara vi två en stund :)

Nu blir det kaffe här. Ha en bra dag allihop, och kom ihåg att fylla den med nåt värt :)

Beslut

Idag ringde handläggaren på Försäkringskassan och meddelade att min ansökan om permanent sjukersättning på halvtid blivit beviljad. Nästan lite snopet då så många får avslag, men oerhört skönt och lättande. Nu kan jag jobba min halvtid utan press på att jobba mer. Att ersättningen är 64% av vanliga lönen är nåt man måste leva med. Pengar är inte allt. Som en bekant och snudd på god vän :) säger: Störst av allt är kärleken!

Strax dax för middag här. Det blir nåt lättsmält då jag inte mått sådär särskilt prima idag. Ont i magen, magknip.... velat ha relativt nära till toan. Det har inte blivit sådär jättelånga promenader med hundarna, utan vi har hållit oss till närmsta grannskapet. Då vet ni det. :)

Strax dax för middag och tv, sen ut med hundarna igen.
Gokväll

xalatan

Igår och idag har jag varit på lassa och sprutat in xalatan i örat. Xalatan är starrmedicin som används till att sänka trycket i ögat hos starrpatienter, och nu provas det om det inte kan sänka trycket i innerörat på meniérepatienter åxå :). Jag har gjort 4-5 insprutningar... kommer inte riktigt ihåg faktiskt... Grejjen är ju den att man vet ju inte om det fungerar, eller om skovet skulle upphört i alla fall, eftersom effekt inte märks förräns efter ett par veckor. Man kan grubbla sig både olycklig och gråhårig, men man kommer inte fram till något i alla fall.... Man får bara njuta av de dagar man mår bra, och försöka genomlida de dagar man inte gör det.

Ikväll har jag varit ute med hundarna, tränat med de inne, varit på en timmes core, sprang dit men fick skjuts av Pernilla hem, sen har det inte hänt så mycket mer. Härligt :)   . Nu ska jag krypa isäng för i morrn är det jobb. Det är så vackert att titta mot slalombacken nu, för lamporna i backen är tända och snökanonerna är igång :) 

Nä... nu kryper vi isäng va?!!
Gonatt

Kärlek

Vilken underbar helg :)
Hannah har sovit här i helgen. Det är så himla härligt att få umgås... tänk.... för några år sedan umgicks man i princip dygnet runt med Pernilla och Hannah... nu är det inte så längre. Nu är de vuxna och har egna liv. Då har man ju lixom lyckats :) Men det är härligt att få träffas och rå om tjejerna ibland.

Idag var det sådär kanonhärligt väder igen. Klarblå himmel, sol, gnistrande snö. Morgonrundan blev väldans kort eftersom Molly är oerhört frusen än så länge. Frampå dagen när temperaturen stigit i solen, gick vi iväg till slalombacken så de fick springa lösa som vanligt.

Nu på kvällskvisten blev det tvåtimmarspasset på Martinsons. Nu är jag trött, ska bara ut med hundarna en sista pinkrunda, sen blir det sängen. I morrn och på tisdag ska jag på lassa och spruta xalatan i örat. Senaste veckan har inte varit precis kul, hoppas nästa känns bättre :)

Nu ska jag berätta nåt för er :)

Jag är så himla stolt över min lillebror Roland. Älskade lillebror. Välkommer tillbaka :) :) :)
Gokväll!

Igår var det snöfritt i slalombacken.Vaknade nu i morse och tittade ut. Strålande sol, gnistrande snö på marken, minus 10, klarblå himmel. Gud så vackert! Har varit ute en kort sväng med hundarna bara. Molly behöver varmare kläder innan vi gör några längre turer i den här kylan.

Igår kom Hannah, Lukas och Milo hit. Jag fick rå om Milo medan ungdomarna var på fest. Nu behöver man inte ha Molly kopplad kring den lille marodören längre, utan hon sköter sig snyggt. Stressnivån har väl börjat sjunka i kroppen på henne.

Idag får vi se vad vi ska hitta på. Blir åtminstone att åka till Burträsk och tända på mammas grav, i övrigt har jag inte planerat nåt. Yrseln har gett vika för den här gången. Måndag och tisdag ska jag in på lassa och spruta xalatan i örat igen.

Nu ska jag mysa med hundarna en stund.
Gomorron!

Jävla MeniéreHar mest väntat på att dagen ska ta slut så man får gå isäng. Såna här dagar önskar man mest av allt att bara få vara frisk.... men, som Åslund sa till mig en gång: Alla får nånting. En del får stroke, en del cancer, en del får meniéres. Så är det väl.... ingen är helt förskonad. Men att vara yr och ostadig ÄR jobbigt. Så är det bara. Jag ska stappla ut med hundarna en sista pinkrunda, sen isäng.
Gonatt

RSS 2.0