så trött så jag går av.....

En härlig dag är slut. Började med morgonpromenad med Pernilla och hundarna, sen har det rullat på. Det blev sol och bra väder  frampå dagen, och det ligger lixom i linje med hur det varit varje onsdag i åtminstone 8 veckor. Agilitygruppen har nämligen haft bra väder varje gång :)  Även om det regnat någon onsdag på dagen, så har det alltid klarnat upp till kvällen :) 

Direkt efter agilitykursen, som den här gången var avslutning, parkerade jag bilen, och gick hem till polis-Carro, där vi i festkommittén höll planeringsmöte inför cykelfesten. De som säger att det är mycket jobb med att lotta paren.... har alldeles rätt. Herregud....  Hjärnan är helt slut.... och jag tillförde inte många knop på den tillställningen ska jag säga. Fniss....   Det var bra mycket mer komplicerat än jag någonsin hade anat.... Tur att de andra är hyfsat mer insatta i exel än vad jag är ....  eller, ja Malin ... vad säger du, hängde du med? FnissFniss ...

Hundarna har fått springa ut på gården och pinka för kvällen... så nu är det snart läggdags här. Måste bara varva ner först.  

I morgon ska jag till veterinären med Molly. Hennes klåda har snarare blivit värre, så nu är det dags att ta hjälp. Har ju provat gel och schampo som ska vara bra mot hudproblem och klåda... men det är nog ett tuffare bekymmer än så som ligger bakom.

I morgon kommer nog Hannah och Gullefjun bort till hundklubben :)   Jag startar en Vardagslydnadsgrupp och hon tänkte hänga på :)

Å gud va trött jag är.....  så trött så jag går av.....

Gokväll... eller rättare sagt, Gonatt :)

You´re beautiful it´s true....



Den här dagen har varit en fantastiskt bra dag :)  Promenader med hundarna lösa, hela dagen med Pernilla, skratt, härligt väder, tabletter som tar bort huvudvärken, tvätt tvättad, god middag, AHHHHHHH :) :) :)

Nu på kvällningen har jag suttit i soffan och klappat mina hundar och tittat på tv.... men gud vilket underbart liv jag har. Jag är så lyckligt lottad!  Jag har det så himla bra!

I morgon hoppas jag på bra väder igen... vill kunna vara ute med hundarna så mycket som möjligt... på kvällskvisten är det avslutning på agilitykursen och sen möte med festkommittén :)   En härlig dag som väntar alltså.

Trött är jag... det är väl för att dagen varit så fullsmockad och fylld av glädje... sånt tar på krafterna :)  Nu ska jag gå ut med hundarna en sväng, sen blir det att krypa isäng.  Hoppas ni haft en bra dag, som ni fyllt med något värt...   Hoppas även att ni får en bra natt, med god sömn.

Gokväll

Underbara dagar



Nu är det så otroligt härligt ute. Inte för varmt... sol...  såhär skulle det få vara läääänge :)   Perkon har precis puttrat klart, så det blir kaffe före promenad idag.

Vad den här dagen ska fyllas med, är ännu oskrivet ...  Pernilla är ledig, så vi kanske ska hitta på nåt tillsammans.  Blir väl att vara ute så mycket som möjligt... kanske ta en svampletartur i skogen.

Nä, nu hade jag inget vettigt att skriva känner jag.  Det rinner väl till i skrivarhjärnan under dagen möjligtvis :)

Gomorron

Dagen idag.....



Det har varit alldeles fantastiskt väder idag :)  3x40 minuters promenader har det blivit, för det är den tid det tar att gå "rundan". Den rundan jag förut (och äntligen igen) gick morgon och kväll, men inte har vågat nu på två månader, pga rädsla för orm. Nu har jag börjat gå där igen, och GUUUUD så härligt det är :) :)  Grusvägen till slalombacken, skoterleden till Martinsons, asfaltsvägen mellan martinsons och 4:an :)    På några ställen lägger jag in lydnadsmoment av olika slag... det är helt fantastiskt. :)

Efter morgonrundan tog jag ut Kelly och tränade henne i lydnad och moves. Vi flyttade till ICA-parkeringen för att öka störningarna... men det bekom henne inte... som vanligt :)   Sen åkte jag och Molly iväg och plockade ner hästhagarna. Molly hade en härlig dag :)

Sen hem och ut på rundan igen. Solen sken och det var snudd på för varmt faktiskt. Hundarna sprang inte alltför vansinnigt...  :)    Hem och ner i tvättstugan... samt ut på gården med grannens högtryckstvätt för att tvätta upp rumsmattan. En ryamatta gömmer både det ena och det andra... och efter att Ziggy bott här... så fanns både nr 1 och nr 2. Mattan har legat nere i källaren sen dess i avvaktan på tvätt.. och idag blev det av :)  Nu ligger den därute på tork :)

Efter mattvätt och lite mat så blev det en runda till med hundarna.   Sen blev det film för mig .. vilket händer nära nog aldrig... men 4:an visade en film kl 17 .. passade perfekt :)

Efter det har jag inte gjort så mycket mer... ja, varit ner i tvättstugan en vända... Hundarna sover.. ska snart väcka dem för kvällsrundan, men då går jag inte 40-minuters-svängen, utan bara "dit ner" ... ca 20 minuter :)

Hörrni.. uppfattar ni mig som Dryg? Besserwisser? Stöddig?   Gör ni det? 

En del gör säkert det... de som inte känner mig...   De som känner mig VET att jag inte är det.  Kan jag uppfattas som burdus?  - ja, säkert.  Kan jag uppfattas som kaxig?  - Kanske...   möjligen för att jag inte köper skitsnack, och alltid säger vad jag tycker.  Jag försöker vara diplomatisk, dvs inte låta alltför brysk när andra hör på, utav hänsyn till den det berör... men jag kan nog låta lite barsk när det gäller områden där jag vet vad jag pratar om. Jag viker inte ner mig när jag KAN saken som diskuteras, och jag diskuterar GÄRNA om saker som ligger mig nära hjärtat..... Barn och Hundar, beteende, känslor mm.

Man kan tjäna på att vara ödmjuk... och det är jag åxå, i de fall där man tjänar på det :) :)  men som sagt, jag köper ALDRIG skitsnack eller jidder... bara så ni vet.   Jag är ingen som stryker medhårs bara för att jag inte vågar stryka mothårs.... om vi säger så.   Men jag är absolut inte okänslig eller tvär...   :) :)

NÄ.. nu ska jag ta ut hundarna på sista pinkrundan...sen vill de nog krypa isäng... det ser ut som att de fått sitt för idag :) 

Hoppas ni gjort bra val idag, och att ni fyllt dagen med nåt värt

Gokväll

Klarblå himmel, sol :)

Vaknade i morse och såg att himlen var klarblå.  Man blir faktiskt munter av det :)    Såg att det här datumet för ett år sen, regnade det.

Står vid datorn och dricker kaffe nu, sen blir det promenad med hundarna. Ska ner i tvättstugan sen och tvätta upp filtar och hundplädar.  Har nyss smort in Molly.... jag tror att det ser bättre ut faktiskt. Avvaktar med att ringa veterinären få se om det håller på att vända. HOppas det.

Idag är dagen då min handläggare på AF kommer tillbaka från semestern. Jag trodde att det var förra måndagen, men icket!   Ska prata med henne idag och höra hur vi ska gå vidare.

Nä... dags för morgonrundan med hundarna.   HOppas alla får en bra dag!

Gomorron

Kalas för Hannah :)



Den här dagen har verkligen varit full av kalas :)   Vi var 18 pers hemma hos Pernilla och Nils, för att fira Hannahs 20-årsdag. Vi åt goda pajer, efterrätt, pratade, skrattade, lyssnade på rese-berättelser ... En superdag helt enkelt :)

På eftermiddagen när jag kom hem, tog jag en promenad med hundarna. Det är så fuktigt i luften att dropparna lixom HÄNGER .... det regnar inte... dropparna landar aldrig på marken... utan de HÄNGER i luften.. coolt :)

Efter promenaden kom Pernilla och Hannah, samt lille Milo hit...



Vi såg lite tv och pratade... sen åkte de igen, och jag laddade för kräftskiva för mig själv :)

Gud va gott det är med kräftor :)   Efter min egen kräftskiva har det inte blivit så mycket mer... ska väl snart gå ut med hundarna... sen krypa isäng.

Att njuta av det lilla... att njuta av sitt eget sällskap... En del FATTAR inte hur man kan njuta som singel. HUR FAN kan man njuta av en kväll, ensam framför tvn...  HUR kan man njuta av en god middag.... ENSAM....   vet ni... det är enkelt.... BUSENKELT! Det är bara att känna smaken av maten.... verkligen njuta av att LEVA... man behöver inte vara två eller flera för att känna LYCKA. Visst känner jag lycka och glädje över mina barn osv, men .... jag kan känna LYCKA även när jag är ensam.... LIVET innebär så mycket... JAG har så många härliga minnen och tankar... som jag verkligen njuter av. 

Nu ska jag ta ut hundarna en sväng.... sen ska jag nog krypa isäng... och njuta av en bok (hundträning) innan jag somnar :) :) :)    Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Idag firar vi Hannah :)



Idag ska vi träffas hos Pernilla och Nils för att fira att Hannah fyllt 20 år.  Igår var hon in till stan och handlade lite, och tänkte gå in på systemet och köpa en flaska vin. Nu var det bara det att när hon kom på att hon skulle göra det, hade systemet redan stängt... så det blev inget med det .... fniss....    Nåja.... Under den här resan hon gjort, har det ju gått köpa överallt, så det var nog ingen större fara.

Står vid datorn och dricker kaffe.... sen blir det promenad med hundarna och Pernilla, innan det är dags för dusch och sen göra några pajer till dagens lunch.   Visst ja... måste ner i tvättstugan och hämta upp tvätten åxå.... får inte glömma det innan jag drar iväg nånstans :)

Lottoraden gick inte riktigt in igår heller....   men kanske på onsdag :)

Nä, dags att hälla upp påtår, så jag hinner dricka upp innan Pernilla kommer.

Gomorron

Underbart Liv jag lever!



För exakt ett år sedan, var dagens datum en fredag. Jag jobbade och sen var det myskväll. Till middag blev det oliver och salami :)    Den här dagen har varit superbra på många sätt, även i år.  Regnet har hängt i luften hela dagen... till och med droppat lite smått... men egenligen har det inte blivit mer än så. Nu på kvällskvisten klarnade det upp, så nu är det i det närmaste klarblå himmel till och med :)

Dagen har präglats av promenader och träning med hund. En helt vanlig dag alltså :)   Förutom det så har jag pratat några gånger med Hannah och Pernilla i telefon. Skönt att ha Hannah tillbaka på Svensk mark :)

Jag har funderat över en sak ..... lite kul faktiskt.... och ovanligt....  Vet ni, i sommar har jag knappt sett någon mygg! Jag har fått MAX 5 myggbett, jag lovar!   Fattar inte.... brukar ju vara myggbiten så både ben och armar varit fullständigt rödprickiga... men i sommar.... nää....   har inte träffat på så mycket brems heller... och nån geting har jag väl inte ens sett vad jag minns. Vad kan DET bero på?  Jag har ju varit ute minst lika mycket i år som tidigare år. Fränt va?!

Jag pratade igår om att jag tycker att det är lätt att lära en hund. Jo... det ÄR faktiskt lätt. Bara man förstår hur man ska göra, hur hundar lär sig, och vad som är inlärningens steg. Hundar är fullständigt okomplicerade, och underbara att jobba med.  I morgon fortsätter träningen med hundarna, var och en på sin nivå, och med sina uppgifter :) 

Strax dags för en runda med hundarna.... blir inte uppe länge ikväll.  Är trött.... och ser inte vitsen med att vara vaken länge bara för att....   :)   Nä... bättre försöka somna och få sova hela natten, vara pigg i morrn när vi ska ha kalas för Hannah :)    

Hörrni.... hoppas ni haft en bra dag.... och att ni valt det som är bra för Er, i alla val ni gjort.

Gokväll

Lördag :)



Hoppas det är uppehåll nu idag, jag tänkte försöka filma lite hundträning.  Vi jobbar ju med lite nya moves, jag och Kelly :) 

Gud hur Molly ser ut under magen....  jag köpte ett schampo på apoteket igår, som jag blev rekommenderad. Jag tvättade henne direkt jag kom hem....   och det är klart, man ska inte förvänta sig positivt resultat på en gång... men det är då absolut inte bättre idag, tvärtom skulle jag säga.   Det blir att ringa veterinären på måndag.

Åhh... Idag ska jag ringa och prata mer med Hannah :)   Hon ringde ju igårkväll när hon var på Arlanda, men vi hann ju inte prata så himla mycket om resan. Hon har ju HUR mycket som helst att berätta... det ska bli helt underbart att träffa henne i morgon. Vi ska ha kalas för henne här i Bygdsiljum, hos Pernilla och Nils. Då kommer deras pappa m fru och smågrabbarna, deras farmor och farfar, faster m familj, samt Lukas Mamma :)  Vi ska fixa lite pajer och sallad till lunch :)

Nä, nu ska jag springa över på ICA och köpa Norran. Jag satte in en firarannons till idag :)

Ha en bra lördag allihop, se till att fylla den med något värt !

Gomorron

Hey it´s a beautiful day

Den här dagen har varit kanon :)  Om man bortser från natten som föregick dagen förstås.... fniss....   Nåja. Det är väl inte hela världen att få nattsömnen upphackad...   lär inte vara den sista heller.

Jag var till läkaren i morse. 8.20 hade jag tid.. och förbanne mig, jag gick in 8.21 ... på morgonskvisten led de inte av några fördröjningar i schemat :)    Jag träffade Åslund. Jag har haft honom i  många år nu.. och jag gillar honom skarpt. Han är lite.... ska vi säga ... eljest :)  Han är klämkäck och kul... ser ut som ett troll.... det sitter aldrig fast hos honom. Det är HAN som för några år sedan sa till mig något som jag tänkt mycket på. Han sa: du vet... alla får NÅT. En del får stroke, en del får alzaimers... en del får parkinsons.... en del meniéres... alla får nåt. 

Det är så sant, och jag har burit med mig det där. INGEN är helt skonad hela livet.....   Idag gällde det min huvudvärk som jag dragits med i snart 3 veckor.... konstant.   Han trodde INTE att det var från ögat.... Han skrev ut Citodon, tog prover, samt sprutade Cortison i bakskallen på mig. Ond cirkel vettu....   :)

Hade gärna tagit ett glas rött ikväll, men får avstå eftersom det inte är att rekommendera att blanda Citodon och alkohol. Vet inte.... men inte hjälper då Citodon mot huvudvärk... inte än så länge i alla fall..... kanske ger mer effekt i morgon när man dragit i sig några fler... HOppas det i alla fall. 

0BS  att jag inte tror mig vara ensam om att ha ont någonstans. Jag tror mig INTE vara ensam om att veta vad smärta är.  Bara så att du vet, du som hakar upp dig på det.

I afton har jag varit till Pernilla en sväng... sedan promenerat med hundarna i slalombacken... Kelly och Molly går ju lösa hela vägen, och Paddy fick faktiskt springa lös BÅDE i backen OCH på vägen tillbaka hem. Han sticker inte, det VET jag... men ... det är som att jag inte litat på honom lika mycket som jag litar på småtjejerna... :)  Nåja... nu är alla tre glada och nöjda... de ligger och snusar här bredvid. 

Hannah ringde .... Hon befann sig då på Arlanda, väntade in flyget till Luleå, för att sen åka bil till skellefteå, och sen hem. Jisses va kul det ska bli att träffa henne och höra om hennes dryga tre veckor utomlands :)   På söndag ska vi ha kalas för henne, eftersom hon fyllde 20 när hon var ute på luffen :)

Ikväll går mina funderingar till.... de som inte VILL ha en kram, eller peppning när det går tungt. Det är helt ok att inte vilja ha det.... det säger jag inget om. 

MEN......   En del människor gör inget annat än beklagar sig... men säger i nästa andetag att de  INTE vill bli sedda som offer. De hänvisar till den ena smärtan/sjukdomen efter den andra... men vill ABSOLUT inte ha, varken medlidande eller visad empati. De vill stå starka. De vill ORKA... De vill VISA.... VAD, har jag fortfarande inte förstått.... men NÅT är det säkert.  Att säga ETT och visa ett ANNAT.... är väldigt vanligt förekommande, så det förvånar mig inte ett endaste dugg.   

Att förstå sig på människor är det svåraste som finns. Att förstå sig på hundar är snudd på det LÄTTASTE som finns. Hundar följer väldigt enkla regler. Att lära hundar saker är oerhört lätt. Det är SÅ mycket lättare att lära en hund tävlingslydnad, än vad det är att förstå hur en människa tänker och menar.   Därför har jag två Barn och Tre hundar åxå .   :)  Skämt åsido. 

Att lära en hund saker, är inte märkvärdigt alls.... man behöver bara lära sig hur en hund fungerar, och vad som triggar och styr en hund. Enkelt egentligen.

Att förstå en människa är så helvetiskt mycket svårare.... för mig rent obegripligt. Det är nog därför jag är en ensamvarg.....   Det är lixom jag och hundarna. Punkt. Det passar mig bäst. Jag är utbildad till att hantera människor.... men fan vet om jag tycker att det är värt det..... 

Människan är det enda djur som PROMT ska arbeta EMOT sig själv..... men hävda att de jobbar FÖR sig själv. Det är så konstlat och onaturligt så man vet inte på vilket ben man ska stå.... 

Nä... jag fortsätter nog med hundarna jag.... och de människor som VILL ha min åsikt och min hjälp... De andra lämnar jag dithän.   :) :) :) Som sig bör naturligtvis :)

Det här med att SJÄLV styra sitt tänk..... att styra sitt mående just GENOM sitt tänk.... ALLA är inte där, det har jag fått tillräckligt med bevis för... och det spelar ju inte MIG någon roll ....    VILL man inte må bra.... så kan jag inte hjälpa.... och då SKA jag inte hjälpa.     :)

Nu ska jag ägna mig åt hundarna en stund, sen är det läggdags här. I morgon är det lördag.... och på söndag ska vi ha kalas för älskade Hannah :)  20-års-kalas.... Häftigt :)      Nu kom jag att tänka på en sak som JAG fick av en tjomme när jag fyllde 20.  Jag fick en STOR bukett röda rosor  ( jo, han tyckte nog om mig :)  )  Jag sparade denna rosbukett, torkade den.... som ett minne att man åtminstone EN gång varit älskad... fniss....  När jag efter några år, skulle flytta, och mina bröder hjälpte mig med flytten.... så kom min storebror och sa: Det var en helvetes massa döa blommor som jag kastade, men här är vasen. OK... det var den rosbukett jag torkat, ett minne av en svunnen tid.... en svunnen kärlek..... Jag blev arg DÅ, men har skrattat många gånger åt det.   Vad JAG anser vara  värdefullt.... kan för en annan vara ... helt meningslöst.    Hahahahahahahahahahaha...

Nä.... nu blir det kväll i paradiset :) :) :) 

Gokväll

 


Livat i paradiset...



Just nu längtar jag oerhört mycket tills de här jävla påfåglarna går in för vintersäsongen. Det är INTE roligt att vakna av deras förbannade trumpetande skrik kring 4 på morgonen.

Gomorron!

Torsdagkväll....

Då har man vinkat av hästarna....  Jag borstade, ryktade, pratade, borrade in näsan i deras päls... smekte mulen... tackade för i sommar. Tackade för deras enorma lojalitet, deras trafiksäkerhet, deras enorma lugn... ok..skärpte rösten lite när jag pratade om deras SANSLÖSA lathet och bekvämlighet...   men i övrigt var det bara positiva ord och känslor jag förmedlade. När hästbussen åkt .... rann det en tår...  Visst är det märkligt... att några månader av närhet, samförstånd, kompisskap.... kan betyda så mycket.   Märkligt... och härligt :)

Tänk att man kan frambringa så många varma känslor till någon... på så kort tid.  Tänk att någon man inte kände alls i slutet på Maj.... redan fått en stor plats i ens hjärta.  3 månader..... 3 futtiga månader tog det för Maja att få en plats i mitt hjärta.

Hur är det då med människor? Får de en plats i hjärtat, lika snabbt? 

En del människor kommer snabbt in i ens närmsta krets... en del känner man verkligen för... och vet att de finns där för en. Många finns i periforin, men kommer aldrig att komma nära, kommer aldrig att betyda speciellt mycket, och man kommer aldrig att lägga så särskilt många fingrar i kors för att hjälpa dem. Inte alls vara elak eller på något sätt otrevlig, tvärtom, men de flesta.... rinner bara förbi på något sätt. Utan att betyda sådär jättemycket.

VAD är det som gör att vissa fastnar?  VAD är det som gör att man för en del känner att man verkligen VILL finnas där? VAD är det som bestämmer att man "klickar" med vissa, men inte med andra?

En del människor ger man plats rätt snabbt.... för att inse att de inte hade där att göra,  och så puttar man ut dem i kylan igen. En del får kämpa länge och väl för att komma in i värmen.... för att sen stanna för evigt. En del kommer aldrig in.... hur hårt de än kämpar och hur gärna de än vill....   Vissa VILL man ha in i sitt liv... men de har ingen lust....

Visst är det fräsigt och märkligt hur det fungerar?!  VARFÖR är det så tro? VAD är det som styr det här med.... personkemi?  Behöver inte ens handla om människor, det kan vara djur åxå.  Kelly tex. DÄR klickade det direkt... och hon har den platsen som är närmast mitt hjärta, förutom mina barn.  Det verkar ömsesidigt åxå... hon viker inte från min sida. HUR kan det bli så? Vad är det som styr?

Det är inte konstigt att jag har huvudvärk, som jag tänker och grubblar, eller hur?  :)

I afton gick jag och Pernilla en promenad med hundarna... sen skulle vi ha ätit middag tillsammans, men jag hade så ont i skallen så jag hoppade över maten.... låg och vilade istället. Nu ska hundarna snart ut en kort sväng... sen ska vi krypa isäng. I morrn bitti ska jag på vårdcentralen. Nu får de skriva ut nåt mer effektivt mot huvudvärk.  Det gör de säkert åxå :)

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med något värt.

Gokväll

Sorg i Paradiset.... eller... åtminstone nedstämdhet



De ringde från naturbruksgymnasiet i morse..... Idag kommer de och hämtar hästarna. Men oj så sorgligt... att det blir så abrupt. De ligger ute på Blocket, för de är pensionerade from nu.... och det har ringt några som vill komma och titta på dem.  Det känns verkligen ..... sorgligt...   Vilken härlig sommar vi haft med hästarna, jag och Pernilla




Nåja... nästa sommar blir det hästar igen :) :) 

Nu blir det kaffe. Idag hamnade promenaden före kaffet, hundarna var så pinknödiga. Sen ska jag iväg till hästarna och umgås med dem en tills de åker. Synd om Pernilla.... hon jobbar och kommer hem kring halv 2... då har de nog redan åkt.....

Ha en bra dag hörrni!

Gomorron

Smärta i paradiset!

En hel dag har passerat...   och det går ju rätt snabbt.  Dagen har innehållit promenader, en stadsresa med Pernilla, där Pernilla shoppade lite, snacka om att hon fyndade :)  Sen åt vi lunch på stan innan vi styrde kosan hemåt. När vi kom hem tog vi en promenad med hundarna, jag drack kaffe, sen hann jag inte så mycket mer innan det var dags att dra iväg till hundklubben för agility.   Det är En gång kvar på kursen, och deltagarna är superduktiga :)    Nästa vecka är sista agilityträffen... sen startar jag en vardagslydnadskurs på torsdagen.

Jag önskar att fler hundägare i närområdet upptäcker hundklubben. Det är ju superfina träningsmöjligheter, och en fantastiskt fin klubblokal. Visst ja... jag ska baka och lämna in kom jag ihåg nu....   :)  Vi medlemmar bakar så att vi kan sälja fika på lokalen :)

En hundklubb där ALLA är välkomna, oavsett ras på hunden (ja... på en själv åxå), oavsett kunskaper, inriktning och tidigare erfarenheter av hund. Endera kommer man ner och tränar, går en cirkel, eller bara tittar in och köper fika, med eller utan hund :)  Kom förbi vettja!!

ÅHH.. I helgen kommer Hannah hem från tågluffen :) :)  Vi ska ha kalas för henne på söndag. Hon passade ju på att fylla 20 nu under resans gång, en födelsedag hon firade i Venedig.  Coolt :)   Jag hoppas att hon stannar hos mig några dagar så att jag får höra hur hennes resa varit :)  Det ser jag fram emot :)

Den här kvällen blir nog inte alltför lång skulle jag tippa. Jag ska försöka få tyst på huvudvärken.... men jag har lite för klena metoder tror jag. Alvedon och Ipren är för snällt verkar det som.... Det är verkligen smärta i paradiset..... På fredagmorgon ska jag till vårdcentralen.... Jag antar att huvudvärken kommer från ögat... och synen går ju inte göra nåt mer åt.... så det får väl försöka dövas med tabletter kanske.... vet inte annars hur jag ska få tyst på det..... för det blir plågsamt i längden...

NÄ... nu ska jag inte gnälla om det nåt mer.  I morgon är det torsdag, och jag hoppas kunna fylla den med promenader och hundträning :)  Men .... NU först kom jag ihåg att jag ju spelar på Lotto :)  Fan... måste genast kolla rätta raden... Sitter förmodligen här och är stenrik, och då kan jag köpa mig ett nytt, smärtfritt huvud :) :) :)

Gokväll

Paradiset

Slår upp ögonen, det är klarblå himmel... sol   och i skrivande stund 13 grader i skuggan.  Va fasen... har jag dött och hamnat i paradiset eller?   :)

Står vid datorn och dricker kaffe... väntar på Pernilla som ska komma, vi ska följas på morgonpromenad, sedan ska vi dra in till stan en sväng.

I afton är det agility... näst sista gången för nybörjargruppen :)   Vi har haft sån sanslös tur med vädret varje vecka... och fortsätter det såhär så har vi ju tur även ikväll :)

Nä, nu ska jag fylla på kaffekoppen, smörja in Mollys hud med en gel jag köpte igår.. som ska dämpa hennes klåda.  Trodde att klådan skulle bli bra rätt snart efter att jag bytte tillbaka till det gamla fodret... men det verkar dröja. Jag har även beställt ett medicinskt schampo som kommer på fredag. Blir det inte bättre under kommande helg, så måste jag till veterinären med henne.

Ha en bra dag hörrni!

Gomorron

Japp, så var det



För exakt ett år sedan satt jag och gruvade/såg fram emot ögonoperationen.  Jag trodde ju att det skulle bli kanonbra i en handvändning... att jag skulle åka dit, operera, åka hem och läsa en bok... och synen skulle vara bra. Det visade sig inte vara riktigt så... det har gått ett år nu, och det är fortfarande inte bra, och kommer inte att bli det heller. De fick stopp på läckaget.... men synen gick inte rädda...   jag ser rad 3 på tavlan... sen är det stopp. Jag ser krokigt och förvrängt...   men det har jag faktiskt hunnit vänja mig vid. Värre är nu den huvudvärk som jag antar kommer kommer från synen på det ögat. Jävligt jobbigt.

Nåja... i övrigt har jag tränat lite med Kelly idag.


Vi jobbar på lite nya moves :) :) och det är superkul :)

Idag har jag varit bort till Pernilla en sväng... vi borstade upp hästarna lite....   sen har jag varit ute med hundarna... varit upp till slalombacken på eftermiddagen när det klarnade upp och blev sol. Vi gick nästan ända längst upp... jädrigt jobbigt :)

Nu på kvällskvisten har vi tagit det lugnt. Strax blir det ut för sista pinkrundan, sen hopp isäng. I morgon ska jag följa Pernilla in till stan en sväng.  Hon vill kolla på lite kläder inför sin Barcelona-resa.   Snart kommer Hannah hem från sin tågluff :)  HOn har varit borta i tre veckor och det ska bli härligt att få hem henne. När den ena kommer hem, så åker den andra :)   Själv blir jag hemma :) :)

Molly höll ju på att kvävas idag... eller kvävas och kvävas.... men hon satte en stor bit torkat grisöra i halsen. Hon kom och skrek.... och jag såg på utsidan halsen att det var en rätt stor bit. Oj vad hon skrek.  När jag öppnade hennes mun såg jag att den satt alldeles för långt ner för att jag skulle få tag på den... så jag vände henne upp och ner och tryckte över magen, precis nedanför revbenen.... Heimlich manöver ....   tryckte HÅRT och snärtigt några gånger.... och då lossnade den. TACK OCH LOV !    Aldrig mer att de får grisöron eller tuggben när jag inte är hemma. Jag har ju upptäckt tidigare att de här tuggbenen blir ibland till stora, sega, slemmiga bitar... nä... hädanefter blir det märgben och torkade leverskivor.

Nä... ska väl ta och gå ut med hundarna en sista sväng, sen krypa isäng. Den här dagen har varit fylld av värda saker.... men det blir ju inte av sig själv... ibland måste man ju faktiskt anstränga sig lite :)  Även om mycket i livet faktiskt kommer till en av sig själv... ofta räcker det att öppna ögonen och famnen, så ramlar det in mycket av värde ... bara av sig själv. Mycket positivt som det bara är att tacka för och ta emot. Tänk om alla ansträngde sig en liten liten smula.... då skulle livet kunna vara underbart, inte bara för en själv, utan för många runtomkring åxå. Om alla hjälpte någon.... Om alla ställde upp för varandra .... Tänk om alla bara kunde... helt prestigelöst... ställa upp för någon som behöver hjälp.

Att ställa upp för någon. Ibland kränger man sig ut och in för att ställa upp för någon... och det blir fel. Ibland räcker det faktiskt med att tala om att man tänker på personen i fråga...   Ibland VILL man så gärna hjälpa... men man vet inte hur. Man VILL vara den som lättar bördan... men har inte redskapen. Ibland önskar man att man kunde göra mer....  mycket mer.... 

Jag hoppas att mina vänner vet att jag vill göra allt jag kan för att hjälpa... men att jag inte alltid räcker till, och att jag ibland måste säga nej.  Jag säger inte Nej för att vara taskig... utan för att jag helt enkelt inte räcker till.  Det skäms jag aldrig någonsin över... Ta det inte så, men det är ibland därför svaret måste bli Nej. För min egen skull.

Att säga nej... det är inte helt lätt. Det krävs mer träning och självinsikt att säga Nej, än att säga Ja. Konstigt egentligen.... Men så är det.  Det är lätt att man får.. dåligt samvete... känner sig taskig.... vill inte bli sedd som en svikare... Men.. ibland kan ett Nej från någon... egentligen vara det bästa som kan hända..... det Nejet, kan få en människa att växa... faktiskt.

Nej .... nu är det läggdags, men först ut med hundarna :) :) :)

HOppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Morgonkaffet

Då var det hux flux en ny dag igen.  Småregnar lite... har regnat rätt så hårt inatt har jag märkt... eller.. hört rättare sagt.  När jag blickar tillbaka precis ett år, så hängde regnet i luften, det var grått och mulet, och solen ville fram.... men orkade inte. Idag verkar den inte ens ha LUST att komma fram.  En annan sak som slog mig när jag blickade ett år tillbaka i tiden..... Då befann sig Hannah på Cypern!!! Men herregud vad hon reser och  har sig. Pernilla åxå för den delen. I början av oktober drar hon iväg till Barcelona en sväng.    Nåja... de ska passa på medans utlandet finns kvar. Man vet aldrig :)

Dricker mitt morgonkaffe i lugn och ro.  När tredje koppen är tömd, är det dags att gå ut med hundarna. Ingen av dem är speciellt förtjusta i regn, så det brukar bli rätt snabba svängar i vätan.   Lilla Molly får ha regnjacka... hon blir ju så frusen lill-stumpan.... hon har ju knappt nån päls

Nä... nu blir det medicinbryta och sen ut en sväng.

Gomorron

Historia

En sak som är kul med bloggen, är att man snabbt kan gå ett år tillbaka i tiden. Med ett klick är man på det inlägg man skrev för exakt ett år sedan.. och det är rätt underhållande... fniss. För exakt ett år sedan, var jag och hjälpte Pernilla och Nils i huset.. eller.. hjälpte och hjälpte... jag var där i alla fall. Tydligen skar jag mig i fingrarna så till den milda grad att jag fann det för gott att åka hem så att de fick arbeta i lugn och ro :)

Den här dagen har varit fylld. Fylld av träning med Kelly, en resa till Burträsk, på apoteket och hundklubben. På hundklubben tog jag några varv med Molly på agilitybanan. Hemma igen tog jag ett varv med Paddy runt byn. Ett par korta promenader med alla hundarna har det åxå blivit... och däremellan.... huvudvärk.   På fredagmorgon har jag tid hos läkaren. Jag tror själv att huvudvärken kommer från mitt sjuka öga... ni vet, det jag lasersvetsade för ett år sedan. Synen är inte bra på det ögat, och enligt optikern kan man inte göra mer i synväg.... det finns lixom inget som hjälper... så jag antar att huvudvärken kommer därifrån. Men det måste ju finnas saker som är mer effektiva än alvedon och Ipren...  

I övrigt.... jag har köpt nån gel som ska lindra klådan för Molly. Hennes hud är hyfsat röd, och hon kliar. Jag bytte foder för en dryg månad sedan... och klådan startade i samband med det, så jag bytte raskt tillbaka. Tyvärr har hon inte blivit bättre... så jag köpte en gel att stryka på, få se om det hjälper. Annars får jag kontakta de underbara veterinärerna i Ånäset för att få hjälp :)

Nu håller det på att vara dags för kvällens sista runda här.  Det ser ut att ha slutat regna...

Det har ju regnat ett tag nu, men ... man ska väl inte klaga?? Eller??  man ska ju inte klaga när det är hur jävla varmt som helst, i hur många dagar som helst, så då ska man väl inte klaga när det regnar x antal dagar i rad heller?? Visst?!!

Nåja... väder är väder... inget man styr över :)  Bara att kavla upp ärmarna... eller... kavla ner... beroende på temperatur och väderlek... fniss....    hundarna måste pissa oavsett...

I morgon är det tisdag... och det ser ut att ska bli uppehåll, till och med även lite sol på sina håll.  Jag hoppas få tag på min handläggare på AF, så att jag kan få klart lite inför ev. jobb.  

Nä... nu ut med hundar, sen isäng.

Gokväll

Dröj kvar....

Skulle ringa vårdcentralen....   man brukar ju bli erbjuden en tid när de ska ringa upp, om de inte ändrat system... men.  .. det händer inget. De erbjuder ingen tid de ska ringa upp. Telefonsvarare uppger ett telefonnummer man ska ringa om man har akuta besvär, i övrigt dröj kvar. Sen bryts samtalet. Har provat flera gånger, och det blir samma visa varje gång.

Ok, här blev det paus. Kaffe och telefonsurr med Eva :)  Sen en promenad med hundarna....

Nu är jag tillbaka....    NU funkade det att ringa vårdcentralen btw. De kommer att ringa kl 13.00    Prima!

Vad dagen idag ska bestå av har jag inte riktigt bestämt.  Får fundera under tiden jag äter frukost.... jo, ska ringa och kolla om min handläggare på AF har kommit tillbaka från semestern..

Semestertider.... trevligt för de som har semester, men inte så fantastiskt för de som försöker få hjälp med något, eller behöver underskrifter av olika slag...  Mycket står stilla under semestermånaderna...  och hux flux kan man bli utan pengar, därför att handläggaren gick på semester och ingen annan har en aning om nånting.

Man hamnar i ett vacuum på nåt sätt.... Juli månad ska passera, och halva augusti, snudd på hela augusti faktiskt, innan hjulen börjar snurra igen...   Men... det är ju Så det är, och det är så det lär vara nästa sommar, och sommaren därpå åxå....   Man måste se till att ha fått jobb innan dess, så att man inte sitter i den här situationen helt enkelt :)

Nä, nu ska jag äta lite, sen gå ut och träna med Kelly.   Ha en bra dag allihopa!

Gomorron

Vilodag



Den här dagen har bestått av vila.... några promenader, både med Paddy ensam och alla tre tillsammans... ett kort träningspass med Kelly på gården... men mest... ont i huvudet.

Det har växlat mellan grå himmel och regn, och blå himmel och sol... :)   och det har inte varit kallt, utan kortbyxväder, även under regnskurarna.

Det blev ingen vända till hundklubben... pga min huvudvärk...  I morgon ska jag ringa vårdcentralen... måste få ut nåt mer effektivt än ipren och alvedon verkar det som. Undrar om det kan vara någon brist av något slag, pga att jag äter vätskedrivande, och har gjort så i rätt många år nu.. vet ju att en del måste äta kaliumtabletter... men jag har aldrig tagit en enda kaliumtablett... kanske kan vara kaliumbrist? 

Jag har suttit och sett direktsändningarna från Norges minnesceremoni .... så fuktansvärt, vilken tragedi... Att någon människa tar sig friheten att döda 77 människor... de flesta ungdomar... pga sin övertygelse. Jag har skrivit om övertygelser förut, och jag återkommer till det hela tiden. Tänk att människor kan bli så rabiata i sin  övertygelse, att de till och med dödar.   Ja.. det är ju tyvärr inte helt ovanligt att människor dödar pga övertygelse... det är väl, när man tänker efter, just övertygelse det handlar om. Övertygelse om att man har rätt, att man TAR SIG RÄTTEN ATT DÖDA EN ANNAN MÄNNISKA!  Religion, svartsjuka, homofobi mm... alla dessa mord och dråp som sker... handlar väl till största delen just om övertygelser. Jag har rätt, du har fel, Du ska dö. Eller?  Är det så jävla primitivt?  JAG har rätt att leva, men jag anser inte att du har det. Därför slår jag ihjäl dig. Eller: Du tror på fel gud din jävla idiot, du måste Dö, och jag måste se till att du dör.  Eller: I kärlekens namn måste jag döda dig. Hedersmord eller andra mord relaterade till "kärlek"

Tänker tvärt på Emma... ni vet, hon som överlevde, hennes små barn blev ihjälslagna hemma i hallen....   Det var mest troligt ren och skär svartsjuka som låg bakom. Så helvetiskt tragiskt att någon människa kan bete sig så.

Varför ? Hur blir det så?  Hur föds ens tanken?  ÄR de sjuka alla som gör sånt? Eller ?  VAD är det som triggar dessa människor?  VAR går gränsen till vad som är vanligt... ska vi säga... hat, när tippar det över och kan bli rent praktiska handlingar, dvs dråp eller mord?   Kan man SE eller upptäcka på något sätt, dessa människor?

Nä.. fy fasen...  inte konstigt man får ont i skallen när man funderar på sånt där.   Jag har det bra jag. Jag har mina hundar, mina älskade barn.... ja.. sen behöver jag inte fundera så mycket mer :) :)

Gokväll

Gomorron söndag.



Ytterligare en ny dag har börjat. Herregud vad dagarna går snabbt...   Idag får vi se vad det blir... beror på vädret till största delen. Blir det regn så ska jag småfippla lite här hemma, städa, köra bort lite kartonger. Verkar det vara uppehåll där mitt på dagen, åker jag nog iväg till hundklubben och tränar en stund.

Just nu står jag vid datorn och dricker kaffe. Morgonpromenaden avslutad, hundarna har ätit, nu ligger de och gnager ben. Efter kaffet ska jag dra iväg till hästarna en sväng. Pernilla jobbar idag, så det blir ingen ridtur... hoppas på uppehåll någon dag när hon är ledig så vi får klappra iväg nånstans :)

I morgon hoppas jag att min handläggare på AF är tillbaka från semestern, så att det kan börja röra på sig ang. jobb.  Det ska bli så himla spännande att se ifall det går att lösa på nåt sätt, så att jag kan börja jobba på Westmans.   :)

Kaffet är uppdrucket... nu ska jag dra iväg till hästarna en sväng... Ha en bra dag allihop, och kom ihåg att fylla den med nåt värt!

Gomorron

:)

Idag har jag varit ICA-tant :)

Dagen började med morgonpromenad, som vanligt. Kaffe, prat med hundarna, frukost. Sen krängde jag på mig ICA-uniformen :)   Jag har jobbat på ICA idag, och det var superkul.

När jag kom hem blev det en lite längre promenad med hundarna. Jisses... det var ju rent av varmt då åxå :)  Jag gick på ett ställe där ALLA kunde springa lösa, alltså även Paddy.   La in lite lydnad mitt i alltihop åxå.. och det är ju aldrig några problem. I morgon om det är uppehåll, ska jag åka iväg på hundklubben tänkte jag. Tror jag tar alla med mig då...

Nu är det inte så mycket mer att tillägga ikväll.. jag är himla trött, så jag funderar på att gå ut en sista runda, och sen krypa isäng. Ont i skallen åxå... så ju fortare man somnar, desto bättre.

Hoppas ni haft en bra dag allihop :)

Gokväll

Nu är det dags....

Idag, fredag.... har jag tagit det VÄLDIGT lugnt.  Några kortare promenader... en något längre, med hundarna... Ett kortare pass med Kelly på gården. I övrigt har jag vilat. Kände i morse när jag vaknade att örat var helt lock... och tinnitusen värre... Det betyder att jag är på väg in i ett skov. Då finns det inte så himla mycket mer att göra än att äta maxdos av medicinerna.

Jag är helt befriad från tankarna om att jag BORDE göra saker, när jag ligger en hel dag. Jag får ALDRIG, vare sig dåligt samvete eller stress över att jag inte gör ett smack ... jag fick kanske det förut, men har ändrat mitt tänk.  JAg känner det aldrig heller som någon form av nederlag eller annat depressivt... utan... det här är helt enkelt en del av mitt liv. Punkt.  Livet har så många sidor, och det här är en del av det, en del av mig. Förut hade jag nästan  ångest mellan skoven.... ville inte planera saker... Tänk om jag får yrsel, eller... hur länge ska det dröja tills nästa gång?  Men det var förut... Nuförtiden har jag släppt det där. Jag planerar, och är jag då yr... ja då får jag helt enkelt ställa in. Man behöver inte göra det mer komplicerat än det är. 

Saker som jag VET är dåliga, som triggar Meniére.. undviker jag givetvis. Jag lever på ett sånt sätt att jag ska hamna i skov så sällan som möjligt, och det jag KAN påverka.... vore ju korkat om jag inte påverkade.  

I morgon, om jag är på benen vill säga :)  ska jag jobba på ICA :) :)   På tillfälligt besök i din butik, kan man säga :)  Det ska bli jättekul, så jag hoppas att Meniére ger mig tillstånd att göra det.

Nu är det dags, Nu ska jag gå isäng... hundarna har redan parkerat i sängen, och bara väntar på att jag ska joina dem.  Will do :)

Gokväll

ok... då ska vi se

Fredag.... Hannahs födelsedag!  HON befinner sid i Venedig och har bränt sig i solen ordentligt. HON bor så fint vid kanalen, så hon var nästan skeptisk... det var lite för bra helt enkelt. HON blir 20 år idag! :)  och HON kommer hem nästa vecka :) :) :)

Här började dagen med att jag direkt jag vaknade, hade huvudvärk. Ok... ska nog ringa på vårdcentralen.  Tinnitusen har stegrats i ena örat... och det har slagit lock... så nu går jag nog in i ett skov.  Jag har ju varit helt bra i nästan 2 månader, och det är jag superglad över :)  Nu är det bara att äta maxdos av medicinerna, och hoppas på det bästa. Finns inget annat att göra....   Hålla sig nära hemmet och alltid ha mobilen med, på de utflykter jag ändå ska göra med hundarna..... 

Perkon puttrar så snart blir det kaffe i alla fall. Sen ska jag ut med hundarna en sväng... Efter det blir det nog sängen en vända till...   

Gomorron 

En såndär regnig dag :)



Ok... det må ha varit uppehåll i morse... men innan klockan var 9.30 så regnade det... och sen har det fortsatt hela dagen. Det blev lixom ingen promenad med Pernilla och Paddy... vi sköt upp det.... för att sedan skrinlägga det  helt enkelt :)  Det räckte att vi var ute och fipplade i hästhagen, bytte vatten i badkaret åt hästarna, jobbade med en rundbal .... vi åkte till Robertsfors en sväng för att inhandla några grejjer...   ja.. Det var bra gjort DET tyckte vi :)

Några kortare promenader har det blivit med hundarna, men inte mycket mer. Ingen träning överhuvudtaget... Så blir det ibland :)    Däremot har jag kokat 5.5 kg lever... och torkat 2.5 kg. Det tar ju lite tid... så resten får jag torka  i morrn.

I morrn BTW... så har jag inte heller planerat nåt, vilket känns skönt i nuläge. Tänk... Jag brukar ALDRIG ha ont i huvudet... YTTERST sällan... och nu har jag haft det varje dag i två veckor. Vad försöker kroppen tala om för mig?  Vad är det jag missat?

Ska ta en ipren och tänka på saken :)  

Hoppas ni haft en bra dag idag... man kan ju faktiskt hinna göra en del när det lix regnar ute... sortera foton, städa garderoben, städa förrådet... bära upp junk på vinden...  mm mm mm.  Det värsta är väl bara att .... Det går LÄTTARE att sortera foton, städa garderoben och städa förrådet.... NÄR DET ÄR SOL :)   Så det förblir nog osorterat och ostädat för många av oss..... och sen när det blir sol och fint väder.. då vill man inte stå med skallen i garderoben eller förrådet.... så det kanhända att det inte blir gjort i år heller :)

Jag har språkat med Hannah idag/ikväll. Hon befinner sig i Venedig. De bor så vackert så hon var lite skeptisk.... det var nog lite för bra för att vara sant. Låter som ett njutbart bekymmer :)   I morgon fyller hon 20 år! Lilla lilla Hannah.... HUR kan det vara möjligt. Måste räkna en gång till...... jo... fan det stämmer. 20 år.   Ofattbart!

Nåja... nu ska jag ta ut vovvarna på en sista pinkrunda... sen hoppa isäng. Hoppas ni haft en bra dag och att ni fyllt den med nåt värt.

Gokväll

Gomorron!







Jag och Pernilla ska gå en promenad nu på morgonen. 9.30 bestämde vi .. så jag har varit ut en kort runda med de alla tre, och sen tar jag Paddy med när Pernilla kommer, så kan vi gå runt byn. 

Det är 14 grader och jämngrått, perfekt väder att promenera i, om man vill dra upp lite tempo. Ser det ut att kunna hålla upp senare idag, så tar vi nog en ridtur åxå.

I övrigt är inget planerat...  men det lär bli lite träning med hundarna... som vanligt :)

Gomorron

Hahahahaha Ett gott skratt förlänger livet....

Den här dagen blev, hör och häpna: Magisk :) :) :)

Jag vaknade 03.30 ... och det var väl sådär måttligt magiskt. Lyssnade på ett enormt spöregn... och var precis hur pigg som helst. Jag hade ställt alarmet på 06.30  så jag var inte sådär jättesugen på att ligga vaken väldigt länge.. men hur lätt är det att somna om när man är pigg?  Och den stora frågan är: VARFÖR var jag pigg? DEN tiden på dygnet??  Hallå, jag är ju blott 45 !!!  :)

Nåja...   Jag skulle tippa att klockan var kring 06.00 när jag äntligen somnade om... vilket medförde att när mobilens väckarfunktion drog igång.... så var jag ALLT ANNAT än pigg.   Ål rajjt... bara att kasta benen över sängkanten och inse att det var dags att kliva upp. Camilla, min ängel, skulle komma och hjälpa mig att slita loss 3 skor på ena hästen, samt slita loss 1.5 skor på den andra, OCH spika fast 2.   FÖRE det så gällde det att hinna vakna, ta en kopp kaffe, samt hinna ut med hundarna.

Nåja... hur motigt det än kändes så gick det ju bra, hästarna är fit for fight igen :)

Vädret har varit märkligt idag. Det var varmt redan på morgonen, men då regnade det... sen slutade det... för att spricka upp och bli sol... för att en halvtimme senare bli grått och regna igen.... för att sedan spricka upp igen... och hela tiden har det varit varmt. Nåja... fram på dagen bestämde det sig för att vara sol och varmt :)     Fast... märkligt det här..... nu hann jag ställa in mig på lite svalare temperaturer... så nu när det blev sommarvarmt igen.. så fick jag en chock :)   Ok... jag överlever chocken... men det blev lite tumultartat .

Några promenader har det blivit med hundar, både med alla samtidigt, och med Paddy ensam.  Det har blivit några träningspass med dem åxå. Precis som det ska vara :)  Måste nog filma snart och lägga in....

På kvällen var det dags att åka in på hundklubben på agilitykurs.. alltså den kurs jag är instruktör i...  så hundarna stannade hemma. Gruppen har nu gått 6 gånger... och är så fantastiskt duktiga. Det är så kul att se när det fungerar.... tempoväxling, sidbyte, kontakt......   Jätteroligt :)

Nu har jag suttit vid datorn ett tag och skrattat så tårarna runnit. Facebook är fantastiskt känner jag en sån här kväll! Vänner har verkligen förgyllt stunden, med roliga historier och skratt.  Ett gott skratt förlänger ju livet, frågan är ju bara om jag ORKAR leva tills jag är 200 år?

Snart är det dags att avsluta den här dagen...   men ska verkligen njuta av varenda minut fram tills den är slut...

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag!

Gokväll

Morgon i hästhagen



Den här dagen startade lite tidigare än vanligt. En snabb pinkrunda med hundarna vid 6.30, en kopp kaffe, och sen iväg till hästarna en sväng.  Efter det en längre promenad med hundarna, och nu har det spruckit upp så man ser solen :)  Det känns riktigt varmt ute...  

Dagens schema är blankt än så länge...  men vet att det kommer att fyllas med div. olika träningsmoment med hundarna :)   Det är så himla kul att träna med dem, och det svåra är att låta dem vila ibland... man vill ju hålla på hela tiden. Tur jag har tre stycken.... :)

Ikväll är det agility, ska sätta mig och fundera ut några bra träningsmoment för gruppen. De håller på att vara riktigt duktiga allihop.

Nä... om man skulle ta och fixa lite frukost...    Ha en bra dag allihop!

Gomorron


Allt förändras på ett ögonblick....

Det är ganska förunderligt.... hur saker och ting förändras... så snabbt. Livet lunkar på .... sen PLÖTSLIGT .... en nygammal vän dyker upp... eller.. en HELT ny vän dyker upp... Man HÖR nåt man inte hört.. av någon... Nåt nytt för en själv alltså.... man får VETA nåt som sagts.... OM en... som man inte hade en aning om.. men som man av olika anledningar fick reda på. Internet... mobiltelefoner... sms... Blogg... förunderligt va? ... förtal, skitsnack, hot, mordhot... ip-adress, mobilnummer.... inlästa mobilsvar... Sommar, värme, sol, härliga dagar.... ljuvligt liv... solnedgångar.... skratt, kompisar, minnen.... Swich... så dyker en orm upp... och allt blir omkullkastat och man tvingas se döden i vitögat... eller... ÅÅHHHHH... nån talar om att : JAAAG har ALLTID tyckt bra om dig!

Hur FAAAAAN ska man veta? HUR ska man tolka människor när de VÄGRAR säga sanningen?

I övrigt har den här dagen varit superb. Hannah ringde från Italien, så jag fick ett livstecken i alla fall.... ok.. jag skrev ett sms till henne att jag ville hon skulle höra av sig.. jag går sönder av saknad :) Att höra hennes röst gjorde min kväll :)

Även om jag hade en bra kväll redan innan, så steg nivån ca 150 % :) Jag har promenerat med hundarna, tvättat, dammsugat, tränat moves med Kelly... ja.. DET har dagen handlat om.. så jag är nöjd :) Nu håller det på att vara dags att gå ut med hundarna för att sen gå isäng. I morrn är det tidig morgon... så det gäller att vara uppe med tuppen :)

Gokväll

Hur MÅR människor egentligen?

Hur är människan funtad egentligen?  Ibland undrar man ju verkligen. Nu är det inte bara Breivik, lärarmördarna,  handläggare på olika myndighetspositioner mfl... utan...  "vanligt" folk? 

De flesta vågar aldrig säga sin mening OM någon, direkt till den människa det berör... många kommer aldrig någonsin att  ha kurage nog att göra det, utan sitter och jäser i sitt missnöje över andra.... blir mer och mer bitter... sprider mer och mer taskiga vibbar... men kommer aldrig till skott att berätta för människan det berör.

En del människor "känner" man bara via internet, dvs man pratar aldrig live, eller träffas, man pratar bara genom skrivna ord. Det kan ställa till det....   Att tolka en skriven text, utan att höra en röst till..... utan att få några som helst nyanser i berättelsen, kan resultera i att tolkningen blir väldigt skev.   Lägger jag på caps lock och skriver en mening, så ser det ut som att jag skriker, även om jag bara RÅKADE trycka på caps lock.  

Om jag skriver och försöker fatta mig väldigt kort, endera pga tidspress, jag är helt enkelt på väg nånstans... kanske står vid datorn och håller på att kissa ner mig, men ska skriva ett kort svar....   Eller, jag är urdålig på att skriva på tangentbordet.... varje ord tar en evighet... så jag skriver så kortfattat jag bara kan, DÅ kan jag uppfattas som snorkig, kort i tonen, irriterad..... fast så inte alls är fallet.  Men inte nog med det.... då SPRIDER man åxå till andra att: Hon/Han är väldigt kort och stram, lite stöddig faktiskt.

De flesta människor tillskriver sig själva egenskapen: Ärlig.

NÄR är de ärliga, för 100% ärlig vet jag inte om någon människa är....  

Nä, de flesta människor är inte 100% ärliga...  och de flesta vågar inte säga direkt till en annan människa när något känns på tok på ett eller annat sätt.  

Många sitter med ett växande missnöje över saker och ting....  som de aldrig reder ut.... utan låter det växa...

Hur MÅR människor egentligen??

Gomorron

Trygg



Ännu en underbar dag.... (det var värst vad många underbara dagar det har varit i rad :) ) håller på att ta slut. Den började med kaffe, morgonpromenad med Pernilla och hundarna, sen blev det ett träningspass med Kelly på gården. Efter det blev det frukost, sen en 40 minuters promenad med Paddy runt byn. En sväng ner i tvättstugan kändes passa bra efter den promenaden...

Lunch på det, och sen en promenad med Molly på 40 minuter. Ytterligare ett pass med Kelly nere på gården, samt ett kort pass med Paddy på samma gård... Sen var det passat klart :)

En eftermiddagspromenad med alla hundarna... sen blev det middag. Nu ligger hundarna och sover...  Jag ska ner i tvättstugan en sväng om en stund.

Jag har funderat på en sak. Det här med att ta tillvara på varandras kunskaper..... GÖR vi det?  Eller är det så att vi tror att vi vet bäst själv?  Är det så att bara för att vi "kan" nåt sen många år tillbaka, så vet vi bäst?  ÄR det så att vi vägrar lyssna, och tro att andra faktiskt KAN saker, som vi borde ta till oss?  Kan det vara så att vi alla är lite .....  besserwissrar? Vi TROR att vi kan bäst? Ibland ställer vi en fråga, men sågar alla svar, för vi..... har provat allt det där?  Även om vi inte alls har det, men vi vill inte att någon ska tro att de vet något som vi inte vet?

Ibland får jag den känslan.

Gokväll

Ny dag, ny vecka....



Då var den en måndag igen...  och början på en alldeles ny vecka. I skrivande stund väntar jag på att perkon ska puttra klart så att man får i sig några koppar piggelinmedicin innan det är dags att gå på morgonpromenad. Pernilla kommer kl 9, vi ska följas och gå en runda. Längtar fortfarande tills Kelly är fit for fight och kan börja gå längre rundor.....

Resten av dagen har jag inte planerat upp i detelj.... ska kolla om det var idag min handläggare på fk kommer tillbaka.... eller om det var nästa vecka. Vill gärna få klarhet i om jag får fortsätta på westmans... annars måste jag ju skaffa nåt annat jobb.  Sjukersättning halvtid och stämpla halvtid.... DET ger inte mycket pengar i börsen kan jag säga. Det går inte ihop nånstans.

Nu tror jag att perkon puttrat klart.... dags att hälla upp !

Gomorron

Drar ihop sig......

Jo... förbanne mig.... den här dagen blev ÅXÅ en superhärlig dag :)

Morgonpromenad med hundarna som uppstart på dagen, eller... ja... kaffe först. SEN morgonpromenad. Det var varmt redan på morgonen, så man förstod ju att dagen skulle bli sommarvarm. Både och ....  det var ju fantastiskt trevligt att det blev kanonväder på Hundklubbens öppet hus, men .... Molly och Milo skulle ju visa Agility... och det är tillräckligt jobbigt när det är hyfsat svalt ute.   Nåja....   Iväg till hundklubben, hämta upp Jenny, som skulle ta sig an Molly. Sen iväg till hundklubben.

Det var varmt, hyfsat mycket folk. Molly fick gå rätt många varv.... De första gick super... sen var det nåt varv då man såg att hon tappat fokus och lust... skulle va vilat där...  Innan jag åkte hem tog jag ett par varv till med henne, och då gick det klockrent. Hon behövde vila och smälta allt ett tag :)

Lille Milo jobbade på som attan, och jag är nöjd med hans prestation :) :)

Det var en supertrevlig dag på hundklubben, som avslutades med en kopp kaffe och en sovande Molly i famnen, innan det var dags att bege sig hemåt. Väl hemma tog jag ut alla hundar på en promenad. När de ätit tog jag ut Kelly på gården för att jobba in några freestylemoment.... åhh vad hon älskar att träna :)

Paddy tog jag på en promenad där han fick gå lös, träna fritt följ och några rätt svåra sökövningar.
En kort rastningspromenad har det blivit därefter.... sen har hundarna legat rätt nöjda.

Ikväll har jag gjort en supergod Pizza. Blev mätt nåt fruktansvärt.... :)     Ska strax ner i tvättstugan och hämta upp tvätt ur tumlaren... Sen är det nog inte så mycket mer att fundera över.... helt värdelöst på tv, lika bra man tar en bok och lägger sig :)    

Gokväll

Då var det söndag igen.



Inatt har vi sovit gott. Endast två gånger vaknade jag. En gång när Molly kräktes, och en gång när det blev skratt och liv härute... nattsuddare som kom hem antar jag.  

Nu väntar jag att perkon ska puttra klart....   Endast Molly är vaken... hon ligger och kliar sig, som vanligt skulle jag vilja säga. Paddy kliade sig tidigare....   hoppas det går över snart... bytte ju foder för flera dagar sedan.. och jag skulle tro att det är fodret det beror på.

Idag bär det iväg till hundklubben där vi har öppet hus. Kom dit vettja :)  Kl 12 öppnar det, och vi finns där till 15. Att lösa medlemsskap kostar 150 kr./år och då får man vara på klubben och utnyttja lokalen och träningsplan/agilityplan hur mycket man vill. Det blev ju ett sagolikt väder för dagens aktivitet :)
Molly och Milo ska följa med .... De ska få ta några varv på agilitybanan. 

Nu är kaffet klart, jag ska dricka en kopp och läsa norran.se   Ha en bra dag allihopa!

Gomorron

Dags att runda av.....



Jag har haft en underbar lördag!
Den började med morgonpromenad med Pernilla och hundarna, sen begav vi oss ut på en ridtur som varade i 2.5 timmar. Vädret var perfekt, det var snudd på magiskt faktiskt. Så himla rogivande !



Efter ridturen duschade vi hästarna, sen var det dags att åka hem och gå ut med hundarna. Det var ju riktigt varmt, så det blev till och med kortbrallor på :)  Nu har man nästan hunnit vänja sig vid lite kyligare temperaturer... så dagens värme kom som en smärre chock.

Efter hundpromenaden blev det att starta en tvätt, sen har det väl inte blivit så rysligt mycket mer.... förutom en skön och välbehövlig dusch :)   Nu ska jag bädda rent i sängen, sen är det nog inte så mycket mer att fundera på. Det blev ju inte mycket till sömn igårnatt.... så jag är lite sliten faktiskt. Ska bli oerhört skönt att krypa ner under täcket.

Inatt hoppas jag att katterna håller fred härute... samt att Westmans fick in sina jävla påfåglar nu ikväll, de har en tendens till att komma över hit varje morgon de är lösa... och de är INTE diskreta och tysta, om jag säger så. X antal mornar har jag känt en nästan morbid lust att gå ut och strypa dem.

Som sagt.... jag har haft en helt underbar lördag.... hoppas er lördag var bra åxå :)  och att ni kunnat fylla den med saker som ger energi.

Gokväll

Sovit gott?



Inatt vaknade jag kl 2 av att det var två katter som bråkade. Herregud vad de kan leva om. Paddy blev alldeles till sig, så jag stängde fönstret så att vi skulle slippa höra. Efter det var det nära nog omöjligt att somna om. Kl 5 hade jag fortfarande osomnat...  skulle tro att den hann bli mot halv 6.  Tänkte ett ögonblick ställa väckaren så att jag inte skulle sova för länge... men vaknade redan kvart över 7.... fast låg kvar till kl 8 ... då insåg jag att somnar  jag om NU då vaknar jag väl inte förrän i eftermiddag.

Nu ringde Pernilla. Hon kommer och promenerar hit, då ska jag gå med hundarna och möta henne... sen drar vi ut på ridtur :)  Härligt väder idag, kommer att bli superskoj.

Perkon puttrar.... snart blir det en kopp.

Ha en bra dag allihop!
Gomorron

Vilken dag!

Den här dagen har varit full av känslor. Minns att jag berättade om försäkringsbolaget, som påstod sig inte fått in alla papper... fastän mailväxlingen VISAR att de fått alla papper... och att de lovat utbetalning senast nästa torsdag.... NU har de kommit fram till att jag inte är berättigad till ersättning överhuvudtaget. Nej.. serni... jag har tjänat för lite helt enkelt. Den här inkomstförsäkringen ser till att de som tjänar mest, inte förlorar på att gå arbetslös... Tjänar man dåligt så förlorar man för lite... och behöver inte mer pengar... anser försäkringen. Därav att jag först blev lovad utbetalning, sedan blev jag inte godkänd för att få utbetalning alls. RIKTIGT irriterande!

Frampå dagen drog jag iväg med alla hundarna på hundklubben. Jag fick hjälp av Jenny, så Molly och Paddy fick gå några varv på agilitybanan, och Kelly fick ett pass i lydnad. Nöjd med DEN delen av dagen :)

Nu på eftermiddagen har jag promenerat med hundarna, jo förresten, Milo Gullefjun är här åxå. Han kom idag och ska stanna tills på söndag.

I morgon ska vi försöka hinna iväg på hundklubben, men vet inte om vi hinner. Tanken är att jag och Pernilla ska hinna ta en lite längre ridtur, plus hundpromenader och träning...  På söndag har hundklubben öppet hus.. och DÅ ska vi vara där :)

Nu ska jag krypa isäng med alla hundar. Hoppas ni haft en bra dag, och att ni lyckats fylla den med något värt.

Gokväll

Fredagmorgon.....

Underbart väder- sol men inte alltför varmt. Det här älskar jag :)

Jag har varit ute på morgonrundan med hundarna. Molly blev biten av nåt under en tass... förmodligen en myra...  så hon fick väldigt besvärligt efter det. Hon var tvungen kasta sig ner för varje meter och slicka/bita sig under tassen.  Det var enbart under den minut det tar för henne att äta, som det gick låta bli tassen.  Sen har hon haft några spattiga ryck härinne innan hon kastade sig upp i sängen, roterade några varv på rygg, borrade ner huvudet i kudden, sprang runt runt med skallen djupt nerborrad, för att landa och nu ligger hon och pysslar om sin lilla tass.  Lärdomen här är: Det kan bli mycket, av Lite.

Idag tänkte jag ta hundarna till hundklubben. Molly och Paddy ska få sig några varv på agilityplanen, och Kelly ett varv på lydnadsplanen.  Jag ska ta med en medhjälpare, Jenny. Hon är dotter till min kompis Annica, och ställer gärna upp när det gäller hundar :)   Jag tror att hon ska få jobba Molly runt banan.

I övrigt idag hoppas jag få besked från försäkringsbolaget som jag haft mailväxling med. Igår när jag kom hem, hade jag fått till svar att handlingarna kommit in och att ärendet nu skulle behandlas.  Jag kunde inte låta bli.... jag var tvungen att fråga om det ändå VAR så att jag bifogat beslutet redan tidigare, och att jag blivit lovad att få pengarna igår.  Det roliga är ju att alla mail i växlingen ligger ju i samma mail.... så alla SER ju att papprena var där den 9:onde.....  och att ifall det skulle vara inne före kl 11 den 10:de så skulle jag ha pengarna igår. Bevisligen var ju papprena inne redan den 9:onde... men nu låter det som att de inte handlagt ärendet ens!

Vad håller de på med?

Nu blir det ett par koppar kaffe. Sen gäller det att komma ihåg att gå och handla kaffe idag, för jag tog det sista nu.   Lite tvätt och dammsugning står på schemat innan det är dags för hundklubb.

Gomorron

Underbar Torsdag



Dagen startade, förutom sedvanligt kaffe... med en promenad med hundar och Pernilla. Efter promenaden bar det iväg till stan, fortfarande med Pernilla :)  Hon (med mig som bisittare) satt först en timme på Resia, eftersom hon och Nils ska resa bort i januari... två veckor... fortfarande okänd destination... TROTS denna timme på Resia. Nåja.. Efter det blev det lunch på stan, sen iväg till tatueraren där han fyllde i min tatuering, sen åkte vi hem. Vi gick en prommis med hundarna, sen stack vi iväg på en helt underbar 2timmar lång ridtur. Ok... hästarna är inga krutdurkar... man får smacka både på bort-och hemväg.... men de är HELT trafiksäkra, bryr sig inte om NÅNTING.... och DET är mycket värt. Så.... en makalöst ljuvlig ritt... även om vi hamnade i ett störtregn....

Väl hemkommen gick jag en vända till med hundarna, sen avnjöt jag en underbart god middag: Fläskytterfile med kantarellsås.. och zuccini. Mums kan jag säga.

Nu vill hundarna mest bara mysa... vi har suttit i soffan... eller ok... JAG har suttit... hundarna har legat och sovit... men ändå.. JAG har sett: Andra chansen.. på ettan. Jag har alltid haft lätt att gråta... även till Björnes magasin och såna program... så tippa att jag gråtit ikväll. Jajjamän.

Nu stundar kvällsrundan med hundarna, sen blir det sängen här. Jag är helt slut... ont i skallen.... blir skönt att gå isäng.

Gokväll

Arla Morgonstund



Eller.... nja... så arla är den väl inte... men hundarna har inte vaknat än i alla fall. Fast... jo, vaknat... när jag klev upp och startade perkon... men när jag kom tillbaka till sovrummet så blundar de allihop. Låtsassover säkert.  Ingen av dem är väl direkt morgonpigg....

Står vid datorn och dricker mitt kaffe.... fasen... blev det inte lite tunt?.... nåja... får dra på en starkare panna senare.  Eller ta en kopp i stan nånstans... där är det väl så att vad man än kan beskylla kaffet för att vara, så TUNT är det då inte.

Idag blir det spännande att få mailsvar kring försäkringen jag pratade om igår....   Ser fram emot det.

I övrigt idag.... ska till stan med Pernilla som jag tidigare berättat. Jag ska vara hos tatueraren kl 14 för att fylla tatueringen... något annat ärende har jag inte i stan.   Om det är uppehåll i kväll, ska vi dra ut och rida en sväng.

Det var dagens planering.

Gomorron

Rogivande... behövs ibland.



Kommit hem från hundklubben och kvällens agility. De är superduktiga i gruppen, och jag hoppas att de vågar visa upp sig framöver.

Dagens resa till stan med Pernilla var både effektiv och sansad. Pernilla hann det mesta hon skulle hinna med... och i morrn hinns resten. Jag ska till tatueraren i morrn och fylla tatueringen, och vi följs då åxå... så då får de sista punkterna i hennes "göra-lista"  prickas av.

Jag har haft huvudvärk några dagar, och inte blir den bättre av att man öppnar sin mail, och får lite lätt irritation. Häromdagen mailade jag det försäkringsbolag som ska betala ut en inkomstförsäkring jag har. För ett bra tag sedan postade jag kopior på papper de ville ha in för att kunna betala ut pengar. Jag fick tillbaka ett brev där det stod att det måste kompletteras med några handlingar. Jag kopierade (på nytt kan jag säga) och postade. Häromdagen mailade jag och frågade varför jag inte fått besked. Då fick jag till svar att de inte fått in kompletteringarna, men att jag kunde maila kompletteringarna så skulle handläggningen gå snabbare. Nåja.. jag scannade in och mailade. Fick idag ett svar att det fattades ett beslut. Jag svarade att det beslutet var bifogat det mail jag skrev i förrgår. (kollade för säkerhets skull att det låg med mailet jag skickade i förrgår) men det hävdades att det fattades. Om jag hann maila in det innan kl 11 idag på förmiddagen, så skulle pengarna hinna betalas ut i morgon, annars nästa torsdag. Men.... jag hade ju mailat in det i förrgår? På det har jag inte fått något svar.

Irriterande faktiskt....

Som tur är, har det hunnit bli lite mörkt ute nu.... inte alltför svart... men lite mörkt i alla fall... så ikväll hinner jag tända lite ljus och njuta av det rogivande som levande ljus kan ge. Mysigt tycker jag..... när det börjar mörkna på kvällarna.... Jag har haft sommar nu, nu kan hösten komma. Jag är beredd :) :)

Gokväll

Gör Gott för hälsan



..... ja... åtminstone halsen.... kanske.  Nu verkar det inte fungera i förebyggande syfte, eftersom jag drack upp innehållet i ovan avbildade glas, hemma hos Annica på våran tjejkväll.....  och igår hade jag sanslöst ont i halsen.  Skallen sprängde som aldrig förr, och jag låg stora delar av dagen. Idag känns det kanske lite bättre...   jag hoppas det i alla fall, för jag och Pernilla ska följas till stan en sväng. Hon ska införskaffa lite smådetaljer... färgburk å sånt... själv ska jag bara hänga med. Ska passa på att gå in på Björkis en sväng men annars har jag inga ärenden att utföra.

Igår var Skellefteå AIKs första isträning. Jag var inte där. Jag åkte inte förra året heller... men i 10 års tid Före det, har jag stått och sett Skellefteå-spelarna skrinna in på sin första isträning.  Jag läste att det var ca 5600 pers där igår... och det skulle ju vara kul om det var så många på hemmamatcherna den här säsongen åxå.

Oj så lugnt det är här hemma.  Det är en fröjd att vakna varje dag, det är en fröjd att umgås och träna hundarna, det är en fröjd att pyssla runt i lägenheten på kvällarna, och det är tyst och lugnt på nätterna. Sååå skönt!!!  Hundarna sover än, prydligt ihopkurade i sängen.... om en halvtimme kommer Pernilla, då ska vi gå ut. Jag dricker kaffe och njuter av tystnaden....

Hannah uppdaterade äntligen sin blogg igår. De befinner sig i Prag, men åker nog vidare idag eller i morgon. Allt går kanonbra för dem, och de verkar ha störtkul. Hon fyller ju 20 år den 19:de, och hon får bestämma var den födelsedagen ska spenderas. Det lutar mot Milano :) :)

Nä, nu ska jag ta en påtår....

Gomorron

Tisdagmorgon

Igårkväll gick det inte att logga in på bloggen för att skriva något, det kändes ju lite snopet.  Jag la mig rätt tidigt igårkväll åxå, har ont i halsen.... vaknade inatt någon gång och hade Väldigt ont i skallen....  Nu har jag varit ute med hundarna en sväng, ska dricka kaffe och sedan lägga mig en stund.  Min kusin Lena ska komma på mc i afton är planen, och då kan jag inte må såhär... måste ju piggna på mig.

Igårkväll skickade jag ett sms till Hannah och sa att hennes uppdatering suger. Fniss.... Hon befinner sig nu i Prag, och skulle idag uppdatera blogg och facebook. Tack älskade Hannah, jag undrar ju hela tiden var du befinner dig, och vad ni gör :)

NÄ... kaffe.... sedan sängläge en stund... möjligen en alvedon tillsammans med morgonmedicinen åxå...

Gomorron

Sideways

Morgonpromenaden var ..... vad ska vi säga... mysig på sitt sätt... men inte särskilt njutbar. Det regnar sideways och blåser ordentligt... så jag hann knappt ner från trappen så var glasögonen igenregnade.... Det är helt ok när det regnar uppifrån och ner, men när det kommer från sidan är det svårare att parera. Molly hann börja frysa lilla gumman... så vi var inte ute längre än att de hann göra både nr 1 och nr 2 innan vi skyndade oss in igen.

Idag ska jag fortsätta träna dem inomhus.  Vädret ser ut att ska fortsätta i morgon åxå, så jag har gott om tid till att träna in lite olika saker :)  Ska filma senare och lägga in.

Nu blir det några koppar kaffe innan jag drar igång dagen. Måste försöka få tag på en hovslagare åxå. Fast... man har snart gett upp.... det kanske får bero alltihop....   Nåja... vi ser väl.

Nä, nu kaffe :)

Gomorron

De tre musketörerna



Jag tog med alla tre till hundklubben idag. Var för sig fick de komma ut i regnet och jobba en stund. Paddy gick några varv på agilitybanan, med enastående resultat faktiskt, medans Kelly och Molly fick var sin liten lydnadslektion. Mellan varven satt vi i klubbstugan och torkade upp en aning. Gemytligt trots regnet :)

När jag kom hem, bytte jag om till träningskläder och drog iväg till Pernilla. Där hjälpte jag henne att måla en vägg, sedan var tanken att vi skulle köra ett core-pass, men tiden rann iväg så vi hann inte. De skulle ha middagsgäster... så jag åkte hem igen. När jag kom hem så kände jag, när jag lix var ombytt till träningskläder, att jag lika gärna kunde springa en sväng, så jag tog Paddy med mig och sprang runt byn. Skönt må jag säga, särskilt att det gick så lätt, trots att det var ett tag sen man sprang nu.

Kvällen har varit lugn.... snarare lugnare än lugn. En kort runda med hundarna, sen en supergod middag bestådende av lax i ugn, på en bädd av aubergine och bonjour :)   Nu håller jag på att vara riktigt trött... så frågan är om det blir en likadan kväll/natt som igårkväll.... lägga sig 21.30 och sova till 10.10

Nu regnar det i alla fall. Ser ut som att det ska fortsätta hela dagen i morgon åxå.... nåja... det behövs nog, om det ska hinna komma upp nån svamp överhuvudtaget. 

Hörrni förresten.... det här med att vara lycklig, må bra ... njuta av livet.   En del säger att man inte KAN njuta av livet vissa perioder, och så är det säkert.... men många gånger SER man bara det negativa, även om det finns något positivt att se.

Gokväll

Till Hundklubben idag



Jag hade egentligen tänkt ta med Kelly... men tror jag tar Paddy istället...  Eller.... nä nu blev det svårt. :)   Eller.... jag kanske tar allihop ..... vi får se hur det slutar.

Igårkväll la jag mig 21.30.... tänkte läsa men orkade inte, så jag somnade rätt så omgående.  När jag vaknade i morse var det knappt ens morgon längre.... klockan visade på 10.10  Helt sanslöst!! Och inte har jag varit vaken under natten heller.  Ingen aning vad det beror på.... ja, förutom att jag känt mig rätt så trött i slutet... och bevisligen så behövs det sovas en hel del. Nåja...  Hundarna sover ju tills jag vaknar.... så de vaknade åxå 10.10 med andra ord :)  

I övrigt idag ska jag hjälpa Pernilla måla en vägg uppe i sovrummet, sen ska vi köra ett core-pass. Nu börjar det vara dags att varva upp, för jag har tänkt att träningen, core och Zumba, ska starta upp i början av september. Gud så roligt det ska bli ! Jag tror att det blir 6:e säsongen Core, och det blir 2:a säsongen Zumba.  Det är så himla skoj, och även om man i slutet av varje termin känner att det blir rätt skönt att vila en period, så är det så JÄVULSKT roligt när man drar igång igen :) :) :)

Nu blir det ett par koppar kaffe, sen ska jag börja bege mig mot klubben. Ha en bra dag allihop !!

Gomorron..... lät inte rätt.... men.... Goddag :) :)

Andningspaus



En lugn, skön, behaglig dag är slut. Tänk vilken andningspaus en regnig, grå dag kan vara. Man tänker ju att det är de SOLIGA dagarna som ger återhämtning.... men .... tror att de soliga dagarna många gånger orsakar lite stress åxå. Då SKA det solas och badas, det ska fikas och ätas utomhus, man ska promenera, vistas ute från 8 på morgonen till 22 på kvällen.... jo... det är lätt att det blir så. Så är det för mig åxå. Därför upptäcker jag att de här grå dagarna med regn i princip hela dagen, är väldigt värdefulla för själen. Man gör lixom inte så mycket... man låter dagen gå i långsam takt.... känner ingen stress över att måsta gå ut... Det är ganska skönt... Det är en andningspaus.

Klockan är bara strax efter 21, men jag tror att jag ska ta ut hundarna en sväng, och sen gå isäng. Kanske ligga och bläddra i nån bok....   I morgon är det söndag, och det betyder en vända till hundklubben. Tror jag tar med mig Kelly i morgon. :)

Hoppas ni haft en bra dag... som ni kunnat fylla med nåt värt.

Gokväll

nä huvva... nu orkar jag inte mer....

Den här dagen har varit helt underbar, även om det regnat hela dagen. Morgonrundan var härlig, det regnade inte alltför mycket... mest bara ett stilla duggregn... och hundarna blev inte heller alltför störda av det. Jag har fipplat lite här hemma, burit ut tv-bänken som Ziggy pissade sönder och samman, städat lite... tvättat lite...   sen har jag tränat hundarna en hel del. Kelly har fått träna en del freestylemoment, Paddy har fått träna lite trix, och Molly har ÄNTLIGEN fattat att hon ska sätta båda tassarna på klossen :) :) :) Nu ska vi fortsätta i morgon :)  Idag har jag nog tränat lite VÄL mycket med dem.... men det är så svårt att låta bli :) :) :)

I morgon ska jag till Långviken och stå i en monter för Burträsk Hundklubb. Kom dit vettja :) 

Nu är det dags att krypa isäng här, ska bara ut med hundarna en sista runda. Blir nog bara ut på gården.... Är så himla trött.... ska bli skönt att krypa isäng.

Jo förresten, fick sms av Hannah :) Nu befinner de sig i ett varmt Berlin :) Oj vilket äventyr hon är ute på :) Lilla gumman :) :)  Jag hoppas hon har riktigt kul :)

Nä, nu orkar jag inte mer... nu vill jag gå isäng. Vi hörs i morrn.

Gokväll

Men oj, jag hann visst inte

Fredag morgon... det regnar... inte spöregn utan sånt där lite stilla . Dricker kaffe innan jag ska gå ut med hundarna. Det blir inte långa promenader när det regnar... ingen av dem är direkt överförtjusta i att strutta runt i regnet. Det är så himla torrt i backen, att det är inte konstigt att det inte finns så mycket svamp i skogarna än. Jag har varit ute och spanat, framför allt efter sandsopp, som är min favorit.... men har inte sett en enda.  Det har varit för torrt helt enkelt. Hoppas att de tar fart nu när regnet kommer. Trattkantareller har jag nästan hur mycket som helst kvar sen förra året... men sandsoppen är slut.

På tal om för torrt.... jag var lite småsugen att grilla igår.. att starta min supersöta lilla grill.... men jag vågade faktiskt inte. Tänkte att flyger det iväg en glödande kolbit ner på gräset så låter det bara Svusch så brinner hela området upp. Kände mig inte sugen på det, så jag åt korv i ugn istället :)  Få se hur vädret blir i helgen, om det blir att grilla då eller...

Dagens planer är inte upplagda än.  Ner i tvättstugan nån runda, och fortsätta det jag påbörjade igår... men i övrigt står hela dagsschemat öppet.  Blir det uppehåll nån stund så blir det att gå ut och träna hund. Fortsätter det regna så tror jag att jag ska träna lite olika trix härinne. 

Jo just ja....  hjortron. Jag hade ju tänkt försöka komma mig ut och plocka lite hjortron.... vet egentligen inte några ställen, men hade planer på att försöka leta åt nåt ställe..... Nu hörs det vara lite för sent...   Samma visa som förra året alltså..... oj... jag hann visst inte :) :) :)

Gomorron

Lilla Hannah



Idag har jag vinkat av min lilla Hannah, som drog iväg för att tågluffa med några kompisar i tre veckor. Herregud vilket äventyr!  Själv blir jag kvar här hemma och håller koll på saker och ting :)  Trivs faktiskt väldigt bra härhemma... så det är på intet sätt en uppoffring.

Min lilla Hannah hinner fylla 20 år under tiden hon är ute och luffar... herregud... 20 år...   Då får man ju för sig att man är vuxen.... fniss...  

Idag har jag varit ute med hundarna på några promenader, samt varit och lekt kurragömma med dem. Att ha dem lösa och tvinga dem hålla koll på var JAG är, det gör jag varenda dag, men vid såna här tillfällen blir det extra tydligt. JAg var på en industri, där de har virkespaket ute. NÄr hundarna var upptagna med annat, gömde jag mig mellan paketen.... och hundarna fick helt enkelt söka reda på mig. Kelly och Molly hittar mig snabbt, eftersom de aldrig låter mig försvinna. Paddy blev nog nästan orolig en gång... jag såg att han sprang och inte visste var jag var, men jag lät honom hållas... tänkte att han får väl börja spåra...    Till slut hittade han mig, och nästa gång dröjde det bara sekunder innan han hittade mig.... han gjorde inte samma misstag två gånger :) 

Jag ropar sällan på hundarna när vi är ute. De får helt enkelt hålla koll. Jag går bara. Tyst.  Enda gångerna jag ropar, är när jag förstår att de är på väg efter något, eller när jag känner att det kan dyka upp något, en bil, ett vilt eller nåt. I övrigt är jag alltid tyst på våra promenader. Oerhört rogivande :) 

Snart dags för kvällsrunda här. Blir nog en tidig sådan... känner mig jättetrött.  I morgon är det fredag och jag har inte planerat nåt direkt. Ser ut ska kunna bli regn, enligt Yr.no... men  det har de sagt förut... och solen har strålat som aldrig förr, så vi får väl se.

Tills vi hörs igen... kom ihåg att DU styr dina tankar.... DU styr ditt mående.  

Hoppas du haft en bra dag och att du fyllt den med nåt värt!

Gokväll

Att byta tänk

Jag pratar mycket om att man själv styr sitt beteende, och därigenom i stort styr sitt mående. Att byta livsstil, det snacket känner de flesta igen -  man måste gå ner i vikt och sluta röka kanske pga högt blodtryct tex. En sådan gång är det väl vettigt att byta livsstil- för sin egen skull?!  Många gånger hjälper en förändrad livsstil, när man rent medicinskt är sjuk. Inte alltid, men många gånger. Väldigt ofta kan man göra saker själv för att må bättre... att byta livsstil helt enkelt. 

Att byta beteende som man egentligen inte mår bra av- man kanske brusar upp väldigt lätt, beter sig illa mot sina närmaste, tänker sig inte för utan kallar sin partner både det ena och det andra för att han inte dammsugar när han borde se att det behövs.  En del går och har det så - de mår dåligt, både av att Han inte hjälper till, men även över sitt eget beteende.... att gå runt och vara sur, bitter och tvär.... det mår nog ingen egentligen bra av.

Jag påstår att man kan byta tänk och beteende, likväl som man kan byta livsstil. Man kan byta från negativt tänk, till positivt tänk, och därigenom hamna i en positiv spiral, där man faktiskt mår mycket bättre.

En del blir provocerade av att jag säger såhär....  varför kan jag inte riktigt förstå.... varför skulle inte det egna tänket och egna beteendet spela roll i ens mående? 

Vissa saker kan vi inte förändra. DET ska vi inte lägga energi på, eller bli bittra och sura över, det leder ingen vart... inte åt det positiva hållet i alla fall.  Det vi KAN förändra, tycker jag att vi har skyldighet mot oss själva att förändra, om det får oss att må bättre.  Vi har bara ett liv.... Ett enda. Inte EN ENDA DAG går i repris. INTE EN ENDA STUND kommer tillbaka..... Varför inte försöka se till att göra det bästa av det?

Förändring kan kännas gruvsamt... och svårt...   både att förändra livsstil och beteende/tänk ...  men... börjar man redan idag, så har man något positivt att se fram emot :) :) :)

Gomorron

Kvällssol...



Det börjar vara dags att koja. Idag har varit en underbar dag..... lite för varm, men härlig luft.  Jag och hundarna hade picknick på gården, där vi delade en nektarin, sen låg hundarna och tuggade ben medans jag funderade över livet.

Några kortare promenader har det blivit, samt lite träning med Kelly på gården. Idag var ingen höjdardag.... men vi hade trevligt i alla fall :)

Kvällen har bestått av agilitykurs på hundklubben, sen kom Hannah och Milo hit... Lukas kommer så småningom... beräknas vara här kring 23.30... vi får väl se om man är vaken då :) 

I morgon drar ju Hannah iväg på tågluff..... så hon sover här inatt... det känns skönt :)  

Det verkar ska bli lite svalare framöver... och det känns ÅXÅ skönt. .. faktiskt...   Just nu har kvällssolen precis sjunkit under horisonten... vi har haft en makalös utsikt från köksfönstret jag och Hannah. Nu blir det ut med hundarna och sen isäng.   Hoppas ni haft en bra dag, och att ni känt livet i er :) :) :)

Gokväll

Idag känner jag livet i mig

så sa Madicken till Elisabeth på morgonen till valborgsmässoafton när allt bara kändes så där härligt och hon "skulle få ha" sina nya, röda sandaler på sig vid majelden.

Så säger jag till er som läser min blogg idag. Jag kände det igår, dagen före det, och förresten många dagar före det åxå... men idag känns det extra tydligt på nåt sätt.

Att Ziggys sjukliga beteende tog mycket energi, det visste jag nog... men NU först inser jag hur mycket energi det egentligen tog. Nu börjar energin bubbla invärtes igen, precis som vanligt, och det känns så fantastiskt skönt.  Det som störde min nattsömn nu inatt... eller det var egentligen väldigt tidigt på morgonen, vet inte vad klockan var, orkade inte ta på mig glasögonen för att kolla.... men påfåglarna härute skrek som om det gällde livet. Visst brukar de låta en del, omkring klockan alldelesförtidigtförattmåstavakna .... men i morse skreks det nåt så kopiöst. Jag måste rent gå över och höra om någon av dem är i olag på ett eller annat sätt.

Dagens planer i övrigt är att .... njuta av livet :)   ... jag ska ha picknick med hundarna tänkte jag.  Packa korgen med kaffe, filt, nåt att tugga på för hundarna... sen gå ut och sätta mig i gräset :)  Kanske fotografera några grässtrån.... ligga på rygg och titta på himlen....  

Att faktiskt göra sig av med saker som tar alldeles för mycket energi från en....  att se till att det finns utrymme i själen för att känna Livet i sig ..... DET har jag uppfattat nu att man måste göra.

Gomorron


Mittialltihop



Vilken underbar dag det har varit!  Soligt, lagom varmt... helt underbart :)    Dagen började med sedvanlig kort morgonpromenad, eftersom Kelly fortfarande inte är fit for fight. Efter den korta blev det kaffe, sen en promenad runt hultet med Paddy. (Runt hultet är samma sak som runt byn... tar ca 40 minuter utan hund, och ca 50 minuter MED hund) Efter denna härliga promenad blev det frukost....typ... sen träning med Kelly. Städ, slapp och pyssel senare, blev det promenad igen :)  Det var så sagolikt härligt väder!!!! Sol och klarblå himmel, underbar luft..... det var sådär så att solen brände i skinnet, men luften var ljuvlig... det var inte sådär hett och kvalmigt, fuktigt och klibbigt.. utan bara sådär... perfekt sommarskönt :)

Hannah har jobbat idag, och när hon slutade mötte jag henne med Milo plus utrustning. På torsdag drar Hannah iväg på tre veckors tågluff... herregud..... FATTAR NI??!! TRE VECKOR!! Paris... Kroatien... HOlland...   UTAN MIG!! Det kommer att bli tre tuffa veckor utan min lilla Hannah.... som för övrigt hinner fylla 20 år under sitt luffande.  Jo, jag gläds med henne.... hoppas hon säkerhetstänker med mig.

När jag avlämnat Milo så drog jag på hundklubben med Paddy. Det här var hans första visit där, och han stortrivdes, både på lydnadsplan och agilityplan. Paddy är fantastisk :) :) :)



Sen har kvällen varit lugn... Paddy är ganska slut efter aftonens bravader... Kelly och Molly verkar inte så himla pigga de heller... Ska snart ut på en kvällsrunda.. men den blir nog varken lång eller yster.

Jag njuter verkligen av mitt liv. Tänk så fantastiskt bra jag har det. Jag har så mycket att vara glad och stolt över...

Jag är GLAD över massor i mitt liv... det går inte börja punkta upp här, för då tar punkterna aldrig slut
Jag är STOLT över en hel massa åxå, främst Pernilla och Hannah, men åxå mig själv... Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv och var jag tagit mig.
Jag är stolt och nöjd över arbetet med hundarna. De är lydiga, glada, samarbetsvilliga... helt perfekta.
Idag sa en tjej: DU.... din hund... (Kelly menade hon) tävlar ni lydnad?  - inte än sa jag... men jag planerar att börja... - ja  sa hon, när man ser er träna så MÅSTE man bara stanna och titta... det är helt fantastiskt!

När man betänker att alla mina hundar faktiskt är lydiga... kommer på inkallning... kan gå lösa.... går att bryta även om de börjar jaga nåt...   De är .... suveräna allihop :)   och jag ser så fram emot att fortsätta jobba med de allihop :) :) :)  Vem vet var våra gränser går :)

Livet i stort njuter jag av till fullo. Jag är helt tillfreds... Tänk... att kunna vara HELT tillfreds... det känns fantastiskt. Vad det riktigt beror på kan jag inte svara på till 100% ... det kan vara livserfarenhet, det kan vara ren och skär visdom... det kan bero på senaste tidens turbulens som jag inte skrivit så mycket om, men som handlar om både skitsnack och dödshot... det kan vara vänners kärlek... det kan vara så mycket egentligen... men kontentan kvarstår: Jag njuter av livet till fullo! Att världen är full av idioter det vet de flesta av oss. Att vi skulle hamna i idioters våld... det var det färre av oss som trodde. Att vi skulle stå MÅLTAVLA för en del bisarra människor... DET trodde nog ingen av oss. Men ibland happar det sig så. Då gäller det bara att behålla lugnet, och tron på oss själva.

Idag har varit en fantastisk dag, och det finns inget som tyder på att morgondagen skulle bli MINDRE fantastisk :)  Jag hoppas ni alla haft en bra dag, och att ni fått en hel del att lägga till guldkorns-kontot. Det har i alla fall jag :)

Gokväll

Ny dag igen

Vaknar med 4 vovvar liggandes på mitt täcke...  försöker knuffa undan ett par stycken av dem, så att jag får lite mer täcke på kroppen...  Lyckades väl sådär.  Låg kvar en stund, sedan gjorde jag en ansats till att kliva upp....   Alla hundar blir ju så glada när de ser att man är vaken så det uppstod några ögonblicks gruppkram innan jag fick benen över sängkanten :)  Nu dricker jag en kopp kaffe innan det är dags för morgonpromenaden. Solen skiner från en klarblå himmel. Ytterligare en dag med sol alltså.  Har det någonsin varit en så här solig sommar någon gång?  Vad som är perfekt och har varit de senaste dagarna, är att det inte varit ALLTFÖR varmt, utan sådär lagom. Det är 16 grader nu, det blir perfekt att promenera i. :)

Idag har jag planerat åka iväg till hundklubben en sväng... i afton alltså. Då ska jag möta upp Hannah, som jobbar idag, och återlämna Milo. Tänkte passa på att ta med mig Paddy, så han får se klubben och träna ett par varv på både agilityplan och träningsplan :)  Ska bli kul!

I övrigt idag har jag inga direkta planer. Vi får helt enkelt se vartåt det bär :)  

Ha en bra dag allihop :)

Gomorron 

Hey... I love my life :)



















Need I say more?

Gokväll

RSS 2.0