Världens Bästa!

Jag har Världens Bästa Barn.
Jag har Världens Bästa Hundar.
Jag har Världens Bästa Bröder.
Jag har Världens Bästa Vänner.
Jag har Världens Bästa Liv.

Vad kan jag då önska inför det Nya Året?

Det behöver inte vara Världens Bästa, men ett JOBB !!!!!    :)

Årets sista dag.Oj, redan mitt på dagen ..... flexade visst in lite sent även den här dagen :)  Har varit ut med hundarna, samt varit ner i tvättstugan. Ok.... tvätten ska visst kännas sådär när den är skåptorr+. Själv kallar jag det fuktigt... men torktumlaren måste väl ha rätt? Den är ju NY  :)

Idag är lixom årets Dag på nåt sätt. Jag minns att jag såg Ernst på tv precis innan jul, och han sa att Julen är liksom festernas fest.... men det vet jag inte om jag håller med om. Julen är väl en mer mysig tid.... möjligen när man äter mest.   Nyårsafton är lixom lite mer av Frisyrer, paljettklänning, skumpa, glamour, här är det inte skinka och köttbullar, utan oxfilé och .... carpaccio ... fniss....   Lite top of the top :)

MEN... hur det än är med både ditten och datten, så går dagen fort. Jag måste kasta mig iväg på nya göromål för att hinna i år :)  

LIte sent att säga gomorron.....   men Ha en bra  Årets sista Dag :)

Nytt - Både bra och svårt!

Nu börjar det vara dags att krypa isäng. Jag har kanske inte städat så mycket som jag först hade tänkt mig, men ... det var liksom livet som kom ivägen, så jag skjuter upp resten av städningen tills i morgon :)

Det här med Nytt. Alltså.... jag har fortfarande inte fått första tvätten torr än.... jag och den nya torktumlaren är inte riktigt eniga ännu.  Först körde jag den här manliga stilen- våga vägra läsa manual-stilen, så jag vred och tröck.....   Gick ner efter en timme och det hade väl i princip inte hänt nåt alls. Tvätten var blöt. Japp, jag vred lite till, tröck lite mer. Gick ner efter en timme och det hade väl inte hänt så fasansfullt mycket. Nu var jag ner, läste instruktionerna.... vred lite till.... Nu får vi se om inte tvätten ska vara torr i morrn bitti :)   Vore ju kanon, så man fick stoppa in den tvätt jag har i tvättmaskinen..... som var klar för några timmar sen.....  

Det här med nya saker.... Jag har köpt en ny telefon. Får väl hem den till veckan antar jag. Då kommer nästa pärs - att lära sig DEN.  Nåja... man får väl muta någon unge att lära mig i värsta fall.

Nu ska hundarna få ut och pinka... sen gör vi kväll. I morgon blir en kul dag :)

Gokväll

En vanlig dag i Paradiset.

Vilken underbar dag :) Som vanligt :)  Det började med en morgonrunda, kaffe... ner till tvättstugan eftersom fredag är tvätt och städdag :)   Sen begav jag mig till backen för att intervjua skollediga barn för en artikel i tidningen. Efter det så tog jag Milo och Molly på en kort runda, sen Paddy och Kelly på rundan på skoterleden förbi backen ...   Tänk.... det var så himla vackert! Himlen var på sina håll sådär ljust turkos... för att sen bli .... som hallongrädde ungefär.   Så himla fint .... Alldeles tyst..... (kanske berodde på min söndertuggade hörapparat... vet inte)  men helt magiskt var det :)

Jag har i afton tänkt på det här med hur svårt det är med olika beslut, när man är känslomässigt trasig, eller har nedsatt förmåga pga olika omständigheter. Att man, när man är mitt uppe i nåt som är oerhört jobbigt, har svårt att hålla isär begreppen, har lätt för att ta åt sig, svårt för att sätta gränser. När man sen fått distans till allt, inser man att man tagit en massa skit som man inte alls skulle behövt.  Vad tänker jag NU på undrar ni nog...   Jo... mina tankar går faktiskt tillbaka till Ziggy. En hund som jag bara hann ha i 6 månader knappt... som jag tog till mitt hjärta med detsamma jag fick hem honom. En hund jag gjorde mitt allt för att få att må bra.... men som bara blev sämre. När jag beslutade att avliva honom, blev jag ifrågasatt (lindrigt sagt) från flera håll.  

IDAG kan jag bara säga : Vad i helvete! JAG var den som visste, som kände honom... som levde med honom. Att människor inte har förtroende för andras kunskap... det kanske jag visste sedan tidigare....   men att inte lyssna.......    

Varför tänker jag då på det här IDAG??  JO, ALLA som har en hund, eller annat djur, som verkligen far illa av alla fyrverkerier och smällare ... varför hörs inte de rösterna?  Hur kan det komma sig att alla djurägare till djur som är vansinnigt rädda vid nyårs och sista april, lixom inte hörs eller tas på allvar?  ÄR det så att djur inte spelar ngn roll?  Spelar hundar bara roll när det handlar om att ta upp skiten efter dem, eller när de stör?  Är det inte ömsesidig respekt ?  HUNDAR som MÅR DÅLIGT, har de ingen rätt?  VET inte ägarna när de mår dåligt? 

När hundägare till och med ifrågasätter varandra när det gäller hundars mående, är det kanske inte så konstigt att ICKE hundägare står som frågetecken?

Sådärja.

Efter att ha försökt förstå mig på den nya torktumlaren vi har nere i tvättstugan, har jag småfipplat lite ... nyss varit ut en kort sväng med hundarna, som nu ligger och trynar i soffan.

Än är det inte kväll .... så vi hörs nog igen :)


Städdag

Hej, då var det fredag igen, och det innebär städdag här hos oss :)   Städ och tvätt. Det är 7 minusgrader och jättehärligt ute, så frampå dagen blir det en lite längre runda, åtminstone med Paddy och Kelly. De andra två tar nog lika gärna en kortare runda och ligger kvar i soffan när vi andra går längre :)  Har lust att prova lite med sparken igen åxå.....

Gu va jag längtar tills i morrn :)  Jag ska laga så himla god mat... är tanken... fniss...  för första gången i mitt liv har jag köpt oxfilé. Till förrätt ska jag göra carpaccio, det har jag aldrig ätit.... men det låter så häftigt - carpaccio....   Sen blir det en bit stekt oxfile, lite blodig, med en sås som jag fått recept på av min lillebror. Det tar nästan 2 timmar att koka den, men jädrar så god den är. 

Nu ska jag spela cd-skivan med skott och fyrverkerier.... (det är den enda skiva som spelats här det senaste halvåret. Hoppas det dämpar Paddys rädsla ....) och städa samtidigt.  Jag ska även hinna en sväng upp till backen och intervjua skollediga barn tänkte jag.... ska skriva en artikel om det till nästa veckas nummer. Då har jag även Redaktionens rader  :)  Jättekul, och jag har redan skrivit ihop den texten. 

Nä, nu är det bäst jag sätter igång. 

Ha en bra dag.... osv...  :)

Gomorron  

Syns knapptIdag har jag ätit lunch hos min lillebror. Han är så himla bra på att laga mat!  

Nu ikväll är det den här eldsjälsgalan.... var det förra helgen det var svenska hjältar-galan.....   hmm.... tänker lite på att det finns många människor som verkligen förtjänar de här titlarna... men som aldrig hamnar i rampljuset. Människor som egentligen gör ännu mer än de som hamnar i tv-rutan... men som aldrig blir uppmärksammade. Det är ju MITT, VåRAT fel att de inte BLIR uppmärksammade.... de BLIR inte nominerade... för att VI inte uppmärksammar eller nominerar.

Min lillebror förtjänar att bli nominerad. Det gör han faktiskt. Inte för att han är speciellt engagerad i föreningslivet.... och kanske inte gjort några hjältedåd SÅÅ.... men.... han har gjort något mycket större enligt mig. Min lillebror har, precis som David, vunnit mot Goliat. Han har vunnit så stort.... och det syns lixom inte för omvärlden. Ja, för oss nära syns det ju.... men man skulle ju vilja att hela världen fick se....

Såhär inför det nya året kanske man skulle satsa på att faktiskt synliggöra de som gjort rätt för en stund i rampljuset.... även om det inte handlar om tv.

Kanske skulle man satsa på de som knappt syns.....

Gokväll

Ny dag, nya tag.Jag flexade in sent på mitt låtsasjobb idag. Hannah ringde och väckte mig, och det är nog bäst att jag inte skriver vilken tid. Hundarna har varit ute och pinkat och fått mat, själv dricker jag kaffe nu. Ska strax gå på en längre runda med hundarna, sen ska jag åka till Robertsfors för att spana in mellandagsrean. Ja, inte för min egen del, jag måste spara pengar till annat, men jag ska kolla om Mats sport har något liknande kläderna Jag köpte, som Pernilla kan köpa.

Det känns som att jag måste lägga på ett kol ....  dagen rinner iväg utan att jag ens varit medveten om det, om jag säger så :)   

Ha en Bra dag, och försök göra medvetna och smarta val :)

Gomorron

OnsdagkvällIdag blev det en härlig dag. Kort morgonpromenad, men efter lite mat i magen, så tog jag småhundarna och gick en knapp timme på skoterleden. När jag kom hem tog jag Paddy på samma runda. Fördelen med att ta dem var för sig är att det inte blir samma jagande. Paddy får lixom strosa på i lugn och ro lös, och slipper stressen med att det ska jagas och fintas hela tiden. Visst, han tycker det är kul, men det är ju stressande åxå.

När jag kom hem med honom, lånade jag Börjes spark, tog dragselen, sen en tur med sparken. Jag behövde inte vara orolig att det skulle gå för fort i alla fall kan jag säga. Först i slutet fick jag honom att hålla sig Framför sparken överhuvudtaget :)   Men ... några repor till så kanske :)

Har nyss kommit in från en kvällsvända, där de fick rusa runt lite här nere. Hade en tro om att jag ska orka vara vaken och se film nu kl 21.... men jag vet inte. Vi får se hur länge jag orkar....  jag tänkte att jag skriver kvällens inlägg NU i alla fall... för sen kan det bli rätt så hastigt att hoppa isäng... när jag lix har blivit trött :)Finns fler som är trötta .... 

Hoppas dagen varit bra, och att ni åxå fyllt den med nåt värt.

Gokväll

Ny dag

Japp, det mesta brukar ju kännas lite bättre när man sovit på saken. Så även det här med hörapparaten.  Jag får helt enkelt klara mig utan ett tag, och det ska nog gå bra. Jag är ju inte stendöv :) Jag skjuter problemet på framtiden, för framtiden är en sån där tid där det mesta brukar lösa sig :) :)

Det blåser inte fullt lika mycket idag, även om man inte kan påstå att det är vindstilla och speciellt skönt ute.  Kort morgonrunda blev det, laddar för en längre runda nu mitt på dagen. Jag skulle haft i en spark, så jag får träna lite med Paddy.... undrar om jag vågar fråga grannen om jag får låna hennes... är bara lite orolig att jag kör sönder den... har ju inte råd med fler utgifter om man säger så. Vi får se hur jag gör.

Nu ska jag i alla fall äta en sen frukost/tidig lunch.

Ha en bra dag, den här nya dagen :)

Gomorron


7000 kr.
Ok. Någon av de här sötnosarna har tuggat sönder min hörapparat. Jag använder den inte alltid när jag är ensam hemma, utan då får den ligga på en hylla i hallen.... jag behöver inte nödvändigtvis höra alla ljud härhemma, och tvn drar jag upp volymen på så att jag hör ändå.   Jag vet till och med när alla saker från hyllan åkte i golvet... men tänkte inte på att hörapparaten låg där. Nu får jag stå mitt kast. Laxa upp 7000 kr som den kostar, har jag inte råd med på långa vägar, så jag får helt enkelt vara utan. Hur länge det nu ska funka.... och när hörcentralen får nys om att den är söndertuggad..... Gahhhh..... FAAAN.... FAN FAN FAN.

NU känns det verkligen riktigt tungt. Ekonomin är jobbig nog som den är.... FAAAAN.

NÄ... nu måste jag stänga av alla maskiner och bara gråta. Helvete. Fan.  Förbannat åxå.

27:e december 2011Dagarna tickar fort mot det nya året.  Börjar vara dags att summera det gamla och jobba på önskningar och mål inför det nya.

Jag är så himla glad att jag började blogga. Att sitta och kolla igenom vad jag skrev och gjorde (nu står ju inte precis ALLT, men man får en bra hum)  är faktiskt riktigt roligt. Massor med småsaker, MASSOR med småsaker man gjort, hört, sagt, gett, fått, varit med om.... som annars skulle fallit i glömska, om jag inte kunnat gå tillbaka och läsa om dem.  Hundratals små små minnen att glädjas åt. Tusentals ögonblick av lycka att gång på gång återuppleva.   Man får ett bra perspektiv, för om man inte kunde påminnas om alla dessa positiva ögonblick, så kanske det negativa under året skulle få för stora proportioner, för det har funnits även mindre roliga händelser och ögonblick.

Nu blir det frukost här, sen ska jag ut med hundarna var för sig.  HOppas ni får en fin dag och att ni fyller den med nåt värt

Gomorron

blixtar och dunderJag funderar kring det här med fyrverkerier och smällare. Att folk inte ids bry sig om hur hundar och andra djur mår när det smälls och fyrverkerias, det vet jag mycket väl, men jag undrar vad det är som gör att man tycker att det är ok att smälla och dra iväg raketer vid vilka tider som helst, huvudsaken man närmar sig nyår?

Att man smäller och lever om kring 12-slaget, det är helt ok, då är man förberedd så gott det går. Tänker nu på hundarna som inte alltid far så väl av det. Hos mig är det Paddy som far mest illa. Han vågar inte pissa ute när det börjat smälla. Förra nyårs började det smälla redan vid kl 16.... så den kvällen var inte angenäm kan man säga.    

I år har jag försökt förbereda honom bättre. Jag köpte  en skiva med skott och fyrverkerier, som jag spelat en hel del, och hoppas att han på det sättet tar det lite lugnare den här gången.

Tänk om alla kunde visa varandra mer hänsyn, både hundägare och icke hundägare.  


whohooo

Jämarns vad det blåser idag!!   Glashalt, 3 plus och storm. Backen ska öppna idag vad jag förstod, och det går nog bara göra svängar åt Ett håll idag, så mycket blåser det.  

Här blir det nog en innedag mer eller mindre.  Jag har så sanslöst halkiga skor, kängorna är superbra på många sätt, men på ishalka är de inte ett endaste dugg bra.

Nu ska jag lägga mig en stund, för jag känner mig ostadig. Hundarna har fått varsitt märgben, så de ligger och gnager.  

Gomorron

Ok.Den här dagen blev en bra dag :)   Pernilla kom hit, så vi gick en timmes promenad på skoterspåret med småhundarna. Paddy fick stanna hemma, men när vi kom tillbaka, och Pernilla skulle åka, så bytte jag om och tog Paddy på en löptur. Vi sprang 8 km och det var hur skönt som helst :)

Vi har lagom mycket snö nu. Eller, ok, det kan komma LITE till, så att man inte behöver vara rädd att trampa igenom när man kommer till  myrmarken vid grustäkten, alltså skoterspåret.

Efter löpturen har jag inte gjort så många knop. Har väl suttit och funderat över de människor som passerat min väg... som korsat min stig, som funnits med en bit på vägen, men inte finns här längre.  Det är av olika anledningar de lixom hamnat utanför min väg .... och förmodligen aldrig kommer att dela min väg fortsättningsvis heller.

Visst är det lite häftigt, det här med att vissa människor kan betyda en hel del under vissa perioder, men sen inte betyder ett smack längre. Man lär sig något av alla man möter, och en del försvinner utan att man nödvändigtvis VILL det, medans andra försvinner FÖR att man vill det.

vissa människor saknar man, även om man inte alltid dragit jämnt.. Vissa saknar man FÖR att man dragit jämnt... Vissa saknar man inte alls.

En del människor finns där ALLTID, fastän man inte haft kontakt på gud vet hur länge... medans andra passerar snabbt när man inte hörts på ett tag.

Människors betydelse......  Finns mycket att fundera kring när det gäller andra människor. Deras tyckande, tänkande, agerande.   I många avseenden bryr jag mig inte ett smack vad andra tycker och tänker... medans jag i andra avseenden bryr mig. Det beror väl på i vilket område det handlar om.   Rätt så komplicerat om man tänker efter .....   Eller så inte :)   Kan vara så himla enkelt åxå.... så befriande enkelt :) :)

Livet är egentligen ganska enkelt. Lev, så ordnar sig resten :) :) :)

Gokväll

Då var juldagen här.

Juldagen. .... allt står stilla på juldagen känns det som, och det är kanske precis vad som är meningen. Jag har precis varit ute en timme med hundarna, och benen på DEM stod allt annat än stilla... fniss.  De tyckte nog att det var härligt att få springa på skoterleden, riktigt sträcka ut.  Själv gick jag bara och myste och tänkte på de senaste dagarna.  Jag har en jättebra idé - när man blir äldre så ska man automatiskt flytta ihop med sina barn igen, det kan de väl ställa upp på?!   :)   - nähä? .. fniss... men det är ju så himla roligt!!

Nu ska jag fortsätta städa efter igår. Jag var så himla trött igårkväll så jag gjorde inte klart.  Ska gå ner med stolarna också, och kolla om någon varit i mitt förråd nåt mer.   Blir nog att sätta hänglås på dörren.

Nä, nu är det hög tid att komma igång. Ha en bra Juldag allihop!

Gomorron

JulaftonskvällFrukostgänget minus Hannah som tog kortet :)

Den här fick jag av lillebror:


Den var helt perfekt :)

Nu har luften fullständigt gått ur mig. Eller, ska jag vara riktigt ärlig så har jag varit utan luft hela eftermiddagen... sedan förra inlägget har jag INTE gjort mycket mer än suttit i soffan med hundarna. DE har åxå varit helt utslagna. Det tar på krafterna att ha julaftonsfrukost :)

Alldeles strax ska vi gå ut så hundarna får pinka för kvällen, sen kryper vi isäng. I morgon ska vi INTE upp kl 6 kan jag säga... fniss.

I morgon hoppas jag på behagligt ute-väder, så man kan vara ute och gå mycket. Morgonrundan blir på pistad skoterled i alla fall, samma runda som jag gick nu idag med hundarna. NU är det kvällsrutinerna.

Gokväll

Julafton :)

Jag ska börja med att tacka ALLA som gratulerade mig igår :)  Jag hade en superbra dag och kväll!    Mina älskade bröder m familjer var här mitt på dagen en sväng, sen kom min kompis Annica och hennes barn på kvälls-sidan (känns lite tokigt att säga barn... de är ju i princip vuxna... :)  )

Jag, Pernilla och Hannah hade planerat att spela Binglotto, dricka glögg, äta ostbricka.....  tjejerna hade lite chips och dip .  Vi missade ettans och tvåans bingo, glömde dricka glöggen (och jag som stått och hackat mandel å allting)  och innan uppesittarkvällen var slut, så var vi så himla trötta. Kola skulle kokas... och det var klart efter midnatt.... Vi var så trötta så ögonen gick i kors innan vi äntligen kunde lägga oss....   men jag tror inte att någon av oss hunnit somna före Lukas kom... och han kom kl 02.00

Kl 6 i morse ringde väckaren. Det kändes allvarligt talat som att man inte fått sova mer än ett par minuter... det var inte lätta ben som svingade sig över sängkanten kan jag säga. Kan ju förstås även bero på att jag är lite äldre nu :)   Nåja, vi kom oss upp i alla fall....

Mellan 7 och halv 8 kom bröderna med familjer, och kl 8 åt vi frukost. Ja... mer eller mindre ett komplett julbord var det :)

Efter frukost var det julklappsutdelning, ska fota sen och visa vad jag fått, både i presenter och julklappar. JÄTTEFINA grejjer har jag fått, måste varit riktigt snäll under året!

Kl 13 Skulle Pernilla, Hannah och Lukas vidare, så även storebror och hans familj. Jag skjutsade hem lillebror och hans dotter Emelie, sen järnet hem, bytte om, ut med hundarna en timme.....   Nu är jag inne.... och trött så inni bomben. Ska ta itu med disk och bortplockning.....

En sak har jag svårt att sluta fundera över:

När vi var ner i mitt förråd i morse och hämtade fler stolar..... såg jag att någon varit i mitt solarium.... någon har även ätit mandarin och lämnat skalet.... samt ätit muffins och lämnat papperet... på två ställen var det muffinspapper.   VEM är inne i mitt förråd och äter muffins och mandariner?  Någon som solat?  VEM??

Bäst jag sätter igång med disken.

Ha en supermysig julaftonskväll!

Såhär såg det ut för ett år sedan :)Då firades födelsedagen på Playa del Inglés med champagnefrukost, kall öl på stranden, champagnelunch och god middag med underhållning på kvällen.

I år är det


och det är verkligen inte fy skam det heller :)    

Min äldre bror ringde och grattade mig strax efter 7. Jag har hunnit dricka ett par koppar kaffe, ska strax ut med hundarna. Sen blir det städning och div. förberedelser för ikväll, då Hannah, Lukas och Pernilla kommer. De sover över tills i morgon :)

Nä, nu är det bäst jag sätter fart så att jag hinner det jag har tänkt idag.

Ha en superbra dag allihop, såhär dan före julafton :)

Gomorron

Oj oj

Dagen är slut. JAg har jobbat..... och efter en sån dag finns lixom inget krut kvar. Nu ska jag ta ut hundarna, sen gå isäng. I morrn är det dan före dopparedan... bäst vara hyfsat utvilad i alla fall.

Gokväll

-10, dan före dan före dopparedanTorsdag. I morrn är det fredag, sen ÄR det julafton.

Det är alldeles tyst här. Hundarna ligger kvar i sängen och sover. Den enda belysning som är på, är stjärnorna och ljusstakarna .... Det är mörkt ute än, men snart ljusnar det, och då ska jag ta hundarna och gå morgonrundan.  Kaffet smakar fantastiskt ....  det är egentligen bara kaffet på morgonen som smakar såhär gott.
Ikväll kommer Hannah och sover över tills i morgon, och i morgon kväll kommer både hon och Pernilla, kanske Lukas åxå.   Åhh... vi ska ha en sån mysig uppesittarkväll, med Bingolotto, glögg,  kanske lite ost och kex åxå, vi får se :)

Nu smyger det in några tassar här och lägger sig i soffan i avvaktan på att jag ska dricka upp mitt kaffe. Ihoprullade till små snäckor ligger de ....

Nu blir det tredje koppen, sen har min dag dragit igång. Jag ska se till att det blir en bästa dag :)

Gomorron

oj... trött

Då var onsdagen slut. Helt slut skulle jag vilja säga.   Idag har jag jobbat på ICA, och det tär på krafterna, även om det är superkul :)

Idag fick jag klart att jag kommit med på Tina Fridh-kurserna i Skellefteå i början av Januari. Jag är superglad :)   Jag har anmält mig till två kursdagar med Kelly, för att få hjälp med lydnadsträningen. Gud va jag längtar :)

Efter jobbet blev det en promenad med hundarna. Tänk... det är så himla vackert att gå vägen till dalstugan.... Man ser att det lyser i backen... kanonerna går..... lamporna i elljusspåret..... massor med snö på träden... det är fasen som att promenera runt i en saga. SÅÅ vackert är det. Snacka om att samla energi!

Nu ska jag gå ut med hundarna för kvällspinket, sen blir det att krypa isäng. Har inget alls vettigt att skriva om... inget djupt, fyndigt, smart eller nånting. Det lär väl komma en annan dag :)  NU handlar det om att hålla mig vaken tills jag kommer upp med hundarna igen och kan krypa isäng.

Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Looking back, over my shoulderTittar i backspegeln, ett år tillbaka :)  Då befann jag mig på Gran Canaria tillsammans med Pernilla och Hannah. Vi hade en underbar vecka, och gick väldigt mycket i trapporna :)

Idag har jag varit på morgonrunda med hundarna, druckit kaffe, varit ner i tvättstugan.  Om en stund ska jag äta, sen kränga på mig uniformen och gå iväg på ICA och jobba. 

Underbart vackert ute nu .... hyfsat med snö... känns perfekt inför julen :)

Gomorron

Avrundning.Dags att runda av dagen. Jag är nöjd :)  Jag har fyllt dagen med värda grejjer, och lägger mig med ett leende på läpparna.

Efter morgonrunda, kaffe, mm mm så tränade jag lita platsliggning. Jo jag vet, det är ingen större prestation eftersom de känner varandra, men ändå :)   Efter detta gick jag ut med Kelly. Jag tog skoterspåret, ni vet när man går ner vid johanssons åkeri och mot slalombacken, förbi dalstugan, och bilvägen hem :) 40 minuter tar det med hund. När jag kom hem släppte jag in Kelly och tog med mig Molly och Milo på samma runda.
När jag kom hem med dem, bytte jag om och tog sen Paddy och for ut och sprang en mil. Hade först tänkt springa runt byn bara, men när jag kom till Martinsons så gick det så himla lätt så jag tänkte, äh... jag fortsätter rakt fram :)  så jag sprang bort till Lappsjöudden, och sen rakan förbi Carina Karlsson, och till tvärkroken. Där vände jag . Det blir ganska precis en mil tror jag :)


Efter detta blev det dusch och mat... sen har jag tvättat lite och småpysslat. Nu känns det som att dagen är slut, och att det är dags att krypa isäng. I morrn blir jag Ica-tant, på torsdag åxå. Tyvärr bara tillfälligt... men ändå :)

Jag hoppas att ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med värda grejjer, att ni inte medvetet trampat någon på tårna, och att ni faktiskt erkänner att ni är BRA.

Gokväll

Små tänder kan åxå gnagaLille Gullefjun..... att han överhuvudtaget kan gnaga ner storleken på ett tuggben .... han har så ofattbart små tänder.... bara som små gryn. Vassa ... men små.

Det här med att ibland känna sig liten. När man är arbetslös på halvtid och har sjukersättning på halvtid. Inkomsten blir minimal, chanserna att få jobb verkar åxå minimala .... då kan man känna sig liten.  Inte liten som i svag, men liten som i maktlös. Fast å andra sidan så verkar ju många som HAR jobb känna sig små ibland åxå .... kanske både svaga och maktlösa.  Jag känner mig ju STARK men maktlös .... på nåt sätt.

Nu ska jag i alla fall träna hundar. Sen blir det några promenader. Ska dela upp dem i grupper idag.   I övrigt idag, inget planerat, vilket känns skönt.

Gomorron

Jag är Bra!

Jag är en bra människa.
Jag är rättvis
Jag är ärlig
Jag är duktig på att lyssna

Jag är bra på att inspirera
Jag är peppande
Jag är aktiv
Jag är generös

Jag är glad
Jag sprider glädje
Jag är tålmodig

Jag är bra på hundar
Jag är duktig på att teckna
jag är bra på att köra bil

Jag är vältränad
Jag är bra på att ta för mig
Jag är duktig på att skotta snö

Jag är flexibel
Jag är bra på att laga mat
Jag är effektiv

Jag är serviceminded
Jag är stabil
Jag är engagerad


Jag roar mina vänner
Jag oroar mina ovänner
Jag är guld för mina närmaste
Jag är pest för mina fiender

Jag är Jag... och Jag gillar det :)


En del säger att det är fult att skryta. What??  Om man kan bekräfta sig själv, behöver man inte ständigt söka bekräftelse av andra. 

Jag är JAG, och det är jag stolt över.

Idag väckte jag tuppen.

Jag vaknade kl 5 och kunde inte somna om. Kl 6 slutade jag försöka, så då klev jag upp och kokade kaffe.  Jag får se det som att jag jobbar förmiddag idag :)

Strax före 10 ska jag åka in till stan och träna med Pernilla, sen ska vi gå en runda på stan.  Det blir mysigt :)

Hörrni, det här med att trampa någon på tårna ..... oavsiktligt.   Visst är det ofta så att missförstånd leder till att människor mår dåligt över det man säger och skriver. Själv har man en helt annan mening med det man uttrycker, än vad mottagaren tolkar det som. Lättast uppstår naturligtvis missförstånden när det är skriven text. Ibland kan det hjälpa att man lägger till ett par smajlisar för att folk ska förstå att det är lite skämtsamt menat, men en del tolkar det ändå på allvar.

Det är ytterst sällan jag säger eller skriver något för att platta till någon. De gånger det händer menar jag verkligen varenda ord, och då alltid till någon som gjort mig något illa medvetet.

Nä, nu ska jag ta mer kaffe och kolla nyheter på tvn, sen väcka hundarna och gå ut en sväng. Ha en bra dag hörrni !

Gomorron

Inte en enda .....

18.15 knallade jag iväg till Siljegården för att ha säsongens sista Zumba. Laddad med förväntningar.... VEM skulle hålla talet som tackade mig för föregående säsong?  Spännande :) :)

INGEN kom. Ok. Det var bara att packa ihop och gå hem. Trist?  - självklart.  Förödande?- inte ett dugg. Det handlar om att lära sig av varenda säsong av träning. Coren funkar, år efter år, så den fortsätter jag med. Zumban är lika bra att lägga ner. JAg har ju tänkt ha cirkelträning nästa säsong.... om jag orkar... vi får se helt enkelt.

I övrigt ikväll har jag tvättat och pysslat med tryffeltillverkning. Jag vill ju ha nåt att bjuda på till kaffet, på julaftonsfrukosten... ja... åsså ska jag bjuda Britt på några åxå :)

Jag har tränat med hundarna, oj va Kelly var träningssugen, hahahaa.... hon är helt fantastiskt :)  MÅTTE jag komma in på Tina Fridh- kursen i början av januari, det hoppas jag verkligen :)

Milo är trött. Hans små ben har verkligen fått jobba idag.... mycket oplogat....   han somnar ovaggad, så mycket kan jag säga.

Nu ska jag krypa isäng tror jag. I morgon vankas träning i stan på Friskvårdskompaniet med Pernilla. En timme bodypump och en timme spinning direkt efter. Sen en sväng på stan :)    Lagomt aktiv måndag. Som tur är, har jag inget inplanerat efter det, förutom längre promenad med hundarna..... men.... det är ju ingen motion.... det är ju bara promenad.

Jo förresten. Många ser kisspromenader med hundarna som motion. Va??  Det är väl ingen motion?  Motion är när man blir anfådd, så även för hundar. En kissrunda är INGEN motion för hunden, bara så ni vet. LITE mer får ni nog anstränga er.

Såja... nu ska hundarna få gå ut och pinka, sen gå isäng.

Gokväll


Sköna Söndag

Ahhh.... sovmorgon till kl 9, kaffe, lätt snöfall,  kort 30-minuters utevistelse med hundarna där de fick springa och leka och busa i snön, startat en tvätt, strax lite frunch, sen en långpromenad. Känns som att det blir en Skön söndag :)

Avslutning på Zumba i afton åxå, sen är det zumbat färdigt i Bygdsiljum. Efter jul kör vi cirkelträning istället.  Core på tisdagar naturligtvis, men på söndagar blir det cirkelträning.

Nä, nu ska jag äta, sen gå ut. Ha en Skön Söndag allihop :)

Gomorron

Lördagkväll, LördagsmysJag har varit trött hela eftermiddagen.... och kvällen... somnade en stund i soffan med hundarna, men vaknade precis före "så mycket bättre".  Efter det programmet har jag piggnat till lite, så nu ser jag en film :)  DET är inte ofta. Vi får väl se om jag orkar se hela, eller om jag måste krypa isäng före... vilket är det vanligaste.

Gullefjun blir kvar här hela nästa vecka åxå :)   Hannah kommer ju hit på fredag och sover över tills på lördag. Det gör Pernilla åxå, för lördag har vi julaftonsfrukost tillsammans, och då kommer mina bröder m familer :)  SÅÅÅ kul det ska bli :) :) :)

Några djupare tankar har det inte blivit ikväll, bara hastiga glimtar av saker jag tänker utveckla mer när jag tänkt igenom saken....

I morgon är det söndag.... det verkar ska snöa :)   Planerar långpromenad med gänget, tvätt, och sedan zumbaavslutning.

NU ska jag sjunka ner i soffan med mitt gäng och försöka se klart filmen...  om inte.... så kryper vi isäng :)
Hoppas ni haft en bra dag !

Gokväll

Vilken dag :)

I morse klev jag upp kl 7, för kl 8 skulle jag dra iväg in till stan och träna med Pernilla. Vi går på Friskvårdskompaniet, och idag hade vi bokat in en timme bodypump, och sen en timme spinning direkt efter. Det var hyfsat jobbigt kan jag säga. När jag kom hem gick jag och handlade lite, sen en 40 minuters promenad på ett mjukt skoterspår med hundarna. Nu ligger de och gnager ben, och jag pustar ut.  Jag känner mig rätt mör ...

I morgon är det sista gången på zumban, och på måndag har jag och Pernilla bokat pump och spinning igen :)

Jag hade tänkt tvätta idag, men jag spar det tills i morrn. Det kändes helt enkelt inte lockande att gå trapporna ner till källaren, och sen upp igen... fniss...

Tror jag ska lägga mig i soffan och slötitta på tv en stund ....


In actionFredag eftermiddag. Skriver lixom kvällens inlägg nu, för ikväll har jag ingen lust, för då är Hannah och Lukas här :)  De kommer nog lagom till hjälteprogrammet på tv skulle jag tro.

Den här dagen har varit lugn .... En lite kort morgonrunda, en timmes promenad mitt på dagen, strax ut på aftonspromenaden....   Tränat lite med hundarna, Kelly börjar vara säker på apportbocken nu :)

En sak jag faktiskt ägnat lite tanketid till idag är- VARFÖR är det så pinsamt att halka omkull?

Om man drar en vurpa känns det nästan viktigare att vara snabbt på bena, och att ingen såg, än att känna efter om man brutit något. Hur kommer det sig?  OM det är så osandat att man knappt kan gå, och då halkar..... ska man då skämmas?  Är det inte de som sköter sandningen som ska skämmas?

Halkar jag på isen utanför ditt hus, och bryter benet, så är du ansvarig.   Halkar jag utanför ICA och bryter armen, så är ICA ansvarig.   Man är lixom ansvarig över att det blir sandat så att folk inte halkar omkull, utanför där man bor.   

HUR kan det då komma sig att man nästan skäms ihjäl för att NÅGON ANNAN varit för kass på att sanda?
HUR kan det komma sig att det första man gör när man halkat omkull, är att se sig omkring för att förvissa sig om att ingen såg?

Det BORDE ju vara så att man ligger kvar, jämrar sig högt, ser till att MÅNGA ser att NÅGON sandat för dåligt. Eller??

ok. Det var fredagens funderingar i stort.  

Ikväll kommer som sagt var Hannah och Lukas. Han ska få sin födelsedagspresent :)  Inget märkvärdigt alls, men hoppas han blir glad ändå. Det blir han förresten, det vet jag.  De ska sova över tills i morgon :) 

I morgon bitti ska jag åka till stan kl 8. Jag och Pernilla har bokat in oss på en timmes  bodypump kl 9.15 och en timmes spinning 10.15. Nu är det sluttjafsat med de här kombipassen på 90 minuter, vi kör 120 minuter :) :)

Ok... kanske är mindre kaxig i morrn när jag kommer hem... fniss...

Nu ska jag gå ut med hundarna. Ha en bra fredagkväll. Har ni glömt fylla dagen med nåt värt, se då till att fylla kvällen istället.

GokvällÄNTLIGEN kommit hem från julbordet!!!KOmmit hem och släppt ut hundarna på gården för kvällspink, och nu snart isäng. Gud så trött jag är. Jag trodde INTE att det skulle bli såhär sent.  Efter maten, till kaffet ungefär.... då drogs det igång tidningssnack. Jag var inte förberedd på att det skulle bli flera timmars genomgång om både ditten och datten, tryck och redigering, upplagor och utveckling, tidningens policy... bla bla bla..... Sista timmen var jag helt slut. Jag blev så glad när några började resa sig. Vad händer DÅ tror ni?  JO då skulle det fotograferas!!!!  Vi skulle vara på en gruppbild. Vi kan säga såhär: Bilden ovan tog jag innan jag åkte. Tänk dig en bild flera timmar senare, fullständigt blek av trötthet, svart under ögonen, håret platt på ena sidan.... SÅ såg jag ut när jag kom hem, och jag säger bara det - publicerar de den där gruppbilden, där jag förmodligen såg ut som när jag kom hem...... då vet jag inte vad jag gör.

Nä helvete så trött jag är......     

Gokväll

SnabbtHur snabbt går inte en dag?

Idag har jag varit på luciafest och skrivit en artikel, varit ute med hundarna, tvättat..... och vips var det kväll. Jag har tittat på tv: bonde söker fru-bröllopet. Då kom jag att fundera lite........

Den här Per-Ola.... jag kan inte påstå att han kändes sådär jätteäkta solid, trygg snubbe ...  så när jag förstod att de skulle gifta sig efter 5 månader tänkte jag: jahapp, det där kommer ju aldrig att gå väl.

Men.... varför skulle det inte kunna göra det egentligen?   Hur ofta dömer vi människor, som vi inte känner ett smack?  Ofta skulle jag vilja säga. Ofta tror vi oss veta precis hur andra människor är och kommer att välja..... och även om människor varit på ETT sätt förut, behöver inte det betyda att de alltid kommer att vara så. Eller hur?

Jag lär mig nåt nytt varenda dag, både om mig själv och andra... det har jag sagt många gånger, och jag kommer att säga det många gånger till :)

Att man har förutfattade meningar, det kommer man nog aldrig ifrån helt, men vad är det som gör att man HAR det?  ALLA har nog det, det är jag helt övertygad om, men man är mer eller mindre medveten om det.

Som sagt... jag har sett tv ikväll. Det är bara Jag som hållit mig vaken framför tvn kan jag åxå meddela :)   Nu ska jag i alla fall gå ut med hundarna, sen gå isäng.

Gokväll

Regn??

Vafan, när vi kom ut på morgonen så REGNADE det!!!  SÅÅÅÅÅ bedrövligt!! Den absolut enda fördelen med plusgrader nu, är att bilen tinade av sig isen, men REGN???   Huvva.

Idag ska jag på luciafest och skriva i tidningen om den.   :)   Ikväll ska jag iväg till Bureå och träna Kelly.   I övrigt idag får vi se vad som händer. Slutar det regna så blir det en längre promenad, fortsätter det regna så skrinlägger vi den nog och tar ett par kortare.

NU blir det frukost. Lite sent, jag vet, men jag flexade in sent idag åxå :) :)

Gomorron

Oki... då ska man varva ner ....

Idag har det inte varit kallt alls, men halkigt värre. Efter morgonrundan med hundarna, frukost och lite småplock, tog jag ut Paddy för lite drag-träning. Det gick superbra och han drog fint..... när han hade köttbull-skålen inom synhåll  :)    Nåja, jag fortsätter träna.... hoppas kunna ställa mig på skidorna framöver åxå :)

Efter Paddys pass, tog jag ut Kelly på ett lydnadspass. Slipade på fritt följ och snabba ingångar. Helnöjd :)    Molly jobbar åxå jättebra på ingångar nu, hon är jätteduktig :) :)    Lille Milo fick sig ett pass med hundmöten, och vet ni vad, han var superduktig. Han brukar vilja morra och skälla när man möter andra hundar, men han var HELT tyst, och hade fullt fokus.  Så.... hundträningen gick hur bra som helst kan man säga :)

På eftermiddagen tog jag en längre promenad med alla hundarna, sen middag medans hundarna tuggade ben. Lite tv och sen årets sista core-pass.   Nu ska jag ta ut hundarna en sista runda, sen krypa isäng och läsa lite för att varva ner.

Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Molly..... hjärtat....Mocka-kappa och fleeceskor..... det hjälps inte..... Molly ogillar snön lika mycket som Paddy älskar den.Det har varit en lugn dag. Kallt, vackert.... lugnt.   I morgon tänkte jag mig förbereda lite julklappar  :)   För att inte tala om att vi har säsongsavslut på coren i morgon kväll.

Jag har nyss pratat med Hannah..... hon sitter på en buss till Umeå (som egentligen skulle varit framme redan, men eftersom det regnar och är glashalt på E4:an, så är de försenade)  I morgon ska hon provjobba på nya jobbet. Oj så spännande :) :)

Jag är så stolt över Pernilla och Hannah, så det liknar ingenting. De har varit envisa och skaffat sig jobb .... skrivit CV och lämnat in ... sett till att både synas och höras.... och båda har fixat jobb :)  De är världens duktigaste tjejer, så är det bara.

Jag har skrattat ikväll åxå. Pernilla ringde för att berätta om sitt senaste träningspass på Friskvårdskompaniet. Hon tänkte att hon skulle testa deras nya pass: Tabata Intervall. I beskrivningen stod att det var ett pass för den som sökte utmaningar.  Enligt Pernilla är det ett pass för de som har dödslängtan. När hon beskrev hur det kändes, redan efter uppvärmningen, och vad passet bestod av för övningar, så tackar jag gudarna för att jag inte hängde med. Jag skulle allvarligt talat ha måst spela skadad och behöva utgå..... trots att jag hör till de tjurigare :)

Ja herregud... hahahahaha.....

Nä, nu är det dags att krypa isäng. Var nyss ut med hundarna. Det snöar.... små flingor, men tamigtusan det har kommit såpass sen jag var ute sist, att jag fick skotta lite :) :) :)   Nu var det väldigt lätt snö, så man kan inte skryta och kalla det träning idag.

Nä hörrni, nu knyter vi ihop måndagssäcken va? 

Gokväll

Måndag morgon. Måndagmorgon. Måndagmorron

Måndag. -17 och sådär strålande vackert ute.  Det är precis som att allt står stilla.....  det finns lixom inte ens någon vind. Inte ens de spädaste kvistarna rörs...  Det finns inte ens vind så att småfåglarna kan lyfta tror jag, för jag ser då ingen .... Ljuset är sådär att man knappt vet om det är för- eller eftermiddag .... Helt underbart :)

Pinkrundan blev en väldigt kort procedur. Den enda som tyckte att det var åtminstone LITE roligt, var förstås Paddy. Molly tittade på mig när hon kom ut, som om hon tänkte: Snälla..... vad har jag gjort för att förtjäna detta?

Om kylan mildrar sig några grader under dagen, ska jag fara ut och springa med honom, undras om jag ska prova med dragselen .... Nu när det är snö kanske han vill springa före, och fortare. Vi får se :)  De andra hundarna får jag nog mer sysselsätta inomhus tror jag.  

Nu blir det frukost här.

Gomorron

Tänk vad dagarna går.... och går... och går.....

En dag äldre och klokare :)  

Idag har jag inte varit sådär jätteeffektiv, men jag är nöjd över dagen ändå :)  Efter morgonrunda, kaffe och frukost, tränade jag alla hundarna en stund var, sen gick jag ut med Kelly, Molly och Milo. Efter det var det läge för lunch, och efter lunch gick jag ut med bara Paddy.Ibland undrar man hur det står till :) :) :) Men det är äkta lycka och glädje :)

På eftermiddagen gick jag iväg till skolan för att kolla på Bamsegympans avslutningsuppvisning. Har skrivit en artikel för tidningen. Efter det, hem igen, för Pernilla kom förbi en sväng :)   När hon åkte hem, gick jag ut med hundarna och sen var det dags för Zumba. Näst sista gången och EN kom :) :) Fniss....   Vi körde, bara vi två, och det var lika svettigt som vanligt.

Nu är jag trött. Hundarna ska ut och pinka en sväng, men sen är det sängen som gäller. Hoppas ni haft en bra dag allihop!

Gokväll

Rörd till tårarJa... nu är det inte Milo som rört mig till tårar, även om han är helt underbart söt :)   Kolla Milo i snön:


Vi har varit ute en hel del idag och Grävt runt i snön :)

Nä, det som rört mig till tårar....  är tv-programmet: Så mycket bättre.

Tänk... jag har aldrig uppskattat Mikael Wiehes musik så mycket som nu ikväll. Eller rättare sagt, jag har nog aldrig Förstått hans musik ... förrän ikväll. Låter lite djupt, jag vet.. men... jag har i alla fall aldrig blivit så berörd av hans musik som nu ikväll.

Jag minns när han skulle spela i Robertsfors på visfestival. Det är... ja .. hur många år sedan är det... 15?  Vet faktiskt inte...  Men, i alla fall. Jag var där med barna, för deras pappa skulle åxå spela där. När vi satt och åt middag på restaurangen, kom Mikael ner från hotellrummet. Han frågade om vi rekommenderade nåt från menyn, han beställde, sen satte han sig ner bredvid oss. Vi pratade och hade riktigt kul. Han sprang iväg, sen kom han tillbaka med en ask choklad som han gav till mig och barna. Han tyckte att det var åt helvete att hotellet lade en chokladask på HANS rum, men inte på de andra artisternas rum. Han tyckte att Vi skulle ha den istället, eftersom vi åtminstone tyckte om choklad.   :)

Dagens promenader har skett i en härlig blandning av djupsnö och djupsnö :) :) :)   Paddy har uppträtt som ett litet barn på julafton, han blev ÖVERLYCKLIG över all snö :) ..... å GUD va han har sprungit :)

Nu håller dagen på att vara slut..... I morgon ska jag dela på dem, så att Paddy får jobba i snön hur mycket han vill, och de andra får hålla sig på plogad mark... lite som DE vill ha det :)

Nä, nu ska jag ta ut hundarna, sen krypa isäng. Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll


Inatt bar det tillJapp. I morse vaknade jag av att jag tyckte jag hörde en skoter..... och visst var det en skoter :)   Det har snöat flera dm inatt, Paddy och Kelly blev överlyckliga när de kom ut... Molly visade mer sparsam glädje .... nära nog ingen alls faktiskt. Hon valde, tvärtemot de andra, att springa på gången som Börje skottat upp på morgonen. De andra freewheelade och körde kapprejs i djupsnön :)

Efter en kort runda tog jag snösläden, skyffeln och sopen och drog igång mission- skotta fram bilen. Man får se det som ett gratis träningspass, då känns det bara positivt :)  Efter det tog jag hundarna på en längre runda. Jisses vad de sprang... det bara yrde snö. Främst kring Paddy då ...Men även Molly kutade på lite grann... men hon höll sig på skoterspåret och ville inte köra offpist.

Snart kommer lille Milo hit, han är det väl inte värt att man har lös idag....  han försvinner väl lillstackarn.

Hundarna ligger och gnager ben, själv ska jag äta lite. Sen får vi se vad jag hittar på :)

Gomorron

Härligt med Spa :)Åh vilken underbar dag jag har haft!  Efter frukosten städade jag lite, sen tog jag Kelly och Molly och gick på en promenad där de gick lösa hela vägen. Vi gick så att de pulsade i snön hela vägen, så de var rätt nöjda när vi kom hem. Soffläge tyckte de passade bra :)

Efter lunch tog jag Paddy och gick elljusspåret. Det blev en perfekt träning, för ett rådjur sprang över vägen och satte iväg, precis i trakterna där vi skulle gå. Paddy kände lukten på bra långt håll. Han såg inte där det sprang över vägen (vilket JAG gjorde )  men han visade med stor säkerhet, var rådjuret passerat. Sen skrek han ... oj vad han skrek.  Ypperligt tillfälle att träna!   Jag kallade på honom... först lyssnade han inte, men när jag visslade, så kom han och satte sig vid min sida och tittade på mig... men han kunde INTE vara tyst. Så han satt, tittade mig i ögonen .. och SKREK . Lille gubben .....   Jag övade MASSOR på att han skulle komma och sätta sig, FASTÄN han hade rådjursspåret i näsan... och det funkade :)   vad HAN tänkte och tyckte förtäljer inte historien.... men nog hade han hellre dragit iväg..... det tror jag ... :)

När jag kom hem, dammsugade jag och städade klart.....     Sen ut med alla hundarna en sväng så att jag skulle kunna njuta av min Spa-kväll som jag lite spontant planerade :)

Åhh va fint jag har det i lägenheten. Tände ljus...

'Lång varm dusch..... ansiktsmask..... fotvård....  pyssel helt enkelt.... mår som en prinsessa :)  

Efter spa-delen blev det middag vid tv:n och Idol. En blodig Entrecote med vitlökssmör och ett glas rött.    Nu ska jag strax ta ut hundarna för kvällspinket....

Oj vilken dag jag haft.  En såndär härlig... underbar.... superdag :)   Det har snöat i princip hela dagen åxå..... :)

Hoppas ni haft en superbra dag ni åxå :)  

Gokväll

Flexar in på mitt låtsasjobb

Ok. Som ni vet så börjar jag jobba rätt sent på dagarna numer. Tur jag har flex :)

Har precis kommit in från morgonrundan med hundarna. Känns farligt varmt ute.... bara ett par minus. Hoppas det inte blir mildare än så, det får allt bli kallare, så att inte snön förvandlas till slask.

Den här fredagen ska jag göra till den bästa dagen :)   Så försöker jag tänka varje dag. Men så består mitt liv till största delen av bästa dagar åxå :) Prova du åxå, det är superhärligt att leva då :)

Nä hörrni.... nu är det väl kafferast va?!  - Bra. Då säger vi det :)

Gomorron

Inför julen

Det har snöat en del idag. Äntligen :) Det är ju bara för ljuvligt med snö när lix ändå är vinter.  :)  Ljust, knarrigt under skorna, härlig luft ... AAHHHH :)

Eftermiddagen blev rätt lugn, promenad med hundarna.... inget mer.  Förräns det var dags att dra iväg in till stan och tillsammans med Pernilla gå på Friskvårdskompaniet  för 90 minuters träning. 45 minuter bodypump och sen 40 minuter spinning direkt på. Superkul :)   När jag kom hem skottade jag lite så att jag kunde ställa bilen lite nyskottat :)

Nu efter en dusch, sitter jag och funderar lite kring det här med jul.   Att några veckor före jul börja med både ditten och datten för att bli klar till jul.När barnen var små så var det pepparkaksbak, knäckkokning, apelsiner med nejlikor i fönstren, pyssel ....

Men.. nu när barnen är vuxna... då blir det ju inget sånt. Varför? - tja...   säg det.  I år kokade jag lime/citronkola istället för knäck ... supergoda, men jag gav bort dem :) Ska koka fler faktiskt, som jag kan ge som julklapp till några, ska inte säga vem, för jag tror att de läser min blogg :) :)

Hur gör NI inför jul? Stressar ni sönder er sönder och samman, eller gör ni som jag, låter det komma dag för dag :)   Jag tycker rent synd om de som har press på sig att städa, baka, koka, laga mat, fixa, dona, ha massor med folk hemma, och INGET får fattas ... sen när julafton är över, är de så trötta och fullständigt utmattade....

I år blir det så att jag och mina älskade bröder, ska, tillsammans med våra familjer träffas och äta julfrukost tillsammans. Det ser jag fram emot :)  På aftonen/kvällen, ska jag fira med hundarna, dvs sitta i soffan, dricka glögg och se tv :) :) :)

Nä, jag har inte köpt julklappar till hundarna. Kommer inte att göra heller. DÄR går gränsen .... fniss...

Hoppas ni har det bra såhär veckorna inför jul. Stressa inte ihjäl er för guds skull, utan njut av varje dag :)

Gokväll


Hej å håDå läser vi Torsdag i almanackan. Jisses vad dagarna går fort. Det har snöat inatt, så det är mer snö nu än på bilden ovan, den togs igår.  Efter morgonrunda, kaffe och frukost småstädade jag lite, sen bar det iväg på ytterligare promenad. Nu har jag kommit in, ska äta lite lunch, sen dammsuga och dona lite. I afton drar jag iväg till stan, jag och Pernilla ska träna på Friskvårdskompaniet. Vi har bokat in oss på 45 min bodypump, och 45 min spinning direkt efter. Sköjj :) :)

Nä, nu ska jag veva ihop lite lunch. Ha en toppenbra dag allihop :)

Mittiveckankväll

Idag har det blivit mycket tid utomhus. Det går lixom inte låta bli. Klarblå himmel, minusgrader, snö... såååå härligt :) :)

Efter morgonpromenad och frukost,  tog jag Kelly och gick upp till slalombacken. Jag gick för att höra med killarna som jobbar där, om de kunde släppa några hemlisar till tidningen.... de har ju tidigare andats om att det kommer nyheter ....     Ok... fick väl LITE att skriva om... men det sitter fast lite..., än så länge.

När jag kom hem från det uppdraget, bytte jag hund och tog med mig Molly. Vi gick nästan till slalombacken vi åxå, men vände lite före. Hon frös....   så... jag gick hem och bytte hund Igen, och tog med Paddy. Vi gick upp till backen, sen stannade vi på avlägget så han fick leka och springa allt vad han orkade. Herregud va han älskar att springa :) :)

Sedan har det varit lugnt här på Robertsforsvägen. Nu ska jag gå ut med hundarna för kvällspinket, sen blir det gokväll här.   Hoppas ni haft en bra dag allihop

Gokväll

Helt underbart mina vänner :)Minus 11 .... klarblå himmel.... snö på marken.  Helt underbart!!  På morgonrundan blev det fleeceskorna på för Molly, och hon sprang som rackarns ... 

Mina kängor var förresten torra idag :)   Skönt!! Annars hade det blivit en kort promenad, för det är de enda vinterskor jag har.

Kanonerna går för fullt i backen:

ok, de kanske inte syns så bra på den lilla bilden, men de kör så det ryker i alla fall.

Nu ska jag äta lite, sen blir det nog att gå ut igen. :)  Man vill passa på när det är sånt här väder. Man blir glad ända längst in i själen :)

Gomorron

Redan kvällJapp, då är det tisdagkväll. Har kommit hem från årets näst sista core-pass här i Bygdsiljum. Nu tar det ett tag innan man varvat ner såpass att man kan krypa isäng.

Ljuvligt ute! Snö och 8 minusgrader, helt perfekt :)   

Få se... vad har jag egentligen gjort idag?  Morgonpromenad upp till backen, mittpådagenpromenad runt byn... tränat lite med hundarna.... hmm.... sen är det en lucka fram till core-passet. Har alltså inte gjort så hemskarns mycket. I morgon vet jag inte om det blir just så mycket mer. Lång skogspromenad hoppas jag på. Idag funkade inte det pga att mina kängor ligger på tork. Jag berättade inte vad som hände igår när jag gick elljusspåret. Eftersom snön täcker det mesta, så täckte det även de där djupa sörjhålen .... så jag trampade genom isen med ena foten... fulla kängan med sörja ... och när jag skulle få mig upp så trampade jag ner med andra foten... sörja upp till knät... Inte kul. När jag kom hem fick jag duscha skorna både ut och invändigt ..... så det tar väl några dagar innan de torkat ..

Nä, nu ska jag väl gå ut med hundarna en sväng, sen lägga mig och läsa lite innan jag somnar. Hoppas dagen varit bra för er :)

Gokväll

ÄNTLIGEN SNÖÖÖÖÖ :) :)I morse när jag vaknade, var det Äntligen vitt på backen. Oj så glad jag blev!  Så ljust och vackert allt var när vi gick skogspromenaden i morse. En timme i ett helt makalöst vackert landskap.
Såå underbart rent ut sagt :) :)  

Under dagen har jag fipplat på med lite av varje, tränat Kelly mest. Vi jobbar mycket med att hon ska backa rakt i fotposition, samt stanna och stå rakt. Apportbocken jobbar vi åxå med. Ska filma någon dag framöver :)

Molly har fattat det där med att komma och sätta sig vid sidan när jag ropar. HOn vill gärna steppa ... har lite svårt att sitta lugnt... men det kommer väl :)

Paddy.... ja... vad ska man säga. Han steppar inte alls.... det går så segt så segt....   I morrn ska jag ta på honom selen och träna drag :) 

Alldeles nyss kom jag in från kvällspromenaden. Det var helt magiskt.... några minusgrader, stilla... HELT stilla.... stjärnklart...  lamporna och kanonerna igång i backen....   AAHHHHH .... sååå vackert!!

Strax dags att krypa isäng.  Hoppas ni haft en bra dag ni åxå.

Gokväll

Söndagkväll

Japp, då var ännu en vecka slut. Dagen började halv 8. Då klev jag och Hannah upp, hon skulle ju iväg och jobba. Själv tog jag det lite piano på morgonen, drack kaffe och väntade på att det skulle ljusna innan jag gick ut med hundarna. Planen var att gå elljusspåret, men när jag kom ut upptäckte jag att det regnade, och då slutade jag bort min plan. Det blev en promenad bort till Martinsons, efter jobbvägen, så alla hundarna kunde springa lösa.

Efter frukost blev det lite träning inne med hundarna, sen fick de gnaga lite ben. Mitt på dagen hade det slutat regna och jag förberedde oss för en långpromenad. Tänkte att det skulle bli superhärligt. Nu var inte lille Gullefjun inställd på någon långpromenad direkt. Han hatar att bli blöt om tassarna nämligen, så han drog åt handbromsen direkt vi kom ut.  Det blev en kortare variant av promenad. Drygt 20 minuter tyckte Milo fick räcka.

Eftermiddagen gick i lugnets tecken, jag skjutsade Milo till Burträsk när Hannah slutade jobba, så att hon inte skulle behöva köra hit och hämta honom, sen vända och åka till Boliden.   När jag kom hem gick jag en sväng med vovvarna före middagen.   Halv 7 var jag på plats på Siljegården för att ha Zumba. Det var bara det att ingen kom. Snopet, men jag samlade mig snabbt, gick hem och hämtade Paddy sen sprang jag runt byn ett varv.  Det var verkligen länge sedan det gick så lätt att springa. Det var rent roligt :)

Det snöade ca tre minuter kring halv 7 ... sen slutade det. Hoppas nu att det blir lite kallare, och SNÖÖÖÖ !!!

Nu är det myskväll fram tills det är dags att sova.

Gokväll

Vad i gröna London?

Morgonrundan promenerad. Idag är ju även Milo med :)   Det började i regn, sen övergick det i snöblandat regn. Till Paddys stora förtjusning kom det plötsligt stora vita lapphandskar efter en stund. Han studsade på bakbenen och fångade snöflingor i munnen. De andra hundarna visade en mer måttlig förtjusning... eller rättare sagt... ingen förtjusning alls.   Nåja, Paddys lycka blev kortvarig då det redan efter 5 minuter ungefär, blev snöblandat regn av det hela. Sista kvarten av promenaden slutade som den började - i regn.   Tragiskt.

Idag är det söndag. Blir inte så många knop här hos mig tror jag.  I afton är det Zumba, det får räcka :)  Har tänkt träna hundarna inomhus en stund, men annars... inget alls.

Nu blir det frukost här.

Ha en bra dag, trots vädret

Gomorron

härliga lördag :)Dagen började med en rejäl sovmorgon :)   Klev upp halv 10. Ut på en härlig skogspromenad med hundarna i 1.5 timme.. sen kaffe :)    Mitt på dagen tog jag en timmes promenad runt byn, extended version med vovvarna, sen tränade vi lite smått inomhus. Kelly tränade jag även en kort sväng ute på gården.

Nu har Hannah och Milo kommit. De ska sova över här, för Hannah jobbar på OK i Burträsk i morgon.

Ska gå in och sitta och prata med Hannah en stund innan det är dags att ta ut hundarna för kvällspinket, och sen krypa isäng.

Gokväll

oj oj oj oj

En dag som Ica-tant tar verkligen knäcken på en.   Gud va slut jag är.  Sitter uppe i rena tjurskallen...  hundarna måste ut på sista pinket... men klockan måste väl bli nån gnutt mer innan dess. Nu gäller det bara att hålla sig vaken...   max en kvart till har jag sagt åt jyckarna.... MAX en kvart till... sen MÅSTE jag isäng.

Skallen står still....  har inga tankar what so ever ... det rörs ingenting. Lika bra stänga för ikväll, eller hur? :)

I morgon är det lördag, härligt :)  Tänk om det kunde snöa några flingor åxå :) :)  Vore toppen, visst?!

Gokväll

Då var det dags ....

Byxa Ica Arbetsbyxa, skjorta Ica arbetsskjorta rutig, strumpor Burträsk marknad. Skor privata

Dagens outfit blir Icas rutiga skjorta, samt Icas svarta arbetsbyxa. Japp, jag ska vara Ica-tant idag :)

Är inne på påtåren nu, och det enda ljud som hörs är min tinnitus. Hundarna ligger kvar i sängen och väntar att det ska bli lite ljusare innan de hoppar ner.  Jädrar så mörkt det är. Nu får det banne mig snöa snart!!  Vad ÄR det här??  Förra året spenderade jag min födelsedag i värmen, solen, sanden... men då var jag ju utomlands.

Ha en bra fredag allihopa och kom ihåg att fylla den med nåt värt.

Gomorron

Fy vad det är jobbigt att separera!

Att separera ..... lämna någon och något.  Att ha delat livet under ett antal år ... och sen inte ska göra det längre. Att upphöra med att bo ihop, dela både vardag och fest....   Att inse att man måste gå vidare.. att det inte känns bra. Att måsta acceptera att det bästa är att gå skilda vägar.

Att inte ses mer under samma förutsättningar. Att tappa mycket av det som varit en mer eller mindre ingrodd vana.

Att möta något nytt - ensam.   Att bygga upp något eget - För sig själv. UTAN den andra.

Fy vad det är jobbigt att separera, att tappa en som man räknat in i familjen. En sorg ... saknad... tomhet.

Tur att jag redan är singel så att det inte är mig det handlar om. Det känns NOG jobbigt ändå.

RSS 2.0