vuxna människor

Ibland kan man undra vad vuxna människor har för sig.... och framför allt varför. En vän har blivit väldigt illa behandlad, av enligt mig, otroligt omogna människor. Man måste rannsaka sig själv och se Varför och på vilka grunder man anklagar varandra. HUR kan det komma sig att NÅGON överhuvudtaget, kan sitta och leta fel hos någon annan, utan att ta reda på ifall man är sanningen på spåret eller inte? HUR kan man vara nedlåtande, elak och rent oförskämd mot andra, utan att veta att man pratar om rätt saker överhuvudtaget? ÄR det ofta så, att man attackerar, utan att ha grund för det..... Sabbar en annan människas självförtroende för att själv verka stor? Förjävligt kallar jag det. Jag blir så arg, upprörd, förbannad.... 

Jag tänker på dig och stöttar dig. Bara så att du vet!

Vilken underbar dag det varit (i övrigt) Såna här dagar skulle ALLA få vara lediga för att vara ute. Sol, lagom kallt, härliga vindar, till och med en och annan fågel som vågat kvittra :) SUPER!!!! På lunchen tuggade jag i mig snabbt, för att kunna vara ute och NJUTA med hundarna. Helt fantastiskt vad man laddar batterierna en sån halvtimme. Det kan behövas, för nog vet vi att det endera dagen snöar en halvmeter eller är -30 igen. MEN, då har man laddat sitt inre, så det gör inget :)

Kvällen går i lugnets tecken. Efter jobbet en promenad och lekstund med hundarna. Sen middag och tvsoffan... med hundarna givetvis :)  Strax en runda med .... HUNDARNA :) :) :) Sen sängen. I morgon är jag ledig, så det blir lång promenad (flera) samt träning med.... hundarna :) :) :)

Hoppas ni haft en bra dag. Tänk på vad ni säger, både till varandra och OM varandra.
Gokväll!


Såhär kan det få vara.

 Nu är det En minusgrad ute.... sol....  såhär kan det få vara ett tag tycker jag. Tillräckligt med snö för skoter, skidor, promenader på skoterspåret, sol som börjat värma en liten liten aning.... NU är det perfekt :)

På morgonpromenaden sträckte alla hundar ut och sprang. Ziggy njuter nu när det är mildare och gör sina behov utomhus åxå :)

Idag är det jobbardag, börjar kl 11. Ska träna med hundarna en sväng före jobbet, ringa optikern och tala om att den randiga plasten hon tejpade fast på högra glaset, fungerar bra. Ögat slappnar av och jag har ingen huvudvärk.

Andra koppen urdrucken, ska hälla upp den tredje, sen blir det hundträning. Ha en bra dag allihop!

Gomorron

Hej snygging!



Hur mycket kan man svettas på två timmar utan att man försvinner som ett torrt skinn när det blåser ute, på väg hem från Zumban?

Dagen idag har varit en bra dag, en härlig dag :)   Hannah var så snäll och körde lite grejjer till återvinningen åt mig i morse när hon åkte till jobbet, så jag fick DET bortstökat. TACK Hannah!!   Jag var ute med hundarna en timme på morgonen, hade först bara tänkt ta en lite kort runda för att sen gå hem och koka kaffe, men det gick inte låta bli att gå lite längre :)  Det är så skönt när det är så milt ute, är det månne växthuseffekten som äntligen börjar visa sig?  Nä... man ska inte skämta om sånt kanske, men när det varit så kallt såpass länge som det har, så undrar jag var den där effekten finns.

Jag har tvättat lite hundkläder och plädar idag, tränat med hundarna, klickat in Ziggy ordentligt till exempel :)
Mitt på dagen gick vi ut på promenad en timme till, sen har åtminstone Ziggy tagit det rätt piano . Gud va han dreglar när han tuggar ben förresten. Trodde att Molly pinkat i sängen, men insåg att det var Ziggy som dreglat.. lille gubben. Och vet ni, han har inte skitit inne idag :) :) :)  ... inte som jag hittat i alla fall... fniss...

Kvällens dubbla Zumbapass var precis lika kul och lika svettigt som vanligt. Fel, lika kul men svettigare än vanligt var det nog. Det var så varmt i lokalen till första passet... var svettig redan innan vi började....

Nu ska jag hoppa i duschen, sen gå ner i tvättstugan och hämta upp det sista. Sen blir det ut med hundarna en sista sväng för kvällen. HOppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Vilken dag!!!

Man har ju nästan glömt bort hur det känns när det är så milt ute som det varit idag :)  Vi har tagit två stycken En-timmes promenader och det var helt underbart!  Till och med Ziggy verkade trivas utomhus :)

Förutom promenader har jag tvättat och fipplat med naglarna :)

före

Efter


Jag är nöjd :)

Nu ska jag duscha, ta en Laphroaig, sätta mig i soffan med hundarna och bara ha en HÄRLIG lördagkväll!  Hannah kommer efter jobbet kring 21.30 :)

Goafton!

Fredagkväll

Då var det fredagkväll igen. Efter jobbet gick jag hem, bytte kläder för att gå ut med hundarna, noterade att Hannah både diskat och städat. Oj va fint hon gör när hon är här. Inte för att det ser Alltför taskigt ut, men det finns ju alltid nåt småplock, pantburkar  i skåpet under diskbänken, tomma vinpavor som legat... hur länge som helst mm. Sen jag sålde bilen blir det ju inte att fara iväg på återvinningen, utan allt bara samlas. TACK HANNAH :) Det ser jättefint ut!!!

Efter promenaden har det inte hunnit hända så mycket mer än att hundarna fått mat, jag har läst norran och aftonbladet på nätet, varit inne på fejjan och några bloggar jag brukar kolla. Hundarna ligger och gnager ben. Snart ska jag äta en köttbit och dricka ett glas rött tänkte jag. Tv-soffa och tv med hundarna är kvällens planer, sen kommer ju Hannah tillbaka när hon slutar jobba. Jag ska försöka vara vaken och pratbar ett tag ikväll, och det ska nog gå bra då Hannah är här :)

I morgon ska jag och vovvarna ta oss iväg på härliga promenader är det tänkt :)  Ziggy vågade faktiskt sträcka ut och springa en hel del på efter-jobbet-promenaden.  Han busade och lekte i snön med de andra, svansen gick som en propeller. Det märks att han trivs bättre i temperaturer som ligger över -10 :)

Jo btw, idag när jag var på jobbet, före jag gick hem på lunch, ringde Hannah. Paddy hade ramlat ner från soffan och gjort sig illa i ett bakben. Han brukar vilja ligga med skallen utanför soffan... och Pang bom så ramlade han ner, utan att ens försöka ta för sig .... Lille gubben. Han hade haltat ett tag, men nu verkar det vara bra. Vilka underbara personligheter mina hundar är :) :)

Nu blir det soffan och tv tror jag. Ha en bra fredagkväll :)

Arla morgonstund

kvart över 6 ringde alarmet på mobilen. Jag var redan vaken då. Har sovit lite knaggligt inatt faktiskt. Hannah sover ju här, hon kom igårkväll och stannar till på söndag. Det är inte hennes fel att jag sovit knaggligt, men lite trångt i sängen blir det ju med oss plus 4 hundar :)

Ser att det är milda -8 grader ute. DET känns härligt, även om det verkat ha snöat en dm inatt istället. Som min mormor brukade säga: Jere int de ene, se jere de anne :)  så sant, så sant.

Idag är det jobb 8.30-17.30 Hannah börjar inte förrän i eftermiddag, så hon är hemma med hundarna och håller dem sällskap idag. På lunchen hinner vi ju ses en stund, sen kommer hon hit efter sitt jobb som slutar 21,15 .. jag SKA hålla mig vaken tills hon kommer hem :)

Ska bli kul att komma ut med hundarna om en stund, och se hur Ziggy reagerar på att det inte är lika förbannat kallt som det varit sen han kom. Blir ju härligt i morgon, ledig, kan vara ute mycket om det är såhär milt. SKÖÖNT!!

Två koppar kaffe till, sen blir det morgonrunda med hundarna. Ha en bra dag, och kom ihåg att inte bara vara kung i baren, utan även kung över dagen. DIN dag .

Gomorron

Torsdag



Nu har jag tränat med hundarna en vända. Alla fick en dos träning inomhus, sen var jag på ICA-parkeringen med Kelly och tränade i 20 minuter. Då var händerna lagom ihjälfrusna så då gick vi in :)

Resten av dagen ska jag ta det lugnt, städa lite, småpyssla, klä på hundarna och gå en lite längre sväng. Ikväll kommer Hannah och hon stannar tills på söndag. Hon jobbar i Burträsk då, så det blir mindre bilkörning om hon är hos mig :)

Idag kanske det kommer grejjer som jag beställt, sesamolja, tandkräm till Ziggy, lite annat smått och gott. Ska även ner och posta iväg den där overallen jag berättat om, den jag inte fick lämna tillbaka. Jag anmälde det till Allmänna reklamationsnämnden. Nu får jag lämna tillbaka den :) :) :)  Det lönar sig att gå vidare och inte ge sig bara för att man råkat ut för typer det inte går att prata med. :)

Nu blir det kaffepaus här. Ha en fortsatt bra torsdag allihop !

Sanera Mera

Älskade skithundar.

Ziggy.... gubben....  älskade Ziggygubben..... skitgubbe!  Igår sket han på rumsbordet igen.... nu fick han upp hela bajskorven PÅ bordet.... där jag råkat lägga Pernilla och Nisses tackkort från studenten. Jag hade suttit och tittat på det, och inte lagt tillbaka det där det ska ligga. Jag brukar ALLTID lägga tillbaka saker där de ska ligga, men den här gången gjorde jag inte det. Tur att kortet låg uppvikt, och att det var på baksidan han sket, så jag klippte bort det men kunde behålla framsidan.

Idag när jag kom hem från jobbet kände jag att han varit igång igen.....  Den här gången var han lite lös i magen... och hade tryckt upp det MOT TAPETEN i rummet..... fniss..... hahahha..... ASGARV!!! ÄLSKADE SKITHUND!!!! Nu får du ge dig... hahahahahahahaha... var blir det härnäst? Göra en hopp-piruett och slänga upp den på hatthyllan eller vad??

Ok... han har aldrig varit inomhus på sina typ 6 levnadsår... han tycker det är för kallt att gå ut, men jag tänker att det kommer att ge sig och bli bättre när det blir varmare ute :)

Nu blir det middag och tv här... har varit ute med hundarna och nu ligger de och gnager på ben. Ha en bra kväll!

Manna från himmelen....

eller.... nä... det är visst vanlig snö!  Mera snö alltså. Och det är klart.... man VET att det kommer att snöa mer. Det kommer att snöa nästa månad åxå....   ändå blir man lite trött och tänker: NU RÄCKER DET MED SNÖÖÖÖÖ.

Här är det bara -18. Jag hade fått skräckuppgifter på att det skulle vara närmare -30 idag, så jag blev glatt överraskad.

Märkligt vad man låter vädret ta mycket energi, och vädret är åxå grunden till mångas mående. Vädret, som man absolut inte kan kontrollera, man kan absolut inte göra något åt det.... ändå låter många just vädret styra deras mående. Visst, jag blir åxå less när det varit -30 i en vecka, eller när det snöar eller regnar varje dag... men det finns ju faktiskt saker att glädjas över i alla fall, hur vädret än är.

Vädret är åxå något att samlas och prata kring. Det märker jag på jobbet, kunderna kanske inte pratar om annat, men temperaturen och vädret, det byts det så gott som alltid några ord om.

Vädret skapar även rubriker , till och med i de stora kvällstidningarna. Rubriker som: Nu kommer sibirienkylan, snöchocken, ryssvärmen och allt vad det är .

Fräsigt faktiskt... att väder spelar så stor roll.

På tal om väder... jag har knappt släppt en fis på 2.5 år, sen jag började äta LCHF. DET är åxå fräsigt :) :)

Ha en bra dag, och fyll den med något värt!
Gomorron

Lunchdejt

Idag kom en vän hit på lunch. Det var jättetrevligt.. länge sen vi sågs och mycket har hänt. Tänk.... just när man ses så känner jag : Det här borde man göra oftare, det är ju så trevligt att ses. Men.. blir det av? Nej. Varför blir det inte av? Varför tar man sig inte tid, eller ... är det ens tid det sitter i?

Nu är inte jag den mest sociala människa som finns att uppbringa, det ska gudarna veta. Många tror nog det, men de som känner mig väl (läs Annica och mina barn) vet att det inte är så. Jag umgås inte så mycket överhuvudtaget.... men ändå... jag har ju vett att uppskatta mina vänner, eller har jag det?

Jag har alltid varit en ensamvarg... alltid. Ända sen barnsben. Kommer jag alltid att vara det? - det vet jag inte. Jag har svårt för när människor säger: Sån är jag, som om man aldrig någonsin har för avsikt att ändra sig. Att man alltid har varit sån, är en annan sak. Det är ju fakta. Men att man alltid kommer att förbli sån.... det vet man ju inte. Även gamla hundar kan ju lära sig att sitta :) Jag tror till och med att de kan lära sig att sitta FINT :)

Idag gick jag även på skoterleden bort mot Bygdeträsk.... underbart väder... solen sken.. -15 ... helt makalöst vackert. Hundarna är underbara... det är bara att gå och njuta av livet. Inte prata... bara ..... finnas.



Ibland behöver inte livet vara mer komplicerat än så för att vara helt fantastiskt!

Nu börjar det dra ihop sig till läggdags. Träningen ikväll var lika kul och lika jobbig som vanligt. Samtidigt GER det mer energi än det TAR. Fantastiskt!

Gokväll

Måndag med lätta fjun

Nu snöar det sådär pyttesmå lätta snöflingor.... små fjun som knappt syns... men du kan ge dig fasen på att de gaddar ihop sig, jobbar tillsammans, sluter sig enade och bildar stora drivor tills i morrn :)

Nu håller måndagen på att vara slut. Idag jobbade jag med Annika Lundström. Det är alltid lika kul :) Efter jobbet bytte jag om och gick ut med hundarna på skoterspåret i 40 minuter. Sen har det blivit hemlagad pizza och halv 8 hos mig. Strax blir det att gråta till - spårlöst.

Dagens träningspass med Kelly:



Jag blir lika imponerad av dem varenda dag. Gud vilka härliga och duktiga hundar jag har. Man kan ju undra vad jag gjort för att förtjäna dem?  När jag dessutom har världens finaste barn, Pernilla och Hannah.... så måste man ju förstå att tydligen har jag gjort nåt vansinnigt bra :) :) :)

Nu blir det tv-soffan igen. Ha en bra kväll och en God natts sömn.

Gokväll
Paddy ville åxå prova:


Ny vecka!

Då börjar en ny vecka igen. Va tur man har egentligen som får uppleva det överhuvudtaget. Va tur man har att man har möjligheten att skapa och forma den veckan i den riktning man väljer.

Jag har tänkt dokumentera träningen av hundarna med videoklipp, åtminstone en gång i veckan. Ska då åxå tänka på att filma på dagtid, så det syns nåt... fniss.... 

Har varit ute en kort runda på morgonen, det är -21 så det blev ingen längre sväng. Strax ska jag träna dem lite var för sig innan det är dags att gå iväg på jobbet. Jag har ju nyss börjat använda mig av shaping, och det är helt faschinerande!!! Man blir så imponerad av hundens förmåga att lära sig när de får använda hjärnan. Trodde faktiskt INTE att det skulle fungera så bra som det gör.

Nu har jag druckit två koppar, ska hälla upp den tredje innan det är träningsdags. Hoppas ni får en bra dag!

Gomorron

Hmm

Ser att klippen i föregående inlägg är så mörka att man inte ser just nånting alls. Fullt så mörka är de inte på youtube...  men... får ta nya klipp under dagtid så att ljuset räcker till. Man lär sig nåt nytt varje dag :)

Gokväll

Helgen

Vilken underbar helg jag har haft. Gud så lyckligt lottad jag är ! . Jag säger då och då till folk: Jag fick det bäst jag... och vet ni.. jag MENAR det verkligen. Jag är helt övertygad om att det är få som är så lyckliga som jag. Jag har så mycket att glädjas över, har så mycket jag är stolt över, har så mycket i mitt liv som är djupa källor av lycka och glädje. Tänk ändå vad livet är härligt!

Hannah har ju varit hos mig i helgen och det har varit superkul! Nu har hon åkt hem och då blir det lite tomt tills man kommit in i det vanliga igen. Ser fram emot nästa gång :)

Idag har jag tränat Kelly på klossträning och att sätta tassarna på en target, en bricka. Träningstillfälle 2 spelade jag in, tyvärr var inte ljuset det bästa.... och en del håriga rumpor och annat var ivägen ibland... fniss... men det är väl DET som kallas att träna med störning :)







DET är vad jag tränat Kelly på lite smått idag. Fortsättning följer :)  Ska givetvis filma när jag tränar de andra åxå, eller åtminstone när vi gör nåt :)

Två timmars Zumba är avklarat åxå. Jättejobbigt, jättesvettigt och framförallt jätteroligt!!  Nu blir det duschen, sen får vi se om det blir någon tv, eller om det blir ut med hundarna och sen direkt isäng.

Gokväll

Sovmorgon

Hannah tar lite sovmorgon idag, och det tycker jag hon gör rätt i. HOn har ju klivit upp tidigt fredag och lördag för att börja jobba tidigt. Idag jobbar hon eftermiddag på OK och börjar kl 15, så hon kan gott få sova ett tag till.

Molly ligger alltid under täcket hos Hannah när hon är här. Nu ligger Molly på Hannas kudde med huvudet på Hannahs axel, och sover hon åxå. Hon vill ligga nära sin kompis :) Det är så himla gulligt



Nu är det bara -12, så idag kan man nog ta en promenad, även om man måste klä hundarna ordentligt, så kan man åtminstone vara ute. Skönt!!  I morse när jag var ute så tyckte Ziggy att det var lite för kallt ändå, alternativt lite för tidigt på morgonen, för han la sig så jag var tvungen bära honom. Han är INTE lätt att bära ... fniss..

Strax ska jag arrangera lite frukost för mig och Hannah. Ha en bra dag allihop :)

Gomorron

Men gud va trött jag är



Hannah är här... vi har kollat på melodifestivalen... helt värdelöst. Nu ska vi lägga oss och kika på nåt program via datorn, sen ska vi sova. Hundarna är trötta åxå

Hoppas det inte blir så himla kallt i morrn.. det var så härligt att vara ute idag, önskar repris i morgon. Det var allt för nu... har inte riktigt tid att skriva :)

Gonatt!

Helg :)

I helgen ska jag träna mer med hundarna. Kommer att lägga upp videoklipp på det senare. Här kommer det vi tränade på häromdagen





Hoppas det här fungerar nu.... med att få in videoklippen alltså... :)

Fredagmorgon

Klockan är knappt nåt alls och perkulatorn står och jobbar. Hundarna trynar under täcket och Hannah mumlar lite smått att hon är trött. Hannah ska vara här hela helgen, för hon jobbar på OK i burträsk lördag och söndag :)  Marknaden i Burträsk börjar idag, men den får klara sig helt utan mig, för det är -30.... ja... idag skulle jag ju inte kunna fara ändå, för jag jobbar :)

Igår var jag till optikern.... fick en smärre chock nästan. Det gick inte få bättre synskärpa på ögat vilket glas man än provade med. Jag ser rad 3 med glasögonen jag har, och bättre går det inte att få. Däremot så har jag nu fasttejpat en randig plastbit på insidan glaset på höger sida. Jag har ju prismaslipade glas eftersom högerögat vill skela till höger, och behöver alltså hjälp med att brytas in till vänster. Nu när jag ser så dåligt med det ögat så sa optikern att prismat kanske gör att hjärnan tvingar högerögat att försöka samspela med vänster öga, men är såpass skruttigt att det bara stör. Har man en sån här plastbricka så neutraliseras prismat, och ögat kan ställa sig lite snett och bara slappna av. Det är ändå vänster öga som används mest.... så det är lika bra att höger öga får stå och vila och bara ta det lugnt.... resten av livet :)

Jag ska i alla fall prova ha såhär i en månad och se om det hjälper mot huvudvärken och att jag kanske ser bättre överhuvudtaget om vänster öga får sköta allt utan störningar :)

Åhh va gott det är med kaffe på morgonen.... ganska starkt, med en skvätt grädde.... mums! 

Strax dags att springa ut med hundarna en kort runda, men först påtår och tretår. De var förresten ute kl 01.45 inatt, då vaknade Ziggy och behövde pinka....  så nu ligger de och sover och har säkert ingen brådska att vakna heller :)

Nä, nu blir det norran.se   Ha en jättebra dag, och kom ihåg att du är Kung över dagen :)

Gomorron

Trötta



Nu är vi uppe på övertid.... vi är trötta allihop, men tiden gick så fort ikväll så vi har inte hunnit isäng än. Eller... hundarna har hunnit isäng, men inte jag :)

I morrn är jag ledig. Det verkar ska bli svinkallt även då, men jag ska klä på Paddy och Kelly och ta en lite längre tur med dem. Molly och Ziggy ska jag klä på och ta en kort tur :)  Sen blir det träning inne för dem.

På eftermiddagen ska jag in till stan, till optikern. Hoppas det går styra till synen så man slipper ifrån som det är nu. Ser fram emot det!

Gud va trött jag är.... måste ut med jyckarna så vi får krypa isäng sen.

Gonatt






vita små fjun

Idag är det -20 och små, lätta snöflingor singlar ner. Tänk att snöflingor kan vara så små.... och ändå packas ihop tätt, tätt och bilda stora lager som man måste jobba för att skotta bort. Så små snöflingor... men så mäktiga när de jobbar ihop.... vad de kan åstadkomma

Så är det med allting. En enda av nånting, får vara vad som helst, mygga, fluga, fladdermus, myra, råtta... En enstaka gör inte så mycket.... men några hundra, eller räcker med något eller några tiotal samtidigt... då blir det en helt annan sak. Är det djur så kan de inte bara ställa till stora skador, de kan åxå sprida STOR skräck. Mäktigt när de jobbar ihop... vad de kan åstadkomma

Med oss är det ju samma sak. Som en enda människa är man väl knappast så skräckinjagande... men följs man åt ett helt gäng blir det en annan sak. Tänk om vi oftare skulle gå ihop, behöver ju inte alltid vara några världsförändrande saker....  och inte alltid pga negativa intressen. Att gå ihop och hjälpas åt är mäktigt... vad man kan åstadkomma....

Ha en bra dag och kom ihåg att fylla den med nåt värt!

Gomorron 





Tisdagen är slut

Ja hörrni.... tisdagen är slut, men vintern är definitivt INTE slut. Jädrar... så kallt det är !!!  Trots det så har vi varit på ett par korta promenader. Mycket kläder på hundarna, och fleeceskor, då fixade de 10 minuter, och Ziggy la sig inte en enda gång. Han gick bakom mig som vanligt... och det är klart... de sista minuterna kände man att kopplet började bli spänt.. men jag behövde varken dra eller bära :)  

I afton har jag varit med Ziggy till veterinären. Eftersom han är lite äldre så behövs ett vet. intyg för att kunna försäkra honom fullt.

Han är överviktig, omusklad, inte så mycket tandkött (det är bortskrapat ) blåsljud på hjärtat och en svullnad, förmodligen efter kastreringen. Ögon och öron var bra dock. Det kommer att bli regelbunden tandvård hos vet. med honom.... ser inte alltför kul ut i munnen... hoppas han inte har alltför ont.

Efter veterinärbesöket har vi tränat lite, lekt lite, varit ute en kort sväng, sen har jag varit på core och styrke. Nu är dagen slut och det är dags att krypa isäng. I morrn är det jobb igen. Verkar ska bli svinkallt i morrn åxå, men SNART blir det varmare  :) :) :)  Det är bara att hålla ut lite till, och att passa på att göra inomhuspyssel, som inte blir av om det är varmt och skönt ute. Tex, gå igenom foton å såna saker :)

Gokväll


Jo jag vet att klockan går fel :)



När det är -33 är det rätt så dött ute. Det är så tyst så det är snudd på obehagligt..... även om man har full volym på hörapparaten, så hör man bara sin egen tinnitus. Ingen går ut i onödan (hoppas jag) och hundarna springer ut på gården, pinkar, sen är det JÄRNET in igen. Inga promenader överhuvudtaget.

En sån här dag blir det träning inomhus med hundarna. Lite tvätt kan det åxå bli.  Kl 15 ska jag vara hos vet. med Ziggy, det blir dagens utflykt. HOppas det har mildrat sig något innan dess. Vore kalas om det mildrat sig såpass att man kan ta en promenad i kväll.... önsketänkande :)

Nu blir det frukost här, sen träning med hundarna. Ha en bra dag i kylan, och även om man måste vara inomhus kan man fylla dagen med nåt värt :)

Gomorron

Där fick man :)



Önskade mildare väder idag.... men fick det motsatta :) :)   -32 och hot om ännu kallare i morgon. Ja... man kan inte göra ett endaste smack åt saken.... bara att gilla läget, klä sig väl om  man ska ut, och i övrigt sitta inomhus och mysa :)   Hundarna är INTE intresserade av några promenader, det blir bara hastiga vändor ute på gården. Det är helt ok för mig åxå :) 

I morgon är jag ledig.... ska till vet med Ziggy, men det är inte förrän kl 15. Planen för i morrn är att träna dem individuellt inomhus. För Ziggys del är det "sitt" som gäller. Det sitter snart, men behövs lite generaliseringar. För de andra är det något högre krav. Är det inte fullt så kallt i morrn så blir det utomhus med Kelly.

På torsdag får jag komma till optikern och få styr på synen. Men tänk ändå vad man vänjer sig vid det mesta. Ont i huvudet varendaste dag.... men nu är man faktiskt såpass van att man klagar inte längre. Det blir lixom .... vardag. Så är det nog med det mesta...... man faller in i vanan.... det bara finns där. På både gott och ont. Tänk vad många saker man kanske borde göra sig av med i form av vanor.... men det lixom bara rullar på.

Nu har hundarna varit ute på gården och gjort klart för ikväll. Dagens happening: ZIGGY SKET UTE, BÅDE PÅ LUNCHEN OCH NU IKVÄLL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :)

Gokväll

Bästa utsikten i byn



Idag var det kallt igen. Morgonpromenaden blev ut på gården. Mitt på dagen hade temperaturen stigit till -18, så jag klädde hundarna efter konstens alla regler och gick en promenad. Kelly och Paddy älskar att springa, jaga varandra, springa upp i snöhögar, i djupsnön, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Molly och Ziggy fann det mer rogivande att gå nära mig och strosa i lugn och ro. Härlig promenad där alla fick ut vad de ville :)

Idag har jag även småstädat lite, satt upp texten på väggen som jag fick av mina tjejer till jul .. det blev kanonbra... nu ska jag bara skicka och förstora en del bilder från vår utlandsesa, för jag ska rama in några av dem och sätta runtom.



På ena väggen i köket sitter den.... Kommer att bli kalasbra :)

Kvällens Zumba gick super, och var lika svettigt och roligt som vanligt. Tänk att ett par timmar går så snabbt när man tränar, ifall det är kul samtidigt :)

Nu håller det på att vara dags att knyta ihop den här dagen. I morrn är det måndag och jobb igen. Hoppas det blir härligt väder, några grader mildare och sol :)   Hoppas kan man ju alltid.

Nä.... nu ska jag hänga framför tvn en stund, sen ut med hundarna, sen isäng.

Gokväll

Lördagkväll

Idag har jag jobbat. Det ser ut att ha varit kanonväder, gud va härligt :)  Jag slutade jobba kl 16.15 ,sen gick jag ut med hundarna. Det var fortfarande ljust ute, tänk vad fort det går när det väl vänder :)

Ziggy släppte loss och sprang, han riktigt sträckte ut. Han lekte med de andra, rusade ut i djupsnön och upp i snödrivor. Så härligt att se!! jag blev så glad. Lille gubben, äntligen vågar han :) Kommer på inkallning lika bra som de andra åxå.  Ser ut att ska bli snäppet kallare i morrn. Hoppas de har fel..... vill kunna vara ute länge med hundarna....  men.... så småningom blir det ju varmt ute så man kan vara ute dygnet runt om man vill :)

Snart dags för sängen. Ska bara ut med hundarna en sista sväng. I morrn är det söndag..... ska sova länge ....

Gonatt!

Tjugoåttagraderkallt



Det var sanning i morse.... fan,.... nästan 30 grader kallt. DET är för mycket. Alldeles för mycket. Vackert med sol och klarblå himmel, javisst... men.... det går ju inte vara ute. Supervackert att sitta inne och titta ut genom fönstret däremot :)  Morgonpromenaden idag blev ingen promenad, utan bara ut på gården. INGEN av hundarna var nog speciellt sugna på att gå nån sväng överhuvudtaget, utan var fullt nöjda med att ha gått nedanför bron. På lunchen kändes det mildare, och när jag kom hem efter jobbet var det bara -7. SUPERHÄRLIGT att kunna ta en promenad på skoterspåret med hundarna. Kelly och Paddy sprang och sprang, Molly sprang... Ziggy gick. :)  Han småtravade lite, men sneglar på mig hela tiden. Han är så mån om att gå vid sidan.... undra hur han hade det när han bodde i sin familj i spanien. Han är så mån om att vara till lags....

I morgon jobbar jag, sen kommer Annica och Charlotte hit. Det är inte så ofta vi ses, så det ska bli superkul. Är vi på topp så kanske vi orkar till kl 22 :) :) :)

Nä Gud.. jag är uppe på övertid. Nu ska jag ta ut hundarna en sista sväng, sen är det hopp isäng.

Gonatt :)

Läggdags



Nu kryper vi isäng här. Dagen har varit toppenbra och jag kan nöjt lägga huvudet på kudden och somna leende. Jag har fått Ziggy att acceptera fleecesockarna, vilket gör att vi kan vara ute lite mer, det har varit jättehärligt väder (lite för kallt bara)  Jag har pratat med Hannah 3-4 gånger i telefon, Pernilla kom hit och åt middag, såg tv och pysslade med naglarna. En bra dag :) :)

I morrn är det jobb igen, hoppas på något mildare väder... helst utan att det snöar... plus lite sol....   :) Det är inte små önskelistor man har :)   Äh, det blir som det blir. Fredag lär det vara i vilket fall som helst :)

Gonatt

skilda världar men lika vackert



-25 och sol. Så makalöst vackert idag. Blir inte så långa promenader, men man kan ju titta ut genom fönstret och känna sig glad :)  Så småningom kommer ju våren även hit, och sen smäller det bara till så är även våren över. Man ska verkligen passa på att njuta.....  jag har skrivit om det förut, men jag tror jag tar det en sväng till. Man kan behöva påminna sig om det: Många längtar så mycket framåt... mot våren, sommaren, semestern, helgen, och lägger så stora förväntningar på det att de glömmer att njuta av idag. Om våren blir kall, sommaren regnig, semestern tråkig.... ja... då har hela året gått och man hann aldrig njuta egentligen.... 

Såna här dagar lagras energi i kroppen. Man riktigt känner det. Nu gör man väl av med allting på söndag när det blir zumba... fniss....  

Nu har jag tränat med hundarna en stund. Ziggy fattar nog snart kommandot Sitt.  I övrigt går det jättebra med träningen av de andra och jag längtar till kursen i mars med Kelly.



Från balkongen på hotellet.... dagarna före julafton..... tänk... det är ju bara ett par månader sen :)  Snacka om skilda världar. Här var det PLUS 25  :)

Ha en bra dag :)

Djupsnö



Idag har det varit sådär fantastiskt soligt och vackert. Jag vet det för jag har tittat ut genom entredörrarna på jobbet ibland. Folk som kommit in och handlat har varit så glada och positiva. Solen skiner, hoppet stiger om att det kanske kanske kommer en vår även i år. Tänk... det behövs bara EN dag av sol och klarblå himmel, så stiger glädjen i kroppen :)  och man blir så fylld av energi. Det borde vara automatisk semester såna dagar :)

När jag slutade jobbet kl 18 gick jag hem, bytte om, hängde in uniformen i garderoben och tog på mig promenadkläderna. Ziggy och Molly stod först på tur för en 10 minuters promenad. Eftersom det var -16 då jag kom hem från jobbet, förstod jag att det var maxlängd på promenaden. Mycket riktigt.... om det ens var 10 minuter... kan ha varit mindre åxå. Sen var det bara att gå in och byta till grupp nr 2- Kelly och Paddy. De kan ju faktiskt vara ute en stund även i kyla och uppskatta det. Vi gick bort till Cilla, sen skoterspåret hem... så vi var ute 40 minuter ungefär. Då var det skönt att komma in faktiskt.

Kvällen har gått i ett lugnets tecken. Strax dags att ta ut hundarna för sista pinket, sen krypa isäng. I morrn ledig. Hoppas det är mildare då. Nu är det -20 och det är inte ens kul.

Snö finns det så det räcker åxå. Djup snö. Djupsnö. :)

Gonatt

Mera snö

Nu ikväll snöar det igen.... som om vi inte hade nog med snö sen förut. Samtidigt VET man att det kommer att snöa mer... det snöar ALLTID ända till en bit in i april månad och kommer förmodligen göra så även detta år. Idag har det däremot varit alldeles förträffligt vackert med endast 5 minusgrader, sol och blå himmel. Morgonpromenaden tyckte däremot Ziggy att vi kunde korta av, så han la sig. Promenaden mitt på dagen gick däremot bra, då hade han shwung i steget och viftande svans. Det är nog en kombination av minusgrader och tidig morgon som gör honom lite besvärad :)

Idag har jag varit till veterinär Karin med Kelly för vaccination. Det gick superbra :)  Nästa tisdag ska jag dit med Ziggy för undersökning för att kunna försäkra honom fullt ut. Då ska vi se vad som kan göras åt tänderna åxå.

I övrigt idag har jag tagit det lugnt. Tränat lite med hundarna... promenerat.... varit och tränat core och styrka. I morrn är det jobb igen :)

Nu är det dags för sängen. Hundarna har varit ute på sista pinkrundan så nu är det bara att jag går och tvättar mig och borstar tänderna så kryper vi under täcket här.

Gonatt allihop, hoppas dagen varit bra :)

Måndagkväll

Måndagkväll igen....   Tänk... många tittar lixom ner på måndagen. Det är lite: Nu är det måndag igen, med ett uttryck av besvikelse, snudd på bitterhet, depression, det är som att det skulle vara nåt negativt med just måndag. Det ska gå lite tungt... vara grått... inte ett smack positivt med måndag. 

 En ny vecka....  nya möjligheter precis som vilka andra dagar som helst. Ny arbetsvecka säger många. Ja... har man så trist och intetsägande jobb att man måste bli negativ bara för att en ny vecka börjar... då ska man nog se sig om efter ett nytt jobb tycker jag. VARJE DAG är fylld av nya kunskaper, nya val, nya lärdomar, nya glädjeämnen... för all del ny sorg åxå, men är det alltid negativt?  Varför inte se ALLA nya dagar som möjligheter till nåt nytt, nått spännande, nåt lärorikt. Måndag, onsdag, fredag eller lördag, vad är skillnaden lixom?

Varför är tex fredagen helig? Varför inte njuta både måndag och torsdag tex. God mat (behöver INTE vara dyrare) bubbelbad, en nackmassage, en blombukett.... varför är allt koncentrerat till fredag och lördag? Jag tror jag har skrivit om det förut.....  varför inte njuta en måndag ifall jag mår bra och känner mig redo för en bit choklad eller rajtantajtan... varför promt vänta till fredag eller lördag.. då kanske jag ligger i yrsel, magsjuka, influensa eller benbrott.... äh... kom igen... njut idag :) :)   Att njuta och vara glad kan lixom ALDRIG bli fel eller negativt :) 

Med det sagt ska jag krypa isäng. Har varit ute på sista pinkrundan med hundflocken, alla lösa, alla ytterst uppmärksamma och alla svansar viftande. I morgon är en ny dag, med alla möjligheter, alla händelser oskrivna. Många av de händelserna bestämmer JAG över. Är man Gud eller är man bara .... kung över sin egen dag :) Det är frågan :)  Grubbla över den en stund, och sov sedan gott

Gonatt

Söndag

Söndag.... det var inte LITE vad den veckan gick snabbt... även om jag vissa dagar inte ens vetat vilken dag det varit. Är ju lätt att det blir så när man är ledig fastän man brukar jobba. I morrn är det dags att börja jobba igen och det känns skönt att man: 1 jobbar halvtid och 2: jobbar mitt över gatan från där jag bor. Jag har ju lämnat hundarna flera gånger ensamma med varandra i helgen, dels när jag delat upp dem i två grupper och gått ut med en grupp i taget, men även när jag gått och handlat, varit  i tvättstugan, och som nu ikväll, varit på zumba i 2.5 timmar drygt. Det har gått över förväntan och jag hoppas att det fortsätter positivt.

Hannah har åkt hem med lille Gullefjun. Tänk så tyst och märkligt det blir när de åker. Barn borde nog bo hemma tills de är 35... eller?  Åtminstone på helgerna :)    Pernilla och Nils åt middag här, det är alldeles för sällan man äter middag ihop.

Nu tickar klockan i ett fasansfullt tempo. Jag har varit ute med hundligan för sista pinket.... Ziggy fick vara lös han åxå... tänkte att det var ingen risk han skulle springa bort, snarare springa upp på bron innan han var klar... men det gick sådär onaturligt bra. Hur kan jag ha en sån makalös TUR??  Inte i spel, inte på lotter, inte i kärlek... men med mina barn och med hundar :)   Helt sanslöst!!! Jag är så lyckligt lottad så det finns inga gränser.  Jag vet att jag sagt till mina barn många gånger att jag trots allt är bland de lyckligaste i hela världen. Så är det, det står jag fast vid. Hur lycklig kan man bli? Hur tur kan man ha?  5000?...  5 miljoner?.... 8 babiljarder??  Jag vet inte var gränsen går, men jag torde vara rätt nära.

Dags att knyta ihop den här härliga dagen. Hannah och Pernilla har varit här.... Hundarna är världens bästa.... Zumbapassen var hur skoj som helst....  vad kan man mer önska?? :)

Gokväll

Snö-rejs



Av 5 hundar är det 2 stycken som vill vara ute och springa, gräva i snön, klättra i snöhögar och busa. De andra tre vill vara inne och mysa i soffan. Molly och Milo lägger in handbromsen redan vid ytterdörren, står stilla med benen och jag drar. Ziggy han lägger sig helt sonika ner på sida när vi kommit ut på gatan. Dyngpall.

Så idag blir det ut på gården med bromsklossarna och lite längre skoterspårspromenader med de andra två. Det är ju kanonväder. Lite kallt men sol och blå himmel. Som gjort för att vara ute och vandra... tycker en del :)

Det är inget fel i att vara inne och mysa i soffan heller.... känns riktigt bra det åxå. Man har ju lite tvätt och småfix att pyssla med, varvat med små träningsstunder med hundarna.

Nu blir det lunch här, sedan ... ja... då blir det väl mys i soffan :)

Ha en bra dag!

Lite skit i hörnen får man räkna med :)



Jag har nya naglar. Jag, Pernilla och Hannah har köpt ett sånt där paket med uvlampa, gele och hela smacket, så igårkväll gjorde jag och Hannah nya på varandra. Det är lite svårt att trycka på rätt tangent.... men snygga är de :)

Hannah och Milo kom igårafton som sagt, de har sovit här och Hannah jobbar på OK i burträsk idag. Hon slutar halv 3 sen kommer hon hit igen. Det är alltså 5 hundar in the building och det är superskoj :)  Fast jag delade upp dem i två grupper när jag skulle ut med dem. Finns ju gränser, hahahahaha.

Ziggy har ju inte förstått att det är utomhus man gör sina behov, och det är klart... hur skulle han förstått det. Han är 6 år minst och har aldrig fått bo inomhus. Klart det är trevligare att sitta inne och skita än att vara ute i snön. Men, det är ju bara att torka, plocka, skura och ha klorin hemma. Inte så mycket jobb egentligen. Ja nu, när jag har så långa naglar var det lite knepigt men.... fniss....

Nu ligger alla hundarna och sover en stund, själv dricker jag kaffe. Jag hoppas jag får komma iväg till opikern nästa vecka, för huvudvärken kommer nog från synen.. eller rättare sagt, jag VET att den gör det, men jag skulle vänta med att beställa tid hos optikern tills läkaren på ögon skickat svaret dit.

Nä, mer kaffe, sen ska jag nog gå och handla inför kvällens middag med Hannah :)

Ha en fortsatt bra dag och kom ihåg att man har makten själv att förgylla sin egen dag :)

1-årsjubileum



Idag har Kelly varit här i ett år. Året har gått snabbt och varit väldans innehållsrikt.

Idag har vi tagit det ganska lugnt. Varit ute några svängar, men pga att Ziggy är helt ny så har det inte blivit några långpromenader. 45 minuter på morgonen, samma sak mitt på dagen, då Ziggy fick springa lös med de andra, samt en kort sväng på eftermiddagen, det är allt. I övrigt har vi slappat i soffan mest hela tiden.



Snart är det dags för sista pinkrundan, sen ska jag ta mina hundar och min huvudvärk och gå isäng. HOppas ni haft en bra dag, det har jag :)

I morrn är det fredag, hoppas det inte snöar då. Nu räcker det med snö för i år.
Gokväll

Ziggy har anlänt :)



Nu har Ziggy kommit hem, och det har gått jättebra. Han är inte så ängslig och osäker som Paddy var när han kom, han är betydligt tryggare och lugnare. Han tar det mesta med ro och viftar på svansen. Han kommer också att bli en knägurka tror jag, det finns tecken som tyder på det :) Han sov hela natten i Bia-bädden (yes, äntligen en hund som vill ligga i den) och jag väckte hundarna kl 8 för morgonrunda i morse.

Det första han gjorde när han kom in igårkväll (efter att ha pissat på dörrkarmen) var att gå och ta sig ett urgnagt märgben och lägga sig mitt på köksgolvet och gnaga lite. De andra ville mest sitta i mitt knä där jag satt på golvet.  De fick träffas allihop ute på gården först och han ställde så gärna upp på att låta sig nosas på, visade ingen som helst osäkerhet. Han är den förste av mina 4 hundar som gått uppför trappan till lägenheten med en gång. De andra har jag fått bära de första dagarna. Han visar inga som helst tecken på att inte ha fått vistas inomhus, det enda han reagerat på är micron.

Han är ..... rätt kraftig kan man säga, så kläderna jag inhandlat är ett nummer för smått ... minst.....  Han har ett bröstomfång som får Dolly Parton att blekna.... men åååhhhh va fin han är!!  Han har lyft benet och dragit iväg några strålar både här och där härinne, men han torde väl ha markerat upp hela lägenheten snart, så det ska väl ge sig. Detta blir spännande.... att få lära känna honom och se vilken personlighet som döljer sig bakom pälsen. Ska ringa vet. och beställa en tid, för det behövs gå igenom tänderna, de ser INTE bra ut. Jag får vara i munnen på honom med tandstensskrapan, men det ser så illa ut att jag är rädd att göra illa honom.

Jag träffade så många trevliga människor på Arlanda igår som ville prata hund, det var jätteroligt. Mannen i incheckningen visade foton på sin lilla york, ett äldre par satt och pratade hund tills de var tvungna springa till sitt tåg, En man kom och frågade om han fick fota, ett par småflickor med sin mamma kom och pratade, och jag blev flickornas nya idol :) De tyckte att jag är SÅÅÅÅÅ snäll mot djur :) :)

Fortsättning följer :)

Ziggy kommer



Idag är dagen när Ziggy kommer.... om det är någon som lyckats missa det. Jag drar iväg med planet som går 9.50 från Skellefteå och kommer hem med sista planet ikväll kl 22.10.  Hannah kommer att vara här under dagen och umgås med de andra hundarna :)

Nu har perkulatorn jobbat klart så jag sitter med första koppen. Två koppar till, sen ut med hundarna. Får väcka dem först, för de tycker att det här är fasligt tidigt. Jag måste ner i tvättstugan en sväng åxå, körde igång ett par tvättar igår, måste ta ur torktumlaren och lasta in nytt. Hoppas ingen av grannarna planerar att tvätta idag, för jag kommer ju inte hem förrän kring midnatt.

Nä, bäst kolla så jag har fått med mig allt. Inte så många grejjer att hålla reda på, men man kan lika fullt glömma nåt viktigt. Ha en bra dag allihop, och kom ihåg att fylla den med nåt värt!

Gomorron

RSS 2.0