Äntligen

Nu känns det betydligt lättare, och det är inte bara för att Skellefteå AIK slog Luleå i hockeyn :)

Det kändes inte så värst bra på förmiddagen, men fram på eftermiddagen så började jag känna mig bättre. Nu känns det, om inte helt bra, så betydligt bättre. HOppas utvecklingen håller i sig :)

Ikväll var det hundträff och det är så himla kul att vi kan träffas och träna bredvid varandra. Nästa gång, om det inte är så kallt, ska jag ta Molly med mig. Det är bara Kelly som pallar den där sortens uteträning än, även om hon såg ut som en räka i slutet, hon frös.

I morrn är det jobb igen, och det är fredag. Hannah och Lukas kommer hit i morrn kväll. Hannah ska vara här i helgen eftersom hon jobbar på OK.

På lördag åker jag ner till Övik och hämtar en hund som ska vara här på jour :)  Spännande. Hon heter Katy, och det borde ju borga för att hon passar in i familjen :)

Strax dags för sista rundan med hundarna, sen hopp isäng.

Gokväll

Slut

Nu är onsdagen åxå slut.. och det känns bra. Jag orkade vara kvar på jobbet hela arbetsdagen från 11-18, med en lunchbrejk kl 13.30, men gudarna ska veta att det inte var med någon större fart och fläkt jag arbetade. Men det var väl inte det viktigaste heller, att det skulle vara med fart och fläkt.

Efter jobbet gick jag en tungbent promenad med hundarna, sen har jag i princip legat. Nu ska jag ta ut hundarna på gården för en sista pink, sen kryper jag isäng. I morrn är jag ledig och det känns skönt.

Paddy är risig i kistan, vet inte varför....  kan ju ha tuggat i sig nån råtta eller nåt som inte var av högsta kvalitet förstås....  Han fick rå köttfärs till middag, få se om han är bättre i morrn. Annars kan hända man måste ut inatt åxå.... hoppas vi slipper det.

Nä... nu gör vi slut på den här dagen.

Gonatt

Gomorron

Då var det onsdag. Jag har petat i mig tabletter och hoppas kunna jobba idag. Det känns inget vidare, men jag har ju så nära till jobbet att jag går hem om det inte funkar.

Jag har stapplat runt med hundarna en sväng ute.... är inte tal om några direkta promenader när man känner sig såhär. Det är sämre än igår....  tycker rent lite synd om mig själv faktiskt. Detta är så jävulens jobbigt....

Alla som är friska har tusen önskningar. Alla som har en sjukdom har åxå tusen önskningar, och en av dem är att bli frisk. Att helt enkelt slippa skiten.

Nä... nu gäller det att ro igenom det här skovet.... jag är ju på benen i alla fall, ligger inte i sängen och kräks av yrsel... så det är ju inte när det är som sämst. Tack och lov.

Nu ska jag vila en stund innan jag börjar jobba.

Gomorron

Nu är tisdagen slut.Den här dagen har varit både och. Det har varit underbart väder, jag har tränat med hundarna, filmat och fått experthjälp av Karina via facebook. Det är guld värt Karina, jag är så himla taggad på att göra om och göra rätt :) 

Jag har ju varit ostadig ett tag, och nu i eftermiddag blev det värre. Kvällen har gått riktigt tungt, så det blev ingen träning. Nu har jag varit ute med hundarna en sista sväng, och är på väg isäng. Jag bara Hoppas att det är bättre i morrn när jag vaknar. Jag brukar försöka vara positiv varje dag, försöker se saker från den ljusare sidan... men när det känns såhär som det gör nu, så måste jag verkligen anstränga mig för att vara positiv. Eller... anstränga mig var nog att överdriva...  det kan bli mycket värre än det är nu.... så DET är ju positivt... plus allting annat åxå för den delen... mina barn, hundarna, kompisarna, vännerna, hockeyn,  etc, etc...  så.. när jag tänker efter är ALLT förutom Meniéren positivt.  Det är alltså bara EN sak som är negativ... och det är att jag är ostadig och känner mig mindre pigg. ALLT annat är ju faktiskt positivt :) :)   Så... då blev det plötsligt lätt att vara positiv igen. Positiv men ostadig. Positiv men trött och slut. Nu kryper jag isäng. Jo.. ytterligare en positiv sak: Nu är dagen slut!  Fniss..

Gokväll

Dramatik


Den som säger att det är dött att jobba på ICA, misstar sig :) Idag blev det kanske Mer dramatik än man kunde önska. Jag menar... om någon kund (läs Chrille Holmström) halkar omkull inne på ICA, det är ju EN sak. det hör ju mer till det vardagliga att HAN eller Hans familj .... hittar på nåt.. fniss...

 Idag var det mer av det dramaturgiska slaget. En tant... eller ja.. kvinna, ramlade i entren och det bara sprutade blod. Jag var först framme, kollade snabbt, sen sprang jag efter pappershanddukar. Jag såg pannbenet. Förstår ni`? Det var ett hål rakt in, så jag såg pannbenet. DET var INTE trevligt. Efter diverse om och men så hade vi fått iväg kvinnan till vårdcentralen. Jag hämtade en hink med vatten för att spola bort blodet utanför entren. Jag skurade blod från väggen och golvet i entren.... fattar ni? Det var INTE kul. Men.. jag tror det gick bra i alla fall.

 Efter jobbet gick jag en dryg timmes koppelpromenad med hundarna, det var super, eftersom det fortfarande är ljust efter jobbet. SÅÅÅÅ skönt slippa gå i kolmörkret. Nu är det sängdags här, ska bara ta ut hundarna en sista gång. Gonatt

Måndagmorgon

Eller... förmiddag... snart mitt på dagen faktiskt. Om en halvtimme börjar jag jobba :) Morgonpromenaden avnjöts på skoterspåret. Gick samma vända som igår, och de flesta andra dagar åxå för den delen. Sååå härligt så det liknar ingenting. Solen sken, fåglarna kvittrade, hundarna var duktiga, ja... det var som i en film :) Väl hemkommen gav jag hundarna mat, åt frukost, kollade mailen, läste norran på nätet samt aftonbladet på nätet, betalade räkningar. Nu har jag kammat till mig och ska snart kränga på mig uniformen för att marchera iväg på jobbet. Tänk... i afton när man slutar, är det fortfarande ljust ute.... det ser jag fram emot :) Hade tänkt hinna filma lite träning med hundarna nu på förmiddagen, men tiden gick så himla fort. Hoppas ni får en bra dag i solen, och ni som inte har sol, hoppas ni får en bra dag i alla fall :) Gomorron

Små lätta fjunNu snöar det igen... det var väl onödigt!! Inte jättestora flingor, utan mer bara små fjun. På tal om fjun, idag har gullefjun åkt hem igen. Han är för söt :)  Han hängde med på en dryg timmes promenad på skoterleden i morse, han sprang lös hela vägen... de små benen :) 

Efter morgonpromenaden tränade jag hundarna en stund, håller på med tasstarget på Kelly för tillfället .. eller.. ja, vi tränar ju andra grejer åxå, men det är det nya som jag börjat med.

Senare på dagen blev det kurs i Flarken med Kelly, sen hem och vinka av Hannah som åkte hem idag... sen hann jag bara ut med hundarna innan det var dags för två timmars Zumba. Nu ska jag äta nåt och sen ut med hundarna igen, sen isäng.  I morrn är det arbetsdag igen.

Det är i stora drag vad den här dagen bjudit på. Naturligtvis har det även rymts saker som man knappt kommer ihåg såhär på kvällskvisten..   Visst är det lite trist förresten att mycket av det som händer under en dag, det lägger man lixom inte på minnet. Det bara passerar.... Massor av saker som sagts.... många bilder man får i huvudet under en dag.... tänker man aldrig på sen .. Det läggs lixom bara in i nån tillfällig fil i huvudet, sen raderas det. Nåja, en del grejjer är väl bra att de raderas, så man slipper tänka på dem igen :)  

Tänk så enormt mycket det ryms i en hjärna. Så himla mycket kunskap och färdigheter som finns samlade i en skrovlig liten blaffa.....    och HUR gammal är inte människan?  HUR länge har inte hjärnan funnits, Jag menar.... vi är så faschinerade av dator och fax .... eh... Tänk att all kunskap inne i hjärnan... väger bara som några fjun :)   

Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Fick en TVHar aldrig hört talas om att någon FÅTT en tv i present... av sin dotter... bara för att. Jag har världens bästa barn, det är jag väldigt medveten om, men att jag hade en dotter som är så generös och varmhjärtad som Hannah...

Hon åkte helt enkelt till stan och köpte en 42 tums platt-TV till mig i gåva. Vad säger man? Jag blev helt stum... mållös.. men nu när jag suttit och tittat på den medans hon är och jobbar, så har tårarna rullat på kinderna. Jag är SÅÅ rörd... SÅÅ glad... SÅÅ imponerad! Vad har jag gjort för att förtjäna mina barn? Det kan man undra.

Gokväll

Glädjespridare

Igårkväll, innan jag loggade ut från Facebook, skrev en bekant, en ytlig vän, en fb-vän till mig på chatten.

-Du är en riktig glädjespruta på ICA.
-Du är en riktig glädjespridare ska du veta.

Två meningar som betyder så himla mycket, som gjorde att jag somnade med ett leende på läpparna, och en känsla av jättestor glädje inuti.

Tänk så enkelt egentligen. Att tala om för någon att den är en källa till glädje kan göra en stor skillnad för den människan. Inte bara den dagen, utan en stor skillnad överhuvudtaget.  Jag menar, nästa gång jag går på jobbet, på måndag alltså, så lär jag inte vara bara 166.5 cm lång, jag lär nog ha vuxit och kommer att mäta åtminstone 168 cm. Så känns det.

Hannah kommer ju hit idag, och om allt går enligt planerna ska hon ha med sig en sak till mig :)  Vet inte än om det går att genomföra, så jag avslöjar inte vad det är, men Hannah ska köpa sin ömma moder en sak, och den saken är inte fy skam ska jag säga. Jag fotar och lägger in senare idag. :)

Ha en kanonbra lördag och fyll den med nåt värt.

Gomorron

Vänner

Bekanta, vänner, kompisar, fb-vänner, brevvänner (fanns förr i tiden när jag var ung) ytligt bekanta, bästa vänner, polare, tvillingsjälar

Kappvändare, falska människor, lögnare, svamlare, lismare, rövslickare, idioter, ovänner, fiender

Tänk så många olika slags människor det finns.....  En del människor är notoriska svamlare... En del människor har en tendens att tro att man finner sig i vad som helst, och hittar på ursäkter som man inte ens tror på även med välvilja och god tro.

Vad är en riktig vän?
Kan man lita på någon?
VAD gör en vän? Hur vet man att det är en .... vän?

Gokväll

Svajigt

Idag när jag vaknade kände jag att det var en sån där dag då man egentligen helst ligger kvar i sängen. Svajigt, gungigt... lite illamående... fel tryck inne i skallen....  Det gick ändå hyfsat bra att jobba, man stödjer sig ju mot en vagn oftast. Tog tidig lunch för att gå hem och tanka medicin, samt ta åksjuketabletter, som faktiskt hjälper riktigt bra mot yrselillamående.

När arbetsdagen var slut gick jag som vanligt hem, bytte om, tog ut hundarna på en 45-minutare på skoterspåret. Paddy hade mycket spring i sina långa ben :)  han NJUTER av att springa ! När vi kom hem fick hundarna mat, och nu ligger de och gnager grisöron. Själv har jag sprättat en kall öl, slantat upp lite ölkorv och salami.... Funderar på vad jag ska äta för middag... men det löser sig väl under kvällen :)

I morrn kommer Hannah och Milo hit. Hon ska jobba på OK i Btk i helgen, så hon ska sova här, och jag ska sköta om lille Gullefjun :)

Kvällen i övrigt blir LUGN.... få se om jag orkar se nåt på tv... vill helst ha ganska tyst och stilla när jag känner mig såhär ostadig... så vi får se.

Hoppas ni haft en bra dag, och att kvällen blir toppen :)

Gokväll

Trött och slutIdag har jag varit på utbildning i stan hela dagen. från 8.30-16.00 har det handlat om livsmedelshygien. Det var ett härligt gäng, och en kanonbra snubbe som utbildare, så dagen har gått så himla snabbt. Däremot är jag nu HELT slut. Jag kom hem kl 18., bytte kläder, gick ut med hundarna, gick på hundträffen där vi var jag, mina hundar och ett par till med sin hund. Det var jättebra :) :) :)   Alla skötte sig exemplariskt, och det var en bra start för Ziggy tror jag, att det inte var mer än En hund till. Nog för att han är van fler hundar än så från hundhemmet, men det känns ändå bra att börja i mindre skala. Den femte hunden som var där skötte sig åxå exemplariskt, så även deras ägare , ett jättegulligt par :)  Nästa torsdag borde det blåsa mindre kallt... hoppas jag i alla fall... så att det kommer fler på träffen. :)

Jag är helt slut.... ska försöka gräva ihop nåt att äta... vilket jag inte gjort än... sen ut med hundarna, därpå isäng. I morrn är det jobb igen, och fredagkvällar brukar jag vara HELT slut, fastän jag varit ledig torsdag.... så det blir faktiskt riktigt intressant att se hur jag är i morrn kväll. Kanske klarar jag mer än man tror :)

Nu ska jag mysa med hundarna en stund.
Gokväll

Mittiveckankväll

Då var onsdagen avverkad åxå. Dagen har bjudit på blandat väder, riktigt april-väder kan man säga. Ömsom sol, ömsom snö.

Efter jobbet tog jag och Pernilla hundarna med oss på en joggingtur. Det gick lite småtungt ikväll faktiskt, men vi sprang och småpratade, så det var trevligt i alla fall :)  När vi kom hem så klippte jag Pernilla lite, och slingade hennes hår. Vi satt och pratade, såg halv 8 hos mig, åt lite glass :) :)    Sen kom Jennika upp en stund så vi surrade ett tag innan båda tjerna åkte hem. Snart ska jag ut med hundarna på sista pinkrundan, sen ska jag krypa ner i sängen.

Mer kom jag inte på att skriva idag :)

Gokväll

LysandeKolla va häftiga färger det lyser ur ögonen på dem :)  ... skämt åsido. Jag har inte hittat hur jag kan ställa in på min nya kamera, så att jag slipper det där.

Då var tisdagen nästan över. En härlig dag på många sätt må jag säga. Det är så härligt att vakna kring 7, känna sig utvilad. (även om jag vaknade flera gånger under natten av blåsten. Jädrar, det lät som att taket skulle lyfta från huset.) När det är så ljust som det är nu på morgnarna, solen lyser, man hör fåglar som kvittrar, hundarna är hur mysiga som helst när man väcker dem, ... DÅ är det lätt att bli glad direkt man vaknar.

Morgonpromenaden blev en timme lång, och även om det blåste en del, så LÄT det mer än det kändes. Det var riktigt skönt. Jag hade med mig lite godis i fickan så jag stannade och körde lite kontaktövningar under promenaden. När vi kom hem igen gick jag ut på gården och tränade först Kelly och sedan Molly. Molly gör enorma framsteg, jag är imponerad över hur snabbt det går. Hon är lika kontaktsökande som Kelly, om inte Ännu mer. Paddy och Ziggy tränade jag inomhus, och de är inte dumma de heller :)   Mitt på dagen blev det en längre promenad. När vi kom in så duschade jag Molly och Ziggy. Molly var måttligt imponerad av händelsen, medans Ziggy NJÖT av att duscha. Svansen viftade till och med när jag spolade vatten på honom, det har jag faktiskt aldrig varit med om förut att en hund gör.   Nåja, efter duschen blev det lek med alla hundarna, sen mys i soffan. Ziggy var så trött så ögonen föll bara igen på honom.Eftermiddagspromenaden blev kort, jag gick en bit bort och släppte dem lösa på ett ställe där de springer och leker, gräver i snön, jagar varandra, varenda gång vi går dit  ser det likadant ut. Det ser ut som att de måste göra exakt samma rejs, likadant varje gång. :)

Nu har jag varit på träningen, har nyss kommit hem. Ska snart gå ut med hundarna en sista pinkrunda.

I morrn är det onsdag och jobb. Men jag börjar inte förrän 11, så jag hinner en lång promenad och lite träning med hundarna innan :)

Gokväll

Att välja glädje

Idag är en sån där dag då man inte ens behöver anstränga sig det minsta lilla, för att kunna välja glädje. Det har varit så många positiva händelser, leenden, glada kunder på jobbet. Dagen började strålande med en timmes promenad på skoterspåret med hundarna. Redan där väljer man glädje. Sen hinner jag knappt på jobbet förrän alla dessa härliga kunder kommer in. Tänk så många leenden man möts av under en dag. Så många roliga kommentarer, härliga skämt, genuint underbara människor som sprider glädje bara genom att komma in och handla :)   Jag försöker sprida glädje jag med. Försöker alltid ge alla kunder, om inte alltid en rolig historia eller en glad sång, men åtminstone ett leende och ett glatt ord. Det ger MIG mycket att kunna ge lite glädje. För någon månad sen hände följande: En man kom in på affären. Eftersom han och hans fru alltid brukar följas och handla (de är pensionärer båda två) frågade jag var frun var. Hon var hemma eftersom hon låg sjuk, svarade han. Hälsa henne från mig, sa jag. Veckan efter var de in båda två, och kvinnan tackade så Hemskt mycket för hälsningen. Det trillade tårar på hennes kinder när hon sa det. Själv blev jag mer imponerad över att gubben kommit ihåg att framföra hälsningen. När han fick höra det, började HAN åxå gråta och sa: DIG minns man alltid.

Flera kunder som kommer in, pratar om mina hundar, frågar hur många jag har, är imponerade över att de verkar så lydiga. Många gånger får jag höra det, och sånt glädjer mig. I fredags när jag gick ut med hundarna på lunchen, hade PRO sin lunch på Vestmans. Dessa superrara människor ÖSER lovvord över mig och mina hundar, och jag blir LIKA glad och rörd varje gång.

Idag var det en kvinna som uttryckte sin häpnad över att mina hundar aldrig verkar trassla ihop kopplen, att jag kan hålla alla 4 koppel i ena handen utan att de springer huller om buller. - De är duktiga, sa jag. - nej, sa hon DU är duktig.

Den unga kvinna här i byn, vars liv trasats sönder pga de anonyma brev jag tidigare skrivit om, skrev nu idag: Vad som än händer vill jag att du ska veta att du är en helt underbar människa!

Idag är en dag när det är LÄTT att välja Glädje.

Gokväll


Underbar söndag.Såhär bra började dagen. Alla hundarna samlade i sängen, mysproppar hela bunten. Milo har ju blivit stora killen, 8 månader, och börjar hänga med på längre promenader. Åtminstone när det är bra väder :)  vilket det ju varit idag. Det går så himla bra att promenera med hela flocken :) En dryg halvtimmes promenad med alla blev det.

Mitt på dagen var det Pernillas tur att ta hand om Milo, så när hon hämtat honom gick jag och hundarna en dryg timmes promenad i härligt väder. Sedan bar det av till Flarken med Kelly på vårt första kurstillfälle :)  Gud va jag är stolt över Kelly!  Det handlade ju mest om att ha kontakt med hunden, gå en slalombana, både mellan de andra hundarna, och en bana med koner.  Eftersom Kelly tittar på mig hela tiden och inte bryr sig om de andra hundarna så var ju det en enkel match. Eller... allt vi skulle göra var en enkel match och jag fick vara stolt HELA tiden! Kursledaren betonade flera gånger vilken bra kontakt vi har. I KNOW !! :)    Den här kursen kommer att bli jätterolig, för vi kommer ju även att få lära oss saker vi inte kan, givetvis, och eftersom instruktören vet att jag siktar på tävling, så kommer vi att få individuella utmaningar varje gång, med tanke på målet. De andra ekipagen får utmaningar utifrån SINA mål och förväntningar. Den ene deltagaren har nog som mål att hunden ska lyssna på honom överhuvudtaget.... och åtminstone titta på honom när han springer iväg för att träna inkallning. När ägaren sprang (instruktören höll fast hunden till en början) och ropade på hunden, så kollade hunden inte ens dit. När den slutligen kikade mot sin ägare, släppte instruktören hunden.... varpå hunden direkt sprang till en ryggsäck som låg en bit därifrån, och pinkade på den. 

 Ett annat ekipage vågar inte släppa kopplet, för då drar hunden iväg som en avlöning... Det tredje ekipaget har gått samma kurs en gång förut, men hon kände att hon behövde en gång till. Det skulle jag åxå känna om jag var hon.

Nåja, blir jättekul i alla fall.

När jag kom hem blev det en kortare promenad med hundarna, sen hade jag tänkt hinna äta innan Zumban, men det hann jag inte. Två timmar zumba, lika roligt som vanligt, och nu är jag hemma. Hundarna gnager märgben och jag ska kanske äta nåt... eller kanske jag struntar i det... har inte bestämt mig än.

Nä, nu ska jag i alla fall hoppa i duschen. Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll

Soliga söndag

Vilket härligt väder!! Har varit ute på morgonen med hundar x 5, och hade faktiskt klätt mig för varmt. Pernilla var nyss och hämtade Milo, då hon ska sköta honom resten av dagen. Själv ska jag ju till Flarken och första kurstillfället med Kelly :)  Rapporterar senare ikväll hur det var.

Ska äta lite, sen gå ut igen. Hoppas ni har en härlig dag ute i solskenet, och ni som inte har sol idag, hoppas ni har en bra dag ändå :)


TröttGud så trött jag är, ska jag rent måsta krypa isäng före kl 22 ?!  ja, det verkar inte bättre. Nu är Milo här, vi har gått några promenader, jag har jobbat med att klicka in honom, i övrigt har han mest busat runt med Kelly. Milo vill vara där Kelly är, så har det alltid varit. Han vill ligga nära, springa bredvid.. han gillar Kelly och ser henne som en adoptivmamma tror jag :)

I morrn är dagen då jag börjar kurs med Kelly. Jag ser verkligen fram emot det. Det ska bli hur kul som helst.

Nä alltså... jag fungerar knappt.... jag är så himla trött. Måste nog vika in ögonlocken. Var nyss ute med hundarna... nu går vi och lägger oss. Väl mött i morrn.

Gokväll

Är du vaken?

Klockan är 06.40 och jag är inne på andra koppen. 8.30 kommer Pernilla och hämtar mig, ska iväg in till stan och hämta Hannah och Lukas bil, samt lille Milo :)   Milo ska vara här tills i morgon och vi ska ha såå roligt :) :)

Jag ska ta många kort så ni får se så himla fin han är. Han har fått så himla mycket päls, långhårig har han rent av blivit.

Ett par minusgrader och tämligen grått är väderrapporten just nu. Men som alla vet, den här årstiden växlar det snabbt, så hux flux är det klarblå himmel och sol. På  tal om sol, snart är balkongen klar, och gud va fin den blir. Ska fota den åxå och lägga ut. Snart kan man sitta därute med kaffekoppen och alla hundarna och bara njuta :) :)

Nu ska jag njuta färdigt av kaffet jag har i koppen, sen ska jag gå ut med hundarna. Vi hörs mer senare idag :)

Gomorron


Kan det vara så?

Kan det vara så illa att när man skriver om människor som mår dåligt, när man skriver om dåliga saker som händer, när man skriver om att någon människa gjort nåt illa/far illa på ngt sätt.... Då stiger läsarsiffrorna?

Kan det vara så illa att verkligheten ser ut precis som kvällstidningarna och veckotidningarna basunerar ut, rubriker ger läsare?

Kan det vara så, att när jag skriver om dåliga saker som hänt här i byn, då vill många läsa, medans när de inser att jag bara skriver om mina hundar och mitt vanliga liv.... då är det inte lika intressant?

Självklart är inte mitt liv intressant för någon annan mer än möjligen mina barn och mina brorsbarn. Inte mitt vardagliga liv i alla fall.... och nåt annat har jag inte :)
Men bevisligen så var det mer intressant när jag skrev om brevet, om att någon mår dåligt, att något hänt.

ÄR det så att människor är mest intresserade av tragedier, incidenter, intriger, när någon gör bort sig eller när något är dramatiskt?  Varför isåfall?

Jag hade över 100 läsare ett par dagar när det handlade om brevet osv. Nu är det tillbaka på kring 45. Ganska stor skillnad ... sidvisningarna har krympt från 260 till 120.

Vad säger det oss?

Det säger oss bla att vecko- och kvällstidningarna vet PRECIS vad de gör, och varför. Ganska intressant faktiskt. Det här att människor mer eller mindre gottar sig i att andra har det dåligt. Människor vill gärna vara delaktiga när det händer dåliga saker. Ta tex om brandlarmet går.... då följer en karavan av intressenter för att se vad och var det hänt. Intresset är på topp. Nyfikenheten är gränslös.  Eller är det bara för att DÅ händer i alla fall NÅT?

Skulle det vara samma pådrag om det vore nåt positivt som hände?  Eller är människan så att det är mest intressant ifall det händer nån annan människa nåt negativt? Jag påstår inget, jag frågar.  Är det så att sorg binder fler människor tillsammans, än vad glädje gör? Nu är jag tillbaka i tankarna kring alla katastrofer. Binds vi mer ihop av katastrofer? Det är ju för tragiskt isåfall. När jag tänker efter så är det ju mer sammanslutningar när det händer nåt negativt, än när det händer nåt positivt. Det enda positiva på senare tid, MÅSTE väl vara mer än prinsessan Victorias bröllop? eller? Har det inte varit NÅT mer positivt i Sverige? Melodifestivalen?? fniss... skämt åsido... nog måste det väl finnas MER alla kan samlas kring i glädje?

Är det så illa att vi mest samlas kring negativa händelser..... då vet jag inte.....  upplys mig!!

Gokväll

Till alla hundar på Triple A

Tjena, Ziggy här. ja, för er som inte vet att jag bytt namn sen jag flyttade till Sverige, så hette jag Chulo när jag bodde på hundhemmet hos er. Hur har ni det därnere? Det känns overkligt att ha flyttat ifrån Spanien och hamnat i kalla Sverige. Ni skulle bara veta hur jävla kallt det är, och vilken mundering man behöver för att kunna gå ut.Det är ingen lek!!! Det är massor med snö här, som mina låtsassyskon verkar älska... eller... syrran Molly är sådär lagom förtjust, men de andra galenpannorna är helt vansinniga i att dyka och gräva i snön. Måtte jag aldrig bli sån!

I övrigt, förutom kylan, har jag det bra. Jag sover i säng på nätterna och det är hur mysigt som helst


Här i Sverige promenerar man nästan hela tiden. Eller tränar på olika saker. Jag har lärt mig: Sitt, ligg och söka goda matbitar som matte gömmer. Jag vet inte om hon verkligen TROR att det är svårt att hitta dem... men hon får väl hållas och tro att hon gömmer dem bra. Det är ingen större utmaning att hitta dem dock...   Hon verkar åxå så löjligt nöjd över att jag går bra i koppel. ..... Hello....  klart jag går lite bakom... jag menar... JAG hittar inte här än, och vart fan ska vi? JAG har ingen aning, självklart går jag bakom.  Jag har märkt att mina "syskon" inte har någon koll heller, för de springer som dårar, men bara en kort bit, sen måste de komma tillbaka, sen springer de, sen kommer de tillbaka... jag menar... ORKA!!!  De är helt energiska. Ja..... förutom Molly då.... hon håller mitt tempo....  Hon är coolPaddy, brorsan, han är faktiskt åxå lite cool... han är lite... jag vet inte vad det heter på svenska... layd back typ ...

De enda gångerna han överhuvudtaget öppnar munnen, är när man råkar röra honom när han vilar. Vilket är HELA TIDEN. Gud va han slappar. Ute springer han.... men kommer tillbaka som ett litet barn när matte ropar förstås... men inne.... Han vill ju bara VILA... Nåja... han får hållas. Jag är inte så mycket för tempo jag heller.

Syrran Kelly är lite fisförnäm, för hon ska börja KURS med matte på söndag. Hon är så jädra stöddig över det.Nåja, hon får åxå hållas. En vacker dag ska matte ta MIG på nån kurs åxå, då blir det JAG som glänser :)

När det kommer folk blir jag skeptisk. Det finns en låt som ringer i mina öron när det kommer någon: They´re coming to take me away, aha, they´re coming to take me away..... och vet ni, det kan ni FETGLÖMMA att någon skulle kunna ta mig härifrån, nänä.... Även om matte borstar mina tänder, smörjer min mun med olja, drar ut mig i kylan på promenader.... så stannar jag här. 

Min matte insåg nog snabbt att jag är av nobelt slag. Ta det här med skitandet. ... fasen man fryser ju arslet av sig av att skita ute.... och matte hade ett rottingbord.... med glasskiva på,  så jag la upp dem lite på bordsskivan, så hon skulle kunna ta bort dem lätt


Men det var nedra svårt att få upp hela korven på glaset.....

Jag la då upp korvarna på tvbänken...  det kom dock aldrig med på bild. Men vet ni, jag tror att matte tycker att jag är för fin för att skita på rottingbord och tvbänkar.... för hon har lagt fram ett silverfat som jag får skita på.Hon hade till och med ställt dit några ljuslyktor... men de tog hon bort inför fotograferingen.
Kom igen nu alla polare på Triple A, Gör ert bästa för att impa på svenskar... här skiter man på silverfat, ni MÅSTE flytta hit :) :)

Er gamla polare Ziggy.

Alla sover utom jagDå var det fredag. Klockan är strax efter 7 och jag har varit ute en sväng med alla hundar. Milo är här åxå, han och Hannah har sovit här. Hannah sover än, och hundarna hoppade upp i sängen och somnade om igen de åxå efter att ha fått mat. Jag dricker kaffe och ska snart börja fixa frukost. Idag börjar jag jobba 8.30.

Gång på gång får man bevis för att livet ändrar riktning. För en del handlar det om sjukdom och dödsfall, för en del handlar det om svek och förstörd tilltro, gemensamt är de krossade drömmarna. Planerna man hade, målen, den utstakade och planerade framtiden. Hux flux finns det inte kvar någonting av det. Allt är bara.... borta.

När allt bara försvinner, mitt framför ögonen på en, hur hanterar man det? Hur byggs nya drömmar upp? Kan man drömma igen eller tvivlar man på att det löns drömma?

Tänk vad finurligt det ändå är... för efter en tid så orkar man planera och drömma igen. Det är inte FÖRMÅGAN att drömma som försvinner...

Det tar TID att komma igenom den process det innebär att ha förlorat fotfästet, vare sig det är dödsfall, sjukdom, svek. Processen blir densamma...  

Jag känner med er som är inne i denna process just nu. Men kom ihåg: Processen är inte slutet på något, utan början på något nytt.

Det som är detsamma vare sig man är inne i en process eller inte, det gäller att göra bra val.

Gomorron.

Gomorron

Efter en natts något skruttig sömn är det så dags för en ny dag. Solen skiner från en blå himmel, det är 7 grader kallt, har precis varit ute på morgonpromenaden med hundarna, gett dem mat, tagit sista slurken kaffe som fanns kvar i perkulatorn.

Idag blir en dag med träning för hundarna i huvudsak. Ikväll är det torsdagsträning med hundar tillsammans med andra som vill komma och träna sina hundar :)  Hannah har tänkt komma med lille Gullefjun åxå :)

I övrigt att fylla denna dag med, blir nog mest av allt ingenting alls :)  Kanske kolla nåt program på datorn som man missat. Jag har tex aldrig sett "Solsidan" som alla pratar sig hesa om. Kanske dags att se ett avsnitt för att få klart för mig vad det är jag missar varje vecka.

Måste försöka få tag på en bil till på söndag åxå. Jag ska ju till Flarken på kurs med Kelly, så jag måste ta mig dit. Det här är nackdelen med att vara utan bil. Oftast behöver jag ingen bil, men en sån här gång MÅSTE man ju verkligen HA det.  Löser det sig inte så måste jag väl gå. Är väl inte mer än 3 mil, så startar jag bara i god tid ska det gå. ... förutsatt att vädret är hyfsat förstås.

Nä, nu ska jag laga lite frukost här innan jag drar igång dagen på allvar.

Ha en bra dag!
Gomorron

Är det sommar snart ?Än är det vinter kvar, men tiden går fort, snart är sommaren här. Det gäller att vara vaken och alert och hinna njuta hela tiden FRAM till sommaren åxå. Hänga med på när vinter övergår i vår, när snön måste ge vika för värmen, när värmen får allt att grönska... ahhh....   men nu är det onsdagkväll, och i morrn är det torsdag. Jag är ledig i morrn och ska prova reikihealing. Det ska bli festligt!

Livet är inte rättvist, det lärde jag mig när jag gick Edelvik folkhögskola. Vi hade haft prov i fysik och gick igenom provet. På en fråga hade jag och en klasskamrat svarat likadant, men jag fick inte full poäng, vilket min klasskamrat fick. Klart jag blev arg och ifrågasatte hur läraren hade rättat, jag ville åxå ha full poäng. Vad jag vill lära er, sa läraren, är att livet inte är rättvist. Jag fick inte fler poäng men lärde mig att livet inte är rättvist.

Livet är inte särskilt logiskt heller. Det hjälper inte att man alltid gör sitt bästa, äter bra, är snäll och ordentlig, laglydig, miljövänlig och klimatsmart.....  man kan råka ut för en olycka eller en sjukdom och dö ung ändå. Det är inte bara idioter som drabbas av våld eller hemska händelser, som man ibland skulle önska, utan även snälla förnuftiga människor drabbas. En del lever så rätt de kan men får cancer och dör, En del misshandlar sin kropp med droger, cigaretter, alkohol, men lever tills de är gamla.  En del får inte ens chansen att födas innan allt är över.....  

Eftersom man aldrig vet vad som händer eller när det händer, om man tillhör de som blir över 100 och fortfarande kan lösa korsord och brodera, eller om allt tar slut mycket tidigare, om man blir sjuk och sängbunden eller om man råkar ut för en olycka ....   Eftersom man aldrig vet, så är det lika bra att leva varje dag fullt ut.  Det är lika bra att vara generös mot andra, snäll mot sig själv och inte låta ovidkommande saker ta energi, som man bara mår dåligt av.

Eftersom man aldrig vet så kan man åxå kosta på sig att hjälpa någon som behöver hjälp. Man kan kosta på sig att göra livet lite lättare för någon som behöver det. Man kan faktiskt rädda någons liv bara genom att vara lite medmänsklig. Ibland räcker det att låna ut ett öra till att lyssna med, och en axel att gråta mot. Ibland räcker det.

Gokväll

Ett skov är ett skov

Känner mig som överkörd av ett tåg... eller en lastbil i alla fall. Tänk att man, trots att man levt med Meniére i så många år, nästan blir överraskad över hur slut man blir när man är inne i  ett skov. Jag har ju mått så himla bra sen i mitten på december, så jag hann ju vänja mig vid att känna mig riktigt bra. För lite drygt två veckor sen märkte jag att trycket i skallen ökade, tinnitusen ökade.... kände att det var dags igen.  Låg ju i yrsel natten mot måndag....  och trots att man ligger då och kvider att man inte orkar en gång till.... så gör man ju bevisligen det, för här står jag ju :)   Yrseln är över, men skovet är inte över för det. Nu hoppas jag ju bara att det inte behöver komma fler yrselanfall, utan att det lixom klingar av. Äter maxdos medicin och hoppas... mer kan jag inte göra.

Är på benen i alla fall, och det känns som det viktigaste, så att hundarna kommer sig ut. Ska strax gå iväg på morgonpromenaden. Kelly och Paddy ligger i solstrålen i soffan, Molly och Ziggy ligger här på sängen bredvid mig. De har inte riktigt vaknat än, och ligger in i det sista, tills jag säger att vi ska gå ut. Blir väl ingen större acceleration då heller, men de vaknar i alla fall och sträcker på sig.

Dagarna går.... läggs till varandra...  jag hoppas att tid ger positiv verkan till er som mår dåligt av olika anledningar. Ofta tar det lite tid innan man kan tänka klart, när man varit riktigt riktigt arg, när livet blivit inkastat i centrifugen och snurrats runt så man varken vet ut eller in längre. Tid kanske inte läker alla sår..... tid är kanske inget plåster... men tid kan vara som balsam är för ett riktigt risigt hår- gör det möjligt att reda ut kaoset.

Hoppas ni får en bra dag allihop. Kom ihåg att göra bra val. Kom ihåg att DU är KUNG över din dag!

Gomorron

Abrupt slut

Det känns som att dagen tar slut så abrupt på nåt sätt.... jag vaknade i morse kl 7...  har hunnit med en hel del, tränat med hundarna, promenerat, tvättat lite, lunchat med Pernilla, ätit, druckit kaffe, timme har lagts till timme i sakta mak på nåt sätt. Sen blev det aftonspromenad med hundarna, jag tänkte faktiskt när jag gick att: Tänk vad ljust det är och klockan är över 16 :)   Kom hem 17.30, åt lite.... fipplade vid datorn.... laddade hem spotify av någon anledning.... (kommer förmodligen aldrig att använda det men ändå, man känner sig ju lite mer uptodate om man har Spotify ... )   Sen var det dags för träning, och NU är dagen hux flux slut. De sista timmarna gick på nåt sätt mycket snabbare än vad timmarna gjort tidigare idag. Läste på Aftonbladet att dagarna är lite kortare pga katastrofen i Japan....  vi snurrar snabbare.... hemskt va!

Strax dags för sista pinkrundan med hundarna, sen är det hopp isäng som gäller. I morrn är det jobb, men börjar inte förrän 11, hoppas att det inte är så kallt på morgonen, skulle vilja både ta en längre promenad, och hinna vara ute och träna hundarna. 

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni tänker er för hur ni beter er mot varandra.

Gokväll 

-17 igen

Men oj, det var väl onödigt att det skulle bli närmare -20 igen!   Jag och hundarna hade ju börjat vänja oss vid de milda temperaturerna... men det är väl så att man måste få en slägga i bakskallen ibland för att hålla sig alert.

Dricker mitt morgonkaffe medans hundarna fortsätter snusa i sängen. Kelly gör som hon gjorde förra våren och sommaren, kilar iväg in till rummet för att ligga i solstrålen som hamnar i soffan på morgonen. Nu hade det visst inte hunnit dit någon, så hon kom tillbaka till sängen :)

Hoppas temperaturen mildrar på sig, så att promenaderna blir både långa och härliga. Ska även träna med hundarna var för sig. Fortsätta träna Paddy på att öppna köksluckan, träna Ziggy lite allmänt i sitt och ligg så att det sitter i ryggmärgen på honom, Molly ska jag träna ute på ica-parkeringen om det blir mildare idag.  Hon har ju visat sig vara den som håller sig allra närmast vid promenaderna. Hon har ju inte lika stort behov av att springa som Kelly och Paddy, utan verkar trivas nu när Ziggy kom, de två lunkar bredvid mig medans de andra rejsar fram och tillbaka. Paddys inkallning är verkligen klockren, hade väl aldrig trott att han skulle bli så lyhörd, hoppas det håller i sig när snön försvunnit åxå :)

Tredje koppen, sen ut en kort sväng med hundarna. Ha en bra dag och ägna en liten tanke åt att Allt ni gör idag, kan få stor betydelse en annan dag.

Gomorron

vit, grå, gul, svart, VAD?

Ibland är det ok att ljuga... ibland inte. Ibland skrattar folk åt ett ljug, ibland blir de rasande. Ibland är det befogat med en vit lögn, ibland betyder en lögn att liv slås till spillror.

NÄR är det ok att ljuga, och om VAD? VEM bestämmer om det är lite kul, skämtsamt eller katastrof att ljuga?  VEM avgör om det är en vit, grå, gul, svart eller blå lögn?  Är det allmänt vedertaget eller vad? Isåfall har jag missat en hel del, och skulle bli jätteglad om någon kunde upplysa mig.

Jag är i alla fall jävulskt trött och ska krypa isäng så fort jag varit ut med hundarna. Det är inte någon lögn. Det är inte ens överdrivet, utan dagens sanning.

Gonatt

över 100 läsare idag

och bara EN kommentar.... det är usla odds.... fniss


Ja hörrniAtt livet är en ständig källa till överraskningar, positvia händelser, tragedier, katastrofer, jobbiga dagar, lätta dagar, det känner nog alla till. Vissa dagar spritter det i benen, man studsar upp på morgonen med solsken i blick... vissa dagar har man drabbats av ett skov av meniére så man ligger pall. Jag vaknade halv 2 inatt av en yrselattack. Fy fan säger jag bara. Även om det inte har samma dignitet som en jordbävning, eller samma katastrofala följder som en tsunami... så visst fan känns det som att man inte ska orka....

I afton kom jag på benen... tidigare idag har jag stapplat nerför trappan och släppt ut hundarna på gården bara. Är otroligt tacksam att jag kunde komma nerför trappan. Fråga inte på vilket sätt, och hur jag bar mig åt. Det är bara att konstatera att hundarna kom sig trots allt utanför dörren, vilket var det primära.

Kl 17 var jag på benen och kunde ta en promenad med hundarna, gick på skoterspåret så att de kunde springa av sig. DET var lycka just då.

Jag är trött... fruktansvärt trött... men det är väl inte alltför synd om mig. Jag kan både prata och gå, äta, dricka och gå på toa. Mitt hem står kvar och i morrn är en annan dag.

Väl mött i morrn. Nu blir det tvsoffan.

gokväll

Självklart

För att svara på kommentaren jag fick på mitt förra inlägg:

Självklart har man rätt att bli både arg och besviken när någon gjort något dumt. Har någon gjort något dumt mot MIG så blir jag till och med rasande förbannad. Jag kan även bli besviken på någon som gör något dumt mot någon annan.... men det var inte riktigt DET inlägget handlade om.

Jag kan dra det lite snabbt igen. Jag fick ett brev på posten, som handlade om en person jag vet vem det är, men känner henne inte. Umgås inte med henne. Vet vem det är och tycker att det är en glad och trevlig person.

I detta brev, skrivet av en anonym, anklagades denna kvinna för saker som jag inte har ett smack med att göra. HUR brevskrivaren gjort urvalet och bestämt att JAG ska ha ett sånt brev, kan jag för mitt liv inte begripa.

Visst kan jag tycka att den det gäller gjort fel... och?  Vad förväntar brevskrivaren att jag ska göra?  Jag VÄGRAR ställa upp på lynchstämning och häxjakt mot någon som inte gjort mig något. Mig veterligen är INGEN felfri. INGEN har levt sitt liv utan att såra andra, gjort dumma saker mot någon.... Ska ALLA lynchas?  Vi kanske ska börja skriva anonyma brev om alla vi känner som gjort dumma saker, och sen posta de breven till x antal runt om där denna människa bor.. bara för att upplysa dem om att DEN människan har gjort något dumt. Förstår du så vansinnigt och korkat?  SÅ GÖR MAN BARA INTE. Man vänder sig direkt till den det gäller, vänder sin besvikelse och ilska till personen som gjort något dumt... INTE TILL ANDRA som inte har med det att göra.

Till och med mina bästa kompisar, som jag ALDRIG skulle överge på något sätt, har gjort fel någon gång, gjort saker de kanske inte borde gjort.... men jag skulle ALDRIG vända dem ryggen eller lyfta deras fel och brister inför andra människor.

Vad gäller andra människor som man inte känner väldigt väl, så ska man aldrig tro att man vet hela sanningen heller. ALLA har sina problem, svackor, både i livet och i förhållanden.. Inte ska väl deras bekymmer basuneras ut för alla bara för det??

Jag hoppas att du anonym som kommenterade mitt förra inlägg, förstår lite bättre vad jag menar nu. JAg säger alltså INTE att man inte får bli besviken och arg, men det finns gränser för hur man beter sig.

Gomorron

HEJ Ziggy :)Söndagen är slut. Jag fixade både en 1.5 timmars promenad mitt på dagen, och två timmar zumba nu ikväll. Det trodde jag faktiskt inte i morse när jag klev upp... men det gick :)  Snart är det sängdags och jag ska ta min kopiösa tinnitus och gå isäng.

Jag funderar kring det här brevet som jag skrivit om tidigare. Funderar även kring hur människor tänker och beter sig mot andra. Funderar kring det här med katastrofen i Japan. Funderar kring Titanic, tsunamin, Estonia.... jordbävningar, flodvågor, bränder och andra katastrofer.

Låt oss säga såhär: När en människa som står mig nära dör. Är min sorg mindre, mindre värd, om den personen dör på sjukhuset eller hemma ... än om personen dött i en katastof där flera dött?

Eftersom INGEN är felfri.... kan det då vara rätt att döma ut en person pga ett fel denne gjort, och förbise de bra sidorna den människan har?  Har ALLA rätt att döma?  Hur kommer det sig att JAG, trots mina brister och fel, synder och galna beslut.... inte är kapad vid fotknölarna av andra?  Eller är jag kapad utan att veta om det pga att människor inte vågar tala om för mig vad de säger bakom min rygg?

JAG har gjort saker i mitt liv som jag ångrar... är det unikt?  JAG har sårat andra, både medvetet och omedvetet... är jag hemsk?  JAG har tagit beslut som kanske inte blev rätt  mot de jag älskar... ska jag straffas av ALLA?  JAG lär mig nya saker varje dag, ändrar uppfattning om saker, men den inneboende styrkan, synen på värderingar, etik och moral, står sig nog år efter år... däremot har jag lärt mig att saker och ting sällan är så enkla och okomplicerade som man skulle vilja att de var. Så tror jag att sanningen är för de flesta....   Man gör fel, man har brister, man är inte så bra som man skulle vilja vara.... men man duger. Visst duger man?! Visst är det mänskligt att inte vara så jävla perfekt!? ALLTID.

Kring dessa katastrofer runt om i världen tänker jag: Det är fasansfullt. Alla dessa människor som förlorar sina hem, sina nära och kära.... men.... varje dag, varje minut, är det NÅGON ...... till och med här i sverige..... som förlorar någon som står dem nära.... förlorar sitt hem i en brand.... förlorar sitt ofödda barn.... DERAS sorg och katastrof är LIKA svår och obarmhärtig som alla andra katastrofer. Enligt mig alltså. Inget som någon annan behöver instämma i. Det är HELT enligt mig. SÅ tänker jag en kväll som denna.

När jag säger: Fyll dagen med nåt värt, eller: Ta bra beslut..... så tänker jag: Fyll dagen med något som är värt FÖR DIG, något DU mår bra av. Ta bra beslut FÖR DIG. Ingen annan ser till att fylla din dag med bra beslut... det har DU makt och ansvar att göra.

Gokväll.

TvärdödaDagen blev innehållsrik för hundarna. Morgonpromenad på 45 minuter startade vi upp dagen med. Efter det fick hundarna mat och jag drack kaffe och åt frukost. Efter det så tränade jag hundarna en stundEfter lite div träning så gick vi ut på en tretimmars promenad i makligt tempo. Ingen fick springa lös och jaga på, utan alla fick gå med slakt koppel i tre timmar. Helt underbart avslappnande :)  Solen sken från en klarblå himmel, det var knäpptyst... helt makalöst!

Efter promenaden fick hundarna var sitt märgben att tugga på, sedan en promenadrunda före maten.... sen dess är de helt utslagna. De sover gott de små liven :) medans jag dricker ett glas vin och tittar på tv. Snart ska vi ut på sista pinkrundan, sen gör vi en tidig kväll, det har varit en innehållsrik och härlig dag :)

Ha en fortsatt bra lördagkväll!

Gokväll

Titta, solen :)Vilket härligt väder det är idag! Klarblå himmel, full sol, endast några minusgrader. Det är som balsam för själen :)  Jag promenerade Före kaffet idag, så nu blir det kaffe, sen lite frukost, sen blir det nog att vara ute och gå hela dagen tror jag. Ska svänga runt med dammsugaren en stund, ner och starta torktumlaren igen så att duntäcket blir torrt någon gång, men i övrigt blir det nog att vara ute.

Ska givetvis jobba med hundarna åxå, vore ju konstigt annars :)

Ha en bra lördag och kom ihåg att försöka göra de bästa valen!

Gomorron

Fredagkväll

Känner igen rubriken... inte så länge sen jag skrev den.. inte kan det väl vara en hel vecka sen?

Nu är i alla fall arbetsveckan slut. Det har snöat inatt och idag, så efter jobbet blev det INTE skoterspåret som promenad med hundarna. Jag gick på vägen upp till slalombacken, vände och gick hem igen. Det får hundarna nöja sig med i promenadväg i afton. Med tanke på hur de ser ut just nu så har de inget att invända.

Well.... finns säkert många djupa tankar ikväll.. men för tillfället får det räcka med dessa bilder. Jag är helt slut, som vanligt på fredagkvällarna. Hundarna är trötta åxå, så vi gör kväll nu. Ska dra i mig sista klunken i vinglaset, gå ut med hundarna, fixa tänderna på mig och ziggy, smörja mig och nämnda hund, sen isäng. Ha en fortsatt bra fredagkväll ni som orkar. :)

Tidig fredagmorgon.Då var det fredagmorgon igen. Hundarna är såå trötta när väckaren ringer 06.15 .. ja.. de sover fortfarande och klockan är 07.05  De är helt enkelt inte direkt morgonpigga. Passar fint att få sitta och dricka sitt kaffe i lugn och ro, precis som jag vill ha det.

Inatt har det snöat, och det snöar fortfarande. Man VET att det ska komma mer snö när vi bara är i början på mars, men man blir lika fullt lite besviken. Man vill ha vår NUUU  ... fast.. tålamod är till för att prövas, så det är bara att gilla läget och vänta ett tag till. Under tiden, medans man väntar, får man fylla tiden med annat som är kul. Jag håller ju på att lära Kelly och Paddy nå kuliga grejer, bara för skojs skull. Paddy ska öppna köksluckor, och Kelly ska gå efter och stänga dem. Ska filma och lägga ut när det är inövat :)

Strax dags att väcka hundarna och gå ut en sväng. Sen in i duschen, på med uniformen, och iväg till jobbet. Ha en bra fredag allihop!  Och kom ihåg: Deppa inte för att våren kom av sig, passa på att göra andra saker som man gärna hoppar över när våren Väl kommer :)

Gomorron

IdyllIdag har jag verkligen haft tid att tänka på saker och ting. Var ute och promenerade med hundarna, först morgonrundan 45 minuter, sen två timmar mitt på dagen, sen aftonrundan 45 minuter. Hundarna springer lösa, solen skiner, det börjar vara vår, fåglar kvittrar, jag mår hyfsat bra.... jag är lyckligt lottad och jag bor i årets by :)    MEN.....

Ioch med gårdagens händelse med brevet, som de flesta hört och sett mig skriva om på facebook bla, så väcks på nytt tanken om hur vi behandlar varandra. Att försöka förstöra, krossa, förnedra, göra illa.... varför gör man det?  Om det handlar om att någon gjort mig något ont, javisst låter jag den människan veta det, tro inte annat! men varför blanda in andra människor i något som inte har med dem att göra? Varför försöka få andra att hänga med i någon slags häxjakt?

En del säger: ja, skitsnack får man ta om man bor på ett litet ställe. Va?! nåt så oerhört korkat. Det borde väl vara precis tvärtom. På ett litet ställe tar man väl hand om varandra, ställer upp på varandra! Nu har jag faktiskt känslan just i det här fallet med brevet, att det är precis vad som händer, att vi ställer upp. Jag hoppas att jag känner rätt.

Att sprida rykten, snacka skit om någon, att frysa ut någon....  det är hemskt att måsta se att det händer bland vuxna människor, var man än bor. Om INGEN gick med på att snacka skit eller sprida rykten, skulle det ju aldrig vara något problem, för ingen skulle ens börja. Om ALLA gick med på att vara EMOT sånt.... Om ALLA insåg att istället för att hata så kan man bara låta andra vara... jag menar, alla kan ju inte älska alla... men de man stör sig på kan man helt enkelt bara låta vara. Man BEHÖVER inte prata skit eller göra illa... man kan bara.... låta vara. 

Att vara storsint är en  gåva sägs det. Skitsnack säger jag. Att vara storsint kan man välja att vara, sen är man det. Behöver man träna lite innan man kan vara det fullt ut, så tränar man tills man är det. Anser Jag.

Det handlar om att Välja vilken slags person man vill vara. Jag har svårt för människor som säger: sån är jag! Som att man inte hade någon som helst möjlighet att ändra sitt sätt att vara, som att man inte hade den minsta chans att vara på något annat sätt. Vilket bullshit!

VILL man att människor ska respektera en, och anse att man är ärlig, rättfram, tydlig, generös... ja, då gäller det att man faktiskt ÄR ärlig, rättfram, tydlig och generös.

VILL man att människor ska tycka att man är en skitstövel, en lögnare, en falsk, bitter jävel... ja då är det bara att vara just en skitstövel, en lögnare, en falsk och bitter jävel. Svårare än så är det inte. 

Vi har mycket att lära av hundarna. De är ärliga, de hymlar inte, man kan lita på att är de skitnödiga så skiter de. Var de än befinner sig. DET är skönt . Inget hyckleri. Rakt på sak.  TYCER de att man är en bra ledare så följer de. Inget vel, inga svek. inget bullshit. Visar de med hela kroppen att de är lyckliga, då ÄR de lyckliga. Det kan man lita på.

Skönt att kunna lita på någon.

Bygdsiljum är årets by. JAg är stolt över att bo här. Hoppas vi alla kan hjälpas åt att ta hand om varandra!

Gokväll

Härlig dag!Idag genomförde Ziggy sin första tvåtimmarspromenad :)  Han fick springa lös första timmen, men sen fick han gå kopplad, då jag inte vill att han överanstränger sig. De andra har ju ork och kondis till att springa flera timmar, men sista halvtimmen blev det rätt makligt tempo på samtliga. Nu ligger de och sover som små stockar. När de sovit ett tag till ska vi träna lite :)

Ikväll ska jag och Pernilla ut och springa, då tar jag bara Paddy med mig. De andra får mysa i soffan under tiden :)

Nu blir det en kopp kaffe, sen en sväng till tvättstugan.

Ha en bra eftermiddag!

Jävla idiot

Jag hoppas att den människa läser min blogg, som postat brev till mig, som handlar om en annan människa här i bygdsiljum. Hur är du funtad? Hur kan någon vuxen människa (utgår ändå från att det är en vuxen... kanske är för mycket att utgå ifrån) bete sig på det sättet?

Bakgrunden är att jag idag på posten fick ett brev. Adresserat till mig, fönsterkuvert och allt... och innehållet fick mig att totalt flippa ur. Brevet innehöll grova anklagelser gentemot en annan människa, en ung kvinna här i bygdsiljum. VEM i helvetet tar sig friheten att sprida dessa anklagelser?? Vi 'är flera som fått detta brev. VARFÖR?? För att förstöra för kvinnan i fråga? För att delge oss andra?? Hon är knappast en fara för någon annan, hon vanvårdar inte djur, hon är hur bra som helst!

Jag finner inte ord för att beskriva den avsky jag känner gentemot den som skrivit. Jag kommer ALDRIG att tolerera skitsnack, ALDRIG att hjälpa till att bedriva häxjakt, ALDRIG att bete mig på det låga sätt som brevskrivaren hoppas. Tvi vale för dig brevskrivare. SKÄMMES TAMMEFAN !!!!!!

Tisdagefterträning.

Då börjar tisdagen ticka mot sitt slut. Vilken härlig dag det har varit :)  Flera plusgrader, snön sjunker ihop snabbt nu. Skoterspåret, som var hårt i morse, var jättemjukt på en senare promenad under dagen. Såna här dagar blir det rätt mycket promenerande, så jag är glad att Ziggy redan fått upp ngn form av ork så han hänger så glatt med. Han har slutat vagga fram i passgång, utan fått spänst och schwung i steget, härligt att se :)

Träningen med hundarna fortsätter. Kelly har börjat med nostarget förutom ingångar och övrigt som vi håller på med. Molly tränas mest i position och sitt/ligg ännu. Man ser verkligen hur olika de är hundarna. Kelly, Paddy och jag tror Ziggy åxå, är väldigt lätt att shaping-träna. De tänker, räknar ut, provar, bjuder till för att få belöning. Molly sitter mest och tittar i ögonen, och verkar inte förstå ett smack av att man lagt ut en post-it-lapp till exempel.  Hon kan sitta 10 minuter och titta mig i ögonen utan att ens visa en tendens till att göra nåt med lappen, utan väntar. Hon väntar och väntar. Kelly och Paddy tittar i ögonen, men när de inser att det behövs mer för att få belöning så börjar de prova sig fram. KUL !! Därför tror jag att Agility kan bli nåt för Molly, där man visar henne hindren, så hon får klart för sig vad hon ska göra. Det där med att tänka själv kanske inte är hennes grej riktigt :)  Det är så himla roligt att studera dem och se deras olikheter, se hur de fungerar, både ihop och var för sig.

Nyligen kommit hem från core-och styrketräning. Såå tung man känner sig i kroppen ibland!! Herregud, man har fullt upp med att lyfta sin egen vikt. Nåja, det ska väl gå lite tungt ibland :)

Nu ska jag äta mig nånting tror jag, sen kanske se nåt på tv. Sitta i soffan och mysa med hundarna är alltid trevligt :)

Gokväll

å herregud så trött

Nu är jag på väg isäng å det snaraste ... ögonlocken kämpar förtvivlat för att hålla sig uppe såpass länge att jag hittar till kudden, sen halkar de nog ner skulle jag tro. Efter jobbet blev det en 45-minutare med hundarna, sen har det varit tv-soffan som gällt ända fram tills för en kvart sen, då jag tog ut hundarna för sista pinkrundan, borstade tänder, smorde det som skulle smörjas, baddade det som skulle baddas, och nu ska jag med glädje krypa under täcket.

I morgon är jag ledig, hoppas jag är mindre ostadig då ...   och Ja Åsa, det gjorde förbannat ont, och gör så fortfarande ....   men i morrn är det förmodligen bra igen :)

Gokväll

GomorronMåndag igen. Så härligt det är när det är ljust på morgonen när man vaknar! Det går så himla mycket lättare att kliva upp då. Solen skiner, det är bara ett par minusgrader.... blir en kanondag :)

Idag är det jobb som gäller, men jag börjar ju inte förrän kl 11, så jag hinner vara ute med hundarna en bra stund före. Känner mig något ostadigare idag, hoppas det inte blir mer än såhär nu...

Jag har fortfarande väldigt ont i fingertoppen förresten ...

Gomorron

Naglarna sitter som berget!På min egen blogg har jag rätt att tycka synd om mig själv :)   På zumban, när jag skulle flytta ett bord, vek sig ett bordsben och jag klöste fast mig på nåt sätt. Detta fick till följd att jag bröt av nageln så det började rinna blod. Jag kan säga så mycket att det gjorde, och gör fortfarande, VÄLDIGT ont. Det blir ju rent pinsamt att komma på jobbet i morrn om man är såhär handikappad! Det går ju knappt använda fingret på tangentbordet.... Men tills i morrn kanske det har lättat något.

Nu ska jag gå ut med hundarna en sista sväng, sen krypa isäng ... efter tandborstning på mig och Ziggy, krämer å div. andra kvällsritualer. Hoppas ni får en god natts sömn :)

Gonatt

VasaloppetMen gud va spännande Vasaloppet blev :)    Såg sista timmen ungefär och jisses va kul att se. Inspirerade och peppade tog jag och Pernilla hundarna och drog iväg på en skidtur på sjön. Det var många år sen jag åkte, och det kändes väldigt ostadigt till en början. Pernilla gav mig några tips: tex: om du inte håller armarna i 90 graders vinkel HELA tiden så blir det bättre. fniss....   men jag ramlade i alla fall inte en enda gång :)

Hundarna sprang och sprang... förutom Ziggy då...   Pernilla röstade för att vi lämnar honom hemma nästa gång så att vi kan åka lite fortare.

Nu blir det kaffepaus här, sen äta lite för att senare gå iväg på zumbacentret. Hoppas ni alla haft en bra dag i solskenet


Ha en fortsatt bra dag, och en bra kväll!

Goafton

Okej

Klockan är 21.30 och det börjar gå lite tungt.....  men innan jag varit ut med hundarna, borstat tänderna, smort in både mig och Ziggy, så är nog klockan över 22 och jag behöver inte skämmas för att jag kryper isäng. Det är bara så att jag är ingen nattuggla.... inte ens en kvällsgök....  jag är trött!

Dagen har varit både bra och innehållsrik, även om jag varit, och är, ostadig. Orken är mindre, och balansen är väldigt mycket mindre, men det har varit en bra dag ändå.

Nä... nu ut med hundarna. Vill krypa isäng. I morgon är en annan dag.

Gonatt

Vägen är bar :)Jo, jag vet att det kommer att snöa mer, men just idag är vägen bar :)  och då får man äkta vårkänslor. Ett par minusgrader och sol... låter helt perfekt.... och det skulle det vara åxå, om det inte blåste så förbaskat. Har varit ute på några rundor, men det SER bättre ut än det KÄNNS. Men, man blir så glad av sol och av att kunna se de vita strecken på vägen :)

Idag har jag bytt rumsbord. Blev lite jobbigt att skura upp rottingbordet... fniss.... så nu har jag ett vanligt, lätt-torkat bord.


Han får problem med att nu upp och lägga nr 2 uppe på skivan... få se hur han löser det :)

Tränat lite med hundarna, småstädat lite... satt upp en hylla...  mer än så blir det inte idag, känner mig inte hundra. Fast man får vara glad om man känner sig 70 en del dagar. Obs, inte SOM 70 ... fniss...

Nu ska jag snart ut med hundarna igen, sen blir det någon sagolikt god middag skulle jag tro...   och efter det blir det nog lite soffhäng för att kolla om fötterna ligger skönt på nya bordet, sånt måste ju åxå klaffa :)

Att soffan är skön att halvsova i , det finns det bevis för i alla fall


Ikväll känns det som att jag kommer att orka vara uppe rätt länge...  fast... klockan är ju inte ens 4 så det kan ju hinna ändras innan klockan hunnit slå 22. Men.. vi får se :)

Ha en fortsatt härlig lördag!

Goafton!

Fredagkväll

Det känns så märkligt när det är så varmt ute att det droppar från taken... det blir samma känsla varje år, samma överraskande feeling. Är det möjligt lixom?  Idag när jag tog ut hundarna på lunchen så var det ju faktiskt riktigt .... varmt ..... (i alla fall om man jämför med -30 )  och man får upp någon slags hopp om att det kommer att bli vår och sommar det här året åxå :) Men som jag sagt förut, att kunna gå på skoterspåren i solsken är en gåva som inte är alla förunnat. Att få se hundarna springa och leka, gräva i snön, springa i kapp, dyka ner i djupsnön för att gräva fram lite frusen älgskit, DET är lycka :)

Nu VET man ju att det kommer att snöa mer. DET är åxå samma känsla varje år, VARFÖR ska det snöa när man vill ha VÅR??  Men, så är det bara :)

Den här helgen blir en lugn helg. Vara ute och gå, träna med hundarna, bara ha det bra. DET är planen för helgen. I övrigt trycka maxdos mediciner och hoppas slippa yrsel..... Hoppas att ostadigheten försvinner snabbt åxå.

Nu blir det middag här, och sen tvsoffan tills det är dags att krypa under täcket. Hoppas ni haft en bra dag och att ni gjorde de bästa valen :)

I morgon kommer nya val, nya möjligheter :)

Gokväll

Gullefjun har varit här idag :)Han har blivit en stor kille och lyfter på benet.... även inomhus. Direkt han kom in sprang han fram till mig för att hälsa, sen gick han och lyfte benet mot ett ställe där Ziggy pissat (nära nog överallt). Lillkillen lyfter sitt lilla, lilla ben så högt han kan, men strålen kommer knappt ovanför golvlisten i alla fall :)  HUR söt kan man bli??
 Naturligtvis är det inte ok att markeringskissa, hur liten man än är, men när strålen knappt kommer över golvlisten, så blir man nästan öm i hjärtat.

Mina egna hundar är vackra, ståtliga, mysiga, Bäst på alla sätt och vis... men SÖTAST av alla är MILO GULLEFJUN :)  Gud va han växt på sig förresten! Han väger nog inte ett gram över 1300, men han har fått maffig päls. Kolla svansen, som en plym, motför den råttsvans han hade förut :) 

Hannah är duktig på att jobba med honom åxå, och i vår ska hon gå kurs med honom. ÅÅHHH lille Gullefjun, :) :)

Både Pernilla och Hannah har varit här idag, vilket är fantastiskt kul :)  Jag har kunnat vara ute med hundarna, två timmespromenader, och en timme där vi bara lekte och busade. Blir inte skovet värre än såhär så ska det gå bra. Jobbigt?- JAAAA, Tråkigt?- Vad tror du? Orkar man? - Nej, men vad är alternativet?  Som sagt, så länge det håller sig på den här nivån så ska det gå bra att rida ut stormen till skovet lagt sig.

I morrn är det fredag ... Igen. Man hinner knappt hålla reda på dagarna. Måndag... Onsdag, nähä, det är torsdag, men var det inte tisdag igår? Nä... tydligen inte :)  Gäller att njuta varenda minut, vara medveten om det braiga man har. Nä, man behöver inte vara övertydlig eller känna sig stressad över att man ska behöva njuta.... bara... ta in dagen. Tänk att....:  igår kan jag inte göra nåt åt..... i morgon kan jag inte påverka just nu.... NU är det enda jag kan styra.  DET kallar jag MAKT!!   Tänk, jag.... obetydliga JAG....  JAG HAR MAKT ÖVER MITT NUU!!! Känns hur häftigt som helst :) :)

Den makten har jag nu tänkt använda till att, ta ut hundarna för en sista pinkrunda, och sen krypa isäng. Det är jobb i morgon :)

En tanke till min älskade lillebror- Jag är stolt över dig!!!!

Gokväll!

Fångad av en stormvind

Jädrar vad det blåser, och har blåst hela natten. Har vaknat flera gånger av det, och av att hundarna skällt till när det knakar i huset. Har däremot, tack och lov, inte vaknat av någon yrsel. Jag känner mig inte riktigt bra.... men är uppe ur sängen och dricker kaffe i alla fall. Strax dags för en promenad med hundarna. Ser till att ha mobilen laddad och liggandes i jackfickan om utifall att.

Idag kommer nog Hannah hit en sväng :)  Då har hon nog lille Milo Gullefjun med sig :)  Lillgrabben!

Pernilla och Nils har förresten skaffat två katter. De tog över Jonas P:s katter, det är två bröder, Simson och Musse. Jag har inte varit där och sett dem än, ska vänta ett par dagar så att de får bo in sig. Sen får vi väl se hur det går med hundarna (läs Paddy och Ziggy) när DE ska träffa katterna. Det får dröja tills katterna RIKTIGT känner sig hemma där.

Nu blir det påtår, sen en liten tretår, sen ut med hundarna.

Ha en bra dag och gör det bästa möjliga av den!

Gomorron

nej

känner mig lite sådär..... inte så bra ni vet.....  är lite orolig över att jag kanske är på väg in i ett meniére-skov...  lock för örat har jag haft en vecka ... nu ökar trycket... känns inget vidare faktiskt...  och INGENTING kan jag göra åt det, förutom att trycka i mig maxdos av medicinerna. Så det gör jag. 13 tabletter per dag. INTE kul ... och inte särskilt bra... och inte är man helt frisk ändå... men vad är alternativet?

Nä, jag ska skynda mig isäng och hoppas att det är över i morgon.

Gonatt

Läggdags härHar nyss varit ut med hundarna för sista pinkrundan. Ska bara borsta tänderna, både på mig själv och Ziggy, smörja in mitt ansikte med kärringkräm, och smörja Ziggys tandkött med sesamolja... SEN är det läggdags här :)

Träningspasset var MINST lika jobbigt och roligt som vanligt, så den här dagen är verkligen värd att lägga på minnet, hela dagen har varit så fantastiskt härlig.

Hoppas ni får en god sömn inatt så ni får vakna utvilade till en ny dag i morgon. Man vet aldrig vilka prövningar och utmaningar som väntar. VISST är det spännande??!!! Man kan ju knappt bärga sig... varje dag är så himla givande, den kan ge HUR mycket som helst. Konsten är väl att vara öppen för det, att SE alla saker som händer, att TA TILL SIG allt det positiva som faktiskt sker. Att få vara en positiv kraft själv, för andra , till exempel. Det ger så otroligt mycket tillbaka. Ni som inte provat- gör det!!!

Gokväll

VILKEN härlig dag, trallallalla lallallallallallaMen gud vilken underbar dag det har varit idag. Före morgonkaffet gick vi en 45-minuters runda, sen var vi bara inne nån timme så att jag hann dricka kaffe så gick vi ut en timme på skoterleden. Det var så varmt så jag var tvungen ta av mig vantarna och öppna jackan :)  Hundarna njöt åxå :)

När vi kom in efter det, så  var jag på ICA-parkeringen med var och en av dem och tränade. De är ju helt sagolikt duktiga allihop. När jag gick dit med Paddy tränade jag fotgående, då kom Maria L och satte sina två golden vid en stolpe, perfekt att få lite hundar där som störning, och Paddy blev inte störd det minsta !!! Gissa hur stolt och imponerad jag blev :)   Molly håller på att förstå det där med var jag vill att hon ska gå. Fullt fokus på dem allihop på träningspassen. Jätteroligt!  Med Ziggy blev det en ensam promenad i koppel bara för att visa honom grannskapet i villaområdet. Han drar aldrig det minsta lilla i kopplet, utan går helst bakom.

Jag fick mail om vardagslydnadskursen som börjar om några veckor. Jag är med :)  så jag tar Kelly med på den, som första steg mot lydnadsdrottning :)

Den nya balkongen blir förresten större än den gamla som de rivit! Jag pratade med hyresvärden idag när han höll på här ute, Gud så skönt det ska bli att kunna gå ut dit i sommar och dricka morgonkaffet :)

Nu drar det ihop sig, om en timme är det core och styrketräning.

VILKEN härlig dag, trallallalla lallallallallalla

Ziggys tandhalsIgår kom den kallpressade sesamoljan som jag ska badda Ziggys tandhalsar med. På bilden syns En av tänderna som är mindre fina. Jag borstar hans tänder åxå, och det ställer han upp på utan att protestera :)

På morgonpromenaden var det -10, men det har redan stigit till -4, så om en stund ska vi gå ut en sväng till.

De har förresten så smått börjat jobba härute på den nya bron till entrén, och jag hoppas att de bygger balkongen nu på stört åxå.. ska prata med dem nästa gång jag ser dem, för att försöka få dem att göra balkongen större än den gamla var. Skulle vara så mysigt att kunna gå ut och dricka morgonkaffet där, och rymma alla hundarna åxå :)

Idag är jag ledig, så jag har tänkt träna hundarna lite längre pass. Nu kan man ju vara utomhus och hålla på utan att frysa ihjäl och det känns ju kanonbra. Såg på hundbiologens hemsida att vardagslydnadskursen börjar om ett par veckor, men hon måste ha glömt skriva upp mig, för hon har inte hört av sig. Jag mailade henne i morse... hoppas för guds skull att jag kommer med. Jag är så sugen på att börja kurser med Kelly nu.

Nu ska jag äta nåt, ha en bra dag och gör så bra val som möjligt :)

Gomorron

RSS 2.0