Hej då Tisdag

Tisdagen har runnit ut mer eller mindre. Nu hinner jag inte fylla den med så mycket mer.

Morgonen drog igång tidigare än kroppen ville.... men förkylningen behövde vakna... så kroppen var tvungen haka på.   När jag äntligen fått mig upp, druckit kaffe, klätt mig, kommit mig ut med hundarna... så började det regna. Det blev en kort sväng med jyckarna, sen hem igen. Fram på dagen såg det hyfsat ut, så jag klädde mig och gick ut igen. Borta vid återvinningen.... började det regna... så jag genade över Gunnars gård, sen gick jag handlarbacken ner, och hem igen.   Aftonrundan blev däremot en trevlig tillställning, med sol :)   Att Paddy fångade en fågel som han tuggade i sig nästan helt.... var mindre trevligt... men han var nöjd :)

Jag har varit slö med hundarna idag faktiskt. Ingen träning alls.... de har haft ännu en vilodag.

Ikväll har "spring tillsammans"-gruppen som jag och Pernilla startat, haft sitt första pass, och det var superkul :)  Vi kör tisdagar och torsdagar under Juni månad, sen blir det semester.

Nu ska jag ta ut hundarna en sista sväng, sen dra i mig hostmedicin och gå isäng. I morgon kommer Milo, och han stannar tills på måndag. Hannah och Lukas drar till stockholm över helgen :)

Gonatt

IdagDagen började just innan gårdagen slutade, på nåt sätt. Jag har pga halsen och förkylningen, sovit knappt nåt. Det är den manliga sidan av mig som haft företräde... fniss... och det har varit Väldigt synd om mig. På förmiddagen bokade jag av mitt möte på Af, kände att jag inte var i form för att träffa en handläggare på Af för att göra en handlingsplan. Till det krävs mer energi än jag hade då. Efter att ha gurglat i saltvatten ett antal gånger, druckit kaffe, ätit x antal halstabletter.... så kände jag mig i form nog att åka med Pernilla till Boliden. Till Hannah och Milo :)  Lukas jobbade och kom hem strax före vi åkte iväg igen, men dagen har varit fantastisk :)

Vi åt en supergod middag som Hannah lagade: Helvetiskt gott heter det, och det ÄR helvetiskt gott :)

Lille Milo blev så glad när jag kom, och man blir inte LITE stolt när han vill upp till "mormor" hela tiden :)

När jag kom hem, kl 18, tog jag en timmes promenad med hundarna, sen har vi suttit i soffan och degat.... ska väl dit en vända till innan det är dags för en kvällspromenad, en kort en i alla fall, sen isäng.

Hoppas det blir lite sol i morgon åxå... man blir ju så himla glad av solen :) 

Nä, nu ska här degas med hundarna. Ha en fortsatt bra kväll!


Mors Dag, del 2 Den här underbara Hibiskusen fick jag av mina älskade barn, plus deras sambos :)   

Det blev morsdagslunch från Vestmans. Vi tog maten hem till Pernilla och Nils och åt därSen blev det kaffe, kladdkaka, jordgubbar och grädde. Det var smaskens, även om Kladdkakan gjorde att jag började må lite halv-illa.... magen säger till ifall det hamnar utanför LCHF. Men... Halsen mådde sämre än magen, så det fick bli som det blev.  Hann åxå mysa lite med Milo
Efter morsdagsfirandet har jag mest tagit det väldigt lugnt och försökt kurera min hals. Provar alla huskurer jag får tips om, för jag har verkligen inte tid eller lust att bli förkyld. Spring-gruppen startar på tisdag, och då SKA jag springa.

Hundarna ligger och tuggar märgben... det blev en vilodag idag åxå för dem. Vi har varit ute på en runda där de fick springa lösa nu på aftonen, men sen blir det nog bara en väldigt kort pink-runda. Ska försöka se "solsidan" som jag inte följde förra gången, men eftersom alla sagt att det är så himla kul, ska jag försöka följa serien den här gången.

Jag har ätit 10 hela vitpepparkorn, druckit två glas rött vin, snart ska jag koka upp vatten och salt att gurgla med. Finns det fler tips så tar jag gärna emot dem. Förkylningen ska Väck.

I morrn ska jag in till stan på AF, sen till Boliden och äta middag hos Hannah och Lukas :) :)

Nu blir det soffan med hundarna.

Mors Dag

Idag är det Mors dag, och jag har så fruktansvärt ont i halsen. Försöker dricka kaffe nu, men man kan inte säga att det går lätt att svälja. Inatt kände jag mig febrig också... får se hur detta slutar. Jag och Pernilla hade tänkt springa idag, men det kan jag säga direkt att det blir inget av med det.

 Fram på dagen kommer Hannah, så vi ska träffas och umgås tillsammans med Pernilla och Nils. Jag ska ringa till min bror och be honom åka på mammas grav med en blombukett, han får hälsa från mig och säga att jag är sjuk :)

Nu ska jag gå ut med hundarna, går till avlägget nedanför 4:an och släpper de lösa... eller... Kelly och Molly har jag sällan koppel på överhuvudtaget nuförtiden, men Paddy ska jag släppa så han får springa idag åxå.  Ziggy får springa lite i långlinan.  Det blir inomhusträning idag. Kelly jobbar på att ta apportbocken stadigt i munnen, samt "stå". Ska jobba vidare med de momenten för hennes del.

Ha en bra Mors Dag.

don´t you bring me down....


Every day is so wonderful
And suddenly, i saw debris
Now and then, I get insecure
From all the pain, I'm so ashamed

I am beautiful no matter what they say
Words can't bring me down
I am beautiful in every single way
Yes, words can't bring me down
So don't you bring me down today

To all your friends, you're delirious
So consumed in all your doom
Trying hard to fill the emptiness
The piece is gone left the puzzle undone
That's the way it is

You are beautiful no matter what they say
Words can't bring you down
You are beautiful in every single way
Yes, words can't bring you down
Don't you bring me down today...

No matter what we do
(no matter what we do)
No matter what they say
(no matter what they say)
When the sun is shining through
Then the clouds won't stay


And everywhere we go
(everywhere we go)
The sun won't always shine
(sun won't always shine)
But tomorrow will find a way
All the other times

'cause we are beautiful no matter what they say
Yes, words won't bring us down, oh no
We are beautiful in every single way
Yes, words can't bring us down
Don't you bring me down today

Don't you bring me down today


<3

Att gilla olika

Gillar vi de som är olika oss själva?  Många SÄGER att de gör det, men GÖR de det? Många anser sig vara väldigt fördomsfria och öppna, säger sig bejaka alla slags människor, men GÖR de det?

En del väljer att ha massor med vänner omkring sig, umgås i stora flockar, ständigt vara omgiven av människor. En del väljer att inte ha det så. En del väljer att ha ett väldigt begränsat antal, väldigt nära vänner, väljer att njuta av naturen, av livet självt, utan att ha människor inpå sig.

Varför har en del så svårt att acceptera att alla inte ÄR lika? Varför ser en del NER på andra, som inte är precis som De? Varför tror en del att det är FEL på andra, bara för att man väljer att leva på ett annat sätt?

Det finns oerhört många sätt att leva sitt liv. För de som själva valt ett sätt att leva, och som trivs med det.... varför inte istället glädjas åt att det finns sätt att leva som passar alla :)


Smyger sig påDagarna går så snabbt.... Den ena hinner knappt ta slut så är nästa där och smyger sig på :)

Inatt har jag vaknat några gånger och tagit en halstablett... så nedra ont i halsen. Det måste kureras så att jag är pigg på tisdag, när "spring tillsammans" - grupperna startar :)  Det ska bli så himla kul.

Jag har varit ute på morgonrundan med hundarna. Det var kallt och grått.... bara 5 grader... kylskåpskallt alltså. Få se fram på dagen om det blir någon längre promenad, alternativt att det blir några träningspass med hundarna var för sig. Sen på eftermiddagen blir det att fara och uppvakta Pernillas sambo, som fyllde år igår. De jobbar i huset och står i, eller rättare sagt Utanför huset. Nils har tagit ut lite skog bakom huset så att det blev mycket ljusare på tomten, han har även byggt en altan. Pernilla håller på med att gjuta egna krukor, stora, som hon ska ha både på altanen och på den nya grus-rabatten. De är så himla duktiga!

Var ju förbi Hannah en sväng igår, tyvärr jobbade hon, så jag hann inte träffa henne, men jag hann se hur fint HON gjort på deras balkong :)  De är så superduktiga mina tjejer och jag är världens stoltaste mamma :)Jag funderar på att släpa runt med dammsugaren några varv idag...  Ska dricka lite mer kaffe medan jag funderar på den. Vila ska jag åxå. Vila och kurera halsen.Ha en bra lördag allihop!

Ingen hemlighet längre....

Jag är dålig på att hålla saker hemliga för mina barn. Jag hade tänkt hålla DET HÄR hemligt... och det har funkat ända fram tills idag.

Idag har det regnat, varit grått, jag har ont i halsen..... men det har ändå varit en härlig dag. Pernilla har tagit examen, hon är numer TRAC-diplomerad resekonsult och har fått jobb på flygplatsen i Skellefteå. Hannah jobbar typ 7 olika jobb, Heltid på dagis plus x antal jobb, för att jobba ihop pengar till en utbildning hon vill gå i Stockholm. Vem har världens bästa tjejer??  JAAAAG !!!! :) :)

Idag har hundarna haft vilodag.... Det fortsätter regna, så kvällen kommer att avnjutas i soffan med ett glas rött. Fishermans friend och ett glas rött.... det är kvällens melodi.  :)

I morgon har jag inga planer alls, mer än att fara till Pernilla och Nils på fika. Nils fyller år idag och jag ringde och sjöng för honom i morse :) 

Strax ut med hundarna på sista pinket... sen isäng.

Jo förresten, det jag hållig hemligt fram tills idag... jag ska tatuera mig :)   Texten jag visade i föregående inlägg, som jag fick av tjejerna... DEN texten ska jag tatuera på ena underarmens insida... tillsammans med två hjärtan, Ett med ett P inuti, och ett med ett H. Så får det bli. För evigt.

Gokväll

Gomorron !Den här väggtexten som jag fick av Pernilla och Hannah på min 45-års dag betyder så otroligt mycket för mig. Vi satt på vår balkong på 15:de våningen, åt champagnefrukost och tittade ut över havet.... Den sista dagen på Gran Canaria .... Där fick jag presenten.Den texten sammanfattar Livet självt. Meningen med Livet är NI, Pernilla och Hannah. Från dagen ni föddes, och alla minnen vi har tillsammans. NI mina älskade barn, är Livet.

Gomorron

The winner takes it all !!

Ok, nu är det HÖG tid att utse en vinnare .... ni minns kanske att jag hade en tävling för hur länge sen som helst?  Det var ett foto där jag hade grodbadmössa, nattlinne, öl och vatten. Vilket skulle bort?

Ölen! Varför?

Jo, har man nattlinne och en såndär mössa på skallen, är man INTE på fest, utan på väg isäng. Är man på väg isäng så ska man inte dricka öl, utan vatten. DET var rätt svar.

INGEN hade svarat rätt. SÅ... det blev ingen vinnare alls av den fina vinsten. Vinsten läggs i en pott, och hela potten kan alltså vinnas vid nästa tävling :) :) Kul va !


Dagen idag har bestått av totalt 3 timmars promenad, korta träningspass med Kelly och Molly, dusch av Paddy som trampade fast i ett surhål.... klipp av en lugg ...  hmm... sen var det visst inget mer som går att få på pränt... utan det är nog mer själsliga aktiviteter som försigått :)

Nu är det i alla fall dags för nattningsrutinerna. Borsta tänderna på Ziggy, smörja hans tandkött, klappa alla hundarna gonatt, göra mig klar själv, sen hopp isäng. Möjligen försöka läsa några sidor ur en hundbok.

Nä hörrni. Hoppas ni haft en bra dag i blåsten. Nu på kvällningen är det i alla fall vindstilla och fint värre.

Gonatt

Dra åt helvete

Det har jag nog aldrig sagt till någon. Visst har jag varit arg  och upprörd på en del människor... men steget att kalla någon sjuk, och be någon dra åt helvete....  det är ett väldigt långt steg att ta, och då krävs det verkligen att man har belägg för det.

Det är trist när människor beskyller varandra falskt. Det är trist när människor, för att hålla uppe sig själv, måste bete sig elakt och förkastligt. Det är trist när människor sprider ut saker som inte har med någonting att göra, bara för att svärta ner någon.

Vad är att snacka skit?  Är inte det när man ljuger, far med osanning, hittar på ? Eller har jag missuppfattat ordets innebörd?  Att snacka skit, är inte det när man lovar och lovar, men aldrig håller det man lovat?

Har nyss fått lära mig att, snacka skit, det är när man är ärlig och rakt på sak.   Märkligt känns det... men det verkar vara så.... om det inte är så att.... nämän... så kan det väl inte vara??.... att..... människan som lärt mig det, snackar skit själv?  Kan det vara så?  

Nåja, den här dagen blir nog bra ändå, trots att det blåser utav helvete... eller ska man säga att det DRAR utav bara helvete.... DRA åt helvete vad det drar kring öronen..... fniss....

Mina modeller.....Ja... inte så lätt att få ett foto där alla ser normala ut, det vet man ju sen förut... fniss

Dagen idag har varit blåsig men bra. Häromdagen när jag tog en promenad med en vän, och hon frågade hur det kändes med yrsel osv så kände jag att det lixom är dags att "sänka normen" Öronen är jättelock och det är fulla skallen med tinnitus, från båda håll... förut var det bara vänster öra... men nu är det nog så att "normalläge" är precis det som är nu....  så .... som det är nu är Bra.

Det har blivit mycket promenader och träning med hundarna idag. Det har gått superbra, men Paddy är orolig och ängslig när det blåser och  fladdrar och låter..... när vi ska träna vill säga. När vi kommer så att jag kan släppa honom lös, då är allt sånt där som bortblåst minst sagt... fniss.... DÅ är han hur säker som helst :)

Nu blåser det knappt någonting alls.... Visst är det typiskt, att det ska närapå storma på dagarna, och vara lugnt på nätterna!  Det har regnat några små korta skurar åxå, men det var inte mycket. Få se hur det blir i morgon...

På tal  om mina modeller.... När Pernilla och Hannah var..... undrar hur gamla de var.... minns inte... men de kan inte ha varit mer än... 6 och 8 kanske  ... då var de i Stockholm med sin pappa...   När de var ute på stan en dag, kom några modell-typer (vet inte vad det heter på fackspråk, men de letar nya modeller) och ville ha Hannah och Pernilla som barnmodeller till HM-katalogerna :)   Det var däremot den sista dagen de var där innan de skulle åka hem igen, så det blev inget, men det var rätt fränt. 

Jag har väl berättat om den gången JAG blev erbjuden att vara fotomodell?    Ja... det är inte ens nåt att skryta om, men man har skrattat halvt ihjäl sig många gånger åt det. Det var Piller, i Burträsk som frågade. För er som inte vet vem Piller är... så är han.... vad ska vi säga.... lite speciell. Fotograf, javisst... men....   jävligt äcklig rent ut sagt.... fniss....  Ska väl åxå tillägga att det är 15 år sedan detta begav sig.

Hans idé var att jag skulle springa över en äng med nåt genomskinligt vitt tyg som klänning (naken under) och hålla i en hel västerbottensost. HAHAHAHAHAHAHAHAHAA.... Nu skrattar jag så högt så hundarna flög rakt upp ur sin sömn.   Det skulle vara reklamfoton. Jo, jag tackar jag.... HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH.... med en hel västerbottensost... HAHAHAHAHAHAHAHAHA barfota.... springande sådär lätt och luftigt... HAHAHAHAHAHHA

Nä... hahahaha.... bäst jag går ut med hundarna innan jag skrattar ihjäl mig... hahahahahahahahhahaStrax läggdags

Ännu en dag är slut ... Vi är strax i slutet av Maj månad. Jag har sagt det förut, säger det igen: Var tar dagarna vägen när de är slut? Var tar tiden vägen? Kan tiden bara upphöra efter att ha levt ett dygn?

Idag har det, trots blåst och regnskurar, gått vara ute mycket med hundarna, Tre timmars promenader sammanlagt, plus träningstid var för sig för Ziggy och Kelly. Ziggy har börjat bli väldigt följsam i kopplet, jag klickar och belönar varenda gång han tittar på mig, samt när han hänger med i svängarna och inte bara går rakt fram ... typ... :)

Med Kelly tränade jag med apportbocken mest, att hon ska ta den i munnen. Hon gör det nu :) så det händer grejjer på träningsfronten :) I morgon blir det Paddy och Molly som ska få träningstid. Får se vad vädret bjuder på, endera ska jag lägga spår, eller så blir det nåt helt annat :)

Jag började känna mig svajig kring middagstid... men det blev inte värre än att jag blev illamående, men tog åksjuketablett och la mig en stund... så nu är jag på benen igen. Få se hur natten blir... om jag åker på nån rejäl yrsel eller...

Pernilla meddelar från Hemavan, att de skulle få köpa mat från restaurangen, trots att det var fullbokat... ja, de fick väl ta det som hämtmat, men hon blev ju överlycklig över att slippa Statoil-korv till middag ytterligare en dag. Hon ringde och visste inte om hon skulle skratta eller gråta.... det var nämligen lax på menyn. Ja precis... lax tillhör INTE hennes favoriter, om jag säger så. Ja... varför inte lixom ... fniss..... men... lite omväxling från korv med bröd skadar inte :)

Nu ska jag ta ut hundarna på en sista sväng för kvällen, sen kryper jag ner i sängen. Tänker på Alf Henriksons:

"Den nya dagen randas. Vad gör vi nu med den? Vi lever väl och andas tills det blir kväll igen."

Jag försöker alltid fylla dagen med nåt värt, gör det du åxå :) Gonatt

Summa sumarum

Dags att avrunda måndagen den 23/5 Fortfarande är båda öronen lock.... fortfarande är båda öronen proppfulla med tinnitus... ja du, som jag gnäller och gnäller så är det inte konstigt att någon i stockholm blir upprörd och måste be mig dra åt helvete. Nåja, i övrigt så har dagen varit bra. På förmiddagen var det sol, så jag hann med en riktig morgonrunda, samt träna ute med Kelly och Ziggy var för sig, sen blev det regn. Mellan skurarna hann vi ut på eftermiddagen ändå. Nu på kvällningen blev det sol och vindstilla, har du sett Malin E ?? !!! Sol och vindstilla!!! Nu gäller det att bryta till dygnet så att sol och vindstilla inträffar på dagen när dina barn ska vara ute och leka åxå :) :) Det fixar vi till i morrn :) Måste bara berätta.... Pernilla ringde från Hemavan. De hade ju hittat en Fin restaurang nu, som de missade igår. Restaurangen som Stig Strand driver. (Han är btw betydligt, BETYDLIGT rynkigare i verkligheten, än på reklamen på tv) Nåja, Pernilla och hennes två kollegor blev glada åt att få äta en god middag, och kanske ta en öl och ett glas vin till. Nähä... då var det fullbokat.... hela veckan. Ingen middag där inte. Ok sa de, vi får ta sibyllabaren då ...... NÄHÄ, då hade de semester IDAG bara.... hahahahahahaha.... så det blev en korv på statoil hahahahaha... Pernilla sa: mamma.... det här att jag är din dotter.... måste det förfölja mig hela livet? HAHAHAHAHAHAHAHA... ja älskade gumman, jag är rädd för det ! Hahahahahha.... Nåja... kan säga såhär... hon och kollegorna längtar till frukosten i morrn bitti :) Jag har varit ute på kvällspromenad med hundarna. Det var superhärligt. Sjön ligger spegelblank.... och häggen har börjat slå ut... samtidigt som det ligger snö kvar bakom johanssons åkeri... det känns lite kul och häftigt :) Nä, nu blir det sängen här. Dagen har varit bra, om bara tinnitusen och locket för öronen försvann så skulle det bli toppenbra :) Summa sumarum: En härlig dag är slut. Gonatt :)

Trött och slitenDen här dagen har varit en bra dag :)   JAg skjutsade iväg Pernilla på flygplatsen i morse, de skulle bila därifrån till Hemavan, hon och två till, för en veckas utbildning. Pernilla har fått jobb på flygplatsen, och ska på säkerhetskontrollant-utbildning. När vi pratat om denna utbildning har vi i tankarna rört oss i termer- bo på hotell, ha möjlighet att använda hotellets gym och solarium mm.

När de hunnit från Skellefteå och nästan fram till Malå, krockade de med en ren. Den låg blödande och sprattlande på vägen... och inget hade de att slå ihjäl den med.... Pernilla mår så illa av sånt där (minns vad jag berättade om myggors inälvor, vad hemskt det var att få dem utsmetade på tapeten) Nåväl, de ringde polisen, som skickade någon som kunde avsluta renens plågor...

Väl framme i Hemavan blev de varse att de skulle bo på ett vandrarhem. Inget lyxigt hotell med spa och relax alltså ....   Per, den ene kompanjonen, ville utreda var man kunde få sig en öl. Visade sig vara lite marigt..... Det finns en bar/restaurang... men den stänger kl 16. Då tog de en promenad och hittade ett annat ställe...som öppnar i Juni....   Vidare till Sibylla-baren... där gick det viss få sig en öl.. fram till kl 20. Sen stänger de.  Vidare efterforskningar på byn visade att det finns en simhall .... som har öppet på torsdagar....  

På rummet fanns i alla fall en liten tv ... med 1:an 2:an och 4:an... alltid något :)  Stora fönster, vita gardiner... inga persienner....   men annars verkade det mesta bra... förutom att frukost serverades i ett annat hus...

När jag skjutsat Pernilla svängde jag förbi hos min storebror med familj en liten stund, sen vidare till Burträsk, där jag gästade hundklubben. Jag hade Kelly med mig, och Milo, som jag skulle återlämna till Hannah när hon slutat jobba.  Hundklubben är helt nystartad, och jag tror att det kommer att bli kanonbra :)  Jag ska hålla agilitykurser, och man kan åka dit och träna när man vill. Super :)

När Hannah slutade jobbet, åkte vi en sväng på mammas grav, sen begav jag mig hemåt. Ut med hundarna en timme, sen blev det jordgubbar och grädde till middag. Det tyckte jag kändes lysande :)  Efter den delikata middagen hade jag den unga kvinnan vars liv raserats, på besök. När hon åkte gick jag ut med hundarna igen... och sen har det inte hänt så mycket mer.

Nu är det hög tid att krypa isäng. Ska baxa undan några hundar som redan tagit plats.....   man är rätt så... trött och sliten.

Gonatt

Väldigt kort

Det här blir mitt kortaste inlägg ever.....    

Hade sett fram emot en hel lång träningsdag med hundarna.... hann i princip bara träna en stund med Kelly... sen har det varit jobbigt i öronen och skallen...    Hoppas det är över tills i morrn.

Gonatt

What? hahahaha..... Talking to me?? hahahahaha

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta....   När vuxet folk (till åldern) beter sig värre än barnen gjort ens i tonåren... då vet jag inte riktigt...

Jag har idag fått flera mail från en (till åldern) vuxen person. Innehållet i dessa mail är så fruktansvärt ologiska och omogna, så skulle jag publicera dem så skulle ni skratta ihjäl er, jag lovar. 

Vad är det som driver vissa människor? Att vara elaka menar jag.  Att känna sig sårad, överkörd, ifrågasatt... javisst, det kan jag åxå göra ibland... men att bete sig rent illa, och kasta ur sig saker som är helt utan vett och sans? Att inte ens kunna stilla sig såpass att man tänker efter ett varv....   Men vissa människor är väl sådana... utan att de ens är medvetna om det. Någon slags överlevnadsinstinkt möjligen.... som gör att när man känner sig trängd, spyr galla, kastar sig på golvet och bankar skallen i betongen, sliter sitt hår, skriker åt alla att dra åt helvete....  

En del människor ljuger så att de tror sig själv...  en del människor har någon slags förvrängd verklighetsbild... ett agg mot omvärlden som gör att de inte kan tänka eller agera rationellt ... Det är egentligen synd om dem, för jag tror att de missar mycket av det positiva som livet ändå ger.

Att skaffa vänner kan vara lätt, att skaffa ovänner, ännu lättare.
Att skaffa Riktiga vänner, är klurigare, att skaffa vänner för livet, Ännu klurigare.

Visst kan jag vara gnällig, har jag inte sagt emot.
men jag snackar inte skit om någon, ljuger inte, påstår inte saker som inte är sanna. Jag står för vad jag säger och förväntar mig att mina vänner gör samma sak. De som inte gör det, är inte mina vänner. Ganska enkelt egentligen. Man kan inte älska alla... men man behöver inte bete sig som en barnunge för det.

Att alla inte älskar mig, är väl inte konstigt, så är det för alla, men att bete sig som du, omogna kvinna gjort... det är så lågt så det finns inte.

Som sagt... skratta eller gråta... jag väljer att skratta.


Vad säger man?

5 hela veckor, need I say more?

Gokväll


Inne på femte veckan

Skovet är inne på sin femte vecka och jag är både less och ännu mer less. Jag mailade min läkare häromdagen och frågade om det inte kommit några nya rön i fråga om Meniéres sjukdom... men har inte fått svar än. Troligen har det inte kommit nåt nytt, men vill vara helt säker.

Morgonrundan avslutades i spöregn, och hade jag varit smart så hade jag tagit på mig regnkläderna redan från början.... men.... fniss.....  det gjorde jag inte.... på 10 minuter i spöregn hinner man bli ordentligt genomblöt . Nu har jag kokat kaffe och ska strax avnjuta det, sen ner i tvättstugan och köra igång ytterligare en tvätt.

I afton ska jag och Pernilla springa runt byn, ska förbanne mig springa ifrån Meniére :)

Nu kaffe


OJ

jag och Pernilla var förbi på naturbruksgymnasitet för att hälsa på hästarna vi ska ha i sommar. När vi kom in i stallet och förstod vilka hästar vi skulle ha, var första, spontana tanken: Oj.   De är .... gigantiska.  fniss... Kommer man sig bara upp på dem så är det nog lugnt... men... vägen dit är hyfsat lång... och brant ...

Efter att ha klappat hästarna så åkte vi in till stan, fixade med lite olika grejjer, skämde ut oss lite lagom på olika ställen, sen åkte vi hem igen. När vi kom hem, bytte vi om, tog hundarna och for ut och sprang. Det störtregnade men det gjorde inte så mycket...  mer än att glasögonen blir så svåra att se genom.... och att hundarna lägger in handbromsen...  

Kvällen har i övrigt varit lugn, och kommer så att fortsätta. Varit ute med hundarna en sväng till, men nu blir det soff-läge fram till läggdags.

Ha en bra kväll :)

Riktigt tvärsöver.....

En härlig dag, som avslutas med sol och blå himmel :)   Hundarna ligger nöjda på soffan och sover. De har fått sin beskärda del av aktivering och promenader. Själv är jag åxå nöjd efter dagen, och känner att jag gjort precis det jag brukar säga att alla andra ska göra: Fyll dagen med nåt värt.

Nu går mina funderingar i andra banor. Jag ser på Facebook en sån där ramsa man ska kopiera och lägga på sin status:

Det kommer en tid i livet när Du måste släppa allt.... meningslösa draman, människor som skapar dem och i stället omge dig med människor som får dig att skratta så mycket att du glömmer det dåliga och bara fokuserar på vad livet har att erbjuda...alla godsaker;) ♥ När allt kommer omkring är livet för kort för att vara annat än lycklig ! Ta bort alla "energi-tjuvar"...... Publicera detta om Du håller med!

Jag kopierar sällan och lägger på min status... oftast därför att jag helt enkelt inte håller med.  Att skratta är bra, att ta bort energitjuvar är bra.... men... varför får inget vara dåligt?  Måste man alltid skratta och vara glad? Får man inte vara ledsen? Får man inte vara nedbruten av sorg och besvikelse? Varför?  Vad är det som gör att det är så svårt att se och acceptera att livet innehåller hela spektrat av känslor?  Varför får det inte vara så? Ska man lixom försöka undantränga det som är svårt, ledsamt och det som tar emot ? Varför inte bejaka HELA livet, och allt som ingår? Varför inte se att: jo, det suger ibland, man FÅR gråta, det är inget fel eller tokigt med det. Det är SKÖNT att gråta och tycka synd om sig ibland. Livet ÄR inte rättvist eller glatt hela tiden.... varför inte LEVA livet som det ÄR, med BÅDE skratt och gråt? Det är inte farligt att vara ledsen, det är inte Fult att gråta, varför bara skratta? Är inte ALLA känslor accepterade och en del av livet?

Att leva livet fullt ut, är enligt mig, att acceptera alla skeenden. INTE att försöka förtränga eller förvränga. Att leva livet fullt ut, är enligt mig, att faktiskt erkänna att man inte alltid orkar vara glad, att man inte alltid skrattar. Att leva livet fullt ut, är enligt mig, att faktiskt SE och KÄNNA  ALLT vad livet har att erbjuda, och tro mig, det är INTE enbart positivt.... men att LEVA är att KÄNNA.   ALLA känslor.

Enligt mig alltså.

Blask

Vaknade inte förrän 8.30 i morse....   så jag hann inte till mammafikat :)   Jag såg nämligen på Facebook igår att Tina bjöd in till mamma-fika hos sig kl 9 i morse... jag frågade henne om det även gäller om man är mamma till en på 19 och en på 21 år, och det gjorde det :)     men... som sagt... jag hade nyss vaknat då. Tänk... när barna är vuxna är det ju slut på det där att bli väckt vid 5-snåret varje morgon ... nästan så man glömt hur det kändes.

Nåja, jag gick upp, tänkte börja med tre koppar kaffe, för hundarna verkade inte ha alltför bråttom att kliva upp, och inget väder för att sitta på balkongen Efter promenaden heller....   MEN..... fan... jag glömde ju köpa kaffe igår !!! Fanns typ två strukna mått.... försökte koka på det, men det blev ju genomskinligare än te. Det blev att ta morgonpromenaden med hundarna och sen iväg på affären för att köpa ett paket. NU har jag fått mig ett par koppar ordentligt kaffe så nu känns allt i sin ordning igen...... åtminstone vad gäller kaffet.

Nu ska jag äta frukost/lunch, sen ska jag ut och lägga spår. Paddy ska få ett längre spår, och lilla Molly ska definitivt få ett svårare, så det blir någon utmaning. Sen blir det ett lydnadspass med Kelly ... ifall jag är på benen... känner mig svajig... men... planerar för det i alla fall. 

Nu mat.

 


NUU

Har dagen kommit till sitt slut. Det har varit en fantastisk dag :)  men nu är den ändå över. Ska gå ut med hundarna en sista pinkrunda, sen är det sängen som gäller.

I morgon är en annan dag.... lika ny och fantastisk som dagen idag har varit.... det handlar BARA om att fylla den med nåt bra.... nåt värt.

Gokväll

Vilken dag !!!Gud vilken härlig dag det har varit idag, och den är inte ens slut än :)   Vädret har kanske inte varit det bästa, men innehållet :)

Efter morgonpromenad och frukost gick jag iväg till Carro där Bygdsiljums festkomitté hade sitt första möte :)  Vilket härligt gäng !!  Förutom mig är det polis-Carro, Malin E, Johanna H och Margona. Gissa om det kommer att hända kuliga grejjer i Bgm framöver :)  Carro bjöd på kaffe och kakor.... men jag tror att barnen åt upp alla kakor....  fniss....  

Efter mötet kom Heléna och vi drog iväg till Pernilla för att äta lunch, där satt vi till 15.30, sen hit en stund innan Heléna åkte hem. Själv gick jag runt byn med hundarna. Det regnade inte :)  Hoppas det är uppehåll åtminstone halva dagen i morrn, då ska jag ut och lägga spår. Btw så tycker mina barn att det är jävulskt ofräscht och äckligt att ha en älgklöv i kylen.... fniss.... men.. vaddå, jag har den ju i en plaspåse :)  Minns förresten när Hannah var ... undrar hur gammal hon var... kring 10 ?  Då bad hon att få öronen från en slaktad älg. Hon fick det åxå... tror att hon tänkte göra nåt konstverk av dem... men de hann ruttna.

På tal om Hannah... HON tycker att det är äckligt att jag har en älgklöv i kylen.... När de var mindre hade vi marsvin. De var högt älskade och barna hade med dem ut och skjutsade dem i dockvagn, sydde kläder åt dem, mm mm. En dag sa Hannah: Mamma... om man flår Jeppe kan man sy en kappa till Babryn (hennes ord för barbie-dockan)   Gissa om jag blev förskräckt!!! Eller den dagen vi försökte sälja Ragnar, vår vattensköldpadda som de var less på..... Hannahs tips var att gröpa ur honom och ha honom som tvålkopp !!   Eller den gången hon tog en glasbit och skar ögonen ur en abborre för att den bitit henne (den bet inte, hon stack sig på ryggfenan)  och HON ska säga att det är äckligt att jag har en älgklöv i kylen !!! ?

Att Pernilla tycker det, är mer förståeligt. Hon sa för ett antal år sen att hon hatar när man slår ihjäl en mygga på väggen, för inälvorna smetas ut på tapeten.

Nåja... jag låter klöven ligga kvar. I påsen. I kylen :)

Goafton

Riktigt hundväder :)Idag har det varit perfekt väder för att träna med hundarna. Det har inte blåst, inte varit kallt, inte varit för varmt. Paddy fick gå ett hyfsat lätt spår, för att få upp lite självförtroende i spårandet, och det gick superbra. Han stannade inte för att kolla om jag var med/att han gjorde rätt, utan han vågade tåga på och lita på sin egen förmåga :) 

Ziggy fick prova... men han var nog inte tillräckligt motiverad/fokuserad.... får prova igen en annan dag.

Molly spårade som om hon inte gjort annat. I morgon ska jag lägga svårare spår för henne, ja, även för Paddy. Ska klura på Var jag ska lägga spåren.... hmm...

Med Kelly körde jag ett pass fritt följ med snabba sitt, och jag är jättenöjd!  HOn var totalt fokuserad och jag gick längre sträckor än jag gjort tidigare. MÅSTE höja ribban för henne.... hon är så himla duktig.

Hoppas det blir bra träningsväder i morgon åxå :)  Ska sätta mig och skriva i träningsboken så att jag vet vad jag gjort.....

I övrigt har jag känt mig svajig idag.... skovet är INTE över...   Ska väl inte klaga så länge jag är på benen... att känna sig ostadig och lätt illamående är väl kanske inte mycket att gnälla över... och att tinnitusen driver en till vansinne ... nej...   det är nog inte det. Men jag hoppas ändå att det går över pronto.

Nu ska jag gå ut med hundarna en sväng innan det är dags att krypa isäng.  Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Lördagkväll

Då var det kväll igen och dags att summera dagen. Idag har jag ju påbörjat viltspårskursen med Paddy, och det var ofantligt roligt :)  Nu har jag hittat en kul aktivitet att göra med honom, ska lägga spår och köra med Ziggy åxå, jag tror att han kommer att uppskatta det. Nu blir det två veckor tills nästa kurstillfälle, så jag ska träna hemma. Jag ska köpa blod, och en älgklöv ligger i kylen, så det är bara att tuta och köra :) :)

Det har inte blivit så mycket övrig träning med hundarna. På kvällspromenaden fick de söka lite köttbullar... men mest bara springa fritt.   Förutom Ziggy då, som får ha långlina på sig. Jag har köpt DAP-spray, hoppas att det hjälper honom att lugna ner sig inombords...   Han har i alla fall slutat skita inne, och han pinkar väldigt sällan... var tredje dag kanske.  :)

Hörrni.... ödet. Hur mycket styrs av ödet?  

Många gånger... eller... är det rent av alltid, när det händer något som ter sig som en katastrof, så märker man i efterhand att .... det blev till det bästa. Visst är det, både coolt och märkligt... man TROR att man är inne i en katastrof.. men efteråt ser man -  tack gode gud för att det blev som det blev. :)  Häftigt va?!    Är det ödet som styr, eller är det nåt annat?  VAD är det som gör att det blir som det blir... och blir BRA?  Det vi ibland kallar "magkänsla" - vad är det?  Sunt förnuft?, Intuition?  VAD?  Eller... är det Ödet?

Att man har just de saker man har, att man hamnat i de situationer man har.....  att man Finns i den situation man befinner sig i..... HUR kommer det sig?  Jag menar, eftersom det känns så Rätt.

Häftigt att tänka på.....

Nä, nu ska jag ta ut hundarna för sista pinket, sen ska jag krypa isäng. I morrn är en dag när jag inte har NÅT planerat, och det känns skönt. Det har varit rätt mycket i slutet, och det känns som att det behövs några dagar utan att det finns något på agendan. 

Hoppas dagen varit bra och att ni kunnat fylla den med något värt, åtminstone en liten stund :)

Gokväll

Idag startar kursen :)Idag ska Paddy börja på kurs - viltspårskurs :)   Det ska bli hur kul som helst! Klockan 12 börjar den, och jag ska skriva senare ikväll och berätta hur det gick.

Perkon puttrar, jag har rätt nyss klivit upp. Jag ska dricka mina 3 koppar innan vi går på morgonpromenad.   Nu gäller det att verkligen hänga med och njuta när man är ute. Det har börjat grönska, björkarna har börjat veckla ut sina ljusgröna blad ....   det är som vackrast när det är såhär ljusgrönt tycker jag. På försommaren och sommaren händer det något varje dag ute i naturen, och det gäller att ligga i om man ska hinna uppfatta det. På vintern sker inga större förändringar från dag till dag... inte som JAG har märkt i alla fall.

Jag och Pernilla ska starta spring-tillsammans-grupp. Tanken är att alla ska kunna springa samma runda, följas åt, MEN, de som inte sprungit förut, de som har dålig kondis men mycket vilja, ska ha Mig som ledare. Vi kommer till en början att varva gång och jogging, lite teknik.... vi kommer att ta oss runt byn i en takt alla klarar. Den andra gruppen, som klarar att springa (jogga) runt byn kommer att ha Pernilla som ledare, och där blir det tuffare. Vi kommer att springa samma sträcka, men lägger in fartlekar, intervaller, lite andra övningar, samt mer löpteknik.

Det kommer att bli superskoj tror vi :)  och vi kommer att köra fram till semestern har vi tänkt. Sen får vi höra vad gruppen vill. Om det nu blir någon grupp vill säga :) :) :) 

Nä, nu blir det kaffe.

Gomorron :)

Änglar

Det här med änglar är faschinerande.....   finns de? Jag tror det. Det finns både änglar som vi inte ser, och änglar mitt ibland oss.

När jag skaffade Kelly, min hund från Portugal, blev jag redan från första stund så förvånad över att hon vill ha ögonkontakt så mycket och så länge. Hon får nästan aldrig nog av att se mig i ögonen. Många kvällar när vi lagt oss och hon ligger och tittar mig i ögonen, har jag haft känslan- mamma... har DU någon inblandning i det här?

Min mamma har alltså varit död i 6 år.  

Änglar finns även här mitt ibland oss. Levande i allra högsta grad. Änglar är de som hjälper oss utan att ha i åtanke om att få något tillbaka. De som alltid finns vid vår sida, redo att sträcka ut en hjälpande hand när vi behöver. Vi kanske inte ens pratar eller träffas så ofta....  men ÄNDÅ finns de där, och hjälper utan att tveka det allra minsta. DET är faschinerande.

Har NI en ängel vid er sida?  Jag hoppas det.

Gokväll

Gomorron FredagIdag ska jag in till stan en sväng. Pernilla ska följa med. Jag ska på AF och sen ska jag försöka hitta en spårsele till Paddy. Jag hade besällt en från DjurMaxi som kom igår, men den var för liten. Jag behöver den ju i morrn, så jag får köpa en på stan idag.

Strax ska jag ut med hundarna på morgonpromenaden, sitter och dricker kaffe nu först. Tre koppar, sen ut :)

Jag och Pernilla ska ju kika på hästarna vi ska ha i sommar. Det där med sommarhäst blev väldigt snabbt bestämt, det är Pernilla som prompt ville ha det... de som känner Pernilla känner sig som frågetecken, eftersom hon aldrig varit sådär jätteintresserad av hästar... sådär lite lagom bara...   men det ska bli himla kul. Jag har ju haft häst, så jag tycker det ska bli supermysigt att rida igen.   Pernilla har ordnat så att vi ska ha två hästar från naturbruksgymnasiet... och jag skrattade när hon ringde och sa: Mamma, Tage frågade om vi är höjdrädda, nä sa jag.... Hur stora kan de bli egentligen, frågade hon och jag skrattade rakt ut . Som sagt - spännande ska det bli :)

De kommer i mitten av juni, och blir kvar till i slutet på augusti, så det ska väl hinnas med några ridturer :)

Nä, nu ska jag hälla upp tredje koppen, sen ska jag väcka hundarna och gå ut.

Ha en bra dag!

Gomorron!

På tillfälligt besök i din butik

Idag har jag ju jobbat på ICA...  åhh så kul det var att språkas med kunderna igen!
- Är du tillbaka?
- Men gud va kul, är du tillbaka?
-Förstod chefen att du är oumbärlig?
- Kul att se dig!

Det är några av kommentarerna jag fått idag, och det värmde så fantastiskt mycket :) 

Tänk... det behövs inte långa haranger, inte några utläggningar i c-uppsats-typ, inget märkvärdigt alls, för att få en människa att känna sig uppskattad. Känner man sig uppskattad så ler man med hela kroppen och blir alltigenom GLAD :)  Tänk på det allihop!

Hundarna har somnat. Ska väcka dem för att ta ut dem på sista pinkrundan, sen ska jag isäng. Jag är supertrött. I morrn ska jag in till stan och AF igen.  Egentligen är det vansinne att åka dit redan i morgon.... har ju inte fått papprena från FK som jag ska lämna in... så jag har egentligen inget där att göra... kanske ringer dit på morgonen och ber att få en ny tid.

Jag och Pernilla ska stanna till i Burträsk och kolla på hästarna vi ska ha som sommarhästar i sommar. Spännande :)

Nä, nu ut med hundarna, sen isäng.

Gonatt

Jobbardag idag!Idag ska jag ju jobba :)  men börjar inte förrän kl 12, så jag har gott om tid på mig att ta promenad med hundarna. Ser ut att bli soligt och fint även om det inte är sådär jättevarmt.  

Funderar kring det där med hur svårt det kan vara att vara ärlig mot varandra. Vad är det egentligen som gör att man inte vågar/kan vara ärlig? Nu menar jag inte bara i en par-relation, utan mellan människor överhuvudtaget.  Har nyligen träffat en tjej där sanningen inte verkar vara det som ligger närmast i ordförrådet, och min tanke är: Varför? Finns Ingen anledning att ljuga om så banala saker... men ändå svamlas det. Vad beror det på?

Är det rädsla för hur andra ska reagera, så kan man ju tänka att Andra kommer att reagera DUBBELT så negativt när det kommer fram att det inte var sant. Tycker man att sanningen inte är imponerande nog, eller att man verkar för futtig och därför måste dra på lite?  Då bör man nog hellre se över sitt Liv, och vad man ska göra åt DET. Jag ser verkligen ingen anledning alls till att vara oärlig och att ljuga... men så har jag alltid varit väldigt känslig för sånt åxå.  Jag brukar säga att jag inte dömer någon, men är någon oärlig mot mig, så går de... Fetbort. 

Nä, nu ska jag ta och gå ut med hundarna strax. Ska dricka tredje koppen kaffe bara. Ha en bra dag allihop, och fyll den med nåt värt! :)

Gomorron

En händelserik dag

Oj vilken härlig dag jag har haft :)   Började med kaffe och morgonpromenad... som vanligt. Sen kammade jag till mig och tog bussen in till Burträsk 9.30   Eva hämtade mig där, sen for vi hem till henne och drack kaffe och provkörde en sportbil :)   Sen blev det lunch på Herrgården där vi satt i två timmar och surrade och skrattade, efter det en vända på byn och gick in i alla affärer som finns... förutom jakt och fiske... men de hade lix inte öppet :)   Kl 14 tog jag bussen hem igen och gick ut med hundarna. Eftermiddagen och kvällen har varit lugn. Hade tänkt vara ute mer, men det har regnat, så jag valde bort det. Vi har myst i soffan istället :)Det var härligt det åxå :)

Nu har jag varit ute med hundarna, tvättat mig och borstat tänderna. Jag hade en massa djupa funderingar jag hade tänkt skriva ner, men jag är för trött... så de får vänta tills i morrn. På tal om i morrn så ska jag jobba på ICA 12-18 i morrn ...  Det ska bli kul att träffa kunderna igen :)  Men nu... sova.

Gonatt allihop! Hoppas att Ni åxå haft en bra dag som ni kunnat njuta av :)


God morgon :)Ser ut att bli underbart väder idag!  Jag ska ju ta 9.30-bussen till Burträsk för att träffa Eva, vi ska äta lunch på herrgården :)  När jag kommer hem tänker jag ta en lång promenad med hundarna .. ska hinna träna nåt pass med dem ute på gården åxå.

Nu har perkon puttrat klart och jag har hällt upp första koppen. Hundarna har så smått börjat vakna till liv. Jag kom precis på att jag har en tvätt i torktumlaren nere i tvättstugan.... måste hämta upp den innan jag åker...

Nä, nu ska jag klä mig och gå ut, Ha en härlig dag!

Gomorron

Klösan i mig vilken härlig dag :)Dagen startade relativt tidigt kan man säga. Ena öronproppen hade ramlat ur under natten, så 5.15 dundrade det förbi några timmerbilar och jag sprätte upp ur sängen. Ljust ute var det åxå ,så jag var övertygad om att det var hög tid att stiga upp. När jag fattade vad som hänt och varför, letade jag igen öronproppen och försökte somna om. Varför jag måste ha öronproppar är för att det är så varmt i lägenheten så jag måste ha sovrumsfönstret öppet,  och eftersom jag bor mitt i centrum :)  så kan det vara såsom det står i resebroschyrerna: störande trafik nattetid.

Nåja, tids nog blev det ju dags att faktiskt kliva upp :)   Gick promenaden med hundarna FÖRE kaffet, för nuförtiden vill jag avnjuta kaffet ute på balkongen, med hundarna rastade, promenerade och nöjda. Därav att vi tog den vanliga rundan vid slalombacken där hundarna kan springa lösa. Idag tog jag inga koppel på Kelly och Molly överhuvudtaget, men när vi kom upp på vägen och jag bad dem gå nära, så slickade de i princip hälarna på mig tills vi var hemma. Inte ens Rogarts hund, som bjäbbande och skällande springer åt och fram i löplinan på gården, fick dem att lämna sin position. Yes :) :)

Kaffet avnjöts på balkongen med hundarna liggandes på fällar och bäddar, ja förutom Kelly då, som vill ligga i knät, och Får det åxå :)  Lite svalare i luften idag, men åååhhhh så härligt :)

Efter frukost ... lite seeen... så tog jag en timmes promenad igen. Upp till grustäkten så hundarna fick springa lösa igen. Lagom temp ute, man kunde gå ganska raskt, och ändå inte bli för varm. SKÖNT !!

Efter lunch gick jag en väldigt rask promenad till Pernilla, som hjälpte mig att fixa naglarna, sen gick vi en väldigt rask promenad hem till mig, tog ut hundarna på en lagom rask promenad, sen gjorde vi ett 45 minuters core-pass. Väldigt svettigt !!

Efter det har jag hängt i soffan, kollat på tv...slappat i största allmänhet. Nu strax ut med hundarna, sen isäng. I morrn ska jag till Btk och äta lunch på Herrgården med Eva :)

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni njutit ni som mår bra :) :)

Gokväll

Härligt med barmark :)Härligt med skoterspår, härligt med vinter, besvärligt med kyla och djup snö. Härligt med barmark, härligt med sommar, besvärligt med värme, mygg och ormar :)  

Tänk.... det finns INGET som BARA har fördelar.... Inget som Jag kan komma på i alla fall. Alla mynt har två sidor och man får ta det onda med det goda. Tänk om det var lika lätt att BARA se fördelar hos andra människor, som det är att se fördelarna med tex sommaren. När man tänker på sommaren så är det: lagom varmt, sol, bad, sandstrand, kall dryck, långa ljusa dagar, glada människor  .... fast sanningen är den att ofta är sommaren regnig, myggig, kallt i vattnet, svårt att sova ....   fniss...  visst är det tokigt ?  Man väljer att tänka på de positiva sakerna. När det gäller människor är det lätt att fokusera på det negativa ...   varför är det så?

Nä, nu ska jag ut på balkongen igen :)

Ha en bra dag ! 

Brukar sommaren vara SÅHÄR varm?

Idag har varit en fullspäckad dag. Halv 8 kom Pernilla till mig, då tog vi hundarna och gick morgonrundan vid slalombacken... Varmt redan då!  Sedan blev det frukost och iväg in till stan, jag skulle ju på Af och anmäla mig som arbetssökande. En hastig sväng inne på HM, sen lunch på en bänk utanför HM. Vi köpte sallad på ICA, de har ju superhärlig salladsbuffé :)   KOmpis Eva var åxå med oss till stan, så det blev många skratt och mycket tokprat :) 

När jag kom hem var det bara att byta kläder till något mindre varmt än jeans, och gå ut med hundarna. Då det var så himla varmt blev det inte någon superlång promenad, och inte i någon snabb takt heller. Väl hemma tog jag först ut Kelly för lite "sitta-snabbt-träning" och allmän träning i fritt följ. Efter det tog jag Molly ut i skogen och körde lite skogsagility. Agility blir nog hennes grej :)  Ska bli kul att testa i alla fall :)

Lite kaffe och sen ut på promenad med hela gänget. Vi tog rundan vi gick i morse. Den rundan är fantastisk, både sommar och vinter. Tar ca 45 minuter och hundarna kan springa lösa stor del av promenaden, och det är terräng-löpning för  dem :) 

Nu har de ätit och ligger och jäser... själv ska jag ta en dusch, sen fixa en lchf-pizza till middag. Gud så gott det ska bli.

Tinnitusen är fortsatt nåt fruktansvärt hög... men känner mig såpass bra att det borde vara på väg att klinga av.. I morgon skulle jag egentligen haft Zumba på skolan i Burträsk, men har varit tvungen att boka av... när jag är såhär instabil i yrseln så är det INTE bra att ha något inbokat... det kan snarare skapa stress så att det blir ännu värre. Trist men sant.

På fredag ska jag tillbaka på Af. De vill inte att man ska sitta görolös nå långa perioder :)  Och det är väl rätt... frågan är bara om alla dessa träffar leder någon vart, eller är det mest för att handläggarna på Af ska vara uppbokade så att det ser bra ut i statistiken?  Nåja... man får väl se det som att man skapar arbetstillfällen :)

Nu ska jag börja med min pizza, få se vad kvällen får för innehåll. Kanhända blir det något jag måste blogga om senare ikväll :)


Ska vi spela ett spel?Dagen började ju inte bra, men blev bättre på eftermiddagen.  Jag tränade Kelly och Molly i lite lydnad ute på gården, sen tog jag Paddy och Ziggy på en långsam promenad. Efter det tog jag Kelly och Molly på promenad. Jag grillade även ikväll, vilket smakade ljuvligt, och sen har jag inte gjort så många knop. I morgon ska jag in till stan på arbetsförmedlingen, Pernilla ska följa, så jag behöver inte oroa mig  för yrsel... blir jag yr så är ju hon med :)

Jag ska sätta mig och skriva träningsplaner för alla hundar, inte bara för Kelly. Ska klura på vad jag har för mål först och främst, så jag vet vad jag siktar på. Med Kelly är det lättast eftersom det är lydnad jag satsar på med henne. Med Molly kan det bli agility eller freestyle... Paddy ska ju gå viltspårskurs, ska bli jättekul att se vad han tycker om det. Ziggy... lillgubben... som mål för honom har jag i dagsläget att han ska bli såpass trygg att han inte är rädd för människor. Katys närvaro gjorde att hans trygghet fick en ordentlig knäck.... får jobba nu på att få tillbaka den, och bygga vidare på den.

Undra vad jag ska sätta up för mål för mig själv?  Jag vet ju lixom fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir stor...  börjar vara dags att göra någon slags plan... men först måste jag lista ut ungefär vad målet är ...

Man kan grubbla sig gråhårig på sånt där. Lixom... vad är meningen med just MITT liv?  Barnen är vuxna, de har visat att allt jag lärt dem har gått in :) :) :)   och de klarar sig, inte helt själva, det gör ingen... men  ändå. Min största uppgift här i livet är på så sätt..... avklarad till största delen.

Eftersom man inte styr allt så måste man ibland ändra planerna, och till och med ändra målet. Mitt i allt när man tror att man vet hur allt ska vara osv. så blir man sjuk och vips så ändras spelreglerna. Då gäller det att kunna ändra riktning .... och det är NOG svårt att göra när man är inne på det själv, men människor runtomkring är åxå spelpjäser att ta hänsyn till, för de är med och spelar och man kan inte bortse från deras medverkan i spelet.

Andra människor kan vara med- eller motspelare ... en del försöker verkligen förstå och hjälpa, medans andra mest verkar vilja hugga de sårade spelarna för att få bort dem från spelplanen. Livet är verkligen inget spel där man kan se alla andra som medspelare....  det är nästan lite som fia med knuff - det finns olika läger. I mitt hörn finns jag och de som är mina medspelare.... vi ska hjälpa varandra att komma oss hela varvet runt.... men i varje hörn finns motspelare som inte VILL annat än att få oss av banan.  Det kan ske genom att de öppet visar sin agg, eller att de lindar in agget i saker de säger, försöker vrida orden så att det låter snällt... men i själva verket är det elakt....

Många har sjukdomar som inte syns....  många lider fruktansvärt utan att bli trodda....  knappt ens av sina medspelare.  Dessa människor sänder jag en tanke ikväll.  Många vill inget hellre än att kunna vara med och spela, men Kan av olika anledningar inte. Visst finns det de som Visst kan spela, men vill hellre sitta på avbytarbänken och vila, spelar skadade så att de ska slippa..... men min tanke går till de som VILL vara med... men inte kan.... och inte ens lagkompisarna tror riktigt på dem....

Livet är ett Tufft spel. Inte enkelt, inte rättvist .....

Nu ska jag kliva av planen för ikväll. Hoppas ni haft en bra dag, och att ni har en bra spelstrategi för i morrn.

Gokväll

Bakslag

I morse var det som om jag blivit slagen i bakskallen.....   Klev upp 06,15  , kokade kaffe  ... slog igång datorn, drack kaffe... skulle gå ut en liten sväng med hundarna. När jag kom längst ner i trappen... PANG så snurrade världen. Jag satte mig på bron, släppte kopplen... väntade ett tag, sen var det bara den mödosamma krypningen upp till lägenheten... Fy fan säger jag bara. Genomsvettig och yr kom jag upp, tog av hundarna, kröp isäng. När det snurrar lika mycket vare sig man blundar eller inte... då är det så ofantligt jobbigt att leva. Jag vet att jag tänkte... eller till och med sa det högt: Jag orkar inte.

10.40 kunde jag fixera blicken igen....  oj vilken lättnad! Låg kvar en stund, sen klev jag försiktigt upp... gick bort till medicinskåpet.... drog i mig ett gäng piller med olika verkningsområden, sen kände jag att jag nog vågar gå ner på gården med hundarna. Gick en bit bort och släppte hundarna... stod sen och såg hur de lekte, sprang, grävde, hoppade och hade sig. På väg tillbaka till mitt hus, mötte jag Cilla. Hon tog Paddy med sig på en lite längre promenad. Ziggy är inte lönt släppa med någon annan, och Kelly och Molly var utan halsband och koppel, så hon tog Paddy bara . Han blev själaglad :) Tack Cilla !

Nu ska jag koka kaffe och sätta mig på balkongen. Har burit ut lite fällar och bäddar till hundarna. Det blir en väldigt lugn dag.


Hur härligt kan det vara?Åh vilken underbar dag!!

Det började med en 45 minuters morgonpromenad... vitt på marken men varmt. Hundarna sprang lösa (inte Ziggy)och det var helt fantastiskt. Att promenera på morgonen är nåt alldeles speciellt.... innan allt lixom hunnit braka igång. Det är alldeles tyst.... man måste vrida upp volymen på hörapparaten för att höra fågelsången förvisso... men ändå :)

Efter promenaden kom Hannah och Milo hit. Vi åkte in till Robertsfors och gick runt i butikerna, köpte lite småkrafs, träffade lillebror m dotter, sen åkte vi hem igen. Väl hemma gick vi ut med hundarna en sväng innan Hannah var tvungen åka hem igen.

Då hon åkte tog jag ut hundarna var för sig på tränings-stund. Kelly fick träna lite fritt följ och sändande till ruta. Molly fick träna lite..... vad ska vi kalla det... nåt mitt emellan fritt följ och : häng med så gott du kan :)  Paddy gick jag en sväng med så att han fick fokusera på att hålla kontakt även om det kommer människor och bilar.... Med Ziggy satt jag bara nere på gården... kollade på bilar som körde förbi... löv som blåste... mm.

Efter träningspassen blev det en 1-5 timmes promenad. Tjejerna sprang lösa stora delar av promenaden. Paddy sprang lös en del, men Ziggy går i koppel eller långkoppel.

Sen var det  dags att starta grillen.... gud så gott det var... grillade karré, lök och champinjoner :)  Till det ett glas rött... nä.. det blev nog två... minst :)   Sen kom storebror med fru, deras dotter m sambo hit och hälsade på . JÄTTEROLIGT :)  Det blir mest prat om hundarna när de kommer :) Jag tror att de älskar mina hundar :)

Nu sover hundarna... jag har hällt upp ytterligare ett glas rött...  få se om det löns sätta sig framför tvn, eller om det är bara skräp att kolla på.  Hoppas på bra väder i morgon åxå, så att man kan vara ute mycket... vill träna mer med hundarna :)

Ha en fortsatt bra kväll. HOppas dagen varit bra, och att ni aktivt valt saker som är värda :)

Gokväll

What a wonderful day !

Även om det var sista dagen på jobbet... eller.. nåja... ska jobba fredag om två veckor åxå... men i alla fall, sista dagen på anställningen, så har dagen varit toppen.  Hujedamig så lycklig jag är, bland de lyckligaste i världen tror jag....  allvarligt.

Den här fredagen har ju varit unik på många sätt som ni vet... men på ETT sätt har den varit, och ÄR precis som fredagarna varit i två års tid - VÄLDIGT tung efter 20.00    Jag har varit ute med hundarna på sista pinket, borstat tänderna, tvättat mig.... klar för sängen. Oj så skönt det ska bli att krypa isäng.

Brukar jag ha en sån här jävulsk tinnitus?  Ja.. kanske... eller... spelar ingen roll vad jag BRUKAR ha, NU har jag det i alla fall...   känns som en bagatell förvisso...  japp.. så är det, ska inte klaga. Mår för bra för det :)

I morgon har jag inga planer förutom att promenera och att träna hundarna. Kelly ska få träna på att sitta SNABBT, Paddy ska få träna lite allmän kontakt och lite annat smått och gott.  Lilla Molly blir jag knappt klok på vad jag ska träna... fniss....  Ska försöka filma i morrn så att ni ser vad jag pratar om.   Ziggy ska träna avslappning och inget mer.

Nu blir det sängen :)

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni kommit ihåg att fylla den med nåt värt!

Gonatt

Sista dagen med gänget !Morgonpromenaden med hundarna är avklarad, kaffet drucket, nu ska jag äta frukost, sen kamma till mig för sista dagen på jobbet. Det här känns verkligen konstigt .... Att aldrig kränga på sig uniformen och då dit för att jobba igen...   

Har några tips om jobb som jag ska undersöka till veckan :)   Skönt att skovet är över så att man kan göra ett hyfsat piggt intryck....   :)

Fredag... eftersom hela veckan lixom försvann i ett töcken, så ska jag verkligen ta vara på den här dagen till max. Jag ska fylla varenda timme med nåt värt.  Det blir en härlig dag!

Jag har bakat en bananpaj som jag ska bjuda på idag... Sista dagen med gänget.

Gomorron

Waow... äntligen!Idag är en såndär dag man bara älskar. Det är oerhört lätt att fylla dagen med något värt, när man mår bra. Har ni tänkt på det, ni som mår bra de flesta av dagarna? Eller är det så att när man oftast mår bra, så glömmer man hur bra man mår? Jag har gått en ordentlig promenad med hundarna, och jag blev så himla glad att tårarna trängde fram när jag var vid slalombacken. Hundarna sprang, det var soligt och fint... jag mådde inte illa, var inte yr... jag bara.... gick.... och det kändes bra :) :) :) 

Förut idag var jag och Pernilla till Burträsk på mammas grav. Idag är det 6 år sen hon dog. Tänk.... 6 år... fasen va snabbt det går.  Vi gjorde fint på graven, satte dit en ros-bukett och den vilande ängeln.

Nu tror jag att jag ska krypa isäng. Jag känner mig pigg och rask, men jobbar ju sista dagen i morgon, så jag vill vara utvilad och pigg i kroppen. Att vara yr och dålig tar så mycket energi så det är helt sanslöst... så.. nu gör jag kväll. :)

Gonatt

Tro det eller ej

men det kanske håller på att släppa :)     Om inte tinnitusen vore så fruktansvärt högljudd skulle jag stryka kanske... men jag kan aldrig tro att tinnitusen brukar vara så här hög... då skulle jag väl inte klara av dagarna?  Nåja, det känns lättare i skallen i alla fall... hoppas att det fortsätter lätta... då kanske rent av jag känner mig pigg ikväll :)

Perkon är färdig, hundarna springer runt och busar, solen skiner.... strax dags att gå ut. Det känns som att jag kan ta mig åtminstone bort till återvinningen, det vore ju toppen, då kan hundarna få springa där på ängen en stund.

Sen får vi se vad dagen bjuder... går det sitta på balkongen tro, eller är det för kallt?  Får utredas när vi kommit in från morgonrundan.

Kom ihåg att fylla dagen med nåt värt.... 

Gomorron

Mys i soffanOnsdagen snart slut. Den här dagen har varit jobbigare än dagen igår... men förhoppningsvis är det bättre i morgon... tycker mig känna att det lättat lite nu på kvällen... hoppas det fortsätter så. Jag ska gå ut med hundarna en kort sväng, sen hoppa isäng... Kroppen är så slut ... 

I morgon väntar en ny dag.... ser fram emot att få må bra... hoppas det blir redan i morgon

Gonatt

SlitenStrax ut med hundarna på gården för kvällspinket... sen isäng. Yrseln och ostadigheten blev värre och värre ju längre dagen gick... och nu ikväll har det varit jobbigt. För nån knapp timme sen klev jag upp och tog mer åksjuketabletter, och nu är jag på benen. Ska passa på att gå ner med hundarna, borsta tänderna och krypa isäng.

Nu ställer jag min förhoppning till att det känns bättre i morgon.

Gokväll

SolNu längtar man efter solen igen.... att få sitta i solen och bara njuta...   Idag är det kallt och mulet, igår snöade det...   det känns som att man drömt att man gått promenader iklädd linne och knickers och tyckt att det var varmt ute. Men... snart kommer solen och värmen på riktigt :)

De senaste dagarna har jag varken promenerat mycket eller tränat med hundarna... herr Meniére har varit här, och då finns det inte så mycket ork till annat. Han kräver all uppmärksamhet kan man säga. Jag hann träna En dag.... vilken dag det nu var... i lördags kanske?   Var härute och tränade Kelly i att sitta SNABBT  :)  Ska fortsätta med den träningen direkt jag blir ensam med hundarna igen. Fritt följ med snabba vändningar, tajta svängar och blixtsnabba sitt vid sidan, DET blir fokus.

På morgonpromenaden gick jag bort till återvinningen, ängen där bredvid och släppte hundarna... förutom Ziggy, han fick springa i långlinan. De fick rejsa runt som idioter, leka, söka torrfoder som jag kastade ut, och lite enklare övningar...   sen gick vi hem igen. 45 minuter blev det. Strax kommer Pernilla hit så lite senare kanske vi går en promenad... få se hur jag känner mig...   Såna här dagar som varit nu, kan jag förstå att många med Meniéres skaffar rullator...   låter ju helt befängt... men så är det.

Nä, nu ska jag koka kaffe och hoppas att det känns bättre i eftermiddag.

Ha en bra dag!

Sista veckan

Nu påbörjar jag sista arbetsveckan som ICA-tant. Känns ju märkligt.....   Flera av de äldre som är in och handlar, har fällt en tår över att jag försvinner... man blir så rörd.   Vad som händer härnäst får vi se...  är ju inne i en lite tung period med Meniéren, så det känns helt ok att vara hemma på heltid ett tag, tills skovet är över. Sen vill man naturligtvis ut i jobb igen :)

Få se om jag fixar att jobba hela dagen idag....   ska åtminstone prova. Är ju nära hem ifall det inte går.

Ha en bra dag!

Kvällning

Dagen börjar ticka mot sitt slut.... och jag är helt färdig, så det passar perfekt att få krypa isäng.

Har varit till lillebror och uppvaktat honom :)  Det var jättekul. Tyvärr blev jag lite yr så Pernilla fick skjutsa hem mig. Hon och Hannah hjälpte mig ut med alla hundarna, sen har det varit stilla lugnt. Nu ska jag försöka komma mig ut på gården med hundarna så att de får pinka, sen kryper jag isäng.

Att vara inne i ett skov..... det är, inte hopplöst, men åtminstone fruktansvärt jobbigt. Jag KÄNNER att det inte är över... Det känns så VÄL när skovet är över, då lättar trycket i örat och skallen, då känns det mer naturligt inne i huvudet.... men så är det inte än. Förbannat åxå... rent ut sagt....

Nä, nu ska jag inte skriva mer om det.... utan jag ska helt enkelt försöka sova och hoppas att det blir bättre tills i morgon.

Gokväll

1:a Maj

Då är det officiellt vår, även om det är kallt i luften. Hoppas att det blir varmare senare idag....

Morgonrundan med hundarna är avklarad. Den enda hund som kunde pinka igårkväll var Milo. Han var helt obrydd av smällarna, medans de andra fick mer eller mindre panik. Jag var ute några gånger och försökte få dem att pinka, men det gick inte. Paddy är den som blir mest panikslagen... han har nog inte sovit mycket inatt. Han har legat nära, nära mig inatt och skakat.... lillgubben

Kvällen igår var annars trevlig. Jag grillade på min nya supersöta lilla grill :)Nötytterfilé med vitlökssmör blev det. Till efterrätt åt jag färska jordgubbar med grädde. Mums :)

Idag ska jag fortsätta träna med hundarna, sen i afton bär det ju iväg till lillebror. Jag är så stolt över honom, han har varit nykter Ett år, efter ett mångårigt alkoholmissbruk. Han säger själv nu att han inte fattar att han höll på så länge, och att det nu är hur lätt som helst att avstå. Han ska bjuda på smörgåstårta, och fastän jag egentligen slutat äta bröd, så ska jag äta ändå :) :)    Vi har pratat mycket om allt kring missbruket, lögner och svek bla. Det är så härligt att min lillebror är "på banan" igen :) 

Tänk.... lögner ställer till med så fruktansvärt mycket... ändå fortsätter vissa människor att ljuga om allt möjligt, även saker de inte behöver ljuga om. Till människor de inte behöver ljuga för. Varför är det så? Vad är det som driver en människa att ljuga?  Ljuger man om både ditt och datt så blir det svårt att hålla reda på vad man sagt till vem, svårt att komma ihåg vad man sa.... svårt att återge vad man berättat eftersom man sagt olika till olika personer. Härvan av lögner måste ju vara energislukande nåt fruktansvärt.

Lögner kan aldrig bli något positivt. Aldrig.   Sanningen kan svida och göra ont, men det är åtminstone sanning. Att hävda att man ljuger för att inte såra, är rent skitsnack....   man ljuger för att rädda sitt eget skinn  ... för att man inte vill stå för något man sagt eller gjort.

Dagens sanning är åtminstone att Ziggy möjligtvis lider av någon sorts demens. Han har träffat Pernilla i stort sett varje dag sen han kom, och Hannah har han träffat många gånger åxå... men det är som att han inte känner igen dem. Han beter sig mot dem som han beter sig mot vilken främling som helst. Man får vara glad att han känner igen MIG i alla fall....   Synd att ICA har stängt idag.. måste verkligen träna honom i att kolla på människor....Ziggy.... my sweet Ziggy.

Paddy var åxå reserverad mot människor när han kom, men inte så mycket som Ziggy. Nu är Paddy bästa kompis med alla som kommer :)Här är hela gänget från igår :)Nä, nu ska jag ner i tvättstugan och köra igång en maskin. Ha en bra dag!

Gomorron

RSS 2.0