Valborgs

Jobbat .... gått en härlig promenad med hundarna .... ätit gott ... men GUD va jag är trött nu.  Tankarna står still så det blir inga djupa funderingar....   Det klurigaste jag kan komma på NU, är hur jag ska orka gå och bortsta tänderna.

Ha en härlig valborgsmässoaftonskväll, så hörs vi mer i morrn.

Gokväll

Sista April

Gud va snabbt en månad går. Jag tyckte det var häromdagen jag blev lurad, först av Pernilla, sen av Hannah.

Igår tränade jag Kelly och Molly rätt mycket. Milo fick en liten stund åxå. Grämer mig att jag inte filmade, men tänkte göra det i morgon om vädret är fortsatt bra. Idag ska jag spela ICA-tant, så jag hinner inte göra så mycket mer än jobba . Jag hoppas jag hinner ut med hundarna efter jobbet, INNAN det börjar smälla härute. HOPPAS att det inte smälls överhuvudtaget!

Nä, bäst jag rappar på, ska äta lite, sen kränga på mig uniformen. Ha en bra dag!

Gomorron

Snart där!I morgon är det sista April. Det lixom rasslar bara till så är det maj ... och torde rassla lika snabbt så är det juni. Sommar, grönt gräs ... badväder.  Märklig känsla  ...

Snart börjar jag på Westmans. Äntligen kan man säga :)  Ska bli hur superkul som helst, särskilt med de nya planerna ... berättar mer senare.

Det har varit kanonväder idag. Började dagen med en promenad runt byn med hundarna. Efter frukost blev det träning på ICA-parkeringen med Kelly, sen lite träning ute med Molly.  En kort runda med hundarna sen var det dags för hundkurs. Lika kul som vanligt, och duktiga deltagare. Hem, ut en sväng med hundarna, träna lite med Milo härute ... sen var det dags för säsongsavslutning på cirkelträningen.  Både skönt och vemodigt må jag säga. Det är ju så himla kul!! men det känns ändå ok att det blir utomhussäsong :)  Spring tillsammans-gruppen fortsätter ju ett bra tag till tänkte jag :)

Nu ska jag ta ut hundarna på gården för en kvällspink, sen kryper vi isäng. I morrn ska jag spela ICA-tant, så det är bäst jag försöker vara pigg och utvilad.  HOPPAS ingen börjar smälla smällare före jag kommer hem från jobbet och hinner ut med hundarna. Eller ... ärligt talat , hoppas ingen smäller smällare överhuvudtaget i morrn. DET vore drömmen!

HOppas ni haft en bra dag som ni fyllt med nåt värt. Sov gott

Gokväll

Att ha rätt!

Härlig dag! Förkylningen börjar ge sig, även om nässprayen fortfarande är min bästa vän. Morgonrundan med hundarna blev runt byn i underbart solsken :)  Efter promenad och frukost blev det träff med festkommittén ute vid den tänkta majbrasan. Sen en sväng till Lillebror för lunch .... efter det en promenad med hundarna upp till backen. Tänk, grusvägen var nästan HELT torr :)  underbart!

Till middag blev det Aubergine i ugn, med bacon och ost. Det var åxå underbart :) :)

Hörrni ... det här med att ha rätt.  Att diskutera, framföra sin åsikt ....vissa diskussioner har en tendens att tappa sitt syfte, och till slut BARA handla om att ha RÄTT . Sunda förnuftet har för länge sedan lämnat arenan, för att ersättas av ett begär av att HA RÄTT. Till varje pris!!!

Visst kan jag åxå hamna i situationer där jag verkligen VILL ha rätt, och ANSER mig ha rätt ... men en del tappar verkligen perspektiven. En del kan verkligen förvränga saker och ting, ta saker till sin spets och därutöver, bara för att hävda ..... ja VAD egentligen? Sin egen idioti?

Är det så att vi tappar greppet och dras iväg när vi diskuterar saker vi brinner för, så till den milda grad att vi tappar bort förnuftet? Varför? Hur kan det komma sig? Är vi inte rädda om förnuftet?

Nu är jag åtminstone såpass förnuftig att jag ska gå isäng :)  Jag är trött.

Gokväll

FredagkvällKlockan är mycket. Med tanke på hur tidigt jag blev väckt i morse, så är det ett under att jag är vaken överhuvudtaget. Jag tänkte bara försöka vänta på resultatet av Lets dance.

Idag åkte jag en sväng till stan för att köpa in lite grejjer till lillebror. Det händer så mycket kul och häftigt kring honom, så det känns såå  häftigt att kunna hjälpa till :)  Fortsättning följer :)

När jag var i stan, mötte Lukas upp med lille Milo. Han fick följa mig hem och ska vara här några dagar nu :)  När vi kom hem kunde han inte låta bli, han kunde inte vara tyst, när han träffade Kelly blev han abosolut alldeles TILL SIG :)  Han älskar verkligen Kelly, och hon är som en öm moder, full av tålamod och förståelse.

Idag ringde en vän med några frågor. Han sitter i den fruktansvärda situationen att han måste ta bort sin hund. Jag tycker att han gör helt rätt, hunden ska inte behöva plågas. MEN, det är inte lätt. Kom ihåg det jag sagt min vän, och ring om du vill och behöver!

NU ska jag kolla på resultatet på lets dance, gå ut med alla hundar, ta en massa nässpray plus ett par sinova forte, sen ska jag gå isäng. HOppas ni haft en bra dag :)

Gokväll

Mycket att lära av fåglarna

Jag vaknade kl 5 av fågelkvitter.  EN fågel räckte för att väcka mig. Det var ingen kör-sång, utan en simpel solo-sång utanför sovrumsfönstret.  Först tänkte jag: Vad kvittrar DU åt, det är ju alldeles grått ute ... men sen slog mig tanken - man kan ju faktiskt kvittra lite ändå, bara för att.

Egentligen kan man nog lära sig mycket av fåglarna.

Man kan kvittra och sjunga fastän det är grått, solen kommer inte fram för det ,men det blir lite trevligare.
Man kan hjälpas åt och "ploga" åt varandra, turas om att vara den som ligger längst framme och drar
Man kan kura ihop sig till en liten boll ibland, och bara studera omgivningen, om man inte känner för att flyga
Man kan sjunga tillsammans eller solo, vilket som (det kvitt(R)ar ) fniss
Är man en trana, kan man skrika och trumpeta som en idiot, ingen tycker att det är vackert, men alla blir på nåt sätt glada av att se dem
Man kan flyga en sväng, bara för att lufta vingarna lite. Kanske till och med bara flyga till trädet bredvid .... byta kvist en liten stund.

Man brukar ju kunna kolla vad man är för hundras .... jag undrar vad man skulle vara för fågel? 
Knappast kollibri ... så snabbt kan jag inte röra mig.  Ingen av de här små nätta skönsjungande pippifåglarna förresten, jag är nog en lite större, tyngre ....  pelikan?  - nja .... Struts? ... nä... jag sticker inte huvudet i sanden utan tar itu med problemen .... Nä nu vet jag -

Kalkon!

Gomorron

Torsdag

Då var den här dagen slut. Den började tidigt, redan kring kl 3. Jag låg vaken mellan 3 och halv 7 ... sen lyckades jag med hjälp av Ipren, Alvedon och Citodon, somna om igen.

Den här förkylningen var banne mig vass!!   Men tills i morrn hoppas jag känna mig lite piggare, och borde göra det åxå. Efter x antal dagar, brukar det ju ändå börja ge sig.

Jag hann gå bort till Sten Ellman idag på förmiddagen, när jag kände de första dropparna regn. Jag hann PRECIS hem innan regnet drog igång på allvar. Sen har det regnat hela dagen i princip. Jag har nyss varit ute med hundarna en sväng, och det småregnar nu åxå. Bra på det sättet att snön får lite hjälp att försvinna :)  Snö är bra, men hör vintern till.

I morrn är det fredag, och städdag.  Ska även in en tvär sväng till stan hade jag tänkt.  NU har jag tänkt krypa isäng i alla fall. Lite tidigt, jag vet, men välbehövligt.

Gokväll

Lixom... gonatt ....

Det har varit sol hela dagen... fantastiskt vackert,  och SKÖNT , även om jag mestadels avnjutit vädret genom vardagsumsfönstret... men jag har haft det öppet för att få in feelingen i alla fall :)

Fortsätter mata in sinova forte, ipren och nässpray ... kanske det ger verkan tills i morrn ... hoppas det, för just nu känns det inget vidare.

Gokväll

Vilken Lycka!

Idag är det sol!!  Då hjälps det inte att förkylningen ligger som en tät filt över skallen ....  Jag preppade med div. medikament och promenerade bortåt Sen Ellman, där vände jag och gick hem igen. Jodå, jag blev både svettig och lite svag, men det var såååå skönt!   Väl hemma tog jag ner hundarna en och en på ica-parkeringen för lite träning.
Hundarna sover, jag ska vila ... med ett leende på läpparna och en innerlig tacksamhet över att jag är kvinna. Jag menar, vore jag man och ha drabbats av den här förkylningen ..... då vette fasen hur det hade gått :)
Goddagens

Precis som jag önskade...

Men oj vad en förkylning kan lamslå en! Det är snudd på pinsamt hur dåligt jag mått ...   En förkylning brukar ju vara, inte trevlig på något sätt, men åtminstone hanterbar. Det känns faktiskt som att den här förkylningen inte varit det. Hanterbar alltså.   Överdoserat Sinova Forte, överdoserat nässpray, normal dos Ipren.

Ikväll var det säsongsavslut på coren. Jag avnjöt passet sittande på scenen kan jag säga. Inga moves, inga skrik .... lugn och fin, precis vad jag orkade :)  Tråkigt att inte kunna jaga på som vanligt, men gruppen klarade sig utmärkt, och de hade inte ens tyckt jag var dum ifall jag ställt in. MEN, avslutningspasset, ställer man INTE in :)

NU är det dags att gå isäng här. Hundarna har varit ute å allting ... NU kommer stunden som jag pratade om tidigare i afton på facebook, jag såg fram emot att den här dagen skulle ta slut. Nu är den stunden här. Dagen är slut. Jag är nöjd med dagen. Jag har fyllt den så gott jag kunnat.

Gokväll

Gomorron kamrater!

OJ. Den här förkylningen suger verkligen musten ur kroppen. Jag har fått tips om Sinova Forte, och snälla Hanna Vidmark ska svänga förbi apoteket i Burträsk och köpa åt mig idag.

Igår blev det ju inte någon direkt fysisk aktivitet för hundarna. Ja, inte för mig heller för den delen ....  Jag tränade lite inne med dem igår afton, och de var verkligen på hugget. De är absolut världens bästaste hundar! Inte en tillstymmelse till rastlöshet, fastän de legat som fastnaglade i soffan i flera dagar nu. Fast, det kanske för att de korta stunder vi varit ute, har de ju fått rejsa lösa medans jag stått vid sidan och tittat på, kastat godisbitar så långt jag förmått, som de fått leta osv.

I kväll är det core, och det är bara att pallra sig dit. Egentligen skulle det vara avslutningskväll ikväll, men eftersom jag ställde in förra gången, så blir det nästa tisdag åxå. För att nu inte skjuta det här framåt alltför mycket, så kör jag ikväll oavsett. På coren brukar jag ju genomföra alla övningar själv åxå, men ikväll får jag nog bara med hela min röstresurs, guida dem genom programmet helt utan egen fysisk aktivitet.

Ska dricka upp kaffet, ta ut hundarna, sen ställa mig i duschen. En dusch brukar ju kunna utföra smärre underverk när man mår såhär. Att jag såg mig i spegeln när jag var på toa i morse, gjorde ju inte att jag mådde bättre. Så, en dusch och kamma till håret lite ... så bör det kännas lite bättre. Chansar på det.

Gomorron

För exakt ett år sedan ....

Var det barmark nära nog. Det var HUR varmt som helst ... jag och hundarna spenderade dagen på balkongen. Solen gassade ....KOmmer ni ihåg Katy?  Det här kortet togs den 23:dje april förra året. På kvällen skjutsade jag henne till stan, för vidare transport söderut. Kortet togs i skogen vid vägen till dalstugan .... det var nästan ingen snö alls. Men det var DÅ det.Häromdagen såg det ut såhär. Barmark känns långt borta just nu. Tack och lov går det ju fort när det lix börjar tina bort .. så hopp finns ju :)

Idag har jag legat nästan hela dagen. Jädrar så förkyld. En minimal promenad med hundarna mitt på dagen, och en minimal promenad/lekstund på stora parkeringen nu på kvällen. Dags att göra kväll och hoppas ha piggnat till när jag vaknar i morgon.

Jag hoppas ni haft en bra dag i alla fall. Hoppas ni får en god sömn inatt :)

Gokväll

Men oj va tät!

Söndagen är slut. Det här var en rolig dag :) :)   Jag överdoserade nässpray så det stod härliga till, och efter några ipren på det, så kändes det riktigt ok att starta upp vardagslydnadskursen. Vet ni, jag är jätteimponerad av gruppen. Det är ett härligt gäng, till största delen jakthundar, stövare och jämthundar, men jisses så duktiga :)

Efter kursen och promenader med hundarna, tvätt och div pyssel, så var det cirkelträning. Ikväll hade jag en del nya moment, och även fast jag inte ens orkade genomföra uppvärmningen på ett bra sätt, så var det kul :)

NU, efter att ha förstått att även om jag tömmer hela flaskan med nässpray, så blir det inte öppet i näsan i alla fall ... så är det väl bara att ge upp och krypa isäng. I morrn är det måndag. Spinning på morgonen?   Ja ... jag behöver väl inte trampa så mycket själv kanske :)  Vi får se hur det känns i morrn. KAN hända att jag måste ställa in.

Hoppas ni haft en bra dag i alla fall, och att ni aktivt fyllt den med nåt värt :)

Gokväll

Äntligen morgon!Den här natten blev en sån där natt när det behövdes nässpray, det bevhövdes dricka vatten och snytas, med jämna mellanrum. En lång natt med andra ord.  Nu är det äntligen morgon, kaffet är uppdrucket, solen skiner.

Jag tänker på det jag skrev igårkväll, om förlåtelse. Jag fick en bra kommentar på inlägget, på facebook. Det stod: Man kan ha olika tolkningar på det här med att förlåta. 

Ja, det är  nog helt rätt, har bara inte tänkt så förut. Vad betyder ordet "Förlåta" för Dig?   Eftersom människor ofta har olika tolkningar och betydelser för ett ord eller uttryck, så gäller det naturligtvis här åxå. För MIG betyder att förlåta, att det är ok, vi stryker ett streck över det och du är utan skuld, det är helt ok för mig, jag belastar dig inte med skuldfrågan, typ.

Idag ska jag dra igång en vardagslydnadskurs här i Bygdsiljum, och det är ju samma sak där, när man håller kurs .... viktigt att man reder ut vad JAG lägger för betydelse i tex ordet "ledarskap", ett ord som OFTA tolkas på helt olika sätt, HELT olika sätt.

Man lär sig nåt nytt varje dag, man får upp ögonen för olika saker, tack vare respons på tankar. Tack för kommentarer :) :)

En helt ny dag ligger framför oss. Fyll den med nåt värt!

Gomorron

Hmm ... hur tycker jag?

Ibland säger man saker, utan att kanske har tänkt efter sådär jättemycket eller jättelänge. Ibland säger man att man är säker på något, utan att ha funderat på saken så mycket. Vissa gånger svarar man tvärsäkert, och tänker sen: hmm ... blev det där rätt? TYCKER jag verkligen så?

En sak jag tänkt på rätt mycket i slutet är det här med att förlåta.  Är det viktigt att förlåta? För vems skull? Är det viktigt för MIG att förlåta? ÄR det så att för att gå vidare, MÅSTE man förlåta?

Jag har grunnat och funderat ... men inte kommit fram till något nytt. Jag har samma syn på saken som jag hade tidigare, även fast jag verkligen tänkt på saken, och försökt tänka från olika perspektiv.

Jag känner inte att jag måste förlåta för att kunna gå vidare. Det som är viktigt för Mig, är helt enkelt att acceptera det som skett, och att jag inte kan påverka saken. DET räcker för mig, för att gå vidare. Det här med förlåtelse, vad ÄR det egentligen? 

Är det en god gärning att förlåta någon, eller vad handlar det om?  Varför skulle jag inte kunna gå vidare, om jag inte förlåter?

Jag kan säga såhär: vissa saker har jag aldrig tänkt förlåta, skulle aldrig ens komma på tanken .... men jag har accepterat att det hänt, och att jag inte haft, eller har förmågan att förändra det. Däremot har jag gått vidare... med framgång skulle jag vilja säga. Jag BEHÖVER inte förlåta .... bara ACCEPTERA, både att det hänt, men även att jag inte har med det att göra, har aldrig haft.... det har aldrig varit upp till mig, kommer aldrig att bli. Jag behöver alltså inte förlåta .... bara acceptera. OCH gå vidare :) :) :)

NU är det dags att gå vidare, borsta tänderna och krypa isäng. Ska bara gå ut med hundarna, och spruta skallen full med nässpray först. Den här dagen blev innehållsrik. JAg har fosterhemsplacerat JAC , och skaffat en ny. Visst ... det svider att JAC inte står härute på gården.... men jag tror att det blev till det bästa :)   Dagen blev inte bara en vanlig dag ... det är ett som är säkert ... och utrymmet räcker inte till för att beskriva .. hahahahahaha  men ROLIGT var det ..... ok, både pinsamt och märligt, men MÅNGA skratt blev det :) :) :)

Nä, nu är det bara att acceptera; jag orkar inte vara uppe längre :)

Gokväll


självkänsla, självförtroende osv.

Fredagkväll. Det snöar som bara den .... förkylningen är inte värre ...   allt är helt ok.  Jag tänkte på en sak. Jag läser en del bloggar, vissa följer man ett tag, vissa följer man länge ... vissa känner man att man lär sig något av ... en del blir man mest irriterad av ... och en del undrar man över varför de skriver en blogg överhuvudtaget. "Vad vill ni att jag ska skriva om" är en rätt vanlig fråga, ifrån människor som bloggar. Det tycker jag är lite hemskt. Ska någon annan bestämma vad JAG ska skriva om? Varför? Handlar det om dåligt självförtroende, dålig självkänsla eller vad?

En annan sak man OFTA läser på bloggar är: Nu har jag varit dålig på att uppdatera, men jag LOVAR att jag ska bli bättre.   Varför skriver man så?  VARFÖR känner man att man måste rättfärdiga om det varit tyst några dagar? Varför känner en del att de inte ens kan bestämma själva vad de ska skriva om, och hur ofta?

Jag har bra självkänsla, bra självförtroende. Märks det?  :)

Gokväll

Det är väl slut idag antar jag.

... ja alltså..... det här att man fått ha alla dessa kanaler gratis. Boxers kampanj. Och vet ni.... jag som trodde att jag hade saknat en massa kanaler, eftersom jag bara har grundutbudet, med 1an, 2an, 4an, 6an, 24an ... ja nån mer är det visst .. men kommer inte på i en handvändning vilken. Nåja... jag har i alla fall upptäckt att det FORTFARANDE visas samma repriser som för snart 3 år sedan, då jag hade alla kanaler senast. What's up with that? Görs det aldrig några nya program på de kanalerna?  Inget att sakna har jag nu förstått. Det var ju bra att man fick ha dem gratis ett tag och upptäcka att det är bara skit :)

Idag började dagen med en kortare, 30-minuters runda med hundarna. Kände att skoterleden bar, så mitt på dagen tog jag först Kelly på en ensam-tur med mig. Vi gick skoterleden bort till dalstugan, alltså, när man går ner på skoterleden,  Burträskvägen vid Johanssons...  och sen vägen hem. Det tar 40 minuter, och hundarna kan ju springa lösa hela vägen förutom första snutten bort till Johanssons. Gick hem med Kelly, bytte hund och tog Paddy på samma runda. Han blev glad över att få springa lite :)   Väl hemma åt jag lite, innan jag tog Molly på samma vända. Nu ligger de och tuggar lite ben .....

En sak jag tänkt på de senaste kvällarna .. eller, ja det är väl de senaste veckorna, på kvällarna, när jag lagt mig och ska sova. Jag tänker Rumble. Pernilla visade mig det ord-spelet för några veckor sedan, och oj vad det är lätt att fastna i ett spel. Som sagt, när jag blundar på kvällarna, ser jag ofta spelplanen med bokstäver.... Det är som nutidens räkna-får :)

Idag har jag gjort en människa glad :)   Det var grannen, en äldre dam, som ropade åt mig när jag kom hem efter promenaden från Molly. Hon var lite orolig över en oöppnad mjölkliter .... Hon såg lite illa och trodde att den gått ut ...  Tänk att när man talar om att nä, det är lugnt, jag ser siffrorna .... och hon blir så himla glad och tacksam för hjälpen.... DÅ förstår man att man nog skulle kunna glädja fler .... när det lixom inte krävs mer än så.

Det var mina reflektioner såhär långt idag :) :)

Dagen är långt ifrån slut. Än hinner ni fylla på med värda grejjer :)

Goafton

Man ska inte ropa hej ....Paddy behövde ut kl 02.20 inatt. Han är hård i magen, och behövde få ur sig nån kula. Det brukar bli lite hårt när de fått ett grisben ... och de fick varsitt grisben häromdagen.

Svårt var det att somna om, både för att jag hann bli lite pigg, men även för  att jag hade NÅNTING ont i halsen och var tvärtät i näsan.  Jag vet att jag skrev igårkväll att det kändes helt ok .. men det var då det. NU rullar förkylningen in på allvar tror jag. Jag som trodde att jag lyckats mota bort den med tankarna ... fast det KAN vara så att jag slutade tänka, blev lite för kaxig ... trodde jag rott det iland. Jag har genast återgått till att HÅRT tänka bort det.

Om mindre än två veckor kommer Polly


Om en liten stund ska jag ut med hundarna, som för närvarande ligger i solstrålen i soffan, sen får vi se vad dagen ska förgyllas med.

Ha en bra dag hörrni, och kom ihåg att fylla den med nåt värt!

Gomorron

Torsdag. En helt vanlig torsdag.

Inte alla dagar är fyllda med intressanta happenings, djupa tankar eller ens några direkta tankar överhuvudtaget. Idag har varit en sån dag. Natten var lugn.. har knappt hostat alls. Känner mig helt ok faktiskt :)   LIte slut i kroppen, men ok :)

Idag har Pernilla varit här, åtminstone några timmar. Det är alltid så när man ska träffast att man tror att man ska hinna HUR mycket som helst. Det är bara att inse att man Fortfarande inte lärt sig hur lite tid några timmar faktiskt är.

Det hände däremot nåt väldigt intressant och oerhört kul, som jag hoppas vi ror iland.... isåfall får ni höra det framöver :) :)  Det skulle vara toppen om det gjorde det :)

Det har varit oerhört sparsamt med promenader idag. Morgonrundan talade om för mig att även om viljan finns, så är kroppen inte med på leken än. Jag blev helt slut, och genomsvettig, samt hostade som en idiot ... redan efter 20 minuters promenad. Hoppas det ser ut och känns bättre i morgon.

Har egentligen många tankar och funderingar som jag släpar på ... men orkar inte omsätta dem i ord ikväll. Jag vet inte ens om jag orkar vara uppe och se hockeyn .... ska ta ut hundarna, sen får vi se.

Hoppas NI haft en bra dag i alla fall :)

Gokväll

Plötsligt händer det!

Tisdag. Började dagen med en kort runda med hundarna. Har hostat mig igenom natten och kände mig allt annat än utvilad när jag klev upp. Efter rundan fixade jag lite med tvätten ...  och  ... ja... sen hände det inte så mycket mer på hela förmiddagen.

Eftermiddagen blev ungefär lika lung. Kort runda med hundarna.... sen har de legat pall i soffan. Man kan tro att de endera är sjuka, eller så att de sympati-vilar ... för ingen av dem rör en fena.

Skellefteå vann kvällens match, och DET var positivt!!!! :) DET gör att förkylningen plötsligt känns lite lättare :)

Måste bara berätta. Idag var hyresvärden här när jag gick ut med hundarna. Då frågade jag hur det blir med nya mattan i kök och hall, som jag väntat på sedan före jul 2010. Vet ni vad han sa?
- Kan du garantera att hundarna inte förstör den nya mattan?

Hey .... Mattan som ligger där NU har varit trasig sedan långt före jag flyttade in, och det är asbest under. MÅSTE jag GARANTERA att hundarna inte förstör nya mattan? Borde det inte vara självklart att lägga in en ny i alla fall?

Nåja, nu KAN jag ju faktiskt garantera att hundarna inte förstör den nya mattan. Det är väl MER troligt att de förstör en matta som flärpat upp i skarvarna?
NU ska jag ta ut hundarna, sen gå isäng. Det har varit Värsta snöovädret ikväll, men verkar ha lugnat sig lite nu ...

Hoppas ni haft en bra dag.

Gokväll

Jag VILL inte!

En härlig dag håller på att vara slut. Det har varit sol hela dagen :)   Förutom härliga promenader med hundarna, har jag tränat Kelly och Molly nere på ICA-parkeringen. Paddy tog jag på en ensampromenad. Jag har tvättat några maskiner tvätt .... och nu mot kvällningen känner jag att jag har en förkylning på ingång. Jag VILL inte bli förkyld ... Hoppas det räcker med tankekraft att mota bort det.

Planen för i morgon är att träna hundarna :)  Hoppas på lika bra väder och att jag lyckas mota förkylningen, så att det blir några långa promenader åxå :)

Hoppas ni haft en bra dag ni åxå, och att ni valt glädje.

Gokväll

Spanar mot en ny vecka :)Igår åkte Milo och Hannah tillbaka till Boliden.  Det blir ganska tyst och lugnt när Gullefjun åkt. Han kan leka hur länge som helst tror jag. Mina hundar är lite mer soffpotatisar, även om Kelly ställer upp och leker med den lille parveln för det mesta.

Igår var det mulet och lite tungt i luften på nåt sätt. Idag är det strålande sol, och fågelkvittret är i full gång. Fönstret är öppet, hundarna ligger och solar i solstrålen som kommer in. Själv står jag vid datorn och dricker kaffe i träningskläderna. Jag var redo att ha spinning nu på morgonen, men de ringde nyss och meddelade att det var för få anmälda, så det blev inställt.   Vi får se vad jag hittar på istället, kanske blir att springa en sväng, nu när det är så härligt väder :)

Träna hundarna ska jag i alla fall göra. På ICA-parkeringen.

Ha en bra måndag allihop, och kom ihåg att göra bra, positiva val :)

Gomorron

Lördag kväll

Igårkväll kom Hannah och Milo hit. Eller... kväll och kväll .. de dök upp kring midnatt ... så klockan var kring 1 när jag kom isäng :)  Hannah jobbar på OK i burträsk i helgen, därför sover hon här hos mig.

Morgonpromenaden med hundarna var härlig, men lite kall. Mitt på dagen började det snöa, och det har väl nyss slutat tror jag. Jag kände av yrseln, så jag var tvungen lägga mig några timmar ... Korta svängar med hundarna under eftermiddagen, sen kom Hannah från jobbet. Nu har vi spenderat några timmar framför tvn, och jag är på väg isäng.

Jo, på förmiddagen hände en kul grej. En kvinna, 87 år gammal, kom hit. Jag skrev en artikel om henne och hennes man som var inne förra veckan. De kommer från Holland, har bott i Spanien i 10 år, men bytte spanien mot - Bygdsiljum :)  De hade ingen anknytning hit, men tyckte att det såg fint ut, på några broschyrer de sett :)

Nåja, hon kom hit, för hon ville tacka för att jag skriver så bra. Tänk va glad jag blev :) :) :)

Nu kojar jag. Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll

ÅÅÅHHHHH vilken härlig DAG!!Idag har vädret visat sig från sin allra bästa sida. Klarblå himmel och sol :)   Skaren var perfekt på morgonen, men fram på eftermiddagen är den lite mjuk att gå på ....

Idag har jag , efter morgonrundan, tränat Kelly på ICA-parkeringen. Molly ska få en runda i morgon, medans Paddy ska få en jogging-runda tänkte jag. HOppas på lika bra väder i morrn :)

Jag bjöd min kompis Annica på lunch idag :)  Hon jobbar på posten, och kör ibland rutten här i Bgm, och då brukar hon komma till mig och äta lunch. Hon brukar däremot alltid måsta ha med sig sin egen mat, men idag bjöd jag på tre-rätters-lunch :) 

Till förrätt var det kantarellsoppa med oliv-muffins.
Varmrätt: Fylld kycklingfilé, morötter, sparris och ädelostsås
efterrätt: punchmarinerade jordgubbar samt melon m. limeskal och lättvispad grädde.

Det gick hem :) :)

Nu är det dags att krypa isäng. Jag är hur trött som helst ....men lyckligt nöjd efter en helt underbar dag :)  I morgon kommer Hannah hit och sover. Hon jobbar på OK i btk i helgen. Milo Gullefjun kommer åxå :) :)

Hoppas ni haft en lika bra dag som Jag haft! Det unnar jag er :)

Gokväll

Morgonfunderingar

Klev upp tidigt för att åka iväg och ha spinning. Det blev dock inställt pga för få anmälda.  Trist, men eftersom vädret är absolut fantastiskt, med klarblå himmel och sol, var jag glad att vara uppe tidigt. En lång promenad på skaren efter kaffet blev det, och klockan är inte ens 9 :)  Lägg därtill att jag fortfarande inte känner av något i munnen efter tand-utdragningen igår, samt att det är fredag. Kan det bli bättre? :)

Något jag gick och funderade på under morgonpromenaden, var det här med djur. Djur i alla storlekar. Vilda djur. Var går gränsen?  

Jag menar såhär: Man ska inte störa vilda djur (vilket är självklart)  Ha hundarna under kontroll så att DE inte springer och jagar, stressar och stör djuren. Självklart. MEN .... Du får lägga ut råttgift så att råttor dör av inre blödningar, och riskera att både katter och andra djur äter råttor som ätit råttgift. Det får man göra. Man får köpa råttfällor av både bra och mindre bra kvalitet och rigga upp....   en del möss och råttor fastnar lite lagom, så att de får endera svälta ihjäl i fällan, eller dö av stress. Det går bra.

För flugor får man sätta upp klistriga remsor så att de fastnar och dör. Det går bra.

Småfåglar ska man mata så att de överlever vintern, medans skator och kråkor ska man helst ha ihjäl.

Jag försöker hitta en röd tråd.... någon form av logik ... men hittar ingen.

Gomorron

Njuter..... LättadDagen började, som ni vet, med tandvärk. Japp, jag erkänner att jag klagade och kände mig som ett barn. fniss... men det gjorde jävulskt ont!

Kl 13 fick jag tid för att dra ut den onda tanden. Jag måste erkänna att jag var nervös. Jag sprang på toa minst 30 gånger på en kvart innan jag skulle åka. Såhär i efterhand blir jag lite fnissig..... för vet ni, det var INGET att gruva sig för. Hon som la bedövningen visste vad hon gjorde, jag KÄNDE inte ens när hon stack med sprutan!  Kände knappt nåt när tanden drogs ut heller. Eller, en bråkdel av en sekund gjorde det en gnutta ont, men det hade redan gått över när jag ylade till.

Jag fick tips, innan jag lämnade stället, att ta en Ipren och en Alvedon, när bedövningen släppte, för att slippa få ont. Japp, åkte och köpte alvedon.... Ipren hade jag hemma. Åkte hem, gick ut med hundarna, gick på affärn, städade bort påsken.... väntade på att bedövningen skulle släppa ... men vet ni.... klockan är nu 22.12 och jag har inte ett endaste DUGG ont. Bedövningen må ju ha släppt för väldigt många timmar sedan.... men det blev aldrig ont. Fattar ni? Det BLEV ALDRIG ONT  :) :) :)   Jag fattar inget, men är supernöjd :)

Nu ska jag ta ut hundarna, sen krypa isäng. I morgon bitti har jag spinning, sen är det helg :)

Hoppas ni haft en bra dag allihop!
Gokväll

Aj

Har haft en helt ny känsla under några dagar. Det här är nåt helt nytt för mig, har aldrig någonsin varit med om det tidigare.  Idag är det faktiskt ännu värre än det var igår, och det känns.... om inte panikartat, så nära på.  Vad gör man?  Vet att jag nog måste ringa och boka en tid omgående för att bli av med det här ....

Jag har så jävulsk tandvärk! Det är en visdomstand ... Jag vet att jag måste dra ut den, det sa tandläkaren sist ... men eftersom det kostar 800 kr att göra det, så la jag det på hyllan. Nu har jag nog inget val känns det som.

Jag har aldrig haft ett hål, aldrig haft ont i någon tand tidigare .... men nu vet jag hur det känns. Nu kan jag ärligt säga, om någon berättar att de har tandvärk - Jag VET hur det känns :)

Ska ta ytterligare en kopp kaffe och se om det hjälper.


Gomorron

Kväll .... redan ?

Ja, kliver man upp 9.30 så blir dagen kort ... fniss :)

Jag har inte gjort mycket idag. Ett par korta rundor med hundarna .... Annica var hit på sin lunch.... då hade jag knappt kammat till mig. En längre runda på mjuk skoterled på eftermiddagen ... Sen iväg till Burträsk för att följa Hannah på uppdrag.... Hem...  sen iväg på härlig stund med Spring-tillsammans-gruppen :) 

Efter det har det inte hänt mycket här hemma. Ska snart gå ut med hundarna , sen kryper vi isäng. En kort dag ...  :)  

I morgon är en ny dag. Spännande att se vad den har med sig i form av väder, händelser, andra människors tyckande och tänkande ....   Jag tycker det är superkul och intressant att höra hur andra resonerar, och jag har fått respons på inlägget jag skrev kring det här med att bära sina ovänner. Tack för era tankar!

Hur tänker NI kring det här med att förlåta andra? Är det ett måste för att kunna gå vidare, eller räcker det med att acceptera det som hänt? KAN man gå vidare ifall någon gjort en riktigt illa, och sen dör utan att be om förlåtelse? MÅSTE man kunna förlåta?

Hoppas ni alla haft en bra dag :)

Gokväll

Oj då ....

Nä, fotot är inte taget idag ... för idag är det inte en gnutta sol. Det är snöblandat slask och helgrått :)  Därav att jag piggar upp mig med en solig bild :)
Jag tog sovmorgon kan man säga. Jag vaknade när min lillebror ringde. Kl 9.30 :)  Hujedamig vilken rejäl sovmorgon :) :)
Det blir få och korta promenader även idag, hundarna är inte överdrivet förtjusta i slasket. Hoppas det är lite bättre i afton, för då är det "spring tillsammans"   :)
Gomorron ...

Tankar och funderingar.

Det har snöat och blåst i princip hela dagen, vilket inneburit att det blivit få och korta promenader med hundarna idag. Det har mest handlat om sysselsättning inomhus. Jag tror att hundarna är rätt nöjda ändå, både att slippa vara ute i det här vädret, samt att få träna :)

Jag har tänkt en del idag. Det florerar ju mycket tankar på facebook. Många citat, dagens tanke, brothers and sisters of the light, jag är inte som andra-jag är mig själv mm mm mm mm.

Det mesta passerar utan att jag överhuvudtaget bryr mig så mycket, men ibland kan citat osv sätta igång tankar. Ta den här: Om du inte orkar bära din ovän, har du ingen inre styrka.

Det har jag funderat en del på. Att bära sin ovän. Vad innebär det?  Någon som är ens ovän.... behöver inte betyda att du tycker illa om .... det behöver inte ens innebära att DU har något agg ... men motparten kan ha. Motparten kanske bär agg och ovilja av någon anledning. ELLER så innebär det att motparten gjort dig så illa som en människa KAN. Verkligen sänkt dig som person och levande väsen.....

Ska man i alla lägen bära sin ovän? Tyder det Alltid på svaghet, om man inte orkar, eller Vill, bära sin ovän? 

Är man en BÄTTRE människa ifall man "bär" någon som gjort en illa? Någon som gjort en ont? Någon som är ens ovän?

Är man SVAG om man väljer att utelämna dessa människor som gjort en så illa? Är man VEK om man inte VILL bära en människa som ratar ens existens?  

Saknar man verkligen INRE STYRKA om man inte vill förnedra sig själv genom att hålla upp någon som trampar på en?

"Höjden av förnedring är att förnedra sig själv"  är ett citat jag hörde för många många år sedan. DET har fått en innebörd för mig... långt mer än andra citat egentligen.  

Nu ska jag gå isäng, efter ett superkul core-pass. Jag var trött, seg ... hade ingen såndär super-lust till core.. MEN , när jag kom dit och drog igång, så var det SUPERKUL :) :) :) :)   Jag tror jag skrattade mer än nånsin faktiskt :)  Tack till alla som var där, ni är fantastiska :)

Gokväll

Tillbakablick.

I morse, lite kyligt, men sol och en härlig promenad med hundarna. Så startade den här dagen. Efter frukost så tränade jag hundarna var för sig, både inne och ute. Sen har jag tagit det lugnt ...  En längre promenad mitt på dagen ... men sen inget mer.

Idag gick jag tillbaka i bloggen och läste aprils inlägg. Jag mådde yrt rätt mycket då, men när man läser allt som hände så var det inte så konstigt känns det som.   

Nu är jag på väg isäng i alla fall. Hundarna ligger i soffan och sover.. vi har nyss varit ut. Så fort jag går och borstar tänderna, kommer Kelly att trippa till sovrummet och hoppa upp i sängen. Molly kommer när jag kryper ner, och Paddy han brukar komma lunkandes på natten nån gång. Han tycker nog att det känns coolt att sova i soffan några timmar först :)

Hoppas ni haft en bra dag hörrni!

Gokväll

Är det möjligt?

ÄNNU en helt underbar dag är slut. Efter morgonrundan med alla hundarna (Milo är åxå här :) )  och frukost, så gick jag ut och tränade med hundarna var för sig. JAg har filmat snuttar från alla :)Jag har en snutt från Milos stund åxå, men den har jag inte laddat upp på youtube än, så den kommer senare.

Efter träningsstunderna, så gick jag först en promenad med småhundarna, sen gick jag med Paddy. Han är HELT annorlunda när man går med honom ensam. Inte så stressigt springande, utan han tar det lugnt ... travar bredvid även när han är lös. Det är såå värdefullt att gå med honom själv .

På kvällskvisten blev det cirkelträning, sen en god middag. Lammkotletter ... mumsigt :)

Nu är det dags att krypa isäng. Jag har haft en fantastisk dag, som jag fyllt med värda grejjer. Hoppas du åxå har det :)

Gokväll

Långfredag och påsklördag

Å gud så härlig Påsk :)  På långfredag kom Hannah och Pernilla mfl. Det var kanonväder och vi gick iväg mot Trollberget och grillade korv till lunch. Det var helt suveränt!

Alla njöt, både hundar och människor :)  Efter korvgrillning bar det iväg hem. Vi tog fram grillen för säsongen och grillade lammkött. Gud så gott!!!    Ett par öl, några glas rött, god mat, vi spelade spel, och framför allt - vi skrattade mycket. En underbar kväll avrundade en underbar dag!

Idag, påsklördag, har jag spelat ica-tant. Ungdomarna städade bort och diskade medans jag var på jobbet, sen hade de åkt på annat påskfirande innan jag kom hem. Tusen tack mina underbara tjejer, för en härlig påsk! :)

Nu är det sängdags här. Trött som skrutt.

Hoppas ni har en härligt God och framför allt GLAD påsk :)

Gokväll

Skärtorsdag

Kollade vad som hände för ett år sedan. Då var Katy här. Det var jobbigt kan man säga, men det gick ju det med :)

I år är det betydligt mer gemytligt. En underbar morgonrunda på skaren blev starten på dagen. Efter det blev det lite tvätt och stök, jag drog iväg och tvättade bilen, sen gick jag ut med Paddy på en promenad. Kelly och Molly tog jag ut på en träningsstund på gården. NÄr det började snöa gick vi in.

Småstädat lite, påskpyntat inför i morgon då Hannah, Lukas och Pernilla kommer hit :) Det ska bli så himla superkul :)

En liten promenad med Kelly och Molly, samt en stund med enbart Paddy ute på gården.....  och sen var det dags att bänka sig framför tvn. Ikväll sänds ju hockeyn på en kanal som JAG har :) :)   Nu är det paus och jag hoppas att Skellefteå bankar in ett mål snart.

Tänker på människor. Såå många underbara människor det finns! Här i Bygdsiljum har jag mött underbara människor i alla åldrar, allt från små barn till pensionärer. Jag är så glad och tacksam att jag träffat er alla, och att jag fått vara en del av era liv, på olika sätt. Ni har ALLA tillfört mitt liv något positivt. Tack!!!

En del andra människor .... har jag svårt att förstå mig på. Det är nog inget ovanligt eller unikt. En människa jag tänker på, har verkligen betett sig, både konstigt och illa, och fastän jag försökt räcka ut handen flera gånger, så har hon trampat på den handen. Nu helt plötsligt har hon återuppstått, utan att be om ursäkt, utan hon låtsas som att inget hänt. Nä... så funkar inte jag.

Nu börjar hockeyn igen....  

Gokväll :)

Onsdag ... sista timmarna på onsdag.Idag har jag varit i stan hos Pernilla :) Vi har sytt gardiner för brinnande livet. Tänk, man tror alltid att man ska hinna så mycket mer än man gör, på en dag.  Eller... på en dag... på några timmar. På nåt sätt så tror man att några timmar är flera dagar lång, när man ska göra nåt vettigt.  Nåja, vi hann sy klart i alla fall, men vi hann inte få upp gardinstängerna, stryka de nya gardinerna, springa, tvätta bilen. Vi hade lite taskig tidsuppfattning när vi planerade dagen :)

Jag kom hem 17.30, hann ut en ytterst kort sväng med hundarna, sen var det "spring tillsammans" kl 18.

I morgon är det som bekant torsdag. På förmiddagen är tanken att jag ska vara ute med hundarna, sen ska jag en sväng på skolan och ha Zumba med eleverna ... sen har jag inget planerat, vilket känns bra. Det har varit rätt mycket i slutet.. vilket åxå känts.

NU är det läggdags och det känns alldeles underbart skönt :)  Ytterligare en superbra dag är slut..... Ännu en fantastiskt innehållsrik dag har passerat.. och jag har sugit ur ALLT jag kunnat ur den. Det är jag nöjd med.

Hoppas ni är nöjda med ER dag.

Gokväll

Ghhaa.... :) :) :)

Tänk.. det är inte ofta jag blir arg. Det är inte ofta nuförtiden som någon får mig att tappa fattningen. Idag hände det. Jag blev så inni helvete frustrerad, så jag kunde börjat grina. Att prata med någon... eller... det heter inte ens att prata. Att måsta försöka få någon att lyssna, som inte har någon som helst input..... som inte VILL förstå... som inte VILL eller är BEREDD att lyssna. Å herregud så arg jag blev. Måtte jag aldrig bli så arg igen, på bra länge !!

Efter den pärsen var jag på parkeringen och tränade, först med Kelly, sen med Paddy. Molly hade vilodag idag :)
Kelly funkar ju klockrent... Paddy... har jag precis fattat vad han behöver träna mer på :)

Efter lunch tog jag Kelly och Molly på en halvtimmes promenad där de fick springa lösa på skoterleden.... sen hem, lämna dem och ta Paddy för en halvtimmes promenad på skoterleden, och däromkring, för skaren bär överallt :)

Nu på kvällskvisten har jag suttit i soffan med hundarna. De är ju mitt liv nu. Pernilla och Hannah är naturligtvis nummer 1, kommer alltid att vara, men nu när vi satt i soffan så tänkte jag: Paddy.... han är som Pernilla var när hon var liten. Älskar att man stryker över näsan och pannan..... då njuts det. Molly, är precis som Hannah var - full fart, hej å hå, hux flux vill man ligga i knät och mysa, men lika hux flux vill man leka och busa :)

Kelly...... hon är lugnet själv. HOn är.... vis. Hon är nog som min mamma. Ja... hon representerar mamma. Lugn, trygg ... lojal.

Måndagkväll. I morrn är det tisag och jag ska spela ICA-tant :) Sen på kvällen är det core. Jag gissar att jag kommer att vara helt slut i morrn, så det är läge att lägga sig tidigt ikväll. Typ nu.  Jag ska ta ut hundarna, sen kryper vi isäng.

Det finns så himla mycket att vara glad och nöjd över. Om allt känns gå åt helvete, pengarna räcker inte till, man har inget jobb, folk beter sig som idioter, man kan inte lita på nästan någon...... så är man ändå vid liv. Så länge man är vid liv och är hyfsat vid medvetande, så har man makten att välja.  GÖR VETTIGA VAL för guds skull!!!! Så länge man kan styra över valen - GÖR DET!!!!

Gokväll


Är det ett skämt??

Söndag. 1:a april.   Morgonen bjöd på bra väder, så morgonrundan var super :)   Kom hem, gav hundarna mat, åt lite frukost... tog med Molly ner på ICa-parkeringen för lite träning.... Hann träna en kvart sen började det Toksnöa. Då gick vi hem :)

Tränade inne istället.   Med Kelly måste jag försöka komma på lite svårare utmaningar. Idag tänkte jag träna lite apport, eftersom hon haft nåt emot att ha bocken i munnen.

Sen tränade vi lite annat smått och gott åxå. Nu måste jag på allvar tänka efter vad jag vill träna henne i .... för jag måste utmana henne.

Pernilla ringde och lurade mig. Hannah ringde och lurade mig.   Japp... grundlurad!!!  Jag bestämde mig då för att inte bli mer lurad idag, så när jag såg hockey-resultatet så blev jag mest full i skratt ... DET går jag inte på :)

Molly och jag har varit på avslutning på Rallylydnadskursen :)   Tänk så snabbt en kurs tar slut! Det har varit superskoj verkligen :)

Efter kursen hann jag ut med hundarna en sväng, sen bar det iväg till Siljegården och cirkelträning. LIte mat på det, och nu är kvällen slut. Jag är slut.   I morgon är det måndag igen ... Redan?? Är det ett skämt??

Gokväll

RSS 2.0