Från det ena till det andra, i en rasande takt!

Kelly, älskade Kelly. Har du skabb eller är det något annat?
Skrapprover är tagna, nu inväntar vi resultat. Det känns som att det räcker nu med div. olika sjukdomar och olyckor för din del älskade Kelly !
 
Ikväll efter jobbet har jag haft anledning att fundera över många saker. Jag har fått frågan: Känner sig Maria Tafvelin nöjd med dagen, även om hon inte presterat?
 
Svaret är: Ja. Det har nog både med självkänsla och .... ska jag kalla det livserfarenhet? Jag vet inte vad jag ska döpa det till ... men tänker såhär:
 
När man är 15 år, så Tror man att man vet allt. Man är lixom vuxen, och de GAMLA (de som är över 25) vet ingenting. När man är kring 20 så upptäcker man hur lite man visste när man var 15. När man blir kring 25 så TAR inte livet slut, som man trodde när man var 15, utan man har börjat förstå att det här med att vara vuxen inte BARA är positivt. När man når 40 börjar man tycka att det är rätt trevligt att vara vuxen , man känner att man vågar stå på sig .... och när man passerat 45 börjar livet :) :) :)   
 
Ok, lite grovt sådär ... men inte helt taget ur det blå. Tänk vad många ungdomar som mår dåligt .... man skulle så gärna vilja att de förstod att de saker de mår dåligt över NU,kommer att stärka dem. Jag vet, de förstår inte det nu ... det gjorde inte jag heller i den åldern .... det gjorde INGEN i den åldern ... trist att man ska förstå så långt i efterhand !!!
 
Åldersnoja är en annan vinkling av ett problem förorsakat av ålder .... men på ett annat sätt. 30-årskris, 40-årskris, 50-årskris .. det hör jag ofta talas om .. fast, 60- 70- och 80-årskris har jag faktiskt aldrig hört någon prata om ... kan det vara så att ju äldre man blir, desto BÄTTRE blir det :) :) :)
 
Hörrni, det här med att må dåligt ... att inte veta sin position, sitt värde ... att inte veta ens vad som gör att man växer och mår bra, att inte lita på sig själv, att inte TRO på sig själv ... att tvivla, att känna sig förvirrad, vilse, att känna sig som ett frågetecken inför sitt eget liv ... Det tror jag de flesta går igenom. VEM är jag . VAD vill jag. Vad är BRA för mig, vad VÄXER jag av, VAD SKA JAG GÖRA FÖR ATT MÅ BRA ????  De frågorna ställer sig nog de flesta.
 
HUR lär man sig vad man mår bra av?  HUR blir man lycklig? BLIR man ens lycklig någon gång? HUR blir man lycklig tillsammans med någon? KAN man bli lycklig UTAN  att vara tillsammans med någon? VAD är LYCKA??
 
Tuffa frågor va?? :) :)
 
Jag vet bara svaret för min egen del, inte för DIN del.   och JA , jag är lycklig :) :) :)
 
Hur jag kommit dit??  Oj oj .... Hårt arbete, Svårt arbete, Tur, flax, Världens bästa barn, världens bästa hundar, världens bästa jobb, världens bästa chefer, hårt arbete, ödmjukhet,  ... samt glädje. Glädje över Livet och allt vad det har att erbjuda. Tacksamhet, en portion jävlar anamma och envishet. Japp, Dessa saker har tagit mig hit. :)
 
Gokväll

Näst sista augusti

I morgon är det den sista augusti. Himmel så fort juli och augusti pep iväg !! Man är kanske för dålig på att ta tillvara på dagarna lika förbaskat .... eller så är det inte så, utan man tar tillvara på dem, men de försvinner lika fullt :)  Så är det nog :) :)
 
Morgonrundan var varmare än jag trodde att den skulle vara. Vi gick upp till backen och sen hem igen.
 
Sen var det jobb på schemat :)  Som vanligt en rolig dag på jobbet :) :) :) , och därefter en kort prommis med vovvarna. Det regnade på den promenaden, men var inte kallt.
 
Nu är det den sista skälvande timman innan läggdags. Eller ... ska sanningen fram så blir det nog inte en hel timma ... jag är ur-trött. Det blir nog närmare en halvtimme :) Ska bara ta ut hundarna och borsta tänderna, sen får jag krypa isäng.
 
Orkar inte tänka så värst djupt eller brett .... utan konstaterar bara att jag är lycklig och har det BRA :) :)
 
Gokväll

onsdagkväll

Jag hade ställt väckaren på 8, för att både få sova en stund på morgonen, men inte alltför länge, då jag ville hinna mycket med hundarna idag. Jag vaknade kring halv 8, men tog inte ens ut öronpropparna utan låg kvar .... men ca kvart i ringde min älskade Hannah :) :)
- Sover du än? Frågade hon med sin allra piggaste röst, och skrattade sedan åt det sms jag skickade henne igårkväll strax efter kl 22. Jag SKULLE skriva : Vaken?  Men tydligen blev det : Baken?    HAHAHAHAHAHA 
 
Nåja, hon var på väg till jobbet, så vi pratade en stund tills hon var framme. Jag klev upp, gick ut med hundarna, kokade kaffe, sedan pratade jag med älskade Pernilla en stund i telefon åxå. Underbar start på dagen !!!
 
Packade bilen med skivstänger, hantlar, liggunderlag osv. sen åkte jag och Hanna V till Martinsons för att reka inför söndagens cirkelträning. Det här blir en superkul säsong, det är ett som är säkert :)
 
Hemma från detta tog jag Paddy på en 45 minuters cykeltur. Efter det tog jag Sally, leksaker, långlina och torkad kyckling och begav mig ut på tränings/lekstund med henne.
 
Efter detta blev det en sväng ner i tvättstugan, sen tog jag Kelly och Molly på en sväng på elljusspåret. Där hittade vi hallon och GISSA om Molly kan dammsuga en hallonbuske ren på bär, bara på någon minut. Hon är helt otrolig :)
 
Efter det har vi haft det lugnt och skönt här hemma. Ska strax ut med hundarna på kvällsrundan, sen kryper vi isäng. Läste inlägget jag skrev för precis ett år sedan. Det stämmer på pricken även idag, förutom vädret :) :)
 
Gokväll

Vad är det för dag, är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig dag, för det är storebrors födelsedag, Hurra, Hurra Hurra !!!!  Älskade storebror Nisse blir idag 48 år. I morse när jag pratade med älskade lillebror Rolle, så påminde jag honom att Nisse fyller år, så att han inte skulle glömma att ringa. Kom jag ihåg att ringa själv???!!!  - NEJ.
 
När jag kom på jobbet kl 17, kom jag ihåg ... för jag skulle skriva in mig i liggaren, då skriver man datum, namn och klockslag .... FAN .... tänkte jag då. Mobilen tar jag aldrig med mig på jobbet, så jag kunde inte göra så mycket åt det. Jag slutade kl 22 .. eller, nej, jag slutade 21.40 då Jonny sa åt mig att gå hem ... jag såg väl sliten ut ... fniss ...
 
Älskade storebror Nisse är inte alltid uppe så länge på kvällarna, men så kliver han upp före fan på morgonen istället ... så jag vågade inte ringa, vill inte väcka honom .... så jag skickade ett sms istället. Det kom åtminstone fram på rätt dag. Phu !
 
Idag har det hängt regn i luften ... eller, ja det har väl ramlat ner en del åxå, och morgonrundan var en duggig sak. Efter lunch var det dock uppehåll så vi fick till en timmes prommis jag och hundarna. Var dock inte så kallt som jag trodde när jag gick hemifrån .... Everestjackan hade kunnat hänga kvar hemma i hallen faktiskt.
 
Som sagt, jag jobbade ikväll. Det var ett av företagen här i underbara Bygdsiljum, som bokat för 36 personer, tre-rätters med servering. Det var verkligen kul, men i slutet var jag verkligen sliten. Inte van att jobba den tid jag vanligen går och lägger mig .... :)
 
I morgon är jag ledig. Hoppas på uppehållsväder. Planen är att träna hundar var för sig, ta lite längre promenad, runt korpen möjligtvis, samt färdigställa cirkelträningsprogrammet. På söndag drar det igång ! Det kommer att bli så himla KUL !!!
 
Nu är det väl bäst försöka varva ner, för även om jag känner mig sliten, så är det inte bara att krypa isäng och tro att man kan sova. Fick tidningen "Härliga Hund" idag. Ska läsa den innan jag somnar.   Hoppas ni haft en BRA dag, och ..... att ni .... äh, ni vet :) :) :)
 
Gokväll

Att välja Glädje ... och en massa andra tankar.

Idag Måndag har jag varit in till stan för att träffa Pernilla och för att träffa min läkare. Idag blev det både rätt vecka, rätt veckodag och rätt tid :)  Doktor Hans hade inte mycket ny forskning att delge mig tyvärr, men vissa tankar om den jättejobbiga period jag hade i Juni. Dessutom menade han å det bestämdaste att jag skulle beställa en ny hörapparrat, som ju tyvärr led en alltför tidig död pga hundarnas tilltag  ..... Jag vet att det går på hemförsäkringens drulle, men har ju måst beakta självrisken , men nu när jag börjat jobba, så har jag råd med det :) :) :)
 
Oj .... ikväll, trots att klockan inte hunnit bli mer än 20, så har det snurrat på bra många tankar i skallen. Allt ifrån det här med att stöta sig med människor, att bli uppskattad, att uppskatta, att glädjas åt, att VÄLJA att glädjas, att tycka illa om, att vara rädd för att andra tycker si och så, att säga vad man tycker, att MENA vad man säger, att konfrontera istället för att prata bakom ryggen, att uppskatta ärlighet, att inte VILJA höra sanningen, att döma människor, att inte VÅGA , att krypa inför någon, att vara rädd för, att skämmas, att ångra, att VILJA men inte tordas, att ÖNSKA att man vågade säga till någon hur man tänker och tycker, att HOPPAS att man i morgon eller en annan dag, finner MOD och KRAFT att göra/säga det man vill till någon ....
 
Har ni läst boken "Att välja Glädje" av Kaj Pollak? Det har jag.   Har ni PROVAT välja GLÄDJE istället för att välja andra känslor?
 
Jag vet redan nu att någon säger: Men HUR ska man välja glädje när mormor nyss dött?  ... Nej säger jag, Givetvis väljer man inte glädje för att någon dött, men välj glädje för att hon var din mormor/för allt ni delat/för alla minnen/för att hon alltid bakade så gott fika/för att hon alltid stod på din sida/för att hon inte missade en enda födelsedag osv.
 
HUR ska man välja GLÄDJE när man nyss fått sparken, hunden har dött, sambon drog med bästa kompisen, pengarna tryter, bilen är skrutt, vädret är uselt osv osv osv.
 
- Välj GLÄDJE för att det känns bättre i kroppen !!!!!  KÄNNS det verkligen bättre att bli bitter och sur?? BLIR det bättre av att tjura för att bilen rasade?? Blir bilen hel då??  Att det regnar - KAN vi påverka det??
 
Blir JAG glad när bilen rasar, människor kring mig är arga på mig eller när någon av hundarna tuggat sönder sista rullen toapapper?? - Nej, klart jag inte blir glad av det  ... MEN jag kan VÄLJA att fokusera på att jag har VÄRLDENS bästa jobb, VÄRLDENS bästa döttrar, VÄRLDENS bästa chef, VÄRLDENS bästa kompisar, VÄRLDENS bästa hundar (utom stendöva Sally som tuggade sönder sista rullen toapapper) skämt !!!
 
Jag tror att många skulle må bättre om de fokuserade på sådant som är positivt i deras liv. För guds skull, det betyder INTE att skita i att ta itu med saker som MÅSTE tas itu med, men .... lägg den mesta energin på det positiva, så kommer det att bli en positiv spiral .... till slut mår du så bra att det lixom inte GÅR att ha destruktiva beteenden !!!!! Här tänker jag mycket på min älskade lillebror, som bytte sitt totalt destruktiva beteende mot något positivt, och nu mår HAN så bra att han skulle inte byta det mot NÅGOT. Han är MEDVETEN om sitt liv, sina val, sitt mående .... Han VÄLJER att må bra.
 
Har du åsikter om det jag skrivit - kommentera gärna !! Jag lär mig något nytt varje dag, och jag tar gärna emot andras tankar om det hela. Det GÅR att kommentera anonymt !!! 
 
Jag är bland de lyckligaste i hela världen. Jag vet att jag upprepar mig, men det har tillkommit nya läsare på bloggen som kanske inte läst det. Min bakgrund, mina erfarenheter,  de människor jag har omkring mig, de lärdomar jag gör VARJE DAG, mina chefer, min arbetsplats ..... ALLT detta bidrar till att jag förstärker den  ... ska inte säga tron, för det är ingen TRO ... JAG VET !!!!! Jag VET att man kan välja Glädje !!!! Allt beror på hur man vänder och vrider på saken.
 
Gokväll
 

Helg, vecka, datum .. hit å dit

Minns att jag i måndags var på lassa och när jag anmälde mig i luckan, fick veta att jag var en vecka för tidigt?
Ok. Det var inte igår Kelly fyllde 6 år, det är nästa lördag .... fniss .... såg just i almanackan att det inte är den Tvådje September idag och följdaktligen inte den första igår. Jag hann faktiskt få en panikkänsla av ganska stora mått, för jag tänkte: Fan, börjar cirkelträningen IKVÄLL .... jag som inte förberett ett smack !!!!!! 
 
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Veckodag eller helgdag, vad är skillnaden?

Igår fyllde ju älskade Kelly 6 år :)  Det fick hundarna fira med var sin bit färsk kycklingfilé :)
 
 
Idag är det söndag. Ibland måste jag riktigt noga tänka efter vad det egentligen ÄR för dag .... det blir ju så tokigt och galet när man jobbar på helgerna, ja alltså dagperspektivet. Inget annat blir tokigt och galet, för de flesta dagar ser likadana ut här i paradiset, vare sig det är vardag eller helgdag.  Härligt va?!! Jag har lixom helg hela veckan :) :)
 
Strax iväg på längre morgonrundan med hundarna, sen ska jag iväg och intervjua för en artikel. Efter det ska jag iväg och jobba :)  
 
Grått och disigt ... men det var likadant igår på morgonen, och frampå dagen klarnade det upp, och igårkväll var det rent magiskt vackert. Kan bli så idag också.  Vilket väder det än blir- ha en bra dag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Lördagkväll that´s for sure

Igår när jag skulle starta datorn, gick den inte igång. Jag fick ingen som helst respons på skärmen .... svart ... nada.   Datorn är död tänkte jag och våndades. Helvete, alla foton, allt jag sparat ner på datorn .... är det borta?
Jag ringde S-E, datadoktorn, och bad honom göra en undersökning. Han hämtade patienten igår. Idag fick jag igen den. Datorn var inte död. Den var inte ens sjuk. Datordoktorn gick igenom den men hittade inga sjukdomar. När han kom tillbaka med den idag och vi kopplade in den, så uppdagades att det var skärmen som var sjuk. Den var inte bara sjuk, den var död.
 
Nu har jag kopplat in datorn på tv-skärmen, vilket betyder att jag nästan får vrida skallen ur led för att läsa hela skärmbredden .... fniss
 
I övrigt idag .... hmm ... jo, efter morgonpromenad och återfådd dator så har jag jobbat på BÄSTA jobbet. En lugn dag på jobbet faktiskt. Efter kneg så blev det en stillsam promenad i ljuvligt väder med vovvarna ....
 
Nu ska jag ta ut hundarna för kvällspink och sedan krypa isäng, även om klockan inte är mer än 21. Jag var ostadig igår ... lite bättre idag ... men fortfarande lite kraftlös. LIka bra gå isäng och hämta krafter istället för att sitta uppe och uggla till ingen nytta.
 
Hoppas ni haft en bra dag :)
 
Gokväll

Kvällsinlägg

Var går gränsen mellan att bry sig, och att lägga Sig i? Kan man lägga Sig i För mycket, och hur ser det ut isåfall? Är det så att när det känns obekvämt för motparten, när man säger för många obekväma sanningar så heter det att man lägger sig i för mycket ?

Att lägga sig i .... Smakar på innebörden lite. Minns ni när jag ställde mig upp på planet till gran canaria och talade om för mamman och pappan till den lille grabben som Grät och ville att de skulle sluta dricka.... Det var endast två stycken ombord på det fullsatta planet som tyckte att jag la mig i för mycket, och det var föräldrarna. Häromdagen skällde jag ut en ung kvinna som lämnat sin hund i bilen i stekande sol .... Hon tyckte nog att jag la mig i för mycket.

Så ..... Får man höra att man lägger sig i för mycket så har man antagligen kommit sanningen alltför nära, vilket kan vara lite pinsamt.

Efter jobb och promenad med hundarna blev det en lugn kväll i soffan . Vänster öra är väldigt lock .... Ska sova nu och hoppas Det är borta i morrn bitti.

GokvällTorsdag 23/8

Samma datum förra året, var det åxå småregn och grått men det klarnade upp fram på eftermiddagen. Vi får se om det blir så i år åxå :)
 
Gårdagen kutade förbi så himla snabbt att jag hann inte ens skriva om den :)  Tränade Sally och Kelly var för sig, Sally härute på gården, sitt sitt kvar, ligg ligg kvar och inkallning, samt kontakt när vi promenerar. Hon ÄR för cool den bruden :)   Kelly var fantastisk som vanligt.  När jag tränade henne i måndags, filmade jag lite. Den ena filmen är så suddig så man knappt ser nåt, och den andra stoppas lixom mitt i av ngn anledning .... men jag lägger in dem ändå :)
 
 
 
 
 
Idag börjar jobbarveckan :) Jag jobbar torsdag-söndag  :) :) :)  
 
Nu börjar dagen. Tre koppar kaffe och morgonpromenad.  Fyll dagen med nåt värt!!
 
Gomorron

Tro det eller ej

Idag är det tisdag och jag är ledig även idag. Har varit ute på korta kissrundan med hundarna, har snart klunkat i mig tredje koppen och sedan blir det längre promenad. Funderar på att ta ut dem två och två idag .... Eller nä ... nu ändrade jag mig, jag tar ut Sally för sig .... smårumporna för sig ... och Paddy tar jag på en cykeltur. Idag är det inte varmt alls, så det passar att cykla en sväng.
 
Inatt har jag sovit bra. Silikonöronpropparna gör susen ska jag säga :) 
 
Mitt på dagen kommer kompis Annica hit. Vi ska gå över på Westmans och äta lunch. Efter lunch blir det mer promenerande med hundarna och sen planering inför kvällens Rallylydnadskurs. Det är avslutning ikväll. Hoppas att det inte regnar, det vore supertrist!
 
Nä, nu ska jag börja rotera. Innan jag går ut med hundar, ska jag kila över på ICA och köpa superlim... måste få någon till hjälp att laga glasögonen .... Bågen gick ju sönder igår när jag fick den där träkonstruktionen rakt över näsbenet, så ena glaset har lite lätt för att hoppa ur. Varför någon annan måste limma, är för att när jag tar av mig glasögonen så ser jag inte ett dugg vad jag håller på med och har alltså ingen aning om var limklutten hamnar.
 
Ha en bra dag allihop, och fyll den med nåt värt!  Ta itu med vad som måste tas itu med!
 
Gomorron

Dagen idag är en märklig dag ....

Det här var minsann en innehållsrik dag :)   Vaknade, precis som vanligt med alla hundarna omkring mig. Tog på glasögonen, kollade vad klockan var, tog ur öronpropparna (obs, såna där värdelösa gula, som jag tvingats ha sedan hundarna åt upp mina silikonöronproppar)  steg upp, drack lite vatten, gick på toa, gick in i köket för att preppa perkon  .... tänk ... alla mornar ser precis likadana ut. Helt underbart :) :) :)
 
Starta datorn, för att kunna läsa norran, aftonbladet och mailen, sen logga in på fejjan naturligtvis, direkt man varit ut på morgonpink med hundarna.
 
Norran ... jodå ... lite smått och gott som var nytt. Aftonbladet .... scrollade igenom och noterade .... Kollade mailen och hade fått från Mellanbygdens redaktion ... svarade direkt att en av mina artiklar kommer in i  afton, en osäker, och en kommer inte förrän nästa vecka.  ... Så, logga in på facebook. Ok. då började min dag på riktigt.
 
När jag hyfsat hämtat mig, begav jag mig till stan för att få träffa min braiga doktor. Jag bokade tid med honom i Juni, när jag mådde som sämst i min Meniére .... när jag kände att jag bara MÅSTE få hjälp. Snabbaste tiden var ... idag. .... trodde jag. När jag kom till luckan och anmälde mig ... blev jag varse om att jag var en vecka för tidigt . Det är alltså NÄSTA måndag jag har tid. Ok. Bara att göra det bästa av situationen, så jag gick in på apoteket och köpte silikonöronproppar. DÅ HAR JAG ÅTMINSTONE SHOPPAT, NÄR JAG ÄNDÅ VAR PÅ STAN !!
 
När jag kom hem, hade min kompis Annica varit här och lämnat en hel bricka rensade hjortron i min kyl !!!! Jag kan inte tacka dig NOG min bästa kompis !!! Det är GULD värt!!! och jag är bara glad över att du inte fick en träkonstruktion i näsbenet när du öppnade kylen, för som du Vet så fick jag det !!!
 
Jag tog ut Kelly för ett träningspass nere vid golfbanan. Det gick superbra!!! Gick även ner till badstranden med henne, för ytterligare ett av otaliga försök att få henne att bada och simma. Javisst kommer hon ut mot mig, men går jag så långt ut att hon inte bottnar, så vänder hon. Ställer jag mig lite längre in, så kommer hon fram och försöker klättra upp på mig. Nåja, nästa sommar kanske hon uppskattar att bada :) inte för att det är nåt måste från min sida men vi får se :)
 
När jag kom hem, så fann jag detta på mitt dörrhandag:
 
En liten bukett blommor, och en skål med smultron !!! Vem som lämnat det har jag ingen aning om, men jag blev jätteglad !! Du tant (hörde att det var en sådan, som sökt mig på jobbet och ville lämna det) vem du än är ... TACK !!! Jag blev verkligen JÄTTEGLAD !!! och du ,..... smultron och grädde till middag blev helt perfekt :) :) :)
 
NÅT måste jag ju göra rätt ändå verkar det som :) :) :)   Tusen Tack till alla mina vänner !!!!! Jag älskar er alla, och uppskattar att ni finns. Jag hoppas att ni vet det !
 
Pernilla och Hannah: Ibland kan jag verka som en  .... tagg i ändan om man så säger ... men hoppas att ni förstår att den där taggen egentligen är en påminnelse om kärleken och livet. INTE om smärta och elakhet.  Jag älskar er mest av allt i hela världen. DET vet ni i alla fall Det vet jag.
 
NU ska jag gå ut med hundarna och sen krypa isäng. HOppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt dagen med nåt värt. Ni som gett mig hjortron, smultron och blommor, ska veta att NI fyllt den kvoten. Ni har åtminsone fyllt MIN dag med nåt värt !!!
 
Gokväll

De som känner sig manade.

De inlägg jag skriver i min blogg, handlar om mig, tankar, mina känslor, mitt liv. Jag skriver om djupa funderingar, ytliga betraktelser, vardagshändelser och större ting. Jag har skrivit om Breivik, om ensamhet, om besvikelse, om att såra andra. Jag har skrivit om hundträning, mina barn. Jag har skrivit om Lycka och mitt paradis. Jag har skrivit om mitt nya älskade jobb, mina fantastiska chefer och kollegor. Jag har skrivit om glädje och sorg, sjuka hundar och läkarbesök. Jag har skrivit om ögonoperation och ormbett, Jag har skrivit om Goda vänner och de jag trodde var vänner, Jag har skrivit om tårar och skratt och att fylla dagen med nåt värt.
 
Jag har aldrig hängt ut någon människa specifikt, de enda som tar åt sig av när jag skriver om, vare sig det gäller ilska, idioti, ensamhet etc, är de människor som känner sig träffade.  Jag kan inte styra vilka som känner sig träffade, men skriver jag om idioti och du tar åt dig .... då är du mest troligt en idiot. 
 
Gomorron

Vad är det för dag, är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig dag, för det är Hannahs födelsedag, Hurra, Hurra, Hurra !!!
 
Klockan är snart halv 11 och jag har precis kommit in från en morgonpromenad med hundarna. Det var riktigt skönt, kring 14 grader varmt och ingen sol.
 
Strax dags att preppa för att gå på jobbet :)    
 
Provade ringa Hannah för en stund sedan, för att sjunga för henne .... lät det inte gå fram så många signaler, då jag tror hon var ute igår, och vill nog ha lite sovmorgon på sin födelsedag. Grattis lilla gumman!!
 
Ha en bra söndag allihop, och fyll dagen med nåt värt. När dagen är slut så är åxå chanserna till att göra den bra, över. Kom ihåg det!
 
Gomorron

Trött.

Klockan är 18. Jag har jobbat idag. varit ute med hundarna. Dagen har varit fantastiskt bra!
 
Nu är jag bara trött. Slut.  Det finns orsaker till det, som jag inte tänkt ta upp. Berörda vet. Blir så slut. Behöver inte säga mer.
Gonatt.

Då var det lördag igen :)

Jädrar, klockan är strax efter 9 och det är HUR varmt som helst ute. Hoppas vädret håller i sig, så att hårdrocksfestivalen uppe i backen i afton/kväll blir den härligt festliga tillställning det kan bli :)
 
Jag har precis dammsugat och torkat golvet, bytt till rena överdrag i soffan, samt diskat. Svettig till tusen är jag. Nu ska jag ta ut hundarna på en långsam promenad, sen är det dags att hoppa i duschen och bege mig till jobbet.
 
Igår på morgonen, gick vi upp till backen så att hundarna fick rejsa lite :)
 
Jo förresten, det har kläckts jättesöta kycklingar på jobbet :) En av de frigående dvärghönsen fick 10 små söta dunbollar. De ser ut som små sotiga dammtussar ungefär :)  Mamma höna som jag glömt namnet på är svart :)
 
Nä, nu ska jag ta ut hundarna!
 
Gomorron

Blandat

Fredag igen, och det känns lite halvkonstigt ... jag har varit ledig i två dagar, så idag börjar lixom min arbetsvecka ... :)
 
Det blev så snopet att sommaren började i måndags, typ. Det har ju varit helt otroligt varmt! Stabilt dessutom. Tidigare i sommar har det varit så ombytligt ... lixom tvärt regn mitt i alltihop, eller tvärt helmulet åtminstone.  Nu har det varit konstant blå himmel och full solstyrka, och inte en droppe regn på flera dagar.
 
Igår var inget undantag, det var jättevarmt. Efter en långsam morgonpromenad och lite frukost hörde jag plötsligt en hund gnälla ute på gården. Paddy ställde sig med framtassarna på fönsterbrädan, stack ut skallen för att kolla vad som stod på. Jag höll på med annat så jag brydde mig inte så mycket. Efter en liten stund var det inte bara ett gnäll, utan då var det ett YLANDE utifrån. Kikade ut och där stod en bil parkerad, i absolut full sol. I baksätet i en liten bur, satt en hund av jämthundstyp och ylade. Undrar hur varmt det är i den där bilen tänkte jag. En bil av sedanmodell med bakrutorna nedvevade ca en dm. Jag kollade på klockan. 10.32 var den. Efter ytterligare någon minuts ylande gick jag ner och kollade in i bilen. Herregud tänkte jag ...  kl 10.36 gick jag mot Westmans. Jag hade för avsikt att ställa mig på verandan och ropa: VEM har lämnat en hund i bilen på andra sidan vägen, i denna gassande sol ??
 
När jag precis kom dit så kom en tjej ut och verkade styra sina steg mot den bilen. Jag vände om och hakade på. När hon var framme vid bilen sa jag: Hur kan du lämna hunden i bilen i full sol?
Hon svarade: Det fanns ingen skugga någonstans.  Ok. Då brast det lite grann ärligt talat.  Jag höjde inte rösten, jag skrek inte, jag sa inga fula ord .... men jag lät nog .... väldigt bestämd när jag framförde att ALLA hundägare borde veta bättre. Informationen om hur varmt det blir i en stillastående bil i full sol, borde nått fram till ALLA hundägare vid det här laget.
-Jag var bara borta en minut sa hon. Nejdu lilla gumman, det var du INTE eftersom jag kollade klockan när jag hörde hunden YLA ... då hade den redan suttit där en stund.
 
Tragiskt att se att det finns så otänkta människor. Hon försökte rädda upp det hela i slutet då hon sa: Det är bra att du säger till. Då blev jag nästan ännu mer irriterad .... - Ja, det behövs ju bevisligen.
 
Nu ska jag gå ut med hundarna en sväng :)  Ha en bra dag och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Känslor

Onsdag ... eller ... JO, visst är det onsdag idag?     Det är banne mig nästan omöjligt att hålla reda på vilken dag det är .... och inte spelar det nån större roll heller ... det viktigaste är väl att veta om man ska gå på jobbet idag eller inte :) :)     Det här med att hålla koll på någon annans schema ... kommer bara att tänka på det nu tvärt .... man TROR att man ska komma ihåg hur Pernilla och Hannah jobbar dagen efter att man pratat med dem ... men i samma stund som man lägger på luren, så är det borta. Tidigare har de skrattat åt mig båda två, för att jag inte kunnat hålla i minne .... MEN, nu har de blivit varse att det ÄR inte så lätt att minnas .... rättare sagt  så är det helt omöjligt :)
 
Hörrni ..... det här med känslor. Det kan man skriva en hel roman om .... men just ikväll tänkte jag stanna vid känslor av äganderätt och svartsjuka, kontrollbehov och (icke) kärlek.
 
Jag ska passa på, redan nu, att varna Hannah för att det blir en helvetiskt massa text, och INGA bilder :) 
 
VAD är det som driver en annan människa, att i ett förhållande, se sig äga ett behov av att kontrollera den andra? Hur kan det komma sig, att en människa som säger sig älska en annan, främst ser till sina egna sjuka känslor, än till partnerns mående?
ÄR det kärlek, att ifrågasätta den andras vänner, den andras kontakt med andra människor, vare sig det gäller ex partners eller andra VÄNNER?  ÄR det kärlek, när ett ilsket humör, svartsjuka, sura miner och taskigt beteende tar överhanden vid varje diskussion?  VAD är det som gör att en människa brister ut i ilska pga att man har kontakt med människor som haft stor betydelse tidigare i livet? VARFÖR I HELVETE tror sig en del äga rätten att BEGRÄNSA en annan människa, att tro sig äga RÄTTEN att begränsa kontakten med andra????
 
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄNNISKOR som hela tiden tror sig äga rätten att KRYMPA andra människor ... TILL OCH MED DEN MÄNNISKA DE SÄGER SIG ÄLSKA, eller åtminstone har ett förhållande till.
 
ÅÅÅHHHHH .... Egentligen är jag så arg och frustrerad , full av ord och känslor ... att jag kunnat skriva två hela romaner .... MEN .... jag ska nog sätta komma där. Inte punkt, för jag återkommer i ämnet .... men för ikväll ska jag sluta. annars ballar det ur .... och det är onödigt.
 
Idag, en varm, solig dag .... började som vanligt .... pinkrunda, tre koppar kaffe och sen promenad. Det var dock så varmt att jag avbröt en längre promenad som egentligen var tanken ... och tog en kortare istället. MItt på dagen tog jag alla träningsgrejer med mig, plus Kelly, ner till "träningsplan" vid campingen. Där tränade jag Kelly en stund, tills jag hörde Cilla ropa på mig uppifrån ICA-parkeringen.  - Får jag bjuda dig på kaffe på Westmans,ropade hon :) :) :)  - JAJJAMÄN svarade jag, och så blev det. En kopp kaffe i underbara Westmans park ..... och utomordentligt trevligt surr :) :) :) :)
 
Efter detta har dagen löpt på .... ytterligare promenad med alla vovvarna givetvis, men .... i övrigt har jag haft tid att tänka . på känslor...... på människors beteende ..... å fy fan ..... bäst jag lägger ner innan jag blir fullständigt vansinnig.... 
 
Sally åt upp mina öronproppar i morse .... så hur det här ska gå inatt, det blir intressant :)
 
Gokväll

Förbaskade Kossa, he dig väck !!

Nu i slutet har det ofta varit så när jag ska logga in för att blogga, att den där kossan befinner sig i serverrummet, så man KAN inte blogga. Så även igårkväll. Nu verkar hon dock vara ute i hagen igen :) Igår, måndag, var jag ledig. Kändes som att det var sommarens varmaste dag dessutom.
 
Efter sedvanlig morgonrunda tog jag först ut Sally och tränade lite. Höll till på ICA-parkeringen och tränade sitt/sitt kvar samt inkallning. Sansade Sally är hur lugn och fin som helst och träningen gick superbra :) Sen var det Kellys tur. Jag tog med koner, plastlock, apportbock, träningsleksaken korv och gick ner till området mellan minigolfbanan och ICA. Kelly var träningssugen som aldrig förr och det gick perfekt. Superkul !!
 
Efter lunch tog jag en dryg timmes promenad i lugnt tempo. Jag gick Korssjövägen och när man kommer till där man svänger upp till toppstugan, så såg jag en huggorm för första gången i sommar. Den låg på vägen och gjorde sig ingen större brådska att hala sig över ... Det var en smal liten stackare ... som ett finger tjock ungefär. Vi tog en stor omväg, för säkerhets skull.
 
Kvällen gick i lugnets tecken, ungefär som vanligt. Nu håller det dock på att vara dags att sätta igång den egna träningen. Det är många år sedan jag gjorde så här lite fysisk aktivitet under en hel sommar. Har inte sprungit ett steg sedan i början på Juni ... och inte har jag varit så fasligt många gånger nere i mitt supersöta lilla gym heller. Nä ... det drar ihop sig .... Fast idag har jag inte tid, jobbar först och sen är det rallylydnad. Så ... det måste bli en annan dag, förhoppningsvis är det svalare ute då åxå.
Nu ska jag gå ut med hundarna :)
 
Gomorron

Olika sidor av mig själv?

Söndag. Vaknade en stund före väckaren .... strax efter kl 7 alltså. Kråkorna skrek, det var varmt .... men annars en gemytlig sensommarmorgon.  :)
 
Började dagen med en kort sväng med hundarna .... sen hem ... morgonkaffe ........ what´s new lixom ... but HEY ... sen tog jag Sally på egen skogsrunda :)  Lite skogsagility så sant som det är sagt :)  Och det fixade hon hur enkelt som helst. Sen hem, hade tänkt ta Paddy på en cykeltur, men det var för varmt, så vi gick en vanlig promenad där han fick springa lös som en idiot, samt leta godis.. Efter en halvtimme gick vi hem och Kelly och Molly fick hänga med på en runda. De får ju gå lösa hela tiden, men jag kastade godis så långt jag bara orkade ... så de fick jobba de åxå.
 
Jo ... jag har tänkt på en sak .... mina hundar speglar mina olika sidor : Kelly ... den lojala ... trofasta ...den man kan lita på till 110 procent.  Paddy ... kelgrisen och filosofen.... som älskar att kramas ... kan sitta länge och njuta av att bli klappad och som lika länge kan sitta och titta ut över vattnet och filosofera  ... Molly.... RIVJÄRNET ... en kaxig terrier som inte backar .... och Sally ... en lugn personlighet ... med massor av integritet ... fylld av stolthet ...
 
Efter detta blev det dags för jobb på bästaste och roligaste JOBBET :)  SÅÅÅ himla bra jag trivs där!!
 
Efter jobbet, en kort runda med hundarna , sen hem i soffan för slapp.
 
Det finns saker kring vänskap, tolerans, lojalitet, förståelse ... förlåtelse ... jag egentligen vill skriva om ikväll, men det är lixom för nära ... jag måste få lite distans till det först innan jag kan skriva om det på ett vettigt sätt. Ibland blir man lixom .... tagen i farstun .... helt oförberett slagen av benen ..... och det kan göra ont. Kanhända jag inte ens belyser det i morgon ... utan bara låter det bero. .... mest troligt blir det så. Just nu gör det lite ont ... men så kan det vara.
 
Jag ska ta ut hundarna, sen krypa isäng. Hoppas ni haft en bra dag, att ni fyllt den med nåt värt, och att ni lärt er nåt nytt :)
 
Gokväll

Lördag.

Lördag är dagen idag. Började som vanligt med en kort runda, tre koppar kaffe ..... allt det här kan ni vid det här laget :)  Så även hundarna, som lixom lärt sig den vardagliga lunken :) :)
 
Efter mina tre koppar kaffe så blir det promenad, och det VET hundarna :) :)   Idag blev det en 45 minuters runt byn. Härligt väder, inte alltför varmt, inte allför fuktigt .... utan .... skönt :)
 
Väl hemma blev det lite småstök, sedan dusch och iväg på jobbet. Tänk .... jag har ROLIGT på jobbet ... VARENDA DAG :) :) :) :)    Jag är så lyckligt lottad !!!
 
Efter en superrolig dag på jobbet gick jag en kort sväng med hundarna. Jag brukar ju gå en 45 minuters runda efter jobbet .... men vet ni ... jag orkade inte. Jag var ute i 20 minuter, och det fick räcka. Har jag dåligt samvete? - Nej, inte ett smack :)   Jag tror inte för ett ögonblick att hundarna mår dåligt av det :)
 
Nu har jag kollat på OS och skålat med alla som tagit guld :) :)   Nu är det dags att ta ut hundarna och krypa isäng. I morgon är en ny dag, en ny dag på bästa och roligaste jobbet :) :)
 
HOppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt.
Gokväll
 
 

Morgonsol

Då var det fredag igen. 10de Augusti. Solen skiner men det är inte sådär fruktansvärt varmt, eller var åtminstone inte när jag var ute med hundarna .... det var skönt.   En lugn start på morgonen .... Sally har blivit så att hon så gärna vill mysa i sängen innan vi kliver upp. Hon vill bli klappad, kliad, vill få hålla åtminstone nåt finger i sin mun, helst hela handen, hon lägger försiktigt igen tänderna kring handen .... åsså blundar hon. De första gångerna hon gjorde så, tänkte jag mest: Om hon biter åt nu, så krossar hon min hand ....   Och jo, det skulle hon ju lätt kunna göra, men jag har  förstått att det är inte hennes tanke överhuvudtaget :) :) :)
 
Jag gick ner förbi Per Burmans hus, nedanför dammluckorna, och släppte hundarna där. Frid och fröjd, Molly plockade och åt smultron det hon bara hann ...
 
 
Paddy sprang runt som en idiot i vanlig ordning, Kelly gjorde sina rejs åxå .... och vet ni vad Sally gjorde? Jo, hon åt upp den där måsen som legat där hela sommaren. Mums.
 
 
Nu har jag strax avslutat mina tre koppar kaffe, då blir det en längre promenad med vovvarna. Sen blir det jobbet. Jag jobbade igår åxå, samma tid som idag 11-16. Efter jobbet igår tog jag en långsam 45 minuters promenad. Det var soligt, skönt ... fullständigt tyst .... helt ljuvligt. Jag gick korssjövägen en bit ... hundarna gick i lugn och ro, och jag tog på prov, och hängde alla koppel över mitt ena pekfinger ... alltså inte inne i handen, utan bara hängde dem över fingret ... sen gick jag en bit, stannade utan att säga något ... och hundarna drog aldrig kopplen ur läge en endaste gång. Det är en härlig känsla, när man är så samspelta att man inte behöver hålla i kopplet ... De stannar när jag stannar, de saktar in när jag saktar in, utan att man säger något.
 
Nä, nu ska jag skruva upp tempot en aning. Ha en bra fredag allihop,  och kom ihåg: Fyll dagen med nåt värt!
 
Gomorron

Vad är egentligen Kärlek??

Idag onsdag, vaknade jag en bra stund före väckaren. Varför jag överhuvudtaget ställt larmet på klockan, var för att jag skulle in till stan idag och umgås med älskade Hannah :)  Vi hade bestämt oss för att gå på stan och sådär ni vet. Hon bor i en lägenhet mitt i stan, så det faller sig naturligt att lixom .... shoppa :)
 
Efter en promenad upp till slalombacken där även Paddy och Sally fick rejsa hej vilt, så kammade jag till mig och åkte iväg till Stada. Väl framme drog vi ut på Coop för att Hannah skulle lämna tillbaka en sak hon köpt, som inte höll måttet. Efter detta gick vi alltså på stan. In på Hm en kort runda ... sen .... på clas olsson .... sen ICA för att köpa mat. Vi gick upp till henne för att äta det vi inhandlat :) Mums :)    Efter lunchen åkte vi upp på solbacken där Hannah shoppade en dammsugare :) :) :)   DET var dagens shopping :)
 
När jag kom hem gick jag ut med hundarna :)  Sen blev det soffläge med hundarna.
 
Jo, jag har förresten funderat på det där med kärlek. Vad ÄR det egentligen?? HUR visar sig Kärlek??  Är det att kunna kompromissa och ändå känna att man fått en del av sin vilja igenom?  Är det att kunna odla sina egna intressen jämsides med någon annan? Är det att planera sin framtid och ha egna mål, samtidigt som partnern har helt andra mål? Kan det vara kärlek om man knappt har något gemensamt men man VILL vara tillsammans ... av andra anledningar än gemensamma mål?  
 
Kärlek är svårt .... eller är det egentligen rätt så lätt??   Behöver kanske inte vara så komplicerat .... bara man pratar?  Känner man sig begränsad av kärlek?
 
Vad vet jag, jag bor med mina 4 hundar och är lycklig. Men .... ett MEN kryper alltid in ibland. Visst skulle jag vilja åka iväg med tjejerna ibland utan att begränsas av hundarna. 4 stycken är inte så lätt att få hundvakt till sådär i en handvändning tyvärr.  Oftast är kärleken till hundarna ofantligt stor, men ibland begränsar den. Eller, det är väl inte kärleken som begränsar, utan hundhavandet överhuvudtaget. Det GÅR inte bara ta in på hotell ett par nätter med mina älskade döttrar bara sådär .... Det GÅR inte sticka iväg på ett spontant IKEA-besök ....
 
Nåja. Nu är jag där jag är, och med de fördelar och begränsningar som finns. Just ikväll är jag trött och ska nu krypa isäng. Tack Hannah för en underbar dag :) :) och Tack till dig och Pernilla för att ni finns.
 
Gokväll

Dagen igår var en härlig dag

Igår var det måndag. Den började precis som vanligt, med morgonpink, kaffe och promenad. Det var soligt och varmt och jag var ledig. Mitt på dagen hämtade jag Pernilla i Burträsk, eftersom hon lämnat in bilen där på verkstan. När vi kom hit så gick vi över på Westmans och åt en superbt god lunch, sen gick vi en rask promenad runt byn. Det är nog första gången jag går runt byn utan att ha en endaste hund  med :)  Men vi skulle stanna till hos Margona, därför fick hundarna stanna hemma.
 
Väl hemkomna så gick vi på Westmans och köpte glass och satt där på verandan och smaskade. Hips vips var det dags att skjutsa Pernilla till verkstan för att hämta ut hennes bil. Jag åkte hem, tog ut hundarna på en vända och när jag kom hem fick jag besök av Lukas mamma Lena och hennes kompis Titti. De stod med husbilen på campingen :)   När de gått satte jag mig framför tvn en sväng, men hann inte så mycket mer än slå på tvn så fick jag ett sms av Lena att jag var välkommen på campingen för en grillad korv och ett glas rött. Jag kilade ner dit och vi hade en supermysig kväll. Solen sken, ingen mygg, god korv, gott vin .... Vi pratade om både ditten och datten, hur kul som helst.
 
 
Idag är det lite grått, eller rättare sagt, helgrått. Det småregnade lite när jag var ute på morgonrundan. Jag ska tvätta och småfippla lite idag, och ikväll är det rallylydnadskurs. Hoppas det inte regnar då.
 
Oj vad Molly kliar sig. Ska beställa tid hos veterinären i Luleå .
 
 
Nä, nu är det dags att gå ner i tvättstugan. Ha en bra dag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Söndag ... en dag för eftertanke

Dagen började, SOM VANLIGT :)  med morgonpink (för oss alla) sedan tre koppar kaffe (för mig) sedan morgonpromenad. Idag blev det en dryg timmes promenad, i relativ värme (läs: alldeles för varmt)
 
Sista kilometern hemåt, slog jag följe med en man (ca 10 år yngre än jag) som diagnostiserades med cancer i april tror jag att han sa. Jag visste inte att han haft cancer, utan såg bara en dag att han var skallig. Trodde att han rakat skallen för att fixa sommarfrisyr. Tänk så lite man vet ....
 
Han berättade under den kilometer vi delade, om stress, cellgifter, fysiskt mående, psykiskt mående .... vi pratade om dåtid, men även om framtid, om att våga släppa det gamla och lära sig om det nya. Att ta vara på, att lyssna på sig själv, att VÅGA prioritera .... sig själv.
 
Fylld av tankar och känslor lämnade jag vår gemensamma kilometer, och kände mig stärkt. Jag kände mig faktiskt stärkt, och det hoppas jag att han åxå gjorde. Ett samtal kan stärka, mer än man tror. Så är det.
 
Efter promenaden så blev det frukost, lite fippel, sen ut med hundarna igen, sen iväg på mitt bästa och roligaste JOBB!   En fullspäckad, hektisk dag blev det :)  men .... helt enkelt underbart rolig :)  När jag slutade gick jag bara hem och bytte skor från klackeskor till låga promenadskor, tog hundarna och gick en 40 minuters promenad ... bara tänkte på Livet. Tänk .... Hur livet är ... och blir. Hur det utvecklas .... och för somliga, avvecklas ... Väldigt tidigt, medans det för andra tuggar på så himla länge. Att livet inte är rättvist, det vet vi sedan länge, och det är nog inte rättvisa livet går ut på. Nej .... Enligt MIG går det ut på att fylla SINA dagar med saker man ser som VÄRDA. Det JAG vill fylla mina dagar med .... Tillsammans med människor (eller djur) jag vill fylla dagarna med.
 
VEM bestämmer VAD som är VÄRT??  - Det gör DU!!!!   Prioritera!!!!   Det tycker jag, har tyckt, åtminstone en längre tid, sen jag kom ur min utbrändhet ... och särskilt efter idag, när jag spenderat en kilometer pratandes med den skallige killen som måst omvärdera hela livet .....   jag VET att tänket är "rätt" om man nu kan kalla ett tänk för rätt eller fel. FYLL DAGEN MED NÅT VÄRT !!!!
 
En annan tanke som fyllt delar av min dag är: Tänk om jag valde fel! Ibland känns valet så RÄTT, då när man gör valet. Eller .... klart det känns rätt DÅ, annars skulle man inte valt som man gjorde. MEN,   med tiden så känner man ..... det här blev inte bra.   Varför då plåga sig själv med dåligt samvete? Varför inte se: Jag gjorde mitt val, baserat på de kunskaper och insikter jag hade DÅ ... NU har jag inte samma insikter. ... nu vet jag mer .... Då håller inte Valet. Ska man då plågas resten av livet???  - Nej, säger jag. Absolut inte.
 
Jag skulle kunna fortsätta en hel roman om det här, men tror att det är dags att krypa isäng. Ni har säkert alla någon ni kan referera till kring det jag skriver.
 
Hoppas att ni kunnat fylla dagen med nåt värt.
 
Gokväll

Hur var Lördagen?

Lördagen var ju igår ... hann aldrig skriva nåt.   Dagen började med sedvanlig morgonpink för hundarna, sedan in och chilla medans jag drack mina 3 koppar kaffe. Då jag laddat på det fenomenala sättet, tog jag Sally på en solopromenad. Vi var ute i 40 minuter, mestadels i skogen. Hon har ett inbyggt perfekt sätt att gå i kopplet, hon har aldrig provat dra ens det minsta lilla.
 
 
När jag kom hem med Sally, tog jag Paddy på en 40 minuters cykeltur. Tack Börje för att du hjälpte mig och pumpade däcken :)   Paddy är perfekt att cykla med. Han bryr sig inte om andra hundar ett dugg när man cyklgar med honom, han är verkligen fokuserad på sin uppgift :)
 
 
Efter cykelturen blev det lite frukost, sedan tog jag ut smårumporna på skogspromenad åxå.
 
 
Efter detta var det bara att duscha, ta ut hundarna för en gemensam kissrunda, sedan bar det iväg på jobbet. Det var precis lika kul som vanligt att jobba, slutade kl 18, hem, ut med hundarna ... på med myskläder och hälla upp ett glas rött. Satt i telefon stor del av Kvällen - med Pernilla, Hannah plus några samtal för hundklubbens räkning. Efter detta återstod bara att ta ut hundarna och sen krypa isäng.   Det var lördagen det.
 
Nu är det söndag morgon. Jag har varit ute på morgonpinksvängen, håller nu på att dricka kaffe. Ska gå en sväng runt byn med hundarna före det är dags att gå och jobba.
 
Trist att det inte går att spara ner fotona i mindre format i telefonen btw.
 
Gomorron!

Då var det fredag igen

Fredag morgon .... soligt och varmt. Ingen blåst heller vad det verkar. 
 
Igår efter morgonpinkrundan med hundarna,  tog jag Sally med mig upp till slalombacken. Jag hade henne lös, både en bit efter vägen, och på avlägget, för att träna inkallning och leka. Det gick superbra :)  Hon är duktig på att hålla koll på mig. Träningen fortsätter idag. 
 
Då jag kom hem med Sally, tog jag Kelly och Molly på skogspromenad. Det var rätt så blött, och mycket mygg, men härligt :)
 
Efter skogsrundan tog jag Paddy och for och cyklade en bit. Måste pumpa cykeldäcken btw. 
 
 
Efter deras aktiviteter så fick de varsitt märgben att tugga på, medans jag såg OS på tv :)    Idag får vi se vad som hittas på här i paradiset, verkar bli varmt i alla fall .... ska sätta mig med kaffet och planera lite :)
 
Fyll dagen med nåt värt !
 
Gomorron

Torsdagmorgonstankar

Igår kväll orkade jag inte skriva nåt ... jag var helt enkelt skittrött.  Jag skulle jobba till kl 17, men det blev "lite" mycket kring när jag skulle gå, så jag stannade kvar. Tanken var att jag skulle stanna till kl 18, så jag skulle hinna på hundklubbens styrelsemöte, men det lugnade inte ner sig förrän 19.30 och DÅ gick jag hem.   Hundarna fick nöja sig med en 10 minuters promenad, sedan blev det OS på tv och absolut inget mer.  Nu är jag ledig idag och i morrn, så jag ska ladda om batterierna :)  Det var i alla fall KUL att kunna ställa upp :) :)
 
Molly är så himla röd under magen och i armhålorna. Vaccinet hjälper tydligen inte ett smack. Jag ger henne kortison varje dag nu, hoppas kunna minska på det längre fram
 
 
Synd att det regnade så förbaskat igår, skulle vilja gå skogsrundan ni vet då man går in bortanför Mikael Åström och där skoterleden går på vintern. En jättemysig promenad, men inte fullt lika mysig när det regnat såhär.
 
Idag ska jag jobba mer med Paddy och Sally tänkte jag. Vi får se hur jag lägger upp det, har inte funderat klart ännu :)
 
 
NU blir det åtminstone kaffe. Tre koppar.
 
Gomorron

RSS 2.0