Drömmar

Jag föll så jävla illa förut idag. Javisst,jag visste att det var halkigt, men ... det var som om någon dragit undan mattan under fötterna, jag föll handlöst. Jag visste inte hur jag skulle få mig på fötter igen,. så jävulskt slog jag mig, det gjorde fruktansvärt ont!
 
Drömmar ... på tal om det. För ett tag sedan vaknade jag och var så himla genuint lycklig ... Jag fick ett samtal:
Vi söker Maria Tafvelin. - Ja det är jag. Vi ville bara meddela att du vunnit etthundranittiotre miljoner på din lottorad.
 
Det var så himla verkligt, hon i andra änden luren, artikulerade så himla tydligt: etthundranittiotre miljoner kronor. Ja alltså ... hahahahah, klart man blir LYCKLIG!!!!    .... Ända tills man vaknar och inser att man drömt alltihop.
 
Just nu känns det inget vidare. Nyårsafton ... jag mår inte bra. Ostadig som tusan . Den där oxfilén ligger bra där den ligger i kylen ... inte alls så säkert att jag ens lagar nån middag ikväll. Det enda jag hoppas för ikväll är att jag orkar och kan gå ut med hundarna, och att det inte smäller just när jag är ute. I övrigt får det bli som det blir.
 
Hoppas att ni får en bra kväll, det hoppas jag för min egen del åxå faktiskt. Mirakel kan ske :)
 
Gokväll

Årets sista dag.

Såhär skrev jag på nyårsafton förra året:
 

VÄRLDENS BÄSTA!

Jag har Världens Bästa Barn. 
Jag har Världens Bästa Hundar.
Jag har Världens Bästa Bröder.
Jag har Världens Bästa Vänner.
Jag har Världens Bästa Liv. 

Vad kan jag då önska inför det Nya Året?

Det behöver inte vara Världens Bästa, men ett JOBB !!!!!    :)
 
Jag har fortfarande världens bästa barn. Jag har fortfarande världens bästa hundar, jag har fortfarande välrldens bästa bröder, jag har fortfarande världens bästa vänner, jag har fortfarande världens bästa liv. Nytt är jag jag numer även har världens bästa jobb :)
Vad önskar jag då för det nya året?  Jag sysslar inte med nyårslöften som de flesta vet. Däremot kan jag ha både önskningar och målsättningar. Min önskan för det nya året är
Att Meniére ska vara diskret och schysst, samt att de människor jag har i mitt liv just nu, ska fortsätta finnas kvar. Jag önskar att barnen, vännerna och hundarna ska hålla sig friska. Nu önskar jag att perkon är klar, för jag är ruggigt kaffesugen :)
Gomorron
 
 

Söndagkväll

Söndagen är nära nog över. Jovisst, klockan är bara halv 8 , men jag är trött och önskar inget hellre än att det är dags att gå isäng. Just nu känns det skit samma om jag vaknar om några få timmar, bara jag får somna. Ska ta ut hundarna på kvällspink ... eller rättare sagt så tar jag en promenad tror jag. Morgonpromenaden blev ju inte så himla lång, även om det inte var kallt. Underkylt regn på glasögonen gjorde ju att jag vid Bastu inte såg så mycket, och då blev det oerhört jobbigt .... Men ikväll kanske det funkar. Skulle ändå vara skönt att ta en prommis innan jag kryper isäng.
 
Den här dagen blev både fantastisk och seg. Det var något för lite att göra på jobbet, för att man skulle få upp andan, det var mer saker utanför jobbet som gjorde dagen till nåt värt, hahahaha,
 
Nu lyssnar jag på Spotify igen. Ni som känner mig vet att det INTE inträffar ofta. Just nu är det ... ja,... vad det nu är ... men en bra låt i alla fall. Kan den inte så väl att jag sjunger med, men ändå. KOmmer det en låt jag kan, då jädrar sjunger jag så att hundbäddarna lyfter från golvet. Sån är jag :)
 
Nä ... nu tar jag en walkabout med hundarna ....
 
Gokväll

Morgonstund har guld ....

Vaknade 02.20 av att det rasade från taket, alla hundar (utom Sally som inte märkte nåt) kastade sig upp i sängen och stirrade ut, och första tanken när jag kollade på klockan var: Nä, nu bryter jag ihop. Men ... då det inte hjälper att bryta ihop, och jag inte kunde somna om, så läste jag lite när jag lix var vaken, gick upp och betalade räkningarna, sen la jag mig och lixom bara spånade fritt :)   Timmarna gick faktiskt riktigt snabbt ändå och hips vips var klockan så pass mycket att det kändes bra att kliva upp.
 
Klockan är inte ens halv 9 men man har hunnit med en hel del redan, hundarna har fått sig en promenad, kaffet är drucket, nu blir det frukost och sen ladda för jobb. JÄdrar va sursnö det har kommit! Nu är det ju plötsligt plusgrader och det känns ju lite tokigt minst sagt. Det blev typ underkylt regn på glasögonen, så när jag var borta vid Bastu å Badtunne, så såg jag inte mycket alls. Milo fick bekymmer under tassarna, så honom fick jag bära,jag hade klätt mig för mycket, så det blev lite svettigt innan jag var hemma, men i stort sett var det en härlig promenad :)
 
Nä, nu ska jag in och steka några ägg å så . Ha en härlig .... vad är det nu för dag .... Söndag.
 
Gomorron

Njuter för fullt

Ni har nog uppmärksammat att jag inte tränat på länge. Varken mig själv eller hundarna någe speciellt mycket. Jag har inte varit ute på milslånga promenader på ett tag ... (här spelar kanske temeratur och ledig tid in en hel del) Jag har inte spelat in filmsnuttar på lyckade hundtrix eller vacker natur .... jag har knappt lagt in några foton .. eller fotat heller för den delen. Jag har bloggat lite bristfälligt, eller väldigt ointressant ... fniss ...
 
VAD I HELA FRIDEN HAR JAG PYSSLAT MED, undrar ni kanske?
 
Jo, jag har fullt upp med att njuta av livet. Jag njuter så mycket att jag lixom har svårt att hinna med nåt annat. Jag njuter av hur vackert det varit ute de senaste dagarna. Jag njuter av mitt jobb och mina arbetskamrater. Jag njuter av att ha världens bästa barn och världens bästa hundar. Jag njuter av allt möjligt annat som händer som jag värdesätter högt. Varje dag är fylld av värda grejjer, roliga händelser, fantastiska möjligheter ... det gäller bara att se dem och uppskatta dem.
 
Det gäller att fånga varje ögonblick som ger något. Så, om ni tycker att jag är tyst, verkar disträ, skriver lite hattigt och ointressant, Tro mig, mitt liv är precis lika actionfyllt som vanligt, det är bara det att jag njuter så mycket av det att jag inte riktigt hinner få allt på pränt :)
 
 
Gokväll

Naturlagarna

Sovit skralt inatt åxå, fast inte lika illa som igår, eller räknar man sovda timmar, är det lika illa, men känner mig inte lika risig som igår morse. Somnade kring 23 igårkväll, ville inte gå isäng alltför tidigt, då jag ville undvika att vakna redan efter någon timme. Så, jag fipplade på, lyssnade på spotify !!! hör och häpna .. fniss ... samt gick ut med hundarna efter 22 .. så kring 23 somnade jag. Vaknade 01 och var vaken till kring 6 .. somnade då, men vaknade tack och lov när alarmet drog igång kl 7.
 
Har jag börjat påverkas av fullmånen? Är det DÄRFÖR jag inte kan sova så bra nu? Jag trodde att det var för att det varit lite mycket på jobbet ett tag med alla julbord, och nu uppe i backen, men visst, det kanske helt enkelt är en naturlag det där. Det finns ju grejer som inte går att styra över, väder och vind och andra naturlagar som bara händer utan att vi kan göra något åt det.   Tänker nu på de som bor på ställen där snöröjningen verkligen är eftersatt eller till och med icke existerande. Istället för att ojas över vintern, borde klagomålen nå kommunen, så att vettig snöröjning kommer till. Alla borde få möjlighet att njuta av vintern :)
 
För att en lag ska få kallas naturlag, krävs följande:
 
1 Den ska vara sann (så långt vi kan förstå)
2 Den ska ha bredd (ge information om så många observationer som möjligt)
3 Den ska ha en viss förutsägelseförmåga.
 
Oj, då ser man verkligen att man är drabbad av Naturlagar.
 
Kaffet smakar gudomligt, pymmen värmer lagom, ska strax gå ut med hundarna ... Ha en bra dag allihop, och hörrni .... fyll den med något värt!
 
Gomorron

Trött, trött, trött

Den här dagen gick verkligen tungt. Jag somnade aldrig om efter ha vaknat 23.55 ... så jag är så helvetiskt trött. Skallen står still .... man tänker inget vidare snabbt. Tur att dagen var hyfsat lugn.
 
Kallt som attan har det varit, och hundarna har inte velat vara ute några längre svängar. Vackert har det varit idag! Så vackert så det lixom tårats i ögonen när man tittat ut på träden som varit fullständigt snötyngda, fast på något konstigt sätt inte verkat tyngda ändå ... utan bara så kopiöst fulla med snö. Himlen har varit sådär ... pastellblå ... den där färgen man bara kan få till genom att blanda ett blåbär med jättemycket vaniljsås. Så vackert har det varit.
 
I morgon är det jobb igen, och jag bara önskar och hoppas att jag kan sova inatt. Jag försöker tömma ur hjärnan nu innan det är dags att gå isäng, och hoppas att det går vägen.
 
Åh vad jag längtar efter långa promenader efter skoterleden upp mot Trollberget. Där är så oändligt vackert, och en dag när solen skiner, himlen är blå, hundarna är glada och jag likaså (fniss) så är det helt magiskt !   Jo, varenda dag är magisk, så är det även nu, det ska jag inte sticka under stol med. Jag älskar varenda ny dag.  Tänk, många låtsas (hoppas jag) inte vilja fylla år .... vill lixom skämmas för att de blir äldre. Det där har jag ytterst lite förståelse för. Jag vet att jag skrivit det förut, hamnar där igen - varför inte tänka: Gud vad jag är glad att jag fått ytterligare ett år! Jag kan fylla kommande år med vad jag vill, med  saker jag tycker är värda; kärlek, glädje, hopp ....   JAG väljer. JAG
 
Jag väljer att fylla varje dag med något värt. Även denna dag.
 
Gokväll

Nattsudd

La mig tidigt, var så sjukt trött. Somnade kring 21.00 Vaknade och trodde att klockan skulle vara kring 4 gissningsvis..... Nä det var den inte. 23.55 var den. Hur ska jag kunna somna om?

Skallen är proppfull med tankar, många väldigt positiva och angenäma, en del lite mer åt det negativa hållet, men många är rent bara så jävulskt onödiga. Varför i hela friden dyker det upp tankar om att jag borde städa ur garderoberna? Hur kan det komma sig att jag ligger och grunnar på de där pannkakorna jag glömde ta ur frysen innan jag åkte från jobbet?

Fan, vore det inte 22 minusgrader ute, skulle jag fara och springa en mil, det brukar rensa bort alla onödiga tankar, och bara lämna kvar de angenäma.

Klockan är 02 och jag är inte ens LITE trött! GHAAAA

Nä, ska blunda, djupandas och lyssna på min tinnitus en stund, kanske sömnen hittar mig till slut.


Känslosamt

Idag har jag varit helvetiskt glad,  helvetiskt arg, helvetiskt trött.    ... men Paradiset .... DET kan ni aldrig ta ifrån mig, DET lever jag ständigt i.
 
Gokväll

Mitt Liv som Film

Det är Annandag Jul, jag står vid datorn och dricker första koppen kaffe. Hundarna sover i bäddarna. Det är knäpptyst. Så börjar dagens episod i "Mitt Liv som Film"
 
När jag ringde min kompis Annica igår, för att tacka för present och julklapp, samt höra hur julaftonen varit, då hon är förkyld, berättade jag givetvis hur julaftonen blev för mig/oss. När hon skrattat färdigt sa hon, som så många gånger förut: Du borde göra en film om ditt liv! Hahahahaha, jo, jag har skrivit om det tidigare, Det finns stoff till en rätt så lång och innehållsrik film. Något svår att peta in i ett fack, då det är en blandning av komedi, drama, thriller, kärlek och en helvetiskt massa action. INGEN skulle tro att filmen är verklighetsbaserad, det kan jag lova. Hahahahahahahahahaha.
 
Strax dags att gå ut med hundarna, ska bara dricka upp kaffet, sen inväntar jag lillebror, för vi jobbar i backen idag. Kan nog bli en del folk, men vi är beredda med stekspadarna :)
 
Här en bild från mitt kalas :)
 
Gomorron!
 
 

Kärleken Är

Juldagskväll. Idag har jag städat och tvättat, i lugnt tempo. Det fanns hyfsat mycket sviter kvar efter födelsedagsfirandet men vet ni, det städade jag undan med ett leende. Det var en så sanslöst kul födelsedag :)
 
Ok, vi brände rödvinssåsen och brödet
Men jag fick mig världens skratt när Sally kom och bar det brända brödet i munnen. Hon apporterade ... hade INGEN lust att tugga på det, hahahahahahahahahahaha.
Nåja, maten i övrigt blev jättebra, ja ... förutom att köttet blev lite väl Well done ... men ändå :) :)   Kvällen var helt sanslöst kul och jag kunde inte firat födelsedagen på ett bättre sätt :)
 
Idag, Juldagen, har jag som sagt spenderat med att städa upp efter födelsedagsfesten. Hur julaftonen förlöpte, har ni redan delgivits.... behöver inte dras igen ...
 
Jag har skrattat idag .... som vanligt ... hahahaha ... men allvarligt- Hur vettigt är det att, flera veckor i förväg börja stressa inför julafton. Eller, många börjar LÅNGT tidigare, med bla julklappsinköp, bakning, planering osv. Men ... varför? ALLT detta stressande och jobbande ... och när julaftonskvällen kommer ... är det lixom över. Möjligen, för en del, sträcker det sig till juldagen åxå. Men hallå! ÄR det vettigt med all denna stress, allt detta jobb, all denna planering ... för EN ENDA DAG!!!!  
 
Varför inte sprida ut hysterin över hela året istället, och ta det lite lagom ... äta lite lagom ... helt enkelt bara luta sig tillbaka och ta tillvara på lite ledighet?  Nej, fullt brass framåt, stressa järnet, tävla om vem som har flest tomtar, mest mat på bordet osv. Helt vansinnigt!!!! 
 
Man ska träffas och ÄTA allt vad man orkar och lite till egentligen. Nu blev det inte så för oss i år ... fniss .. och det är jag glad över. Tanken går såhär: Varför inte träffa en kär vän nån gång då och då på lunch istället? Varför inte lixom dela upp julmatsätandet under hela året, träffa nära och kära lite nu och då på en enkel lunch? Jo, jag VET att alla släktingar inte bor så nära, men ärligt talat, hur jävla lång tid tar det att flyga till Stockholm? Från stockholm? Det tar en futtig timme, och behöver inte alls vara dyrt. Visst kan man flyga den sträckan mitt på året, bara för att? Eller?
 
Nä hörrni, ska göra en tidig kväll tänkte jag. I morrn är det jobb igen och jag vill vara helt utvilad då :) 
 
 Gokväll

Julafton

Igår fyllde jag år, och herregud vilken födelsedag :) :)   Jag började dagen med att jobba i backen, och efter jobbet då jag kom hem, mötte ungdomarna upp med mat som de hade med sig för att bjuda på. Utanför min dörr hade blomsterbud lämnat en blomma. Jag grät en liten skvätt när jag läste medföljande kort: God Jul och Gott  Nytt År, du betyder så mycket. Tack Jennika, det värmde otroligt mycket!
 
Ungdomarna drog igång en tre-rätters meny medans jag duschade. Sprättade en kall öl och gick runt och myste och skrattade. Till förrätt blev det en syrlig räkcoctal med sting. Fantastiskt god!!!   Till varmrätt Helstekt entrecote och ugnsbakade rotfrukter. Rödvinssåsen brände jag upp, och köttet råkade jag ha för länge i ugnen ... men det var en härlig tillställning :) och vinet var gott. Till efterrätt blev det limecheesecake med jordgubbar, och den var helt sagolikt god!
 
Efter maten blev det bingolotto och mer vin. Jag minns inte säkert om vi spelade klart .... hade väl inte fokus på spelet förmodligen ... :)
 
Mattias hade totat ihop en musiklek, eller tävling ... och jag, jag kom sist med ynka tre poäng ... fast jag skrattade nog mest av alla i alla fall :) :)
 
Klockan blev mycket innan det var dags att pinka hundar och gå isäng. Somnade direkt och trodde inte det var sant när jag vaknade i morse och klockan var 9  Helvete ... lite stressigt. Vi skulle på jullunch hos storebror m. familj, där även lillebror befinner sig. Drog igång lite disk och bortplockning efter en härlig morgonpromenad med hundarna. Hannah och Robban begav sig mot Mjödvattnet där De skulle äta jullunch, och vi gjorde oss iordning för att fara vi andra. Ett iltjut från Pernilla visade sig bero på att hennes svindyra parfym, som hon köpt på Victorias Secret i Aruba, hade gått sönder och läckt ut i väskan. Flaskan var helt tom. Stor besvikelse, vilket är förståeligt. Nästa iltjut från Pernilla berodde på att hon upptäckte att hennes iPhone gått sönder, baksidan var sprucken. Förbannat ... nu räcker det !!!!
 
Lite sena kom vi oss äntligen ner till bilarna. Då startade inte min bil. Det gjorde inte deras heller. Vi fick gå upp, ringa storebror och säga att vi inte hinner komma .... så nu sitter vi här och väntar på att motorvärmaren ska värma upp min lilla bil så att DEN startar, så att vi kan ta startkablar och få igång DERAS bil.
 
Mot aftonen bär det iväg till stan för julmiddag .... är planen i alla fall. Däremot stannar jag inte kvar och dricker vin, utan det känns som att vinet jag drack igår, räcker även för ikväll :) :)
 
Nä, nu ska vi gå ut och se om vi kan få igång bilarna.
 
Ha en Riktigt GOD Jul allihop !

Fredag 21 December.

För två år sedan, den här tiden, befann jag mig på Gran Canaria med Pernilla och Hannah. Å herregud vilka minnen vi har därifrån ... man kan skratta sig vansinnig på de minnena :) 
 
Idag har vi haft tre julbord på jobbet, och det blev stressigt minst sagt. Mitt på dagen var det sjukt mycket folk, och sanslöst mycket att fixa ... men på något sätt rodde vi ihop det, vi i den Westmanska familjen. Det är fantastiskt när samarbete verkligen FUNGERAR!  Kommunikationen är klockren, allt bara flyter!   Ja Solveig, med facit i hand, att du har haft feber idag, så förstår jag att du kände dig ..... ja .. du vet ... men vi fixade den här dagen åxå :)   Tror att ledordet är TILLSAMMANS :)  Vi hjälps ju åt :) 
 
Snart är det Jul ... men det känns som att jag inte riktigt har uppmärksammat att det inte bara handlar om julbord på jobbet, utan det blir ju även konsekvenser hemmavid om man säger så ... fniss.   På söndag kommer Pernilla och Mattias, Hannah och Robert hit  för en helkväll med Bingolotto och vin. Ska bli fantastiskt roligt. Julafton tar vi nog sovmorgon, sen åker vi till Lappvattnet och Storebror med familj. Där finns åxå Lillebror med familj, och vi ska äta grötlunch ihop :) :) :)    Efter grötlunch åker jag och tjejerna vidare till stan, till Pernilla och Mattias, där vi ska spendera julaftonsmiddag. Jag och vovvarna sover över hos Hannah och Robert.
 
Just nu, skulle en fotmassage sitta riktigt fint, så jag ska ta ett fotbad, och sen ska jag massera fötterna. Älskar mina klackeskor på jobbet, men när man jobbar över, kan det bli lite too much ... fniss ....
 
HOppas DU haft en bra dag, fylld med värda grejer, bra val, glada händelser. Ha en toppenkväll, så hörs vi i morgon :) :) :)
 
Gokväll

Fredag 21 December.

För två år sedan, den här tiden, befann jag mig på Gran Canaria med Pernilla och Hannah. Å herregud vilka minnen vi har därifrån ... man kan skratta sig vansinnig på de minnena :) 
 
Idag har vi haft tre julbord på jobbet, och det blev stressigt minst sagt. Mitt på dagen var det sjukt mycket folk, och sanslöst mycket att fixa ... men på något sätt rodde vi ihop det, vi i den Westmanska familjen. Det är fantastiskt när samarbete verkligen FUNGERAR!  Kommunikationen är klockren, allt bara flyter!   Ja Solveig, med facit i hand, att du har haft feber idag, så förstår jag att du kände dig ..... ja .. du vet ... men vi fixade den här dagen åxå :)   Tror att ledordet är TILLSAMMANS :)  Vi hjälps ju åt :) 
 
Snart är det Jul ... men det känns som att jag inte riktigt har uppmärksammat att det inte bara handlar om julbord på jobbet, utan det blir ju även konsekvenser hemmavid om man säger så ... fniss.   På söndag kommer Pernilla och Mattias, Hannah och Robert hit  för en helkväll med Bingolotto och vin. Ska bli fantastiskt roligt. Julafton tar vi nog sovmorgon, sen åker vi till Lappvattnet och Storebror med familj. Där finns åxå Lillebror med familj, och vi ska äta grötlunch ihop :) :) :)    Efter grötlunch åker jag och tjejerna vidare till stan, till Pernilla och Mattias, där vi ska spendera julaftonsmiddag. Jag och vovvarna sover över hos Hannah och Robert.
 
Just nu, skulle en fotmassage sitta riktigt fint, så jag ska ta ett fotbad, och sen ska jag massera fötterna. Älskar mina klackeskor på jobbet, men när man jobbar över, kan det bli lite too much ... fniss ....
 
HOppas DU haft en bra dag, fylld med värda grejer, bra val, glada händelser. Ha en toppenkväll, så hörs vi i morgon :) :) :)
 
Gokväll

Ha nåt gemensamt ... typ

Onsdagkväll. Strax dags att krypa isäng, tänkte bara delge en del tankar som snurrar runt lite :) 
 
Jo, det här med att bli glad när man ser någon, att lixom dela något tillsammans, som gör att när man ser personen, så kommer en bra känsla. Nuförtiden blir jag glad för så mycket, har väl alltid, eller åtminstone Länge, varit en glad och positiv person ... men tror banne mig att jag är gladare än någonsin.
 
När jag kommer på jobbet, och möter Solveig, Jonny, Joakim, Lillebror, Melina, .... då känner jag en enorm Glädje. Behöver bara se deras ansikten, så blir jag uppriktigt Glad.
 
NÄr jag ser mina barn, svämmar lyckan över.
 
När jag träffar någon från träningsgruppen, blir jag åxå glad, även om vi inte ens pratar .... blir bara glad av att se dem.
 
När man möter människor man har något gemensamt med, så blir man glad. Ibland behövs det inte mer än att man delat ett skratt, kanske för att dens sambo satte en rova på golvet inne på ICA, för att han hade foppatofflor på vintern, kanske för att man känt samhörighet med någon på ett möte, en fest eller whatever. Det är bara det att man talar aldrig om det för personen ifråga. Man SÄGER inte: JAg blir glad av att se dig. Det gör inte jag heller, fan , vill ju inte skämma ut mig fullständigt ... fniss .... Nämän, allvarligt ..... Så är det, och jag tror mig veta helt säkert att det är likadant för alla.
 
Direkt jag vaknar på morgonen blir jag glad, jag ser Kelly, Molly, Paddy och Sally.  mina livskamrater. Att få en sådan start på dagen, varje dag .... det är få förunnat.
 
Hoppas ni haft en bra dag, och att ni kunnat fylla den med nåt värt. Tro mig. Det har jag.
Gokväll

Gemenskap

Redan kväll! Herregud va fort dagarna går, samtidigt som de kan gå så helvetiskt långsamt när man väntar på något. Visst är det märkligt?
 
Idag har jag jobbat ett par timmar mitt på dagen. I och med julborden är det full rusch på jobbet, och som medlem i den Westmanska familjen, hjälper man givetvis till när det behövs :)
 
Gemenskap, glädje, samhörighet .... det är känslor man inte alltid upplevt precis. Det är helt enkelt UNDERBART att uppleva det. Varenda dag är jag Glad, varenda dag är jag Tacksam .... varenda dag är jag LYCKLIG.   Jag var lyckligast i världen redan tidigare, men nu .... ja ... det finns lixom inga gränser. Inte visste JAG att livet kunde vara såhär bra.
 
Nu håller det på att dra ihop sig till kväll. Efter jobbet drog jag iväg till stan och hann umgås en stund med Hannah. Jag återlämnade Milo och tackade för lånet av lille Pinkelink. Han kan tydligen inte låta bli att markerings-pissa när han är här. Det lilla livet kan driva mig till vansinne ... fniss
 
I morgon är det jobb igen, men hinner med en morgonpromenad runt byn först. Hoppas på någorlunda bra väder.
 
HOppas Du haft en bra dag!
 
Gokväll

Ledig dag

Måndag= ledig dag. Var rätt skönt att ligga kvar i sängen i morse efter att jag vaknat. Det är en ny vana jag har skaffat mig, att kunna ligga kvar en stund efter att jag vaknat ... och jag tror att jag fortsätter med den vanan :)
 
Kort morgonpink med samtliga vovvar, sen tog jag smårumporna på en egen eskapad så att de skulle få springa och leka i snön. Full fart var det kan man säga :)  När jag kommit hem med de små, tog jag Sally på en timmes promenad. Hon verkade lycklig :) :)   Hemma igen, bytte jag om och tog Paddy på en springtur. Det blev en mil, och det gick väldigt tungt i slutet .... fniss
 
När jag kom hem från springturen, kom Cilla upp med en gigantisk Amaryllis till mig. Ett kort följde med, där träningsgruppen tackade mig för säsongen som vi avslutade igår med ett tabatapass. Så himla glad jag blev över den blomman !!! Att bli uppskattad är en underbar känsla :) :) Tack alla ni i träningsgruppen!!!
 
Efter dusch, snabbt besök på ICA och en snabb visit på jobbet, blev det mat och lite finlir. Eller, finlir ... vart fick jag det ordet ifrån, jag dammsugade, bytte överdrag på soffan, bäddade rent sängen, gick ner i tvättstugan med en hög tvätt som jag hoppas hinna tvätta i morrn, för i afton var det upptaget. På med fina klänningen och nylonstrumpbyxorna.
- Varför?  Tja ... det är lördagkväll :) :) :)  och jag kände för att vara lite fin :)
 
Nu ska jag sjunka ner i soffan med mina vovvar en stund och glutta på tv. Relaxa lixom.  Hoppas du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med nåt värt. Det har jag.
 
Gokväll

Insikt, avsikt, åsikt med mera.

Kom att tänka på en sak ... en del säger att jag har Starka Åsikter, eller inte bara om Mig, men om många som vågar yttra sin åsikt. För det är ju såhär att Inga åsikter är Starkare än andra, ingen har Starkare åsikter än andra ... det handlar väl om ifall man vågar säga åsikterna högt eller inte. Om en del sägs det att de inte vågar ha en egen åsikt ... men det har alla .... de vågar bara inte säga den högt.
 
Jag har kommit till insikt om rätt många saker i slutet, har väl bara inte för avsikt att berätta allt, inte just idag i alla fall, kan ju hända på sikt däremot. Att jag har mycket kärlek i mitt liv har jag kommit till insikt om, och det är av största vikt.
 
 
Nä, nu ska jag sluta svamla och dra igång dagen istället :)
 
Gomorron

Vad är det som styr??

Lördagkväll. Oj vilken dag det blev!  När jag kom på jobbet, hann jag knappt byta om till klackeskor, så blev jag inringd att komma upp till backen, där det var ... kanske inte kaos, men närapå. Hela backen var knökfull med, vad det visade sig, hungriga slalomåkare. Backen öppnade idag, och det var helt sjukt mycket folk som både ville använda backen, men även äta :)    När då fritösen lägger av, stekbordet är lika litet som två stekpannor, och förväntningarna och därmed förberedelserna inför denna sanslösa anstormning .... så javisst, det var hektiskt ... men ... vi gjorde vad vi kunde vi som jobbade. Jag och lillebror, värsta teamet i köket, samt Aida i kassan, sjukt imponerad av den tjejen, samt bästa Solveig i disk, alltiallo, språkrör, vaktmästare mm.  MEN, vi rodde det i hamn riktigt bra utifrån vad vi hade. I morrn är vi på Tå ska ni veta !!!!
 
Vad är det som styr oss människor ... på tal om nåt helt annat alltså ... fniss . Är det ödet? Är det slumpen? Är det förutbestämt? Kan man sätta in människor i fack, helt enligt stjärntecken och astrologi? Kan man läsa någons framtid  med tarotkort odyl.? Hur mycket bestämmer människan själv?  KAN man välja, eller är det dömt att misslyckas, ifall man väljer ... fel?  VAD är det som STYR??   KAN man fråga någon om man valt rätt? Vem är det som säger att DEN ger det rätta svaret?  Är jag chanslös, och är MINA val betydelselösa? Om jag är född i ett visst stjärntecken med måne och sol i vissa element, kan jag då inte välja vissa saker?   GHAAA , VAD STYR?  Jag kan visst tänka mig att andra människor har en betydelse i mina val .... och att jag väljer utifrån vissa aspekter ... men ... hur mycket spelar arv och miljö in? Förutom måne och jord menar jag.
 
Kan det vara så att JAG .... har stor del ... stor betydelse? Kan det vara så att MINA val .... spelar roll i mitt liv? Är det möjligt att JAG SJÄLV BESTÄMMER ? att JAG VÄLJER vad som ska hända .... JAG bedömer, väljer, ratar, älskar ... utifrån MINA erfarenheter och känslor?  
 
Jag har inte alla svar .... men tycker om att fundera :)
 
Jag vet vad jag Väljer . JAg har gjort massor med, BRA val ... som gör mig oerhört lycklig. Handlar det bara om tur? Nej, säger som min älskade lillebror - om man bara sitter och väntar på att turen ska göra jobbet .... då blir man sittande.   .... Det gäller att göra bra val :) :) :)
 
Nä, nu ska jag krypa upp i soffan igen, med vovvarna.
 
Gokväll

Morgonbestyr i Paradiset

Då var det Lördag. Har varit vaken ett bra tag, gick inte sova på morgonskvisten så jag var ute med hundarna riktigt svin-tidigt. Tänkte bara vänta tills det blir lite ljusare, så ska jag ta lite längre promenader, jag börjar ju inte jobba förrän 12.  Tror baske mig jag lånar Börjes spark, och drar iväg en sväng med Paddy.
 
För ett år sedan skrev jag om det här med att döma människor, tro att man vet hur andra människor ÄR, fast man inte känner dem ett smack. Kanske knappt pratat med dem överhuvudtaget, utan baserat i princip på utseendet. Tänk så häftig känsla att upptäcka att någon man tidigare inte gett chansen,  fullkomligt exploderar framför ens ögon, sprängfylld med en massa goda egenskaper som man älskar. Häftigt
 
Nu blir det kaffe här :)
 
Gomorron
 
 

Fredagkväll ... myskväll

Fredag idag. Fullt upp på jobbet, pga julborden. SuperSuperkul, men mycket att göra :)   Synd att en envis huvudvärk bums måste hålla mig sällskap ... men det finns säkert anledningar till det sällskapet.
 
I afton har Hannah och Robert varit här, umgåtts lite samt lämnat lille Milo, som ska bo här en vecka :) :) :) Länge sedan jag rådde om honom, så det ska bli kul :)  I morgon är det lördag, och jag jobbar, men någon promenad ska vi väl hinna med :)
 
Fredag ... Fredagsmys .... Jo, här myser vi allt vad vi orkar. Druckit ett par glas rött med Robban, och när de åkte ... så blev det ett par glas vatten :)  Strax ut med hundarna, sen isäng. En bra dag, En underbar vanlig dag, är snart slut och jag förundras över min tur .... eller rättare sagt, över mitt Liv. Det har nog inte så mycket med tur att göra, utan Val. Att göra Val. Mina val har lett mig fram till där jag är idag. Det är jag både stolt och Glad över.
 
Hoppas du är nöjd med dagen och dina val :) :) :)
Gokväll

Backa, snurra, fot, pang du är död, hit, kom, nära ....

hopp upp, back upp, stå, ligg, sitt, stilla, vänta, stäng dörren, kryp, hopp, sakta, spinn . Det är några av de saker min bästa Kelly kan.
 
Hit, fot, steppa .... ja alltså inte på kommando, utan frivilligt ... framför ... stilla, vänta, Det är vad älskade Molly är stensäker på, men kan en massa annat, lite sådär löst
 
Paddy , han kan springa fort som tusan , jaga älg, hare, rådjur, sork, mink .... fniss ... men, han kan även hit, fot, här, stilla, vänta.
 
Kom, nära, sitt, sitt kvar, ligg, ligg kvar ... det är vad Sally kan, och det är jag stolt över :) 
 
Idag, onsdag, blev en bra dag på jobbet. En underbar vanlig dag. Massor med skratt ... det är vad man i slutändan minns. Skratt och det obligatoriska - Bra Jobbat - som de alltid säger när man går hem. Det känns Bra. Varje dag. 
 
Bra jobbat. Tänker på det här med att lära hundar saker. En hund går att lära nästan vad som helst, det handlar om kommunikation. Att förstå varandra. Hunden måste förstå vad jag vill att den ska göra. Om jag kan få den att förstå vad jag vill, är nära nog allt klart.
 
Men, är det inte så med oss människor åxå? Att förstå varandra. Fungerande kommunikation. Ärlig, rak, tydlig, konsekvent kommunikation!  Så länge man är ärlig, rak, tydlig .... så funkar allt alldeles perfekt. Börjar man dribbla in en massa luddiga kommandon, som man inte förstår ... då blir det inte bara svårt, utan helt omöjligt att veta vad den andra vill och tänker. Hyfsat onödigt, när det kostar mindre att faktiskt vara rak, tydlig och ärlig. Precis som i hundträning. Superlätt när man tänker efter. Fast ... det är nog lättare med hundar ändå ... därför jag har 4 hyfsat väldresserade hundar ... men är singel .... fniss
 
Nära nog sängdags .... Hoppas ni haft en bra dag. Det har jag haft :)  Planerar göra en repris i morgon, dvs ha en bra dag :) :)
 
Gokväll
 
 

Gokväll

Nu är min tisdag slut. Den här dagen kan aldrig gå i repris eller komma tillbaka. Saker som är gjorda idag, går inte att få ogjorda. Saker som är sagda idag, går inte få osagda. Har man fyllt den här dagen med ovärda ting, kan man aldrig gå tillbaka och ändra på det. Har man fyllt dagen med nåt värt, finns den känslan kvar för alltid.

Min dag är slut. Jag valde att fylla den med nåt värt. Hur valde du?

Gokväll


Men dra åt helvete din förbannade idiot!

Idag har jag haft en underbar dag! Jovisst, alla andra av mina dagar är åxå underbara, men idag var en Underbar dag :)  Fylld med glädje!
 
Att fylla dagen med nåt värt, som jag ofta skriver ....  och att omge sig med människor som tillför något positivt i sitt liv, det gör skillnad. Det gör en Enorm skillnad. Om man känner sig supersuperlycklig och skrämmande glad för ett ögonblick, så gör minnet av den stunden att man känner sig supersuperlycklig och skrämmande glad, många många gånger .... varje gång man tänker på det blir man lika glad. Visst är det härligt!
 
Efter morgonrundan med hundarna så har de mest legat och avvaktat. Jag har ju sänkt ribban för vad som är acceptabel lägsta nivå för hundarna och även om det ibland sliter i mig att jag gör för lite med dem .... så finns inte mer tid eller ork. I morgon har jag dock planerat att träna dem alla var för sig, och att gå en längre promenad.
 
Nu längtar jag jättemycket efter skoterlederna. Att  få gå skoterleden mot trollberget eller mot bygdeträsk ... å gud så rogivande. Undrar om jag vågar ha Sally lös på skoterleden .... om det kommer en skoter tänker jag .... hon hör dem inte, och hon hör inte att jag ropar .... Nu är skoterförarna här i Bygdsiljum helt otroliga på att visa hänsyn ... men jag kan förstå om jag bidrar till viss irritation om min hund lunkar fram mitt på skoterspåret, omöjlig att köra om eller få kontakt med. Nä, hon får nog lunka i flexit trots allt :)
 
Varför jag valde dagens rubrik?? Jo, det är en test.   fniss
 
Ha en BRA kväll, fyll den med nåt värt !!
 
Goafton

bloggtorka?

Skriver en rad så ni vet att jag lever :) :)   Jag har ingen bloggtorka eller nånting, det är bara det att jag haft så helvetiskt roligt några dagar, att jag helt enkelt inte hunnit skriva :) :)     
 
Gomorron

Nyförälskad

Fredag, vilket innebär helg, åtminstone efter arbetad dag. Som ni alla vet, så innebär det inte alls helg för mig, och det gör INGENTING :) Jag är fortsatt helt nyförälskad i mitt jobb och jag älskar att gå till jobbet varje dag. Nu när lillebror åxå jobbar där, känns det om möjligt ännu bättre :) 
 
Hur bra kan man ha det? Hur bra kan det bli? Finns det gränser? Isåfall ... var går gränsen? Finns det något tak på hur lycklig man kan bli? Visst, det finns alltid grus i maskineriet, men det gruset har inget med jobbet att göra ialla fall.
 
Jobbat, gått med hundarna, duschat ... nu är det dags att gå isäng för att vara fulladdad inför morgondagen, då julborden drar igång. Hoppas Du haft en BRA DAG, och att DU fyllt dagen med nåt värt.
 
Gokväll

Blod svett och tårar

så brukar det heta ... här är det mest skratt, skratt och jodå, en och annan tår. Ni vet, jag är ju så nedra känslig ... tårarna rinner för allt och inget. Lättrörd ... japp, det är jag det. MEN , jag har även lätt till skratt :)
 
På jobbet får man skratta så man nästan går av på mitten, varje dag, dag efter dag. Är det vanligt? Nej, det tror jag inte. Jag tror inte att jag jobbar på ett vanligt jobb ... jag har mer tur än så. Jag har hamnat på ett jobb där glädjen bubblar helt enkelt. Eller ... det är väl vi som jobbar där som lägger ribban, sätter stämningen, gör atmosfären... så visst, utan kollegorna, och mig själv naturligtvis, för jag känner verkligen att jag är en DEL i det, så skulle det inte vara lika kul. Nu finns även lillebror där, han är BRA, han gör bra ifrån Sig och jag är så himla stolt över honom ... så .... kan det vara annat än BRA ?! Nä .. precis :)
 
håhåå ... mitt hjärta är så lätt så lätt .... Morgonpromenad 35 minuter i djupsnö, så att hundarna skulle få jobba lite ... eller ja, Molly gick ju dikt mot mina hälar, hon vill ha spårat ... men ändå ...   Superkul dag på jobbet, som vanligt, aftonrunda med hundarna, sen en underbar kväll på det. Vad kan man mer önska av livet?  Säger inte Begära, för det kan man inte. Men önska. Jag har fått precis allt vad jag önskat, och mer därtill. Jag fick det bäst. Jag Har det Bäst. Jag lever min dröm.
 
Gokväll

Onsdag - känslor och sådär

Kallt har det varit idag, det ska gudarna veta. Men, så har vi ju vinter åxå, så inget annat är att vänta :)  Det är åtminstone snö och vitt, precis som man vill ha det på vintern :)
 
Läste precis några kommentarer från tidigare inlägg, som jag inte hunnit läsa förut. LIsbet, den tjej jag alltid såg upp till när jag gick i skolan, hon var min idol när det gällde idrott ... hon gav mig tips när det gällde slungboll och kulstötning .,.. och det var lixom det jag höll på med. Jag var så himla stolt när jag fick sitta bredvid Lisbet i skolbussen .... StorLisbet. En äldre tjej som hade skolrekordet i slungboll. Waow lixom. Ingen kan ana,inte ens Lisbet, hur mycket det betydde för mig när jag fick sitta bredvid henne ..... och hon gav mig tips om hur jag skulle hålla armen när jag skulle kasta slungboll .... glömmer det ALDRIG .
 
Tänk hur minnen etsar sig fast. Minnen, känslor .... både sagda och osagda meningar.... Det finns oerhört många negativa minnen och sagda meningar, som bland annat gör att jag aldrig mer tänker gå på skolåterträffar ... men det var inte vad det här inlägget egentligen skulle handla om, jag slirade åt sidan bara.
 
Jag är mer inne på att fokusera på POSITIVA känslor och minnen. KÄrlek. VAD är kärlek?
Att känna sig uppskattad, omtyckt, gillad för den man är, uppskattad för det man gör, verkligen omtyckt för den man är!! Just nu känner jag mycket kärlek i mitt liv. Jag känner mig uppskattad, omtyckt .... och dessutom känner jag kärlek tillbaka. Livet ÄR fyllt av kärlek. Äntligen.
 
Gokväll

Ensam i mitt paradis

Onsdag morgon .... 16 minusgrader ... det är fortfarande mörkt ute, men det är så vackert .... som ett vykort. Kanonerna går för fullt uppe i backen ser jag och allt är bara så .... fridfullt.
 
Tänk, apropå nåt helt annat, vad en del människor kan fylla ens inre med enorm glädje, bara genom att finnas till och tala om att de tänker på en.
 
Igårkväll, just innan jag skulle lägga mig, när lugnet lagt sig i mitt paradis ..... så kände jag mig nästan lite ensam. Kanske var julbelysningen som gjorde det.
 
Nej, nu är det en ny dag och nu är kaffet klart :)
 
Gomorron

Att få som man vill

Tisdag morgon, för mig söndag :)   Ledig dag alltså. Ska förgylla min dag med lite småfix ... det är tvätt som ska tvättas osv. Mitt på dagen ska jag åka in till stan och hämta hundfoder, ska börja med färskfoder nu, det känns kul :)  Ska även kvista in på Rusta och köpa lite småatteraljer.
 
Jo, det här att få som man vill. Jag får tydligen alltid som jag vill :)  Jag ville ha snö, vips så fick jag snö. Jag ville ha lite sol, vips så såg jag solen igår :)  Jag glömde önska att jag vill ha sol varje dag :) :) :)
 
Julpyntade och bytte gardiner i köket igår förresten
 
Nä, nu måste jag ta fart inför dagen! Ha en bra sönd ..... nä, tisdag allihop!! och kom ihåg, om man önskar tillräckligt hårt, så får man nog som man vill :)
Gomorron

Söndagsfunderingar

Söndag morgon, massor med snö :) :)   Nu fattas bara lite sol :)  
 
Hörrni, jag tänkte idag ha en kortare genomgång och reflektion över några begrepp som många verkar ha svårt att hålla isär, och blandar ihop begreppen i tid och otid. Vi tar det lite snabbt och lätt.
 
MITT - betyder att JAG rår om det. Jag har endera köpt, fått eller fått lov att bruka saken i fråga. Om det är MITT har ingen annan rätt att använda saken för eget bruk, utan att ha fått lov av MIG.
 
DITT - betyder att DU rår om det. Du har endera köpt, fått eller fått lov att bruka saken i fråga. Om det är DITT har ingen annan rätt att använda saken för eget bruk, utan att ha fått lov av DIG.
 
Hänger alla med?  Bra. Då går vi vidare.
 
Bara för att min cykel stod olåst utanför Börjes garage, betyder det INTE att cykeln är DIN. Även om den är olåst, är det fortfarande MIN. Att du blev sugen på att få ha den, kan jag förstå, den hade en rätt unik lila färg .... men hur sugen du än blev, SKULLE DU GETT FAN I DEN !!!! Må du brinna i helvetet, eller åtminstone tvingats cykla uppför handlarbacken, då växeln var låst på tyngsta växel, så den är jävligt tungcyklad.
 
JÄVLA PAPPSKALLE !!!!!!!!
 
Gomorron

Hux flux är det December!

Lördag morgon i almanackan. Lördag den första december. Äntligen snöar det :)  och det snöar rätt så rejält åxå. :) Hundarna rejsade som galningar i snön, själv  var jag beredd och påpälsad, stora mössan med öronlapparna, varma handskarna och nya vinterkängorna. Helt underbart!
 
Hemma igen efter morgonrunda, blev det en supergod omelett till frukost, och dessutom nåt annat lite kul - Jag hade på radion. Det har jag inte haft på ... tja ... 3 år? Visst, har provat någon enstaka gång ... men vill helst ha fullständigt tyst. Idag fick jag väl upp nåt frispel, för jag drog igång Radio Västerbotten och lyssnar på Melodikrysset :)   Dansade med dammsugaren till "Bullfest, bullfest hela dan"    :)   Nu ska jag ut med Kelly en sväng, sedan tar jag Paddy en sväng .... sen hinner jag inte mer innan jobbet. Sally och Molly får nöja sig med en kort pinksväng innan jag går på jobbet.
 
Ha en sällsamt underbar Lördag allihop!   
 
Gomorron

RSS 2.0