Ytterligare en dag ....

Snart är Maj månad slut.  Snart är den här dagen slut.  Själv är jag rätt så trött och slut :)

Svalt och bra promenadväder var det idag. Promenerade med alla 4 hundar upp till backen i morse. Sen blev det iväg på jobbet ett par timmar :) Alltid lika kul !!  Efter de timmarna blev det ytterligare promenad med hundarna, upp till backen även denna promenad ...     Sen blev det spring och träna tillsammans med Eve :)

Nu är det dags att krypa isäng. Måste bara ner i tvättstugan och hämta upp ett förhoppningsvis torrt täcke. Nuförtiden tvättar jag ju täcken varje dag :)

I morgon är det torsdag ...  snart fredag med andra ord.   I morrn ska jag vara på jobbet mellan 16 och 18.

NU ska jag ta itu med täcke, renbäddning, krypa isäng. Hoppas ni haft en bra dag!

Gokväll


Hey Sally ....Tre dagar i rad har hon pinkat i min säng .... och i morse hade hon pinkat i soffan innan jag klev upp. Kul? Not! Hon har lekt för burdust med Kelly, så hon vill inte vara med Sally längre. Hon är rädd för henne faktiskt. Kul? Not! Pratade med en hundvän igårkväll för att få lite tips om hur jag ska hantera situationen.

Idag ska jag jobba två timmar :) sen är det spring tillsammans. Få se om man får någon att springa tillsammans MED :)  Om ingen annan dyker upp, tar jag nog Paddy med mig.  Igår släppte jag Paddy och Sally i slalombacken, så att de skulle få rejsa av sig lite. Paddy tyckte nog att det var hur kul som helst - han sprang som en idiot och Sally hade naturligtvis inte en chans att hinna i kapp. Faktum är att hon springer så sakta som en hund kan springa faktiskt. Svårt att ens tro att det är podenco i henne, så sakta som hon springer. Klumpig är hon åxå ... fniss ...

Nä, en kopp kaffe till, sen blir det ut på promenad. Har varit ute på en kort pinkrunda med dem, men de ska ju få sig en runda i benen innan jag ska iväg och jobba.  Ha en bra dag allihop!

Gomorron

Kväll ... återigen.

Då var det måndagkväll. Redan den 28:de maj. Fattar ni hur snabbt det går?! Helt sjukt.

Dagen började med kort pinkrunda med alla vovvarna, hem för att dricka kaffe ... sen ut med småtjejerna på en längre tur, gick upp till backen och sen en sväng på elljusspåret. När en älg brakade iväg framför oss fann jag för gott att vända. Vi befinner oss nu mitt i kalvningsperioden, och jag vill INTE ha en ilsken älgko i hasorna, så jag vände där :)  När jag kom hem bytte jag hundar, tog Paddy och Sally på en sväng. När vi kom hem blev det en dusch, eftersom jag svettades FASTÄN det skulle bli kallt idag. Nä, det VAR inte kallt :) :)   Efter dusch så bar det iväg till stan, via burträsk och apoteket för att hämta ut mer medicin.

Jag, Pernilla och Hannah käkade lunch på Tatung efter att ha varit på Team Sportia och köpt en cykel till Pernilla. HOn fyller ju år snart, så hon fick en slant av mig, Hannah och Lukas till cykeln, en vacker Sjösala :)   Vi passade på att besöka några secondhandbutiker för att kika på lite rat och dravel innan det var dags för mig att åka hem. Sally följde med till stan, hon gillar att åka bil. Jag har ju en lastbilsreggad bil, så bakom framsätena är det ett galler, och HELA utrymmet bakom är belagt med madrasser ... så hon trivs alldeles perfekt . Hon lägger sig direkt och sover ... knappt man kan väcka henne för att ta ut henne ibland. Då jag inte lämnat henne mer än någon timme hemma med de andra, så tyckte jag att den lösningen var den bästa ... särskilt idag med sina 10 grader och mulet :) PERFEKT :) :)

Strax ut på sista pinkrundan .... sen kojar vi. I morrn blir det långprommis har jag planerat. Ser inte ut att ska bli så varmt :) så det passar bra.  Träna alla var för sig passar åxå in i schemat eftersom jag inte jobbar nånting i morrn heller.

HOppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med värda grejjer. Dagarna går alltför snabbt för att man bara ska låta dem passera ....

Gokväll

Söndagkväll

Då var det kväll igen. Söndag kväll närmare bestämt. Varmt! FÖR varmt .  Tycker JAG ska jag nog tillägga, för säger man bara att det är för varmt, så blir många irriterade :) Smaken är som baken, och jag tycker att det är för varmt :)  I morrn ska det bli svalare dock. Då funkar det med längre promenader med hundarna igen :)

I morrn ska jag in till stan och luncha med tjejerna. ÅÅHHH va kul !!!!  

Idag blev det korta promenader pga värmen. På hundträffen tog jag med mig Sally. Det var bara jag och Arne där :)  Men det blev en helt ok träning för Sally ändå.  

Har varit på graven med en morsdagsbukett i afton. Hej mamma, jag vet att du ser mig, visst är jag Bra!! :) :) Det vet jag att du tycker!

Premiär för utegympa i komministerparken i Burträsk var det ikväll. Jag hade fixat till ett pass som jag kunde ändra och variera, beroende på vilka som stod framför mig. Nu var det bara 4 stycken och jag tycker att passet blev bra. Jag är nöjd :)  NÄsta vecka är det Jessica som håller i det, och söndagen därpå är det min tur igen :)

Nu ska jag ta ut hundarna och sen är det dags att krypa isäng. Hoppas ni haft en bra dag :)

Gokväll


Lördag morgon i paradiset.

Gomorron kamrater!

Idag är det lördag. Snöhögen på gården har försvunnit under natten, så NU har jag barmark jag med :) Det finns fortfarande snö kvar lite här och där på promenadstråken, men i morrn ser det ut att ska bli varmt , så då försvinner det kanske. Idag är det lite svalare, 10 grader i skrivande stund, men det är himla vackert ute. Det gröna har formligen exploderat de senaste dagarna.  Dammluckorna är öppna för fullt, och snacka om att det dånar i forsen.

Idag kommer båtköparen :)  Jag ska strax åka iväg till Nils, där båten står, ta fram ankaret, provstarta motorn, klappa skrovet och tacka för tiden tillsammans :) Sen ska jag hem och ha städdag, samt ta ut hundarna var för sig på promenad. Sally ska både få leka och träna ute. Nu sitter kommandona "sitt" och "ligg" perfekt inomhus, nu gäller det att träna även utomhus.  Ska även jobba med kontakt och inkallning :)

Med Kelly känner jag att jag behöver inspiration till vad jag ska lära henne härnäst. Hon är ju så superbra i allt jag lärt henne, men jag måste ge henne nya utmaningar, nytt att LÄRA sig, så att det inte bara blir upprepningar. Molly ska  få jobba med rallylydnadsmoment idag.

Nä, nu ska jag kavla upp ärmarna och dra igång dagen :)
Gomorron

Ang. What a happy day!

Ägarna till de små dvärgpinschrarna som försvann i måndags håller nog med mig om att igår var en happy day :)  Precis efter att jag skrivit blogginlägget igårkväll så fick jag ett sms om att hundarna hittats. Jag ska dit i eftermiddag och skriva en artikel om det till tidningen :)

Oj va varmt det är idag. Jag gick morgonrundan runt byn med hundarna kring 8.30 och det var snudd på för varmt redan då.

Strax ska jag ta på mig klackeskorna och gå iväg och jobba  :)

Ha en superbra dag allihop, let's make this day a happy day too  :)

Gomorron

What a happy day :)

Underbar dag. Underbar morgonpromenad med mina älskade hundar. Underbar dag på mitt nya härliga jobb på Westmans. Underbar efterjobbetpromenad runt byn med mina superhundar.  Solig dag, underbara telefonsamtal med mina UNDERBARA barn.   :)     Jag ska upprepa något jag sagt minst en babiljard gånger: Jag fick det bäst :) :) :) :)

Ikväll går mina tankar till den familj här i Byn, vars hundar försvann i måndagskväll. Två små dvärgpinschrar ... spårlöst borta från skogspromenaden. De pep iväg och har inte återfunnits. Jag hoppas vid gud att de snart kommer tillrätta. Fy fasen vilken mardröm!!!!

Själv ska jag knyta mig nu, tillsammans med mina hundar. Alla 4.  Underbart!

Gokväll

Hej vad det går !Onsdagen är slut. Idag var det lite kallt, men vad gör det? :)  Jo, jag skulle vilja att den envisa snöhögen på gården kunde försvinna ... men å andra sidan ... jag måste ju inte Kliva i den utan kan välja att gå bredvid :)

Morgonrunda med vovvarna. Nu känns det som att Sally verkligen förstått att hon ska gå längst ut, och det sköter hon perfekt. Det blev en lite kortare sväng på morgonen idag. Den dryga timmen på jobbet gick så sanslöst snabbt! Jo jag VET att en timme är kort överhuvudtaget, men jag tror inte ändå att ni förstår hur fort den går :)  Jag stortrivs verkligen, och jag har ju längtat så länge att få hamna där ....  Ni ANAR inte hur glad jag är!!

Efter avslutat jobb så tog jag Kelly och Molly och drog iväg till Orrberget. Jag körde faktiskt bil dit, för att kunna gå desto mer i skogen. Två småhundar försvann i de skogarna i måndagskväll, så jag tänkte att det är lika bra att kliva runt i de skogarna ett tag framöver och hoppas hitta de små liven. En timme gick vi runt där ... Varken Kelly eller Molly drar på vilt, så de kan springa lösa i skogen ... det var en superhärlig promenad. När jag kom hem tog jag Paddy och Sally och gick en längre runda kring slalombacken samt på elljusspåret. Jag har även tränat Sally ute på gården idag och hon imponerar på mig storeligen. Det här är en guldhund, sanna mina ord!

Dagarna går så himla snabbt, så jag glömde bort Spring tillsammans !! Det var verkligen pinsamt!!  Ska inte hända igen!

Hörrni ... det här med att vara lycklig. Jag har tänkt på det idag (åxå)   Det här med att känna sig tillfreds ... osv.

Många försöker slå ifrån sig att de fyller år tex. "Det är inget att fira"  "Jag har slutat fylla år" är saker jag ofta hör människor säga när de fyller år. Varför? Själv är jag STOLT över varje år jag finns, varje nytt år jag får fylla med värda grejjer, varje år jag faktiskt har haft möjlighet att påverka innehållet i. Ju äldre man blir, desto större borde väl stoltheten och lyckan bli, att ha fått förgylla ÄNNU ett år? Så tänker JAG i alla fall ... fast nu VET jag ju åxå att alla inte tänker som jag ... fniss

I morgon är det torsdag . Jag ser fram emot dagen :)  Snudd på längtar faktiskt. :) :) :)

Nu ska jag väcka hundarna och ta ut dem en sväng innan det är dags att koja. Hoppas ni haft en bra dag idag, och att ni försökt göra bra val i alla situationer. Låt inte bara dagarna svepa förbi, utan gör medvetna val !!

Gokväll

Hakuna Matata

Ni vet såna här dagar när allt lixom är .... hur bra som helst?  När ingen surkart i världen kan ändra ert goda humör, när hela kroppen bara bubblar av glädje, och allt känns toppen?! En sån dag har jag haft idag :)  ... åxå :) :)

Dagen började med en härlig morgonpromenad med hundarna. Sol, lagom temperatur .. helt perfekt. Efter prommisen var det frukost, sen iväg på mitt härliga jobb. Jobbar bara en timme per dag den här veckan, och den timmen går alldeles åt helskotta för fort ... men sån är planen. Nästa vecka ska jag jobba 10 timmar, veckan därpå 15 timmar, och sen 20 timmar.  Sen rullar det vidare på 20 timmar :)  Det kommer att bli alldeles perfekt.

När jag kom hem så tränade jag lite med Sally härute, sen blev det en timmes promenad med allihop. Härligt att det äntligen håller på att bli grönt ... plus att det inte finns några mygg och sånt än .. NU är den bästa tiden. Vår bästa tid är NU  typ :) :)

Nu ska jag ta ut hundarna, sen krypa isäng. I morgon blir det en repris på idag förhoppningsvis. Jag ser fram emot varje dag !  Det är ju så himla kul!! - Allting!!!

Hoppas ni haft en solig, rolig och positiv dag, och att ni fyllt den med nåt värt!!

Gokväll

Japp, idag drog det igång :)Bilden är från förra sommaren, men stället är detsamma ... mitt nya jobb :) :) Westmans :) :)

OJ va skoj att komma igång, även om det är minst sagt en mjukstart, med arbetsträning den här första månaden. Det här kommer att bli hur kul och bra som helst, det känner jag :)

Idag har det varit toppenväder. Redan på morgonpromenaden var det suveränt... sol .. härliga vindar. Efter min jobbtimme så drog jag iväg på flygplatsen där Hannah och Pernilla jobbar, för att möta upp Hannah. Jag åt lunch där åxå :)   När jag kom hem tog jag hundarna på promenad. Vi gick upp till backen så att de fick rejsa lite .. ja, inte Paddy, för det finns alltför många högdräktiga älgar i området ... vill inte direkt stressa dem i sken.

En arbetskompis till en vän verkar ska köpa min båt!! Perfekt, det reder upp sig även den här gången verkar det som :)

Hoppas på bra väder även i morgon ... men Nu ska jag börja varva ner faktiskt. Om en stund ska jag ut med hundarna, sen blir det nog inte mycket så mycket mer före det är dags att koja .  Fasen ... vi är snart i slutet av Maj . Hur och när hände Det?  Nu börjar det grönska här... snön är snart helt borta .. nu gäller det att lixom hänga med, för det är såhär i början på sommaren (känns konstigt att säga början på sommaren, när det varit vinter fram tills igår typ) ... nåja .. det är såhär i början på sommarsäsongen, som det är allra vackrast. Ingen mygg heller ... det är åxå positivt. Jag har sovit med sovrumsfönstret öppet några nätter nu, för det känns varmt i lägenheten .. fast i morse var det minusgrader och lite kyligt . Nåja, det hörde jag inte för jag sov med öronproppar .. fniss ... dammluckorna är öppna, så det inte bara Brusar, det dånar.

Nä, nu ska jag ta och gå ut med hundarna ...  hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt!

Gokväll

Söndagkväll

Då var det söndagkväll igen.

Dagen startade med en kort runda med alla hundarna, sen kaffe och en lätt frukost ... Efter det gick jag runt byn med Paddy och Sally. Sally går helt perfekt i koppel, och idag höll hon faktiskt bra promenadtempo mest hela tiden, väldigt få tvärnitar :) Kom hem, åt, tog småhundarna på en runda. De fick springa lösa, men jag la även in lite övningar.

Precis när jag närmade mig hem, började det regna... jag är glad att jag hann promenera ordentligt med allihop innan det drog igång.   På hundkursen var det bara två stycken som dök upp i regnet , så vi körde mest teori-prat.

Lukas var och hämtade lille Milo idag ... det blir lite lugnare här hemma när han åkt, även om Sally är rätt så lekfull :)   Nu är det dags att knyta ihop den här dagen. I morrn börjar jag jobba på Westmans :) :) :) det ska bli så himla kul!

Har inga djupa tankar att delge just nu ... hade egentligen tänkt det, men är för trött ... borde nog skriva lite tidigare på kvällen, och inte precis innan jag ska gå isäng ... hmm ... får tänka på det till en annan dag. Vill ju gärna ha lite diskussion och reaktioner :)  Men ikväll får jag nöja mig med att det blir såhär.

Gokväll

Kan inte låta bli ....Köket och hallen är bara SÅÅÅÅ snygga nu när nya mattan är på plats :)

Lördag. Idag har det varit sol :)  Även om snöhögen på gården inte lyckats försvinna än, och på min promenadrunda ligger det åxå snö än .... så finns hopp om att det alldeles strax är grönt och helt snöfritt. Det känns bra :)

Dagen har fyllts av; promenader. Först en kort runda med alla i morse, sen en lite längre runda bara med Sally, sen med småhundarna, sen med Paddy. Efter dessa rundor var jag iväg och tvättade upp min båt, med god hjälp av Nisse. Båten är till salu, så är någon sugen så är det bara att hojta till. Det är en Örnvik 370 cm plastbåt :)

Jag har tränat med Kelly ute på gården, och Sally här inne. I morrn är det mest Molly och Paddy som ska få jobba tänkte jag. Sista gången för vardagslydnadskursen här i Bgm är det åxå ... tänk va fort veckorna går.

Veckor ja .... För exakt ett år sedan skrev jag om ett skov jag var inne i, som varat i 5 veckor. Fy fasen.... tur att man förtränger de där skoven .... och verkligen MÅR bra när man mår BRA.   Ätit för mycket har jag gjort i afton, jag är fortfarande så mätt så jag vet inte hur jag ska kunna somna. Jag gjorde auberginelasagne ... herregud va gott det var! 

Nä, nu är det dags att koja , jag är supertrött . Hundarna har varit ute för sista kvällspinket, jag har borstat tänderna å allt är klart för sängdags .... nu ska jag ta den där långa promenaden genom hallen, in i köket och vidare in i sovrummet :)

Hoppas ni haft en bra dag, och att ni fyllt den med nåt värt!

Gokväll

Ny dag Nya tag.

Lördag och Sol. Känns bra det :)   Inte så varmt, men det är då åtminstone ljust ute :)

Jag har påbörjat lite träning med Sally:
http://www.youtube.com/watch?v=FAAjbbx0IYk&feature=youtu.be  och det är superskoj :)  Fortsätter lite idag, men Ska fokusera på promenader idag då det är så fint väder. 

Ha en bra dag allihop!

Gomorron

Bryta ihop.

Precis när jag tänkte att allting var så himla bra, så fick jag nu på eftermiddagen ett medd. från A-kassan, att jag inte får någon ersättning därifrån. Jag som trodde att det ordnat sig?  Så. Den här månaden får jag in 3100 kr. Ok.

Finns få saker som får mig att bryta ihop. Det här är en av de få sakerna.

Röda torsdagen.

Dagen tickar mot sitt slut. Dags att summera. Jag har tagit det lugnt idag ... åtminstone mentalt sett :)  Eftersom det regnat har jag inte varit ute och promenerat så väldans mycket heller ärligt talat. Tränat hundarna inomhus och Sally har börjat få grepp om "sitt" :)

En tung runda nere i mitt eget lilla gym mitt på dagen, tvättstugan har jag ockuperat hela dagen, kan inte se mig mätt på mitt nya fina golv  ..... i övrigt har det varit stilla lugnt. Nu ska jag ta ut hundarna på sista pinket för kvällen, sen knyter vi oss. Jo förresten, igårkväll kom Sally och la sig i sängen och sov där hela natten, för första gången :)  Fränt va?! :)

I morgon har jag inte planerat in något sådär bergfast. Är det fint väder så blir det många promenader och utomhusträning med hundarna. Är det dåligt väder så blir det inomhusträning. Jag har lite ont i halsen och massa snor som ska ut ur skallen .... I övrigt mår jag toppen :)

Hoppas ni fyllt dagen med värda grejjer!
Gokväll

Blandat

Jag fick det bäst. Det har jag sagt förut, och nu känns det extra aktuellt. Jag har byns bästa lägenhet (numer åxå byns FINASTE lägenhet :)  )  Jag har världens finaste barn, världens finaste hundar, och på måndag börjar jag på världens bästa jobb :)      Vad säger ni?   :)   Fick jag det inte bäst så säg!!!

En annan sak jag tänker på just nu, är det här att kunna ta kritik. Visst, det är aldrig KUL att få kritik, men .... hur hanterar vi det? KAN vi se på det som något som är bra att höra och lära sig av? Ja, många är sådana faktiskt. Jag tror mig vara en av dem. Har det med ålder att göra? Vet inte. Vet bara att när JAG var kring 20 så var jag inte lika bra på att ta kritik som jag är idag. Men om det handlar om ålder, och givetvis därtill hörande erfarenhet av ditten och datten ..... det vet jag inte.... för jag kan tycka att många unga människor åxå kan ta till sig kritik utan att göra i brallan. Detta gäller dock inte alla. Det finns säkert äldre som inte heller kan ta kritik, så då faller teorin om att det handlar om ålder .... och erfarenhet borde ju alla äldre ha .... så då handlar det om annat. Vad? Vad har ni för tankar? Är det självförtroende och självkänsla det handlar om?  Ja, kanske. Har man lite av dessa två, så är det klart att man däckar för kritik .... det låter logiskt.

Dagen i övrigt har bjudit på sol och värme. Promenader i varierande konstellationer, träning med  alla hundar ute var för sig, samt ett litet pass i mitt gym. Jag är supernöjd med dagen :)

I morgon hörs det ska regna, och då ska vi träna inomhus istället allihop. Hundarna på olika grejer, och jag i gymmet. Kvällens spring-tillsammans fick utgå för min del, eftersom jag fick ont i halsen idag ... kanhända beroende på min mils-runda igår i t-shirt och storm. Jag vill INTE riskera att bli sjuk inför måndagens start på jobbet . På Måndag börjar jag alltså jobba på Westmans :) :) :) SOM jag velat detta, och NU blir det äntligen av. Jag trivs REDAN :) :) :)  Min framtid ser ljus ut .... och då kan ni tänka er. Jag som har det NOG ljust som det är :)

Men nu är den här dagen slut, hur kul den än har varit. Hoppas ni kunnat fylla den med nåt värt. :)

Gokväll

Det gör lite ont när planer spricker !

Planen för idag sprack. Det sved lite faktiskt. De som skulle komma på förmiddagen för att spika fast de nya golvlisterna och fösa in kylen från vardagsrummet in i köket .... KOM inte på förmiddagen.  Jag tog ut Sally och Kelly så att de fick springa lösa och busa på avlägget nedanför 4:an ... sen var min plan att träna hundarna på ica-parkeringen, samt springa med Paddy. Jag väntade och väntade .... ville inte att de skulle klampa in här utan att jag var hemma, med tanke på Sally framför allt. 12.30 Kom de.   14.00 var de färdiga. Ut en sväng med småhundarna plus Sally, Sen tog jag Paddy och sprang en mil, gick ner i gymmet en sväng .... och sen upp, flytta in köksmöblerna i köket, städa, byta rent i sängen ..... Gud va snyggt det blev med nya mattan. Jag är helt hänförd ...

Mattan före:


och efter:


Äntligen har Kelly börjat leka med Sally, även om hon är bra på att leka för sig själv åxå :)

Hörrni ... ibland är det som att man hamnar i en myrstack med "ettergadd" när man säger sin åsikt. Det är som att starta ett krig, även om inget i åsikten på något sätt är felaktig eller missvisande. Hundforum är verkligen speciella ställen att hänga på :)

Nä, nu ska jag duscha, sen krypa ner i renbäddad säng med alla hundarna :)  Eller, Sally brukar sova i bädden nedanför sängen faktiskt. Hon kryper upp i sängen på morgonen när hon ser att jag är vaken ... om hon är vaken själv vill säga. Hon vaknar ju inte av väckaren, inte av att de andra hundarna hoppar ner från sängen ... och inte av att jag kliver ner heller ... så är hon inte vaken så missar hon hela mysmorgonen .. för hon hör verkligen inte när vi kliver upp. Fördelen är att hon inte hör när grannen går ut genom sin ytterdörr mittemot min heller. DET hör de andra hundarna .... men inte Sally. De andra hundarna hör när någon knackar eller ringer på dörren ... men inte Sally .  Men skäller gör hon. Eller ... det är en blandning av skällande och ylande ....  Mest när hon vill leka :)

Nä, nu är det bäst att jag roterar, annars blir det så himla sent.

Gokväll

Ny matta i paradiset

Idag har jag fått min nya matta i kök och hall :)  HUUUUR snyggt som helst :) :) Ska fota i morgon när det är ljust så ni får se :) :)

Mattläggaren kom kl 6.45 och det var 45 minuter före jag trodde att han skulle komma, så det blev lite småstressigt att packa ihop alla hundar samt packning och dra iväg till stan och Pernilla för dagen. Eftersom hon var ledig idag, tänkte jag att hon ville ha lite sovmorgon, så jag åkte på Coop och handlade lite innan jag åkte dit ...

Kvällens inlägg blir kort, då jag är oerhört trött. I morgon ska jag träna hund HELA dagen :)  Ska filma lite tänkte jag.

Nä, nu kryper vi isäng va?

Gokväll

SammanfattningIgår blev det en spontan vindrickarkväll med bästa Annica. Vi brukar ytterst sällan orka vara uppe länge, och när vi ska dricka så blir det ytterst lite ... men igårkväll bevisade vi att vi fortfarande KAN. Det blev sent och vi kan säga sammanfattningsvis att jag inte känt mig direkt pigg idag.

Dagen började med att jag åkte iväg för att göra en artikel. Sen blev det promenader med hundarna i omgångar, jag tog med Kelly till hundkursen, både för att visa några saker som jag ville att de skulle tänka på, och för att hon skulle vara en störning i gruppen. Gick suveränt för allihop. Nästa söndag är sista kurstillfället.

När jag kom hem därifrån blev det ut med hundarna, sen middag. Aptiten har inte varit på topp idag, men det var gott att få i sig nåt ...

Nu är jag så nedra trött så det finns inte. Ska väcka hundarna och gå ut med dem, sen kryper vi isäng. I morrn ska jag packa in hundarna i bilen och åka till Pernilla. Mattläggaren kommer och lägger in nya mattan :) :)

Hoppas ni haft en bra och innehållsrik dag :)

Gokväll

Känslor. Massor med känslor.

Oj ... var ska jag börja?

Som sagt. Snubbarna kom kl 7 och började spika in skivorna. Kl 10.30 var de färdiga. Efter detta kom Annica på lunch .. En sväng med hundarna, sen blev det att hjälpa grannen med tvättmaskinen ... och nej, jag begrep egentligen ingenting, men jag hjälpte henne så att hon fick ut tvätten ur maskinen ändå, hur det nu gick till ... fniss.   Iväg till älskade lillebror och hans sambo Daww .. som jag träffade för första gången :) Hon var hur gullig som helst, så även hennes bedårande 5:årige son :) :)  

Hem, ut med hundarna, småfippel ....

Alltså ...  det här med känslor. Hur och varför är det så enkelt samtidigt som det är så komplicerat? För att klargöra det hela, så pratar jag INTE om mig själv. För min egen del har jag det vansinnigt enkelt och okomplicerat :)  Hundarna och jag. Punkt. :) :)

Nä... jag tänkte i lite vidare banor. Det här med Livet överhuvudtaget.  Tänk att ha levt många år, utan mål ... utan någon som helst vettig insikt .... rent av tvärtemot.   och sen, när alla gett upp ... bara vända alltihop. Vända allt till positivt. Dessutom visa prov på både företagsamhet och jävlaranamma. THAT`S MY BROTHER :) :) :)

Ibland blir allting bara så fantastiskt .... BRA!!!   och man kan njuta av hela sitt hjärta. Tänk va härligt!!!  Det föder en tanke i mitt inre, att det inte BARA är jag som har det bäst. Det finns alltså FLER som har det BÄST. Det är helt underbart att upptäcka :)

Med tanke på hur sömnen såg ut under natten ... så är jag mer eller mindre svimfärdig  av trötthet nu. Det ser ut som att det ska vara bra väder i morrn ... Det tackar vi för . Jo förresten, Sally fick springa runt utan koppel med de andra idag en sväng. Jag såg att hon skulle hänga på de andra, och var säker på det, så jag släppte henne en stund, och mycket riktigt ... de jagade varandra en stund, sen ropade jag in dem. Lycka :)

Nu är det gonatt här. Hoppas ni haft en bra dag  :)

Gokväll

GomorrongympaNatten blev lite upphackad. Somnade kring 23.30  Vaknade 00.20 av att Paddy var pinknödig. Vaknade 04.30 När Sally bytte sängplats från soffan till bädden nedanför min säng. Sen ringde klockan 05.30  Min plan var ju att kunna vara ute med hundarna hela förmiddagen, för kl 7 kom "gubbarna" som ska lägga in skivor på golvet i hallen och köket.  När jag tittade ut genom fönstret, ändrade jag min plan. Det regnar. Typiskt.   Nåja, jag och hundarna bor i vardagsrummet idag och kollar på tv och myser istället :)

Igår afton var jag nere i mitt egna gym i källaren och lyfte lite skrot. Jag är INTE bra i armbågen än. Hur jädra länge håller sånt där i sig tro?  Får köra en Ipren-kur igen.

Fredag. Städdag egentligen, men jag skjuter nog fram det någon dag eller ett par. Måndag eller tisdag kommer mattläggaren för att spackla golvet, och dagen efter lägger han in mattan. Jag måste hålla mig borta med hundarna då, så jag tar hela flocken med mig och sover över hos Hannah i Boliden.   Det ska bli sååååå kul när det är klart, tror det blir supersnyggt!

Nä, nu ska jag sätta mig i soffan och klappa på mina hundar. Ha en bra dag!

Gomorron

Fri som i Yrselfri :)

Idag mår jag riktigt bra igen. Härligt så det förslår!

I morrn är det fredag ... IGEN. Sanslöst vad dagarna går snabbt, eller hur?  Vad hann jag fylla den här dagen med? 

Pernilla har varit här! Vi hann umgås och prata några timmar innan hon åkte hem igen. Hannah har jag språkat med på telefon, då hon ringde och frågade hur Milo mår. Han kom hit idag med Pernilla, och stannar här nån vecka nu. Hannah har fått jobb på flygplatsen, i restaurangen ... och  Lukas drar iväg utomlands. Så, Gullefjun blir här med oss ett tag :)

Sally. Underbart mjuka och fina Sally. Jag hoppas att de andra tinar upp och leker med henne snart. Hon försöker och försöker....   men de nobbar henne fortfarande. Finns säkert någon anledning, och de kommer säkert att leka med henne endera dagen.

Jag hann ut och träna med Kelly en stund på gården idag, och det gick superbra. Apporten är klockren nu, och inkallning med läggande  mitt på hållet funkar åxå superbra nu. Slalom och åttan likaså, samt mer eller mindre allt annat åxå. Nu ska jag träna att backa i cirkel ... bara för att :)

I morrn ska jag hinna ta med Paddy på en cykeltur eller löptur tänkte jag. Molly ska ut på gården och träna. Sally ska få en lite längre promenad. Gullefjun hänger på allt vi gör :)  Så ser planen ut.

Jo, jag har burit köksmöblerna till vardagsrummet, och tömt hallgolvet. I morrn bitti kommer de och lägger in skivan på golvet. Efter helgen kommer mattläggaren och lägger in nya mattan. ÅÅÅHHHH va kul !!!!!   Jag ska hinna förbi hos lillebror i morrn åxå är tanken :)

NU  är tanken att jag ska gå isäng. Ska upp tidigt eftersom de kommer kl 7 och jobbar .

Gokväll

Från det ena till det andra

Igår regnade det en hel del. Bra det, för då försvinner väl snön lite snabbare.  På aftonen blev jag ostadig så jag gjorde inte mycket mer än att ligga i soffan under kvällen. Maxdos mediciner och hålla tummarna ... det är väl det jag gör idag. Pernilla kommer hit nu på förmiddagen, och sen på eftermiddagen har jag tänkt åka in en sväng till stan och byta halsbandet jag köpt till Sally ... det är alldeles för litet.

I övrigt - promenader med hundarna som vanligt, möjligen en springtur ifall jag känner mig stadig senare i afton.
Det var allt för nu.

Gomorron

Hållt andan

Jag har världens bästa barn. Jag har världens bästa hundar. Jag har världens bästa Liv :)
Sådärja, då var det klarlagt för nytillkomna läsare.  :)

Idag har solen lyst. Idag har jag varit till vet. med Sally, som imponerade på vet. med sitt lugn och sin långsamma puls. Idag har jag sprungit runt byn med bromsklossen Paddy. Idag har jag tränat med Kelly och Molly. Men framför allt så har jag hållit andan.

Idag har jag hållit andan för en vän som måst gå igenom något jobbigt. Idag har mina tankar varit hos henne hela tiden. Den här dagen har jag ägnat åt henne. Den här dagen har jag suttit bredvid dig i tanken min vän.
Gokväll

Lite trött :)Det känns som att jag haft fullt upp hela dagen ... utan att direkt ha gjort nåt :)    Morgonrundan blev en runda på gården bara, men efter frukost gick jag till backen med Paddy och Sally, gick hem, bytte hundar och gick samma sväng med Kelly och Molly. Efter lunch var jag ute och tränade Kelly på gården en stund.

I morgon ska jag till veterinären en sväng med Sally, hon har nåt i ena baktassen som de ska få titta på. Frågade om hörseltest åxå, men det utförs inte där ... inte ens i Luleå på djursjukhuset. DET blev jag förvånad över. Sara, veterinären, visste dock att dalmatinersällskapet själva tagit upp någon specialist som skulle hålla till på Gammelstadens i Luleå, så jag skyndade mig att höra av mig till dem. Japp, jag får haka på där, det blir v. 25 troligtvis.  

Hon sover mycket än, Sally. Emellanåt leker hon så det smäller i väggarna, och hon försöker på alla sätt hon kan, att få med sig de andra, men de är mer åt det lugna hållet inomhus, så de har tackat nej till alla våldsamma lekinviter hittills.  Ute törs jag inte släppa henne lös, särskilt som jag inte ens vet om hon hör ... men så småningom har jag ju byggt upp lite muskler och kondition på henne så att hon kan börja hänga med på längre rundor och upptäcka lite mer av Bygdsiljum :)

Nä, nu är det dags att koja här. Hundarna har redan lagt sig.

Hoppas ni kan sova gott allihopa, även om jag vet åtminstone En som kan få svårt med sömnen inatt. Jag tänker på dig.

Gokväll

Tänk ....

Visst är det märkligt ändå .... hur livet är och blir. Hur livet plötsligt ändrar sig ... eller hur det ändras över tid. Hur man PÅVERKAR sitt liv och andras. Hur ett liv som ser ut att vara enkelriktat på väg åt helvete ....  NU är något HELT annat!  Tänk ..... att våra VAL har så stor betydelse!

VEM hade trott att ....??  och NU!!!!

Alltså, älskade lillebror ... VEM hade trott, eller ens anat??  DINA val, DINA uppoffringar, DINA initiativ ... plus din smarta och bra syster förstås ... fniss ....    :) :) :)

Jag är GLAD, LYCKLIG, TILLFREDS .... när jag ser dig, pratar med dig ...  ALL cred till DIG lillebror!!!  Lycka till i framtiden med nykterheten, familjen, kärleken!!

Den här dagen har varit fylld med, snö, hagel, regn, blåst ... hundkurs, hundar, dammsugning, tvätt,  vårstädning på graven med Hannah i snöblandat regn,   osv. En härligt innehållsrik dag med andra ord :)

NU hoppas jag att snöandet är över, så att vi får barmark någon gång. Känns lite segt när man tittar ett år tillbaka .... och inser att DÅ hade vi barmark, varmt .... balkongväder ....  Det är LÅNGT ifrån där vi är idag. MEN ... i morrn kan det vara nåt helt annat :) :) :)

Nu är det dags att krypa isäng. Dagen är slut ... Dags att samla krafter till en ny dag. 

Gokväll

Sköna Söndag, typKortet togs igår ... idag snöar det inte i alla fall :)  Sally beter sig som Paddy när det snöar, verkar njuta av att få snöflingor i ansiktet, och försöker fånga dem i munnen.

Igår blev det inte sådär överdrivet mycket gjort. Tog en väldigt kort promenad med alla 5 hundarna, det var ett sabla skitväder, så det kändes vettigt att göra en kort variant, och sedan gå in och mysa.   Det finns inte så mycket att skriva kring Sally än. Hon sover mest, vaknar och busar lite med en boll eller annan leksak, kelar en stund ... sen sover hon igen.  Hon lägger huvudet i mitt knä när vi kollar på tv, hon är otroligt mjuk och försiktig när hon ska ta en godbit, inte som de smällande gäddsaxarna i övrigt i flocken, fniss

Hannah har sovit här, för hon jobbar på ok i burträsk i helgen. Direkt efter hundkursen idag, ska jag ta med Milo och möta upp henne för vi ska på graven och göra vår. Det brukar vi göra den 5:e, men det kändes inte aktuellt igår i snöovädret. Få se om gravstenen ens tinat fram ....

I övrigt idag - några promenader. Ska dela upp dem så att alla får varsin ordentlig runda idag, lite kortare för Sally då, men en lite längre än vi tagit hittils blir det. I övrigt håller jag inte på så mycket med henne än. Den här första veckan får hon bara flyta med, ingen träning alls utan bara kolla läget och bo in sig.


Nä, nu drar jag igång den här dagen.
Gomorron

Lördag. Snöfall och 0.6 grader

Men det är Plusgrader i alla fall, eller, en halv plusgrad :)

Det här vädret var ju inte vad man hoppats på direkt ... men skulle man förkasta dagen bara för att vädret är taskigt, så skulle man ju måsta förkasta massor med dagar .... och varför skulle man det? Man får helt enkelt välja att göra nåt annat istället för att sitta ute och sola, det är inte mer komplicerat än så.

För 7 år sedan, 050505 dog mamma. Tänk att det gått 7 år. Helt ofattbart. Tänker på henne varje dag fortfarande, det kommer jag nog alltid att göra. Jag minns när hon dog, den där känslan av att vara den som lixom skulle "ta över", tillsammans med mina bröder , alltså bli familjeäldste. Det var jag lixom inte redo för kände jag.  Jag kände mig inte tillräckligt "vuxen" att axla det ansvaret, fastän jag var 40 år.

Har ni tänkt på det här med hur man resonerar kring ålder, jag vet att jag skrivit om det förut. Man kan känna sig för "liten" vid 40 ....  samtidigt som man, när man var yngre, tyckte att 50 år var nånstans i slutet av livet. Märkligt det där ....

I morse när jag gick ut med hundarna, snöade det som sagt. Sally var den som, tillsammans med Paddy, kände för att rejsa i snön, gräva som en besatt, rulla sig och fånga snöflingor i munnen. De andra hundarna gjorde snabbt sina morgonbestyr, och sprang upp på bron igen.  Sally lekte lite när vi kom in åxå, hon provade även kasta sig ner på golvet i en lekinvit till de andra, men hon är ju tyngre och större, så det small rejält i golvtiljorna och de andra blev mest rädda av dunsen, så någon grupplek blev det inte. Då lekte hon med bollen en stund, sedan small hon av och sover nu djupt.

Nu ska jag ner i tvättstugan och avsluta det jag påbörjade häromdagen, sedan blir det lite träning med hundarna härinne.

Ha en bra dag allihopa :)

Gomorron

Fredag ..... IGEN!! :)

Ibland undrar man ju hur många fredagar det finns per vecka, för jag tyckte jag skrev häromdagen att det var fredag :)

Nåja, fredag är lika med städdag i paradiset, så även den här dagen. Men den ska fyllas med ännu mera saker :)   Först och främst ska jag tala om att jag döpte om Polly igårkväll. Hon heter numera Sally.  Inte för att jag vet om det har någon större betydelse, för endera är hon döv, eller så har hon lock för öronen efter flygresan .... för hon verkar inte reagera på ljud. Intrycken kan ju vara för många så att hon helt enkelt stänger av hörseln för att orka ta in allt.  Hon är i alla fall lugnet själv. Inte harig och skygg, men mjuk, försiktig och nyfiken.  Hon har ett skall åxå. Lite dovt sådär. Det visade hon redan igår, när hon stod och kikade ut genom fönstret i vardagsrummet och Ludde med husse gick förbi härutanför.

Igårkväll gick hon ner för trappan själv när vi skulle gå ut, WIIII  :)  men upp får jag fortfarande bära henne. Hon kan gå bra i koppel en liten bit, med mjukt viftande svans, men så HIPS VIPS blir det tvärnit, och då är det bara att bära.  Hon är inte lika godismotiverad som de andra hundarna, men det kan ju ändras efter några dagar. Hoppas det, för det är lättare då :) 

Hon känns helt avslappnad och springer inte och följer efter mig när jag går ut i köket eller ner i tvättstugan. Hon tar allt med ro, vilket känns lovande.

De andra hundarna är nog lite trötta, för det tar på att få en ny familjemedlem i huset. Molly är fortfarande lite spak i hennes närhet, eller rättare sagt, ser till att inte komma så nära. Jag tror att hon kände lite: Å gud så stor hon var, jag tror jag svimmar, eller nåt liknande, för hon har inte visat tänderna mot henne en enda gång.... fniss

Nä hörrni, om jag skulle ta och sätta igång med städbestyren. Ha en underbar fredag allihop, vad ni nu väljer att fylla den med :)

Gomorron

Polly is here !! :)

Gårdagen spenderade jag på Arlanda. Åkte från Umeå 10.05 och kom tillbaka 21.20   Vet ni, i Stockholm är det sommar! Det är grönt gräs, utslagna träd helt eller delvis, och kortbyxväder. Det var 20 grader igår, så efter att ha suttit inne på fiket och tryckt i mig världshistorians största räksallad med vatten och en kopp kaffe .... så blev jag lite wild and crazy: jag köpte en öl och gick ut på uteserveringen :)  Av med jackan och njuta i solen. Det var helt underbart faktiskt! Tänk .... om några veckor är det så HÄR åxå :)

16.30 landade planet från Spanien, så jag hade några timmar att slå ihjäl. Spelade lite Rumble på telefon, läste en tidning fyrtioelva varv .... det var vad jag fördrev tiden med.

Polly, underbart vackra fina Polly. Hon ville helst inte komma ut ur buren på Arlanda. Hon var inte skygg och stissig, men väldigt blyg och försiktig. Jag gav henne några korvbitar, sen stoppade jag in henne i min medhavda bur, förstod att hon kände sig tryggare då, gick ner till terminal 4 och satte mig på en såndär stenhård bänk utan ryggstöd. Efter en kvart har man hållning som en geleklump och stensmak i röven ... Tur att det bara var 1.5 timmar att slå ihjäl.  Polly låg i buren och sov hela tiden, så hon tog det med ro.

Checkade in Polly när det var dags, hos en otroligt engagerad och trevlig snubbe. Kul att träffa på sådana humana och belevade personer då och då.

På flyget hem försökte jag sova, men de två damerna som satt bredvid mig hade bestämt sig för att prata hela vägen hem, med de där gälla, höga rösterna, så det gick inte. Nåja, 55 minuter, vad är det?  fniss

Bilresan hem från Umeå gick bra, kom hem 22.30 cirka. Då kom Hannah ut med de andra hundarna som hon fick koppla loss en efter en för att hälsa på Polly. Det gick över förväntan! Att Kelly och Paddy skulle sköta sig utmärkt, det förstod jag, men att även Molly bjöd lite på sig själv, det överraskade mig lite :) :)   Eftersom jag kom från sommarvärme, och här hemma var det knappt plusgrader, så höll jag på att frysa ihjäl efter ca 10 minuter. Polly vägrade pinka, men vi gick upp ändå så att hon skulle få äta och dricka. Hon åt med god aptit, drack lite vatten, gick runt lite..... stannade till i vardagsrummet för att pinka och lägga av den störtsta kabbe jag sett, sen la hon sig på mattan i hallen.

Sängdags. Kelly trodde nog att jag övergivit henne och bytt bort henne, för hon la sig hos Hannah på madrassen i vardagsrummet. Jag la mig i sängen, med Molly vid knävecken. Polly gottade ner sig i den lilla bruna bädden som egentligen var tänkt till Milo, men som han tyckte var för stor. Storleksmässigt passar den Kelly och Molly, men det är Paddy som mest ligger där. Polly är ALLDELES för stor för den, men hon tyckte att den passade utmärkt. Där sov hon hela natten :)  Kelly då?  Jo, Hannah ropade åt mig och sa: Ropa på Kelly, hon ligger och grinar. Hon blev överlycklig när hon kom och upptäckte att HENNES plats på min högra axel, fortfarande och för alltid, är vikt åt henne :) :) :) Där sov HON hela natten, precis som vanligt :)

Jag vaknade 7.15, klev upp, snabbklädde mig och tog ut hundarna .... Polly var på lekhumör och ville leka med de andra, jaga små torra löv .... allt annat än att göra sina behov. Efter en god stund ute på gården gick vi upp, jag gav dem mat ... sen tog jag ut Polly igen. Vi gick runt härute i 20 minuter... Hon undersökte snön bla. men kissa och bajsa? Nä ....

Nu har hon lagt sig i biabädden här bredvid. De andra ligger bredvid Hannah på madrassen. Jag dricker kaffe. Det här blir ytterligare en härlig dag i paradiset !!!

Ps. Att det ALLTID ska bli nåt när man åker nånstans, det vet ni väl allihop. Vad jag ställde till med igår, ska jag berätta senare. Tur att man alltid kan skratta åt det i efterhand :)  ds.

Fyll nu dagen med nåt värt!!

Gomorron

Då var det Maj månad.

Fortfarande inte barmark, men nu ska det väl ändå inte dröja SÅÅÅ himla länge hoppas jag.  

Efter kaffet och morgonrundan, lastade jag ur alla skivstänger och andra träningsgrejjer jag hade i bilen och bar ner dem i källaren. Det blev ett riktigt träningspass kan jag säga. En promenad mitt på dagen med hundarna, sen skiftade jag däck på bilen. Sen har jag inte gjort så förfärligt mycket mer ... ja, promenerade runt byn på eftermiddagen ....

Nu ska jag gå isäng. I morgon bitti flyger jag ner till Arlanda och hämtar Polly. Kommer hem sent i morgon kväll.
Spännande !! :)

Gokväll

RSS 2.0