snälla nån, ta bara bort det !!!!!

Efter att ha måst gå hem från jobbet, har jag i stort sett legat i soffan resten av dagen och kvällen. Eftersom jag bara sov en knapp timme föregående natt, så var det naturligtvis välkommet att ligga, men när man har herr Meniére omkring sig, så handlar det lixom inte om att ligga och vila .... Det är svårt att förklara, och jag behöver inte ens. De som lider av samma sjukdom VET vad jag menar. Övriga kan inte, och jag har inte heller något krav på dem att de SKA förstå heller. Jag skulle bara vilja att Någon kunde ta bort den här yrseln och ostadighetskänslan.... den här vetskapen och känslan av att trycket i skallen inte är rätt.
 
Hundarna ligger ihopkurade som små bullar i soffan. Nej, jag HAR faktiskt inte dåligt samvete över att de inte fått vara ute på promenader idag. Jag funkar inte så. Just nu Går det inte, så är det bara. Jag ligger INTE sömnlös över att inte hundarna får x antal timmars promenader eller träning .... det gör jag inte. Det är som det är. Punkt.
 
Nu hoppas jag bara att jag kan sova inatt, och att det känns bättre i morgon.
 
Gokväll

Tyst för helvete !!!

Somnade som vanligt snabbt när jag la mig igårkväll. Vaknade däremot efter en knapp timme. Men nåt så jävulskt vilken tinnitus !!!! Stört omöjligt att somna om i det oljudet, så jag var närmast Glad när klockan var såpass mycket att man kunde börja koka kaffe. Det var den natten det. Har ju känt mig svajig snart en vecka .... nu känns det som att - endera får jag ta ett yrselanfall så att det lixom blir överstökat, eller så får det ge sig. Det är INTE roligt att ha det så här om dagarna. Ska peta i mig medicinerna plus en åksjuketablett och se om det lättar något.
 
Är det inte typiskt? - Vi skulle haft styrelsemöte på hundklubben i måndags, men då var det ett par stycken som inte kunde, så det blev flyttat till ikväll. FAN !!! I måndags hade jag kunnat köra dit, ikväll känns det mer tveksamt. Skit också, känner jag.
 
Hoppas att hörapparaten är på ingång snart förresten. Jag har ju efter diverse fadäser måst beställa en ny.
 
Snart blir det inomhusträning med hundar, i en lokal som vi hyr tillsammans ett gäng. Det ska bli superkul, och jag hoppas verkligen att jag kan fara dit på måndagkväll som planerat. Jo, innan dess ska jag väl vara i toppskick igen :)
 
NU blir det ytterligare en kopp kaffe, sen en sväng med hundarna före frukost. Ha en bra dag hörrninini, och fyll den med värda grejer!
Gomorron

Snöslask och pengainsamlande

Svajigheten består ... inte så att jag raglar runt som en fylleskalle, men såpass att det inte känns ok i skallen. Svårt att förklara .... men det KÄNNS att det inte är rätt tryck i huvudet. Det KÄNNS att det inte är som det ska. Det KÄNNS att man inte kan vara som vanligt. Det KÄNNS att man .... inte mår riktigt bra. Den här jävla Meniéres ..... nä, den är inte dödlig, men den är jävligt påfrestande.
 
Nu, eller det är väl inte bara nu ....utan lite då och då .... sker .... vad ska man säga ... kodade meddelanden kring bröstcancer, på facebook. Jag säger INGET' om att det ska vara insamlingar till bröstcancerfonden, absout inte. Min mor fick bröstcancer..... så jag är inte helt obekant med diagnosen ... men samtidigt så känner jag .... VAD är vettigt?  ÄR det den rätta vägen att gå, att på facebook skicka mer eller mindre kodade och hemliga inlägg om saken ... för att? ... ja för att vaddå?
 
JAG stöttar pengainsamlande för bröstcancer, likväl som annan cancer, eftersom både mamma, pappa och en av mina morbröder dog i cancer.
 
Styrkt av konversation på fejjan ikväll, skulle jag även vilja slå ett slag för saker som jag SJÄLV är drabbad av: Ögonsjukdomar samt Meniéres sjukdom. Det vore ju KUNG om det även gick att kliva fram i DESSA frågor. Att pengar finns i det här landet, det råder det ingen tvivel om. Frågan är bara - Vad vill människor lägga sina pengar PÅ?
 
Jag är ostadig, trött, sliten .... nu ska jag gå isäng. Jag hoppas och tror att morgondagen blir toppen.
 
Gokväll

Molly min Molly

 
Den här dagen för precis två år sedan, flög jag ner till Arlanda för att hämta Molly. Hon landade från Spanien efter midnatt, så jag satt tillsammans med en annan tjej på Arlanda hela natten och väntade på morgonflyget till Skellefteå.   :)
 
Idag skiner solen igen, det är ca 6 minusgrader och hur vackert som helst. Fastän jag la mig riktigt sent igårkväll, så sov jag länge nu på morgonen. Jag hade ställt klockan på 9, men vaknade halv 9. Ja, halv 10 egentligen :) :) :)
 
Nu ska jag dricka upp kaffet, sedan gå ut med hundarna. Hoppas ni får en bra dag, som ni fyller med nåt värt!
 
Gomorron

Förlorade vänner, sol, snö, kyla, tinnitus mm.

Igår kväll förlorade jag en "vän" på facebook. Hon blockerade mig. Jo, många av er skulle nog säga att jag betedde mig klumpigt och fel, men jag står för vad jag sa.
 
Jag hade (tills i morse) hennes 11-åriga dotter som vän åxå. Jag tror INTE att dottern tog bort mig och blockerade mig av egen vilja.
 
Bakgrunden är att dottern under ca ett års tid, chattat flitigt med mig på fejjan. Vi har pratat om ditt och datt, hur det varit på skolan, kompisar, vad hon gör på kvällarna ... ja , ni vet ... lite småprat. Många gånger har hon sagt på kvällarna att hon haft tråkigt, att hon suttit ensam på sitt rum. Då jag föreslagit att hon ska gå och prata med mamma och be om att de ska spela spel eller nåt, så har hon flera gånger svarat att hon inte bör störa mamma när hon sitter och ser film, för det gillar inte mamma.
 
Igårkväll tog jag det med mamman. Jag sa till henne att istället för att lägga sig i sängen och se film, kanske hon skulle umgås med dottern. Klick så var jag borta och blockerad.   I morse upptäckte jag att även dottern tagit bort och blockerat mig.
 
La jag mig i för mycket?  Var jag för hård? Var jag orättvis?
- Nej. Jag skulle göra det igen om samma sak hände.
 
Som jag sagt sååå många gånger tidigare: Om jag märker någon som blir behandlad på ett sätt som inte känns bra, då säger jag till. Jag är rak, ärlig, inga krusiduller. Det är människor som inte kan ta det av olika anledningar, dåligt samvete skulle jag tro spelar mest roll ..... som lämnar utan att säga ens hej då. Nåja. Det är som det är :)
 
Lite lätt snö på marken, spårsnö helt enkelt :)   Sol, härlig dag !! Lite kall, men underbar :)  Som vanligt en ROLIG och helt suverän dag på jobbet. Efter jobbet en kort runda med hundarna, sen blev det soffan. NU är det "så mycket bättre" och det tycker jag är ett bra program :)
 
Jag har en sjuhelvetisk tinnitus nu. Slutade med medicinerna för en vecka sedan, men insåg mitt misstag och började om igen .... men tinnitusen .... vette fan varför den är så aggressiv .....
 
Nä, nu ska jag mysa ner mig i soffan med vovvarna igen :) :) :)   Ha en BRA lördagkväll allihop, hoppas ni fyllt dagen med nåt värt, och kom ihåg att ställa tillbaka klockan inatt :) :)
 
Gokväll

Svaj

Igår var jag lite svajig på jobbet, men det gick vägen ändå. Känner mig svajig nu åxå, men gick det igår så borde det väl gå idag med tänker jag.
 
Efter jobbet, en härlig promenad med hundarna upp till grustaget så att de fick springa lite (läs: mycket)
Jo, Sally var åxå med, men hon befann sig bakom mig vid tillfället :)
 
Efter promenaden som varade en timme, blev det soffläge framför tvn resten av kvällen. Nu på morgonrundan kollade jag aldrig vilken temp det var innan jag gick, men kände ju direkt jag kom ut att det sved lite i skinnet. 10 minus visade termometern. Det blir en fin dag idag också :)
 
Hörrni, det här om att uttrycka sig .... vare sig det handlar om tal eller skrift, visst är det intressant!  ÄR man så tydlig som man själv tror?  Nej, det verkar inte så. Inte ens Jag, som verkligen försöker tänka på att vara tydlig. Jag VILL att människor ska förstå vad jag menar, men bevisligen måste jag bli ÄNNU mer tydlig :)
 
DET ska jag tänka på i fortsättningen !
 
NU ska jag kamma till mig och gå på jobbet.  Ha en härlig fredag allihop! och hörrni, fyll den med nåt värt!!
 
Gomorron!

Vad säger du?

Säger du vad du menar?
Menar du vad du säger?
Vad säger du EGENTLIGEN?
 
Säger du En sak, men menar en annan?
Signalerar du Ett, men pratar Annat?
Kan du misstolkas?
 
Är du säker på att du säger vad du säger?
Är du medveten om att andra inte förstår vad du påstår att du menar?
Kan det vara så att du är så luddig att andra uppfattar ditt snack som ..... strunt??
 
Om någon verkar missförstå din mening, förklarar du då?
Låter du andra leva i ett virrvarr av missförstånd, förorsakade av Dig?
VILL du att andra ska missförstå?
 
Va?? Vad säger du??

Å hej vad det går !

Dagarna rusar fram, som vanligt. Igår var det superbra väder, så efter morgonpink (allas) så blev det morgonpromenad, efter lunch tog jag ut Kelly på gården och tränade lite :) 
 
Idag vet jag inte riktigt vilket väder det ska bli .... plusgrader nu på morgonen, ganska blåsigt och grått. Men, jag ska ju på bästa jobbet, och där inne lyser ALLTID solen :) :) :)
 
I vinter är jag med i en grupp som hyr en lokal tillsammans, där vi ska träna hundarna. Det ska bli superkul !  Däremot verkar jag ha förlagt klickern, kan för mitt liv inte fatta var jag lagt den. Den borde ju ligga inom hemmets väggar .... kan man tycka i alla fall.
 
Nä, nu ska jag fippla lite här. Ha en bra dag allihop, och fyll den med nåt värt !
 
Gomorron

Lördagkväll.

Idag skulle det ju vara SOL, men så blev det inte. Ca 5 grader kallt, men ingen sol.
 
Efter morgonrundan blev det lite småfippel, sedan gick jag över på jobbet och fick ett fälgkors av Jonny, TACK Jonny :)    Gick hem, skiftade till vinterdäck, åkte in till stan en snabb sväng, kom hem, tog en 45 minuters promenad med Paddy och Sally, och sen en 40 minuters runda med Kelly och MOlly. Väl hemma sprättade jag en kall öl eftersom det är lördag hos mig idag.
 
Lite Tv, lite disk, lite prat i telefon .... och hips vips är det kväll. Klockan är 21 och jag känner mig helt tillfreds med att gå isäng.
 
Ut med hundarna för kvällspinket .... sen kojar jag.
 
Gokväll

Märklig dag

Det här var banne mig den märkligaste dag jag varit med om, hahahahahaha. SOM vi skrattat på jobbet, och om ni bara fått vara med oss idag, har ni förstått varför. Det går inte ens beskriva i ord !!
 
Är på väg isäng nu ... ska bara ut med hundarna på sista kvällspinket, och från och med ikväll så sker detta kvällspink med SAMTLIGA hundar kopplade. Jag har fått en ny granne, och därav att jag har alla hundar kopplade .... vet inte riktigt vad jag ska skriva om denne nya granne, men det känns allt annat än stabilt och bra.
 
Gunilla, jag hoppas att det känns åtminstone hyfsat bra för dig. Det här med nackdiskbråck har jag verkligen fått förstå, är inte någon dans på rosor, inte för att jag har det själv, men bästa chefen har det, så jag ser hur smärtsamt det kan vara. Jag känner verkligen med dig Gilla ... både gällande det, samt synen. Många, många varma kramar från mig till dig!!
 
Nu kojar jag tillsammans med en bunt vovvar :)
 
Gokväll

Paddy Cool is back in the building :)

Lördag morgon. Vaknade tidigt, vet inte vad klockan var, orkade inte ta på mig glasögonen och kolla ... men det gick inte att somna om. Kring 7 fick jag ett sms av Hannah där det stod att jag skulle ringa när jag vaknade. Jag ringde direkt :)   oj, sa hon, är du uppe den här tiden?    fniss
 
Hon är på väg till IKEA och undrade om jag behöver nåt, så snart har jag skåpet i köket fyllt med värmeljus igen :)
 
Igår kom Paddy hem igen. OJ så skönt det känns :)   När jag kom hem från jobbet så blev det en kort promenad, sedan hade vi fredagsmys i soffan allihop. Nu på morgonrundan sprang han som en riktig galning, både snabbare och mer än någonsin förr :)   Nu ligger de i solstrålen i soffan och myser medans jag dricker kaffe. Strax dags för den längre promenaden. Sol och 3 minusgrader, helt underbart vackert. Äntligen en sån där ljus och fin dag!
 
 
Kaffet är uppdrucket, dags för promenad. Ha en härlig lördag allihop!
 
Gomorron

Kväll

Kan man stryka streck över?
Kan man gå vidare?
 
Ja, många gånger kan man det. Inte alltid, men ofta.
 
NU ska jag gå vidare från den här dagen, lägga mig, sova, och gå vidare till nästa dag , förhoppningsvis :)
 
Gokväll
 
 

Sliten men vid gott mod.

Igår tog ju Meniére hand om mitt mående under i princip hela dagen. Även om inte yrselattacken håller i sig i mer än ca 5 timmar, så blir kroppen så oerhört sliten efter en attack, det är helt otroligt vad krafter det går åt.
 
Jag ska dock trippa iväg på mitt jobb, och se om jag orkar jobba hela dagen. Orkar jag inte, så går jag helt enkelt bara hem igen, jag har ju inte så långt att gå :)
 
I morgon är det fredag, och vet ni, då kommer Paddy hem igen!
Han sog tog honom på prov, visade sig allergisk mot honom, så även om han i övrigt föll pladask för Paddy, och trivs med att ha honom runt sig, trivs med att vara ute med honom, så går det inte.  Jag har redan bestämt att han inte ska någonstans, utan han stannar här.
 
Strax ut med hundarna, sen dusch, sen jobb. Ha en bra dag allihop, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Karusellnatt

Ok, vaknade kl 3 av att det snurrade en del, hann kolla klockan och komma mig till toan innan det drog igång på allvar. Kl 8 var jag såpass stadig att jag kunde lämna badrumsgolvet, och lägga mig i sängen.
 
Hundarna fick komma ut efter 10 för en pinkrunda på gården, sedan har det inte hänt mer . Ska försöka gå ner snart igen, men nu ligger de och gnager ben.
 
Fy fasen .... kroppen är helt slut efter en sån här natt.
 
Goddag.

´....

Igår kom Pernilla hit :) :) :)  OJ så underbart!!!! Ni ANAR inte så himla härligt det känns i hela kroppen när någon av tjejerna dyker upp här hemma :) :)   Det är .... magiskt :)     Vi åt supergod lunch på Westmans, sedan gick vi en promenad med hundarna .... efter det så drack vi vin och kollade på fotografier, åh herregud vad vi skrattade :)   Efter att ha skrattat ihäl oss tillräckligt mycket, så tog vi vinglasen och satte oss vid tv:n och skrattade vidare.
 
Så underbart det är att skratta !!!!!!
 
Prippan sov inte särskilt mycket inatt vet jag .... hundarna tog lite för mycket plats ,även om Paddy inte är här ... å gud så tomt det känns förresten ....
 
Vi klev upp kring 9.30, i full snöstorm skulle man kunna säga. Hoppsan Kerstin, vad det snöade. Kort sväng med hundarna, kaffe, ,kort sväng med hundarna .... sådan var förmiddagen. Sedan skulle vi lägga på vinterdäcken på bilen ... men eftersom det saknades både fälgkors och pinne till domkraften så sket det sig :) :):)
 
Om vi ska summera dagen och eftermiddagen lite kort: Pernilla åkte hem med bussen kl 17, och jag saknar henne nåt kopiöst. PERNILLA; KOM TILLBAKA !!!!!!! DET ÄR MASSOR MED FOTON VI INTE KOLLAT PÅ :) :) :)
 
Det är massor med känslor och tankar som passerar min skalle ikväll. En helvetisk massa frustration ....Å gud ... ju mer jag tänker på det, desto mer förbannad blir jag.
 
Rätt eller fel, står du vid din kompis/partners sida?
Ställer du dig på din partners sida när Partnern hammnar i tvist med någon?
Står du vid din bästa väns sida, även om vännen gjort fel?
Är du typen som kan gå i graven för din bästa vän, eller vänder du kappan med vinden och glömmer att din vän är din vän, när det gäller?
OM din partner/bästa vän, gjort en dålig affär och hamnar i tvist, vänder du din partner/bästa vän ryggen och går med företagets sida .....till nackdel för din partner/bästa vän?
 
GHHHAAA  .... jag är nog så förbannad att jag måste sluta skriva här, annars gör jag mig olycklig ....
 
Gokväll.

Söndag den 14:de Oktober.

Idag skulle mamma ha fyllt 69 år ifall hon levat.
Idag kände jag direkt jag klev upp att jag inte mådde hundra.
Idag bad jag Hanna och Cilla att sköta träningen, vilket de gjorde, och det är jag enormt tacksam över. Tack!
Idag var en härlig dag på jobbet, men eftersom jag var lite spak, så fick jag gå hem tidigare, tack vare underbara Solveig och Joakim. Tack!
 
Idag åkte Paddy iväg till sitt nya hem på prov, Lycka till Emme och vi hörs av snart om hur det känns.
Idag är det söndag, men för mig är det fredag.
Idag är snart slut och blir snart i morgon, och då kommer Pernilla hit.
Idag .... ikväll .... och snart är kvällen slut. Hoppas ni fyllt dagen med nåt värt
 
Gokväll

Inte tudelat ... men x 2

Lördag. Det var regnigt, inte sådär krispigt på morgonrundan. Kallt, jo, men inte krispigt, utan kallt och rått. Jag hade ställt väckaren på 9, för jag var så slut efter gårdagen. Sally kröp upp i sängen, jag gissar att klockan var halv 8, för det är då hon kommer ... men jag låtsades sova :) :) :) så hon la sig nära, hon åxå, och sov vidare en stund :)
 
En härlig, underbar, rolig, givande dag på jobbet blev det. Det var FULLSATT även i kväll, vilket kändes, både kul och ..... jo ... missförstå inte... det ÄR kul när det är fullsatt ... men oj vad det tar på krafterna. Inte så mycket stressen i sig tror jag med många beställningar osv. men Ljudnivån !! Men, mest positivt alltså, även om man känner sig som en trasa när man klackar hem. Vore det inte för bra chefer och kollegor :)  så skulle det kännas helt annorlunda, i negativ mening.
 
Väl hemma, så tog jag ut hundarna en kort sväng i regnet. Sedan har jag slappat. La mig i nya fåtöljen en stund, men med 4 hundar som alla vill ligga nära när man kommer hem, så bytte vi plats till soffan allihop :) :)   Nu kollar vi på körslaget och  myser med tända ljus. En härlig lördag med andra ord :)
 
Nu ska jag skriva några rader så mina Spanska vänner (?) kan läsa utan att behöva be någon att översätta.
 
I have had a great day at work, and now I take it easy with my dogs. Yes, I love my dogs, no doubt about it, and yes I do my best to make sure they have a good life. As you know I planned to rehome 2 of my dogs, and the reason I feel that I have to do that, you can write to ME about, and you will get an answer. I don't think that I have to go public about the reason WHY, just because I don't think that everyone have to know. If you feel that you MUST know, please contact ME, don't talk behind my back. Or on the other hand .... do as you please. I don't feel obligated to tell YOU the reason.
 
Föreningen som jag adopterad hundarna genom, ADA, ställer upp för mig allt vad de kan. Så även Hundhemmet där hundarna kommer från, Triple A. Det finns däremot personer i Spanien som är helt .... hahaha.... ska vi säga .... sanslösa, helt makabra. Dessa personer var i gasen när jag var tvungen ta bort ziggy åxå .....
 
Det är som om det vore en sekt.
 
But hey, I love my life :) :) :)
 
NU är det lite mer körsång, sen läggdags.
 
Gokväll

Oh my god .... Fredag ...

Så underbart att ta morgonrundan med hundarna när solen lyser .... hösten är här och det är sådär soligt, kallt ... lixom krispigt .... Ahhhhhh
 
 
Efter tre koppar kaffe och morgonrunda med hundarna ...
 
Så blev det att trippa iväg på jobbet. Jobba några timmar, sedan hem igen ....   Iväg till Robertsfors en sväng, en promenad runt byn med hundarna, sen iväg på jobbet igen. Ikväll hade vi pizza igen ... och herre min skapare så mycket folk .... Det går inte ens beskriva i ord hur mycket det blev. Vi gjorde 160 degklumpar ....(eller rättare sagt 160 plus 2, för det var 2 glutenfria åxå) och vet ni, de var slut redan kring halv 8 ... och vi öppnade kl 4 för hämtpizza och 5 för servering. Det var SJUKT mycket folk. Med tanke på att vi bor ca 250 pers. här så .....
 
Halv 9 fick jag gå hem .... och sen dess har jag försökt varva ner. Strax dags för sängen ... har varit ute med hundarna, så de är nöjda för kvällen .... Nu ska jag bara styra upp att borsta tänderna, krypa i pymmen och gå isäng själv.
 
Sådana här kvällar är underbart roliga, men man skulle inte orka två i sträck.   :)
 
Gokväll

Stämde bra det där!

När alarmet drog igång kl 6.30 var jag helt övertygad om att jag ställt tiden fel. Trodde inte för ett ögonblick att det var dags att kliva upp, det kändes som att klockan var kring 3-4 .... men visst fasen var allt rätt och det var dags att svinga sig upp :) :)
 
Det stämde att jag sov som en stock hela natten, och det var säkert för att jag sprang runt byn igår :) Det var förresten inte bara JAG som upplevde att natten gick fort och var kort. Sally hann aldrig in i sovrummet från nya fåtöljen där hon la sig igårkväll, hon kliver väl ur den nu kl halv 8 för att hoppa upp i sängen gissar jag. Paddy och Molly låg i bäddarna nedanför sängen ... endast Kelly låg där hon alltid har legat på nätterna, tätt tätt bredvid mig.
 
Har jag inte ens vaknat i natt? - jo, jag vaknade när Kelly hamnat utanför täcket, och ville tillbaka ... men var nog bara vaken i max en halv minut skulle jag tro. HÄRLIGT !!!
 
Eftersom hundarna inte har någon brådska ut vid den här tiden på dygnet, så dricker jag mina tre koppar innan vi går ... men då går vi den längre rundan på en gång istället. Sen är det bästa Jobbet som gäller!
 
Hoppas ni haft en god och lång sömn, att ni får en bra dag, samt att solen kunde titta fram lite granna idag, så att man inte mister hoppet om att någonsin få återse den :)
Gomorron

Äntligen tummen ur!!

Efter tre koppar kaffe och lite tvättstugejobb, tog jag på mig löparkläderna och drog iväg på en springrunda runt byn. Med mig tog jag Paddy och Sally. Det var första gången Sally hängde med på en springrunda, och det kommer aldrig att hända igen. Hon har helt enkelt inte det tempot i sig. Hon är en promenadhund. Som sagt, vad är det som stoppat mig från att ha sprungit, de senaste 5 månaderna? - Jo, jag har inte orkat. Idag tänkte jag: Vad är det värsta som kan hända? - jo, att jag inte orkar, att jag måste sluta springa, och promenera istället. Det roligaste var att det var inte ens jobbigt att springa. Det tog inte emot alls. Inte springandet i sig ... det var Sallys bromsande som var det jobbigaste. Så ... kontentan av det hela var: Jag orkar VISST springa :) :) :) Herregud vad hjärnspöken kan ställa till det för en!!! Nu ska jag däremot gå isäng, för jag är trött. Tänk ... inatt kanske jag inte vaknar där vid kl 4 som jag brukar .... Vem vet, jag kanske sover som en stock hela natten, bara för att jag tog tummen ur !! Hoppas ni haft en bra dag :) Gokväll

En rejäl spark i arslet

Tisdag morgon. Har precis varit ute med hundarna på korta rundan, nu blir det tre koppar kaffe sen är det dags för längre rundan :)    Mitt på dagen en sväng till Vårdcentralen, packar in hundarna i bilen också, så får de följa med till stan en sväng.
 
Ska fortsätta träna Sally idag, hon är kul att hålla på med. Molly badade jag i medicinska schampot igår, hon är väldigt röd nu, men det verkar inte klia så värst. Hoppas det ger sig nu när det blir lite kallare.
 
Hörrni, jag tror helt enkelt att jag behövde en spark i arslet . Nu måste jag sluta sitta och tycka synd om mig själv och helt enkelt göra nåt åt saken. Jag gnäller på att jag inte orkat träna på 5 månader .... men vad är det egentligen som stoppar mig? Jag VET ju att jag mår bra av att träna, och även om uppehåll kan vara skönt ibland, så har jag de senaste 10 åren aldrig haft ett såhär långt träningsuppehåll. Det är väl Därför det känns tungt och motigt .... för att jag inte tränar. Nej, nu får det vara nog.
 
Ha en bra dag allihop :)
 
Gomorron

Måndag förmiddag

Klev upp strax före halv 10. Annica ringde kvart över 9, då vaknade jag :) :) :)  Sovmorgon med andra ord.
Jovisst hade jag varit vaken några gånger, bland annat när Sally kom och ville mysa. Då gäller det att vara snabb på att dra upp täcket och visa att Kelly ligger där. Hon ligger Alltid på samma plats, vid min bröstkorg, under täcket, men Sally har lixom inte greppat att det gäller VARJE natt, utan hon kommer ålandes och hör ju naturligtvis inte när Kelly grymtar därunder täcket, så det gäller att snabbt visa Sally att Kelly finns där under.
 
Nåja, nu är dagen igång. Jag bläddrade tillbaka ett år i bloggen .... då var det soliga dagar, kyliga och soliga. Jo lite kyligt var det nog nu när jag var ute med hundarna, men soligt var det inte. Det har regnat i .... hur många dagar är det?  Det är synd att alla vackra färger på träden ska ramas in i .... Grått
 
 
Det var några bilder från förra året.
 
Nu ska jag gå ner i tvättstugan och dra igång en tvätt, sedan städa lite och göra fint. Jag får INTE glömma bort att gå och köpa en ny tändare idag, för igårkväll när jag skulle tända ljusen, så var tändaren död. Inte kul.
 
Nä, hej hopp, nu kör vi :) :)
Go .... förmiddag
 

Sköna Söndag

Då var det söndag igen, eller, om vi ska vara ärliga så är det Fredag :) :) :)   ja, i MIN jobbkalender alltså. Sov till halv 9 och kände mig faktiskt riktigt utvilad. Det hade varit underbart om solen velat visa sig så att man kunnat gå ut och få lite Sol-energi ... och det verkar ju kunna bli så under måndag och tisdag, alltså under mina lediga dagar :)   På tisdag ska jag till läkaren en sväng, bara för att ta några simpla blodprov ... för att utesluta att tröttheten beror på annat än det grå vädret :)
 
Det blir varken många eller långa promenader med hundarna. Sally är den som bryr sig allra minst om regn och rusk. Hon är den som lekfullt attackerar lerpölar, vattensamlingar och gyttjediken, med samma glöd och entusiasm som ett litet barn. Plaska och leka, det är hennes melodi.
 
Jobbade lite med henne igår, ska fortsätta en stund idag innan jag går på jobbet åxå. Att gå nära med ögonkontakt, dvs fotgående, är det som står på agendan. Sitt och Ligg, känns stabilt nu.
 
 
Nej, det är väl bäst att dra på sig regnstället och ta en liten runda ändå. Sedan väntar jobbet, och där kan det hända nära nog allt möjligt roligt :) 
 
Ha en Skön Söndag !!
Gomorron

läggdags .... kväll .... sängen ... aaahhhhh

Den här dagen är slut nu. Jag är så himla nöjd över min dag. Jag har fyllt den till brädden med värda grejjer tycker jag. En av de mest värda grejjerna var när jag sjöng på jobbet. Jo, jag tycker faktiskt det. Jag är nöjd och glad över mig själv, stolt till och med, att jag gjorde det. Det kom ett helt gäng som firade två som fyllt 40 år. Som överraskning fick de efterrätt med tårtljus å allt. Jag bar in efterrätterna och sjöng: Happy Birthday to you, Happy birthday to you, Happy Birthday!!   Kan jag sjunga? - Det kan väl alla!! Är jag BRA på att sjunga? - Nej, men vad är det värsta som kan hända? - Att någon tycker att man sjunger illa !! OCH ??
 
Efter jobbet en kort sväng med hundarna. Har legat i soffan sedan dess ... Var nyss ute i regnet med hundarna för kvällspinket. Nu är det läggdags här. GHAAA .... så skönt det ska bli att lägga sig !!!!
 
Gokväll

Lördag morgon i paradiset.

Fredagskvällen blev lite avhuggen. Jag somnar ytterst sällan i soffan, men gjorde det strax innan X-factor. Vaknade efter en dryg timme och ni vet hur man kan känna sig efter en timmes sömn när man är helt slut. Jo - man känner sig helt överkörd. Gick ut med hundarna, borstade tänderna , la mig ...... blundade .....   Låg så en halvtimme ungefär, sen tog jag fram en bok. Läste ett tag, la bort boken, blundade ...... Tog fram boken igen .....  La bort boken, blundade ...... Klev upp, småfipplade lite, la mig igen .... sådär ungefär höll jag på tills klockan var 6, då somnade jag. Vaknade halv 8 när Sally hoppade upp i sängen ... Klev upp kl 8 och gick ut med hundarna.
 
Nu kaffe, sedan ut med hundarna på promenad, sen dusch och iväg på jobbet.  Lite trist att det är grått och regnigt, det är svårare att hålla sig pigg. Men, hux flux är den här dagen slut, bäst att försöka hinna fylla den med nåt värt.
 
Gomorron
 
 

Morgonstund har guld i mun

Idag börjar jag jobba kl 8, så väckaren stod på 6.30  Hundarna tycker INTE att det är nödvändigt att kliva upp redan, så de ligger kvar i sängen och trynar. Jag dricker kaffe och ska sedan väcka vovvarna och gå ut en sväng.
 
Igårkväll blev jag så akut trött efter "kockarnas kamp´" och strax efter 21 kröps det isäng här.
 
 
Det var pissigt väder igår, ser ut att bli likadant idag. Med gummistövlar och regnställ blir det inte alltför långa promenader. Jag skulle nog ha köpt mig ett riktigt BRA regnställ. Det jag har nu, är sådär att man blir blöt ändå, trots att det inte regnar igenom .... åtminstone om man är ute mer än en halvtimme.
 
Fredag idag. Efter jobbet blir det att slappa med hundarna tror jag bestämt.
 
Ha en härlig fredag hörrni !
 
Gomorron

Onsdag .... skrik och skäll

Sally ... stendöva Sally .... Hon är INTE en podenco.
Men hon är mysig, kelig. lugn, cool .... stendöv.
 
Dagen började med tre koppar kaffe, en rask 40 minuters promenad med hundarna, sen blev det älskade jobbet. Hemma från det blev det en dryg halvtimmes promenad med vovvarna i underbart höstväder ... å jädrar, vi klev runt i buskarna kring slalombacken och drev iväg några älgar med vår blotta närvaro ... fniss
 
Nu är det dags att ta på nattsärken. Så jävulskt trött och slut. Jo, jag FIXAR att jobba .....  det GÖR jag . På VÄRLDENS BÄSTA JOBB !!!
 
Gokväll

Tisdag. Söndag i min kalender

Som ni vet så är det tisdag idag , men söndag i min arbetskalender. Jag har alltså varit ledig :)  Det var jag igår åxå, då jag, förutom att ta en längre promenad med hundarna, fipplade lite med städning här i paradiset.
 
Vaknade kl 4 i nära nog vanlig ordning. Varför vet jag inte, men jag somnade om och sov till 9, så det må vara. Morgonrunda med hundarna, kaffe, sen bar det iväg till stan för att träffa Pernilla, hämta ut glasögonen, dra på Solbacken för div. inköp .... sen bar det iväg hem igen.
 
Kort runda med hundarna, sen har vi bara slappat. Jag hoppas att jag är i god, stark form i morgon ....   fattar inte, är så himla slut i hela kroppen . Trött ... sliten .... utan energi. Kanske blir bättre tills i morrn :)
 
Nu är det soffläge i alla fall, någon timme till, sen blir det sängläge. Hoppas ni haft en bra dag :)
 
Gokväll

Sovmorgon !

I morse när jag vaknade låg alla hundarna i sängen. Jag förstod då att klockan var mer än halv 8, för det är DÅ Sally kommer upp. Jag sov som en stock inatt och vaknade inte när hon hoppade upp, så jag hade ingen aning om vad uret skulle visa. På med glasögonen och kolla - Jomen se på fasen, jag fick sovmorgon :)  Klockan var 9.08  :)
 
Det kändes betydligt lättare att svinga benen över sängkanten idag, än det gjort de senaste två dagarna. Nu är jag ledig i dag och i morgon, och kommer att vara fullt återställd efter fredagen, när jag börjar jobba igen :) :) :)
 
Jag verkligen älskar mitt jobb som ni vet, men hur kul det än var i fredags, så tog det knäcken på mig. Men som sagt, idag ska jag ta det väldigt lugnt, vara ute så mycket som möjligt med hundarna, i övrigt bara vila.
 
Jag ska ringa optikern och höra om de fått tag i något ex. av mina gamla bågar, jag har väl berättat att jag var tvungen lämna in dem då bågen gick sönder .... det fanns inte kvar några av de bågarna, så de har efterlyst i hela sverige. Annars får jag byta helt enkelt, hoppas det kan gå snabbt, för de här gamla glasögonen jag har på mig nu, duger inte till så mycket.
 
Nä, dags att lite lugnt komma igång. Ha en bra dag allihop!!
Gomorron

RSS 2.0