Efter trerätters osv.

Jag har haft en alltigenom härlg dag. Efter morgonrunda med flocken, kaffe och frukost, tog jag Paddy och Kelly på en timmes promenad. Molly och Milo, som gärna tar det lite mer piano, fick vara hemma och softa under tiden. När jag kom hem, bytte jag och tog ut softarna på en kortare runda. 
 
Efter utevistelsen gick jag på Konsum och handlade inför kvällens begivenheter. Sen blev det städning :)    Jag hade precis tänkt duscha och klä mig fint, så drog smällandet igång, och därmed Paddys ängslan. Jag väntade med duschen. Jag vill för allt i världen inte att han backar till att bli så fruktansvärt rädd att han vägrar pissa och skita utomhus på tre - fyra dagar. Så dåligt ska ingen hund behöva må, och då vet jag att många, många hundar mår bra mycket sämre än så. 
 
Jag VET att många försvarar det här med fyrverkerier och smällare, särskilt när man ställer det emot hundars mående. Det är ju "bara hundar".  Tragiskt. Jag tycker att det handlar om respekt. 
 
jag är mycket medveten om att många saknar respekt. Många vet inte ens vad det betyder. Många bryr sig inte för fem öre. Det gör jag. Det är väl såhär att vi bryr oss om olika saker, därav att det finns olika politiska partier. DU får engagera dig i det DU tycker är viktigt, och låt MIG engagera mig i det JAG tycker är viktigt. Enkelt, eller hur? :)  
 
Det här med respekt .... det verkar vara så fruktansvärt SVÅRT för många. En del häver ur sig nåt så fruktansvärt, utan ett endaste uns av respekt. Hur tänker man då?  För MIG handlar det om respekt för alla, inte bara hundar eller hundägare, utan överhuvudtaget. 
 
Nyårslöften för min del är: 
Starta en tomtepool, då jag upptäckte hur många som vill ha en okänd tomte
jobba för att få nån slags av förbud av försäljning av fyrverkerier till privatpersoner
Fortsätta utvecklas, ÄN mer utnyttja de dagar jag faktiskt FÅR. HELT GRATIS. Fylla dagarna med nåt värt alltså. 
 
Det är mina LÖFTEN. Jag brukar ju aldrig GE nyårslöften, men jag gör det i år, för det känns viktigt.  Jag har utvecklats med andra ord, och DET känns HUR kul som helst :) Jag fortsätter som jag börjat,  och utvecklas från det. Gissa hur sjukt spännande det känns?! :) :) :) 
 
ÅHHHHH 2014 Kan bli nåt helt Extra, jag känner det På mig :)  Jag hoppas att Ni åxå känner så inför det nya året. Tänk på att makten finns hos Dig. Det är DU som gör valen. 
 
Gott Nytt År !!!!!! 
 
 
 
 

Nyårsafton. Sista dagen på det gamla året.

Förra nyårsaftonen kunde jag ha bytt bort mot något. Jag "firade" med Meinére, och det var ingen höjdare. I år hoppas jag få fira utan honom :)   Jag tycker att det är kul att "bläddra igenom" året som gått, minnas, skratta högt, le, bli tårögd ..... det hinner hända så oerhört mycket på ett år. Det som slår mig är att sedan jag började inse att det är Jag som måste fylla mina dagar med värda grejer, så känns det som att allt blivit så mycket bättre. På nåt sätt så känns det som att äntligen hålla rodret på min egen segelbåt. Ibland stormar det, å jädrar vad vi åker då, ibland är det ingen vind alls, och man behöver vänner som  hjälper till med årorna för att man ska komma sig framåt. Nån grundkänning har man väl haft under året, men båten är hel och seglar vidare. 
 
Tänk .... Det här året har jag bott halva tiden i Bygdsiljum, och halva tiden här. En ganska häftig känsla faktiskt, att ha köpt en egen lägenhet. Jag hann ju vara och kika på flera stycken, men va i herregud så dyra de blev. När jag sen hittade den här, blev jag ju störtförälskad. Fnissar ibland för mig själv när jag tänker på hur det blev, att jag hamnade här i Ursviken, där jag aldrig hade varit. Ibland måste man våga hoppa :)
 
Det snöar idag. Lätta små flingor. Hoppas det får ligga kvar nu.  
 
Hundarna har varit ute, jag ska städa lite, sen gå en lite längre promenad. Hoppas att det blir lugnt på fyrverkeri- och smällarfronten. 
 
Nu ska jag planera kvällens meny :)   Ha en Bra Sista Dag på det här Året!  Om du inte gjort det tidigare - se till att fylla dagen med nåt värt :)
 
Gomorron

Torka tårarna

Igår hittades lille pudeln Sigge, död på vitberget. Han hade blivit påkörd och gått en bit från vägen. Nu den 2:a Januari är det 3 månader sedan han slet sig och sprang bort.  Det är många hundar som springer bort, och nu när nyårshelgen står för dörren, lär det bli ännu fler. 
 
Jag har för vana att inte släppa hundarna lösa dagarna kring nyårsafton. Inte ens Kelly och Molly, som inte bryr sig om raketer och smällare. Hoppas att det är lugnt med sådant här där vi bor Nu, även om Paddys rädsla mer eller mindre försvann helt. Nu är det nytt ställe, och jag hoppas att den inte blossar upp igen. 
 
Idag ringde väckaren kl 5. Jag ska börja tidigare idag, så jag måste faktiskt börja veva igång dagen. Jag har precis druckit upp kaffet, så nu ska jag klä mig och väcka hundarna.   I afton ska jag skjutsa Hannah och Robban till Umeå Flygplats. De åker till Stockholm ikväll, och i morgon flyger de till Mexico. Där är det 30 grader varmt. 
 
Nä, nu måste jag skynda på lite. Ha en bra dag!
 
Gomorron

Det håller på att rinna ut

Året alltså. snart är det slut.  Det är faktiskt kul att scrolla igenom bloggen och hitta höjdpunkterna som varit genom året. Att vara och rota i härliga minnen lockar till skratt och stora leenden. Minns ni att jag sagt att det här med att fylla dagen  med värda grejer, inte Bara ger glädje för Den dagen, utan även senare, när man tänker tillbaka. 
 
Funderar lite inför det Nya året. För första gången ska jag avge ett nyårslöfte. Vad det är, berättar jag på nyårsafton :)
 
Fick plötsligt en tanke i huvudet nu när jag pratar om det här med glädje för dagen osv. Vet att jag skrivit om det förut, men det känns angeläget att ta upp det igen: Många säger: Man ska inte ha för stora förväntningar, för då blir man så besviken när det inte blir som man tänkt. 
 
Det blir aldrig som man tänkt är väl punkt Ett ... fniss. Skämt åsido. Jag tycker tvärtom - Ha höga förväntningar. Att ha förväntningar fyller kroppen med glädje och hopp. Att bli besviken är ingen katastrof. Vad är det värsta som kan hända om man blir besviken? - Att man gråter en dag eller två. So what?  Visst är det väl bättre att ha fått gå med glädje i kroppen en längre tid, och sen gråta nån dag, än att ha det jämngrått bara för att. ?
 
Vet att en del nu säger: Jomen, man ska vara Realist.    
Jag säger: Man ska vara Optimist :)
 
Med detta ur tankarna, och tredje koppen kaffe framför mig, lägger jag upp dagens taktik. Tror inte att jag ska nöta på broddarna idag. När jag var ute på kvällsrundan igårkväll, hade all is smält och det bar bar asfalt. Sjukt tragiskt att det inte kan vara riktig Vinter. Jag har förresten redan bestämt var jag ska förvara mina nya superfina broddar när det blir vår och sommar. Jag ska sätta fast dem på vinterkängorna :)
 
Nä, om jag skulle svälja kaffet, klä mig och gå ut med hundarna. Ha en Skön söndag!
 
Gomorron

Nä, nu räcker det!

Nu ska jag börja veckla ihop den här dagen. Det dröjer ju en bra stund innan jag kan krypa isäng i alla fall, för jag ska gå ut med hundarna, sen duscha och byta rent i sängen. 
 
Idag har jag på riktigt uppmärksammats på skillnaden mellan grisben och kalvben. Jag var och köpte kalvben till hundarna idag. Det var rejäla benstycken, men gud så mjuka de var. När de ätit upp mer än halva benet, tog jag av dem benen och la dem i kylen. Jisses. Nog trodde jag att de skulle vara lite mer svårtuggade :)
 
I morgon ska jag jobba ett par timmar, sen jobbar jag måndag förmiddag .... och sen är jag ledig igen. Jisses så många lediga dagar. Vore ju toppen om det blev lite vinterväder åxå. Det blir spännande att se vad jag hittar för fina vinterpromenadstråk här i Ursviken. Jag förväntar mig inte att de är lika bra som i Bygdsiljum faktiskt, för skoterlederna där, var helt oslagbara. 
 
 
 
Men, jag ska nog leta åt några fina stråk här åxå :)
 
Nä, klockan går snabbt. Nu ska jag ta hundarna och mina nyinköpta broddar, och gå ut en sväng :)  Hoppas Du gjort dagen till en bra dag :)
 
Gokväll
 

Åh Regniga Natt

Igårkväll på hundarnas kvällspink-runda, halkade jag omkull och slog knät. Hål i brallorna, ja hål i skinnet för den delen åxå. Då jag kom upp till lägenheten igen och tvättade bort lite blod, gick tankarna till min kompis som blev biten av en hund igår. Inte allvarligt, men tillräckligt för att det skulle börja blöda. Då är det ju faktiskt lindrigare att slira omkull och slå knät. 
 
Inatt har det regnat igen. Men tro inte att isen regnat bort, Nejdå, det är om möjligt halkigare än Någonsin. Nu får det väl vara NOG!
 
Vi har varit ute på morgonrundan. Promenerat en bråkdel av den runda vi normalt tar på morgonen, men det tog precis lika lång tid. Då det är såhär halkigt vill jag inte släppa hundarna lös heller, så att de ska göra sig illa. Det räcker ju om JAG gör mig illa i halkan :)
 
Nu ska jag fixa nån mysig frukost, krypa upp i soffan och titta på tv. Så ska jag börja min dag :)
 
Ha en Bra Lördag!
 

Fredagkväll 27/12

Det är svårt att hålla reda på vilken dag i veckan det är, när det blir såna här veckor. Fullständigt hopplöst till och med :)   MEN, nu är fredagen avklarad, både på jobbet och i övrigt, i stort sett. På jobbet FLÖG timmarna iväg, och de har flugit lika snabbt sedan jag kom hem, kan man säga. 
 
Efter hundpromenad och kast med liten köttbulle för hundarna att söka ... så har jag, i vanlig ordning, tagit det rätt lugnt :)   Till middag blev det rödspätta
 
Så jävulskt gott!!!!!!    
 
Har hängt en stund framför tvn, och tänkte kolla på nån humorgala. Alltså .... jag har svårt med tillrättalagd humor. De som känner mig, vet hur "kräsen" jag är när det gäller tillgjord humor. Revy, buskis osv .... är det sällan jag skrattar åt överhuvudtaget. Det är lixom inte Min typ av humor.   MIN typ av humor, är de här grejerna man upplevt tillsammans med någon, och skrattat skallen av sig, men det går lixom inte att återberätta.   Man skrattar, skrattar, skrattar och skrattar ... det finns varken hejd eller stopp. Det går helt enkelt inte sluta. När man sedan ska berätta vad som var så jäkla kul, så ..... går det lixom inte få det att BLI kul .... det är förbi. JAG är nog mer för ögonblickshumor helt enkelt :)   Det kanske är därför jag aldrig kommer ihåg en rolig historia :)
 
Men, så mycket som jag skrattar, så behövs det inte någon tillgjord humor  :)   Men ... det kanske blir så när man är lycklig. Nu tänker jag på Annica och Jenny.  Annica. Av henne fick jag ju den här skylten som hon anser är JAG i ett nötskal
 
Tänker åxå på Jenny ....   som kontaktade mig angående dokumentären. Hon menade att jag, trots min uppväxt, är den lyckligaste människa hon vet.   Vet ni. Jag ÄR den lyckligaste människa JAG vet. Utan krusiduller och överdrivenhet -  så är det. Det är helt underbart, och jag bara njuter av varje dag.   Svackor - självklart. Människor som försöker sänka en och trycka ner - Javisst.  Men .... det hjälps inte. Jag är den Lyckligaste jag Vet. 
 
Jag vet att jag skrev, för flera år sedan, att jag lixom hittat meningen med livet. Det stämmer. Jag har hittat meningen med MITT liv. Vad meningen med DITT liv är, det vet jag inte, och jag kan inte hjälpa dig. Meningen med MITT liv, var att skapa det JAG som jag Är, och som jag vill fortsätta utveckla, så länge jag lever. Det har varit turbulent det senaste halvåret med både det ena och det andra. Meniére inte minst. Nu känns det som att allt är lugnt .... jag andas in ..... andas ut. Njuter av varje andetag. 
 
Fredag 27/12. Det är kväll. Jag har fyllt min dag med värda grejer. Jag ler när jag tänker tillbaka på den. Jag är NÖJD med min dag, och vad jag fyllt den med. Sneglar på hundarna och anar att de är nöjda de åxå.  Häller upp ett glas rött och sjunker ner i soffan. 
 
Gokväll

Lite långsamt

Klockan är 6.45 och jag står och sippar på tredje koppen. Jag ligger lite efter i mitt vanliga morgontidsschema, men har ingen lust att stressa, så jag fortsätter sippa i lugn och ro :)
 
Idag är det jobb igen, men sen är det åter helg. Jag planerar inte in ett endaste smack förutom promenader och träning med hundarna. Efter nyår blir det att träna tillsammans  med andra hundar på ridhuset, jo jag vet att jag sagt det förut, men jag säger det igen :)   Jag ser fram emot det. 
 
Hoppas de hunnit sanda gångstråket vid vattnet, annars måste jag gå någon annan stans. Det var det jäkligaste så halkigt det har varit de senaste dagarna. Nu får det banne mig komma snö som stannar kvar, det här liknar ju ingenting. 
 
Nu ska jag dra i mig sista klunken, hänga upp morgonrocken, klä mig, ta på reflexvästen och gå ut med hundarna. Ha en Bra Fredag, och tänk på hur ni agerar idag :)
 
Gomorron

Ytterligare en VÄRD dag :)

Klockan är snart 18, och jag har fyllt dagen med så mycket värt, att nu måste jag slappa i soffan med hundarna medans jag kokar ägg :)
 
Efter morgonrundan med hundarna, där vi alla kunde ha halkat benen av oss, packade jag in hela flocken i bilen och åkte till Robertsfors. Jag och lillebror har jobbat med att städa ur hans gamla lägenhet, vi hann inte helt klart dock, han får åka tillbaka i morgon och göra helt klart i köket. Gud va drygt det är att städa ur en lägenhet! Skulle jag NÅGONSIN få för mig att prata om att flytta, så hoppas jag att alla påminner mig om det, så att jag slår de tankarna ur hågen :)
 
Efter städningen begav vi oss, jag och hundarna, till Burträsk till bästa kompisen Annica och hennes familj. Mannen i familjen drog iväg på hockey, så det blev jag, Annica, Stina (duktig frisör på Hufvudsaken) samt Jenny ( min mediamama)  som åt smörgåstårtan jag hade med mig som julklapp till familjen :)  Japp, den Italienska smörgåstårtan från Wallins Kafferepet blev det :) Hon fick även en snubbe att hänga i grenen :) Hon blev glad över den ... fniss
 
Av henne fick jag en jättefin tavla, och ett par sminkglasögon. TACK !!!!!! Det är JÄTTESVÅRT att få mascaran rätt när man bara kör på Känn!
 
Hon tyckte att tavlan är Jag i ett nötskal .... och det kändes helt rätt när jag läste texten. Tack Annica! Det ÄR jag :)
 
På hemvägen fick jag sällskap av Stina, som ville åka med till stan. Lämnade Milo hos Hannah och Robban, samt spanade in deras nya supersnygga byrå. Sen hem. Hundarna fick rejsa här ute på gården en bra stund, eftersom de legat nästan hela dagen. å GUD  va de sprang :)   De fick hålla sig på gräsmattan däremot, och inte ute på parkeringen där det var isigt. 
 
Nu har hundarna ätit, och själv kokar jag ägg. Vet inte riktigt vad jag ska äta ..... vet inte ens om kokta ägg blir en del av menyn .... men det spelar ju mindre roll. Kokta ägg är bra att ha :)
 
Den här anonym som skrattade och undrade  i vilket sammanhang JAG är hjälte, svalde nog ihjäl sig, för tyst blev det .... fniss . 
 
Nu ska jag rädda äggen, samt fundera på kvällens meny. Ha en bra kväll hörrni! Hoppas ni fyllt dagen med nåt värt!
 
Goafton

Den som söker han finner??

Klockan är INTE läggdags än ... fniss ... men jag fick så mycket skriv i fingrarna, så jag kunde inte låta bli :)  Dessutom är det helt värdelöst på tv, och hundarna sover efter att ha tränats var för sig. 
 
Ibland tänker jag mer än vanligt ... fniss   Såg ett program på tv för en stund sedan, där den här vanliga frasen kom upp: Att hitta sig själv. Som jag sagt tidigare, så köper jag inte det resonemanget. Tror man på det, så kan man ju leta hela livet, utan att komma fram till sig själv överhuvudtaget. Tänk er förljande: En människa letar, hittar en tragisk person som beter sig illa mot människor, en bitter stackare med negativ livssyn. Nej, det kan inte vara jag, tänker människan, och letar vidare, för att hitta den person hon VILL vara. OM det är så att hon ÄR de facto en bitter, negativ människa .... så kommer hon ALDRIG att hitta en positiv, generös människa, som hon innerst inne VILL vara. 
 
Jag tror inte ett dugg på att JAG finns därute, färdig att "Hitta" JAG tror att JAG måste skapa mitt JAG. Genom mina gärningar och tankar, genom MITT sätt att vara. Jag skulle hellre vilja se fraser som: Skapa ditt Jag. Det är DU som skapar den Du VILL vara. 
 
Jo, jag har även vägt in saker som händer, tex i barndomen, som man absolut inte kan rå över, och som tar mycket plats och mycket identitet i anspråk. När man är BARN  kan man inte göra så  mycket åt sin situation. Men .... när man blivit vuxen, så har man all makt i världen. Då kan man nämligen Förstå att det där med att HITTA sin identitet, HITTA sig själv .... det är bara skitsnack. Det är lika bullshit som att förlita sig på TUREN. Ska man sitta och vänta på TUREN, så kan man bli sittande på arslet hela livet. Att skylla på ANDRA är nästan lika meningslöst. Det ANDRA gör, kan jag inte påverka i efterhand. JAg väljer därför att  låta andra skapa Sitt. Jag skapar Mitt. Jag skapar MITT genom MINA val, MINA gärningar, MINA tankar. 
 
Rykten sprids snabbt. Ryktet har nått paradiset. : 
 
Igår när jag kom hem från mitt sista tomteuppdrag, passerade jag ju söte farbrorn, och hans frus lägenhet. Jag kunde inte undgå att se att frun viftade med båda armarna åt mig, tomten :)   Jag kunde inte låta bli, jag vände på klacken, gick in i deras port och knackade på deras dörr. När jag steg in där  med ett : GOD JUL i stugan, möttes jag av söte farbrorn i rullstol, han fick ju en stroke för ett tag sedan ..... GOD JUL tomten sa han högt, och skrattade. Jag fick tårar i ögonen av glädje, att han faktiskt pratade, och pratade rent. Deras hund kom fram och nosade, utan att skälla. - Skäller du inte på tomten, va bra, sa frun.  - Nä sa jag, han känner igen mig, trots att jag inte har alla hundarna med mig.  - Hahaha, är det DU sa söte farbrorn och frun :)  
 
Jag förklarade för dem varför jag sprang runt i tomtedräkt överhuvudtaget :)
 
Idag när jag var ute med hundarna, mötte jag en annan granne. Han sa något som gjorde mig väldigt väldigt Glad. Han sa:
Jag hörde att du åkte runt och var tomte igår hos helt främmande människor. Det var oerhört fint av dig. Jag har hört att du är en sådan person som gör saker för andra. Hör det ryktas att du bott i Bygdsiljum, och även där spridit stor glädje. Har du hundkurser och danser nu också?
 
VEM visste detta, här i mitt nya paradis? Vi pratade en stund om saker jag gjort i Bygdsiljum och Burträsk, och hur liten världen är, då han hade en syster, vars barn talat om detta, och då han språkat med söte farbrorn med fru i morse, hade detta kommit på tal. 
 
Slutsats: Jag har inte LETAT den person jag är idag. Jag har SKAPAT. Många års skapande har det tagit, men jag känner mig nöjd med resultatet. Nu är det inte så att jag lutar mig tillbaka och slutar skapa, utan jag fortsätter förbättra, förnya, utveckla. DET är min tanke. Fasen .... att vara en Bra människa är som att driva ett företag -
En helvetes massa jobb ..... inte nå pengar som lön, utan lönen kommer av annat. 
 

Som sagt ... hade en del skriv i fingrarna att bli av med ..... :)
 
Goafton

Juldagen 2013

Det var det värsta så halkigt det är! All snö som kom igår afton/kväll, har regnat bort. Det blåser som skrutt, ,och isen är helt obarmhärtig. Det var inte många som var ute och promenerade när jag var ute på morgonrundan med hundarna. I vanliga fall möter jag hyfsat många, men idag bara två människor. 
 
Idag blir en sån där dag då vi myser i soffan tror jag. Det har blivit rätt många sådana dagar i slutet :)  
 
Klockan är mitt på dagen .... börjar vara dags för frunch. Ska se vad jag kan skrapa ihop :)  Igår åt jag middag på mitt nya fina porslin :)  Det blev lövbiff, stuvad zucchini och ångkokad broccoli :) 
 
 
Ha en God Fortsättning på Julhelgen!
 
Tjing ! :)

Fylla dagen med nåt Värt!

Låt oss börja med gårdagen, min födelsedag.   Efter jobbet, åkte jag hem och vilade. Jag var trött och kände att jag behövde få sova en stund innan kvällens begivenheter :)  När jag piggnat till, blev det en dusch, och sen iväg in till stan. Middag och bingolotto, samt övernattning, skulle ske hos Hannah och Robert. Pernilla och Mattias var åxå med givetvis. Middagen var fantastisk! Till förrätt blev det räktoast. Supergott!
Hannah hade dukat så himla fint! 
 
Till varmrätt var det älgentrecote med potatisgratäng och grönpepparsås. GISSA om det var GOTT! Bra jobbat med köttet Robert, och fantastisk gratäng och sås Hannah!
 
Till efterrätt blev det en jättegod glasstårta som Hannah gjort. Jag blev visst så ivrig på att äta den, så jag hann inte fota .... fniss. 
 
Efter (även under) maten, spelade vi Bingolotto, och Nej, jag är inte störtik (på pengar) nu heller :)
 
Myskväll med vin, ostkrokar och chips följde. Samt SKRATT . Å herregud vad vi skrattade. Musiktävlingar blev det åxå. Mattias och Pernilla fixade var sin musiktävling, och dra på trissor, i år kom jag INTE sist :) :) :) 
 
Klockan var väl kring halv 2 när Pernilla och Mattias knallade hem till sig, och jag, Hannah och Robban städade bort, diskade och fixade efter festen. Det är ju skönt att kliva upp på julaftonsmorgon utan att det ser ut som ett bombnedslag i lägenheten :)
 
Jag fick så himla fina presenter! Lillebror körde in till stan för att lämna den present han köpt till mig. Han glömde ju den häromdagen när han var här. Jag började gråta faktiskt. 
Det var en vit skylt med texten: 
Det finns ingen
Vän som en 
Syster
och ingen bättre
Syster
än Du. 
 
Av tjejerna med respektiven fick jag så himla fint porslin, som Hannah snappade upp att jag ville ha, när vi var och kikade runt på stan en dag för ett tag sedan. Jag fick även en kokbok: "Singelmat" samt ett urgulligt set med pannor för singelhushållet :) PLUS en mascara, som var det enda jag önskat :)
 
 
 
 
 
Kl 9 skulle vi äta julaftonsfrukost hos Pernilla och Matte. Jag vaknade kring 7, och det kändes som om jag nyss somnat. Jisses så trött! Det var samma sak för alla andra, men kring 10 åt vi julaftonsfrukost med gröt som Hannah kokade, julskinka som Pernilla Briljerade (fniss) prinskorv, gravad lax, jättegod Julvört från Wallins Kafferepet ;)  samt äppelmos och andra viktiga tillbehör
 
 
Efter denna frukost, åkte jag hem, gick ut med hundarna, som givetvis hängt med och sovit över i stan :)  Vi fick även med lille Milo hit idag, han blir kvar tills i morgon.   Två timmars sömn på det, sedan var jag redo att axla det arbete jag tagit på mig för idag - att vara tomte för några familjer som ville, och behövde ha en  :)
 
Jag skrev ju på facebook häromdagen,  i en grupp, att jag gärna ställde upp som tomte för de som ville och behövde. Jag anade att responsen skulle bli stor, men kunde aldrig ana att den skulle bli SÅ stor. Jisses va folk som hört av sig och önskat tomte! Jag hade ju inte skuggan av en chans att hinna med alla, men tog mig med glädje an de jag tagit på mig. Med lånade tomtekläder och kudde på magen
 
, bar det iväg mot uppdrag: Tomte :)
 
 
 
De familjer jag träffat idag. De små barn jag mött, delat ut julklappar till, och kramat, vinkat till och språkat med, De tindrande ögon och nyfikna blickar jag fått möta .... Å gud. Snacka om att fylla dagarna med nåt Värt. Hela dagen igår, hela dagen idag. Varenda steg jag tagit, vartenda ord jag sagt, vartenda ord jag hört .... har fyllt mig med nåt som knappt går att beskriva. VÄRT .... känns lite futtigt just nu. Lille Hugo, klädd i finkläder och väst ... kring 4 år gammal. Han var rätt så spak i början, men vågade mer och mer, och jag fick en hård kram innan jag gick. Lille Malve, som först inte vågade prata .... han vågade åxå kramas till slut. Hugo och Alice - de visade ingen rädsla alls. Lille Hugo , hahahahaha ... å herregud ....
 
Jag fick ett meddelande av en överlycklig och tacksam mormor. Hon var så tacksam över att jag gjort ett så bra jobb som tomte. Jag har kopierat från facebook:  "Du var helt suverän Gjorde ett fantastiskt jobb Se mitt barnbarns tindrande ögon kunde inte hålla tårarna tillbaka Tack snälla "
 
De här två dagarna, har fyllt mig med sådan glädje och energi, så det kan ni aldrig ana. Jag känner mig som en hjälte. Jag är stolt över mina barn. Jag är stolt över Mig själv. Jag är jättestolt och glad över att jag gjorde den här tomtegrejen idag. Nästa år ska jag ju starta en tomtepool, så att alla som vill ha en främmande tomte, Får en. 
 
Avslutar med den vackraste jul-dikt jag vet
 

Midvinternattens köld är hård, 
stjärnorna gnistra och glimma. 
Alla sova i enslig gård 
djupt under midnattstimma. 
Månen vandrar sin tysta ban, 
snön lyser vit på fur och gran, 
snön lyser vit på taken. 
Endast tomten är vaken.

Står där så grå vid ladgårdsdörr, 
grå mot den vita driva, 
tittar, som många vintrar förr, 
upp emot månens skiva, 
tittar mot skogen, där gran och fur 
drar kring gården sin dunkla mur, 
grubblar, fast ej det lär båta, 
över en underlig gåta.

För sin hand genom skägg och hår, 
skakar huvud och hätta --- 
»nej, den gåtan är alltför svår, 
nej, jag gissar ej detta» --- 
slår, som han plägar, inom kort 
slika spörjande tankar bort, 
går att ordna och pyssla, 
går att sköta sin syssla.

Går till visthus och redskapshus, 
känner på alla låsen --- 
korna drömma vid månens ljus 
sommardrömmar i båsen; 
glömsk av sele och pisk och töm 
Pålle i stallet har ock en dröm: 
krubban han lutar över 
fylls av doftande klöver; ---

Går till stängslet för lamm och får, 
ser, hur de sova där inne; 
går till hönsen, där tuppen står 
stolt på sin högsta pinne; 
Karo i hundbots halm mår gott, 
vaknar och viftar svansen smått, 
Karo sin tomte känner, 
de äro gode vänner.

Tomten smyger sig sist att se 
husbondfolket det kära, 
länge och väl han märkt, att de 
hålla hans flit i ära; 
barnens kammar han sen på tå 
nalkas att se de söta små, 
ingen må det förtycka: 
det är hans största lycka.

Så har han sett dem, far och son, 
ren genom många leder 
slumra som barn; men varifrån 
kommo de väl hit neder? 
Släkte följde på släkte snart, 
blomstrade, åldrades, gick --- men vart? 
Gåtan, som icke låter 
gissa sig, kom så åter!

Tomten vandrar till ladans loft: 
där har han bo och fäste 
högt på skullen i höets doft, 
nära vid svalans näste; 
nu är väl svalans boning tom, 
men till våren med blad och blom 
kommer hon nog tillbaka, 
följd av sin näpna maka.

Då har hon alltid att kvittra om 
månget ett färdeminne, 
intet likväl om gåtan, som 
rör sig i tomtens sinne. 
Genom en springa i ladans vägg 
lyser månen på gubbens skägg, 
strimman på skägget blänker, 
tomten grubblar och tänker.

Tyst är skogen och nejden all, 
livet där ute är fruset, 
blott från fjärran av forsens fall 
höres helt sakta bruset. 
Tomten lyssnar och, halvt i dröm, 
tycker sig höra tidens ström, 
undrar, varthän den skall fara, 
undrar, var källan må vara.

Midvinternattens köld är hård, 
stjärnorna gnistra och glimma. 
Alla sova i enslig gård 
gott intill morgontimma. 
Månen sänker sin tysta ban, 
snön lyser vit på fur och gran, 
snön lyser vit på taken. 
Endast tomten är vaken. 

 
Gokväll

Svårsovit

Å gud så svårt det var att somna igårkväll. Jag vred och jag vände på mig tills klockan var kring 2. Sen vaknade jag kl 3, bara för att kolla vad klockan var, men det tog en god stund att somna om. 5.30 vaknade jag igen, och eftersom jag ställt väckaren på kl 6, så hann jag inte somna om. 
 
Står och dricker kaffe och börjar känna att jag nog borde raska på lite. Sneglar på hundarna och ser att de inte alls är inne på samma linje :)
 
Det har snöat nån centimeter inatt. Hoppas det får ligga kvar nu, så att vi får lite vitt över jul. 
 
Nä, nu måste jag skynda mig i alla fall. Hoppas att jag lyckades ställa in timern till  motorvärmaren rätt åxå,  men det lär ju visa sig .... fniss
 
Nä hörrni, ha en bra dag, såhär dan före dopparedan. Själv tänker jag njuta av dagen, min födelsedag :)
 
Gomorron
 

Kvällning

Kom precis in efter en promenad med hundarna. Det småregnar lite ....  
 
Idag har jag varit och hämtat tomtekläderna jag fått låna, för att kunna åka runt och vara tomte på Julafton :) Det ska bli riktigt kul, och jag har fått så mycket posivit feedback på att jag gör detta för en del helt okända. Två av familjerna känner jag till, men de andra är för mig fullkomliga främlingar. Kanhända blir jag hjälte både för barnen, och deras föräldrar :)
 
Nu ska det bli skönt att krypa isäng. Jag är trött. I morgon blir en fullspäckad dag, så det känns som att jag bör, och vill, vara helt utvilad. 
 
Ta inte ihjäl er i stressen inför Julafton!
 
Gokväll

Grupper av olika slag :)

Ni vet ju att jag är För att starta grupper :)    träningsgrupp, spring tillsammans-grupp, hundträningsgrupp. Nästa år ska jag starta en Tomte-pool. Jag har ju upptäckt att väldigt många vill ha en tomte som kommer hem till dem, så de slipper vara tomtar själva. Det finns säkert fler än jag, som gärna ställer upp. Jag ska starta en grupp på Facebook nästa år, där tomtar kan anmäla sig, sen tar man in beställningar och delar ut bland tomtarna. 
 
Idag ska jag åka iväg och hämta upp tomtekläder som jag får låna av Brittis.   :)
 
I övrigt idag, ska jag ta det lite piano. Träna lite trick med hundarna här inne bara. Ja, förutom de sedvanliga promenaderna förstås. Jag började igår med att få hundarna att ha en korvbit på nosen och inte ta den förrän de får ett Varsågod. DET är en stor utmaning för ett gäng fd gatuhundar, kan jag säga. :)
 
Nä, nu ska jag ta och gunga igång den här dagen. Dan före dan före dopparedan. Ha en Härlig dag! 
 
Gomorron

Finns det några snälla barn?

Oj så trött jag är :)  Trött men glad :)
 
Jag har haft en superhärlig dag och nu är det dags att knyta ihop den och gå isäng. Jag fick en idé om att jag skulle leasa ut mig som tomte på julafton, till de som vill och behöver. Så .... nu har jag hela julaftons kväll uppbokad hos främmande människor, för att göra deras barn glada :) Det känns jätteroligt :) :) 
 
Så ... Jo, jag känner mig som en hjälte även idag :)
 
Nu ska jag ta ut hundarna, sen krypa isäng. Ska bli otroligt skönt :)
 
Gokväll

Sista Lördagen före julafton

För tre år sedan, befann jag mig på Gran Canaria vid den här tiden. 18 000   trappsteg ni minns ... fniss. Firade ju min födelsedag där, tillsammans med Pernilla och Hannah. Champagnefrukost med mera :)
 
Vi har pratat om att åka utomlands om två år åxå, då fyller jag ju 50. Fast ... som jag sa till Pernilla häromdagen, hur blir Det på jobbet, om både jag, hon och Mattias tar semester en vecka samtidigt :)  
 
Idag kommer lillebror med familj hit en sväng. Jag pratade med honom i morse, och de ska visst ge sig i kast med att åka ner på stan en sväng åxå. Rena självmordsförsöket känns det som, för idag lär det vara ordentligt mycket folk ute för att handla de sista julklapparna. Själv har jag inte ens börjat än. Tänkte ta en runda på måndag efter jobbet :)
 
Nu ska jag krypa ur morgonrocken och krypa i kläderna, väcka hundarna och gå ut. Den här dagen kommer att bli en underbar dag, det känner jag på mig. Hur jag kan känna det? 
 
Jag har tänkt göra den underbar helt enkelt :)   Jag är ju faktiskt huvudpersonen, hjälten, i mitt eget liv. Jag väljer, Jag beslutar, Jag agerar.   
 
Jag väljer Glädje. 
 
Gomorron
 

Insikt

Insikt kan vara svår, obarmhärtig ... tung .. befriande.   
 
MEN, nu tar vi det här från början :)
 
Eftersom bilen inte behagade starta i morse, så tog jag bussen till jobbet. Gud va lyxigt att ha, inte bara gångavstånd till bussen, men även att ha 20 minuters mellanrum mellan bussarna :)  Jag VET - jag bor i stan :)
 
Efter jobbet, då min Pernilla skjutsade hem mig :) :) :)  Tog jag ut hundarna på en runda ... sedan hem för att ta itu med fredagsmiddagen. Jag orkade inte dra ihop nåt .... och i det läget befann jag mig när min Hannah tittade förbi :)   Kontentan blev: En helt underbar dag, där jag själv valt min attityd. Känner det framförallt vid div. kommentarer jag fått, både här på bloggen, men även på facebook, av S S Nej, jag vägrar hamna i en negativ spiral igen. Jag vägrar lämna min positiva syn. . Punkt. Jag VET att många ser mig som en hjälte, och du anonym, som jag ändå vet vem det är, som ifrågasätter det  ..... det är inget som stör mig. DU får tycka och tro vad DU vill. Är DU en hjälte eller inte? Det lägger jag ingen kraft eller energi vid att ta reda på. JAG vet vad människor tycker om MIG .... DET betyder något för MIG. 
 
Nu ska jag ta ut mina hundar på en kvällsrunda, sen är det natt. Jo, det är SENT .. men jag vill sova LÄNGE i morgon. Om jag kan. Därav att jag väntar i det längsta ikväll. 
 
Gokväll mina vänner, och för all del, ni andra åxå. Jag VET ju att Ni åxå läser min blogg. Det gör inget. Ni är välkomna ni åxå, att dela mina tankar och funderingar. 
 
Hoppas ni haft en bra dag, och att ni gjort bra val :)
 
Gokväll

Vi är alla hjältar, om vi Vill

Jag har nyss bevittnat Svenska Hjältar-galan på tv4  Jo, jag har gråtit många tårar.  
 
Visst är det nästan HEMSKT att det ska behövas speciella galor, för människor som ställer upp för andra?  Jag vill absolut inte ta bort äran från våra hjältar - tvärtom - jag vill att FLER ska få titeln - HJÄLTE. Men ... visst är det så att vi har MASSOR med hjältar omkring oss, som aldrig ens får ett TACK?!
 
JAG tycker att de som gjort störst positivt avtryck ikväll, är klassen som ställt upp för sin klasskamrat. Jag VET ...att det INTE är självklart, att en hel skolklass, ställer upp för sin klasskamrat, snarare tvärtom. All cred till den klassen!!
 
Alla kan vi vara hjältar. Alla kan vi ställa upp för andra. JAG känner att JAG ställer upp för andra, utan att vara omnämd i TV, och det är inte heller det jag eftersträvar. Jag ställer upp för de jag har omkring mig, som betyder nåt för mig ... som jag VILL ge av mig själv. 
 
Att vara hjälte ..... Vad ÄR det egentligen?
 
Ja ... vad ÄR det?
 
Jo, jag känner mig som en hjälte i en del sammanhang :)
 
Gokväll

Övertid - Sovmorgon

Igår stannade jag kvar på jobbet och hjälpte till. Detta medförde att jag var rejält slut igårkväll, och Pernilla och Mattias gav mig sovmorgon idag :)  Jag vet att det är fullt upp på kontoret nu på morgonen, men jag fick sovmorgon ändå :) I vanliga fall är det ju min kontorskollega Carina som har fredagskontoret, men hon är fortfarande brakförkyld, så jag ska ha kontoret idag. Jag ringde nyss dit, och Pernilla paddlar med båda armarna för att hålla styr både på kontoret och ute på golvet. 
 
Nä, känner väl inte att jag har tid att stå här och dröna hur länge som helst. Ska hänga av mig morgonrocken och skrida till verket - Väcka hundarna och ta en promenad. 
 
Ha en Bra Fredag hörrni! Och kom ihåg att man själv väljer attityd till allt som händer under dagen. Man kan själv välja hur man ska bemöta allting  :)  Härligt va? :)
Gomorron

Inte utan min Dotter!

En del människor har varit uppe och igång flera timmar vid det här laget, själv hade jag väckaren på kl 8, men jag kan inte påstå att jag Kastade mig ur sängen precis :)  Står nu och dricker kaffe medans hundarna, i vanlig ordning, sover en stund till. 
 
Morgonträningen ligger i dvala för tillfället, då ju Hannah fick körtelfeber, och inte får träna på en månad, ,och Pernilla hör till dem som arbetar för fullt den tiden på dygnet. Jag åker inte heller och tränar själv. Det är - Inte utan min Dotter, på den fronten :)  Jag passar på att ta sovmorgnar istället.
 
Strax ska jag ut på promenad med hundarna. Igår på morgonrundan, gick vi ner till vattnet så att smårumporna fick springa allt vad småbenen höll. Paddy fick helt enkelt nöja sig med att småspringa lite, eftersom jag inte släpper honom där nuförtiden. Blev ju varse att det är en bunt med rådjur där, och de ska få strosa runt i lugn och ro utan att få en jaktidiot som Paddy efter sig :)
 
Nä, nu är det nog dags att hänga upp morgonrocken på kroken och ta itu med dagen :)   Igår var en toppendag, idag ska åxå bli en toppendag - det ska jag se till :)
 
Gomorron
 

wihooooo, Yesss, JAAAA :) :) :) HEPP !!!

Jag har haft en kanonbra dag, PLUS att jag fått ytterligare arbetsuppgifter, som jag ÄLSKAR :)  GUD vilket HÄRLIGT JOBB jag har !!!!!!! NI ANAR inte hur jävulskt Glad jag är!!! :) :) :) Detta passar PERFEKT !!!!
 
Jag är så glad så jag klarar inte av att stå här och skriva .... jag måste ta med hundarna ut en sväng :) :) :) 
 
GOKVÄLL :) :) :) :) :)

Jo nog är man lite rädd alltid

Vaknade före 5 i morse, och hade väldigt svårt att somna om. Låg och fipplade med nya telefonen lite, ville ju ha de appar jag hade på min gamla. Lösenord till Apple? Provade, provade och provade. Återställde, började om från början, provade osv. Nu har jag åtminstone lyckats lösa DEN biten :)
 
Men gud, den nya fina telefonen är ju så himla tunn och halkig. Var verkligen rädd att tappa ner den i golvet. Jag måste iväg och köpa ett skal till den. Tappar jag sönder den så bryter jag ihop.  
 
Igår fick jag en räkning på 568 kr från Riksbyggen. Så mycket kostar det alltså att ta hit en Riksbyggare som går in i lägenheten, tittar på blandaren i köket och meddelar att han inte kan laga den, eftersom det är en IKEA-blandare. 10 minuters jobb om man räknar att han gick från bilen i normalt tempo. Sur räkning!
 
Nä, nu ska jag väcka hundarna och ta en promenad. Jobbar ju eftermiddag även idag. Ha en bra dag därute :)
 
Gomorron

Nytt och obekant

Hämtade ut min nya telefon före jobbet idag. När jag skulle åka hem, kollade jag, min vana trogen, om jag fått nåt meddelande eller mail. Då  blev jag varse att det inte fanns nåt liv i telefonen. Ok. Trodde att det var tillfälligt, så jag åkte hem och gick ut med hundarna, vilket kändes som prio 1. Fortfarande inget liv i telefonen när jag kom hem. Men va fan .... 
 
Nu har jag lärt mig, efter korrespondans med Halebop, att direkt jag kvitterade ut min nya telefon, så inaktiverades min gamla. Om jag vetat det, hade jag ju på något sätt sparat kontakter osv. Nu hann jag inte reagera, så var allt borta. Alla meddelanden, kontakter, foton, mm. Glad över att jag spelat in det hotfulla röstmeddelandet, annars hade det åxå varit borta. 
 
Tråkigt när allt lixom bara försvinner. Ni som är mina vänner, snälla, skicka namn och nummer så att jag får lägga in er på nytt, i min nya fina telefon :)
 
Nu är det kväll här. Jag har fyllt dagen så till den milda grad att jag inte orkar berätta det just nu :)
 
Nu tar jag hundarna och kryper isäng. Sov gott mina vänner :)
 
 

Ny dag :)

Hur grådassig den här dagen ser ut just Nu, så är den ny :)  Önskar att det ville snöa och bli lite kallt, men det torde komma efter jul. 
 
Igår fick jag ett sms om att min nya telefon har kommit. Hann dock inte hämta den, då den ska hämtas ut i Skelleftehamn, men jag tänkte hinna dit och hämta den idag :) Spännande. Jag torde ligga på golvet och fippla med den, så att jag inte tappar den i golvet frn sitt-höjd ... fniss. 
 
Idag kommer hundfoder åxå, så jag ska möta upp frysbilen precis innan jobbet. Hur jag ska rymma allt i frysen blir ju en spännande utmaning, då jag inte lyckats tömma den riktigt den här gången, men på nåt vänsters vis ska det väl gå :)
 
Nä, nu ska jag väcka hundarna och ta en promenad. Ha en bra dag, börja fylla den redan nu vettja :)
 
Gomorron
 

Å Vips så var det kväll :)

Måndagen är slut. Det blev en bra dag :)  Före jobbet skjutsade jag hem lille Milo för den här gången, sen var jag förbi optikern och betalade glasögonen. Efter det bar det iväg på jobbet. Efter jobbet slirade jag hem för att gå ut med hundarna. Alltså, det var så sjukt halkigt på parkeringen så jag kunde nästan inte hålla mig för skratt. Det kunde säkert inte grannarna som såg mig gå heller :)
 
Efter en trivsam aftonpromenad med hundarna blev det en enkel middag, och sen har vi inte gjort så mycket. Nu ska vi ta kvällsrundan och sen är det gonatt. Det blir så att jag jobbar eftermiddag även i morgon förresten, för kollegan Carina är sjuk, så Pernilla fixar förmiddagskontoret, och jag tar eftermiddagen. 
 
Hörrni, det här med att fylla dagen med nåt värt. Jag har haft upp det förut, men jag tror att vi tar det en sväng till :) Det finns massor med tillfällen under dagen, där man kan välja att göra nåt bra, som man kan lägga i ryggsäckens fack: Värda grejer. Det kan vara allt ifrån att faktiskt bjussat på ett skämt till en kund i telefonen, att gjort något extra för någon fastän man inte behövt, att sjunga för arbetskompisen som fyller år (jo, jag tror att han blev glad)  Att ställa upp för någon som behöver det, att erbjuda grannen att bära kassen med varor från parkeringen till entrédörren, när man ser att hon knappt orkar, att säga Tack lite oftare, att ringa vännen, eller skicka ett sms med några positiva ord,   Att vara positiv. DEt är att fylla dagen med nåt värt . Att vara positiv. Att försöka se något positivt i varje dag, trots att det vid första anblicken såg jävulskt mörkt och trist ut. 
 
Så tänker Jag i alla fall. 
 
Nu tänker jag att jag ska ta ut hundarna på kvällsrundan så att vi får komma isäng här. Det är dags att knyta ihop den här dagen. Jag är nöjd med den. Det känns bra att knyta ihop den, lägga sig och ladda för nästa dag att fylla :)
 
Gokväll

Ny vecka igen

Det är måndag morgon. Jag står och dricker mitt morgonkaffe. Sneglar mot sängen - ingen aktivitet. 
 
Jag hade förträngt att jag ska jobba eftermiddag idag. Pernilla ringde mig igårkväll och sa: Visst vet du att du jobbar eftermiddag i morgon? - Nä, det hade jag gjömt :) Så, det blev lite sovmorgon fram till 7.30  Hade ställt väckaren på 8, men Hannah ringde och frågade om jag skulle komma med Milo före jobbet, eller om hon skulle möta upp vid jobbet. Nu hinner jag i lugn och ro ta en längre promenad med dem, innan det är dags att åka iväg :)
 
Igår var en härlig dag. Efter  morgonrundan tog jag ut Kelly på gården och tränade en stund. Ska bli kul att börja träna inne på ridhuset tillsammans med andra. Jag ser fram emot det :)   Efter att ha varit ute med Kelly, gick jag och kollade om tvättstugan var ledig, och det var den, så jag passade på att tvätta. När tvättandet var klart, tog jag hundarna på promenad, och sedan hängde vi i soffan resterande tid av dagen :)
 
Förstycket på en av kökslådorna lossnade på ena sidan igår. Det visade sig vara mer komplicerat än  man kunde tro, att få tillbaka den. Efter många om och men, insåg jag att jag helt enkelt inte får loss det jag måste få loss, för att komma åt att skruva in skruvarna som håller förstycket på plats. Fick helt enkelt laga med silvertejp. Funkade ju det med :) :)   Belysningen inne på toa har lagt av helt nu, och mitt fipplande gav inget resultat, så nu har jag ställt in en lampa och dragit en skarvsladd från hallen. Efter jul blir det lämpligt att ta hit en elektriker för att fixa det där. Han kan ju vara skicklig på IKEA kökslådor åxå, vad vet man :)  Bilen måste jag nog lämna till någon för någon form av åtgärd innan besiktningen åxå. Jag Vet ju att den går igenom även om det inte finns något handtag på förarsidan, men om den går igenom ifall man måste hålla fast dörren genom att hålla fast där högtalaren ska sitta, är mer tveksamt. 
 
Nu har jag druckit upp mitt kaffe. Nu ska jag väcka hundarna och tala om för dem att det är en ny dag :)  Ha en bra måndag, och tänk på att göra bra val :)
 
Gomorron

Söndagsbestyr

Idag är det söndag mitt i December. Dagens bestyr ska bestå av att styra fötterna över golvet :)  Nä, ska väl ta några promenader med hundarna åxå. I övrigt ska jag bara ta det väldigt lugnt. Precis som jag gjorde igår. Det var oerhört skönt! 
 
Min nya telefon kanske dyker upp i morgon :) Nyare telefon och mindre kostnad per månad, det känns som en bra deal. Blir härligt att få ordentligt ljud i telefonen, och förhoppningsvis så bryts inte samtalen, som de gör nu. De bryts inte alltid, men ibland är det stört omöjligt att få genomföra ett samtal. 
 
Klockan är 10.25  Jag har druckit mitt kaffe och promenerat med hundarna. Bara nån minusgrad idag, hoppas att det blir lite kallare, så att det inte blir regn och ishalka igen. 
 
Jag ska ta ut Kelly på gården för ett träningspass, sedan får vi se vad som hittas på :)
 
Ha en skön Söndag och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 

Men HUR SVÅRT KAN DET VARA???????

Ibland blir jag förbanne mig frustrerad. Hur satans svårt kan det vara att fatta? SLUTA KASTA MAT KRING ERIKSLID för att Sigge ska få nåt att äta!!!!!!!!! Så länge han hittar mat lätt-tillgängligt, så kommer han ju ALRDIG att gå in i en fälla riggad med mat! GHAAAAA!!!!!!!

Så Mycket BÄTTRE!

Den här omgången av "Så mycket bättre" var lite .... ska vi säga .... spretigare än någonsin?  Har hängt med lite halvhjärtat den här gången, och var inte sådär jätteimponerad ikväll heller. 
 
Jag har haft en superbra dag! Efter morgonpromenaden som varade i 45 minuter, så drog jag igång Fredagsstädningen :)  Efter städning, tog jag Paddy på en timmes solo-promenad i flexit. Han var superlycklig över att, om inte få springa som en idiot, så åtminstone få småspringa. Alltså, tänk så jävulskt smarta och lättlärda hundar är egentligen! Vare sig det handlar om ett träd, en stolpe eller bara en enkel plogpinne, så springer hundarna alltid på rätt sida. Man tänker att - nu är de så långt bort att de inte ser pinnen, men lika förbannat så tar de en båge för att hamna på rätt sida. Jag blir faktiskt imponerad över deras uppfattningsförmåga. Likaså att Paddy PRECIS vet hur långt han kan tok-springa i flexit innan det är stopp. Han springer ALDRIG så att det rycker, utan han stannar precis när han vet att kopplet tar slut. ÅXÅ imponerande. 
 
Efter den timmen med Paddy, blev jag så frusen att jag var tvungen krypa in i morgonrocken och lägga mig i soffan under filten. Det funkade :) Efter nån timme kändes det bättre :)
 
Aftonrunda med hundarna, god mat, slötittat på tv .... så har min dag sett ut. Jag har älskat varje minut :)
 
Nu ska jag bädda rent i sängen, gå ut med hundarna, duscha och krypa isäng. Det ska bli skönt! 
 
Önskar jag kunde stoppa in silikonöronproppar ikväll, för att få sova helt ostört hela natten inatt ... MEN ... Molly åt upp dem i morse, så jag har inga. Jag får förlita mig på den vanliga sömnen inatt :)
 
Hoppas du fyllt dagen med nåt värt, så att du kan lägga dig och känna att dagen inte lixom bara runnit iväg. I morgon är en ny dag, då vi alla får möjlighet att fylla DEN dagen med nåt värt, så om du missade idag, eller gjorde det lite halvdant - Gör det Bättre i morgon :)
 
Gokväll 

Då var det Lördag igen

Sov till 8,30  Skulle nog ha sovit längre, om inte telefonen hade ringt :)  Det var lillebror som var på språkarhumör. Inatt har jag vaknat ett par gånger i vanlig ordning. En gång när lille Milo ville upp i sängen. På nätterna kan han ju inte hoppa upp, som han kan på dagarna. Nej, på nätterna måste han få lyfthjälp. Han börjar med att krafsa på sängen. Om man ignorerar honom då, börjar han gny, samtidigt som han krafsar som besatt. Det är bara att lyfta upp honom :)  Vaknade ytterligare en gång, då Kelly ville komma näramre. 
 
Jag berättade för lillebror att jag har balkongdörren öppen på nätterna. - Går det än, frågade han. Javisst, jag MÅSTE ha den öppen, annars blir det alldeles för varmt, med alla hundarna i sängen :)  Fast, jag har bråttom att få på tjocksockarna och morgonrocken innan jag sprintar iväg och stänger den. 
 
Idag, efter morgonkaffe och promenad, blir det städning. Fredagsstädningen blev ju framflyttad till idag. Mysigt :)
 
Hörrni, igår hade jag mer bekymmer med bildörren. Jag hade glömt starta kupévärmaren, hade bara i motorvärmaren på morgonen då jag skulle iväg. Hmm .... då gick det inte stänga förardörren. Tog precis fram det rosa kopplet jag hittade i bilen för ett tag sedan, för att binda fast dörren vid benet. Men va fasen .... det går ju inte binda fast förardörren .... finns ju inget att binda i. Så, jag fick sitta och hålla i dörren istället, i hålet där högtalaren ska sitta. Gick ju bra det åxå,  men det är ju inget man vill göra varje dag. När jag skulle hem var det som att det blev nåt tokigt när jag drog igen dörren, för den klickade aldrig fast. Fick alltså sitta och hålla i högtalarhålet på vägen hem åxå. Känns som att det snart är dags att göra något åt det. 
 
Kolla, här var han inte så gammal, lille Milo
Kul att bläddra runt i fotoarkivet här i bloggen. Hahahaha, måste återigen visa bilderna från förra årets födelsedagsmiddag. Ni som tycker att jag lagar vacker mat, och lägger upp det fint. Jag har lärt mig det mesta nu det senaste året, fniss. Vad sägs om välgräddad baguette och rödvinssås?
Den baguetten gick Sally runt och bar i munnen som en apportbock. Inte ens Hon ville äta den , hahahahahahahahahahahahaha. Ja herregud vilken gourmetmiddag :)   Ps. I år ska vi äta min födelsedagsmiddag hos Hannah och Robban. Robban ville stå för matlagningen..... märkligt  ... fniss
 
Nä, nu har jag druckit upp mitt kaffe. Ska ta en promenad med hundarna innan jag vevar igång dagen. Idag kan det hända att jag spelar musik till och med. Känns nästan så :)
 
Fyll dagen med värda grejer. 
 
Gomorron
 
 

Regn

Nej, det är visst inte regn. Det är Tårar!
 
Gråter hejdlöst ikväll. Nej, det är INTE för att jag pratat osanning, Nej det är INTE för att jag ångrar något jag sagt. NEJ, det är inte för att Jag egentligen tagit åt mig av alla idiotier här i slutet. 
 
Jag gråter för att det är förlösande. Det är faktiskt skönt att få gråta ibland.  Oj, så många saker som kan få mig att gråta. Det är allt ifrån BolliBompa, nyheterna, djurprogram, till animal rescue, dokumentärer, 112 på liv och död ....
 
Trött är jag åxå. Tror banne mig att jag ska ta mina ärligt gråtna ögon på tur med hundarna, sen gör jag kväll. 
Jag har fyllt min dag med värda grejer. Det gick bra på jobbet. Jag har träffat Pernilla och Hannah. Jag har klippt Robban. Jag har umgåtts med mina älskade hundar. Jag har pratat med bästa kompisen på telefon, inte bara EN gång, utan flera.  Jag har kommunicerat med  goda vänner på facebook. 
 
Jag har pratat med både lillebror och storebror på telefon, jag har pratat med grannen i lägenheten bredvid, vars man inte mår så bra. Jag har mailat en vän och gett tips på saker hon kan göra för att jobba med sin hund som hon har några problem med. Jag har luftat både det ena och det andra, jag har fått gehör för mina tankar och känslor, jag har presterat jobbmässigt så att jag är nöjd. 
 
Jag har umgåtts och promenerat med mina hundar, jag har fyllt dagen med värda grejer. Jag har både skrattat och gråtit. 
 
 
Jag är Nöjd med min dag. Nu är dagen slut. 
 
Gokväll

Fredag afton .... lugnet lägrar sig

Jag skjuter upp fredagsstädningen till i morgon istället. Jag är helt slut efter dagens, och gårdagens jobb. Hektiskt , och man var ju orolig över att det skulle blivit många fel igår, men det BLEV det inte :)  Gud så skönt!
 
Jag har hämtat upp lille Milo, som ska slagga här hos oss tills på söndag. Päronen ska på fest i morrn :)
 
Hörrni, mitt i alltihop måste jag bara få stanna av och skratta lite. Det här är INTE för att provocera, men .... så mycket som jag varit med om i fråga om bisarra upplevelser .....   ja, jag MÅSTE få skratta faktiskt. Det är helt sjukt! Som en film
 
Hunden Kia, den här nästan blinda cocerspanieln som försvann för några dagar sedan, har hittats. Död. Hon hade gått genom isen. Fy så hemskt!!!  Sigge, dvärgpudeln som försvann den 2:a Oktober, är dock fortfarande på rymmen. Känner en panikkänsla när jag tänker på det. Minns ju när Paddy försvann i skogen i Boliden .... han var ju bara borta några timmar ... men det var fruktansvärt. Paddy, glidaren, hoppade in i en taxi och åkte till OK i Boliden, där han blev omhändertagen och ompysslad tills jag hämtade honom. Känner SÅ med ägarna !
 
Nä, nu ska jag plocka ut nåt från frysen som jag ska laga ikväll .... få se vad det blir. Dags att tömma frysen helt nu, eftersom jag ska hämta hundfoder på tisdag. Det går i vågor det där ... när jag rymmer egen mat i frysen :)  När hundmaten kommer, rymmer jag lite knappt en låda till mig själv. 2.5 lådor går till hundmat. Men, dag för dag så rymmer jag mer eget, när de äter upp sin :)
 
Tjing så länge :)
 

Stilla Natt

Tidig morgon, väckaren på 4.30. Inatt har det snöat så det är vitt på backen igen !!! :) Känns bra, efter gårdagskvällens pinkrunda med paraply i spöregn. 
 
5.30  Kom precis in med hundarna efter morgonrundan. Det känns skönt att det frusit på igen. Ser ut att ska snöa framöver, vilket känns BRA :)
 
Pernilla ringde nyss från jobbet och sa att jag nog inte behöver börja kl 6. Tanken var att jag skulle hjälpa till att köra ut bröd fram till kl 8, men det verkar flyta på bra, och de har en extra chaufför som började kl 5, så de ror nog ihop det :)  Så, jag stressar inte, utan tar det lite piano, njuter av morgonkaffet lite extra, sen åker jag iväg
 
Jag har beställt en ny telefon, och den är på väg. Det är en iPhone 5c  Jag ska vara väldigt försiktig med den, och se till att inte spilla rödvinssås i hålet där man ska höra, det försämrar ljudkvaliteten oerhört mycket. 
 
Vissa saker är bara för typiska! Jag har ju haft symaskinen efter mamma, i x antal år nu. Har väl inte sytt sådär överdrivet mycket ....  lite gardiner, lagat några byxor ... det är väl allt jag sytt de senaste åren. Roland och Daww ville låna den, så när jag och Hannah var och hälsade på i huset, så tog jag med den. Vad händer då? - jo, jag hinner knappt mer än hem, så river jag sönder jackan, och behöver symaskinen! Man kan knappt göra annat än att fnissa .... 
 
Nä, nu ska jag ändå ta och sätta ner årorna i vattnet och börja ro. Hela dagen ligger framför mig, och jag har tänkt fylla den med värda grejer. När kvällen kommer, är det för sent att fylla den dag som gått, och det är ju onödigt att låta dagarna bara försvinna utan att ha försökt göra nåt vettigt av dem. 
 
Ha en Bra Fredag!
 
Gomorron
 
 
 

Tjolahoppsan

Ska ut med hundarna nu, sen kryper jag isäng. Dagen har varit lång, och i morgon börjar jag jobba kl 6. 
 
Det spöregnar, och det är ju inte precis vad man önskar såhär till Lucia. Hoppas att det vänder snart, blir kallt och börjar snöa igen. 
 
Nä gud ... nu måste jag ta paraplyet och gå ut så jag får krypa isäng nån gång, 
 
Jag hoppas att mina vänner får vara ifred från påhopp fortsättningsvis. 
 
Gokväll

Torsdag Morgon, en ny dag

Gårdagen är slut och en ny dag är här :)   Synd att nu inatt har all snö försvunnit. Finns bara nån enstaka liten ihopskrämd hög här och där, och några isfläckar, men i övrigt är det gröna gräsmattor och barmark. Trist! Drömde inatt att Hannah hade en skoter som jag skulle låna. Det var mer som en leksak, hade inget styre, utan det var mer som .. hahaha.. .ja, det går knappt beskriva. Nåja, när jag fått hjälp med att starta den, så fick man putta på med fötterna för att det skulle röras överhuvudtaget. Pernilla och Mattias fick putta tills vi kom till en utförsbacke .... då fick jag lite fart ....... fniss .....   
 
Morgonrundan är promenerad och kaffet uppdrucket. Idag ska hundarna följa med och vara i bilen. Jag kommer att jobba över, och då får de hänga med så vi kan gå ut en sväng mitt på dagen. Förbaskat åxå, jag hade ju tänkt göra en matlåda att ha med mig, men det glömde jag. Nåja .... jag får ordna det på nåt annat sätt. 
 
Efter nyår, på söndagar, ska jag börja vara på ridhuset och träna hund :) Det är ett gäng som hyr, och jag ska vara med :)  Det ska bli verkligen superskoj!
 
Nä, bäst stoppa in lite frukost och ladda för dagen. Idag blir det extra mycket på kontoret inför morgondagen. Det är ju rätt många som beställer luciafika om vi säger så :)  Det är kul ! 
 
Gå in på facebook och gilla Wallins Kafferepet förresten! :)
 
Gomorron
 

Glasklart

Ps .... det här med att jag ser klart - JAG HAR HÄMTAT UT MINA NYA TERMINALGLASÖGON!!!! oh my god. Ser hur bra som helst :) :) :) 

Räta ut frågetecken

På förekommen anledning så skriver jag följande inlägg: 
 
Jag har aldrig, varken tidigare, eller nu ikväll, ifrågasatt ANLEDNINGEN till att jag blev uppsagd från Westmans. JAg Godtog, både Då och Nu, att jag blev uppsagd pga arbetsbrist, och i enlighet med den turordningslista som företaget skrivit, och som godkändes av mitt fack, Jag har aldrig ifrågasatt detta. 
 
Det jag tagit illa vid mig av, är SÄTTET JAG BLEV VARSLAD om uppsägning - ute på trottoaren, när jag var sjukskriven. Detta är en stor skillnad. JAg behöver inte alls kontakta facket för att diskutera turordningslistan osv. JAg motsatte mig aldrig själva uppsägningen. Detta har jag aldrig heller skrivit här i bloggen. 
 
Att skriven text kan tolkas olika, och till och med feltolkas, är inget nytt. Det sker dagligen. Så även när man läser min blogg tydligen, även om jag försöker vara tydlig, och inte skriva något som ska kunna misstolkas. 
 
för att förtydliga ytterligare, så önskar jag inte Westmans något illa. Jag beskriver här i min blogg, hur jag upplever och tolkar vardagen. En del verkar ha satt i system att misstolka, och det kan jag inte, och bör väl inte heller, ta ansvar för. Jag kräver inte av någon, att tycka som jag. Jag tycker inte illa om människor som INTE tycker som jag. Jag avkräver inte mina vänner någon form av förtroendebrev, där de inte är tillåtna att äta på Westmans/besöka Westmans. 
 
Om DU väljer att läsa in något jag inte skriver, så är det Ditt val. Dina tolkningar. JAG har aldrig någonsin påstått, en del av de saker som blivit kastat i mitt ansikte. 
 
Ps. Jag jobbar 8-12. Då finns jag inte anträffbar på min telefon. Att då förutsätta att jag inte svarar för att jag ser vem som ringer, är inget annat än förutfattade meningar. Att jag sedan inte ringer upp, bara för att DU säger att jag SKA ringa, för att du säger det ...... tja ... det funkar uppenbarligen inte. 
 
Gokväll. 
 
 

Jag ser så tydligt nu !

Det är lite körigt på jobbet nu, inför lucia, men det är kul att det rullar in beställningar :) Ni gillar väl Wallins Kafferepet på facebook förresten? :)
 
Facebook är fantastiskt! Både på gott och ont. Det gäller att tänka sig för vad man skriver, vad man delar, vad man gillar osv. Man kan alltid få skit för nåt!
 
Såhär sen eftermiddag/tidig kväll, går nog ändå tankarna mest kring en enda sak gällande dagen. 
 
Det funkar inte att lämna ett hotfullt meddelande i röstbrevlådan Nej. 
 
I övrigt - Ha en Bra kväll :)  Det tänker jag ha :)
 
 

Men så tragiskt

Det regnar igen! Vi som sa på jobbet igår, hur härligt det var att det kommit rätt mycket snö och blivit kallare. Allt för att slippa detta regn! Vad händer?! - Jo, det börjar regna ! Det har regnat hela natten. Undra om man ska ta bussen idag .... fast, glasögonen har kommit, så jag ska ner på stan och hämta ut dem. Får känna hur halkigt det är, när jag går ut med hundarna. 
 
Jag fick ju ett par broddar förra vintern. Tror ni att jag vet var jag har dem? Ghaaa! Fasen ..... vilken kartong åkte de ner i ?  Att gå ner i förrådet och leta känns som ett alldeles för stort projekt, då det numer är överfullt. Jag har burit ner 3 kartonger med bara skräp i princip, för jag var tvungen att tömma bilen, ,och återvinningen hade inte öppet. Tänke - jag tar det sen.   MMmmmm..... japp.  Ska ta det sen. 
 
Nä, nu ska jag klä mig och gå ut  med hundarna. 
 
Ha en Bra Onsdag!
 
Gomorron
 

Förklaring

Jag vet att många inte hängt med i allt som hänt kring  min före detta arbetsgivare. Det som åxå var min lillebrors arbetsgivare under en period. Det har faktiskt varit både smärtsamt och snudd på helt absurt, det som hänt, och jag känner att jag vill skriva om det, för att på något sätt få ett avslut. 
 
Jag älskade mitt jobb . 
Jag älskade att klacka runt i mina klackeskor, servera, prata med gästerna, serva den som stod vid grillen, bära tallrikar
 
 
Jag tog mitt jobb på största allvar. 
Jag knöt på mig förklädet med samma glädje varje dag. 
 
Vad hände? När förändrades det?
 
Inför vintersäsongen förra året, behövdes fler anställda. Det söktes  med ljus och lykta, vi satte upp lappar på entrédörren att vi sökte folk. Detta för att "vi" även skulle sköta serveringen uppe i slalombacken under vintern.
 
Jag tipsade bland annat om min lillebror, som jobbat i kök, både i stor restaurang, men även i grill. Han gick kockutbildning, men hoppade av innan han var helt färdig, pga att han fick stanna kvar där han gjorde sin praktik, på Patienthotellets kök i Umeå. 
 
Lillebror fick anställning och allt var toppen. Vi älskade båda vårat jobb. 
 
Jobbet i köket uppe i backen, var inte bara positivt. Det var stressigt, slitit, vi var ofta för få, och vi fick klagomål, både på väntetider och att toaletterna var dåligt städade, det fanns för lite fikabröd mm. Vi som jobbade där gjorde vad vi kunde, men på helgerna, när det var mycket folk, var det svårt att hinna med allt. De som sköter slalombacken framförde kritik, och istället för att hjälpa oss på ett adekvat sätt, så sade man upp lillebror. Nu bar det sig inte bättre än att man sa upp honom utan att ha saklig grund för det. Det har nu även tingsrätten slagit fast. 
 
Vad har då¨JAG med det här att göra? Varför mår JAG dåligt av deras agerande/beteende?
 
När lillebror blev uppsagd, ifrågasatte jag det. Då började de bete sig illa även mot mig. Jag mådde så dåligt av detta att jag blev sjukskriven. En dag, under sjukskrivningen när jag varit på affären och handlat, och var på väg hem, blev jag stoppad på trottoaren, av chefen. 
 
Där och då, ute på trottoaren, fick jag mottaga varsel om uppsägning. 
 
Hur jag tog det, och hur jag mådde av det, det tänker jag inte ens gå in på, det orkar jag inte. 
 
Att jag blev "indragen" i rättegången mellan lillebror och företaget, handlar mest om att arbetsgivaren hävdade att de anställt min lillebror pga att Jag påstått att han var utbildad kock. 
 
Jag sa, och lillebror åxå, att han inte avslutat utbildningen, pga att han blev kvar på praktikplatsen på Patienthotellets kök. Arbetsgivaren  sa då: Hur kort kockutbildning han än har, så har han ju mer kockutbildning än vi, för vi har ingen alls. 
 
Det gör mig ont när människor ljuger. 
Det gör mig ONT när jag blir indragen som en spelpjäs i ett falskt spel
Jag far illa av det som sagts till mig, och om mig, som inte är sant. 
 
Jag vill kunna stänga dörren om det onda. Vill kunna få ett avslut på något som gjort mig illa. Vill kunna få ett slut på det här. Kommer det här domslutet mellan lillebror och fd arbetsgivaren  att betyda att det är slut här?
 
Jag vet inte. Den här domen, den här rättegången, handlade ju om DEM. inte MIG. Inte mig Direkt. 
 
Många tankar. Många känslor. 
 
 

Tingsrättsdom

Åhhh .... Hannah ... min lilla gumma ... hon har körtelfeber! Hon har haft ont i halsen några dagar ... SJUKT ont i halsen. Idag hade hon tid på vårdcentralen för att ta en spruta inför Mexicoresan. Då kollade de henne i halsen ... OCH tog ett halsprov ... SAMT ett blodprov. Ok. Hon har körtelfeber !!!! Så, det blev ingen spruta inför resan, utan det var bara att åka hem med sin körtelfeber! Älskade Hannah, Måtte det gå över innan ni ska åka !!!!!
 
Idag kom tingsrättsdomen. Lillebror vs Westmans. Lillebror Vann, inte oväntat. 
 
Nu ska jag laga nån form av middag, sen mysa ner mig i soffan med hundarna. 
 
Livet är inte alltid rättvist, men rättvisan segrar ibland :)
 
Goafton

Ingen morgonträning

Det blir ingen morgonträning idag. Hannah ska åka på vårdcentralen och ta halsprov för hon har så nedra ont i halsen, och jag kände att jag behövde sova, mer än jag behövde träna idag. Smyger runt i min onepiece-pymme, morgonrock och tjocksockar. Kaffet är klart .... hundarna sover ..... Härlig morgonstund.
 
Morgonstunden går snabbt däremot. Det är redan dags att byta morgon-outfiten mot en mer passande för promenad, och ge sig ut med hundarna. 
 
Ha en Bra dag, fyll den med nåt värt och stressa inte ihjäl dig bara för att det snart är jul. 
 
Gomorron
 

Trött

Efter jobbet en snabb sväng med hundarna, sedan kom filmteamet. Nu är filmen helt färdiginspelad. Nu blir det väntan tills resultatet kommer :)  Jag ser fram emot det :) Filmtjejerna har varit jätteduktiga, och framför allt Jenny. 
 
Nu är jag så trött så jag håller på att gå av. Har varit ute med hundarna. Måste lägga mig nu. 
 
Gokväll

Måndagmorgonskaffe

Står och dricker kaffe vid datorn. Känner mig trött idag. Brukar ju gå över rätt snabbt, om inte förr, så när man kommer ut på morgonpromenaden. 
 
Igårkväll när jag var ute med hundarna på kvällspinket, hade jag dem lösa ..... som jag nästan alltid har på kvällspinket. Det hade snöat en hel del, så jag tog spaden och började skotta framför dörren. Då kom nya grannen ut på balkongen, ni vet han med foxterriern. 
- sådär kan jag inte göra med min, sa han, och menade att kunna släppa hunden lös på gården. 
- jasså, sa jag. 
- Nej, han skulle sticka direkt. 
- oj då, ja, då kan man inte släppa honom. 
- men jag har sett att du använder ganske mycket godis till dina hundar
 
 Ja, dessutom tar jag ofta med mig korvbitar o dyl och kastar så långt jag kan, så att de får söka. Jag fick känslan av att han menade att hundarna nog bara håller sig på gården för att jag har godis i fickorna .... fniss .... vilket jag inte hade igårkväll. Det är ju inte Alltid de får godis, bara för att de springer lösa, däremot belönar jag oftast med godis när jag tränar dem. De gör ju precis vad som helst för en liten korvbit :)
 
I afton kommer filmteamet tillbaka. Kl 18 ska jag och Hannah vara på Friskvårdskompaniet. Det blir en fullspäckad dag. Klockan går och jag måste dra på nu. 
 
Ha en Bra Måndag. Fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 

Har läst en Bok

I afton har jag ögnat igenom en bok. En bok full av känslor. I den boken finns en del dikter, som jag tycker om Här är några.
 
Klumpen i halsen blir större
Jag knackar på klassrummets dörr
jag är sen igen.
Jar öppnar dörren
Det har hänt många gånger förr
alla tittar på mig
 
Vilken ursäkt har du nu?
Har bussen exploderat
eller kom du dig inte in i bussen
Du var för tjock
Alla skrattar så de viker sig dubbla
 
Sanningen svider, men jag säger det ej
att mamma och pappa var fulla. 
---------------------------------------------------------------------
 
Jag torkar bort blodet från näsan
med baksidan av min hand
- Snälla pappa, slå inte mera!
Men slagen haglar, jag kryper ihop
så gott jag kan
Det var inte meningen att störa
att irritera
Jag ville bara berätta för dig
men du svarar med flera slag
Ville bara säga:
-Pappa, jag fyller åtta år idag. 
 
------------------------------------------------------------------------------
 
och såhär inför Julen:
 
Juletid, julefrid
ljus som glimma
ögon som tindra
dans kring granen
klappar till barnen
i högtid så glädjeomsusad.
 
Julenatt, alkoholbesatt
flaskor som klinga
tårar som rinna
 
Ingen dans kring granen
Inga klappar till barnen
vars tomte var alltför berusad. 
---------------------------------------------------------------------------------
 
Finns massor av dikter i den här boken ..... men nu ska jag gå ut med hundarna. 
 
 
 

Hur gör man?

Hur gör man, när man vill att någon ska veta att man är STOLT över dem? Jag menar ..... så att de verkligen FÖRSTÅR!  Inte bara sådär i förbifarten, utan VERKLIGEN. 
 
De jag Först och främst ska veta att jag är STOLT över dem, är naturligtvis Pernilla och Hannah. Tänk att jag har en del i att de faktiskt .... ÄR. Både på gott och ont givetvis. Kanske är det en strävan att INTE bli som jag, blandat med någon form av styrka som jag faktiskt lyckats förmedla till dem. Vilket som, är jag så otroligt stolt. Pernilla, som vågat satsa och starta företag tillsammans med Mattias. Pernilla, som alltid varit försiktig, och kanske inte varit den som vågat ta så stora risker. Nu har hon KASTAT sig ut, helt utan livlina egentligen. Kastat sig in i en branch hon inte har någon direkt erfarenhet av. Att ta över ett bageri, när den erfarenhet man har, är att på sin höjd baka kladdkaka .... DET är stort. Det är FANTASTISKT. Att .... VÅGA. Att LEVA ..... Att skapa ett Mål, även om det målet syntes helt orimligt bara för en stund sen. Om det går åt helvete? - Jamen då har man åtminstone provat. Mer kan man inte göra. 
 
Hannah! Hannah, Hannah virrpanna :) Du har aldrig varit rädd för utmaningar! Jag är så sjukt stolt över DIG åxå! Att dra iväg och tågluffa i tre veckor, när man egenligen är lite rädd för att sova hemifrån. Att fira sin 20:de födelsedag i Venedig tillsammans med vänner. Att befinna sig, mitt i tågluffen, i en stad som bara har fisk och skaldjur- och be om spagetti och köttfärssås, för man gillar inte skaldjur .... Du lixom skaffar jobb. Du har startat upp dagis för asylsökande barn, du har jobbat som försäljare, Du jobbar på OKQ8, du har åkt iväg på utbildning i Stockholm för MakeUpStore ..... Du räds ingenting som jag ser det. Redan när du gick på Dagis och vägrade ha simdynor på badhuset, sa personalen på dagis: Det ska bli oerhört intressant att se hur långt hon kan gå - förmodligen hur långt som helst. Ja Hannah, du kan gå hur långt som helst. 
 
Jag är så stolt över mina barn, så det finns lixom ingen gräns. Jag ville bara få det på pränt, så att ni förstår. Givetvis är alla föräldrar stolta över sina barn, och det säger jag även åt dem (alldeles för sällan dock)  Men .... nu har jag skrivit ner det, så att de alltid kan gå tillbaka hit till bloggen och läsa det.
 
Men frågan kvarstår: Hur gör man för att de verkligen ska FÖRSTÅ?
Tips mottages tacksamt. 
 
Goafton
 

Sammanfattning av lördagseftermiddag och kväll

Jag var rätt så mör när jag kom hem efter jobbet. En sväng med hundarna, sen var det mysdress på. Lagade god mat - biff med kappa och rättikagratäng. Den där biffen såldes för 69.90 per kilo. Kort datum stod det .... de måste ha sett fel. Jag köpte den i fredags, alltså den 6:e, och bäst före är den 18:de. Det är väl inte så kort? Nåja, gott var det i alla fall :)
 
Stekte den lite väl länge bara ..... vill ju gärna ha lite blodigt, men det var bra smak :)
 
Efter maten som jag sköljde ner med ett glas rött, tittade jag på "Så mycket bättre"  och nästan hoppades att klockan skulle gå fort, åtminstonde fram till 22. Jag ville se filmen "Australia" men kände ju att jag var rätt så trött. Den filmen är en av de få filmer jag faktiskt sett på bio, och tyckte den var superbra. Tog ett glas rött till, och tror banne mig jag hann fylla på det ytterligare en gång, sen började filmen. Hade den varit nån timme kortare, så skulle jag orkat se hela, men det gick inte. Var tvungen krokna där de var på balen. Då var det tack för dansen för  min del :)
 
Har vaknat några gånger i natt, men eftersom jag är ledig idag, kände jag ingen stress för det. Det var när Paddy och Kelly hamnade utanför täcket så de var tvungna att borra in sig igen, som jag vaknade. Det var mörkt ute, så jag blundade bara igen, och somnade om. Vaknade ytterligare någon gång och såg att det ff inte var ljust. Oj, hoppsan tänkte jag, bara jag inte sovit så länge att solen är på väg ner igen. Den är ju inte uppe så fasligt länge nu, så det gäller ju att passa på att vara vaken när det är lite ljus i alla fall. Idag var det soluppgång 9.22, och den går ner 13.33  Jag vaknade precis i soluppgången med andra ord :)
 
Idag ska jag glida runt  mest. Hundarna tyckte att det var kallt. -12 och kapporna var på, men när jag släppte dem för att busa härnere på gården, så ville de faktiskt in rätt så snabbt. 
 
Som sagt, inga stora projekt idag. Ska väl ta en promenad i solnedgången med hundarna sedan :)
 
Ha en skön söndag! Förresten .... Låt inte Jul-hetsen äta upp er inifrån. Pratade ju med många människor igår när jag bjöd på smörgåstårta. Många led jag med faktiskt. Förvånansvärt många delade med sig av sina tankar kring julhetsen. Jag hade inte hjärta att säga: Det är Du som styr. Du väljer.  Jag lyssnade istället, och kände en stor glädje över att inte låta mig svepas med i hysterin. Förresten, smörgåstårta verkar inte finnas i Norge?  Det var en hel bunt Norrmän på stan, tydligen tar de såna här weekendresor, bor på hotell och shoppar. Mest lite äldre människor var det. Två par stod och smaskade och tyckte det var så himla gott, och lät lite besvikna över att de i Norge inte är lika utvecklade inom området som de sade. Jamen, sa jag, ni får åka hem och starta upp det här med smörgåstårta. - Nä, kom dit Du, sa de, Du är så välkommen!  Hahahahaha, så, nästa steg i livet är kanske att starta upp smörgåstårtebageri i Norge? Vem vet? :) 
 
Gomorron

Lördag morgon

Står i mitt lilla behändiga kontor och dricker morgonkaffet. Sovit dåligt inatt, men känner  mig inte så trött ändå. Hundarna kanske har sovit ännu sämre, för de är dödströtta :)
 
Idag ska jag ju jobba, därav att jag är uppe redan, annars hade jag nog tagit sovmorgon. Det ska jag göra i morgon däremot, för då är jag ledig :)
 
Jul, snart är det jul. I år blir det att åka till Hannah och Robban dagen före julafton. Det blir god mat och bingolotto :)  Det blir förresten Robban som ska laga maten ..... undrar om det är för att vi alla minns hur maten blev förra året :)  Nu hittar jag inte fotona på det som serverades då .... lägger in vid ett senare tillfälle :)
 
Nä, om jag skulle rotera lite. Väcka hundarna och gå ut en sväng till att börja med. Ha en härlig Lördag, och fyll den med nåt värt!
Gomorron

Räv i hönsgården

Jag har haft en superhärlig dag! Nu håller dagen på att vara slut, kikar på Idol, och ska gå isäng efter det. Bara ta ut hundarna på kvällsrunda efteråt, sen ska jag krypa isäng. I morgon jobbar jag ju, ska vara på Ica-torget och dema smörgåstårta. Det ska bli hur kul som helst :)  Jag gillar ju att göra sånt där :)
 
Jisses vad Paddy älskar att springa, hahahahaha. Vet att jag sagt det många gånger, men jag blir lixom lika imponerad av hans glädje varje gång.  Nu när det är snö på backen, så är han om möjligt ännu mer sugen på att springa. Idag när vi var ute och jag släppte dem, å gud va han sprang. Runt runt, snäva cirklar, sann Glädje!  Underbart att se!
 
På tal om glädje. Tänk att det alltid finns de som vill trycka ner människor. Gör egentligen allt för att vara elaka, spydiga, illasinnade. MEN, de ger sken av att vara bra vänner. Rävar i hönsgården helt enkelt. 
 
Se upp för rävarna, och ha en fortsatt Bra kväll :)
 
Gokväll
 
 

Fredag - Ledig Fredag

Idag är jag ledig :)  Även om jag tycker att det är superkul på jobbet, så känns det skönt med en ledig dag ibland. Sovmorgon, strosa runt i morgonrocken .... gå ut med hundarna, sen kan jag fortsätta strosa runt i morgonrocken om jag vill. Hundarna uppskattar visst åxå sovmorgon, för även om jag nu varit uppe ett tag, är inne på andra koppen, så ligger de kvar under täcket och trynar. Finns inte en endaste tendens hos någon av dem, att kliva upp än. 
 
Strax ska jag gå ut med hundarna, sen får jag se vad jag fyller dagen med. Kanske jag försöker fippla med elen i badrummet? Klart irriterande att det inte lyser. 
 
Häller upp tredje koppen. läser norran och aftonbladet på nätet. Bra start på dagen. 
 
Gomorron
 
 

Mörker i paradiset

Det börjar luta åt att jag måste få hit en elektriker. Inne på min hotell-toa finns bara två spottar som belysning, och de sitter i själva badrumsskåpet. Den ena lampan har aldrig lyst, och den andra har kärvat ordentligt, så att man måst slita ner själva spotten, och lirkat med tåtarna. Nu verkar det omöjligt att få det att lysa, så jag kör värmeljus för att överhuvudtaget ha nåt lyse där. Dags att ta itu med det alltså. MEN, det måste bli efter jul, för elektriker har ju en tendens till att inte vara gratis :
 
På tal om inte gratis. Det här med glasögon. Mailade Smarteyes för att kolla deras priser på terminalglasögon. Efter två dagar fick jag ett svar att jag behövde receptet från Selins optik, där jag gjorde synundersökningen. Mailade Selins, min optiker där, Maria, ringde mig för att senare maila receptet till mig, allt inom samma dag. Hon förstod att jag ville kolla efter billigare priser, då de skulle kosta lite drygt 3000 kr.   Mailade receptet till Smarteyes, väntade en dag innan jag fick ett svar om att jag måste lämna in fullständigt recept. Svarade och frågade vad de menade med fullständigt recept, och om totalsumman är 2999 kr på terminalglasögon, även prismaslipade. 
 
Idag, efter ytterligare 2 dagar fick jag ett svar: Japp 2999 kr.   Jag fick alltså inget svar på vad de menade med fullständigt recept. 
 
Kontentan av det hela är att Selins Optik är 300 kr dyrare, men då har de den servicen att de svarar på mail, alternativt ringer samma dag man mailar dem. DET är värt en hel del. 
 
Jag svarade Smarteyes att jag, eftersom allt verkar så helvetiskt trögt med servicen, beställt glasögonen hos Selins istället. Konstigt nog fick jag svar blixtsnabbt: Vad tråkigt, men om du i framtiden ändrar dig så är du välkommen in. 
 
Kunde inte låta bli att svara: Har svårt att se att jag i framtiden skulle byta ner mig, men tack för erbjudandet. 
 
MEN .... nu ska det väl inte dröja alltför länge innan Selins Optik skakat fram ett par åt mig :) :) :) 
 
Vet ni, i morgon, fredag, är jag ledig. På lördag ska jag dema smörgåstårta på ICA-Torget :)   Gud så himla kul jobb jag har. Snacka om skiftande !!!! Kontorsjobb, ute med konditorerna, demo .... åhhh .... gud ... jag har tur som en tok :)
 
Det här blir ett sånt där ..... mittemellanaftonochkvällinlägg. Kanske skriver jag ett till, eller då inte. Beror på hur tankarna snurrar :)
 
Goafton
 
 

Imponerad

Igårkväll när jag tog ut hundarna på kvällspinket, blev jag faktiskt imponerad av dem. Jag gick bort till bilen och satte i motorvärmaren, hade inte koppel på någon av hundarna, men höll dem nära. När vi var framme på parkeringen, dök nya grannen upp med sin foxterrier. DEN hunden reagerar inte positivt på andra hundar precis. Jädrar anamma vad han lever om när vi möts, drar i kopplet så det låter som han ska dö. Ingen av mina hundar gick fram till den. Paddy hade nog tänkt gå fram och skrika i örat på honom: Men chilla för fan, men jag gav kommandot - Här, så han gick inte dit.  Blev faktiskt imponerad av mina hundar att de gick nära mig trots att skrikhalsen med husse gick framför oss hela vägen sen. 
 
Somnade snabbt, vaknade kl 5 och fick en sån där akut tanke om att jag kanske glömde vispa på väckaren igårkväll, fast jag tänkte lika snabbt- det gjorde jag nog, så jag somnade om igen :)
 
Står och dricker kaffe och laddar för dagen. Torsdag innebär mycket jobb på jobbkontoret. Här i mitt eget lilla kontor är det lugnare :)
I förrgår fick jag kallelse till MR-röntgen för handen. Tiden var 18.20 ikväll i Umeå. Det ringde jag faktiskt och avbokade. Läkaren hade sagt att jag skulle få göra det här i Skellefteå, men tydligen så går inte det, utan jag Måste till Umeå. Ok då, men inte kl 18.20. - Tyvärr hinner du inte få någon tid före jul, sa hon jag pratade med i telefon. - Ingen fara sa jag, jag ramlade i mitten på maj, så några veckor till spelar mindre roll. 
 
Hur känns det då i handen? - Jo, det känns. När jag gjort saker där man lyfter tex, eller knådar, så sväller det upp och gör ont. Så ligger det till. 
 
Nä, nu har jag nog inte tid att stå här och chit-chatta längre, ska klä mig och väcka hundarna för att gå promenad. Ha en Bra Torsdag!
 
Gomorron

Att vara Positiv gör Susen :)

Har jag Tur eller har jag Tur?  Jag har sagt det tidigare - säger det igen - Jag har TUR som en TOK :)
 
Det är FÅ förunnat, att gå från det ENA bästa jobbet, till det Andra :)   Jo, jag är verkligen lyckligt lottad känner jag. Fasen ..... jag är priviligierad ut i fingerspetsarna. Ni anar inte!    Glasögonen är på gång, licensen har kommit, dagen har varit helt superb, jag har inte varit ens ostadig! Vad kan man mer önska? Helt ärligt!  
 
Snart är det Jul. Jag har allt jag kan tänkas behöva och vilja ha. Jag behöver inget mer. Vill inte ens ha något mer. Jag är så sjukt NÖJD. Att jag dessutom varit yrselfri x antal dagar gör inte saken sämre. Nu har jag dessutom fått  medicinen, och jag känner att det kommer att bli Bra. Japp. Jag KÄNNER det :)
 
Bara det här att vara Positiv ..... är lixom mer än halva grejen :)  Åhh .... det bara bubblar i mig :) Tänk ... en natts God Sömn gör verkligen underverk. Nåja, inte bara det, utan även att känna att Meniére har gått hem till sig, gör sitt till. Nu är jag oslagbar känner jag :) :) :) 
 
Nämän .... om man skulle gå ut med hundarna och krypa isäng. Det kommer ju en ny underbar dag i morgon åxå :)
 
Gokväll
 
 

Gör Fel, men gör det på Rätt Sätt!

Eller: Det gör inget om Du gör fel, eftersom jag tycker om dig. Gör du fel och jag INTE tycker om dig, då blir jag irriterad/arg/förbannad. 
 
Visst är det lite så? Eller, ganska mycket faktiskt. Människor som vi gillar av olika anledningar, som vi tycker om, DERAS fel kan vi till och med fnittra och skratta åt .... nästan så man tycker att det är gulligt. MEN, människor man inte tycker om av olika anledningar, blir man mest förbannad på om de gör fel. Finns lixom inget att fnittra åt. 
 
Människor man tycker om, eller åtminstone gillar, får vara både feta, fula, glasögonormar, tunt hår osv. Man tycker Fortfarande att de är smarta, gulliga, snälla, hysteriskt roliga ..... de fyller ens liv med positiv energi. Man blir GLAD
 
Med detta sagt, vad jag menar är: Det spelar ingen roll hur du ser ut, det är insidan som räknas. Om du VILL vara omtycklig - bete dig omtyckligt!  Inte svårare än så egentligen. 
 
Tycker då alla om mig? - Nej, naturligtvis inte, men ...... det är DERAS bekymmer, inte MITT :) :) 
 
Goafton
 

Sömnens betydelse

Igårkväll la jag mig strax efter kl 21. Somnade handlöst. Vaknade kl 6 när väckaren drog igång.  Inatt har jag inte vaknat mer än någon enstaka gång, och det var när Kelly vaknade och sträckte på sig, och bökade för att komma sig under täcket igen. Det känns skönt att få sova i det närmaste en hel natt utan att behöva vakna  :)
 
I perioder har jag haft väldigt svårt att sova, och då måst ta sömntabletter. Det var ett bra tag sedan sist, och jag hoppas att jag slipper hamna där igen. 
 
Nästan all snö har regnat bort. Skittråkigt helt enkelt. Grått och halkigt. Hoppas att det inte blir ett sådant här år när det regnar ända fram till jul. Minns när barnen var riktigt små, då spöregnade det på julafton, och gräsmattorna stack fram. Så vill vi inte ha det. Förra året tror jag inte att det regnade i december överhuvudtaget, utan då fick all snö ligga kvar hela tiden :)
 
Nä, klockan går. Dags att väcka hundarna och ta en promenad. Hoppas du sovit gott inatt och att du skapar en Bra dag!
 
Gomorron
 
 

Trött

Åkte på morgonträning med Hannah i morse. Mådde inte prima, men som Hannah sa: vi avbryter om du känner att det inte  går. Fixade det ändå, och fixade även min jobbdag. Nu är jag bara så oresonligt Trött. Trött sådär så det gnager i mig. Alla de tankar och funderingar jag hade på lut att prata om, får helt enkelt vänta, för jag är alldeles för trött för att avhandla dem nu. 
 
Jo, jag ska ta ut hundarna för kvällspink nu, sen kryper jag isäng. Det kan inte hjälpas ..... jag måste få krypa isäng.
 
Gokväll

Men va fan

Ingen licens ännu. Vad är det som tar sån tid?
Trött. 
Kryper isäng nu. 

Tårtor och cigarettrök

Inatt har jag drömt om tårtor bland annat. Herregud så många tårtor. Jag bakade massor med olika sorter, och la alla på fel underlägg. Jag drömde även att en gammal klasskompis stod och rökte i mitt kök !! Hon gav ett barn en cigarett, och då kastade jag ut henne   :)    Var får man allt ifrån? .... fniss.
 
Klockan börjar ticka mot 5. Hade ställt väckaren på 5, men klev upp för en halvtimme sedan, då jag inte kunde somna om. Har varit vaken sedan kl 4, och gav upp omsomningsförsöken halv 5. Lika bra att kliva upp och koka kaffe tänkte jag. 
 
Det blir ett core-pass kl 6.45 tillsammans med Hannah. Hon är förkyld, och har varit så ett tag. Nästan lite konstigt att jag klarat mig, då vi delat vattenflaska på träningarna. Nu sa jag nog nåt riktigt dumt, och kommer väl att halka dit bara därför .... fniss. 
 
Idag kan bli dagen då licensen på medicinen kommit till apoteket! Hoppas det. 
 
Nä, nu har jag druckit upp kaffet. Kanske skulle klä mig och väcka hundarna för en promenad. Hinner ju gå lite längre nu när jag är uppe så bra i tid :)
 
Ha en Bra måndag!
 
Gomorron

Söndagkväll 1:a December.

Första advent håller på att ta slut. Jo, det är några timmar kvar av kvällen, men jag är trött.   Efter jobbet och att ha varit ute med hundarna, har jag inte gjort så mycket mer. Trött.   Bokat morgonträning med Hannah i morgonbitti. 
 
Middagen blev inte såpass sofistikerad att det kändes aktuellt att fota ... fniss. Så kan det bli ibland :)
 
Drömde inatt att jag jobbade i en hamburger-buss, typ Bff:s hamburgervagn. Men det var samtidigt en husvagn. Jag skulle jobba, men de hade parkerat vagnen i uppförsbacke, och man var tvungen att stå utanför vagnen för att steka hamburgare, kunderna skulle ju sitta därinne. Men va fasen, jag nådde inte upp till stekbordet och fritösen!   Det var alltså HELT omöjligt att steka hamburgare!!!! Det var HELT omöjligt att göra kunderna nöjda, pga vagnen var parkerad i uppförsbacke!!!! 
 
Jag ser själv betydelsen av den drömmen. Konstigt att den kommer NU bara .... så här långt efteråt?
 
Nä, nu kryper jag isäng. Hundarna har redan parkerat.   :)
 
Gokväll

Sakta vända tillbaka

Idag sov jag till kl 9. Det är väl dags att vända tillbaka dygnet, dvs plocka bort lite av sovmorgon, för i morgon ska jag upp kl 5, alltså 5 timmar tidigare än igår, och 4 timmar tidigare än idag .... fniss .... låter makabert. 
 
Idag är det första advent, och skyltsöndag. Kanske åker ner på stan en sväng efter jobbet, beror på vilken tid jag ska jobba, det vet jag inte än. 
 
Tänkte på en sak. Det här med strumpbyxor. Ibland kan det vara lite knepigt tycker jag.  När man ska ta på sig dem menar jag. Man tar tag i midjeresåren, skakar ner båda benen, och det är svårt att se vad som är bak och fram, för ena foten pekar framåt, och den andra bakåt. Varför är det så?
 
Märkte ni igår att jag inte är så envis längre? :)  Jag har tydligen slackat efter på mina stenhårda principer ... fniss. Jag brukar ju aldrig julpynta före första advent, men jag tjuvstartade och gjorde det igår :)   Eftersom jag ska jobba idag, så kändes det vettigare att göra det igår, därav min tjuvstart. Mysigt blev det åxå!
 
Igår blev det tapas till middag 
 
 
Klockan är 10, jag har druckit mina tre koppar kaffe. Nu ska jag klä mig, väcka hundarna och gå ut. Ha en bra dag!
 
Gomorron

RSS 2.0