Check

Så himla skönt det är att öppna sovrumsdörren och mötas av frisk luft. Fönstret har stått öppet hela dagen, termometern säger 7 grader. Här inne alltså :) underbart! Ja, sen man snabbt fått av sig kläderna och om möjligt ännu snabbare kommit i pymmen och under täcket :)

Dagen har varvats av ömsom förfäran och förskräckelse, ömsom glädje och hopp.

Nu ska jag i alla fall sova. Jo just det, jag kom ihåg att ta uppmontera tvätt från tvättstugan , check!
Gokväll


Minns

Nu när jag krupit isäng minns jag att jag inte glömt tvättstugan. Grejen är bara den att när jag var ner tidigare för att lägga tvätten i tumöaren, iså stod en elektriker där i mörkret . Han skulle sätta in ett lysrör , och hade brutit strömmen där nere. Det är således HANS fel att jag kom av mig och inte kom ihåg sen, att gå ner.

Måtte jag komma ihåg att gå ner i morrn bitti!


reklam

min kompis, som kör posten här ibland, som äter lunch här hos mig, när hon kör den här linjen alltstå .... hon frågade mig idag: har du slutat texta skyltar på jobbet? - Nej, svarade jag, inte vad jag vet .... men när jag kollade ut genom fönstret så insåg jag att de fixade textskyltandet helt utan mig och min hjälp. 
 
NU är jag på väg isäng, DET åxå helt utan hjälp, för nu är jag Trött.  
 
Gonatt

Dassigt

Det var en blåsig, grådassig och halkig timmes promenad med hundarna, men skönt var det lika fullt :)  Vore det inte så fruktansvärt halkigt, skulle jag nog springa en sväng, för då tänker man så himla bra. Nu får jag chansa på att jag tänker lika bra fast jag sitter still i soffan ... fniss
 
Tvättstugan har jag i alla fall ockuperat, men idag är det bara två maskiner, eller rättare sagt En, för den andra körde jag igårkväll, så får jag bara ha minnet i behåll så kommer jag att vara ute ur tvättstugan inom kort :)
 
I övrigt ska jag fippla med en massa papper tänkte jag, samt lägga ner krut på att ringa runt till olika hyresvärdar i stan, få se vad det kan ge. 
 
Ha en bra onsdag hörrudu!
 
Gomorron

Rensat ut

Vilken dag :)    
 
Bilen rullade genom besiktningen utan anmärkning. Det spelade tydligen ingen roll att hela innerdörren med handtag, högtalare m.m låg i utrymmet där bak. Fast, jag hade hivat ner framrutan så att besiktningssnubben inte behövde kränga sig in från passagerarsidan, utan kunde lite sådär lagom nonchalant sträcka in handen och öppna förardörren inifrån :)  Det nöjde han sig med :) :) :)   ÅH så skönt att rulla igenom utan anmärkning :) :) 
 
Efter besiktningen begav jag mig till stan, hann upp till Hannah och Robban för en kopp kaffe innan det var dags att bege mig för att möta upp frysbilen och hämta färskfoder till hundarna.  Svängde förbi ICa Maxi för att om möjligt få träffa någon form av chef, men det sprack eftersom det var lunchtid.   
 
Hem, ut med hundarna säga hej svejs till grannen som städade ur sin lägenhet och flyttade idag. Jag fick en spegel och en dammsugare, som de helt enkelt inte rymde i bilen .... :)  
 
Kvällen har varit lugn. Har fortsatt rensa i vänlistan på facebook. Kring 20 personer har jag raderat, de flesta för att jag knappt ens visste att de fanns där .... har lixom inget behov av att ha en massa människor som vänner, som aldrig kommunicerar, och som jag själv aldrig kommunicerar med. Ska reducera skaran vänner till de jag verkligen känner att jag vill dela mina inlägg med. Hyser inget agg till er jag raderat, absolut inte ... men ibland kan det åxå vara så att man behöver lite distans till vissa .... utan att jag för den skull tycker sämre om er för det. 
 
Ibland är Facebook lite små-svårt. Många gånger tycker jag att det är helt fantastiskt. Tänk, mina kusiner tex, som jag inte skulle pratat med så ofta annars, vi gillar, delar, kommenterar .... det är helt suveränt :)    Andra gånger känns det något mindre fantastiskt .... fast ... jag behöver ju inte skriva på fejjan allt jag tänker heller .... fniss
 
Nåja, vänlistan är redigerad, bara för att jag vill hålla skaran vänner Något samlade, inte svårare än så :)
 
Nu är det dags att ta ut hundarna, för att sedan få borsta tänderna och krypa isäng. Har haft sovrumsfönstret öppet hela dagen .... undrar om jag inte ska ha det öppet hela natten åxå .... slipper man vakna fram på morgonen av att det är så himla varmt :)
 
Hoppas Du haft en bra dag, och att du gjort Bra val :)
 
Gokväll

Lite pirrigt

Tisdag morgon, uppe tidigt. Vaknade strax efter 6 och tyckte det var lika bra att kliva upp. Idag ska jag besikta bilen ....
Nu sitter inte innerdörren fast överhuvudtaget, utan ligger där bak, tillsammans med högtalaren, innerhandtaget mm. Äh ... ska väl gå köra genom besiktningen ändå. Kruxet blir att det inte finns något handtag på yttersidan ... det passade ju inte. Få höra vad de säger ... fniss
 
Efter besiktningen ska jag in till stan och hämta hundfoder, förutsatt att jag får köra vidare med bilen förstås :)
 
Ingen sol idag, än så länge i alla fall, men milt, så det blir någon form av längre promenad när jag kommer hem från stan. Funderar på att dela upp hundarna ... gå en sväng bara med smårumporna ... kanske åka lite spark med Paddy .... sen ta Sally på en Solowalkabout .... vi får se hur jag gör. 
 
Gott med Kaffe på morgonen
 
Gomorron

Kärlek, distans, avstånd, närhet, relationer

Det här med relationer .... det är nog det svåraste som finns på Ett sätt. Tänk att det ska vara så. Tänk att en människa som ena stunden stått en så nära .... plötsligt befinner sig så långt bort. Tänk att någon som befunnit sig så långt bort, verkligen bor i ens hjärta, utan att man hunnit märka att personen flyttade in.
 
Känslor, kärlek .... det kan finnas Stora känslor, STor kärlek, utan att människan ens finns i närheten, utan bara på distans. Det kan HA FUNNITS känslor, kärlek .... så nära .... så djupa ... men plötsligt finns ett avstånd som är så stort som en hel evighet.
 
Avstånd. Närhet. Vad är Vad? Kärlek .... Tillit .... Förtroende .... Vad är det värt?   Kan Du sälja ut mig för ingenting?  Finns Du kvar hos Mig .... även om det varit jordbävning? Står Du pall även om det blir storm? Kan du kasta bort mig och kalla mig oduglig även om jag gör mitt bästa?  Kan du med gott samvete överge mig när någon annan vill komma i mitt ställe?  Står Du vid min sida .... alltid? Eller bara ibland? NÄr isåfall? NÄR kan jag räkna med dig, om inte alltid? 
 
Jag är Jag. INte bäst. INte sämst. Om man nu ska hålla på att jämföra. Jag är Jag. Positiva sidor, negativa sidor. Kaxig, Stursk, Envis, Ansvarsfull, Trogen, Ärlig, Bitchig, Hämdlysten, Stark, Stresstålig .... jag är mina vänners bästa vän, mina fienders absoluta hatobjekt .... mina barns bästa mamma :) :) :)   mina hundars enda matte .... en Lojal vän ...En Bästa Lillasyster, En Bästa Storasyster,  En MÄNNISKA ....En helt vanlig Människa. En del älskar mig, en del gillar mig, en del står ut med mig, en del tycker illa om mig, en del tycker väldigt illa om mig , en del är rädd för mig, en del hatar mig ..... de som hatar mig är oftast de som är rädda för mig ... fniss ... skämt åsido. Jag väcker väl känslor hos andra, lika mycket som alla andra. Men ... jag är Jag. 
 
Jag lär mig saker varje dag. Jag Älskar att lära mig saker varje dag. Jag älskar Saker jag redan kan och vet. Jag älskar det här att ..... växa. Lyssna .... Ta till mig. Lyssna på DIG ... Höra vad du säger. 
 
Älskar varje Ny dag. Älskar Varje Ny dag .... Ja det gör jag. Älskar VARJE NY DAG. I botten ÄR jag positiv. I botten SER jag positivt på allt. I botten LEVER jag i positiv anda. 
 
Ni må förlåta mig om jag ibland inte orkar vara positiv. Ibland händer det saker som gör att .... det positiva lixom ... stryps. Inte för alltid, men .... tillfälligt. Det är jobbigt att strypas. Svårt att andas lixom. 
 
Gokväll

Solig dag i Paradiset

Efter en mysig start på dagen i lugn och ro...
 
blev det en lång, skön, solig promenad på skoterleden ...
 
Egentligen skulle jag vilja stanna tiden nu. Sånt här väder skulle det få vara nästan året om. Det är helt magiskt .... så himla vackert, tyst ..... ljuvligt helt enkelt. Skoterlederna hålls i perfekt skick, och man kan promenera hur långt och mycket som helst utan att ens behöva ut på vägen. Lycka!
 
 
 
Har nyss haft kompis Annica här på lunchbesök, och lillebror Rolle. Nu ska jag ner i tvättstugan en sväng, sedan bär det av ut i solskenet igen.
 
Ha en solig och Bra Dag!

Hoppa

Den här dagen började så bra.

Sen blev sen överhoppningsbar. Och då har jag varit positiv.

Gokväll


Slott och Koja

Lördag kväll. Mycket folk på jobbet idag, men det flöt på bara fint tycker jag. Svårt att se att någon har något att klaga på i alla fall :)
 
Fick loss innerdörren åxå, äntligen. Brorsan kom förbi och hjälpte mig med att försöka få dit det nya handtaget. Det visade sig att det inte passade !!! Förbannat åxå!!
 
Äh, duscha, äta god mat, dricka ett glas rött .... DET blev kvällens melodi. NU blir det att ta ut hundarna, sen krypa isäng. DET ska bli oerhört skönt, för nu är jag trött. I morgon söndag är det jobb igen i vanlig ordning. Backen, i vanlig ordning. HOppas det ska gå bra, och att gästerna ska bli nöjda :)
 
NU är det gonatt i mitt slott, nu ska vi Koja.
 
Gokväll

Undrar bara i mitt stilla sinne - Varför?

Lördag morgon. Varit ute och luftat hundarna FÖRE kaffet. Anledningen till detta rutin-bortfall, var att jag var tvungen ner och sätta i motorvärmaren, så då fick vovvarna hänga med. Nu är de luftade och jag står vid datorn och dricker kaffe. 
 
Oj vad jag tränat LITE med hundarna senaste tiden. Nästan ingenting alls faktiskt. Men ... så kan det vara ibland :) Skoterledspromenaderna får desto mer utrymme, och det känns viktigast i nuläget. 
 
Idag är det jobb i backen som gäller. Torde bli mycket folk som vanligt gissar jag. 
 
Det här jag undrar i mitt stilla sinne- varför ... är VARFÖR i hela helskotta ska det vara så komplicerat att få loss dörrsidan på bildörren, så att man kan byta dörrhandtag??? 
 
Gomorron

Känns Rätt att ha Fel :)

Ibland ... eller ok, rätt så ofta, så brölar jag som en tjur, låter som ett tröskverk, lever om, låter min röst höras, om vi skriver om det i mildare termer. Ibland, eller ok, rätt så ofta ..... brölar jag lite väl snabbt. 
 
Ibland .... väldigt sällan, snudd på aldrig, har jag FEL. Det händer ... men inte ofta ... vill jag tillägga :)
 
Igårkväll .... hade jag fel. Igårkväll brölade jag .... fastän jag borde varit tyst. Igårkväll kastade jag skit på människor som inte borde ha det .... som inte gjort sig förtjänta av det. Jag har idag bett om ursäkt, öga mot öga. Nu ber jag om ursäkt såhär på bloggen åxå. Förlåt. 
 
Nu ska jag istället bröla över det här jävla dörrhandtaget till bilen. Eller rättare sagt, bröla över att det är så nedra svårt att få bort dörrsidan och komma ÅT fanskapet!!!!!
 
Goafton

Men va i helvete??

Tänk ... ibland blir man så förbannad att det är tur att man kan behärska sig .... annars vet jag inte vad konsekvenserna skulle bli.
 
Att bevittna att någon närstående blir inte bara dåligt, utan till och med felaktigt behandlad .... kan, och FÅR mig att gå i taket. Jag befinner mig alltså i taket ikväll. 
 
Försöker få mig ner från taket. 
Gokväll

Hej härliga dag :)

Å herregud vilken underbar onsdag! Det är inte varje dag man får njuta så! Solen till och med värmde idag!

Gick en lite längre tur mot lappsjöudden, på skoterleden. Jag är helt lyrisk och har laddat batterierna till Max :)

Jo just det . Lägenheten jag tittade på igår... Budgivningen började på 100 000. När det var uppe på 200 000 stannade jag. What lixom?

Tids nog kommer "min" lägenhet . Var sak har sin tid :)

Gokväll


Innehållsrika Tisdag :)

Ledig, härlig Tisdag :)
 
Tre koppar kaffe, morgonrunda med hundarna .... så började dagen. Känns tryggt och härligt med rutiner :)   
Sedan lastade jag hundarna och drog in till stan. Jag och Hannah hängde med Pernilla när hon red sin medryttarhäst. Underbart väder ... sol .... blå himmel ....   hästlukt i näsborrarna .... ljuvligt helt enkelt!
 
Efter hästeriet åkte vi till Pernilla, drack kaffe, kollade på en babiljard bilder från Pernilla och Mattias resa till Aruba i December. Waow. Aruba. DIT vill JAG !!!!
 
Mattias kom från jobbet, Robban slöt upp, sen blev det middag. SOM VANLIGT blev det lite småstressigt .... för vi skulle på lägenhetsvisning 18.15. Tiden var egentligen 18, men mäklaren hörde av sig och kollade om vi kunde komma en kvart senare .... det var många som ville kolla. 
 
Lägenheten, supersöt .... superliten men verkligen super-supersöt :)  Kan Mycket väl se mig själv struttande runt i den :) Man behöver inte strutta särskilt långt så har man hunnit ett helt varv :) :) 
 
NU ska jag ta ut hundarna på kvällspink, sen ska jag strutta isäng :)  
 
Åh vilken härlig dag !!!  
 
Gokväll

Härlig Ledig Måndag.

Dagen  började med tre koppar kaffe, sedan en 45 minuters promenad med vovvarna på skoterleden. Hem, kort rast, sen tog jag Kelly på solopromenad i 45 minuter ... hem, bytte hund, tog Paddy på samma runda, hem, bytte hund, tog Sally på samma runda, hem, bytte hund, tog Molly på en kort runda. Molly får längre rundan i morrn istället :)
 
Efter rundrorna blev det dammsugning, sen kom Jocke och lånade massagebänken. Lite mer städning stod på schemat innan det var dags att slappa en stund i soffan. Ut med alla vovvarna igen ... sen har de legat och sovit i princip konstant. Var nyss ut med dem på kvällspinket ... så nu kryper vi isäng :) SKÖNT!  Hoppas sova bättre inatt än jag gjorde förra natten ... vad löns det ha sovmorgon när man vaknar kl 2?
 
Nä, i morrn ska jag sova tills ... ska vi säga kl 9 ? :) :) :)   mmmmm ..... ska bli skönt ... .fniss .... 
 
Gokväll

Om att känna sig överväldigad.

Efter en kul dag på jobbet gick jag ut med hundarna, som vanligt alltså :) Skillnaden den här dagen var att jag inte ens behövde stänga jackan :) Det var superskönt ute! Nu mot kvällningen har det i vanlig ordning snöat igen, men det har varit en fin dag. 
 
Trött som skrutt efter jobbet, men tre koppar kaffe fixade biffen. Brukar aldrig dricka kaffe efter jobbet ... men nu kände jag att jag bara var tvungen om jag skulle orka vara vaken. Kl 19 stod Tabata på schemat, och jag skrek väl ungefär lika mycket som vanligt :)   Herregud va de jobbar förresten, de som är med i träningsgruppen. Helt sjukt  :)
 
Så många som kommit fram till mig, skrivit till mig, hälsat med andra ..... att de tycker det är sååå tråkigt att jag ska flytta. Så många som uttryckt hur ledsna de är över att jag försvinner från byn. Oj, om ni visste vad jag blir glad över att höra det. Alla blir glada över att få höra positiva saker om sig själva, jag är inget undantag. Jag känner mig faktiskt helt överväldigad över den reaktion jag fått på att jag ska flytta. Det värmer i hjärtat nåt så otroligt!
 
Bygdsiljum har faktiskt BEVISAT att det här med Jante, inte alls existerar på alla ställen. Tvärtom har Bygdsiljum bevisat att man UPPSKATTAR initiativ och driftiga människor, jag har ALDRIG stött på någon Jante-lag här.  Jag har inte ens stött på något skit-snack, som annars är vanligt på mindre ställen. Eller så är det så att ingen berättar skitsnack för mig, för de vet att jag blir vansinnig då .... fniss .... 
 
Helst skulle jag ju se att Pernilla och Hannah kommer flyttandes hit .... men det kommer inte att hända. Jag har trivts här i Bgm. Jag har haft mina bästa jobb och min bästa lägenhet här. Jag har haft min bästa träningsgrupp dessutom. Känns lite svårt att lämna faktiskt, det ska jag inte sticka under stol med. Jag kommer nog att gråta ett par tårar ... ni vet ju hur gråtig jag kan vara .... :)
 
MEN .... nu är det ju åxå så att det kan dröja innan jag försvinner. Det är INTE lätt att få tag på en lgh i Skellefteå. Jobb ska man ha åxå ....   Undra om det finns nåt jobb där man ska skrika mest hela tiden .... där har jag åtminstone kring 25 personer som referenter :)
 
Nu ska jag mysa med vovvarna i soffan en stund, innan det är dags att ta ut dem på kvällspink, och sen krypa isäng. Jag har fredagkväll i kväll som ni vet ... sovmorgon i morrn med andra ord :)   
 
Lycklig, tacksam, överväldigad.
 
Gokväll
 
 

Sköna Söndag

Verkar bli en fin dag idag, ser lite blå himmel faktiskt :)   Morgonkaffet drucket, varit ute med hundarna som fick springa lösa och fnatta runt, ja förutom Stendöva Sally, som fick kuta runt i flexit.   Nu är det strax dags att åka iväg på jobbet. Hoppas bilen startar, för jag glömde sätta i motorvärmaren tidigt i morse. 
 
Ha en Skön Söndag!
Gomorron

Vet du

Nu är det gonatt .... Här.... I mitt paradis :)


Kallt

Att våga ifrågasätta, sätta ner foten, säga : NEJ, att våga protestera, VÄGRA ta SKIT .... kan åxå innebära att man hamnar ute i kylan. Utesluten. Utanför. Så är det. 
 
Men .. hellre lite kallt till, än att brinna i helvetet pga att man inte vågat säga något. 
 
Gokväll

Morgon i Mitt Paradis

Vaknade först kl 6. Inte ofta jag sover så länge i ett svep. Kändes som om jag försovit mig, för det var så ljust ute. Eftersom jag ställt väckaren på halv 8, så låg jag kvar och mumlade med hundarna en stund innan jag klev upp. 
 
Snart inne på tredje koppen, lyssnar på "Ring så spelar vi" på radion, återigen tittat på bilderna av lägenheten jag ska kika på i stan på tisdag ... Tänk om .....   Kan se mig själv där ... Kan se mig själv strutta runt i den fina lilla lägenheten, sprätta igång perkon, blogga ett morgoninlägg - Morgon i Mitt Paradis. 
 
Strax dags gå ut med hundarna innan jag ska kamma till mig och dra iväg på jobbet. Ha en Härlig Lördag!
 
Gomorron
 
 

Fullständig respekt

Ibland
När man möter en människas blick
känner man
fullständig Respekt. 
Respekt, så att man blir
Mållös. 
Tyst.
Inga ord behövs.
En lätt knyck på nacken
En lätt sänkning av blicken
och man är överrens.
HELT överrens.
 

För Guds skull, KOM TILLBAKA !!!!

De senaste dagarna, eller rättare sagt veckorna, har jag nära nog haft smått panik. KOM TILLBAKA, har varit likt ett mantra för mig. Snälla .... , kom tillbaka!!!
 
Fredag. Bra dag på jobbet, men slut. Jag är så himla slut ... som vanligt efter jobbet alltså, speciellt på fredagar. Har dock mycket att se fram emot :)  Ska på lägenhetsvisning på Tisdag. Den förra jag var på, slutade i en fars, vilket jag förstod redan innan jag gick dit. Vilka hutlösa priser på Bostadsrätter i Skellefteå!!!  Nåja, så småningom hittar jag nog ett boende, endera en hyfsat billig bostadsrätt, eller en hyresrätt. Längtar faktiskt.
 
I morgon, Lördag ... jobbar jag uppe i backen igen. Ärligt talat så är det inte sådär jättekul. Nä ... nu var jag möjligtvis alltför ärlig ... alltför brutal ... men så känns det. Fy mig. 
 
Jo just det, hon KOM faktiskt tillbaka, igår. GRANNEN .... SOM JAG LÄNGTAT !!!! Hon åkte hem till Filippinerna före jul, och jag skulle sköta hennes blommor. Jag har dödat åtminstone 3 stycken, och en fjärde var starkt på gång. Oj vad jag bad böner, hoppades, längtade ... dessutom hade jag fel datum för hennes hemkomst. Jag trodde att hon skulle komma hem den 10:nde .... förstå min panik när hon inte kom då, inte den 11:e ... inte 12:e ..... inte förrän IGÅR ringde hon på dörren. Det var LÄNGE sedan jag log ett så BRETT leende som när jag såg henne :) :) 
 
Jag fick en gåva av henne dessutom ... kändes nästan svårt att ta emot den, med tanke på blomslakten. En vit t-shirt med tryck från hennes hemland. :) Sweet :)
 
På tal om nåt helt annat. Jag är helt säker på att jag såg tassavtryck från lodjur i morse när jag var ute med hundarna. Jag, mitt jävla arsle, kom aldrig på tanken att fota spåren, utan gick hem och grunnade, frågade på jobbet ... googlade .... insåg att : japp, det var lodjur. Coolt va?!
 
Duschat, gått runt i rentvättad pymme .... ätit lite ... nu väntar jag bara på att det ska bli någorlunda läge att ta ut hundarna på sista pinket för att sedan få gå isäng. Förresten ... HELT underbart med ren pymme :)
 
Gokväll 
 
 

Alla Hjärtans Dag.

Förra året köpte jag inget till Pernilla och Hannah på Alla Hjärtans Dag. Det var första året jag inte gjort det. I år har jag inte heller det, för vi hinner ju inte träffas. NÄSTA år .... DÅ bor vi nära varandra och kan tvär-träffas :)
 
Morgonbestyren är gjorda. Dags för jobb. 
 
Gomorron och ha en Bra Dag Alla Hjärtan!

Paradiset

MITT paradis..... Det är var jag befinner mig. Mitt paradis är där JAG är. Mitt paradis finns inom mig. Alltid!

Nu är det gonatt i paradiset!


Ytterligare ett steg i livet.

Som många av er Vet redan, så söker jag lägenhet och jobb inne i stan. Ja, jag VILL flytta in till stan. De flesta av er undrar nog om jag fått nån form av , ska inte säga hjärnblödning, för jag respekterar de som verkligen FÅTT hjärnblödning, och vill inte att de ska känna sig förringade. Många av er undrar nog om ni läst fel - JAG  ... i STAN
 
Nej, inget är fel, ni läser inte fel. Det är sant. Jag tänker söka mig in till Skellefteå. Varför? - Jag vill bo närmare Pernilla och Hannah. De har inte protesterat alltför mycket när jag vill flytta närmare heller, så varför inte?? Fniss ... nä, skämt åsido, de vill åxå att jag kommer närmare. DET är ett tecken på att barnen ser att man blivit äldre ... hahahahaha 
 
Om jag kunde packa världens bästa jobb i väskan, och ta med det .... då skulle jag det. Jag älskar att jobba på Westmans. Älskar att strutta runt i mina klackeskor och servera mat till de som kommer. Älskar att byta ett ord eller två, förhoppningsvis ser de mitt leende och min önskan om en bra dag.
 
Om jag kunde packa världens härligaste träningsgrupp i väskan, och ta med, då VET ni i träningsgruppen  att jag skulle det. Jag ÄLSKAR att skrika på er :) :) :) 
 
Kommer jag att sakna Bygdsiljum??  
- Ja. Jag kommer att sakna allihop. Ni har ALLA satt ett djupt avtryck i mig. Allt ifrån tanterna som grät när jag slutade på ICA, barnen som ville att jag skulle stanna kvar på skolan som Zumba-tant, mina träningsadepter, mina vänner .... mina bekanta .... grannar .... självklart kommer jag att sakna ... men samtidigt tänka på er alla med glädje. Ni är ju med i mitt livs bok. 
 
NU är ju grejen att jag kommer inte att lämna PÅ STÖRT . Varför? 
Det är inte gjort i en handvändning att få en lägenhet i stan. Det kan ta tid. Lång tid. Men .... skriver om det ändå. Kanske någon som läser bloggen som har en lägenhet i bakfickan, och ett jobb .... man vet aldrig ;)
 
Fick frågan hur jag skulle göra med bloggnamnet. Bygdsiljumsmaria. Jo, jag har funderat på det faktiskt, hahaha, hur löjligt det än må låta. Har tänkt såhär: Blondinbella, bytte ALDRIG namn på sin blogg, även den period hon färgade håret brunt. Så ..... Jo, mest troligt kommer jag att fortsätta heta Bygdsiljumsmaria. 
 
Många känslor. Många människor. Många tankar. Mycket som rörs i skallen nu. Tror jag kryper ihop i soffan med mina 4 och njuter av kvällen. 
 
Gokväll ... passar inte riktigt än .... men ... Ha det Gott Ikväll :) :) :) 

Sent ska syndaren...

Oj va klockan blev mycket! Har krupit isäng och aka snart släcka lampan. Var ute idag på en längre sväng med hundarna, vilket var ljuvligt skönt!

Haft en skön dag överhuvudtaget, men fick en smärre chock när jag kollade på klockan för en stund sedan. Jag kastade mig ut med hundarna, borstade tänderna, tog med vatten, halstabletter och snytpapper till sängen. Japp, ont i halsen igen. Förmodligen för att jag är inne i ett skov av meni'eres .... Kroppen blir sliten då.

Nåja, nu hann det bli en ny dag åxå. Sent ska syndaren komma sig isäng!
Gonatt!


Meniére

Japp, trots att jag bönade och bad, grät och verkligen försökte få ut honom igårkväll, så stannade han över natten och bråkade med mig. Vaknade kring 1 och insåg att Meniére var på dåligt humör. Själv blev jag bara så otroligt maktlös. 
 
När jag vaknade igen kl 9 hade hade han gått. Jag känner mig relativt hyfsad ... men som vanligt efter ett besök av honom, så är jag helt slut i kroppen. Trött men Glad ! Ska nog fira ikväll med nåt gott att äta tror jag :) :)  
 
Nu, en efterlängtad Dusch :)
 
Gomorr .... nä, goddag :)

4+2 är lika med trångt

Idag blev det inga långa promenader på skoterleden. Det blev inga träningspass med hundarna. Det blev inte att åka till lillebror för att uppvakta honom på födelsedagen. Det blev inte så mycket överhuvudtaget. Konstaterar att det var trångt i soffan idag. Jag, mina 4 vänner och Meniére. FÖR trångt. 
 
Gokväll

Botten.

Har sällan .... ytterst sällan, blivit såhär besviken på någon.
Sällan... ytterst sällan, och det var väldigt länge sedan, jag kände mig så illa behandlad. 
 
Gokväll. 

Hallå, hör du mig?

Söndag morgon. Druckit mina tre koppar, varit ute med hundarna. Strax dags kamma till luggen och åka iväg på jobbet. 
 
Min nya hörapparat, den röda, har kommit ....men jag har slut batterier. Har beställt med de har inte kommit. Konstigt, det brukar bara ta två dagar .... och jag tror att jag beställde i måndags, möjligtvis tisdag. Nåja, de kommer förhoppningsvis i morgon. 
 
 
Hallå, hör du mig? 
- Nej, men jag blir glad när jag Ser dig
 
Gomorron

Luftslott

Lördag kväll. Har snackat med hundarna om att vi gör en TIDIG kväll, vilket var helt ok för dem, så direkt jag satt punkt här på bloggen, så tar vi pinkrunda och går sedan isäng. På jobbet var det riktigt lugnt, inte stressigt för fem öre ... men jag är TRÖTT. I själen på nåt sätt. Jag har raderat en massa gammalt i afton. Städat bland minnen och meddelanden, rensat i skrymslen och vrår. Tittat på det som var äkta sanning för bara några månader sedan och när man ser det med nya ögon så är det liksom inte samma tyngd i det hela. Tråkigt att inse att det som var så himla SANT bara för ett tag sedan .... har liksom .... tja .... vad har hänt? Poff !
 
Slott av luft var löftena
vackra sköna drömmar
drömmar som av sveken
sprack i sina sömmar
om och om igen
hoppets drömmar vackra var
men av löften höga stora
blev det inget kvar
 
Waow ... tycker själv att den dikten är bra ....  Jag har skrivit den själv och den finns i den bok jag gav ut 1995. Å herregud .... 1995 .... fniss .... förra århundradet ...    
 
Men hörrni .... hamnade i soffan med bästa kompisarna som vanligt och vi har kollat på "mello" men alltså ..... ÄR DETTA VAD SVERIGE HAR ATT ERBJUDA I MUSIKVÄG????????      GHAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!   Jag som kommit igång med Spotify, börjat orka lyssna på musik och uppskatta det ..... men alltså ..... WHAT??? Jag är helt förskräckt! Hur mycket dåligt skräp kan man åstadkomma och visa, bara på nån timma???? 
 
nä, jag tar hundarna och går ut .... kryper i pymmen .... sen går vi isäng här på Robertsforsvägen. Punkt. 

Lördag morgon blues

Tänkte skriva och berätta att jag känner mig faktiskt lite smått irriterad. Småsaker förvisso, men sånt där som stter sig lite som ett hårstrå i ögat .... inte stort, men det skaver och irriterar .... det blir till och med lite tårar utav det. Missnöje kan man nog kalla det. Inte så stort att jag ens kan skriva vad det handlar om, men inte heller så litet att jag kan strunta i det. Som sagt .... det skaver en del.
 
I övrigt har dagen börjat precis som dagarna Brukar börja. Vaknade före telefonen sa att det var dags att vakna, klappade om hundarna och klev upp. Raka vägen till köket, på med perkon, pinkpaus, starta datorn, läsa norran och aftonbladet, kolla fejjan, hämta kaffet, läsa några bloggar, läsa mail, hämta mer kaffe, surfa runt på div. forum-sidor om hundar, lägga några kommentarer, läsa inlägg, hämta tredje koppen kaffe, dricka upp den, gå i sovrummet och ta på understället .... här nånstans är hundarna vakna, Sally sjunger upp sig, Molly försöker gå och gömma sig i soffan för hon vill helst vara kvar inomhus .... klä Molly, klä mig själv, ut på en kort runda. In igen, Sally sjunger, ge hundarna mat. Skriva lite på bloggen :)    DÄR är jag nu :) :) 
 
Nu ska jag börja kamma till mig för att sedan åka och jobba. Det är backen som gäller i helgen. 
 
Ha en Bra Lördag!
Gomorron

Och det var morgon Igen.

Fredag morgon. Sovit bra och drömt helknäppa drömmar, hahahahahaha, skulle något vara så sjukt i verkligheten, då vet jag inte riktigt :) 
 
Står vid datorn och väntar på perkon. Efter mina tre koppar är det dags att gå ut med hundarna, sen kamma till mig och gå på jobbet. Fredag är en dag på jobbet då man INTE kan förutspå hur det ska bli. Eller rättare sagt så finns det bara två tänkbara alternativ - endera blir det hur mycket folk som helst, eller så blir det i princip ingenting. Oftast är det hur mycket som helst, men vi har stått som frågetecken vissa fredagar och undrat var alla är. Vi får se hur den här fredagen blir :)
 
Grannen, Börje, var in på jobbet igår, drack en kopp kaffe och surrade. Han berättade att någon varit i hans garage .... samt att fläkten, typ kupévärmaren han haft utanför sin lägenhetsdörr, var borta. Förlåt Börje .... den fläkten ligger i min bil :)  Han skrattade när jag skamset erkände att jag lånat den utan att be om lov ... jag skulle bara ....
 
Kaffet är klart, smakade Gott. Hundarna sover ännu .... när de räknat in att jag fyller koppen för tredje gången, börjar det röras i tassarna och svansarna, för då VET de att det strax är dags att gå ut. När jag börjar röra mig mot hallen för att klä mig, DÅ drar Sally igång sin morgonserenad. Hon ylar :)  Sen när vi kommer in efter promenaden, så ylar hon igen för att hon väntar på mat. Molly steppar med alla fyra och skäller, för hon väntar på mat. Hon är så söt där hon står och steppar .... och blir så gullig i munnen med sitt underbett, där hon småskäller .... fniss.  Paddy och Kelly tar det mer coolt. 
 
Nu är det dags att rotera. Ha en alldeles särskilt bra dag :)
 
Gomorron

Klok och vis

Jo, klok och vis är väl samma sak ungefär, men jag tyckte att det klingade bra :)

Torsdag kväll. Jättesent. Har egentligen inget att prata om. Haft en bra dag, sprungit en sväng med paddy och Sally.... Suttit framför tvn i pymmen hela kvällen. Nu är det hög tid att släcka lampan och sova :)

Gokväll


Min Onsdag

Min onsdag, så här långt:
 
Vaknade strax efter 9 :) :) :)   Rejäl, härlig, skön sovmorgon med andra ord. Kände med en gång att benen kändes bättre idag, då det faktiskt gick att komma ur sängen relativt snabbt :) Efter "morgonkaffet" och en kort rastning av hundarna, tog jag Kelly på en solopromenad på skoterleden. Det är nåt speciellt att ta ut hundarna var för sig faktiskt. Jag är helt säker på att Kelly var superlycklig över att vi gick själva, bara jag och hon 
 
Efter vår 45 minuters promenad, tog jag Paddy på sparktur. Å herregud ... han drar aldrig så lite som när man tar på honom dragselen och ger kommandot: framåt. Paddy ..... lille vän. Direkt jag stannade av så hoppade han upp på sparken, fick ner honom men han hoppade upp igen och satte sig på sitsen. Han fick åka en liten bit :)
 
 
Efter Paddys runda, tog jag ut Sally på solopromenad. Flexikoppel och skoterled. Å gud va hon var glad :)
Molly .... söta lilla Molly .... hon vill ju inte så gärna vara ute när det är såhär pass kallt .... så hon fick gå ner på gården, göra sina behov, leta lite godis i snön .... sen fick hon springa in igen :)
 
Jag har städat, tvättat, myst med hundarna. Tänt värmeljus och haft en mysig kväll såhär långt :)  Tänkte fortsätta med det en stund till, sedan gå isäng. Hoppas Du haft en bra dag du åxå!
 
Gokväll

Lycka

Vad är Lycka? Hur tänker DU kring det? 
 
JAG vet hur JAG tänker. För mig är lycka något man bär med sig inombords. Lycka ... kan man aldrig överge eller flytta ifrån. Lycka har man med sig lixom .... den bara finns där när den väl slagit rot. Vad Lycka är, må vara olika för var och en ... men mycket har vi nog gemensamt när vi preciserar själva fenomenet. Det är, enligt mig:  att känna sig uppskattad, älskad, omtyckt, respekterad. Att vara nöjd med sig själv, att vara stolt över sig själv, att känna sig .... tillräcklig. 
 
När man INTE är lycklig, vad fattas då? Vad är det som saknas? Jag vet inte om jag är rätt människa att svara på det, eftersom jag är Lycklig ... men jag ska försöka mig på att tänka mig in i situationen. Att vara olycklig .... borde vara motsatsen till att vara lycklig ... lite enkelt sett alltså. Så .... Att inte känna sig uppskattad ... inte känna sig älskad, omtyckt respekterad. Att inte vara nöjd med sig själv ... att aldrig vara stolt över sig själv ... att ständigt känna sig otillräcklig. Ja ... den beskrivningen tycker jag själv stämmer rätt bra på en olycklig människa. 
 
Vad kan då en olycklig människa SJÄLV göra för att bli lycklig ? Ja ... att vistas i omgivningar, situationer, platser, där det finns MÖJLIGHET att känna sig uppskattad. Att GÖRA saker så att man blir respekterad. Att uppvisa en attityd och ett sätt som GÖR att man blir omtyckt. Att bete sig så att man blir stolt över sig själv.   .... Verkar det omöjligt ? INGENTING ÄR OMÖJLIGT !!!! :) :) :) 
 
Att sprida glädje kring sig, glada vibbar, goda tankar och omtänksamhet, kan vara en väg att gå för att PÅBÖRJA den goda cirkeln. Att se det positiva i allt, att inte älta gammalt groll, att skratta mycket och att vägra vara pessimist, är en annan väg ....  och Du ... kom ihåg att båda vägarna går att köra parallelt :) :) :) :) 
 
Hur svårt kan det va ? 
Gokväll
 

Tre år

Oj va trött jag är. Det tar på att fira :)   Tre år med Kelly idag !!
 
Det tar på krafterna att jobba såpass mycket som jag gjort i helgen, men nu är jag ledig i tre dagar så jag hinner återhämta mig gissar jag. Efter dagens arbete blev det att lufta hundarna och sedan dra iväg på träningen där jag ikväll höll ett tabata-pass. Har inte ens orkat duscha än ..... ska göra det innan jag kryper isäng dock, för jag bytte rent i sängen igårkväll :)
 
Livet .... herregud så fantastiskt det ändå är. Visst, en del dagar är det väl sådär måttligt skoj, inte ens ett endaste dugg roligt .... men .... Fantastiskt är det lika fullt. Tänk så mycket roligt innehåll man kan fylla sina dagar med .... sånt där som man verkligen trivs med, och fyller en med glädje. Det behöver inte alls vara märkvärdiga saker ... utan bara lite sådär apropå :)  
 
Äh, nu tar jag ut hundarna, går och duschar ... kryper sedan isäng. En bra dag är slut. En bra dag väntar. 
 
Gokväll

Äkta Kärlek

Idag Lördag har varit en Bra, men lång dag på jobbet. Tur att det är Bästa jobbet :)
 
Nu ikväll har jag förstått det här med Äkta kärlek. Jag är 47 år, men har inte riktigt begripit tidigare ... har väl ibland TROTT att jag fattat .... men bevisligen har det skitit sig, eftersom jag varit singel i 3.5 år. Ikväll har jag verkligen fullt ut fattat. Kärlek, Äkta kärlek ... är .... kanske inte sällsynt, men mig veterligen inte något som drabbar alla. Kärlek ... vad är det ? När tar det slut? När man inte längre delar värderingar? När man helt enkelt glidit isär? När man upptäcker att man inte längre älskar varandra? 
 
Ikväll slog det mig med FULL kraft vad kärlek är, och jag är helt och fullt övertygad om att det är PRECIS vad det handlar om. Jag har sett filmen Hachiko .... och NU vet jag. Tvivlar inte ens en sekund. DET är KÄRLEK. Kärlek som JAG vill att den ska vara. 
 
Lite ... ska vi säga ... ödet?   .... Men jag tolkar saker som jag vill, som ni kanske vet ... .men :.... i morgon har Kelly varit hos mig i tre år. Min älskade Kelly. Kelly som ligger vid min sida när jag har yrsel. Kelly som inte vill följa  någon annan i koppel. Kelly som varje natt ligger nära mig i sängen, och ALDRIG väljer att ligga någon annan stans. Kelly som vill sitta i mitt knä i soffan, som vill vara nära alltid. Kelly. min stora Kärlek. 
 
Jo, jag vet vad kärlek är ... och jag upplever den. Varje dag. Äkta Kärlek.
Gokväll

Lördagmorgon

I helgen ska jag inte jobba uppe i backen. Den Westmanska familjen, som vi kallar oss på jobbet, har drabbats av sjukdom .... nu har vi alla haft flunsan, eller, några ligger i den i detta nu, vilket gör att vi är kort om folk. Det var vi förra helgen åxå som ni kanske minns att jag berättade. Nåja, i helgen ska jag i alla fall jobba här nere. Vi har en catering idag till 240 personer, så Jonny ska pyssla med DEN maten hela dagen. Fränt med så stor catering-beställning :) :) 
 
Igår på morgonrundan, var jag ute en timme på skoterleden. Det var lite mjukt, men härligt. Ska ut på skoterleden nu på morgonrundan idag åxå :)
 
Men, först ska jag dricka mina tre koppar kaffe :)
 
Ha en Bra Lördag, och kom ihåg att fylla dagen med nåt värt!
Gomorron

RSS 2.0