funderingar med mera

En vän på fb skrev ikväll och funderade kring det här om att man skriver: Bästaste jobbet, livet, mm .... samt Bästa vännen .... stående i kontrast till motpolen, dvs, vad är då motsatsen? Funderingen från hennes sida var nog mest kring vännen tror jag. Bästa vännen .... och inte bästa vännerna ... alltså singular mot plural om jag förstår inlägget rätt. 
 
En värd fundering kan jag tänka ... samtidigt som jag tänker såhär:  JAG har inte många vänner överhuvudtaget. En del bekanta, javisst. Några vänner, ja. Men bästa vän? Jo ... En. Möjligen Två ... men EN som jag verkligen kan prata med om .... åtminstone NÄSTAN allt.   Är det FEL att BARA ha EN Bästa vän? Ska man ha Många bästa vänner? Vad har man Bästa vänner till? Jag menar, om inte för att berätta allt för? Är det många som Behöver VETA allt? ALLT? För vems skull? För min??
 
Dela allt med någon, med några, med flera, med många? Vad är vettigt? Rätt?
 
Det finns saker jag inte delar med NÅGON. Det finns saker jag delar med EN människa ... det finns saker jag delar med min BÄSTA vän .... det finns saker jag delar med NÅGRA av mina Bästa vänner .... Det finns en del saker som många får ta del av .... javisst finns det gränser för alla dessa. Självklart.   Men ... är det FEL att dela med bara En?  Är det FEL att säga: Bästa jobbet, bästa livet, bästa hundarna, bästa barnen, bästa vännen ? Själv tycker jag inte det, men lyssnar gärna på er som tycker på annat sätt :)
 
Dagen har varit Bra! Varit på .... håll i er ... bästa jobbet :) :) :)   Började jobbdagen med att sjunga, eftersom Jonny fyller 30 år idag :)    Efter jobbet blev det en sväng med .... Bästa hundarna  (MINA bästa .... dvs ... andra har ju naturligtvis åxå bra och bästa hundar, men bästa utifrån Mitt mått mätt)   Kvällen har spenderats mestadels i soffan  och nu håller det på att dra ihop sig. Inte sängdags än, men inte är det så långt bort. 
 
Funderar även ikväll över de som sitter mitt i strömmen utan att hitta rodret . Lägg energi på att HITTA RODRET !!!!
 
Gokväll

Att greppa rodret

Onsdagkväll. Typ söndagkväll för mig :)
 
Det blev ju ingen IKEA-resa för mig och Hannah, och det beslutet är jag glad över. Vädret har inte varit det bästa precis. 
 
Hörrni .... det här med Livet .... Hur det blir, VARFÖR det blir som det blir ... och en massa tankar däremellan.
 
Som ni vet så har ju min älskade lillebror vänt sitt liv, jobbat sig upp från botten, fixat till sitt liv. Jag trodde, ärligt talat inte att han skulle fixa det. Så många år som han paddlat runt i en fullständigt vansinnig ström av virvlande vatten .... gav upp hoppet för rätt många år sedan .... men han fixade det. Han FIXADE det!!!
 
Hur man kommer ur ett sådant beroende vet jag inte riktigt .... är det motivationen det beror på?  Är det kanske samma motivation som behövs vilken ändring man än ska göra i livet?  
 
Att förändra sitt liv ..... Att byta inriktning .... Att sluta hänga med strömmen, utan faktiskt greppa rodret och ta kommandot över riktningen. Att VÅGA bryta med sitt gamla liv .... för att möta något nytt som man inte känner till .... som man inte är van vid. Huvva .... jobbigt! En del orkar inte byta inriktning .... en del VILL inte .... och naturligtvis är det så att alla inte måste byta liv, jag pratar mest om de som faktiskt skulle må bra av att göra det. Som skulle vara sååå mycket lyckligare om de klarade av att greppa rodret .... och inte virvla runt i strömmen .... 
 
Pratat med en vän ikväll som i många år virvlat runt i strömmen. Maktlöst står man bredvid och försöker få vännen att ta tag i rodret .... men mina ord, mitt skrikande ... når inte fram i stormen. 
 
Dags att krypa isäng, det är jobb i morgon. Hoppas Du haft en bra dag, att du gjort bra val, fyllt dagen med nåt värt. 
 
Gokväll

Att fylla sitt liv med nåt värt

Vilken underbar dag!  Från det jag slog upp ögonen i morse, förmiddagen, mitt på dagen, eftermiddagen, kvällen ... hela den här dagen har varit .... Magisk. Glädje, så stor att den förvandlades till tårar .... Innerlig och djup Glädje. 
 
"Ännu en sak i min "to do för att må bra lista"  skrev min lillebror på facebook tidigare i afton. Min lillebror går från klarhet till klarhet. Han har bytt sitt gamla destruktiva liv som han levt i sååå många år .... till ett helt nytt. Han bytte sambon alkoholen till en fräsch kvinnlig sambo, han jobbade sig fram till ett jobb, en familj, och nu idag tog han tillbaka sitt körkort!!! Jag blev så glad så jag höll på att gråta ögonen ur mig. Jag grät så mycket att vi inte kunde prata i telefon .... fniss ..   Tidigare ikväll när jag satt nersjunken i soffan med hundarna, knackade det på ytterdörren, och där stod han, lillebror. Han var ute och luftade sitt splitternya körkort :) :) :) 
 
Lika mycket som jag föraktade hans tidigare liv, Lika mycket älskar jag honom Nu.   
 
Jag säger ju mer eller mindre varje dag: Fyll dagen med nåt värt.  Nu känner jag verkligen att min lillebror tagit steget ännu längre, och verkligen fyller hela sitt LIV med något värt. 
 
Den här dagen har varit helt magisk. En lång, härlig promenad med hundarna på skoterleden, en massa glädje och skratt, jo, mycket tårar åxå, men då de var av glädje, gör det inget. 
 
Tanken inför i morgon var att jag och Hannah skulle åka till Haparanda på IKEA, men efter att ha tagit del av väderleksrapporten, så skjuter vi upp det till nästa vecka. Finns lixom ingen anledning att riskera livet för ett par hyllor och några hundra värmeljus. Så känner jag. 
 
Strax sängdags här i mitt lilla paradis. Hoppas DU haft en bra dag åxå. Och hörrni ..... Ge aldrig upp! Varken på dig själv eller någon annan.  
Gokväll

Söndag kväll

Jo jag vet, jag brukar säga Fredagkväll ... men ... just nu känns det verkligen som söndag kväll. Helt slut. Fruktansvärt sliten. Det finns lixom ingen fredag i kroppen. Det finns bara ..... Söndag. 
 
Hundarna må förlåta mig. Klockan är 19.30 ... och jag ska strax ta ut dem på kvällspinket ..... Må vara att jag måste upp kring 4 och ta ut  dem igen .... men just nu känns det som ett Mindre bekymmer .... bara jag får gå isäng NU. 
 
Dagen har varit Bra, tro inget annat .... Den har bara varit ..... Lite FÖR mycket. 
 
Gokväll

Arla Morgonstund

I morse ringde väckaren 06.15 Det kändes tidigt att kliva upp, men jag klev upp med Hannah för att hålla henne sällskap innan hon skulle iväg till jobbet. Druckit kaffe och luftat hundarna på gården, ska strax ta en liten promenad med dem innan det är dags för MIG att dra iväg på jobbet. Idag är det ju backen som gäller, och eftersom både Rolle och Jonny är sjuka, så är jag ensam i köket idag. Kan nog bli full rulle, men det är ju kul när det är mycket folk och mycket att göra :) Vet hur sliten jag är när jag kommer hem i afton däremot .... 
 
Någon kväll till veckan måste jag försöka ta mig till Bureå och träna hund ... ifall någon annan ska vara där åxå. Min tanke är att ta med Sally och jobba med saker hon redan kan, fast med andra hundar närvarande. 
 
Nä, nu ska jag gå ut en sväng, sedan är det dags att kamma till håret och dra på jobbarkläderna. Ha en bra Lördag !  och du .... fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Vad är det som gör?

Fredag morgon. Står vid datorn och dricker första koppen kaffe. Funderar kring vad det är som gör att olika människor lockar fram olika sidor hos varandra. En del människor (ett fåtal tack och lov) blir jag irriterad bara av att se, eller ibland bara höra talas om. En del människor fyller en med gläde bara genom att finnas till, och en del lockar fram saker hos en själv som man inte ens visste fanns. Fränt va?!  Då inser man åxå att JAG lockar fram det hos andra, dvs en del blir irriterade bara av att se mig, en del blir faktiskt glada och vissa kanske till och med överlyckliga :) :) :) :) 
 
25:e Januari. Herregud .... En månad går så himla fort!  Vet du, när jag städade häromdagen hade jag öppet rumsfönstret för att vädra, då hörde jag småfåglarna :)  Alltså, hur härligt är det inte att höra lite fågelsång mitt i alltihop. Dessutom sjöng de rätt så högt, för jag hörde dem och ändå har min nya hörapparat inte kommit än :)
 
Här blev det Paus .....
 
Sådärja, druckit mina tre koppar, varit ute med hundarna, kammat till mig. Nu är det dags att gå till jobbet :)
Ha en bra dag Hörru! :)
 
Gomorron 

Torsdag 24/1

Sovit som en stock inatt, somnade fort och sov hårt ända tills klockan ringde kl 7. Gud så skönt! :)
 
Har druckit mina tre koppar och varit ute med hundarna. Nu blir det en dusch, sen väcka Hannah, äta frukost och sen bege mig på jobbet. Hannah åker hem idag, men lämnar lille Milo. Hon kommer tillbaka på fredag och stannar över helgen, för då jobbar hon på OK i Burträsk. 
 
Bäst lägga på en rem nu ....  :)
 
Gomorron

En bra dag!

Idag är Hannah och lille milo här, de sover över tills i morgon :) Nu har vi gjort kväll!

Gonatt


Sköna Underbara Dag!

Efter den något tidiga morgonen, med Sally spyandes ... så sov jag till kring 7. Tog det rekordlugnt, låg kvar i sängen till nästan 8... kokade  kaffe som jag avnjöt i lugn och ro. Morgonpromenaden blev en timme på skoterleden 
 
Efter promenaden vidtog projekt Städ och Tvätt ! Tvätta hundbäddar, hundfällar, hundfiltar, samt sängkläder, sofföverdrag samt lite kläder  som Sally lyckades spy ner i morse. Kl 12 Tog jag ut Kelly och Molly på en långpromenad på skoterleden runt Trollberget. Gud vad jag älskar den rundan .... det är så sagolikt vackert!
 
2.5 timmar tar det att gå runt, så när jag kom hem luftade jag Paddy och Sally ute på gården, gick ner i tvättstugan, åt lunch, sen har jag softat. Kommer nog att fortsätta på den inslagna banan med softande ... känns lagom på nåt sätt :)  
 
Jo just det, jag ska nita den idioten som flyttat min supersöta, supervassa lilla yxa från mitt källarförråd !!!! 
 
Goafton

Tidig tisdag

Klockan är 5 och jag har torkat spya en timme. Vaknade av att det stank skit, så jag trodde nån av hundarna skitit i sovrummet. Det visade sig att Sally spytt i biabädden, och anledningen till att det luktade skit var för att hon spydde skit! Hon hade alltså ätit skit igårkväll .... Å fy fan va det stank!

Hann bara spola ur bädden och kasta fällen i tvätten så spydde hon ner den andra bädden, sen en rejäl pöl vid sänggaveln, sådär så det letade sig under sängen en bit. Fick lyfta sängen för att torka bort allt. Nästa stinkande sörja hamnade på rumsgolvet. Hon hade tänkt lägga det i soffan men jag hann dit och styra upp det.

Har suttit med henne i soffan och strykit henne på pannan en stund tills hon somnade. Nu tror jag hon fått ur sig allt. Nu skulle jag vilja somna om :)

Gomorron


Härliga Måndag

Måndag ... Ledig dag. Vaknade halv 7 av att älskade Kelly spydde i sängen. Hon sprang dock upp och spydde vid fotändan ... lilla gumman. Klev upp, torkade av det värsta, la mig igen. Somnade dock inte om, utan låg och tänkte på ditten och datten .... 
 
Klev upp, drack kaffe ... duschade, var ut med hundarna ... sen iväg på uppdrag för tidningen. :)  Jättekul intervju som jag hoppas blir ett fint personporträtt på en ung människa som jag tycker om :)   Hem igen, sen gick jag ut med hundarna var för sig. Det blåste verkligen småspikar vid det här laget, men Sally bryr sig inte ... hon är för cool för det :)
 
Paddy ... skulle väl egentligen döpa om honom till Forest ... Forest Gump ... för jädrar va han springer när man släpper honom på skoterleden. Jo, när man visslar kommer han ångande i samma tempo tillbaka ... han bara ÄLSKAR att springa :) :) :) 
 
 
 
Ska försöka vara vaken och se ett tvprogram kl 20 ... men sedan är det gonatt för min del. Skönt att vara ledig i morgon åxå .... återhämtning: Ja tack :)
 
Nu ... Gokväll 

Fredagkväll .... för Mig alltså.

Söndag står det i almanackan, vilket betyder fredag för min egen del. På jobbet blev det lite oväntat jobb, men det var superkul och gick hur bra som helst :)  Dagen har FLYGIT fram, på tal om det här med att räkna tid. Idag har jag inte ens hunnit räkna :)   Efter jobbet, en snabb sväng med hundarna, lite soppa, VILA, sen iväg på ett tabata-pass. Ja alltså, jag skriker bara. Talar om vad deltagarna ska göra, eller rättare sagt SKRIKER vad de ska göra .. fniss .... själv studsar jag runt lite i mitten .... hänger på ibland ... men oftast inte :) :) :) :) 
 
Efter det superskojjiga passet tog jag ut hundarna på en liten pink, och nu har jag typ fredagkväll. Myskväll alltså ... vilket jag förvisso har alla kvällar, vilken veckodag det än är .. men ändå. Myser med hundarna i soffan ... har pratat med Pernilla, som varit med sambo, syster, systers sambo m familj och en hel kyrka smockfull med människor för att lyssna på konsert med Context. En konstellation som tjejernas pappa spelar trummor i. Jag blev rent tårögd när Pernilla berättade om konserten ... eller tårögd ... det rann ganska bra. Under En låt så visades ett bildspel i taket på kyrkan, (där konserten hölls)  där bandmedlemmarnas barn figurerade. Pernilla och Hannah var naturligtvis med ... och det rörde mig så otroligt. Måste komma mig iväg och lyssna på dem .... det känner jag. Men som Pernilla sa ikväll när jag började snyfta och gråta: Mamma, du skulle inte ens fixa att lyssna på dem!     Ler
 
Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och kolla på "spårlöst" på tv, och förmodligen gråta mig snorig och tät i näsan, det är jag helt övertygad om ... fniss  ... men ... må så vara. 
 
Hoppas din söndag varit Bra, och att Du kunnat fylla den med något värt!
 
Gokväll

Räkna tid?

Somnade direkt jag la mig igårkväll. Vaknade vid midnatt men somnade om snabbt. Blev väckt av Paddy halv 5, då var han kissnödig och behövde gå ut .... somnade om igen och vaknade när alarmet drog igång kl 7. En härlig natt med andra ord. 
 
Tänker på det här med att tiden är så obarmhärtigt lång ibland. När man väntar på något, räknar man tid. Att räkna tid tar rätt så mycket energi, särskilt om man inte vet hur mycket tid man har att räkna. Är det dagar, veckor, månader? Hur lång tid tar det innan man får några svar? Inte går det skynda på heller .... utan det är bara att vänta. Man går runt i ett vacum på nåt sätt. 
 
Söndag morgon är det i alla fall Nu. Allt ser ut som vanligt, hundarna sover, jag dricker kaffe. Tyst. Knäpptyst. Laddar batterierna inför dagens jobb. Igår var det full rulle, få se hur den här dagen blir. Lite kallare idag igen såg jag på termometern. 
 
 
Ikväll har cirkelträningsgruppen ett tabata-pass. :)
 
Gomorron

Lördagkväll

Försöker hålla mig vaken en stund till .... men det är verkligen inte lätt. Jag är så sjukt trött efter jobbet ...  Är bara orolig att vakna kring midnatt och ligga vaken resten av natten, om jag lägger mig nu. ÅÅÅHHHHHH  !!!
 

Kärlek

Kärlek är inte att hitta någon man kan leva MED
men att hitta någon man inte kan leva UTAN.
 
Är det anledningen till att jag är singel?

Took my breath away

 
 
Såhär makalöst vackert var det på morgonpromenaden igår! Det var sånt rosa sken, att Sally såg rosa ut, istället för vit. 
 
Lördag morgon. Minns ni att jag började ett nytt liv för ett tag sedan, med att lösa melodikrysset? Jag har redan slutat med det. Inte för att jag tyckte det var tråkigt eller för svårt (fniss) men för att nu jobbar jag helgerna uppe i backen, och då börjar jag kl 10. 
 
Står vid datorn och dricker kaffe .... hundarna sover ännu, i vanlig ordning. Det är inga morgonpigga filurer precis .... och det passar mig utmärkt. Tycker om den här stunden när det är alldeles knäpptyst .... lugnt och stilla. Ladda upp batterierna inför dagen. Strax dags att väcka hundarna och gå ut. Ska bara dricka upp kaffet först. Ha en Bra Lördag allihop ... och Du ... Kom ihåg att fylla den med nåt värt!
 
Gomorron!

Saknad

Att sakna något .... Verkligen SAKNA .... Det gör ONT. Ikväll funderar jag kring det här att SAKNA det man aldrig haft. Tänk att SAKNAD .... ska ha en så stor plats i ens liv. Saknad ... efter något som inte ens finns. Det känns Svårt och Fel .... att VETA ... att det är JAG som ger plats för den saknaden. Saknaden efter något .... som inte ens Finns. Gokväll

sånt är Livet

Oj oj oj .... Lyssnar på Spotify, och herregud vad musik kan få en att känna känslor. Lyssnar man på kärleksballader som handlar om kärlek, alltså brustna hjärtan, kärlek som gått i kras, saknad, längtan, I will always love you och såna låtar .... då gråter jag floder och nästan bryter samman. Ikväll lyssnar jag på Svenska Hits genom tiderna. Oj va man blir uppåt av lite Sånt är Livet med Anita Lindblom, Härligt Härligt men farligt farligt farligt med Björn Skifs, Ja, lite Tomas Ledin slinker åxå med .... Vi är på Gång :) :) :) 
 
Strax dags att stänga ner musikfabriken, gå ut med hundarna och sen krypa isäng ..... 
Äh, kör lite Lasse Berghagen åxå .... Han tog av sig sin kavaj .... trallallallalla .... 
 
Gokväll

Tyst

Tänk att ibland är det så att Tystnad ..... kan tala mer än ord. 
Ibland är det avsaknaden av ord ..... som säger mest. 
 
Det svåra är .... att tolka det som inte sägs. 
Då det inte ens finns punktskrift ..... betyder det att det inte finns .... ett enda ord?
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag morgon

Det blev sådär onödigt kallt igen. Riktigt onödigt och riktigt kallt. Jag hade önskat -10 sol och klarblå himmel. Känns som att det vore det ultimata nu när jag möjligen känner mig lite piggare och behöver komma ut på promenader för att rensa och slänga en massa tankar. Fast idag ska jag ju på jobbet, så jag kan rensa och slänga lite där åxå :)
 
Vissa dagar är verkligen överhoppningsbara. Så känner ju alla ibland, även jag.  I morse fick jag ett sms av en vän som är nere i en svacka för tillfället. Hon känner sig varken snygg eller smart och grubblar en hel del. När jag berättade att så känner jag åxå ibland, trodde hon nog knappt att jag pratade sanning, hahahahaha.  Nä vännen, jag mår skit ibland jag åxå. Står framför spegeln och känner mig fet och ful, långt ifrån klok och rar, utan mest bara som en stor grå blaffa. Eller Brun. Möjligen Brun. Hur kommer man ur de tankarna? Hur sliter man sig ur klorna på monstret som säger att man är fet, ful och Brun? 
 
Jag tror faktiskt att jag brukar göra såhär: Jag stirrar på mig själv i spegeln, sen säger jag högt: Nä hörrududu, det där tror jag inte på. Precis som jag vågar ifrågasätta andra som säger knäppa saker, så måste jag ju våga ifrågasätta mig själv och mina knäppa tankar. 
 
Kaffekopp nr 2 är uppslagen. Tittar på hundarna som är utslagna. Om en stund blir det en kort sväng därute i kylan, sen ska jag göra mig klar för jobbet. Ha en bra dag och kom ihåg att det är Visst ok att må skit ibland, bara man inte fastnar i det. 
 
Gomorron

Det där med insikter ....

Alla är medvetna om att livet helt plötsligt kan ta vändningar som man inte räknat med. Alla är medvetna om att Livet helt plötsligt kan ta slut. Alla vet att det finns ingen garanti som säger att vi ska leva tills vi blir gamla och dör en "naturlig" död. Alla har den insikten ... men de flesta lever som om de aldrig ska dö. Självklart ska man inte leva i ständig stress om att man snart kommer att dö, men åtminstone sluta skjuta upp saker man verkligen vill göra, säga saker man verkligen vill få sagda, ta itu med saker man verkligen vill få gjorda. "Fyll inte livet med år, utan fyll åren med Liv" och sånt där du vet.  Fyll dagen med nåt värt. 
 
Jag minns när jag och barna bodde på Solbacken i huset. Det fanns ett skåp i köket som jag använde till .... ja, allt möjligt ravel. Det var så helvetiskt mycket skrot i det skåpet att jag faktiskt tänkte, inte bara en gång: Jag MÅSTE städa i det skåpet, om något händer mig så skäms jag ihjäl om mina anhöriga måste ta reda på allt .... fniss
 
Till slut städade jag det där skåpet, och det kändes så HIMLA BRA !!!
 
Sedan dess har jag varit noga med att inte skaffa ett sådant skåp, utan försöker vara lite mer organiserad, sparar inte så mycket överhuvudtaget, utan rensar och kastar flitigt. Inte BARA för att slippa skämmas den dag mina anhöriga måste städa bort efter mig, men det känns BRA att inte ha en massa skrot liggande. Lixom, ut med allt som bara TAR energi. 
 
Vissa dagar och insikter, är klart mycket tyngre än andra. Vissa insikter vill man inte ens Ha, man blir nästan tvingad att inse ... och det kan vara jättejobbigt.  Såna gånger är det skönt att ha den insikten om att Allt Ordnar Sig. Allt Ordnar Sig. ALLT ordnar sig.  Tänker med ett leende på Julafton .... när Pernilla med gråten i halsen sa till mig - Ordnar sig? ORDNAR SIG? Mamma du är 47 år och det har då fortfarande inte ordnat sig för DIG !!!  Ler
 
Pernilla och Hannah ..... ni ska Se att det ordnar sig! <3
 
Nu ska jag kura soffa med mina 4 bästa vänner. 
 
Goddag

världens bästa medicin

Besökte vårdcentralen i morse ... fick medikament ... men frågan är om inte resten av dagen varit den bästa medicinen man kan tänka sig. Efter vårdcentralen begav jag mig in till stan för att umås med Hannah och Pernilla :)  Och dagen gick så otroligt snabbt, precis som vanligt när vi träffs. Man TROR att en dag, ska vara precis en dag lång, men det är den inte. Den är knappt en HALV dag... så fort går det. 
 
Oj ... jag ser så mycket fram emot saker och ting .... tillsammans med tjejerna. Det ska bli HUR kul som helst :)
 
I övrigt .... ska jag nog hålla trut om hur jag tänker och känner. Blir nog bäst så 
 
Gokväll

Älskade barn!

Tänk att mina barn, världens Bästa barn,verkligen ÄR världens BÄSTA barn!!! Tack för att ni finns tjejer!!!


Måndag morgon blues

Då var det måndag. Halsen gör förjävla ont och bihålorna är smockfulla. Ska slå doktorn en pling faktiskt, för så här orkar jag inte ha det så speciellt länge till. Igårkväll somnade jag kring 22, vaknade kring 02.  Har legat vaken och fipplat på facebook, skrivit med någon annan som inte kunde sova, så på det hela taget blev det en natt som inte var så helvetiskt lång ändå. 
 
Ska jag ta nåt som ändå känns positivt, så är det att jag har smak. Kaffet smakar gott!  Ni som känner mig, VET hur grinig jag blir om jag tappar smaken .... fniss .... så vi är alla nöjda med att så inte är fallet, inte idag i alla fall. 
 
Igår startade ju cirkelträningen igen, tack och lov att jag har Hanna V som tar över när jag inte kan. Tack Hanna!
 
Strax ut med hundarna en kort sväng ..... längtar tills jag blir frisk igen, så det kan få bli de här långa härliga promenaderna på skoterleden, sparkturerna med min härliga draghund ... fniss .....
 
 
Men, tills vidare får vi slappa i soffan och vila mig i form. 
 
Gomorron

Gråt

Vem är det som bestämmer hur många liter tårar det ryms i en kväll ?


Äntligen Fredag!

Söndag eftermiddag. Jobbade inte full dag idag, det gjorde jag inte igår heller. Sällan har en förkylning tärt så på mig som den här gången. Om det nu bara är en vanlig förkylning, det vet jag inte, och det spelar väl inte så stor roll heller ... jag orkade inte i alla fall. Inte fullt ut. Tro inte att jag skäms för att jag inte orkade, det gör jag inte ... men ibland känner man sig så extra ..... otillräcklig. Man räcker inte till för hundarna, hemmet, jobbet ... ingenstans egentligen ... och det är en tung känsla. När det lix börjat rulla åt det hållet med känslorna, så känner man sig rätt ensam, vek  i största allmänhet, oälskvärd,  ja ... lixom .... rätt så blek och oduglig, och man börjar söka febrilt efter tecken på att man är rätt så bra ... eller åtminstone duglig. Jag har inte varit pigg, jag har inte varit glad, jag har inte orkat, jag har inte .... knappt ens velat. 
 
Just nu känns det rätt så tungt det mesta. Jo, jag VET att det går över, men jag sa: Just NU. JUST NU är jag mest bara allt som är negativt, så känns det. Ensam, bitter och ämlig. ÄMLIG !!!
 
Vad kan då ändra detta?  - Jo, att jag börjar känna på ett annat sätt. Men just nu känns det helt ok att känna mig närapå sämst och klenast. Fulast och helt slut.  Varför? - ja .... NÅT måste man ju ha att gråta över, så att man kan gråta med gott samvete. Känner aldrig Du så?
 
Nä ... inte är det alla dagar som är positiva, det har jag aldrig påstått, och det kommer ingen att kunna övertyga mig om att så är fallet .... och just idag är en sån dag då jag verkligen inte känt mig .... på topp. Inte ens Bra. TACK GODE GUD ATT DEN HÄR DAGEN ÄR SLUT, ATT HELGEN ÄR SLUT .... ATT JAG ÄR LEDIG I TVÅ DAGAR, där jag kan låsa in mig och kurera mig, både kroppsligt och själsligt. DET behöver jag känner jag. 
 
Duschat, krypit i myskläder, låst dörren .... kryper ihop i soffan med hundarna. DET blir kvällens melodi. 
 
Goafton

Tänkvärt

Lördag ... snart kväll. Spenderade dagen på jobbet, eftermiddagen i soffan. Resterande timmar av den här lördagen viks även De åt soffan. Korta rundor med hundarna. Kallt ute. Fortfarande ont i halsen och slut i kroppen. Hoppas att kvällens vilande ger gott resultat inför morgondagens jobb. 
 
Tänker lite kring något jag sett på Facebook, inte bara nu idag, utan även tidigare. 
 
Den verkliga kärleken begär inte annat än att få älska.
 
Den enda person man ska försöka vara bättre än, är den person Du var igår. 
 
Ibland behöver man en kram och någon som säger att allt blir bra.
 
Även den mörkaste timme, har bara 60 minuter.
 

Det finns massor med bra tänkvärda citat, som man verkligen känner när man läser dem, att man håller med om och ställer sig bakom. Såna där ord som tränger ända in i själen. Som betyder något, som rör vid hjärtat .... som fyller ögonen med tårar när man läser dem. 
 
Nä, nu börjar filmen jag tänkte se på Sjuan. Får resonera vidare en annan dag.
 
Gokväll
 
 
 

Lördag, snart är det dags!

Jahapp, då var det lördag morgon. Står vid datorn och dricker mitt morgonkaffe. Mår väl ändå helt ok, även om halsen kunde varit bättre. Idag finns knappast tid att tycka synd om mig själv dock, då det lär vara full huggning på jobbet. Jobbar  ju i backen idag, och det är slalomtävlingar. 
 
Tänkte på det här med att mista,någon eller något. Att något man verkligen vill ha kvar, bara försvinner framför ögonen på en. Den där fruktansvärda känslan av att ..... ha mistat. Känslan av att måsta fortsätta .... utan. Känslan mildras med tiden, men saknaden går nog aldrig över. Tomrummet blir lixom kvar. 
 
Jag beställde nya vinterstövlar btw, och de har kommit. Supersnygga :)  Det har dock uppstått ett litet problem, då de är fodrade med vitt mysigt ulligt foder .... som Paddy och Sally gärna vill vara och tugga lite i . Måste nog skaffa större hatthylla, så jag kan kasta upp dem där .... fniss
 
Nä, nu ska jag dra i mig det sista kaffet, sedan gå ut med hundarna innan det är dags. Ha en Bra Lördag allihop!
 
Gomorron
 
 

Kavla upp ärmarna

Fredagkväll. Har varit ute på en kort promenad med hundarna nu ikväll, i övrigt har jag spenderat dagen liggande. Nu känns det dock som att det vänt, så det börjar väl gå mot bättring. Det är av högsta vikt, eftersom jag ska jobba i morgon och på söndag. Det är slalomtävlingar i backen, så det är bara att kavla upp ärmarna, borra ner skallen, och åka iväg på jobbet. Jag kommer däremot inte att vistas i köket, utan tar disk och annat nödvändigt som åxå måste fixas. 
 
Ska väl inte vara uppe alltför länge till tänkte jag .... en lång natts sömn skulle vara önskvärt. 
 
Gokväll
 
 

Today is the Day

Trodde jag. Jag trodde faktiskt att jag skulle känna mig sågott som helt ok idag, men det gör jag inte. Möjligen var det för att jag skrattade så mycket igår, som jag har så himla ont i halsen ... jag vet inte. Vet bara att det är soffläge ännu en dag. Var nyss ute i 20 minuter med hundarna, och det är väl både och. Man BEHÖVER lite luft
 
Nu soffan .

Aj Aj Aj

Jädrar vad jag har sovit inatt ändå. Somnade direkt jag la mig, vaknade 9.15. Har varit vaken ett par gånger under natten för att snyta mig, försöka svälja några klunkar vatten, samt ta nässpray. Halsen är inte att leka med, men det ska ni veta, är inte bihålorna heller! Känns nästan som om man skulle fått en ansiktsfraktur, precis under höger öga ...   Ska hämta täcke och kudde och kura i soffan idag åxå. Funderar faktiskt på att ta en varm dusch åxå ...
 
Hundarnas morgonrunda blev ett rejs nedanför Per Burman, nu ligger de och tuggar på köttiga nötnackar ... fniss ... jag fick ju hem frysvarorna, köttiga ben och kycklingvingar igår. 
 
Jag ska studera handboken till min nya kamera lite mer ingående åxå, samt plugga på fotoskolan på nätet. Så småningom ska det väl börja dyka upp lite foton tagna med min nya fina kamera :)  Men så länge jag inte har en aning om vad jag gör när jag fotar, så lägger jag inte upp några resultat ... fniss
 
Nä hörrni, nu ska jag kurera mig.
 
Gomorron

Hahahahahahahaha

Tack till alla er Mina Vänner, som skickar krya-på-dig hälsningar!  Det värmer mer än ni tror!
 
Jag har fortsatt hela eftermiddagen och kvällen, att ligga i soffan, under täcket, med mina 4 bästa vänner. Lutar åt att det blir samma aktivitet i morgon.
 
Tänk .... att få skratta gott, gör kanske inte att halsen eller förkylningen blir bättre .... men själen mår gott av det!
 
Gokväll

Nockad, golvad, totalt däckad

Som jag har frusit inatt! Trots pymme, långkallingar, tjocksockar, dubbla täcken och mina 4 bästa vänner nära ... Feberfrossa! Klev upp kring halv 10 för att gå ner på gården så att hundarna skulle få pinka. Kokade kaffe, spillde ut första koppen och började nästan gråta. Herregud så svag man kan känna sig, att inte ens orka med en sådan motgång som att spilla ut kaffet.   Skallen spränger, och när jag tittade mig i spegeln inne på toan, tänkte jag att snart KOMMER skallen att sprängas. Hela ansiktet är svullet.
 
Idag blir det sängläge så mycket det bara går, orkar faktiskt inte annat. Inte ofta jag blir nockad, men nu är jag det. Ska ändå försöka fylla dagen med nåt värt .... inte rent praktiskt, men det går ju att tänka positiva och värda tankar om man inte orkar göra mer. Känns som att det blir tillräckligt.
 
 
Gomorron!

Sekretessfadäs

I morse ringde en kompis och frågade mer eller mindre om jag dött. Inga uppdateringar på facebook eller blogg på en vecka. Va? Jag uppdaterar ju hela tiden! Det visade sig att jag varit och fipplat i sekretess-inställningarna på facebook,  så det var bara bygdsiljumsbor som kunde se mina inlägg, och blogguppdateringar ... fniss. Tyckte väl iofs ett tag att det var ytterst få som kommenterade inlägg mm, men tänkte inte så mycket mer på det. Nåja, nu är jag tillbaka på banan igen, och alla mina vänner kan se mina inlägg och uppdateringar :)
 
Den här dagen blev inte helt som jag tänkt mig. Blev lixom hux flux förkyld! Feber har jag åxå, och det är inte ofta man har. Jädrar så jag har frusit idag! Har småfipplat med nya kameran en del, varit ute ytterst lite, vilat enormt mycket ... hoppas vid gudarna att inte det här blir så massivt, gruvar nästan för söndagen redan, då cirkelträningen börjar om. I morgon blir jag hemma från jobbet, och det känns inte heller nåt bra, men vad ska man göra? Det känns som om jag svalt en halmbal ... skallen värker ....   Tur att mina 4 bästa vänner är av cool modell, så de relaxar och tar det piano.
 
Nu ska jag ta ut vovvarna för kvällspink, sedan ska jag krypa isäng och hoppas sova bort skiten. I morgon ska jag ringa på skroten för att försöka få tag på ett nytt dörrhandtag till bilen.
 
Hoppas Du haft en bra dag, och att du fyllt den med nåt värt.
 
Gokväll

Oj så förslappad!

Jag köpte ju en ny kamera igår. En systemkamera. Det ska bli så himla kul att kunna ta sådär riktigt fina bilder :)  Ja, nu blir ju inte bilderna superfina bara för att jag köpt en ny kamera, jag må ju lära mig ett och annat åxå, och jag läser och lär på en gratis fotoskola på nätet som är superbra. Det kliar i fingrarna, och igår när jag gick en långpromenad på skoterleden mot Trollberget, skulle det varit kanon att haft med den nya kameran, för solen sken från en klarblå himmel, och det var så vackert så man fick rysningar. Nu gick jag den där promenaden INNAN jag åkte och köpte kameran, så av naturlig anledning hade jag inte med den på promenaden.
 
Jag slet sönder bilen igår. Dörren på förarsidan har ju varit ihopfrusen ett tag, så jag har måst åla mig in från andra sidan, och det har väl känts lite bökigt. Igår när jag körde till Burträsk, hann jag få upp så mycket värme i bilen att jag fick upp dörren inifrån när jag skulle tanka. Däremot så slet jag sönder dörrhandtaget när jag skulle IN i bilen igen. För ett ögonblick, där jag stod med plasthandtaget i näven, tittade ner på marken på x antal små bitar av plast som precis lossnat från det jag höll i handen ..... för ett kort, kort ögonblick tänkte jag: Det här händer inte.
 
Det ögonblicket var över rekordsnabbt och jag insåg att: Jo, det hände precis .... så ... nu är det HELT omöjligt att öppna dörren utifrån. Så var det med den saken.
 
Gud så god middag det blev igår kväll. Oxfilé med rödvinssås och ugnsbakade rotsaker. Varje tugga var en ren njutning. Efter middagen, som jag intog i soffan framför tvn med mina 4 bästa vänner nära, lite telefonprat ... så hände det som hänt alldeles för ofta i slutet. Jag somnade i soffan, sittandes. Vaknade halv 3 och trodde jag såg i syne när jag kollade på klockan. Trodde jag kände fel också, för halsen gjorde helvetiskt ont. Varifrån kom DET? Gick ut med hundarna en sväng på gården och kröp isäng. Sov till kl 8, vaknade och hade lika ont i halsen då. De här långa promenaderna jag planerat för idag, tror jag att jag ställer in till förmån för inomhusaktiviteter samt inomhusfotografering.
 
Läste igenom Januaris inlägg från förra året. Då var det spinning, box, flera timmars promenader ... nu är det i stort sett inget alls. Jag har blivit så fruktansvärt förslappad så det liknar ingenting. Nä, ner på Ica och köpa grejjer som är bra mot halsont, öka på dosen vitaminer, så jag snabbt kommer ur det här komaliknande tillståndet och kan börja leva som vanligt igen. Det här nya livet med att snooza på morgnarna, somna i soffan och allt annat jag dragit på mig i slutet, vill jag bli av med igen. Tror jag går tillbaka till mitt gamla liv.
 
Gomorron!

Helvete

Idag har jag köpt en systemkamera, slitit sönder både mitt hjärta och dörrhandtaget till min bil,samt gått på säsongens första långpromenad på skoterleden :) En smärtsamt härlig dag.

Söndag, sista dagen på arbetsveckan.

Då var det söndag morgon igen. Dagarna går så snabbt, så man måste ligga i lite om man ska hinna fylla dem med värda grejer innan de tar slut. En del dagar vet jag knappt vad jag fyllde dem med, men jag vet att jag har skrattat mycket, varje dag. DET är värt en hel del :) :)
 
6 dagar in på det nya året. Det gamla året slutade så positivt, det var ren och skär glädje alltihop. Det här nya året har börjat med yrsel och lite småjobbigt med sömnen, men det kanske är positivt, då kan det bara bli bättre.  Inatt har jag åtminstone sovit bra, ja det gjorde jag natten mot igår åxå. Jag la mig tidigt igårkväll, då jag var rysligt trött. Vaknade kl 23, men behövde inte ligga vaken speciellt länge innan jag somnade om. Vaknade halv 7, en halvtimme innan väckaren startade, då var jag pigg :)
 
Igår jobbade jag ju i backen, och det var inte så mycket jobb i köket. Jocke hade ordnat så vi hade Dagens Lunch, vilket många tog, så grillen hade en lugn dag. Hoppas på något liknande idag.
 
Igår tränade jag med Kelly ett tag, och hon är ju ALLTID  träningssugen. Tränar att hon ska hoppa upp på min rygg bland annat.  De andra hundarna fick sig några uppgifter åxå. Molly ... .lilla söta Molly .... den svåraste uppgift jag skulle kunna ge henne i träningsväg, det vore nog att stå stilla med tassarna på golvet. DET har hon OERHÖRT svårt för. Hon steppar, både med fram- och baktassarna, lilla gumman.
 
Tre koppar kaffe, promenad, sen iväg till jobbet. Ha en Skön Söndag allihop!
 
Gomorron

1 burk makrill och tre glas rött

å herregud, inlägget jag skrev igår kväll var verkligen både rörigt och fullständigt vansinnigt ... fniss ... där jobbade inte hjärnan och fingrarna tillsammans för fem öre, men så blir det kanske när man ätit en burk makrill och druckit tre glas rött till middag, fniss  Jag tänkte först bara gå in och redigera, för jag hade inte fått med någonting alls i slutet av det jag egentligen ville ha fram, utan slutade helt plötsligt skriva efter halva inlägget ungefär, då var det som att jag fick för svårt för att tänka, så istället för att inte publicera, så skrev jag aldrig klart ... men publicerade ändå, hahahahahahahaha .... så det enda raka var att ta bort det, för det var verkligen märklig och helt omöjligt att få rätsida på hur jag tänkte.
 
Perkon puttrar, hundarna ligger ihoprullade som kanelbullar, efter mina tre koppar kaffe blir det promenad, sedan ladda för jobb. Idag ska jag vara i backen.
 
Ha en bra dag allihop, och som vanligt, fyll den med nåt värt.
 
Gomorron

humor

Kollade igenom kvällens tvprogram och kom att tänka på det här med humor. På Sjuan ikväll går en svens fars vid namn  Två ägg i högklackat.   Jovisst, det kan vara kul, det säger jag inget om. Vet inte vilka som deltar i farsen, men vis av erfarenhet, tycker jag mig kunna säga att svensk fars är ALLT annat än kul. Stefan och Krister??  Gustafsson tre trappor??? Robert Gustafsson överhuvudtaget, som var störtkul för några år sedan, vad har hänt?  Det är ju inte kul nånstans, det är bara jobbigt ... tycker Jag :)
 
Nä, humor, det är sånt som är kul, spontant, inte inövade ansiktsuttryck och repliker. Humor, är sånt som lixom kommer av sig själv. Bosse har humor, Jonny har humor, Pernilla och Hannah har humor, mina bröder har humor, och idag höll jag på att skratta på mig när Jocke skulle beskriva sin nystartade skidåkar-karriär, som är så ny som från igår!! Hahahahahahahaha
 
Mina hundar har humor. Det är inte samma sorts humor från dem alla, men alla har en släng av humor i alla fall.
 
Och, jo, naturligtvis, Jag har humor, fniss
 
Skulle bara tvärt in och skriva om det ...

Åhh det var länge sen!

Torsdag morgon. Sov bättre inatt än på länge. Vaknade till kl 2, men somnade snabbt om igen. Vaknade kl 6 och kände mig riktigt utvilad. Skönt! Upp ur sängen .... låter som att det går på ett kick, men det är lite knöligt ibland att få stendöva Sally att förstå att hon måste lägga sig BREDVID, istället för PÅ ... hon är hyfsat tung
 
Nåja, efter att ha baxat undan henne och sett till att inte kravla över och krossa någon smårumpa, är det bara att kasta benen över sängkanten och hiva sig upp. Går in i köket, styr stegen direkt mot Perkon ... laddar, klappar Sally som följt efter, de övriga ligger kvar i sängen. På väg till toaletten ser jag något som blänker på mattan i hallen. Nej ... NEJ !!! MIN NYA HÖRAPPARAT ÄR SÖNDERTUGGAD !!!!!
 
VEM ÄR DET SOM ÄR DEN SKYLDIGE`???
 
Upp med handen den som gjort det !!!!!
 
Upp med HANDEN sa jag !!!!
 
Helvete ... jag VET att det är du Sally!!
 
När jag skulle ta ut Paddy och springa igår afton, la jag av mig hörapparaten på hyllan i hallen .... och Sally, min vita, ståtliga dövskalle, fick tag på den. Bara batteriet är kvar av den. Hur fan ska jag säga till Lena, min audionom?
 
Hahahahaha, man kan inte annat än gapskratta!! Eller, ja, när jag upptäckte det fick jag ett par sekunders sammanbrott .... men ... man kan inte bryta ihop var och varannan dag heller.... så jag väljer att försöka se det från den ljusa sidan: Ehh ..... hmm .... den ljusa sidan var det ja .... Jo, tur att jag har hyfsad syn i alla fall, så jag kan läsa och skriva med vanlig text. Punktskrift har jag för mig är lite svårt  :)
 
Gomorron

Middag för Två

Åh, va härligt det var att jobba nere på Westmans igen! Den glädje som bor inom de väggarna, är som balsam för själen :)   Rolle, älskade lillebror, jag trivs med att jobba med dig uppe i backen, missförstå inte ... men ... alltså ... lixom ... här nere på Westmans .... där skiner  alltid solen :) :) :)   Det finns en värme, gemenskap, humor ... äh, ni vet så väl vad jag pratar om, jag har skrivit om det så mycket :)
 
Efter jobbet tog jag alla vovvarna på en promenad, sedan bytte jag om och tog Paddy på en springtur runt byn. Jo, det gick så himla lätt därborta vid Martinsons ... men vis av mina misstag, så vek jag av på Gruvbergsvägen ändå. Fast, när jag kom hem, kunde jag lika gärna sprungit ett varv till, SÅ lätt gick det :)     Vad beror DET på nu då?
 
- Meniére är utsparkad för den här gången. Det är en starkt bidragande orsak. Sen är det väl åxå så att det finns så mycket att glädjas över, att det helt enkelt inte GÅR att vara ihopbruten speciellt länge. När glädjen lixom bubblar i en ... då är det svårt att vara negativ ... fniss
 
 Är du alltid Glad? - det är en fråga jag får lite då och då. Nej, ni som läser min blogg vet att jag inte alltid är glad. Men .... oftast är jag det. Oftast. Grundinställningen på hjärnan är nog .... glädje. Glädje över livet överhuvudtaget, men åxå glädje och stolthet över de val jag gjort. Ni vet ... fylla dagarna med nåt värt osv. Det tycker jag att jag gör ... och då BLIR man glad :) Ni alla som är runtomkring mig och förgyller min dag, Ni är åxå en del av den glädjen.
 
Ge mig sinnesro att acceptera, det jag inte kan förändra
Mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden.
 
Det är något jag levt efter i många många år. Det jag inte kan påverka, måste jag släppa och acceptera. men, det jag KAN påverka, det måste jag åxå ha modet att påverka!  Det är väl förståndsbiten som blir lite eftersatt ibland ... fniss  .. men Lev i förvissning om att jag ALLTID försöker påverka :) :) :) :)
 
Jo just ja ... valet av rubrik till detta inlägg. Jag vet att mina barn satte i halsen när de läste ... hahahaha, men det finns en helt naturlig, logisk och icke romantisk förklaring till det hela.
 
På nyårsafton skulle jag ju äta oxfilé, men det gick ju bort, då blev det typ 7 st. sötmandlar och ett glas vatten till middag. Igår tänkte jag gå på oxfilé .... men ... nä .... fan ... mådde inte bra efter Meniéres besök ... så jag frös in filéjäveln. NÅN gång ska det väl passa med filé, och ni som känner mig vet att det kan bli en måndag, eller varför inte en tisdag :) :) :)   Nä, IKVÄLL ska det bli annat än mandlar och vatten ... och vet ni ... jag är så jävla hungrig efter de här dagarna .... DÄRFÖR blir det middag för två :) :) :)
 
Goafton
 
 

Äntligen är den ute!

Ja, julen alltså. Jag klev upp lite tidigt i morse, kunde inte somna om där kring 4, så jag klev upp och städade bort julen. Skönt! Alltså, jag TYCKER att det är mysigt att ställa fram tomtarna och ljusstakarna den första advent ... men ... direkt julen är över, tar jag gärna bort det. Ut med det gamla lixom.
 
Klockan är strax halv 7. Jag har druckit mina tre koppar, städat bort julen ... Nu går jag ut med hundarna en sväng :)
 
Gomorron

Tycka synd om

Nyårsafton blev väl inte riktigt som jag tänkt mig .... men jag heter Tafvelin.  De som känner mig och mina barn, vet vad jag menar.  Nåja, oxfilén ligger ju kvar i kylen, så kanske jag lagar nyårsmiddag ikväll istället ... igår blev det ju ingen middag överhuvudtaget.
 
Den ångest man känner när man VET att Meniére är på ingång .... man VET att han dyker upp inom det närmsta dygnet ... man hör hans andetag, känner hans iskalla andedräkt i nacken ... Och det hjälper inte att låsa dörren ... man vet att han kommer ändå. Så var det igårkväll. Jag kände tydligt att Nu är det på gång. Han är på väg hit.
 
Kvällspinket med hundarna gick bra, ingen var ute och smällde. Promenaden jag planerat fick dock utgå, då ostadigheten var för markant. Maxdos mediciner och åksjuketabletter, så preppade jag mig inför kvällen. Vi gick och la oss strax före kl 23, och hundarna kände att något galet var på gång, för till och med Paddy kröp under täcket, nära nära. Det var bra att han låg där när fyrverkerier och smällande drog igång, för han blev inte ett dugg rädd faktiskt. Han låg helt stilla. Jag hann somna efter fyrverkerierna, som faktiskt höll sig centrerade till 12-slaget, det tackar jag Bygdsiljum för. Antar att klockan kan ha varit kring 2 eller nåt, kanske 3, jag vet inte, för när man vaknar i yrsel, går det inte fästa blicken någonstans, utan det är bara att försöka övertala sig själv om att- Nej, du kommer inte att dö den här gången heller, och jo, du kommer att orka, även om de enda ord man får över läpparna är  Jag orkar inte. Vet inte varför jag varje gång säger de orden högt ... men det gör jag, det vet jag. - Jag orkar inte.
 
Klockan var kring halv 8 när Meniére var färdig med mig och det lugnade ner sig. Nu är den här dagen en dag när man känner sig som om man drabbats av värsta bakfyllan. Kroppen är så fruktansvärt slut. Jo, jag tycker synd om mig själv. Skulle ha jobbat idag, men kunde säga till chefen redan igårkväll att det kommer inte att gå. Känns förjävligt att måsta vara hemma från jobbet. Känns förjävligt överhuvudtaget. Tycker inte bara synd om mig själv, tycker synd om hundarna åxå. Det märks att de känner att något är galet. Har varit ner på gården med dem på morgonen, ska gå ner en sväng nu åxå. Idag törs jag dock inte släppa dem lösa på gården, då det mycket väl kan hända att någon drar iväg en smällare såhär på Nyårsdagen.
 
Jag får tänka såhär: När de första timmarna på det nya året, blev så fruktansvärt vidriga, så kan det bara bli bättre. Sämre har jag svårt att se att det kan bli.
 
Nä, nu är det dags att hänga in offerkoftan i garderoben, som jag ju förresten städade igår. Tar på mig lite fina men bekväma kläder, kammar till mig lite .... ska bara vila några timmar först.
 
Gott Nytt År till er Alla!

RSS 2.0