woops

Herregud, är dagen REDAN slut? Är det möjligt? 
 
Efter morgonrundan hade jag planerat promenader var för sig. Tog ut Kelly å Molly på tvåsamhetsrunda, och hann inte så mycket mer, förrän jobbet ringde och undrade om jag kunde börja lite tidigare. Men Självklart! Tog ut Kia och Paddy på en kortare sväng, sen begav jag mig till jobbet. 
 
Hem igen, ut med hundarna, och vet du .... när jag åkte var det regn, men när jag åkte HEM så var det sol igen :)  Så aftonpromenaden avnjöts i solsken :)   Det var för varmt på balkonen för att avnjuta middagen ute på balkongen dock . Eller ... så kan man se det så att jag var såpass hungrig att jag inte orkade vänta tills det var lagom temp därute :)
 
Hmm ... det här med att kommunicera. Varför är DET så svårt .... egentligen?   VARFÖR är det så komplicerat att berätta för MIG det som handlar om MIG?  HUR kan det komma sig att det är LÄTTARE att berätta för ANDRA .... det JAG egentligen borde få höra?
 
HUR kan det komma sig att människor har så erbarmligt svårt att kommunicera? 
Om man känner en människa VÄL .... VARFÖR kan man då inte prata fritt?
VAD är det som sätter käppar i hjulen för kommunikation?
Om JAG vet ... och DU vet ...... Varför vet inte andra?  VAD är det som gör att de inte vet?  BÖR de inte få veta?  För vems skull?  
 
Ibland blir det så grötigt med alla tankar .... så det är bäst att helt enkelt göra kväll och gå isäng. 
 
Gokväll

En Dröm

Hahahaha, jag drömde så himla kul inatt :)   Jag drömde att jag skulle hålla ett yoga-pass :)   Jag vet inte själv hur yoga är, har aldrig provat det ..... men hålla pass skulle jag :)  Det var 42 personer, och riktigt var vi höll till vet jag inte .... men det var som en fars :)   Jag drog igång moves som jag använt på bla. cirkelträningen, ni som var med där, vet .... det jag hade som uppvärmning ett tag, med utfallssteg åt sidorna, framåt, bakåt, samt boxning i luften för armarna.   Är det yoga det??  - hahahahahahaha , Nä, skulle inte tro det :)    Det var en lång karl med, som prompt skulle visa vad yoga var, för han hade gått tidigare, men jag hävdade bara att det finns olika läror :)
 
Vaknade kl 7 av att det lilla barnet i lägenheten under min, skrek. Jag vet inte hur gammal barnet är, men den har inget tal-språk än i alla fall. Skriker dock mer eller mindre konstant. JAG blir trött av det .... vad ska då inte föräldrarna bli?   Kl 8 hade barnet förmodligen skrikit sig till sömns, för då blev det tyst. Det spöregnade då, så jag och hundarna låg kvar ett tag till i sängen. Paddy hade ju varit ute och pinkat kl 4, så han klarade sig ett tag till. 
 
Varit ute på morgonrunda, och återigen blev jag påmind och glad över mina nya regnkläder. :)
 
Den 1/10 ska lillebrors skadestånds-fall upp i rätten. DET blir spännande!
 
Nu börjar det klarna upp! Bra, då blir det lite promenader innan jobbet. Tror jag ska ta dem var för sig en sväng. Ha en bra dag!
 
Gomorron

Men gud vilken underbar dag!

Efter morgonrundan begav jag mig in till stan, där jag hämtade lite kläder som jag köpt på en säljsida på facebook :)  Ett superfint regnställ för 100 kr. och en superfin klänning för 50 kr. :)    Den nya klänningen hade jag på mig när jag åkte på jobbet, och regnstället fick jag ju användning för när jag kom HEM från jobbet och skulle ut med hundarna :)  
 
Vet Du ..... JAG HAR FÅTT FÖRLÄNGT PÅ JOBBET !!!! Två månader till :) :) :) GUD så glad jag är !!!!  
 
En underbar dag är slut, nu ska jag ta ut hundarna, sen krypa isäng. Hoppas Du haft en bra dag du åxå :)
 
Gokväll 
 

Men Älskade Paddy!!!!

Den här dagen håller på att rinna ut. Hann med 9 km promenad på förmiddagen. Med olika hundar, men samma Jag :) Först en vända med Paddy, sen Kia, efter det blev det smårumpornas tur. När jag var på slutspurten med smårumporna, började det regna, men det är underbart med sommarregn .... sådär så det svalkar lite lagom :)
 
Tvättstugan var bokad ... och tur var det ... för NU är det jobbigt med Paddys pinkande. Det har varit lite bättre ett tag ... men nu vet jag inte vad jag ska ta mig till snart. Fastän han pinkat x antal gånger så rann det över massor i sängen tre gånger, plus i soffan ... plus i fåtöljen ... plus ute på balkongen så det skvalade ner över entren. Paddy .... älskade Paddy ....  Snälla Paddy .... Bli frisk !!!!!  Eftersom veterinärerna inte kan hjälpa dig mer, så måste du hjälpa dig själv, med hjälp av mig och alla som älskar dig. Kom igen. KOM IGEN .... !!!!
 
Varit till veterinären med Kia, tvättat, pratat med Pernilla och Hannah i telefon ... tvättat ... ätit thai-influerat till middag ....   Har bytt kille från Magnus till Tomas ikväll .... Så ... Nu ska jag och Tomas spendera kvällen med att sjunga och mysa. SAMT önska att Paddy hips vips blir frisk !!!!!!!
 
Gokväll

Magnus och Jag

Igårkväll satt jag uppe med Magnus tills klockan var efter 1. Det var så härligt att sitta ute på balkongen .... jag tände några värmeljus och satt bara och njöt. 
 
Vaknade inte förrän kl 8 i morse, och då kände jag mig trött ..... fniss .... det tar på att nattsudda :)
 
Idag är det lite svalare ute, och det känns skönt. Ska kila ner och se om tvättstugan är ledig, sen blir det en längre promenad. Morgonrundan är ju avklarad, men den är bara 1 km :)  I afton ska jag tillbaka till veterinären med Kia, gästhunden. I övrigt får vi se vad jag hittar på. Jag är ledig idag nämligen :)   
 
Det här är förresten sista veckan på Wallins Kafferepet. Känns lite trist, då jag verkligen har kul på dagarna när jag jobbar, men jag kan inte söka på tjänsten de behöver tillsätta nu efter sommaren, så det går inte.  Nåja, jag får säkert hoppa in och gästspela framöver någon gång skulle jag tro :)  
 
Så, innan veckan är slut, bör jag ha skaffat ett nytt jobb åxå .... och det ska väl inte vara så herregud svårt! :) :) 
 
Nä, Nu tror jag bestämt att vi vevar igång den här dagen. Kom ihåg att göra bra val, och att fylla dagen med nåt värt :)
 
Gomorron

Frihet, Hjärntvätt och andra lösa tankar.

En VARM dag håller på att ta slut. Bra idag var att jag ÄNTLIGEN, efter 3 somrar, fått Paddy att våga komma ut en bit i vattnet för att hämta en korvbit :) Men så var det väldigt varmt i vattnet åxå :)
 
Molly, hon vägrar, i vanlig ordning. Att jag håller i en korvbit kan inte hjälpas. 
 
I övrigt idag, förutom att hyperventilera över värmen, har jag jobbat några timmar.  Mycket som ska förberedas, fipplas och knådas, för att de som går ut inatt ska kunna baka iordning så att brödet är nybakt i morgon bitti :)
 
Hörrni .... har ni någon tänkt på hur man ibland lägger bort sitt egna sunda förnuft, när man försöker lära sig nåt nytt. När man lixom "sväljs" av det nya .... man ser inte ens att det gamla var rätt så bra, man kan ta in LITE av det nya ... utan att ta ALLT det nya ... utan att kvävas och hjärntvättas.  Nya kunskaper är alltid bra, men ibland är det vettigt att även ha kvar sina GAMLA kunskaper, och inte bara Köpa det nya.  Det nya är förmodligen lika lite Allena Saliggörande som det gamla. Använd ditt sunda förnuft även om du lär dig nya grejer. DET är den bästa kombinationen. Och skulle det vara så att du har svårt att komma ihåg ditt sunda förnuft, fråga en vän om hur det var det sunda förnuftet såg ut :)
 
En annan sak jag tänkt på nu ikväll kom sig när jag satt ute på balkongen. Åhh ... jag har förresten haft en helt underbar kväll därute. På dagarna är det ju för varmt att sitta där, så jag åt sen middag därute, och sedan blev jag kvar. Jag har nyss gått in, och nu är klockan över 22. Det är helt underbart att sitta där i kvällssolen, när det svalnat av ... aahhhh ...... titta på himlen .... känna lugnet ... se på hur hundarna njuter av att ligga på bäddarna därute ....   Jo just det ... vad jag egentligen skulle prata om var det här med ..... saker man TROR och tar för givet.   Jag tittade på en svala som flög runt rätt så högt. Flaxade, tvärvände ... gled runt. Då kom jag att tänka på att man brukar säga: Fri som en fågel. På nåt sätt så har man för sig att en fågel är FRI .... den flyger runt, vingarna bär .... Flyg fågel Fri, Flyg dit vingarna bär.   Fri som en fågel.  Det finns måna sånger om just fåglar och deras frihet. Men .... tänk så många småfåglar som flaxar för livet. Inte alls någon frihet, utan de är jagade av andra, större fåglar. De flaxar runt i panik för att få tag på mat till sina ungar. De letar material till sina bon, de flyger för att försöka jaga undan andra fåglar som är ute efter deras ägg. Hur kommer det sig att man ser just Fåglar som Fria? De har ju ett helvete! Det är ju ett jävulskt flaxande, bara för deras överlevnad. 
 
Nä ... mycket av det vi fått för oss, vare sig det gäller lilla fågel blå, kärlek, hjärta och smärta .... det mesta kommer från låttexter tror jag ... fniss .... det stämmer inte med verkligheten.  Verkligheten är, rent krasst, vad vi själva gör den till. Det är inte fåglarna eller Kristina från Vilhelmina, inte Jonny the Rocker eller Den lilla vita duvan som bildar verkligheten. Det är Vi själva. Fast .... alla de här duvorna etc. är kanske till för att vi ska SLIPPA verkligheten. Det är ju ÄNNU värre. 
 
Nä .... tror jag går ut med hundarna och fortsätter njuta av verkligheten. MIN verklighet. Hur DIN verklighet ser ut, vet jag inte. Hoppas du Trivs med den, annars blir livet lite tungt. VALEN är dina i alla fall. DET är bra. 
 
Gokväll
 
 
 
 

Tjo va det var livat...

Varm, solig morgon återigen. 
 
Ni vet ju sedan förut att kvällsrundorna har en tendens till att kunna dra ut på tiden eftersom det är så vackert här där jag bor :)
 
Igårkväll var det sång och spel från Kanotudden när jag gick kvällsrundan. Vädret magiskt, 
 
 
När vi strosat klart och kommit hem, hällde jag upp ett halvt glas rött och satte mig på balkongen. Sången och musiken hördes tydligt, och det var så att man fick lust att sjunga med :)   Nu är det egentligen perfekt på kvällarna. Tillräckligt varmt för att kunna sitta i kortbrallor, tillräckligt mörkt för att kunna tända ljus .... Det gäller bara att vara tillräckligt pigg för att orka sitta ett tag :)   Efter en kvart ungefär, började de spela så dålig musik, och vinet orkade jag inte dricka upp ..... så jag gick helt enkelt och la mig :)    Få se om jag orkar göra en repris ikväll, och faktiskt ställa i ordning för det .... kanske äta en super-sen middag därute med levande ljus?  Låter som en toppenidé just NU i alla fall .... fniss .... 
 
Idag verkar det bli ÄNNU varmare än igår, det är redan 22 grader. Jag ska iväg och jobba några timmar mitt på dagen, ska ta ut hundarna på någon form av långsam promenad först. 
 
Nä, nu drar vi väl igång, kaffet är uppdrucket :)
 
Gomorron

Svettigt värre!

Japp, det blev sådär jävulskt varmt idag åxå. Efter förmiddagspromenaden med hundarna, bar det iväg på div. äventyr inne i stan. Hann även kvista förbi hos Pernilla och Mattias, innan det bar av hemåt igen. Nu är min telefon som den SKA vara :)  Det fick jag fixat på en av mina anhalter inne i stan. Han är otroligt trevlig och duktig, snubben som har norrmobil i Skellefteå, och han förklarade vad som var galet, medans han pillade och fixade. Hips vips var den färdig, och i skick som ny :)  Han bjöd på en sån där "duttpenna" åxå :)
 
Eftermiddagspromenaden skedde i väldigt maklig takt. Vi strosade bort till Kanotudden och en bit till, sen gick vi hem igen i samma makliga takt. Jag tror att det är Kelly som tål värmen sämst av hundarna .... 
 
Städningen tog lika kort tid som vanligt, och efter det var det dags att laga middag. Jag var i morse inne på en köttbit och ett glas rött, men i den här värmen kändes det mer frestande med räktallrik. Så fick det bli. Räktallrik och ett glas vitt. 
 
Räkskalen och skallarna kokade jag sedan, så i morgon blir det räksoppa tänkte jag :)
 
Nä hörrni .... blir nog att ta ut hundarna, hoppa i duschen, och sen krypa isäng. Om inget helt oväntat inträffar, så känns det som att jag fått ut allt gött ur den här dagen :)  
 
I morgon blir det att jobba några timmar, sen måste jag till Skelleftehamn för att hämta ut ett paket på ICA :) Lite spännande sådär ... fniss. 
 
Visst är det både märkligt och roligt, hur snabbt man vänjer sig. Jag har bott här i två månader nu, och det känns på något sätt som om jag alltid bott här.... eller åtminstone längre än två månader.  Tänker åxå på det här med när gamla hus rivs .... man tror att man ska komma ihåg hur det såg ut förut, men ..... när de varit borta några år, så har man svårt att få en bild i skallen på hur det såg ut. Särskilt om det kommit upp nya byggnader. 
 
Pratade med tjommen på norrmobil idag om det här med utveckling .... hur MIN första mobil såg ut .... en sån där man drog upp antennen på ....   hur det var när datorn kom ....  hur man tänkte och kände inför DET. Minns när man slutade betala räkningar inne på banken och gick vidare och blev så modern att man skickade iväg räkningsluntan i ett kuvert på posten .... och sedan förbannade idén om att man skulle betala över NÄTET. DET kändes opålitligt .... fniss.   Hur ser det ut om 10-20 år? Minns man ens hur det ser ut nu? 
 
Nä hörrni .... det är Bra och Kul med utveckling, men hur det än är, så blir man trött och vill gå isäng :)  Men, ut med hundarna och en dusch först. Hoppas Du haft en Bra dag :)
 
Gokväll

Skrövlar de ihop asfalten?

Lördag morgon. Idag är det städning på schemat :)   Ska ner och kolla om tvättstugan är ledig åxå. Sen ska jag iväg till den här tjommen som lagade min mobil igår. Eller .... lagade och lagade ..... han bytte front på den, och nu fungerar ingenting .... fniss.  Jag köpte ett nytt skal åxå, som han sa var ett bra val. Det var av silikon, och stack fram mer på framsidan, så att det skulle skydda mer. Det gjorde det säkert, men det gick inte ha på. Hips vips under ett samtal så blev det högtalare, hips vips åkte ljudet av, hips vips var det tryckt på samtliga siffror på displayen ..... Rev bort skalet och det blev något bättre, men inte bra. Det är som att det skulle "ligga emot" nånstans. Jag mailade tjommen igårkväll och fick svar direkt att jag skulle komma in idag. Det är 90 dagars garanti på jobbet. Blir lite orolig att det aldrig ska bli till sig bara. 
 
Inatt vaknade jag av att det var ett jävla liv. Det lät som att de använde någon form av gigantisk dupmper med skopa, och skrövlade ihop asfalten här på gården. Hela huset durrade. Det visade sig, när hjärnan klarnade till, att det var åskan som gick. Å det var inte LITE vad den gick. Herregud, så långa åsk-anfall vet jag inte om jag tidigare hört. Det mullrade verkligen ända nerifrån tårna !   Jag blev tvungen gå upp och stänga balkongdörren, och det känns underbart att det berodde på att jag ville sova, inte att Paddy blev rädd. Han är lixom helt oberörd av åska nuförtiden, han som varit så fruktansvärt rädd. Helt underbart. 
 
Vaknade kl 8 nästa gång :)   Då hade det slutat regna. Tog ut hundarna på morgonrundan bort till Kanotudden, sen hem igen. Precis vid tunneln, började det regna igen. Tänkte snabba på stegen lite, men då mötte jag en kvinna med sin lilla hund. Jag satte Kia ner, för hon har en tendens till att vilja skälla och springa fram, och hennes matte har tränat att sätta henne, så att hon får lugna ner sig. Därför kör jag det konceptet jag åxå :)
 
Mina hundar stod och kollade, Kia satt och skällde, och kvinnan frågade hur hon skulle hantera hundmöten. Hennes lille parvel betedde sig som ett smärre yrväder och skällde så tänderna höll på att skallra lös. Där stod vi  i regnet ett tag. Mitt tips till henne blev att bara stå där tills hennes hund lugnar ner sig, DÅ gå därifrån. Dvs inte släppa fram hunden att hälsa eller nånting, utan bara vänta tills hunden lugnar sig, sedan fortsätta promenaden. Vi brukar mötas ofta på promenaderna, så vi lär få tillfälle att träna det där med hundmöten, båda två :)  Hundmöten, det sker flera gånger på varje promenad här i Ursviken, det gäller bara att prata med de man möter, så att de stannar upp så att man kan få träna det, och DET är nog inga bekymmer alls :)
 
Ikväll blir det att laga nåt riktigt gott till middag. Ett eller ett par glas rött blir det åxå. Då ska det firas :)
 
Ha en Riktigt Bra Lördag, ,och kom ihåg att fylla dagen med nåt värt!
 
Gomorron

Fredagkväll.

Äntligen kväll skulle man kunna säga. - varför? - jo, för då blir det lite SVALARE!!!!
 
Jag har sagt det förut .... säger det igen - jag är inget större fan av den här värmen! Sol - Gärna, men en sånhär värme - Nej tack!
 
Idag blev det en otroligt kort arbetsdag, inte ens en timme :)  Det var såpass mycket folk som jobbade, och de hade full koll på saker och ting, så jag bestämde raskt att jag åker hem, och jobbar på söndag istället :)
Det har ju inte fungerat att ta några långa promenader direkt. Alltså .... jag avundas nästan er som älskar värmen .... själv blir jag så jävulskt svettig, får nästan panik när det är såhär varmt. Att åka utomlands en vecka på vintern, funkar bra, då ligger man ju vid/i vattnet hela tiden .... eller ... går bra och går bra ... ska sanningen fram så trivs jag väl inte direkt när jag är utomlands heller .... inte med värmen i alla fall ... fniss
 
Förresten ... det här med att trivas .... vad handlar det om? Nu pratar jag inte om värme eller inte, utan att trivas överhuvudtaget. Vad är det som gör att det kan förändras från trivsel, till otrivsel? Vad är trivsel resp. otrivsel för DIG?  För mig handlar det om respekt och bemötande till största del. Se på en arbetsplats tex. Man trivs för att man blir bra behandlad. Man tycker att jobbet och cheferna är kanon. Ända tills de börjar bete sig illa och tokigt .... då försvinner trivseln och man börjar otrivas. 
 
Jag Trivs där jag är Nu. Jag trivs med hur jag bor. Jag trivs med omgivningarna, lägenheten ....   OM det skulle flytta in någon i lägenheten bredvid, som skriker, slår i väggarna, hotar oss grannar, skär sönder våra bildäck .... då skulle jag trivas mindre bra. Eller rättare sagt, då skulle jag nog otrivas. 
 
Tur att jag har Paradiset i bakfickan ..... dvs, det följer mig vart jag än befinner mig.  
 
 
Trött ikväll. Förmodligen pga värmen :)   I morgon är det lördag, och då ska det firas :) :) :) 
 
Hoppas du haft en BRA dag! Och att du fyllt den med nåt värt. 
 
Gokväll
 
 
 
 
 

Morgon i Paradiset

Åh så skönt att fått sova hela natten! Ingen hund som behövt ut! Känner mig verkligen utvilad, fastän klockan bara är strax efter 6. 
 
Idag börjar jag ju jobba kl 8, så det är bäst man pallrar sig upp och hinner ut med hundarna :)   Nu är det 15 grader ute, så vi kan ta en lite längre sväng innan jag ska iväg. Det passar bra, för de två senaste dagarna har det bara blivit kortare turer. 
 
Fredag idag. Veckan har verkligen gått fort. Snart är Juli månad slut och det känns riktigt bra att veta att jag fyllt varje dag med värda grejer. 
 
Nä jädrar, nu måste jag veva igång den här dagen på allvar.  :)
 
Gomorron
 

Jahapp .... Dagen är redan slut :)

Gud så varmt det har varit idag! Jag gläds med er som älskar värmen, själv känner jag mig sådär måttligt förtjust ....   visst blir jag glad av SOLEN .... men värmen gör mig inte sådär överdrivet lycklig. 
 
Nåja, det är som det är :)
 
På förmiddagen var jag ju till veterinären med gästhunden Kia. Ska tillbaka i morgon åxå. De fick tappa ur vätska ur påsen som bildats på halsen efter operationen, och hon vill kika på det i morgon afton åxå. Så, i morrn blir det fullt upp. Efter jobbet ska jag åxå iväg och få bytt fronten till min telefon plus lite annat fippel. 
 
Oj ... jag är uppriktigt sagt väldigt trött ikväll. Hoppas på en natts oavbruten sömn. I morgon börjar jag jobba kl 8, så man må ju upp lite tidigare än vanligt. 
 
Nä ....vad säger ni vovvarna, ska vi koja?! :)
 
Gokväll

Men ÄNTLIGEN !!!!

Var uppe sent igår .... det har blivit så i slutet, då kvällsrundorna tenderar till att bli längre och längre när det är såhär vackert. Eller, rundorna blir väl inte längre, men stunderna :)  Man har lixom inte så bråttom att gå in helt enkelt. 
 
Kl 3 behövde Paddy ut och pinka. Kl 4 behövde Kia ut och bajsa. Kl 7 klev jag upp och tog ut allihop. 
 
Igårkväll tappade jag min iPhone på köksgolvet så att glaset sprack. ca 4 babiljarder sprickor .... förbannat åxå. Rent ut sagt FÖRBANNAT!  Som tur var, fick jag tips av Mattias, vart jag kan vända mig för att byta glaset. Mailade dem, Norrmobil, igårkväll och fick svar direkt. Jag ska dit i morgon efter jobbet så får jag hjälp direkt. 
 
Idag börjar jag lite senare. Ska iväg med vår inneboende gäst till veterinären här på förmiddagen en sväng. 
 
Det blir förmodligen Ännu varmare idag än det var igår. Det är skönt att jobba inne på Wallins, det är lite svalare där, inte så många fönster heller, så man jobbar lixom i sin egen lilla värld :)  Helt perfekt :)  Jag får ju sol både före och efter jobbet, så det går ingen nöd på mig. 
 
Nä, De tre kopparna är slut. En dusch nu, sen iväg till veterinären, en promenad med hundarna, sen jobbet. 
 
Har ni tänkt på någon gång, när man tex läser en bok, och upptäcker att man måste gå tillbaka till föregående kapitel, för man hängde lixom inte med? Man måste gå tillbaka flera gånger för att få gå vidare i boken. Jävulskt irriterande. Så otroligt mycket härligare känns det när man verkligen får lämna det föregående kapitlet helt, och gå vidare med boken. Känslan när man  INTE behöver bläddra tillbaka mer. Då känner man: men ÄNTLIGEN!!!!!
 
Ha en bra dag hörrni, och ..... japp, fyll den med nåt värt :)
 
Gomorron

Sommarvärmen!

Nu verkar den riktiga sommarvärmen komma, så de som fick semester nu i veckan, kan nog se fram emot en jävulsk värme i alla fall. Full sol och varmt redan nu på morgonen, så det blir ingen mil före jobbet ser det ut som, det blir för varmt. Får spara den tills ikväll istället. 
 
Glömde ju berätta att min storebror var förbi här och hälsade på mig igår :)  Han tyckte åxå att min lägenhet är superfin :)  . och det är den ju :)
 
Nä, ska väl ta en promenad med hundarna i alla fall, även om det inte blir någon riktig långsväng. 
 
Ha en bra dag!
 
Gomorron

tror jag svimmar

Sådana här kvällar vill man inte ens gå isäng, Sådana här kvällar vill man vara vaken hur länge som helst, och bara sitta och titta. Gud så vackert!
Kvällen har inte inneburit några stora åthävor överhuvudtaget. En mils promenad har det blivit idag, jobb, en kort vända med hundarna, mat, lugn kväll, en kort kvällsrunda i sagolik omgivning, bild ovan. 
 
Nu ska jag gå isäng ... EN sak som ringer i mitt huvud, en fras jag själv följer, och som passar så himla bra i alla möjliga sammanhang: HUR SVÅRT KAN DET VA????
 
För vissa, tydligen JÄTTESVÅRT. 
 
Gokväll
 

Återigen gryr dagen ......

Vaknade kl 6 och var hur pigg som helst. Låg dock kvar i sängen, spelade Wordfeud, läste norran och Aftonbladet. Hundarna hade i vanlig ordning, ingen brådska med att kliva upp.  Halv 8 gick vi ut på morgonpinkrundan ner till Kanotudden, och nu står jag i kontoret och dricker min tredje kopp. Efter kaffet blir det längre promenad. Morgonpinkrundan är bara 1 km, så jag startar aldrig RunKeeper, det är lite för kort känns det som :)
 
Idag startar rötmånaden, så det gäller att vara tänkt när det gäller allt möjligt, från sår till livsmedel. 
 
För två år sedan, hade vi hästarna, jag och Pernilla. Åhh, gud va jag saknar de här långa härliga ridturerna!
 
 
Men, var sak har Sin tid :)  Det var en underbar sommar, och ligger i minnesbanken för alltid :) :)  Finns hyfsat många foton från den sommaren åxå, om jag skulle hamna i glömska :)
 
Den här sommaren, är åxå underbar. Flytten hit, jobbet på Wallins .... Underbar omgivning, härliga promenader, att kunna träffa Pernilla och Hannah i princip när man vill .... bara över en fika eller en lunch ... eller bara för att :) DET är det bästa med den här sommaren tror jag !
 
Nä, nu ska jag väcka hundarna och ta en promenad. Ha en toppenfin dag, och hörrni ..... fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 

Tjena Tjeena

Då var det kväll igen. Dagen har, i vanlig ordning, gått oerhört snabbt! Det har bakats, knådats, kavlats .... skrattats :)
 
Efter jobbet åkte jag och hämtade extrahunden Kia hemma hos hennes matte, sedan tog jag hundarna på en promenad i solen. Kvällen har i övrigt varit väldigt lugn. Nu är det dags att gå isäng. 
 
Orkar inte säga så mycket mer för tillfället. Men, det kommer ju fler dagar :)
 
 
 
Gokväll

Arbetsvecka :)

Då börjar en ny arbetsvecka! Den här veckan jobbar jag i kondis, och då ska jag jobba 12-16, förutom fredag, då ska jag jobba 8-12  
 
Nu står jag i kontoret (fniss) och dricker kaffe, sen blir det promenad med hundarna. Det får bli en längre runda redan på en gång tänkte jag. Före jobbet, ska jag svänga förbi och lämna Kia hos sin matte i stan. Det blev bestämt igår, eftersom hon ju saknar sin hund otroligt mycket. Jag sa igår att: jamen, om jag har gått en längre promenad redan på morgonen, sedan rastar henne innan jag lämnar henne hos dig, så behöver hon ju inte ut förrän jag kommer efter jobbet och hämtar henne igen :)  Kias matte blev väldigt glad :)
 
 Såg precis NU att jag aldrig publicerade det här i morse :)  så ... HÄR kommer det :)
 
Gomorron

Gonattkramen

Dagen går raskt mot sitt slut. JAG är slut .... och det verkar hundarna vara åxå :)  De sover allihop, utbredda på var sitt håll. 
 
Nu ska jag ta ut hundarna på kvällspinket, sen krypa isäng. Hade en tanke om att byta rent i sängen ... få se om orken räcker ... annars spar jag det tills i morrn :)  
 
Livet är .... Ofattbart... Så länge man faktiskt VÅGAR släppa in det oförutsägbara. Så länge man inte stänger dörren om andra människor, 
 
Livet är....Oförutsägbart. Så länge man Vågar ta in det Nya, det obeprövade .... det ovana
 
Livet är .. NYTT ... VARENDA DAG .... så länge man vågar SE
 
Livet är .... En Gåva. Varje dag. En NY gåva ........Varje Dag.! Det gäller bara att uppskatta den, och inte slå ifrån sig gåvan. Att inte säga: Äh, det där får någon annan göra, eller: Det där gäller inte Mig. 
 
Säger man Så, Missar man en hel del av vad som är gåvor. Man VET aldrig vad dagens gåva blir. Det kan vara Vad som helst. Det kan vara att hjälpa den gamla damen som inte når det hon vill nå på Ica, Det kan vara den lilla flickan ute på gården, som tappat sina glaskulor och inte hittar den sista, Det kan vara precis vad och vem som helst. Att man inte Känner personen ifråga .... är .lixom inget försvar till att inte hjälpa. HUX FLUX så är det en människa som verkligen får betydelse i ditt liv. Vad vet man?  Varför inte hjälpa till lixom?
 
Nä ... Nu blir det kvällspink med hundarna ... och hörrni ... Hoppas ni fyllt dagen med nåt värt :)
 
Gokväll

Ställa upp eller bli utnyttjad, vad är skillnaden?

Söndagen tickar på. Den här dagen har bjudit på både strålande sol, och spöande regn :) Allt i en härlig röra :)
 
På morgonrundan .... ja alltså, inte morgonpromenaden. Redan här kommer en grej som jag gör en löjlig skillnad på. Morgonrundan, där hundarna bara pissar och skiter, i princip, är ca 1.3 km lång, sträcker sig bort till Kanotudden, sen hem igen. Punkt. Jag startar aldrig Runkeeper, för jag tycker det är för kort ... fniss ... 
 
NÅJA ... på morgonrundan .... åh, gissa på fasen vad jag såg nere vid båtplasen? - JO, SMUTH !!!!
DEN båten köpte jag och barnens pappa, och DET var ren och skär nostalgi att se att den ens LEVER :) Visst, barnens pappa Dag, har haft båten i sin ägo ända tills ... ja när sålde han den ... förra året? Två år sedan, tre år sedan?   Det första jag gjorde var att skicka bilden till Pernilla och Hannah, sen la jag ut den på Fejjan och taggade Dagge .... jag menar .... waow .... 
 
Dagen idag har varit en helt underbar dag. Som alla andra dagar (som inte fyllts med yrsel vill säga)   Efter morgonrundan, kaffe och frukost, blev det en 8 km promenad med inflikad träning, för samtliga hundar. 
 
För en hund som nyss kommit in i flocken, kan det vara FULLT tillräckligt, att sitta still, medans de andra får nosa runt ... eller att foga sig i det nya ställets regler (fastän det varit precis samma regler hos matte) Det ÄR en annan sak för en hund att hamna i ett hem med andra hundar. 
 
Kias matte har gjort ett otroligt jobb måste jag säga. Kia är en blandras amstaff/schäfer. Kia är otroligt glad, mild, mjuk, anpassningsbar, socialt kompetent, snart 2 år gammal tik. Kias matte har lärt henne en hel del. Hon är lydig. Hon är otroligt kontaktsökande, nästan som Kelly. (Inte HELT .... för det finns INGEN som Kelly :)  ) Men hon söker ofta ögonkontakt och kollar att det är ok. 
 
Tror Ni på ödet? Tror DU att andra kan LÄRA er något? 
 
Ibland blir jag helt förundrad över vad Livet har att erbjuda. Prövningar, godisar, lärdomar, övningar, kärlek, vänskap, tester. Livet är som en enda lång kurs i vardagslydnad :)  Såvida man går kurs hos MIG vill säga, då jag använder mig av konceptet: Kunskap, Kontakt, Kommunikation. 
 
Kunskap
Kontakt
Kommunikation
 
Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att man inte ENBART kan använda det på hundkurser, utan överhuvudtaget. I vardagen. I vemsomhelstsvardag. 
 
Borde nästan vara ett Måste, att gå en sådan kurs ... eller hur?
 
Andra människor hamnar ibland (eller alltid? ) i vår väg, av en anledning. Hundar, och andra djur, hamnar i vårt liv för att de ska lära oss något. ..... det är precis samma sak. 
 
JAG är bara 47 år. Hur i hela friden ska jag hinna LÄRA mig allt jag behöver veta för att bli gammal? Jag är en bit på väg, genom att inse att allt jag hamnar i, lär mig något. 
 
Mitt stora hjärta, om jag får kalla det så, har ÅTERIGEN visat mig, att jag TRIVS med, och VILL ställa upp för andra. Så har jag nog alltid levt tror jag. Visst, en del har sagt: men .... varför i helvete göra en massa jobb som du inte tjänar på? 
 
- Jo hörrni, nu ska jag svara er. 
- Jag gör aldrg något jag inte tjänar på. MEN , jag räknar det inte i pengar. 

Att ställa upp ... att göra något för andra, behöver inte betyda att man tjänar på det i pengar, Det kan nog alla som känner mig försäkra att jag MENAR. Både vänner och arbetsgivare. JAG tjänar på det ändå. Inte i pengar ... men i KÄNSLA. Känslan av att ha hjälpt till, att ha ställt upp. Prova du åxå. Det gör inte ont. 
 
Det är för tidigt för Gokväll .... men ... Goafton :)
 
 

Solig morgon

jahapp, då var det ny dag igen :)   Jag hann/orkade inte skriva nåt igårkväll. Den nya, tillfälliga gästen, tiken Kia, anlände igår förmiddag, med tratt på skallen å allt. Hon har opererat bort en knöl på halsen. Så, inte nog med att hennes matte Kim brutit foten, Kia har opererats. Rena sjukstugan i deras hem. 
 
Efter att hundarna fått hälsa på varandra därute, så fick hon komma in och bekanta sig lite med lägenheten. Sen tog jag henne på promenad. 5 km gick jag bara med henne, sen hämtade vi upp de andra hundarna och gick 4 km till. Sen sov hon i princip hela dagen. Hon är väldigt socialt kompetent, tränger sig inte på. Inatt har hon sovit i soffan hela natten, på divan-delen som är närmast sängen, så hon har ju fått ligga nära ändå :)
 
 
Idag blåser det en del, men är ju soligt och vackert, så det blir promenader idag åxå, som vanligt. I övrigt får vi se vad man snubblar på för roliga händelser :) 
 
Morgonrundan är avklarad, samt kopp 1 av 3. Snart drar vi igång :)
 
Ha en Skön Söndag!
 
Gomorron

ehh vahettere ..... oops

Jahappp, då ska vi se vad man tagit på sig för nåt, bara för att man har stort hjärta och gärna hjälper människor som behöver hjälp. 
 
Igårkväll kom ett nödrop om att en hund behöver passning över helgen. Hundens matte har brutit foten, och kan inte ta hand om den själv. Hunden hörs fungera ypperligt med andra hundar, men man behöver armmuskler tydligen .... äh .... behöver man inget mer än armmuskler är det väl lugnt :)
 
Jag har städat bort alla leksaker, lagt bort fjärrkontrollen till tvn (man vet ju aldrig) samt ställt bort hundarnas matskålar. Strax efter 10 kommer de. Ja alltså, hunden, hundens matte, samt mattes väninna, som skjutsar. 
 
Som sagt .... vahetterenurå ..... fniss
Undrar om den hunden åxå kan lite cirkuskonster :)
Gomorron
 

Ledig fredag :)

Idag ska jag åka upp på Solbacken och göra lite inköp. Ska på Jula bla. och försöka hitta en sån där sil som ska sitta i köksvasken. Jo, jag har bott här i två månader och skulle skaffat det förut, men det har lixom inte blivit av. Det är väl så när man är ledig ..... man får inget gjort överhuvudtaget :)
 
Idag blev det sovmorgon till kl 8. Nu är klockan strax efter 10 och jag har varit ute med hundarna, druckit kaffe, skrivit en lista på vad jag ska handla idag .... så nu känns det stabilt. Nu är det bara att lixom veva igång. 
 
Ha en härlig Fredag!
 
Gomorron
 

Myskväll

Klockan är 23.23 och jag har nyss kommit in från kvällsrundan med hundarna. Nu ikväll har tanken slagit mig att det är dags att köpa lite taklampor. Jag har inga ännu, har ju inte behövt hittills, men nu kan det vara idé att börja skaffa. Åh, va mysigt det ska bli fram mot hösten att tända värmeljus .... ååhhhh ..... jag nästan ser fram emot det faktiskt :)
 
Nu är det hög tid att komma isäng. Trött är jag så det räcker, det ska gudarna veta ... men det är lite mysigt att vara vaken åxå. :)  I morgon ska jag åka och handla för helgen och kommande vecka. Ska försöka planera en kul matsedel utifrån vad som är till bra priser, och tror banne mig att jag ska lyxa till det och köpa hem frukt :)  Frukt är ju som bekant godis, och jag äter inte godis .... men nu känner jag för det :)  Kan ju om inte annat fira att jag bott här i två månader :)  Kan fira det med en fruktsallad :)
 
Det hörs finnas gott om hjortron .... fast .... var det nu finns Häromkring, vet jag inte. Skulle vara kul att få ihop en hink ... kanske det får bli helgens uppgift - att leta åt nåt bra hjortronställe :)
 
Nä, nu börjar ögonlocken tynga lite väl mycket. Dags att koja. HOppas du haft en Bra dag :)
 
Gokväll

Paradis i morgonljus

Så heter den här tavlan :)
 
Står och dricker kaffe här i kontoret 
... medans hundarna sover så länge de bara kan. Om En kopp ska vi gå ut en sväng. Soligt och fint hittills i alla fall, hoppas det håller sig så. Inte för varmt heller. 
 
Idag är sista dagen för mig inne i bageriet, nästa vecka ska jag vara i kondis, dvs jobba med bakelser och tårtor. Men, även om det är sista dagen inne i bageriet, så är det första dagen på resten av mitt Liv. 
 
Gomorron

Hoppsan!

Hur fort rusar inte en kväll iväg :)
 
Kom precis in från kvällsrundan med hundarna. Det var skönt ute och vi strosade runt lite vid vattnet. Nu är det hög tid att komma isäng, ska ju upp lite tidigare i morgon. Ja, många skulle säkert säga att det inte är särskilt tidigt alls att kliva upp kl 6, och visst, allt är ju relativt :)
 
 
I morgon torsdag, gör jag helg dessutom, så jag är ledig fredag, lördag och söndag. Känns fortfarande ovant att vara ledig på helgerna, efter att ha jobbat varenda helg i ett års tid, men jag vänjer mig nog :)
 
Hundarna har tagit sina platser i sängen, själv ska jag borsta tänderna för att sedan krypa ner under täcket. Hoppas du haft en Bra dag, och att du gjort Bra Val. 
 
Gokväll 

Ni anar inte

Som jag precis skrev på Facebook:
Ni ANAR inte hur tillmötesgående jag kan vara.
Samt 
Ni ANAR inte hur tvärstopp det blir, när det tillmötesgåendet tar slut. 
 
Kommit hem från jobbet, varit ute med hundarna. Solen skiner, härligt väder, Idag har vi bakat så det stått härliga till :)   
 
Nu är det en mittemellanperiod. Ska inte ut med hundarna på kvällsrundan än, men laddar för en längre runda med träning. Vi gick ju 4.5 km i morse, kan bli samma runda ikväll nu när vädret bjuder på det. 
 
Ha en bra kväll, vi hinner nog höras mer :)
 

Dyra Droppar

Åh vilken härlig kvällspromenad det blev igårkväll. Hade kunnat vara ute hur länge som helst. Passade på att köra lite gruppträning med hundarna 
 
 
Lite suddiga bilder? Note to self: Ha inte lösa små korvbitar i samma ficka som telefonen. Linsen blir lite smetig av det. 
 
I morse vaknade jag och såg att det var sol, men inte så varmt. Perfekt promenadväder alltså. Men innan promenaden ville jag ju dricka mina tre koppar. Vet ni var den första koppen hamnade? - jo, mellan kylen och köksbänken rann den ner. Tur att jag lyckades få ihop till tre koppar ändå :)
 
Efter 4.5 km promenad i härligt väder, blev det frukost. Tog det som blev över från gårdagens frukost - soppa. Idag åt jag den kall dock, då jag var hyfsat varm efter promenaden. 
 
Har jag berättat om det här med handen, den är ju inte bra än. Fick veta att Vårdcentralen skickade in en remiss på en ny röntgen, i slutet på Juni, och jag har inget hört därifrån, så jag ringde röntgen nu på morgonen. Jag hade fått tid den 19:de Augusti. Va?  Men snälla ni, tycker ni att det låter vettigt, undslapp det mina läppar. 
 
Nu har jag tid i morgon bitti kl 8 istället. 
 
Strax dags att åka på jobbet. Ska komma ihåg matlådan idag :)  Ha nu en Bra dag, fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 
 

Förresten ....

När en människa är GLAD och STOLT över något ... 
Varför förringa den lyckan med korkade kommentarer?
 
OM jag säger: jag tycker att det här är kul! (tex jobba i bageriet)
Att då kommentera: he he ... tids nog tycker du inte att det är kul. 
 
 ELLER när jag säger: Jag blir närapå lycklig när jag hör plinget som förvarnar om tåget .... sen dundrar tåget förbi
Att då få kommentaren: He he ... tids nog blir du less
 
Javisst kan det hända att man inte tycker att det är kul för evigt ... eller att det är världens härligaste ljud för evigt .. men VARFÖR I HELVETE sluta gilla det i förtid .... BARA FÖR ATT????   Det där förstår jag inte. MEN  .... det är väl såhär att - OM man kan LÄRA sig att NJUTA av de här sysslorna, ljuden osv ....att verkligen UPPSKATTA .... och inte bara se 20 år framåt, då man är less ... allstå ... att se det positiva, istället för det negativa :)  
 
NÄR jag är less på att kavla bullar, NÄR jag är less på att höra tåget .... Tja ... jag tar det DÅ .... och det är INTE nu. JAG lever i NUET . Punkt. :) DET njuter JAG av. Prova det Du åxå :) :) :) 
 
Tjing

Upprättelse

Idag har jag återigen varit i bageriet med Mattias. Det är hur kul som helst, och stundom rätt så körigt .... å vet ni ... de som jobbar som bagare, de tränar fys varje dag. DET har jag lärt mig i alla fall. 
 
Direkt efter jobbet åkte jag ner på stan. Min handläggare på AF ringde mig igår och sa att jag måste in och skriva ett papper som fattades kring nystartsjobbansökan. Japp, jag åkte dit, la i en halvtimmes parkering ... tänkte: En måndag eftermiddag, i mitten av månaden .... kan inte vara så många där. Där hade jag rätt, det var ingen före mig i kön. MEN ..... Tur att inte lapplisa var ute på jobb just där jag parkerat kan man säga .... för då hade jag fått böter. 
 
DET ÄR HELT SJUKT så fruktansvärt ineffektivt och söligt det kan vara att få fylla i en blankett!!!!! Jag blir helt svettig bara jag tänker på det. Det var så himla omständigt, och handläggaren så okunnig, att jag höll på att bryta ihop fullständigt. Efter MÅNGA om om men fick jag mig ut därifrån. TACK OCH LOV utan att ha fått parkeringsböter!
 
Aftonpromenaden med hundarna skedde i lindrigare blåst, inget regn, och hyfsad värme. Nu kurar vi soffa :)  Jag är trött .... fattar inte att klockan inte är mer ... Längtar faktiskt tills det är läggdags :)
 
Hörrni ... det här med upprättelse. JAG tycker att det är viktigt att man får upprättelse, på NÅT sätt, om man blivit felaktigt behandlad. Rätt ska vara Rätt, så har jag ALLTID tyckt, så kommer jag att fortsätta tycka. Jag faktiskt LÄNGTAR efter att semesterperioden ska ta slut, så att lillebrors kamp för upprättelse ska ta fart. DET blir en höjdare att följa ska ni veta. Lillebror <3 
 
 
 
Som ni vet så är han kock, men nu gör han sitt bästa arbete Ever - han är pappaledig :)
 
Han/De har ju lille Kevin :) <3
Eller, ja ... lille Kevin är inte sådär liten längre men ändå :)
 
Lillebror har även en dotter, Emelie, som är konstnär. Jag kallar henne Em, har alltid gjort det, kommer alltid att göra. Vet inte om, eller hur många, som kallar henne Em ..... men kolla in hennes nystartade  konstblogg: http://emsart.blogg.se/     Hon är fantastiskt duktig. Hon vann Robertsfors Kommuns Kulturstipendie i år, och hon har hunnit ha utställningar med sina tavlor. Hon säljer sina alster, och tar även beställningar. Fasters Em <3 :)
 
Vet ni .... jag glömde min lunchlåda i morse när jag åkte till jobbet. ÅÅÅHHHH jag som sett fram emot min goda lunchlåda !!!!!   Nu fick jag äta den till middag istället, och har gjort en ny variant tills i morgon. Det blev: korv, blomkål, vitkål, purjo, tomat, vitlök, ost .... i ugn :)     ser förträffligt ut .... hoppas det smakar likadant :)
 
Nä ... nu ska jag leka med hundarna en stund, köra lite godissök bland annat. Det ser ut att klarna upp, så sen ska jag ta en kvällspromenad med träning :)   
 
Ha en toppenkväll allihop, hoppas ni kunnat fylla dagen med bra val, och värda grejjer :)
 
Gokväll
 
 

Lite kyligt sådär

Vaknade kl 5 i morse .... då var det full sol. Det verkar som att solen jobbade nattskiftet, för nu är den då inte uppe :)  Vi får se om den behagar vakna till lite senare idag :)
 
Kollar i bloggen hur det såg ut för ett år sedan, och då var det riktigt varmt den här veckan. Det var Då det :)
 
Kom precis in från morgonrundan. Det var inte bara det att solen gått isäng, det regnade åxå .... fniss ... men idag var jag åtminstone klädd för det, igårkväll visste jag inte att det regnade förrän jag kom ut. Idag hade jag tagit på mig regnjackan. Blåser en HEL DEL kan jag tillägga. Det var ändå en mysig promenad, så länge vi gick Bortåt. När vi vände och gick hem blev det lite mindre mysigt, i motvinden. Drog upp dragkedjan, drog åt snörena till huvan .... När jag kom in i hallen blev det snabbt varmt, och glasögonen immade igen. Jag hade en tunn jacka under regnjackan och jag var angelägen om att snabbt få av mig jackan. Tror du inte att dragkedjan fastnade direkt jag började dra ner .... uppe vid halsen alltså. Gick ju inte se nåt heller ..... jag hann nästan gripas av panik innan jag fick ner den ... hann tänka i termerna av att hämta saxen och klippa upp hela fronten på jackjäveln .... men .... till slut gick det dra ner, och jag hann bli genomsvettig :)
 
Nu frukost, sen dröjer det inte så länge förrän jag ska bege mig på jobbet. Ha en bra dag, och hörrni ... trots att det regnar: Fyll dagen med nåt värt!
 
Gomorron

Dag 1

Idag var min första dag på Wallins, som anställd. Det var superkul :)  Jag var i bageriet med Mattias, och vi har gjort 2000 tekakor, x antal bullar, längder, butterbullar å gud vet alltmest vad det hette .... det har varit att rulla deg, snurra degsnurror, smeta fyllning osv. i ett herrans tempo :)
 
När jag kom hem, varit ute med hundarna, handlat ..... så var jag tvungen lägga mig i soffan en stund. Vilade, sen orkade jag upp och fixa middag. Det blev Västerbottensostgratinerad Korv i ugn, med blomkålsmos. Gott var det :)
 
Har varit ute en sväng med pinknödig Paddy efter maten .... och nu är jag helt slut. Det regnar ute .... jag vill helst gå isäng, men måste hålla mig uppe några timmar till. 
 
Oj ... jag orkar nog inte tänka så mycket känns det som .... får ta de tunga funderingarna en annan dag. 
 
Gokväll :)

Det drar ihop sig :)

Kl 10 börjar jag jobba, på Wallins Kafferepet, om det är någon som missat det :)  Den här veckan ska jag vara med Mattias ute i bageriet, det ska bli skoj :)  
 
La mig tidigt igårkväll, och jag var faktiskt nästan lite orolig att Meni´ere skulle komma förbi inatt .... har rejält lock för örat, och tinnitusen driver mig smått till vansinne. Tur det är på det "gamla" örat, då brukar det inte bli alltför jävligt. När jag la mig, hoppades jag slippa upp inatt och ta ut Paddy, och Paddy hörde min bön, och sov hela natten. I morse kl 7 pinkade han flera minuter ..... två minuter är väldigt lång stund att stå och pinka. 
 
Jag har druckit kaffe, ätit frukost och gjort lunchlåda. Det blir äggwrap med bacon och kantarellstuvning :)  
 
Nä, ska ta ut hundarna och kolla om de vill pinka en liten trudelutt innan jag ska åka. Ha en Bra Måndag!
 
Gomorron 
 

Totalt 2 mil

Idag har jag haft en fantastisk dag :) Efter morgonrunda och kaffe, tog jag Paddy på en runda. Jag har tidigare spanat in en stig i skogen upp mot Trädgården, som jag nu kände att jag skulle utforska. Vädret var kanon, och det hade (när vi började gå) inte hunnit bli så himla varmt. 
 
Jag hade ingen aning om vart vägen skulle ta oss, men .... vad kan gå fel lixom? Det är ju bara att gå :)   Alltid kommer man fram NÅNSTANS :)    Efter 5 km kom vi fram till en ..... vändplats. Det var bara att vända om och gå hem igen :)  Det hann bli rejält soligt och varmt innan vi var hemma. 
 
Lite lunch, sen tog jag smårumporna på promenad, men en kortare sådan, på 4.5 km. Det räckte för småbena i värmen. Ja, ärligt talat räckte det för Mina ben åxå.   Pratade i telefon med bästis Annica, hann prata med både Pernilla och Hannah åxå för den delen, innnan jag fann för gott att göra ingenting alls en stund :)
 
Aftonspromenaden blev 3-km-rundan, så totalt, med morgonrundan, blev det 2 mil idag. Men så har hundarna vilat rätt mycket mellan varven åxå. Strax är det dags för kvällspinket, för jag vill gå isäng. Har haft jävulskt lock för örat ..... och i Morgon börjat mitt jobb på Wallins Kafferepet. På Facebook har jag redan lagt till det som arbetsplats ..... ville inte vänta tills i morgon, för det känns så kul :)
 
Hannah har hämtat Milo, Lugnet är totalt. Hundarna ligger i soffan .... Tvn är på, men med minimalt ljud. Orkar inte med ljudet. Måste försöka orka vara uppe ett tag till dock .... annars måste jag kliva upp vid 2, och det orkar jag nog inte. 
 
Dags att avrunda den här underbara dagen. Hoppas Du åxå fyllt den med nåt värt :)
 
Gokväll
 

Abrupt slut på vakenheten

Ja, det var vad som hände igårkväll. Gick ut med hundarna, bäddade rent i sängen, duschade ..... la mig för att kolla lite på tv innan jag somnade. Min vakenhet måste ha fått ett väldigt abrupt slut, för jag vaknade kring 2 och hade glasögonen på mig fortfarande. Nåja, det var bara att ta av dem, stänga tvn och somna om. Kl 4 behövde Paddy ut och pinka och sen var det lite svårare att somna om. Nåja, till slut gjorde jag det ändå, och sov till 8.15, så även om nattsömnen blev något hackig, så känner jag mig utvilad :)  Dessutom får man nåt att skylla på,  jag menar, jag hinner ju aldrig få någon skönhetssömn :) :) 
 
Planen för dagen är promenader och träning med hundarna var för sig härute på gården.  Ska även bada Molly i medicinskt schampo, då hon börjat slicka sig ganska mycket på tassarna igen. Hoppas vid gudarna att inte allergin kommer tillbaka och ställer till det.
 
Molly min lilla clown :)
 
I afton åker lille Milo hem till sig igen. Hannah och Robban har varit på semestertripp till Ö-vik, så Milo har campat här hos oss :)
 
Nu är kaffet uppdrucket, Nu kör vi :)
 
Gomorron

Å himmel så kul !!

Åhh, vilken härlig dag jag har haft :)  Det är KUL att fira saker :)
 
På förmiddagen tog jag en 8 km promenad med vovvarna. Det var VARMT. Inte soligt (tack och lov) men Varmt. Efter den härliga promenaden åt jag lite lunch, sen tog jag itu med lördags-städningen. Alltså .... jag Tycker verkligen om att städa .... synd att det är över så fort i den här lägenheten, 
Det jag har kvar tills innan läggdags, är att byta rent i sängen. Älskar att ta en dusch och byta rent i sängen .... manglade sängkläder ... ahhhh .... 
 
Nåja, efter städningen och tillhörande kaffe på balkongen, gjorde jag nog ingenting alls en bra stund. Jag dolade på helt enkelt ... :)     Fram på eftermiddagen, efter att ha pinkat Paddy förstås, så tog jag ut hela gänget för en mysig stund ute på bryggan 
 
Det var varmt, och vi satt därute en bra stund och bara tittade på vattnet .... 
 
Det är helt magiskt att vara ute på promenad här vid vattnet ..... man behöver inte ens vara på promenad ... det räcker att sitta på en bänk, eller nere på bryggan .... ahhh .... magiskt. 
 
Dagen har, förutom promenader och stilla begrundan vid bryggan med hundarna, bjudit till eftertanke dagen till ära. Jag har skummat igenom inläggen genom åren .... nåja, ärligt talat så har jag inte hunnit igenom alla tre åren, men jag har både skrattat, gråtit .... kommit ihåg de känslor jag hade när jag skrivit respektive inlägg. Det är MYCKET som hänt de här tre åren. MYCKET.   Jag kommer att fortsätta min vandring i min egen blogghistoria under kvällen, och morgondagen. Det är så oerhört många minnen som dyker upp. GUD så GLAD jag är över bloggen !!!!! Hade jag inte den, så skulle jag aldrig kunna gå tillbaka på det här sättet, och se alla positiva saker som hänt :)   ÅÅHHHH så jävulskt KUL !! :) :) :) 
 
Hur kul jag än haft, så börjar jag krokna nu. Inte så¨att jag ska krypa ner under täcket REDAN, men innan jag duschat, varit ute med hundarna, bäddat rent i sängen .... så är nog klockan en del. 
 
Tack för en underbart vanlig dag, DET kan jag verkligen skriva under på. TACK för idag. Den här dagen har varit fantastisk i all sin "vanlighet". Jag har FYLLT den med värda grejer, och jag är nöjd .... jag är tacksam ... jag är GLAD.   :) TACK för att jag fått vara med om den här dagen !!!!
 
Gokväll
 

Min blogg fyller 3 år idag :)

HUR SVÅRT KAN DET VA´? ELLER.... HUR FAN ÄR DET MÖJLIGT?!

Min kompis har en dotter som sagt åt mig att starta en blogg. Varför i hela friden hon tycker det, vet jag inte... men hon kanske VILL läsa om vad jag lagar till frukost, lunch och middag..... hur jag blir vansinnig när datorn hänger sig, eller hur många svärord jag kan brista ut i när tekniska prylar vägrar fungera. Det kan vara så. 

Brorsans dotter har ÅXÅ sagt åt mig att starta en blogg. Hon kanske vill se alla tjusiga foton jag tänkt lägga in på mig själv, hon inbillar sig månne få se "dagens outfit"

ELLER så tycker de här tjejerna att jag verkar ha ett alldeles xtraordinärt spännande liv som singelboende, halvt sjukskriven bitter kärring med två hundar :)

Vilket som, nu fan drar jag igång en egen blogg. Vad jag kommer att skriva om är i nuläge inte helt spikat. Det blir knappast några skönhetstips eller modereportage, ej heller några inredningstips och bilder på kändisar med alldeles för mycket pengar. Det blir nog en blogg om livet som halvt avdankad, halvdöv kärring med synproblem (möjligtvis även andra problem, men de ska jag inte avslöja, det kan jag ha som tävlingar på bloggen framöver :) )

Så... väl mött till en blogg om ..... tja..... lite av varje, vardagsfunderingar, djupa tankar och hejdlösa skratt. Jag är en glad prick i min egen lilla värld :)
.........................................................................................................................................................
Ovanstående var mitt allra första blogginlägg för tre år sedan. Hahahaha, ja, det mesta stämmer ju även idag. Det enda som inte stämmer, är väl orden "bitter kärring" och "två hundar" :)  Jag är inte det minsta bitter överhuvudtaget, och jag har ju Tre hundar :)
 
 
 
Varför bloggar man egentligen? Är det enbart för sin egen skull, som en dagbok? - Nej då skulle jag skriva i word och spara i ett dokument. Är det för att reta folk?  Nej, men jag kan inte hjälpa att en del blir provocerade av det jag skriver. :)
 
Jag bloggar för att berätta att ett liv kan vara alldeles fantastiskt, Man kan vara HUR lycklig som helst .... och "bara" ha ett helt vanligt liv. Jag delar med mig av MINA tankar och funderingar, visar er hur JAG tänker, och jag VET att många av de som läser min blogg, nickar igenkännande, får sig en tankeställare, eller helt enkelt bara ett gott skratt. Vet att många av de som läser min blogg, gillar bilderna jag lägger in. Det blir ungefär som att läsa en bok man trivs med skulle jag tro. Man läser kapitel efter kapitel, följer huvudpersonen i boken, och vill hela tiden veta: Vad gör hon idag?  De som INTE tycker att boken är trivsam eller intressant, de kan ju helt enkelt välja att läsa en annan bok. Nu vet jag ju åxå att en del har problem med att kunna sluta läsa boken, trots att de tycker att den är dålig, det har jag ju fått några kommentarer om, men jag blir ju faktiskt mest förbluffad över att dessa så öppet visar hur korkade och korttänkta de är .... eller, öppet och öppet .... med fejkat namn så är man ju trots allt inte så öppen ..... såna tar man ju inte på så stort allvar, men även en bokförfattare tackar för att kunna få sig ett Gott Skratt :)
 
Jag orkade inte vara vaken länge igårkväll. Jag orkade inte ens se filmen klart. Jag hann/orkade inte ens stänga ner datorn upptäckte jag i morse. Kring 22 hade krafterna runnit ut, tog ut hundarna på kvällspink och förstod att det inte skulle bli någon vidare sovmorgon i morse, då ju Paddy inte kan hålla sig hur länge som helst. Vaknade halv 7 av att han gnydde, så då klev vi upp :)  Nu väntar en lugn dag. Det har regnat inatt och det luktar riktig sommar. Nu blir det tredje koppen, sen får vi se vad som händer :)  
 
Nån form av firande blir det väl, såhär på Treårsdagen :)  
 
 
Gomorron

Fredagkväll 12/7

Idag klev jag upp relativt tidigt, 06.15  Anledningen till detta var att jag ville vara på plats kl 07.00 på Wallins Kafferepet. Så, jag fick i princip slita upp hundarna ur sängen för morgonpromenad innan jag åkte iväg. 
 
Idag stod bröllopstårta på schemat,  5 våningar sådan. Fyllning: Vit chokladmousse, hallon och  passionsgrädde, Klädd i vit marsipan, dekorerad med vita och rosa rosor, samt gröna blad. Oh My God så fin den blev :)  Jag har inte gjort den själv, utan har hjälpt Pernilla. Det tar förbaske mig en dryg halv dag att göra en sån där tårta .... 
 
När jag kom hem, tog jag ut hundarna på promenad. Satte mig även på en bänk vid vattnet en stund och bara njöt. Tittade mig omkring .... tittade ut över vattnet .... Kände lugnet och Lyckan. En underbar känsla!
 
När jag kom hem igen, var jag tvungen lägga mig och vila. Eller .... Sova rättare sagt. Helt slut. Sov i två timmar. Nu är jag uppe igen :)  och ska njuta av min Fredagkväll. Jag ska hälla upp ett glas rött vin, sitta i soffan  med hundarna nära intill,   kasta upp fötterna på vardagsrumsbordet. Jag ska helt enkelt suga ur det bästa jag kan, ur min Fredagkväll. Ikväll går filmen "Grabben i Graven Bredvid" på Tv. Jag har sett den säkert 5 gånger, och jag ska se den ikväll åxå :)  Älskar den filmen. Den och "Forrest Gump" är nog de filmer jag kan se hur många gånger som helst. "En officer och en Gentleman" är en annan. Finns det några filmer som DU  kan se hur många gånger som helst? 
 
Kollade med Åbyn-Byske Bk, och det är nog där jag kommer att bli medlem framöver :) När skolorna drar igång igen, startar de sina torsdagsträffar, där man får prova lite allt möjligt. Oj vad jag längtar att få starta upp nåt vettigt med hundarna. Längtar åxå till att få köpa träningskort på Friskvårdskompaniet. HOppas, HOppas att lönen räcker till det nu i slutet på månaden :)  
 
På tal om träning ..... tänker även på Bygdsiljums Cirkelträningsgrupp. Ni ska aldrig någonsin tro att jag glömmer bort Er :)  Jag håller stenkoll på att ni drar igång, och HÅLLER igång cirkelträningarna. Ni vet ... - Vart tar alla hjältar vägen?
 
Jag VET att jag skrev FredagKVÄLL i rubriken .... men det är väl i sanningens namn knappt kväll än, för de flesta i alla fall. Det är väl typ Sen eftermiddag. MEN, det innebär att jag kanske hinner skriva ännu ett inlägg ikväll :)  Man vet aldrig. Nu har jag ju sovit ett par timmar åxå, så jag kanske orkar vara vaken läääänge :)
 
Men ..... vi säger så tills vidare :)
 
Gokv ..... Goafton :)
 

Likasamma

Jag är Minst lika trött ikväll, som jag  var igårkväll. Det kommer inte ut nåt vettigt överhuvudtaget. Varit ute med hundarna på kvällspinket, och mötte en ung, hänsynsfull mopedist. Alla hundar var lösa, förutom Paddy, som jag inte litar på i de här omgivningarna ännu . På hemväg seglade en mopedist upp bakifrån, körde så det rök kan man säga. När han var nästan jämsides, fick Milo för sig att springa närmare och skälla, för att säkerställa att mopedisten inte skulle köra över oss förmodligen :)    Jag skrek till, mopedisten saktade in tvärt, även om Milo inte var framme hos honom. Jag kallade in Milo, räckte "tummen upp" till mopedisten, som svarade med tumme upp .... sen gasade han på igen. Underbart med ordlös kommunikation, där man känner att man förstår varandra. Jag är helt övertygad om att situationen kunde slutat :  Jävla mopedister till att köra fort .... likväl som mopedisten svor innanför hjälmen : jävla kärring till att ha hundarna lösa utan att ha koll på dem. 
I och med den här ordlösa kommunikationen med tummen upp, så är jag helt övertygad om att inte bara jag, utan även mopedisten, fick en positiv upplevelse av det hela. 
 
Kunskap, Kontakt, Kommunikation.   Det är ledorden i det material jag skrivit ihop för hundkurserna jag håller i. Det är nog exakt samma för människor faktiskt. Man behöver alla tre för att det ska fungera. Tappar man ett av dem, så blir det svårt. 
 
Nä, nu kojar jag. 
 
Gokväll

Trött

Ikväll kommer inte många vettiga tankar från mitt huvud. Jag är trött. Ingen obehaglig trötthet, tvärtom ... men likafullt så snurrar det inte så mycket. Dagen har varit fylld ... därav mitt stillestånd. Nu  ..... om jag inte märkt av det tidigare, så KÄNNER jag verkligen gränsen på min kapacitet, även om man inte alltid vill kännas vid den. 
 
Axeln är inte bra. INte handen heller. Humöret är det inget fel på däremot :)
 
Nä vet ni .... jag är för trött. ... jag orkar inte. 
 
Gokväll

Ett NEJ är ALLTID ett NEJ .... ... enligt mig.

 Den här dagen har varit superskoj :)  Jag har rullat rulltårta, hjälpt till i bageriet, lärt mig nya grejjer, umgåtts med Pernilla. En SuperBra dag alltså :) Kan ändå inte låta bli att känna med den anställde på Wallins,  som var tvungen åka och avliva sin hund idag, eller rättare sagt De anställda, för det är ett par som jobbar där ... Fy fasen .... tänker på Er och känner med er. Styrkekramar från mig!
 
När jag kom hem, kastade jag bara in bilnyckeln, sen tog jag med hundarna på en knapp timmes promenad. Det var faktiskt skönt att det inte var någon sol. Tycker JAG ska jag nog tillägga, eftersom jag VET att de flesta vill ha sol, och tycker att sommaren ska innebära sol dygnet runt helst. Som ni alla vet, så styr jag INTE över vädret, och det spelar ingen som helst roll vad jag tycker och önskar, jag BESTÄMMER INTE ÖVER VÄDRET :)  Så .... Blir det sol så blir det .... blir det inte sol, så är det inte för att jag har önskat annorlunda :) 
 
Hörrni .... det här med att lära alla att ett NEJ betyder NEJ. Efter att ha haft ett kort men intensivt samtal med en telefonförsäljare idag, där jag återigen fick erfara att ett: NEJ inte alls betyder NEJ för en försäljare, fick jag höra att telefonförsäljare får lära sig att "kämpa fram till tionde nejet"  WHAT ???? Men vad i helvete? Lägg därtill, eller kanske just därför, att telefonförsäljare, åtminstone vad man kan gissa på rösten, sällan är över 25 år ..... Men ... vafan lär de sig????  
 
I MIN värld, är ett NEJ  .... ALLTID, ALLTID, ALLTID ett NEJ ..... i ALLA lägen och i ALLA situationer. 
 
JAG känner INGET som helst ansvar eller lust att vara trevlig efter tredje nejet. Jag skiter fullständigt i att den unga, lurade, telefonförsäljaren jobbar på provision, jag har INGEN som helst förståelse för att jag skulle måsta lyssna på något som jag inte överhuvudtaget är intresserad av. Visst är jag tillmötesgående när jag svarar, men när jag vänligt säger Nej, jag är inte intresserad, sen säger: NEJ, jag är INTE intresserad, och sen säger HÖR du inte VAD jag SÄGER: JAG ÄR INTE INTRESSERAD. DÅ känner jag att jag med gott samvete kan lägga på luren, även om jag gärna vill prata till punkt. Jag behandlar aldrig någon respektlöst, som inte behandlar MIG respektlöst Först. 
 
Att bli LÄRD att INTE lyssna på ett NEJ...... Vad kan det ge för konsekvenser? Nu menar jag inte att Alla försäljare inte ser skillnad på nej och nej ...men när moralen vrids så att ett NEJ inte betyder tvärt NEJ. ..... vad säger Det??   I min värld är det åt helvete, och det kommer det fortsätta vara. Jag kämpar emot mycket skit här i världen, och det här är EN av de sakerna. Nu blir jag ÄN mer taggad att gräva djupare i det, att gå ÄN längre .....   :)  :)
 Att vara driftig och framgångsrik, bottnar INTE i att vara respektlös. DET är min fasta övertygelse
 
Det finns alltför många företagare som beter sig respektlöst .... och som mitt fackombud sa till mig: "Företagare som beter sig så, brukar effektivt ta död på sig själva".  
 

Nu ska jag hänga i soffan med vovvarna :)
Tjing
 
 
 
 
 
 

Jamen då var det morgon igen :)

Vaknade tvärt kl 4 inatt, när Paddy ville sova på kudden. Han BLIR väldigt liten när han rullar ihop sig, men SÅ liten blir han inte .... och det ville han inte riktigt acceptera lillgubben. Nåja, han fick en liten flik av kudden i alla fall och vi somnade om allihop :)
 
Idag ska jag iväg på Wallins igen och ha kul :)  Har druckit morgonkaffet och varit ute med hundarna, så strax bär det iväg. Lite svalare idag, så det kan bli en långrunda när jag kommer hem. Ska testa springa nu någon dag åxå, och se om inte axeln faktiskt är redo nu
 
Nä, nu vevar vi igång :)  Ha en Bra dag! och som vanligt ; Fyll den med nåt värt :)
 
Gomorron
 

Kväll ...,. redan

jahapp, då var det dags att gå isäng då :)
 
Dagen har varit fantastiskt rolig, Efter morgonbestyren så begav jag mig iväg på Wallins bageri för att hjälpa till lite. Jag har doppat krokar, spritsat grodor och rullat rulltårtor. Roligast av allt är trots allt att få umgås och jobba med Pernilla :)
 
När jag kom hem, tog jag ut hundarna på en timmes promenad. Tänkte att jag skulle ta rundan mot OK, alltså inte strandrundan. Det ångrade jag efter ca 20 minuter. Varför? - jo, när Kelly sket och jag skulle ta upp det i en påse, så upptäckte jag mitt i alltihop att det var hål i påsen. Vet ni hur det känns att, A- upptäcka, för sent, att det är hål i bajspåsen. B Att ha ca 40 minuter kvar att promenera, med halva näven täckt med hundskit, innan man är hemma.   Hade jag gått strandpromenaden, kunde jag ju gå ner till vattnet och tvätta av handen. 
 
Nåja ... efter ca 40 minuter var jag ju hemma igen och kunde tvätta handen .... men det ska ni veta, skitlukten sitter kvar bra länge, hur mycket man än tvagar. 
 
Sådärja ....En mysig promenad med bästa skithundarna alltså. 
 
Kvällen i övrigt har varit lugn. Kommer att fortsätta så åxå. Eller, rättare sagt så kommer jag att gå isäng nu. Dagen har gått fort, som den gör när man har roligt :)     Kanhända morgondagen går lika snabbt? :)
 
Nä, nu kojar vi va?!
 
Gokväll

En Julimåndagmorgon

Klockan är strax efter 7. Jag står här och dricker första koppen kaffe ... hundarna har inte kravlat sig ur sängen ännu .. de väntar tills de är Tvungna att kliva upp. Eftersom klockan är såpass lite, känner jag att det blir kaffe först, promenad sedan. 
 
Klarblå himmel, sol och friska vindar, så ser vädret ut för tillfället. Idag ska jag iväg på Wallins och hjälpa till lite, nästa vecka börjar min anställning där, förvisso bara över sommaren, men ändå :) DET ska bli superkul !
 
 
Nä, det verkar som att Paddy behöver ut nu. Han gled ner från sängen och sitter nu i hallen och gnyr lite. Då är det läge att lämna kaffet och gå. Ha en bra dag!
 
Gomorron

Sköna söndag

Åtminstone Varma söndag :)
 
Jädrar så varmt det har varit idag! Ett par grader För varmt för min smak. Efter morgonrundan, tränade jag hundarna var för sig nere på gården, och impade lite på gubbarna som satt härute och ljög för varandra :)  Efter det, blev det en tur i tvättstugan, en sväng på affärn, en dans med dammsugaren och en god lunch på balkongen. 
 
Efter lunch tog vi en långsam promenad i värmen innan det var dags att slira iväg till tvättstugan igen. Eftermiddagen har varit lugn. Ett tag blev det mörkt på himlen, och det regnade säkert i tre minuter .... sen sprack det upp igen. Temperaturen hann dock gå ner någon grad, det tackade jag för. 
 
Har nyss kommit hem från kvällspromenaden, nu en snabb dusch innan jag kryper ner i nymanglade sängkläder :)
 
 
Gokväll
 
 

Släkten är värst :)

Idag har jag varit på släktträff. Inte vilken släkt som helst, utan MIN släkt :)  Det har varit en fantastisk dag :)
 
Vi höll till i Bygdegården i Västra Sjulsmark, där jag är uppvuxen. Det var jag och lillebrorsan som arrangerade träffen, och det blev precis hur bra som helst :)
Åh vad jag är nöjd och glad över dagen ! :)  och gud ... tänk vilken släkt jag har egentligen:
Kusin Mona, polis ... 
Kusin Janne, polis
Kusin Lasse, coop-föreståndare, med fru Karin- minbästafacebookvän :)
Kusin Pernilla, stuntkvinna, judomästarinna, os-deltagare, gladiator-deltagare
Kusin Ewa, läkare, snabbaste kusin någonsin i sprintmottrollslända
Kusin Lena, chef och hojåkare, hur cool som helst
 
Lägg därtill de suveräna kusiner som inte hade möjlighet att komma, men som definitivt kommer att dyka upp nästa år :)  PLUS dessa kusiners ascoola respektiven :)
 
Jag har haft en fantastisk dag. Det var magiskt på många sätt, och att efter gemensam lunch, ta en promenad och besöka det hus jag och mina bröder växte upp i .... att gå runt där .... med kusiner och deras respektiven .... prata om hur vi växte upp.... förvisso i korta ordalag ... men ändå. DET var .... Magiskt. Ska inte säga läkande för själen, för min själ har redan läkt ... men det var oerhört .... Givande. Givande att kunna presentera saker för kusiner, som undrat och inte vetat, som funderat utan att ha fått svar. Det var .... Fantastiskt. Helt fantastiskt. 
 
Nu är jag helt slut. Överlycklig och helt slut. Överlycklig för att min idé om att ha släktträffen i V. Sjulsmark blev så lyckad. Överlycklig för att vädergudarna var med oss. Överlycklig för att dagen blev en .... succé. 
Stort tack till alla inblandade, och ett speciellt stort Tack till lillebror Roland. DU Rolle, har skött massor för dagens totala succé. Tack Rolle, jag älskar Dig!
 
Hundarna är kvällspinkade, och nu ska jag störta isäng. Jag har fyllt dagen till brädden med värda grejer .... har du?
 
Gokväll
 

Hjärtligt och varmt :)

Oj ... idag har det varit Varmt, även om det inte varit full sol och klarblå himmel hela tiden. Hundarna flämtade ordentligt på promenaden, vilket fick mig att bestämma mig inför i morgon. I morgon är det släktträff 11 mil härifrån, och det ska vara Ännu varmare i morgon,än vad det är idag. Min tanke har hela tiden varit att ta med hundarna, men vet ni .... jag KAN inte med samvetet i behåll, lasta in dem i min bil, utan AC, köra 11 mil .... och ha dem i bilen under dagen? Nej, nej, det går Fetbort. Så ..... jag måste lämna dem hemma, och vara borta lite mindre länge än jag tänkte från början. Det är inte svårare än så, eller rättare sagt, så får det bli. 
 
Har nyss varit ute på kvällsrundan .... stuvat in pajerna i kylen .... dags att krypa isäng. Ny spännande, rolig dag i morgon :)  
 
Gokväll
 
 

Fredag 5/7

Redan 5 dagar in i Juli. Jo, det ÄR så att tiden går fort när man har roligt :)  
 
Jag har blivit helt hopplös. Jag erkänner det utan omsvep. Nu har det hänt såpass många gånger att man kan kalla det en ny (o)vana.   Jag somnar ifrån tvn på kvällarna. Igårkväll somnade jag inte bara ifrån tvn, utan även telefonen. Jag låg och spelade wordfeud, och Pang så somnade jag tydligen :)   Molly låg på telefonen i morse och har säkert legat på den hela natten, för hon rör sig inte mycket när hon väl har lagt sig :)
 
Idag ska jag åka in till stan och återlämna Milo, sen ska jag handla lite grejer som jag behöver till pajerna jag ska göra. Det är släktträff i morgon och jag tänkte göra några goda pajer att ha  med. 
 
Nä, nu ska jag starta upp dagen på allvar!
 
Gomorron
 

Fotoskolan

Nu på morgonen tog jag fram fin-kameran, samt läste mer på den gratis fotoskola på nätet som jag försöker förstå :)   Idag tänker jag ta med fin-kameran ut och försöka få till några riktigt bra bilder, få se om jag lyckas. 
 
Jag glömmer aldrig när barnen var små, och speciellt Hannah tyckte om att få ta kort. Hon var inte många år, och på den tiden var det filmrulle man skickade iväg för framkallning av bilderna. Hannah var så söt där hon stod med kameran framför ansiktet och försökte hitta motivet i kameraögat. Man fick lixom Krypa in i bild och fråga: 
- Ser du mig nu Hannah? 
Ibland såg hon genom kameran, men ibland tittade hon på mig med ögat som var lixom utanför kameran .... så att väldigt många bilder, när de kom från framkallning .... hade inget motiv i sig överhuvudtaget :)
 
En gång fick jag, tillsammans med de framkallade korten, en tunn liten bok. "Kodak fotoskola"   Jag minns så väl vad det stod på första sidan - Rikta kameran mot det du ska fota. Hahahahahahahahahahahahahahaha
 
Härligt minne :) :) Nu handlar det mer om slutartider och tredjedelsregler, perspektiv och ljus :)  Kul är det i alla fall. 
 
Nä, nu är det dags att veva igång. Ha en Bra dag!
 
Gomorron

Men ... Oj

Det här rörde mig så mycket, så det måste jag bara berätta. Var nyss ute med hundarna på kvällspromenad ... eller, ja , nattpromenad. Molly och Kelly lösa och Paddy i flexit ....  Underbar kväll .... 
 
Då får jag ett sms om att Ludde somnat in ikväll. 
 
Ludde .... en smålandsstövare som jag och en sambo då det begav sig för 12 år sedan, skaffade tillsammans. Sambon var minst sagt jaktintresserad, och är fortfarande om jag inte är helt ute och cyklar .... Ludde .... jag tränade lydnad med honom ... ville ju så gärna ha en hund att träna lydnad med .... 
 
Ludde somnade in ikväll pga cancer. Han blev 12.5 år gammal. Jag är så rörd att Micke brydde sig om att informera mig, så rörd att tårarna rinner. "Inte mer än rätt att du får veta, du som fick pli på honom" skrev han. VET ni hur varmt sånt känns i hjärtat? För de som INTE vet och förstår, kan jag tala om att det är ofta jag gråter, men sällan jag blir såhär rörd över någons omtanke, eller överhuvudtaget TANKE på Mig. 
 
Tack Micke. Jag uppskattar så oerhört att du delade det här med mig. Jag lider med dig att du förlorat en superhärlig och duktig jaktkamrat. Du läser nog inte min blogg, men alla ni som läser kan ta in i ert hjärta hur glad och tacksam jag är över Mickes omtanke. 
 
Nu ska jag lägga mig. Har hämtat in bäddmadrassen från balkongen. 
 
Gonattkram till alla som vill ha. 

Lingon och blåbär

Det blev fint väder idag och det blev en lite längre promenad med hundarna, samt lite träning var för sig. Förutom det, har jag inte tagit ihjäl mig precis. Har inte haft den intentionen heller :)
 
Tänk hur en del  andra människor försöker förändra och förvränga, bara för att de .... ja varför egentligen?  Hur kan det komma sig att en del absolut vägrar se sin egen del i saker och ting som blir negativa. Tänk att vissa verkligen jobbar arslet av sig för att sätta dit någon annan, när det inte är någon annan som rår för soppan som kokats?  Att skylla ifrån sig så till den milda grad att det verkar bli en verklighet, dvs Deras verklighet, istället för den verkliga verkligheten. 
 
Frågan är nog inte hur många Lingon det finns i världen, utan hur många Blåbär. 
Nu ska jag avsluta kvällen med att gå ut med hundarna, och lyssna på Magnus Uggla :)
 
 
Gokväll
 

Kiss i sängen å ha de bra

Igårkväll var jag trött. Efter att Hannah och Robban varit här, tog jag ut hundarna och gjorde mig klar för att få krypa isäng. När jag stoppar benen under täcket kände jag - Nej !!! Det var alldeles blött. 
 
Paddy hade pinkat ner sig i sängen. Hans pink luktar ju inget alls, det är som om någon skulle hällt ut en hel tillbringare vatten bara. Så, det blev att kliva upp, kasta täcke och lakan i tvätten, ta ut bäddmadrassen på balkongen och lägga sig bara på resårsängen. Kontentan av detta blev att jag inte sovit så värstans gott inatt. 
 
Nu puttrar perkon, tre koppar starkt kaffe ska väl ändå få igång mig, även om det känns lite trögt just nu. 
 
Idag har jag inget inplanerat, ska gå ner i tvättstugan och boka första lediga tid för att få tvätta upp täcket, i övrigt siktar jag på promenader med hundarna. Ser ut att kunna bli fint väder, det är då sol Nu i alla fall :)
 
Upptäckte precis att jag om ett par veckor bloggat i 3 år. Hahaha, jag minns det som om det vore igår, när jag startade bloggen :)  Tänk så mycket jag har fått vara med om på de här tre åren, det är helt fantastiskt, som om jag vore med i en film :)    Treårsdagen kommer att firas på  något speciellt sätt, vet bara inte HUR än, ska fundera på det :)
 
Nä, nu är det hög tid att veva igång en Bra onsdag. Fyll den med nåt värt så hörs vi  ikväll :)
 
Gomorron

Närmar sig slutet

Den här dagen tickar mot sitt slut. Det har regnat till och från i princip hela dagen, vilket gjort att jag inte gått någon lång promenad, och inte hunnit träna hundarna härute i den utsträckning jag hade tänkt mig. En kort sväng med Kelly blev det dock :)
 
I övrigt så har jag städat, hämtat färskfoder på frysbilen och druckit kaffe med Hannah, Robban och Robbans pappa. såhär på kvällskvisten har jag inte utfört några stordåd förutom att jag klippte Robban alldeles nyss, då han och Hannah var förbi. Hundarna är kvällspinkade, så strax är det sängdags. 
 
Hoppas du haft en Bra dag!
 
Gokväll
 

Va? Är det möjligt?

Idag är det två år sedan Kelly blev ormbiten. Att det redan har gått två år sedan den dagen, det är knappt så att jag fattar det. Minns det som om det vore häromdagen bara hur jag bar henne i famnen hem från promenaden, fick upp telefonen ur fickan och ringde Pernilla och bad henne kontakta jourhavande veterinär. Med tårarna rinnande halvsprang jag med henne i famnen och de övriga i koppel ..... Pernilla kom, även hon med tårar i ögonen, och skjutsade oss i ilfart till Ånäset. 
 
Tittar på henne nu och tackar våra skyddsänglar att hon klarade sig. 
 
Idag är min plan att träna hundarna var för sig härute på gården. Såvida det inte ska regna hela dagen förstås, det regnar inte nu, men börjar se grått ut. I övrigt ska jag småstäda i min supersöta lilla lägenhet samt möta upp frysbilen och köpa mer hundfoder. 
 
Nä, kaffet är uppdrucket, nu drar jag igång dagen
 
Gomorron
 
 
 

Systemfel

Det MÅSTE gå att effektivisera arbetsförmedlingens system gällande inskrivning när man blir arbetslös. Man MÅSTE anmäla sig den första dagen man blir arbetslös .... och DET är väl inget problem. Problemen dyker upp när det är 3 timmars väntetid innan man ens får komma in och träffa en handläggare. SÅ ... jag har suttit på Af i tre timmar idag. Att jag sen träffade den absolut segaste och trögaste handläggare jag någonsin mött ... det hör till samma historia, men kan berättas som en roman för sig själv. 
 
Efter detta, träffade jag Hannah helt kort, åkte förbi Wallins helt kort .... sen HEM för att ta ut hundarna. NU är det dags att gå isäng, och jag är supertrött. 
 
Nä gud, nu måste jag gå isäng. Hoppas du haft en Bra dag.
 
Gokväll

Arbetslös :) :)

Igårkväll när jag gick isäng, fortsatte jag se det tvprogram jag påbörjat. Det blev rätt sent, och hips vips vaknade jag kl 5, tvn var fortfarande på, och jag hade glasögonen på mig :)  Hade helt sonika somnat ifrån alltihop :)
 
Idag ska jag in på Arbetsförmedlingen och anmäla mig arbetssökande. Min handläggare från Af ringde nu på morgonen och ville höra så att jag kom ihåg att jag ska komma in. Jajjamänsan, det gör jag :)
 
- Men hade du inte ett nytt jobb på gång, kanske någon undrar. 
- Japp, men inte förrän om två veckor, och DÅ kommer jag att få världensisärklassutanomsvep bästa chefer :)
 
Det småduggregnar lite idag, och ska kanske vara såhär idag och i morgon. 
 
Nä, kaffet är uppdrucket, nu ska jag kamma till mig och dra iväg på Af
 
Ha en Härlig Måndag :)
Gomorron

RSS 2.0