Varm söndag!

Tog en 5 km promenad på förmiddagen, i väldig värme. Efter det åkte jag på Wallins och hjälpte Pernilla och Matte på bageriet :) HUR kul som helst :) :) :)   
 
Kom hem kring 18 och tog hundarna på en lite längre promenad, om möjligt ännu varmare än på förmiddagen. Full sol .... strålande blå himmel ... varmt som i hvete. 
 
Middag, pyssel med hundarna, mm 
 
kring 19.20 behövde Paddy ut och pinka igen, tog ut bara honom. Kring 20.30 behövde Molly ut .... tog ut bara henne .... vi strosade runt här ute ... hon fick vimsa på utan koppel .... kl 20.50  skulle vi gå in igen ... då var porten låst! Aj fan. Jag hade ingen nyckel med mig. GHAAAA
 
Efter en snabb koll insåg jag att alla boende på bottenplan, endera gått isäng, alternativt flyttat. Jag hade inte telefonen med mig ut heller ... Hmm .... hann tänka att så småningom kommer ju hemtjänsten hit för en kvällsöversyn till sina gamlingar ... så jag ställde mig mitt på gården och begrundade min situation. HEY ... då såg jag en kvinna ute på sin balkong. HOn verkade vara i färd med att plocka in nåt hon hängt upp där ...
 
Hallå ... HALLÅ !!  .... hon tittade ner ... - Jaa ...svarade hon.- 
- Jag har låst mig ute
- jag kommer ner. 
 
ÅH TACK SNÄLLA DU !!!!! 
 
Ska lära mig att alltid ha med mig nyckeln när jag går ut. Kom mig inte ens för att fråga vilken tid porten låses ... hade för mig att var kl 21, men tydligen inte. Kan det flexa?
 
Nu är det läggdags. I morgon ska jag iväg på arbetsförmedlingen och anmäla mig som arbetssökande. Det här är sista dagen på min uppsägningstid på Westmans, Bygdsiljum. I morgon börjar ytterligare ett kapitel på mitt liv. Spännande, skönt, befriande. 
 
Gokväll

Magnus Uggla !!!!

Å gud vilken kväll!! Jag bussade mig iväg in till stan så jag kom dit kring halv 9. Cruisade runt på området och spanade in allsköns bråte som såldes på torget, tog emot en mugg vatten av de som sköter "varannan vatten" på området under festivalen. Bra initiativ, och det var oerhört många som tog en mugg. 
 
Efter att ha styrt runt lite, styrde jag kosan upp på torget. Petra skulle precis börja spela, så jag begav mig till öltältet närmast scenen och tittade därifrån samtidigt som jag drack min öl. Pratade med några Bygdsiljumsbor, morsade på andra jag känner, styrde ett varv runt torget, efter Petras spelning köpte jag en öl till, innan det var dags att ställa sig längst fram vid kravallstaketet en halvtimme innan Uggla skulle äntra scenen. 
 
Jag var supernöjd med min plats, och hade det inte alls alltför trångt .... till att börja med. Jag tror det var ungefär två låtar in i konserten som vankterna fick börja hiva ungdomar över staketet, som fick panik eller helt enkelt höll på att svimma. Det var otroligt varmt!! Men JÄDRAR så bra Uggla var !!!! Å herregud, jag sjöng så jag är hes idag :)
 
 
Vid det där tillfället fick jag ju till och med upp mobilen ur väskan, så att jag kunde fota :)   Vilket senare skulle bli helt omöjligt, då det tryckte på bakifrån så det var helt sjukt. När det var ett par låtar kvar, fick jag en kille på vardera sida om mig, som bokstavligen tog andan ur mig. De tryckte sina armbågar rakt i sidorna på  mig, och trots att jag försökte skrika åt dem, och få dem att ta bort sina jävla armbågar, så gjorde de naturligtvis inte det. Jag kände hur jag helt plötsligt var utan luft, och inte gick det dra in mer heller, så  .... hips vips vek sig bara benen ..... 
 
Vad jag kan säga förutom att det är fruktansvärt obegagligt att inte få luft, är att vakterna jobbar hur snabbt som helst. Vips hade de lyft mig (inte bara att de jobbar snabbt, de är starka åxå) och hjälpt mig bort till Röda korset alldeles vid scenkanten, där jag fick sitta hos en snäll kvinna som strök mig på ryggen och gav mig vatten. Jag fick sitta där tills jag hämtat mig, sen gick jag och ställde mig på sidan av scenen. Flera av vakterna kom sedan och frågade om jag mådde bra.   Fint gjort av dem!
 
Nåja, jag sjöng med i sista låten åxå, sen fick jag telefonkontakt med Hannah som befann sig i öltältet nere vid älven. Aldrig har jag varit med om att så många människor, samtidigt, ska försöka ta sig från torget till älven. Så småningom kom jag ner i alla fall, och Hannah stod vid staketet, så vi språkade en stund. Kön in dit var så sjukt lång, så jag förstod att jag inte ens skulle hinna in före min buss gick, så efter att ha pratat en stund, påbörjade jag vandringen uppåt igen, mot busstationen. Jag hade tur, jag hann bara sätta mig i busskuren, så kom bussen. Jag var hemma 01.20, tog ut hundarna och kröp sedan isäng. Nöjd med kvällen :)
 
Nu är det en ny dag att fylla med något värt :)
 
Gomorron
 

Välkommen

Jag kan tydligt på besöksstatistiken se vem som åter är tillbaka, efter tiden jag hade bloggen stängd. Välkommen såvida du/ni kan sköta er :)


När man är positiv som fan, så går allting bra

Lyssnar på Magnus Uggla på Spotify ... laddar för kvällen. Har till och med sprättat en kall öl :)  
 
Jädrar hörrni, det var många år sedan jag var på Stadsfesten. Ska sanningen fram så har jag inte varit där så särskilt många gånger heller .... men nu .... ikväll .... då jädrar :)   
 
Var nyss ut med hundarna på en 3 km promenad i lugn takt .... njöt av omgivningarna, sommardofterna, sommaren. Strax in i duschen för vidare avancemang inför kvällens bravader. Ska bli superkul, och jag ser verkligen fram emot det. Jag är väl inte världens största festprissa ... men när det väl blir av, då blir det av :)
 
Det här är ett sådant där mittemellaninlägg som inte innehåller alltför mycket tänkvärt, mer bara spontana tankar i eftermiddagssolen
 
Kasta inte pärlor för svin. 
 
Goafton

När karusellerna har stannat

Gårdagen började rätt så tungt. Man blir, som ni vet, tagen av ett Meniérebesök. Morgonrunda med hundarna, sen tog det lixom stopp ett tag. Pernilla och Mattias, som jobbat natt på bageriet, kom hit mitt på dagen så att vi gick över till pizzerian och åt lunch. De skulle hålla sig vakna hela dagen för att åka på Forslunds och hämta igen sin bil kl 16.  Efter lunchen drog vi runt och letade loppis, bara för skojs skull, och hittade en supermysig second hand/café i Skelleftehamn. Där fanns det mycket fräsiga grejer :)  Köpte en bunt gosedjur till vovvarna, och i vanlig ordning såg Molly till att samla alla nya djur hos henne. 
Hon lekte tills hon blev trött
 
sen somnade hon bland de nya djuren
Efter detta, och att ha hämtat Pernilla och Mattes bil, så åkte vi och satte oss i den husvagn som de köpte dagen före. En superfin liten vagn, inte av nyaste modell, men en av de fräschaste jag varit in i. 
 
Jag kom hem igen kring 18.30, då tog jag en promenad med hundarna. Vädret hade skiftat under dagen, från grått och trist, till strålande vackert. Kändes lättare i skallen åxå :)
 
Middag kring 20, sen blev det soffhäng med hundarna fram till läggdags. 
 
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska säga om vädret ..... ska det klarna upp eller inte? Vi får se, hoppas på det, så att kvällens bravader får ske i sol :)   
 
Ha en Härlig lördag, fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 

Snurrigt i paradiset

Igår hann jag ut med hundarna på morgonrundan, sen klev Meniére in genom dörren. Kortfattat så låg jag i princip hela dagen. Nu är det dock en Ny dag och jag hoppas att den inte snurrar till sig. Tinnitusen är snudd på olidlig, men jag hoppas att det ger sig under dagen. I morgon måste jag vara i toppform, för jag ska fara på stadsfesten och se Magnus Uggla :)
 
Snart är Juni månad slut .... jisses så snabbt det går. Juni månad förra året, var jobbig yrselmässigt, hoppas att jag inte är inne i ett skov där jag ska bli yr varje dag. 
 
Idag har jag planerat att ta bussen in till stan. Jag måste ju träna på att åka buss åxå ... fniss   
 
Nä, vad tror ni, ska vi dra igång den här dagen då! 
 
Gomorron
 
 
 

Torsdag kväll

Orkar inte. 
 
Gokväll

Aj aj aj

Idag är det grå himmel och det blåser en hel del. Inatt har det regnat, vilket behövdes så att allt inte bara brinner upp. Det är rätt varmt ändå och morgonrundan var behaglig trots att det blåste rätt så friskt.   Vad som känns mindre friskt är min hals. Hade rejält ont i den när jag vaknade, och det har inte blivit ett dugg bättre.  Ska leta fram påsen med halstabletter som legat i nåt skåp både länge och väl, sen ska jag faktiskt lägga mig en stund. Mår sisådär. 
 
Gomorron

Ja

Jo, jag kollade med försäkringskassan om det är ok att jag håller kurser i vardagslydnad, agility och rallylydnad, trots att jag har halv sjukersättning
Jo jag fick till svar att det var helt ok
Nej, jag har inte hållit såpass många kurser att jag blivit rik på det.
Ja, jag har måst avbryta kurser pga min Meniére
 
Nej, jag har inte gjort något som inte godkänts av försäkringskassan gällande min sjukersättning
 
Det fel jag gjort det senaste året är förmodligen att jag varit alltför godtrogen och snäll antar jag, det får jag nu i ryggen. Kommer någon att kunna krossa mig? - Nej,hur mycket de än försöker, så går det inte. DET GÅR INTE!
 
- varför?
 
Jag har kollat upp INNAN ... om det var ok. Jag har hela tiden spelat med rena kort, jag har hela tiden varit ärlig och Juste. 
 
Gokväll
 

Ytterligare en solig sommarmorgon

Strålande sol och 20 grader. Fläktade skönt när jag gick vid vattnet nu på morgonen. Hann läsa på Norran.se att mannen härifrån åter är hemma igen, han kom tydligen hem igårkväll. Skönt, då behöver man inte oroa sig för att hitta ett lik i vattnet när jag är ute med hundarna. 
 
En sån här gång får jag lite blandade känslor. Igår afton när jag hörde helikoptern under flera timmar, såg den långsamt flyga av och an ovanför vattnet .... läste att hundpatruller var ute och letade .... så kändes det obehagligt. Jag blev berörd helt enkelt. Känslomässigt berörd. 
 
I morse när jag läste att mannen självmant kommit hem, att han skickat ett sms till anhöriga att han var på väg hem igen .... då blev jag faktiskt lite förbannad åxå. Nu vet jag inte exakta omständigheter, men min spontana reaktion var: Men vafan, har du hållit dig undan frivilligt, bara stegat ut hemifrån och hållit dig borta? 
 
Inte bara pga att polisens resurser kostar pengar, utan kanske mest för att jag faktiskt kände obehag inför vad han kanske råkat ut för. Att bli känslomässigt berörd för någon annans skull, sen upptäcker man att det var helt i onödan. Det var inte ens sant. 
 
Idag ska jag ta ut hundarna var för sig på promenad/träning. Ska börja nu direkt efter kaffet med Paddy tror jag. I övrigt idag har jag inga direkta planer, gissar att dagen snabbt tar slut ändå. 
 
Ha en Bra onsdag, och fyll den med nåt värt!
Gomorron
 
 
 
 

Men LYSSNA på vad jag SÄGER !!!!

Tisdag .... ska skriva snabbt så det inte hinner bli onsdag :)   HUR kan det komma sig att jag är vaken såhär länge?   - Det är så himla vackert ute, att jag kan inte LÅTA BLI att vara vaken och bara TITTA !!!!  Färgen på himlen är sådär mysigt isblå, blandat med tjej-rosa. Hur vackert som helst !!!! Dessutom 20 grader varmt och vindstilla. Lägg därtill att myggen fortfarande inte är så förtjusta i mig, så har ni hela bilden :)
 
Idag, efter morgonpromenad med hundarna, kvistade jag in till stan och umgicks med Hannah ett tag. Vi kollade runt på Jysk, Europamöbler och en vända på stan, innan jag styrde kosan hemåt. Ut med hundarna en sväng i värmen, sen satt jag på balkongen och pustade och stånkade ..... vill ju bli lite brun , ... (jo mitt i alltihop kan jag vara lite fåfäng åxå :) :) :)  )    Den solstol jag har gör ju att man bara kan sola fronten, så jag tog ut min IKEA-pall, satte mig med ryggen mot solen .... fipplade med telefonen ... och i samma stund som jag hörde en helikopter så gick jag in på norran.se och läste att en man i 40-årsåldern försvann igår härifrån Ursviken. Polishelikoptern svävade ovanför vattnet härutanför hela aftonen och halva kvällen sedan. Det blev tyst ett tag då jag gissar att de åkte och tankade, sedan fortsatte de igen. När jag var ute på aftonpromenaden såg jag även ett gäng båtar ute ... hoppas de hittar snubben vid liv. Känns obehagligt sådant där ...... 
 
Idag ringde en försäljare från Postkodlotteriet. 
- jag söker Maria Tafvelin
- jo, det är jag.
- men va bra att jag fick taaag på dig mariiiiia, jag heter johan och ringer från postkodlotteriet, jag måste få fråga, bor du fortfarande kvar i Ursviken?
- jo, jag bor fortfarande kvar
- men duuu va bra, då har jag ett erbjudande till dig, en kampanj ..... och sen, som en sann försäljare, så malde han på om alla fantastiska priser som delas ut i sommar, en hel hög med bilar, dragningar varje dag, bla bla bla bla .... han hann säkert prata i 10 minuter innan han ens funderade på att hämta andan. När han blev tyst i hela tre sekunder en gång sa jag : 
- Jag är inte intresserad. 
- jomen, det är dragning VARJE dag ...
jag avbröt honom genom att säga; Jag är fortfarande inte intresserad
- Jomen vi har en MASSA nya miljonä....
DÄR la jag på luren. 
 
VARFÖR är det så svårt att lyssna och ta in vad andra SÄGER och MENAR? Jo, jag förstår att försäljare får lära sig att bara mata på, alltid kan man omvända någon .... men det här med att LYSSNA och TA IN, handlar ju inte bara om försäljare heller, men det är enkelt att använda dem som exempel. 
 
Hur duktiga är vi på att LYSSNA och TA IN det andra säger till oss?
 
Haft ute hundarna på kvällspink .... Nu är det hög tid att krypa isäng. 
 
Gokväll
 

Tänk!!!!

Tänk att Vissa ska ha så jävulskt svårt,..... fel .... tänk att Vissa INTE KLARAR AV att säga: Förlåt, vi har gjort FEL !!! Vi ber om URSÄKT ! 
Nä .... VISSA har det lixom inte I SIG. 

I alla fall ...

Tisdag morgon. Har det blivit en vana att gå ut med Paddy kring kl 4 tro. Jag vaknade 20 i 4 och tittade mig omkring. Hundarna sov som små grisar, inklusive Paddy. Jag var ute sent igårkväll, kring halv 12, så att han skulle kunna hålla sig hela natten, och det gjorde han :)  Behövde alltså inte kliva upp kl 4, utan kunde somna om igen till kl 8. Det var skönt :)
 
Det var 20 grader varmt redan på morgonrundan, så det här blir nog en dag som kan bil FÖR varm. Igår gick det ju bra eftersom det fläktade, eller ... ja ... rent av blåste ska jag väl säga. Det är knappt att löven i träden här på gården rörs idag .... så vi får väl se om det går att sitta ute på balkongen och njuta nåt överhuvudtaget, eller hur det blir. 
 
För precis två år sedan skrev jag om min förtvivlan över Ziggys betetende. Ja, inte bara då, men kollar ju ofta tillbaka ett och två år i bloggen, för att se vad som var aktuellt just DÅ.  På ett sätt känns det ju väldigt nära i tid, den där dagen för två år sedan, men på ett annat sätt känns det som det inte har hänt överhuvudtaget. Tänk, när man är mitt uppe i något, så kan man orka hur mycket som helst verkar det som, men när man fått distans till det, så fattar man inte att man orkade överhuvudtaget. Inte bara kring Ziggy och en massa annat som hänt, utan ta till exempel det här med att pendla långt. När barna var små, pendlade jag från Burträsk till Umeå varje dag, när jag pluggade på Universitetet. Jag hade separerat från barnas pappa, och barnen bodde varannan vecka hos mig. 10 mil enkel väg till skolan, och lika långt hem igen. i 3.5 års tid. DÅ fick man det ju att funka, men när jag var färdigutbildad orkade jag knappt köra till Umeå en enda gång, det var ju så himla lååååångt :)
 
Kontentan blir på nåt sätt att det är som att vara i ladugården. När man varit inne i skitlukten ett tag, märker man inte av den. När man kommit ut därifrån och varit utomhus ett tag, och sen går in igen, så känner man skitlukten tydligt. 
 
Ha en Bra Tisdag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Underbara måndag!

Jag har haft en helt fantastisk måndag! Natten var lite kort och sönderhuggen, men det kan jag leva med när dagen blev så bra :)

Efter en skön morgon ringde Hannah och frågade om jag skulle hänga med henne och Robban på Kanel för att ära lunch. Jag älskar att bo såpass nära tjejerna att man kan träffas sådär spontant inom en kvart :) Så ... Jag åkte in till stan och åt lunch med dem :)

Jag och Hannah gick en sväng på stan innan det var dags för mig att åka hem och ta hand om tvätten i tvättstugan. Efter det tog jag hundarna på 5 km promenad där man får gå en lång stund vid vattnet. Det behövdes kan jag säga, för jädrar så varmt det var!

Hemkommen igen, satt jag ute på balkongen en stund. Det fläktade från vattnet och var så himmelskt skönt!

Strax dags för en kvällspromenad. Nu verkar det vindstilla och termometern visar på 20 grader.

Snart är juni månad slut. Det har en stor betydelse på flera sätt.

Hoppas du fyllt dagen med värda grejer!
Gokväll

Söndagkväll i Mitt Paradis.

Solen skiner, det är riktigt varmt ute. Idag blev en fantastisk dag. Jag var upp en sväng kl 4 för att springa ut med en pinknödig Paddy, sen hade jag svårt att somna om, men lyckades till slut och vaknade kl 10. Då blev det lite bråttom upp :)  Jag väntade nämligen besök av min bästis Annica, som skulle komma på lunch. 
 
Ut med hundarna, kamma till mig som hastigast, dricka kaffe och vips var klockan strax före halv 12 och Annica var här :) Jag bjöd henne på samma som vi åt igårkväll jag och ungdomarna, och det gick hem hos bästisen åxå! 
 
Efter lunch med tillhörande efterrätt, var det dags för henne att åka, så även för mig. Snabbt ut med hundarna, sen åkte jag och hjälpte till på Wallins några timmar. Gjorde ett antal tårtor, sedan packade jag lite grejer, sen var det dags att åka hem igen och ta ut hundarna på en längre promenad. Jädrar så varmt det var när jag kom ut från Wallins, det är fortfarande varmt förresten, 20 grader i skrivande stund. 
 
 
I morgon ser det ut att bli varmt åxå, få se hur jag lägger upp dagen. Jag har tvättstugan 11-15, och ska in till stan och återlämna Gullefjun. En lång promenad känns som att det skulle sitta fint åxå :)
 
Snart är det dags att köpa träningskort på Friskvårdskompaniet. Måste avvakta och se hur ekonomin ser ut efter den här månadens lön .... har ju även annat att prioritera in .... men hoppas att det ska funka.  Längtar efter bodypump, men det kan nog dröja lite innan jag kan köra ett sådant pass, med tanke på axeln och handen, men det finns ju annat att träna så länge  :)
 
Nu blir det soffan med hundarna en stund, sedan kvällspromenad och störtdykning i sängen :)
 
Gokväll
 

Då var midsommardagen slut.

Oj ... när jag sammanfattar midsommardagen så hamnar jag verkligen på Plus. Det regnade nåt kopiöst fram tills mot eftermiddagen. Pernilla och Hannah med respektiven skulle komma på middag ... och gud vad jag grunnade över vad jag skulle bjuda på. Gick på affären för att kolla vad jag kunde handla för att skruva ihop nåt gott, och kom hem med karré på extrapris. Hittade ett recept på nätet, och såhär i efterhand kommer jag att göra om det många gånger kan jag säga. Herregud så gott !!!! Enkelt dessutom. Helt perfekt med andra ord :)
 
Ett par kortare promenader med hundarna har det blivit, strax dags för kvällsrundan, och nu när det är blå himmel och vindstilla, kan kvällsrundan bli lite längre än vanligt :)
 
Herregud ..... redan den 22 Juni. Snart är Juni månad slut. Min uppsägningstid tar slut i samma veva som den här månaden tar slut. Finns både för- och nackdelar med DET åxå. Det finns jättemånga känslor kring detta. Både anställningen och avslutet. SOM jag tyckte att det var världens bästa jobb ... det VET ni som följt bloggen. SOM jag tyckte att det var världens bästa chefer .... det vet ni ÅXÅ ... ni som följt bloggen. Tänk hur saker och ting förändras över tid. 
 
Tid ... en månad ... hur fort går inte en månad.... två månader ... tre ... ett halvår ... ett år. TRE år. Det är tre år sedan jag hämtade en skräckslagen Paddy på Arlanda. En kille som verkligen inte vågade något alls. Han kan fortfarande vara osäker i vissa lägen, men långt ifrån hur han var när han kom. Paddy  är den vänaste, mildaste, godaste hund man kan tänka sig. Paddy är en mysgurka personifierad. .... så länge det inte handlar om jakt vill säga. HÄR sker något. Snacka om personlighetsförändring .... eller ... är det så att det är helt normalt, att han, lixom många  människor ... har sidor som visar sig vara  tvärtemot varandra, eller tvärtemot sig själva kanske man ska säga. 
 
Åhhhh ... nu dunkar tåget förbi igen. Som jag älskar det ljudet !!!   
 
Jag är, om man ska använda sig av vokabulär som många andra använder: Lyckligt lottad. Herregud ... tänk er : Jag fick tag på en lgh som är så klippt och skuren för mig, i ett område som är helt perfekt för mig ... fastän jag aldrig varit här förut. Hmm. .... Jo .... Det finns någon form av Öde inblandat, det är jag helt övertygad om. Vad ska det annars vara? 
 
Nä hörrni ... Nu ska jag ta ut hundarna på en kvällspromenad. En Underbar sådan. Hoppas att ni haft en lika underbar dag som jag har, och att ni kunnat fylla den med så värda saker som jag har kunnat fylla den. 
 
Gokväll
 
 
 
 
 

Midsommardag

Klev upp kl 6 och sprang ut med Paddy, sen sov vi till kl 9. Eller, hundarna sov vidare ett tag till :)   När vi gick ut för att ta morgonsvängen, regnade det lite lätt. Det regnade så lite så man inte visste riktigt var dropparna tog vägen lixom. Men när vi kom genom tunneln visste man precis, för då började det regna ordentligt. Ok, jag var inte klädd för regn, och ingen av hundarna var direkt sugna på att vara ute heller, så det blev en väldigt rask och väldigt kort procedur. Tur att vi gick när vi gick, för nu spöregnar det nåt kopiöst! 
 
Idag är ingen vanlig dag :)   Idag firar vi att Paddy bott hos mig i 3 år.  :)
 
 
 
 
 
 
Minkdödaren, filosofen, livsnjutaren Paddy <3
 
Strax ska jag iväg på affären en sväng, sen blir det att göra köttfärsbiffar på 2.5 kg köttfärs. Ha en härlig midsommardag! 
 
Gomorron

Midsommarafton är slut, för min del

Åh vilken härlig dag det varit! Det klarnade upp, blev sol och varmt! Jag tog på mig fina klänningen och åkte iväg för att träffa Hannah och Pernilla
Tack för en skrattig och trevlig stund tjejer :)  Ja, tack även till Mattias och Mattias :) Det var jättetrevligt!
 
Jag hämtade skåpet jag köpte på facebook-gruppen, och åkte hem. Väl hemma, dök lillebror med familj upp :)  Jag fick äntligen träffa lille Kevin igen :)
 
Rolle hjälpte mig att sätta upp mitt nya kontor, och det blev superbra :)
 
 
När de åkt, tog jag av fina klänningen, och började steka köttfärs. Nu har jag gjort lasagne på 2.5 kg. köttfärs. Man ska aktivera sig på Midsommarafton tycker jag ... fniss. 
 
Nu händer följande: Jag ska ta ut hundarna på kvällspinket, sedan kryper vi isäng. Japp, så blir det. Hoppas du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med värda grejer!
 
Gokväll
 

Midsommaraftons morgon.

Lite grått och ruggigt ute ... hoppas det klarnar upp snart. Det vore kul med en midsommarafton i full sol och klarblå himmel :)
 
Igårkväll var jag riktigt trött. Låg i soffan med vovvarna mest hela kvällen. Idag ska jag ta Hiltin med mig och åka till Hannah och Robban. Jag och Hannah ska borra lite :)  Kl 14 ska jag iväg och hämta en grej som jag köpte på facebook igår. Ska fota och visa sen när jag satt upp den. Det är en sånhär vägghängd arbetsstation för laptop, mitt nya kontor med andra ord :)
 
Är mitt uppe i mina tre koppar kaffe, hundarna avvaktar liggandes i soffan, lyssnar på fågelkvittret genom den öppna balkongdörren .... Lite sol på det här så ... 
 
Nu ska jag sätta mig och grunna över vad jag ska laga för mat idag.. :)
 
Ha en riktigt Trevlig Midsommarafton!! 
 
Gomorron

Slut på dagen

Å gud så trött jag är. Jag har idkat ideellt arbete idag, bara för att det är så himla kul :)  Det blev några tårtor gjorda på bageriet :) 
 
ok, sista fotot skulle jag kanske inte visat ... tårtorna var bara halvgjorda ... synd att jag inte tog ett foto när de var färdiga, för de var verkligen snygga. Tror det var 140 st. sådana tårtor i alla fall :)
 
Jag har legat i soffan sedan jag kom hem kl 19. Jag har inte ens orkat gå isäng. Nu måste jag ta ut hundarna .... sen måste jag på nåt sätt orka gå isäng. 
 
Gokväll
 

Vad händer?

Det var så soligt och varmt på morgonen, så jag passade på att ta en härlig promenad med vovvarna 
 
 
Nu  har jag ätit lunch och det har mulnat på sig därute. Strax ska jag kuta iväg till affären en sväng, sedan drar jag iväg på ideellt uppdrag igen :)
 
Ha en skön dag!
 
 
 

Junikväll

Jag klev upp i morse, och hips vips är klockan 22. 
 
Mitt besök hos sjukgymnasten blev positivt. Jag ska äta Ipren två gånger per dag i en vecka, och sedan komma tillbaka, då det är inflammerat och irriterat, och inte går att göra så mycket ännu. Om handen sa hon att hon trodde absolut att ett ben i handen är avbrutet, för att det fortfarande är såpass svullet och ont. Hon beordrar läkarna att titta på röntgenplåtarna igen. 
 
Efter det besöket åkte jag på Wallins för att hjälpa till. Idag fick jag pyssla med att göra chokladdekorationer :) När jag gjort det ett par timmar, åkte jag hem och satte ihop mina fina IKEA-moduler som jag har som tv-bänk. Hur bra som helst blev det. 
 
Ikväll har jag inte så många djupa eller vettiga tankar att delge er. Jag sitter vid köksbordet, tittar ut genom fönstret på en blå härlig himmel .... det är vindstilla .... ska strax ta ut hundarna på kvällspinket. Ibland är det skönt att bara .... slippa tänka :)
 
Gokväll

Tisdag 18/6

Vaknade till sol och blå himmel ....  och eftersom jag har balkongdörren öppen rätt mycket så kände jag lixom vinden som svepte in över rummet. Så himla härligt! Morgontåget dunkade förbi medans jag låg kvar i sängen. 
 
Härlig morgonrunda med hundarna och tre koppar kaffe senare, sitter jag nu och laddar för att åka till Burträsk och träffa sjukgymnasten. 
 
Ska även till kompis Annica och hämta grejerna hon köpt åt mig från IKEA. Sedan ska jag blåsa iväg hemåt igen, gå ut med hundarna och sen iväg på uppdrag. Japp, ideellt även idag :)
 
Nä hörrni, bäst jag roterar. Ha en alldeles underbar dag hörrni!
 
Gomorron
 

Har det ens hänt?

Tänk så fort man acklimatiserar sig. För bara en dryg månad sedan bodde jag i Bygdsiljum, och trivdes där. Nu bor jag i Ursviken, och Trivs här :)  Att vara flexibel, att kunna ställa om sig, att trivas och se det bästa hela tiden ... det känner JAG är en Bra egenskap som jag har. Jag kanske är som en hund :)  
 
Visst saknar jag ... visst ser jag tillbaka med en känsla av vemod .... men ... det kan inte hjälpas. Jag lever i Nuet, så mycket det går i alla fall, och försöker se det bästa i varje dag, försöker se det bästa i det jag upplever. Visst, ibland tänker jag tillbaka på negativa saker, men det vore ju väldigt märligt om jag BARA såg allt i ett solljus, eller hur?   Allt ÄR inte positivt, varken då eller nu .... eller ... ja .... jag har ännu inte hittat något negativt här i mitt nya boende, men det finns säkert .... vill dock inte leta FEL , utan tar det när det kommer :)
 
Den här dagen har varit fantastiskt bra, men jag är fantastiskt Trött. Ska hålla mig vaken så att jag kan ta ut hundarna i någorlunda vanlig kvällstid ... även om det inte blir kring midnatt just idag ....   som sagt .... flexibla :)
 
I afton när jag var på väg hem ... helt slut efter dagens uppdrag .... så kände jag verkligen den där känslan av hur SKÖNT det är att KOMMA HEM !!! Hem till min FINA lägenhet .... till mina FINA hundar ..... å GUD va jag älskar mitt LIV.  
 
Idag fyller Robban år .... och vet ni, jag ORKADE inte åka och fika nu ikväll ..... han fick nöja sig med min skönsång, då jag ringde och sjöng för honom :)
 
I morgon ska jag till sjukgymnasten för axeln. Ja, hon kan nog inte göra så mycket, och det är väl inte meningen heller, vill mest få det på papper, ifall jag får bekymmer längre fram. 
 
Nä hörrni. Om jag drar ut på tandborstningen lite ... kammar håret sakta .... tar fram kopplen väldigt långsamt .... går nerför trappen som om jag brutit båda benen ....  så kanske inte hundarna märker att klockan inte är alltför mycket. 
 
JAG har fyllt dagen med värda grejer, Har DU??
 
Gokväll 
 

Ny underbar dag!

Å gud vad jag har sovit gott, dessutom rätt länge :) Vaknade inte förrän kl 8.
 
Igårkväll tog jag en dusch precis innan jag la mig. Att krypa ner nyduschad i nytvättade, nymanglade sängkläder, med hundarna intill sig, DET är livskvalitet :)
 
Jag gillar min stora klocka på väggen, för jag behöver inte ta på mig glasögonen för att se vad den är :) Jag vaknade kl 5 av att det regnade hej vilt, men somnade om och sov som sagt till kl 8. En kort morgonrunda med hundarna i strålande sol, och nu sitter jag i mitt fina, fina kök och dricker kaffe.
 
Tänker lite mer på kommentaren jag fick igårkväll, om att mina problem inte verkar minska om man läser mellan raderna, och att vederbörande vill läsa en positiv blogg.
 
Jag vet inte om jag i övrigt är usel på att uttrycka mig, eller om anonym bara läser vissa rader i mina inlägg, men nog tycker jag att jag för det mesta är positiv. Säger som jag sa igår - jag har under hela min bloggkarriär tagit upp även negativa saker, skulle aldrig falla mig in att BARA skriva det positiva. Varför skulle jag?
 
Jag tycker att det är intressant med människors beteende, och vissa människors ständiga kamp att trycka ner andra, eller åtminstone få dem ur balans på olika sätt.
 
Fåglarna kvittrar, hundarna ligger på balkongen och ser nöjda ut. När jag druckit mitt kaffe, ska vi ta en längre promenad, sen ska jag iväg på en rolig dag :) Ett uppdrag helt enkelt. Och Nej, jag tar ingen lön för det, utan det sker helt ideéllt.
 
Hoppas att du gör bra val idag, och att du fyller dagen med värda grejer, 
 
Gomorron

Hmmmm .....

Som ni vet, så kan jag mycket väl ta upp kommentarer som jag får här på bloggen, och fundera kring dem. Med all rätt kan jag tycka, eftersom det ju är MIN blogg :)  Följande fick jag ikväll, efter ett inlägg:
 
"Dina problem ser inte ut att minska om man läser mellan raderna. Jag hoppas att allt löser sig för dig, så vi bara får läsa en positiv blogg :)"
 
Jo, jag kan gissa vem som skrivit, även om avsändaren är anonym. Nu till själva kommentaren i sig. 
 
"Dina problem ser inte ut att minska om man läser mellan raderna".  - hörru, man behöver inte läsa mellan raderna i kvällens inlägg, för att förstå att mina problem härrör till samma människor som tidigare. 
 
Varför vill du bara läsa en positiv blogg?   oK, nu när jag ändå vet vem som skrivit kommentaren, så vet jag åxå varför det inte ska komma fram nåt negativt, men ändå. Om jag ska hantera den här kommentaren som om jag inte vet vem som skrivit den så säger jag såhär: '
 
Varför skulle alla inlägg vara positiva, helt plötsligt?   under de år jag bloggat, har jag behandlat både positivt och negativt .... varför skulle jag sluta hantera det negativa?  Vill du BARA läsa positiva bloggar, bör du handlöst sluta läsa min, men det vet jag att du inte kan. SÅ ... det är bara för dig att gilla läget. Jag skriver det jag VILL skriva. Jag är positiv, negativ, humoristisk, bitsk, whatever, NÄR jag KÄNNER för det. INTE när DU ber mig vara nåt annat. Tyvärr lille vän. 
 
Näserruvettu ... börjar vara dags för kvällspink med älskade vovvarna :)
 
Sov gott 

Tillit, förtroende, kärlek

Söndagen den 16:de juni byter skepnad från afton till kväll. det har varit en solig och varm dag. Jag vet att inne i stan fick de sin beskärda del av regn och åska .. men härute i paradiset har det varit sol :)
 
Efter förmiddagens promenad så drog jag iväg på flyget för att luncha med Pernilla. Vi åt i restaurangen, småpratade, hade en supertrevlig stund innan jag styrde kosan hemåt igen. Körde genom värsta åskvädret med tillhörande STÖRTREGN ... men det var som att någon på övervåningen FÖRSTOD att jag fått min beskärda del redan igår, för när jag kom hem var det strålande sol :)
 
Tvättstugan hade jag bokat för att kunna tvätta mattorna jag hade i hallen i Bgm. Det fanns en del hundpink på dem .... antagligen från Paddy ... då han inte alltid kunde hålla sig. Vem vet, någon av de andra kanske strilade lite åxå :)
 
Det var ett riktigt träningspass att tvätta mattorna kan jag säga. Jag är GLAD att det är gjort. En av mattorna ligger nu utanför balkongdörren. Den andra ska jag skära till och lägga i hallen. 
 
Tänker på det här med tillit och förtroende. Att ha förtroende för någon .... att LITA på någon. VAD är det som gör att man inte litar på någon längre, som man litat på tidigare?  Det måste ha med bristande förtroende att göra, eller hur?    Ibland blir man bara så förtvivlad ... eller ... det kanske är fel ord.  Om man INTE gjort något fel ... inte gjort något för att missbruka förtroendet ... och ÄNDÅ blir tillsagd att man inte är tillförlitlig. Hmm ... vems är problemet då?? Var har det gått fel? 
 
Finns så  många tankar kring det här, som inte kan ventileras .... inte ännu i alla fall. Det kanske kommer framöver. 
 
Middagen var superb :)  Foto: Söndagsmiddag: tunnskivad fläskytterfile med rotfruktsgratäng och fräsig sallad :)
 
Smakade helt enkelt hur gott som helst :)
 
Nä, om jag skulle ta och krypa upp i soffan med hundarna en stund .... sen hoppa i duschen .... bädda rent med nymanglade sängkläder .... Ahhhhhh .... VEM FICK DET BÄST ????   :) :) :) :) 
 
Åhhh ..... gud vad jag har det bra !!! Önskar ALLA samma lycka som jag känner. Och hörrni .... De som inte litar på er, de som beter sig som arslen, de som inte kan eller vet bättre .... det är hos DEM bekymren finns, inte hos DIG. 
 
Gokväll

Tur som en Tok

Gårdagen var, rent vädermässigt, lite hipp som happ :)   Sol, störtregn, åska, ännu mer störtregn, uppehåll, ordentligt skyfall, solstråle, varmt, åska, kallt  ... osv. Det där med Joypeak blev inget av för min del. När jag tog förmiddagspromenaden med hundarna, gick jag förbi området, och jädrar anamma va folk det var. Det var bilar nåt så jävulskt ....   hundarna hamnade i nåt slags av koma när vi hamnade mitt i smeten av människor, de satte in "tittabararaktframochföljmattehackihäl" - piloten, och det var riktigt kul att promenera förbi massor med människor som tittade, pekade, frågade vad det är för raser, imponerades av att de gick bredvid varandra i slakt koppel och inte brydde sig om alla människor, barnvagnar, ballonger osv. Jo jo ..... jag blev nog lika imponerad jag :)
 
På hemvägen från rundan, började det duggregna en aning. Närmare hem regnade det lite mer, men jag hann aldrig bli riktigt blöt ..... och jag hann precis upp i lägenheten, så öppnade sig himlen och släppte ner det vatten de samlat på sig däruppe. Störtregn! Det regnade väl en kvart, tjugo minuter, sen blev det lite sol. Skönt tyckte hundarna som skyndade sig ut på balkongen för att sola en sväng. Jag hann precis på affären så började det regna igen. Den här gången åskade det rejält åxå.  Märkligt förresten att Paddy inte bryr sig om åska här. Kan det vara att huset är så sjukt stabilt, så han känner inga vibrationer? Jag menar, i Bygdsiljum behövde man ingen hilti för att borra i väggarna, ibland behövde man inte borra alls, utan man skruvade bara utan att ha borrat före ..... 
 
Nåja, det åskade och störtregnade så till den milda grad, att jag tillsammans med Hannah bestämde att det inte skulle bli nåt Joypeak för oss.  Lagade god mat, med Svensk fläskytterfilé och ugnsbakade svenska morötter som bas :)  Var så hungrig så jag hann aldrig fota :) Sköljde ner det hela med ett glas rött eller två, räknade inte så noga :) Till efterrätt blev det ett gäng svenska jordgubbar, direkt ut kartongen lixom, utan nåt till. Smaskens. 
 
Det klarnade upp mot kvällningen, och jag var precis på väg ut på en mysig kvällspromenad med hundarna, nähä, då bestämdes det på övervåningen att det fanns MER vatten som skulle ner. Så - Störtregn igen
 
Ok, kvällspinket dröjde till strax före midnatt, och då var det faktiskt uppehåll :)
 
Nu är det sol, bäst vi passar på att ta en promenad, för man vet aldrig :)
 
Gomorron

När molnen skymmer solen

Lördag morgon ... eller, förmiddag har det hunnit bli. Tittar upp mot himlen och försöker lista ut ifall det är på väg att klarna upp, eller om det är på väg att bli helmulet. Tyvärr verkar det luta åt det sistnämnda. 
 
Tänk att det ska måsta vara så att det alltid finns någon som fungerar som ett moln som skymmer solen. Tänk så ljuvligt det skulle vara om denne någon lixom bara gled åt sidan, så att solen fick komma fram. Nåja, snart försvinner det här molnet ur min horisont, och då hörrni .... då finns det nog ingen hejd på soligheten :) :) :) 
 
Idag kan det bli så att Hannah och Robban kommer så att vi följs på Joypeak. Hoppas på uppehåll, men om det börjar regna så vet jag att jag har ett paraply ... frågan är bara VAR. Har inget minne av att jag packat upp det, men vet ju att jag packade in det i bilen när jag flyttade. Äh, det ordnar sig .... 
 
Druckit tre koppar kaffe, varit ute med hundarna, ätit frukost. Det är vad jag gjort såhär långt idag. Strax dammsugning och lite småplock. 
 
Ha en Bra Lördag!
 
Gomorron
 

Sängdags

Då var fredagen slut :) Efter morgonrunda, kaffe och frukost, blev det promenaddags. Först en 5 km promenad med Paddy, hem, byta hund i hallen till Molly. Tanken var att gå samma runda med henne, men det började regna, och alla som känner Molly, vet ungefär hur mycket hon gillar regn. Det blev bara en knapp 3 km lång runda med henne ... hem, byta hund i hallen och ta Kelly på 5 km rundan. Efter detta promenerande var jag och handlade för lunch. Köpte Norran åxå, för idag var annonsen inne, att Pernilla och Mattias tar över Wallins bageri :)
 
Hur coolt som helst :)
 
Efter lunch, som blev bananplättar med bacon, tog jag itu med att limma fast alla pluppar till klockan på väggen :)  Ok, någon plupp blev lite sned, men klockan visar rätt i alla fall, och det är huvudsaken :)
 
Kort sväng med hundarna före middag, sen har vi bara slappat i soffan och kollat tv. Nu är det dags för kvällspinket, sen ska vi krypa isäng. I morgon hoppas vi på bra väder, så man kan besöka Joypeak. En sån här gång skulle jag vilja låna några barn :)  Det är ju massor med aktiviteter för barn; anisktsmålning, hoppborg, många olika barntävlingar, ridning, flätning av hår osv. osv. Men .... vet inga barn jag kan låna .... så jag får väl gå dit och bara glutta :)
 
Min Dag har varit Bra. Hoppas Din har det åxå :)
 
Gokväll

Fredag igen :)

Fredag förmiddag. Igårkväll skrev jag inget upptäckte jag i morse :)   Det var inte så att det inte fanns något att skriva om, men jag glömde helt enkelt bort det :)
 
Nåja, dagen spenderade jag med Hannah, åtminstone en del av den. Vi hade tänkt fara på gymmet på Friskvårds, men efter att ha klippt hennes hår, så fick jag så jävulskt ont i axeln så jag kände att jag ska INTE fara på nåt gymm överhuvudtaget förräns axeln känns bättre,. Handen är åxå väldigt ond än .... förbannat åxå,. I morgon är det ju 4 veckor sedan jag vurpade ... tycker att det borde gått över vid det här laget. 
 
Nåja, vi drog iväg upp på Solbacken och kollade i affärer istället, Hannah shoppade på Biltema bland annat :)
 
Efter detta åkte jag hem och gick ut med hundarna. Jag tog en promenad åt ett annat håll än jag är van, och gick förbi det jag i efterhand förstod var festplatsen för Joypeak. Perfekt att bo så nära så man kan gå dit :)   Hoppas på bra väder i morgon, eftersom det är då denna fest går av stapeln. Jag ska i alla fall dit och lyssna på barnas pappas band som ska spela, och efter deras uppträdande blir det Gladys del Pilar, som jag åxå tänkte lyssna på. 
 
Efter promenaden tog jag fram Hiltin :) DET var en höjdare. Det är väl ingen sak att borra ett par hål, när man har riktiga maskiner! Det tog ju bara ett par minuter så hade jag fått upp både klockan och sänglamporna. Att klockan inte går, det hoppas jag kunna åtgärda med ett nytt batteri :)
 
Inatt verkar det ha regnat, och det är tämligen grått, men det är i alla fall uppehåll. Om en stund blir det hundpromenader .... tror jag tar dem var för sig på en runda. 
 
En hel dag ligger framför mig. Nu ska jag sätta igång med att fylla den med värda grejer :)  Gör det du åxå vettja :)
 
Gomorron
 

Trasiga illusioner och planen som sprack

Kära dagbok Ibland blir det inte som man tänkt sig. Stundom happar det sig så att det man trodde man visste säkert, har man ingen aning om längre.
 
Det gäller att inte tappa kompassen och att inte släppa taget om rodret. Aldrig att jag släpper någon till rodret, som jag inte litar på. Jag sätter hellre in autopiloten när jag vill vila en stund.
 
Idag bjuds sol och blå himmel här i paradiset, och planerna för dagen är inte helt spikade. Jag och Hannah pratade lite löst igår om en grej, få se om vi gör slag i saken :)
 
Å gud, längtar till lunch faktiskt. Igår till middag gjorde jag så jävulskt goda köttfärsbiffar, och det blev över så att det räcker till lunch åxå., Glömde fota .... fniss
 
Nä, om man skulle ta och veva igång dagen då. Fyll dagen med nåt värt
Gomorron

Avslutade kapitel

Vissa saker, och människor åxå för all del, vill man bara ska vara avslutade kapitel. Det är ibland det bästa alternativet för alla parter. Inget tjafs, inga hårda ord, inget mankemang ...   utan, bara att sätta punkt. MEN, när en del VÄGRAR i STEN att låta lagt ord ligga, att låta gemensam överenskommelse gälla för att få ett slut på det hela. Då är det fanimig inte lätt att avsluta. Till slut blir man så förbannad rent ut sagt. 
 
Idag ringde telefonen .... kollade och såg att det var ett 08-nummer. Jag brukar inte svara då, för jag gissar att det är försäljare. Nu har jag gått med i Nix telefontjänst för mobiler, så jag tänkte att det var ett bra tillfälle att tala om för försäljaren att denne skulle kolla nix.-registret innan denne började ringa runt.
 
Hej, sa personen på andra sidan luren. Jag heter Erik och ringer från Nordea säkerhets ... bla bla bla ... vad det nu hette. Aha tänkte jag, nu ska han sälja på mig nån dyr bricka eller nåt annat tjafs ... men jag var beredd till tänderna ... skulle minsann INTE köpa nåt. 
 
- Ditt betalkort är utsatt för bedrägeriförsök, sa han. 
 
VA ???? Vad säger du????
 
Han berättade att någon försökt handla via internet vid två tillfällen. Först för 11 000 och sedan för 4500 . Jo grattis, så mycket pengar har jag bevisligen INTE på kontot. Men .... va fan !!
Två köp hade dock gått igenom, och det var i söndags. Två bro-avgifter erlagda på Irland. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Erik mailade mig reklammationspapper som jag ska skriva ut och skriva på, sen skicka in, för att få tillbaka pengarna som drogs på Irland. 
 
NU blev jag VÄLDIGT skeptisk. TÄNK om det är den här ERIK som är bedragaren??? Han vill att jag ska skriva på ett papper där jag fyller i mitt kortnummer .... nä hörru Erik, den går jag inte på :)   Jag googlade både på företagsnamn och det telefonnummer han upgett, och vet ni ... han verkar tala sanning!
 
Helvetes jävlar .... förbannade idioter som utnyttjar andra människors pengar. Fy Fan och Brinn i helvetet!!
 
Erik spärrande mitt kort och ser till att jag får ett nytt. Tack Erik, för att säkerhetsservicen fungerar!
 
I övrigt idag har jag lärt mig att doppa trådrullar i choklad. Jo jag vet, personligen kallar jag det för dammsugare, men på Wallins heter det trådrullar, så det så :)  Det har varit en helskoj dag på Wallins :)
 
Dagen som började med regn, avslutas med klarblå himmel och sol. Helt underbart .... vindstilla .... supervackert .... nu dunkar tåget förbi åxå ... så himla rogivande på nåt sätt. 
 
Snart kväll .... mysa i soffan med hundarna innan kvällsundan .... så får det bli. 
 
Gokväll
 

Juni

Det här datumet för ett år sedan, var en lång och orolig dag. Det var dagen när Kelly opererade bort knölen i käken. 
 
 
Sommaren -11 blev hon ju huggormsbiten och låg inne på djursjukhuset i Luleå och var jättedålig
 
Förra veckan blev det ju att åka och operera ut en trasig tand. Nu känns det som att det får räcka. Eller hur Kelly? 
 
Idag regnar det. Jag hann ut med hundarna innan det drog igång, för Paddy väckte mig 5.45 och behövde ut och pissa. Jag var helt övertygad om att det var mitt i natten, för jädrar så trött jag var. Känner mig fortfarande hur trött som helst, och efter min tredje kopp tror jag fasen att jag lägger mig en stund till. Varför inte, lixom . 
 
Dagens to do, är att borra hål i väggen :)   Igår drog jag fram den lånade Hiltin, dammsugaren, riggade och gjorde i ordning för att börja borra. Då fick jag inte fast borrjäveln i maskinen ! Ghaaa .... bara att lägga bort alltihop igen. På eftermiddagen fick jag tag på Robert och kunde fråga honom hur i hela friden man skulle bära sig åt. Jag hade varit inne på rätt metod, men tydligen är den kärv och envis bara :)
 
Så .... idag ska det borras så att klockan kommer upp på väggen. 
 
Nä, nu drar jag täcket över mig en liten stund till.
Gomorron
 
 
 
 

Både ris och ros

Den här dagen har startat alldeles underbart, med ett par, tre undantag. Paddy pinkade lite på golvet, då vi inte hann ut, Drickandet och pinkandet verkar ha börjat om idgen. Molly spydde i soffan i morse, och nu för nån timme sen spydde hon sjukt mycket i sängen. Tur att tvättstugan är ledig i eftermiddag, så jag får tvätta sängkläderna och ena täcket. 
 
Mulet och kallt idag, blir långbenebyxor och jacka på promenaden idag. 
 
I övrigt hade jag visst inte så mycket att delge för tillfället. Återkommer när tankarna börjat snurra igen framåt kvällnmingen :)
 
Gomorron
 
 

Lycka

Vad är lycka?
VEM bestämmer Vad som är Lycka?
Är VISS lycka FEL?
Kan man KÄNNA sig lycklig, men det är en FUL lycka?
OM man känner sig lycklig, men andra godtar inte den lyckan ... vad gör man då?
 
Gokväll

Morgonstund .....

Ännu en solig dag ... eller åtminstone solig Start på dagen. Det verkar på prognosen som att det ska bli regn och möjligtvis åska på eftermiddagen dock. Bäst passa på att gå ut med hundarna på förmiddagen alltså. I övrigt idag ska jag iväg in till stan, återlämna Milo samt byta bort några böcker. Jag har ett gäng hundböcker, och några av dem ska jag byta mot några paket kaffe samt några trisslotter :)  Kul med den där bytes-sidan på facebook :)
 
Hörrni, tänkte på det här att beskriva sig själv som person. Jag vet att jag skrivit om det flera gånger tidigare, och det är väl för att jag tycker att det är intressant. Vad fokuserar man på när man ska beskriva sig själv? Är det lätt att man beskriver sig utifrån hur man Skulle vilja Vara, istället för hur man Egentligen är?  Ser andra mig som jag ser mig själv, eller har de en helt annan bild på hur jag är? VEM kan säga hur JAG är, kan jag ens det själv?
 
Om jag ska beskriva mig själv lite kort så skulle jag nog säga
- Ärlig
- Omtänksam
- Glad
- Humoristisk
- Vänlig.
 
Om någon annan skulle beskriva mig, skulle det kunna vara: 
 
- Henne litar jag inte på
- Hon handlar inte lokalproducerat, så hon är INTE omtänksam mot de lokala bönderna/odlarna
- Glad? Hon är ju aggressiv och bär på mycket riktad ilska och aggressivitet
- Humoristisk?
- Inte vänlig ett dugg, hon tycker Fel och hon tänker Fel. 
 
Så skulle det nog kunna se ut tänker jag. En del uppfattar mig som jag uppfattar mig själv, och det är väl de som känner mig antar jag. Så är det nog för alla. En del ser saker som är så liten del av en själv, men lägger tyngden på just DEN detaljen. Själv ser man de bitarna som tar störst plats i ens personlighet. 
 
Nä, nu har jag druckit mina tre koppar kaffe, så nu drar jag ut på en walkabout. Ha en bra dag och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Kalasbra dag :)

Idag har det varit oerhört varmt och oerhört kul :)   Vi hade "kalas" för Pernilla, som fyllde 24 år igår. Hon valde att ha fikat här i lusthuset på min gård, det blev jag jätteglad över :)    Glad över att alla kom åxå, Tjejernas pappa och deras småbröder, deras farmor och farfar, deras faster och hennes man, åsså Hannah och Robban naturligtvis :) Det var Hur kul som helst :)
 
Pernilla och Matte, bagarna i familjen, hade bakat tårtor och biskvier. Sen bjöds det ett gigantiskt fruktfat med ananas, olika sorters meloner, vindruvor .... och jordgubbar. Det var förresten bara jordgubbarna som var från Sverige :)
 
Ost och kex fanns åxå på bordet :)  och bland ostarna fanns västerbottensost, från BURTRÄSK :)  
 
När alla hade åkt tog jag en kort runda med hundarna. Det var helt sjukt varmt, så det blev inte långt. sen hem och flämta och dricka isvatten. Hundarna är helt utslagna, både av dagens värme, men även för att det var så  mycket folk här ett tag. Alla hängde med hit upp efter fikat, för att spana in min nya fina lägenhet :)
 
En helt underbar dag är slut. Kollar på en film, ska snart ut med hundarna, sen kryper jag isäng. 
 
Tänk .... tidigare, när jag inte berättade varifrån maten kom, som jag fotade .... då var det lugnt. Jag FÖRSTOD ... och kanske provocerade åxå ... fniss ... genom att på nationaldagen berätta ursprunget till allt som låg på tallriken, och japp, reaktion kom :)   
 
Gokväll

Överrens är överrens eller? Avtal är avtal eller?

Lördagen är i det närmaste slut. Dagen då min älskade dotter Pernilla fyller 24 år. 
 
Efter morgonrunda med hundarna, kaffe, och separat promenad med Kelly och Molly ... så kom MALIN hit. Malin ... åhhhh ... så länge sedan ... men ändå inte. Tack för presenten, och tack för att du kom förbi :)
 
Efter hennes besök tog jag ut Paddy och Milo .. sen åkte jag till Burträsk för att uppvakta Annica på födelsedagen, som var igår, men då kunde jag inte åka dit. En superb träff blev det ändå, fastän det var fel dag :)
 
Hem, ut med hundarna ... iväg på konsum  lite tvärt ... och HÄR skedde dagens waow. 
 
Jag ställde mig i kassakön. Som så många andra, ställde jag mig i den kö jag trodde skulle gå snabbast. Varför tänker man så överhuvudtaget? Man kan strosa runt i affären hur länge som helst, men när man kommer till kassan, då jädrar vill man inte vänta  Nåja ... jag hade ingen brådska ... stod med varorna i händerna . Eftersom jag inte skulle ha mycket så hade jag inte tagit någon korg. Framför mig stod en snubbe, och framför honom en lite skröpplig farbror. När farbrorn skulle betala med sitt kort, så fanns det inte tillräckligt med pengar på kortet. - Ta bort nektarinerna, sa han, och kassörskan plockade bort nektarinerna,. Nej, han hade fortfarande inte pengar på kortet. - Ta bort bananerna och glassen, sa han .... men nej .... det pep ändå att han inte hade tillräckligt med pengar,. DÅ klev en yngre man från andra kassakön fram. Han hade precis packat SINA varor och kunde bara gått ut ur butiken.  - Jag betalar för dig, sa han kort. och tittade på den äldre mannen som inte hade pengar på sitt kort. - Nej, det kan du inte göra, sa han 
- jo, det kan jag, sa den unge mannen. Han var gissningsvis 25 år gammal .... och helt skoningslös :)  Han satte in sitt betalkort och betalade farbrorns mat. 202 kr hörde jag att det landade på. Jag ångrar verkligen att jag inte la ner plånboken, mobilen, nycklarna, mina matvaror (som jag höll i händerna) på golvet och började applådera. Det ångrar jag verkligen. Fan ... jag skulle gjort det. ... det förtjänade den unge killen/mannen. 
 
Jag gick hem från affären med en känsla av .... ja ... inte dåligt samvete .. men ... fan, jag skulle ha gjort NÅGOT för att den här snubben skulle fått känna att jag uppskattade hans gest. 
Vad som var lite småkul, var att de som stod närmast BAKOM den här farbrorn, genast började prata efter att den här killen faktiskt betalat hans mat.  - jomen du vet, det kan ju vara så att de dragit ränta från ditt kort osv. 
 
Rörande var det i alla fall. 
 
Att vara överrens,. Att faktiskt ha gått med på någons villkor. Att de facto ha sagt : det är ok. Betyder det något eller inte? ÄR inte det ett avtal? Det trodde  JAG i alla fall. En del verkar ha VÄLDIGT svårt för att förstå och begripa när man ingått ett avtal, vad det faktiskt innebär. Komiskt egentligen, med den ställning den personen har. Hur svårt kan det va???? HUR JÄVLA SVÅRT KAN DET VA ??????
 
Nä ... Kväll här. En härlig dag är slut ... och en ÄNNU härligare dag väntar i morgon, då vi ska fira Pernilla :) 
Gokväll

Lördag morgon

Idag är det lördag och det är inte vilken lördag som helst, det är Pernillas 24-årsdag :)  Vi skall fira den här i morgon, hemma hos mig, ute i lusthuset som är på min gård. Det blir Pernilla och Mattias, Hannah och Robert, Pernilla och Hannahs pappa och småbröderna William och Ludwig, Pernilla och Hannahs farmor och farfar, samt deras faster Nina och hennes man Mikael. Gud så skoj det ska bli :) Kul att Pernilla ville ha kalaset Här i paradiset i Ursviken, kul åxå att alla ville komma hit :)
 
Idag ska jag åka och uppvakta bästa Annica, för jag hann ju inte igår. Ska ner på stan och fixa en grej åxå .... så jag inser att jag måste gå ner och avboka tiden i tvättstugan, men det är ju lugnt, det finns gott om tider lediga. 
 
 Sovit som en stock inatt med Kelly tätt intill under täcket som vanligt. Hade ställt väckaren på halv 8, då jag INTE vill vakna kl 9 och sovit bort halva förmiddagen :)  
 
 
Nä, om jag skulle ta och veva igång dagen. Massor med värda grejer som ska hinnas med :) 
 
Gomorron
 

När planerna spricker

Planerna för dagen sprack tämligen omgående efter att jag skrivit morgonens inlägg, Jag upptäckte att Kelly inte var som vanligt .... hon uppvisade ett beteende som sa mig att hon hade ont någonstans. Hon tryckte sig mot mig HELA tiden, verkligen tryckte sig, och när vi låg i soffan så förstod jag att allt inte var ok Hon låg nära, men fick ingen ro. Jag började kolla igenom hela kroppen på henne, klämde och kände .... ben, tassar .... till slut munnen... då fick jag se att hon brutit av en tand. pillade och kände att det som satt kvar av tanden, satt löst.  Ringde veterinären och fick en tid redan 11.15
 
Väl framme hos veterinären fick hon några sprutor, sedan sov hon. Tand och rot pillades så småningom ut. Jag frågade veterinären hur länge hon skulle sova, och hon sa att eftersom det var en lätt narkos, så skulle hon nog börja vakna på någon timme, och vara på benen efter 3-4 timmar ungefär. Räknade lite snabbt i huvudet och tänkte att jag skulle hinna iväg och uppvakta min bästa kompis under tidig kväll. 
 
Då Kelly inte visat minsta lilla tendens till att vakna, då klockan var strax efter 15, ringde jag vet. igen. Jag hade räknat med att hon skulle börja vakna kring 13-snåret ... och vara på benen kring 15. 
 
- kom in med henne, sa de på veterinärstationen, så får vi ge motgift. 
 
När jag kom fram dit, så lyfte Kelly lite på huvudet.  - Nu börjar hon nog vakna, sa vet. Då de blir sövda med det preparat som hon blev sövd med, vill de helst inte ge motgift tydligen. Då hon verkade visa tecken på att vakna, så åkte jag hem igen, utan att ha gett något motgift.  Väntade .... tittade på henne, strök på henne ... kollade andningen ....  Strax före 18 vaknade hon äntligen :)  Vinglig och yr ... men hon var åtminstone kontaktbar :)
 
Hannah och Robban kom förbi med Hiltin, och en fåtölj som jag fick. De lämnade även Milo, som blir kvar tills på söndag. I morgon fyller Pernilla 24 år. Det händer grejer kan man säga. :)
 
Nu kan jag somna gott, då Kelly vaknat och verkar rätt så pigg. Tack Gode Gud!
 
Kontentan av dagen är att ibland blir inget som man tänkt sig ... men det kan sluta bra ändå. 
 
Gokväll

Juni

7 dagar in i Juni, och idag fyller min bästa vän Annica år!  
 
Kollade igenom bloggen och läste vad som försiggick förra året i Juni. Hade en jobbig period med Meniéres, Kelly opererades för cystan i käken. Den här Juni har börjat toppenbra i alla fall, och jag hoppas att det fortsätter så :)
 
Den här Dagen började tidigt i alla fall, då Paddy väckte mig kl 6. Jag klädde mig på 5 röda, kopplade hundarna och begav mig i rask takt ner mot gångtunneln. Trodde att Paddy skulle pinka 5 minuter, eller börja skita innan han ens hunnit sätta ner ändan ... men han var mest sugen på att äta gräs.  Gissar såhär i efterhand att han såg skymten av postbilen som levererade morgontidningen. Han var nog ute på balkongen och kikade ner i springan, såg postbilen och tänkte att det var Annica som kom . Hundarna är fortfarande väldigt förbryllade över att de ser postbilen, men Annica dyker aldrig upp. 
 
Idag blir en fullspäckad dag. Jag och Hannah ska iväg och botanisera på stan, och jag ska till Burträsk och uppvakta Annica. Ett par promenader med hundarna ska det åxå bli innan dagen är slut. 
 
Nä, nu blir det tre koppar kaffe, sedan drar vi igång :)
 
Gomorron!

Sveriges nationaldag är snart slut för i år :)

Startade nationaldagen, efter morgonpink och tre koppar kaffe med bönor från Centralamerika. En  8 km lång promenad i den är otroligt vackra omgivningen följde därpå. Man kan Lätt faschineras av att vi i Sverige, faktiskt har tillgång till en helt underbar natur, som vi pga allemansrätten faktiskt har tillgång till. ALLA borde få ta del av, till exempel det jag fick ta del av under promenaden. Fågelsång, underbara dofter, Helt underbar promenadomgivning . Jag stannade i skogen och tränade skogsagility med hundarna åxå. Kelly var helskärpt och pigg på uppgiften, Molly älskar att leta ätbara rötter, och Paddy han skulle kunna leta sorkhål hela dagarna :)

 
5 fulla Liv och 3 Extraliv, check :)
 
Åt en underbar lunch ute på balkongen, 
 
Skinkan och Västerbottensosten är väl det enda på tallriken som kommer från Sverige btw. 
 
Efter god lunch, städade jag min supersuperfina lilla lägenhet. Tänk, när man dammsugar här behöver man aldrig flytta kontakten, man kan dammsuga hela lägenheten från ett och samma uttag :) :)   Det går rätt snabbt att dammtorka och våttorka golven åxå om jag ska vara ärlig :)
 
Efter städning tog jag en kort sväng med hundarna. Molly hittade nåt som förmodligen var dödat av tåget ... vet inte riktigt vad det var och hur länge det varit dött ... men det var rätt så slimsigt att ta i med handen. 
 
Till Middag såhär på nationaldagen blev det en fläskfilégryta med svamp och zuccini,paprika,  senap, vitlök, grädde och honung. 
 
Hmm ... få se ... det enda som kommer från Sverige i den här rätten, är väl honungen från Boliden, och
svampen .... trattkantarell från skogarna kring Lappvattnet ..... och jo, grädde från Norrmejerier ... i övrigt är det väl spritt från hela världen typ.  Gott var det i alla fall :)
 
Till efterrätt blev det jordgubbar från Belgien och psysalis från Colombia, samt grädde från Norrmejerier :)
 
Visst, en del tycker att jag gör fel som köper saker som är från andra länder än Sverige. Men ... Vi lever i ett land med många nationaliteter, många olika länder som är representerade. Jag gillar både pizza och tacos .... :)  MEN, jag älskar Sverige ändå, även om jag tycker att politiken suger, och att många människor i vårat land tvingas må dåligt. Jag ogillar att det ses ner på människor som inte är fullt arbetsföra. Jag ogillar att det tittas snett på människor ENBART på grund av härkomst. Jag ogillar när systemet tillåter idioter att tjäna pengar på de svaga. 
 
Det finns mycket att älska med Sverige, och mycket att ogilla åxå. Just ikväll, när jag tittar ut genom fönstret .... ser solen, vattnet ... känner dofterna .... lugnet ..... Då väljer jag att känna Kärlek. Tittar mig runt i min helt otroligt fina lägenhet .... ser hundarna ligga och mysa i soffan ....   fylls av en oändlig tacksamhet och glädje.  
 
Grattis Sverige till din alldeles egna dag. Men hörru .... tänk till ett varv extra gällande de svaga och sjuka, till ett annat år. Du kan bättre än såhär. Du har Alla möjligheter till att kunna bättre än såhär. 
 
Strax kvällsrunda, sedan sängen. En underbar dag håller på att vara slut. Jag har fyllt den med värda grejer, hoppas att du åxå har det. 
 
Gokväll

Och DET med Besked!!!

Ja alltså, jag tog en rejäl sovmorgon :)  Vaknade kl 9 medans hundarna fortfarande sov. På pinkrundan kändes det att idag kan det nog bli varmt!. 
 
Idag ska jag träna hundarna var för sig samt gå en längre promenad. Vet inte vad som händer i övrigt här i min nya hemvist, om det är försigår något speciellt nationaldagsfirande. 
 
Nu har jag ätit frukost och bestämt mig för att starta upp dagen med den där promenaden. I övrigt har det inte hunnit röra sig så mycket i skallen ännu :)  Få se vad för slags tankar som dyker upp under dagen som känns aktuella att dela ikväll :)
 
Ha en Bra dag! 
 
Gomorron

Fråga

Jag fick en fråga om ifall jag inte överdriver min Lycka. Om det inte i själva verket är så att jag bara SÄGER att allt är så bra, fast det i själva verket inte är det. Till dig som frågar så, kan jag bara säga: Nej, jag överdriver inte ett endaste litet smack. Ta lite tid för att lära känna mig ifall du har lust, så lär du märka att jag inte säger saker jag inte menar, inte överdriver eller på något annat sätt försöker försköna. Jag beskriver rätt upp och ner hur jag upplever min vardag. Punkt. Ibland gråter jag så tårarna sprutar. De som hängt med i bloggen ett tag, har även tagit del av Dessa stunder. En del (Linda och Maria ... dvs två stycken) har beskyllt mig för att använda bloggen FEL, och använt mig av .... vad kallade de det ..... passiv aggressivitet? Att jag var/är alltför aggressiv. 
 
Jag ÄR aggressiv när jag känner att jag är arg. Jag ÄR ledsen när jag känner att jag är ledsen. jag ÄR glad när jag känner att jag är glad. Jag är OFTAST glad.  :)  jag är LYCKLIG. och NEJ, jag överdriver inte .... jag är LYCKLIG. Det har jag varit i många år, för jag har hittat meningen med livet.  :) :) 
 
Fortsätt gärna fråga ifall det är något du undrar. Sluta GENAST beskylla mig för saker jag inte har med att göra. 
 
Sov Gott!

Återigen Sol

Jag skrev ett inlägg i morse, men tryckte tydligen aldrig på "publicera inlägg" Det känns lite ovärt att publicera det nu, så jag raderade istället :)  Kontentan av inlägget var att morgonen var grå, men bara i vädret, inte i sinnet :)
 
Mitt på dagen åkte jag iväg till Anderstorp för att släppa hundarna i rasthagen. Smårumporna springer ju lösa både nu och då, men då jag inte lärt mig hur viltstråken ser ut här, så har jag inte Paddy lös ännu. Jag trodde att han skulle springa runt som en duracellkanin, men det var som att han tänkte: Du .... jag SER att det är inhägnat ... löns inte spilla energi på att gasa järnet, när det inte kan leda nån vart .....   så han travade på lite stroppigt sådär nästan hela timmen vi var där :)  Passade på att träna alla hundarna åxå 
 
På väg hem därifrån, sprack det plötsligt upp och blev klarblå himmel :)  Åh så härligt !!!! Tänkte springa en sväng, blev så sugen på det .... så jag tog Paddy med efter att ha bytt om .... men efter ett par hundra meter insåg jag att axeln gjorde för ont, så det blev en promenad den vanliga rundan på 5 km istället.
 
 
Hundarna har verkligen njutit av solen på balkonen på eftermiddagen, och den som njuter MEST av solen är Molly. Hon bryr sig inte ens om att lägga sig på en bädd, kudde eller filt som jag lagt ut
 
Gick en sväng på lokala butiken för att handla till middagen
och till slut blev middagen denna :)
 
Jag ville steka nåt, så jag fick använda min söta nya stekpanna, och vet ni, den funkade helt perfekt :) :) :)   
 
Kolla på tv ... klappa på hundarna .... njuta av livet .... DET är lixom planen för ikväll ! Hoppas att även DU kunnat fylla dagen med nåt värt!
 
Gokväll

Några dagar in i Juni månad.

Idag har det varit grått och kallt. Det har blåst en hel del åxå. Efter kylslagen morgonrunda, tre koppar kaffe samt ett försök att borra hål i väggen för klockan .... gav jag upp borrförsöken och åkte upp på Solbacken för div. små inköp istället :)  En liten stekpanna fick följa med hem från Ica Maxi :)
 

 
Eftermiddagens promenad gick mot Harrbäcksand, tänkte att jag ju måste utforska Ursviken lite mer. Nån km bort såg jag en så fin skogsstig, så jag vek av in i skogen, och där var en superhärlig promenadstig. Jag kände att vi gick en båge tillbaka hemåt igen och mycket riktigt,  jag kom fram bara här ovanför mitt hus :)
 
 
Jag la in dessa foton på facebook nyss. Som fototext till min stekpanna skrev jag: min nya söta stekpanna. En vän skrev som kommentar: Konsten att glädjas åt det lilla. 
 
Jo .... jag är faktiskt duktig på att glädjas åt det lilla. Det är jag glad och stolt över. Jag ser nog alltid möjligheter istället för svårigheter .... rättare sagt så ser jag väl inga problem någonstans överhuvudtaget :)  Ta bara det här med allt borrande i lägenheten. Glad i hågen har jag greppat borrmaskinen, borrat och borrat .... men knappt fått hål i betongen överhuvudtaget. Jo, två hål i väggen inne på toan lyckades jag ju faktiskt fixa, annars har det mest blivit några kratrar och sen har Hannahs sambo Robert fått komma och hjälpa mig :)  MEN ..... då är det ju inget problem längre, eftersom jag har människor i min närhet som kommer till undsättning :) :)   Man får hjälpas åt helt enkelt :)
 
Hjälpas åt ... det har nog varit min ledstjärna i alla år, förutom "hur svårt kan det va" så är nog "vi hjälps åt" det andra i storleksordningen när det gäller livsviktiga begrepp. Jag märker att Pernilla och Hannah också fått med det tänket, vilket glädjer mig. Många har genom åren sagt till mig: Se till att du inte blir utnyttjad bara. Jo, det är en viktig tanke, men man märker fort vilka människor som aldrig kommer att ge något tillbaka, och vilka som faktiskt kommer att hjälpa MIG när det behövs. Det finns ju faktiskt dem som bara Tar och Tar ... och aldrig någonsin ger tillbaka, men de hjälper man inte så många gånger innan man inser att det handlar inte om att Hjälpas Åt. Men, att kunna hjälpa någon annan, känns bra i hjärtat. Att ha någon som hälper MIG när JAG behöver, känns åxå bra i hjärtat. Att Hjälpas Åt ..... Känns ALLTID bra i hjärtat. 
 
Att vara Positiv, känns bra i hjärtat. Att kunna glädjas åt det Lilla, känns bra i hjärtat. Det är LÄTT att fylla dagen med nåt värt, ifall man ser även de SMÅ sakerna, som värda saker. 
 
Gokväll
 

På´t igen bara :)

En kall morgonrunda med hundarna, och tre koppar kaffe senare, sitter jag nu och lägger upp dagens planering. Hoppas det klarnar upp, eller åtminstone att det inte börjar regna. Tänkte träna hundarna en stund idag. Vad jag mer planerar att göra är att borra ETT hål i väggen :)  Räknar med att jag bör hinna det på en timme ungefär :)   Ska nämligen sätta upp klockan tänkte jag. 
 
Blir ett kort inlägg det här, har många tankar i huvudet, men ibland är det bättre att låta tankarna stanna kvar i huvudet. En del tankar kan te sig som genialiska ideér, men när de är sagda så faller det genialiska och det blir bara en patetisk smörja av alltihop.
 
Nu kommer tåget .... trivsamt på nåt sätt med ljudet   :)    Ha en bra Tisdag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Kväll igen

Dagarna går fort. Det gäller att aktivt göra val, bra val, för att kunna fylla sin dag med värda grejer. Det har nyss regnat, och jag har ägnat många tankar åt de vackra ungdomar som varit på studentbalen ikväll. De hade verkligen tur med vädret!  
 
Det är dags att krypa isäng ... ska bara ta en kort sväng med hundarna först. Jag har tur som en tok, slipper alltid regnet när jag ska ut :)  
 
Tänk att en del människor har en sån misstro till andra, att de nästan slår knut på sig själva för att hitta fel på, och sätta dit andra. Måste ju vara fruktansvärt frustrerande att inte lyckas. 
 
Gokväll

Vaknade med dunder och brak!

Vaknade kl 6 av att det åskade. Det konstiga var att Paddy inte brydde sig ett smack. Han låg kvar i soffan, lyfte förvisso huvudet och kollade ut, sen kollade han på mig, sen la han ner huvudet igen. Coolt :)
 
Kring strax före 8 gick vi ut på morgonpink, då hade det slutat regna. Det kändes redan då att det skulle bli en varm dag. Hips vips så var det klarblå himmel, det gick hur snabbt som helst. Kring 9 tog jag hundarna och gick den vanliga rundan, fast lite extended. Jag la till en liten trudelutt där på mitten, och hittade ytterligare härlig skogsstig ... det var jag, hundarna och hyfsat många mygg :) 6.5 km blev det, och det ska gudarna veta att det blev svettigt innan vi var hemma. Jädrar anåda så varmt!
 
Försökte sitta ute på balkongen för en stund sen, men gav upp. Hundarna envisas med att ligga i solen tills de nästan kreverar. Fattar inte att de inte lägger sig i skuggan istället :)
 
Tänker på det här med försäkringar. Tack gode gud att det finns försäkringar! Hundarnas försäkringar har varit helt ovärdeliga, då jag nyttjat försäkringen på dem alla tre. Visst ja, nu när jag skriver om det kommer jag ihåg att jag måste kolla vad som ingår i husets försäkring ....
 
Andra försäkringar jag verkligen är överlycklig att jag har, är en försäkring jag har genom facket, där jag får ut en liten summa varje månad som kompensation för inkomstbortfall, på den halvtid jag har sjukersättning. Facket förresten, tack gode gud att man är med DÄR!! Jag har världens bästa fack-ombud dessutom. Kommer förmodligen aldrig att byta fack! Tror jag ska göra lite is-te .... skulle sitta gott :)
 
Goddagens

Sakna något som finns kvar?

Söndag. Sköna söndag :)   Efter morgonpromenad med hundarna och tre koppar kaffe, greppade jag slagborrmaskinen, som dessvärre verkar lite ur slag, för att börja borra de hål jag planerade att borra idag. Efter två timmars idogt borrande hade jag fått till TVÅ hål i badrumsväggen. Då la jag ner det där med borrandet. Fan, ska det vara så himla märkvärdigt att få hål i väggen? Förr fanns en reklam om två hål i väggen. FATTAR ni hur mycket arbete som krävs för dessa två hål??? Jag har inte fattat det förrän idag. Tro fan att elen är dyr!!!!!
 
Efter det tunga arbetet med de två hålen, gav jag upp och tog hundarna på promenad. Gick den vanliga 5 km rundan som är så himla vacker. Idag hade vi sällskap av en babiljard mygg genom skogspartiet dock, och det gav som resultat att jag ser ut att ha böldpest eller liknande. Varmt var det dock. 
 
Till lunch blev det bananplättar :) Tack för receptet Tina :)
 
Hannah kom på tvåfika klockan 3. Vi drack kaffe och åt glass och hallon :)  Sen pratade vi lite strunt och allvar, kollade på youtube och hon grejade med mitt hår. I morgon ska hon göra smink och hår på en tjej som ska på studentbalen. Hon är superduktig på smink, det tycker de även på MakeUpStore där hon jobbar extra, och håret kommer hon att fixa galant åxå. Hon provade frisyren på mig, för tjejen hon ska fixa, vill ha en 40-tals-frisyr. JAG blev nöjd i alla fall :)
 
Till middag, som jag avnjöt ute på balkongen, blev det en underbar räksallad och ett glas vitt. Klarblå himmel efter dagens regntunga skyar .... ahhh .... fantastiskt. 
 
Strax ska jag ut på en kvällsrunda med hundarna ... men just nu tänker jag på det här med Bygdsiljum. Som ni alla vet, så trivs jag så oerhört bra här, älskar mitt boende, älskar hur fint jag har det, både i lägenheten och i omgivningarna. Det är HUR vackert som helst här. Saknar jag då inte Bygdsiljum?
 
Men självklart! Jag saknar de FLESTA i bygdsiljum. Förutom ett par tre stycken, så saknar jag er allihop. Träninhgsgruppen, alla jag brukar träffa på ICA, hundmänniskorna ... KLART JAG SAKNAR ER !!! fast samtidigt ... ni finns ju kvar ! Det blir lixom inget tomrum när jag flyttat .... för ni finns ju kvar!  Visst, vi kommer inte att mötas på ica eller ute på promenad ... men .... i mitt hjärta finns ni för evigt, det ska ni veta. Alla jag träffat, i alla åldrar, som jag pratat med, skrikit på, druckit kaffe med, ..... Ni finns Alla kvar inom mig, och där tänker jag hålla er kvar. 
 
Jag är nog en människa som ganska snabbt ställer om mig .... fast det beror kanske mest på att jag är lite rotlös. Jag har ju faktiskt inga rötter i Bygdsiljum ... har egentligen inga rötter någonstans på ett sätt. Då är det nog lättare att bejaka det nya utan att hjärtat blöder sönder.  Det som skulle göra att mitt hjärta blöder sönder, vore om TRÄNINGSGRUPPEN upphör, om ni slutar träna. DÅ jävlar !!! MEN, det tror jag inte att Carina och Eve skulle tillåta :) :) :) så det är lugnt. 
 
Bygdsiljum. Kom alltid ihåg att ni finns i mitt hjärta. 
 
Gokväll

Äntligen regn !

Äntligen regnar det! Ska det överhuvudtaget bli nåt grönt och blomster senare i sommar, så behövs det verkligen regn, annars lär allt torka bort. Ett lätt regn föll under morgonrundan, och precis när vi kom hem på gården igen, så ändrades det till ganska rejält regnande. Jag är glad att vi gick när vi gick, om vi säger så. Två av hundarna, Molly och Milo, vill ju helst inte vistas ute i regnväder, och de gick betydligt snabbare på hemvägen :)
 
Idag ska jag passa på att borra lite mer i väggarna, när det lix inte är utomhusväder. Jag ska sätta upp den andra kroken inne på toan, och sätta upp klockan på väggen där jag påbörjat det projektet. Tar väl bild som vanligt och visar när det är klart :)
 
Ser fram emot mitt nya jobb :)    Ica Maxi ringde häromdagen och skulle erbjuda mig jobbet jag sökt där, men nu har jag ju redan fått ett annat, så jag tackade nej :)   Synd för oss, sa hon, men ville att jag ska höra av mig framöver ifall jag behöver nytt jobb. Tack för det :)
 
Nä, om jag skulle greppa borrmaskinen och väcka de grannar som fortfarande sover :)
 
Gomorron

Ps

Jo just det ... jag har kanske inte berättat ... JAG HAR FÅTT JOBB !!!!! :) :) :) 

Mina första två veckor.

Nu har jag bott här i två veckor :) 
 
Efter förra inlägget i morse, så bestämde jag dagordningen ganska snabbt. Jag tog först Paddy på den nästan 5 km  långa, helt underbara promenaden som till en del går vid vattnet, en del i skogen på en underbar skogsstig, och en del på vägen. 
 
När vi kom hem, bytte jag bara hund i hallen, och tog Kelly på samma runda. 
 
När VI kom hem, bytte jag i hallen igen, och tog Molly och Milo på samma runda
 
Iväg på Solbacken för att köpa RÄTT krokar, och RÄTT gipsskruv, handla på lokala butiken, äta lunch .... SEN lunch kan jag säga för klockan hann bli 14.30. Tvättstugan från 15, så ner i den superfina tvättstugan, ut med hundarna en kort sväng, då jag väntade regn, som mycket riktigt kom. 
 
Till middag blev det rostbiff och falsk potatissallad. Så jävelusiskt gott :)  Ett glas rött passade bra till :)  
Har även hunnit få upp hyllan i hallen, nu när jag äntligen fått i rätt längd på gipsskruven, samt sydde klart tyget till avskärmingen till sovalkoven. Jag är MER än nöjd :) Så himla fint!!!
 
Pratat med lillebror, skrattat åt hur en del tror sig kunna spela gud, lekt med hundarna, bäddat rent i sängen med MANGLADE sängkläder :)   Ska bli UNDERBART att gå isäng ikväll :)   Pratat med Pernilla och Hannah i telefon, kollat lite på värdelösa program på tvn ..... Snart dags att gå ut med hundarna en sista runda för kvällen, sen krypa ner i sängen. Tror jag måste duscha före ... fastän jag redan duschat idag ... bara för att få känna den här känslan av att nyduschad få krypa ner i en renbäddad säng ... med manglade sängkläder dessutom :)
 
Annica, kompis .... skickade dig ett sms tidigare ikväll. Har du läst det? Eller har du bytt nummer? Du har inte svarat! Det var rätt så skoj ny info det handlade om :) :) :)   Du kommer att skratta ihjäl dig när du läser det, och inte bara det, du kommer att bli mållös och förbannad åxå ... allt på samma gång. 
 
Nä hörrni, dagen börjar rinna ut. MIN dag har varit alldeles omåttligt värd och innehållsrik .... jag är hur nöjd som helst över dagen. Visst har jag gråtit åxå, men det var pga ett youtubeklipp som jag delade på fb. Gud så vackert!!!  Nåja .... Ny dag i morgon hoppas jag.  Jomen förresten, nu när jag kommer ihåg det. Ofta i mina drömmar, så är jag KUNG på att åka inlines. Var fan kommer DET ifrån? Nån som kan tyda drömmar? Alltså, jag drömmer ofta om det, att jag åker inlines ... och jag drömmer ofta att jag sjunger, och sjunger BRA. Fniss
 
Tyd DET den som kan :) ;) :) 
 
Gokväll

1 Juni

Det här datumet förra året var det betydligt kyligare, likaså för två år sedan. Kyligt är det sista man kan säga att det är Nu. Inatt har det regnat upptäckte jag när vi gick ut på morgonrundan, men regnmolnen hade redan hunnit dra iväg och solen var framme igen. Underbar luft!
 
Skulle så gärna vilja gå en lite längre sväng med hundarna idag, hoppas det inte blir ALLTFÖR varmt. Väntar man tills ikväll så torde man bli uppäten av  mygg, för jag gissar att det fötts typ en babiljard mygg nu på morgonen. 
 
Det är helt vindstilla .... fåglar som kvittrar .... skatjäveln har tystnat, månne den kände sig ensam och ovälkommen och drog någon annanstans :)  
 
Nä, nu har jag druckit mitt morgonkaffe, nu ska jag gå ner till tvättstugan och se om det finns någon tid. Sedan får vi se hur dagen ska spenderas.  :)
 
Gomorron

RSS 2.0