Vilken dag!

Fredag 31/5 är snart slut. 19 grader ute i skrivande stund. Jädrar så varmt det har varit idag! Lunch åt jag på en gräsplätt i Burträsk tillsammans med Cilla!   Efter besöket på vårdcentralen fick jag åka till stan på röntgen. Snabbt och smidigt gick det :)   Hem och ut med hundarna en kort sväng i värmen. Gick ner till vattnet och erbjöd ett bad, men ingen av dem var intresserade. Det finns en liten sandstrand härborta vid kanotudden där jag sett att många är och badar sina hundar. Jag ska gå dit någon dag och lura ut dem i vattnet där, för där verkar det jättegrunt invid stranden. 
 
Nu ikväll har jag gjort något som nästan fick Pernilla och Hannah att svimma av förvåning :)   Jag åkte iväg till Jannice och åt surströmming med henne och några av hennes vänner, det var hur kul som helst :)   Ni ser, jag har som startat ett helt nytt liv sedan jag flyttade hit :)  
 
Gud så gott det var med surströmming!!!!!   och gud så kul sällskap dessutom !! 
 
Hem och ut med hundarna en sväng, nu ska vi hänga i soffan en stund innan det är dags att krypa isäng. I morgon blir det mer spännande göromål, men tror inte att jag ska avslöja dem. Det kan finnas någon som läser och får fel uppfattning om vad som är på gång, och det är ju onödigt. 
 
I morgon har jag bott här i två veckor :)  Två alldeles underbara veckor!
 
 
Hoppas du haft en bra dag och att du fyllt den med nåt värt.
 
Gokväll

Arla morgon i paradiset

Vaknade kl 5 och kände direkt att det var lika bra att kliva upp, skulle inte kunna somna om. Strax före halv 6 slet jag upp hundarna ur sängen och gick en promenad bort till kanotudden. Ytterligare en dag med klarblå himmel och strålande sol. Tror jag ska ta Molly på en solopromenad nu innan jag ska åka iväg till Burträsk. 
 
Är jag blind eller? Jag menar, tänkte lite på det här som varit lite i ropet på slutet om att alla lyckliga statusuppdateringar på facebook förstör oss och förvränger verklighetsbilden. ÄR det verkligen så att alla bara beskriver sin lycka? Jag ser rätt många uppdateringar som handlar om hur jobbigt det är, hur dåligt de mår, hur sjuka de känner sig ... Visst finns det mycket Lycka åxå, och det är väl underbart :)  Om man kan glädjas åt andra, och för andras skull förstås. Kan man inte det, så känns det nog mest jobbigt, och är förmodligen lätt hänt att verklighetsuppfattningen blir skev. 
 
Nä, nu ska jag ut i solen med Molly :)  
 
Gomorron

Se upp för Dårarna

Kommit hem efter dagens ideella uppdrag - stå på Ica i Kåge och bjuda på tårta från Wallins :)  Det var verkligen super-superskoj, å jädrar va tårta det gick åt !!!!! Det har inte varit en lugn stund på de 4 timmar jag stod där, och jag älskar att hålla på med sånt där :)   Undrar fortfarande hur tårtan smakar dock, för jag smakade aldrig.  Tog en halv mugg kaffe, ni vet en såndär pappersmugg .... pytteliten ..... men eftersom det var Ica som bjöd, så kändes det som att jag kunde bli bjuden åxå  :)
 
Men alltså, har det någonsin tidigare varit sol så många dagar i sträck? Den här dagen har gått bra, då det var svalt och skönt inne på butiken. Fick nästan en chock när jag kom ut därifrån ... fick nästan en sån där känsla som när man kliver ur flyget utomlands och går in i en mur av kompakt värme. 
 
I morgon är det fredag, jag har tid hos läkaren halv 12, och på kvällen är jag  bjuden på surströmming hemma hos Jannice, ni vet, hon som jobbar på ÖoB som jag drömde om häromnatten, hon som sålde kaffe på personalfesten :) Det ska bli skoj :) Jag är ju inte världens bästa på att umgås .... men man kan ju lära sig nya grejer :)
 
Nu ska jag sätta mig och klappa hundarna en stund.  Funderar över ett par saker såhär i nuläge
 
1. Om du inte litar på vad jag säger - varför ens fråga mig ?
2. Har Mikael Fulton förstått att bloggen är öppen för alla igen?
 
Med dessa funderingar tar jag en stund med vovvarna. Möjligt att jag återkommer senare ikväll .....  
Se upp för Dårarna. Dårarna stängs.
 
 

fågelkvitter vs skatjävlar

Här, i Ursviken, där JAG bor ... finns mest söta småfåglar som kvittrar glatt om dagarna. Deras glada sång vaknar jag till varje morgon :)    I Bygdsiljum skrek trastarna och skatorna .... ett jävla liv var det .... men jag blev väldigt full i skratt i morse när jag var ut, för då skymtade jag en skata, den första jag sett sedan jag flyttade hit till gården. Undras om hon förföljde mig när jag flyttade, för hon verkar inte ha några vänner här :)  Nåja, hon får hållas, bara hon inte sätter sig utanför min balkong och börjar skrika. 
 
ÄNNU en dag med klarblå himmel och sol. Men jisses så torrt det är i marken. Nu måste det nog komma en regnskvätt snart, annars blir det väl varken blommor eller blader, det brinner väl upp. Som jag sa till Hannah igår - Man ska nog inte sitta ner i gräset och släppa en brakskit, då blir det nog gräsbrand. 
 
Har varit ute med vovvarna på en runda, sedan tränat Kelly ute på gården. Tror jag ska ta ut Paddy på en solopromenad Efter det ut med de andra hundarna en sväng, för sedan bär det iväg mot Kåge för att servera en liten tårtbit till tårtsugna kunder :)
 
Nä, nu går jag ut med Paddy :)
 
Gomorron

Att göra slut ... avslut ....

Sitter i min soffa och tittar ut genom fönstret. En helt underbar kväll, som avslutning på en helt underbar dag. Förmiddagen bestod av Kaffe, hundpromenad, frukost, NJUTA .... Sen bar det iväg in till stan för ett möte med Vuxenskolan, tillsammans med Tony, en blivande hundkursinstruktör :)  Du Tony ... det här kommer du att fixa alldeles galant :)
 
Efter mötet åkte jag till Hannah för att hämta upp Milo, sen bar det iväg hem. Ut med hundarna ... å gud så varmt ... det blev en stilla och lugn promenad ....  
 
I afton har jag haft avslutning på vardagslydnadskursen som jag hållit på hundklubben i Burträsk. Kursen har varit hur kul som helst, avslutningen helt perfekt. Tänk ... jag har ALLTID haft tur med VÄDRET på mina kurser .... så även den här kursen. Att få avsluta såhär .... perfekt väder .. och inte bara vädret kändes perfekt ... utan även deltagarnas framsteg ... men inte bara framstegen, utan även deras Kloka ord kring kursen. Åh, det är så vemodigt att avsluta en kurs, och det här var inget undantag !!!! Lycka till med era hundar, och jag VET att det kommer att gå alldeles utmärkt!!!! 
 
Efter att ha varit ute med alla 5, ätit lite ... så sitter jag nu i soffan och kikar lite på tv. Hundarna ligger utslagna ... Paddy och Molly i soffan, Kelly i sängen, och Milo på en av kuddarna ute på balkongen :)  Mysproppar :)
 
I morgon mina vänner, DÅ jädrar blir det kul :)   Vet ni, JAG ska stå på ICA i Kåge och bjuda på tårta från Wallins :)
Kågetårtan är det som bjuds :) Vill ni träffas och prata lite, samt få ett smakprov på tårtan, kom dit vettja :)
 
Avslutar med att säga: jo Annica, min kompis. Jag är visst förståndig. Jag söker VISST hjälp för handen och axeln som jag stötte lite illa vid flytten. JA, jag har idag beställt tid hos doktorn. Ja, det är sant att det inte blivit bättre, och JO, det kommer att ordna sig :) :) :) 
 
 
Gokväll hörrni :)

Mittiveckan i paradiset

Onsdag. Gud vad dagarna går fort!  Idag blir det supervarmt känns det. Tänk att solen lyst på mig från klarblå himmel ända sedan jag flyttade hit :)  Varje dag har det varit sol ! Igårkväll när jag lagt mig, kom en mygga in. Jag blev inte ens upprörd och frustrerad, utan hörde hur den surrade runt en sväng men eftersom jag inte orkade ta på mig glasögonen så såg jag den inte. Den kanske var lite halvblind åxå, för den hittade aldrig igen mig. Alternativt blev den rädd för mina vakthundar, så den vågade sig inte ända fram. Så kan det mycket väl ha varit
 
Idag blir det en sväng till stan och hämta Milo,  sedan kommer Pernilla hit en vända. Beroende på hur varmt det är tänkte jag träna hundarna var för sig. 
De är sugna på träning nu :)  I afton drar jag iväg till Burträsk och avslutar vardagslydnadskursen. Det blir det sista jag gör i Burträsk Hundklubb, sen flyttar jag aktiviteterna hit till Ursviken. 
 
Jo just ja, dagens outfit 
en favorit i repris :) 
 
Nä hörrni, kaffet är uppdrucket, hundarna har varit ute en sväng, nu ska jag dra igång dagens göromål. 
 
Gomorron

Upprepning

Jag vet att jag upprepar mig, men det får jag göra :)   JAG FICK DET BÄST !!!!!
 
Efter morgonrunda och kaffe, åkte jag iväg och köpte fler krokar samt lite tugg åt hundarna. När jag kom hem så dök Hannah upp :)  Men GUD så underbart det är att kunna träffas såhär ofta :)  Vi kokade kaffe och gick ner på gården med en filt, satte oss i gräset och drack kaffe i solen och bara pratade en stund. Jag har haft det bra i flera år, men det blir bara Bättre och Bättre! Tro mig, såhär lycklig har jag aldrig varit tidigare, i hela mitt liv. Jag är förundrad och glad varenda dag över min Lycka! Det är verkligen så att allt har sin tid, allt har sin mening, allt blir till det bästa. Det tror jag verkligen på. 
 
Att möta motgångar är ingen katastrof, att träffa idioter gör bara att man växer, att tvingas stångas med galenpannor, gör att man lär sig ... tålamod. Man lär sig något nytt varje dag, det har jag alltid sagt, och det står jag fast vid. Huvudsaken för MIG är att jag står fast vid den JAG är ... vilket betyder Ärlighet framför allt. För MIG betyder ärlighet och rakhet mycket ... det ÄR bara så. Därför är just DET egenskaper jag värdesätter högst hos andra åxå. Gå bakom ryggen på mig EN gång kan kanske funka, jag KAN förlåta .... men inte TVÅ gånger. Då är det kört. Många säger att man för sin egen skull MÅSTE förlåta .... men det där förstår inte jag. Varför ska jag måsta det? För mig räcker det .... och jag har sagt det många gånger .... för mig räcker det att kunna ACCEPTERA det som hänt. Inte förlåta. Acceptera. 
 
Om jag accepterar att andra inte tänker som jag, inte agerar som jag, inte värdesätter på samma sätt som jag .... då blir det lixom inget problem. Jag måste inte alls förlåta ..... framför allt inte om motparten inte ens ber om förlåtelse. Jag kan välja att bara acceptera, och därmed gå vidare. Lägga det bakom mig. Inte ältar jag DET i evigheter, varför skulle jag?  Att det sedan dyker upp NYA muppar som beter sig, går bakom ryggen, beter sig mindre bra .... ja, så kommer det alltid att vara. Därför kommer jag att fortsätta acceptera och gå vidare, MEN välja att inte ha den människan vid min sida fortsättningsvis. 
 
Åh vilken underbar dag jag har haft !!!! Hundarna är nöjda och glada, JAG är nöjd och glad ..... Jag är NÖJD ... GLAD .... alltigenom LYCKLIG. Åh ... om det gick förmedla känslor på ett sätt som gör att ni fick känna det jag känner !!!!  Gud så lyckliga ni skulle vara :) :) :) 
 
I morgon är en annan dag. Jag ser fram emot i morgon. Jag ser fram emot alla dagar. NU ska jag mysa i soffan med mina hundar resten av den här kvällen. Sen ska jag krypa isäng i min sköna säng och tacka för idag. Verkligen TACKA för den här dagen. TACK för en underbar DAG. 
 
Gokväll

säg det med bilder :)

tänkte visa några före- och efterbilder på lägenheten :)
 
Ljust och fint, och vi stortrivs verkligen ! :)  Vi =
 
Nä, nu ska jag styra upp dagen :)
 
Gomorron!

Å gud vilken dag!!

Det här var minsann en underbar dag från början till slut! Vaknade tidigt som ni vet, så därför känns det som att dagen med råge är slut nu ... är så trött så jag nästan går av på mitten ....   ska bara ta ut hundarna och borsta tänderna ... sen ska jag krypa isäng :)
 
Dagen,  efter kaffe och morgonrunda med hundarna och div. andra saker som förgyllde min dag, fortlöpte med att jag gick med tjejerna på stan. Vi köpte gipsplugg, kökshanddukar, toppar, klänningar, nagellack och div. andra småprylar .... sammanslaget alltså. Sedan blev det fika på Kanel innan jag begav mig hemåt för att gå ut med hundarna. 
 
Nu ikväll har jag funderat lite på en grej. Har suttit och sett 112 på Liv och Död .... där polisen hade alkotester ... och det pratades om faran med att köra med alkohol i kroppen. De flesta vet och förstår vilka konsekvenser det kan få ...   Vad JAG tänker ... som jag tycker det pratas alldeles för lite om, är hur vansinnigt många olyckor som händer pga att föraren Somnar vid ratten. Hur kommer man åt DET ?   Lika farligt, lika vanligt.
http://www.vibilagare.se/nyheter/haften-nara-att-somna-bakom-ratten
 
Varför pratas det inte så  mycket om DET fenomenet? Hur kommer det sig att det är LAGLIGT att köra fastän man är så trött så man riskerar att somna, men det är inte lagligt att köra när man har druckit? Vad är skillnaden?
 
Nä ... nu tar jag ut hundarna, sen kryper jag isäng. Idag har jag haft en underbar dag. 
 
Gokväll

Måndag morgon

Himlen är is-blå .... det klarnar upp. Vaknade kl 5 och det var stört omöjligt att somna om, så jag klev helt sonika upp. Hundarna fick dock sova till halv 7 innan vi gick ut. :)
 
Idag ska jag åka iväg och köpa den krok som fattades för att få upp den andra stången i taket, ta en längre promenad med hundarna, och i övrigt får vi se vad jag hittar på :)  Kan ju hända att jag måste sova på balkongen en stund fram på dagen, när jag nu nödvändigtvis skulle upp så tidigt. Det blev ju dessutom sent igårkväll, när jag promt skulle sitta och titta på himlen.  
 
Drömde så sjukt inatt så det liknade ingenting. Det var någon typ av personalfest med Westmans, och jag pratade inte med någon av dem. Man kan ju undra varför jag åkte dit. Nåväl, Jannice, som jobbar på ÖoB, sålde kaffe i alla fall, men när jag skulle betala så var första koppen gratis fastän den kostade 10 kr. Hon var så duktig på att förklara, så det lät helt logiskt. Efter kaffet skulle man rulla två bildäck framför sig på en bana, men eftersom jag hade så ont i axeln, så var jag inte med. Efter den tävlingen skulle man kasta pengar i en burk, men eftersom min plånbok hade blivit stulen så hade jag inga pengar heller.  Efter detta åkte jag hem och skulle bygga en brygga att lägga ut härnere vid vattnet. Jag hade samlat små träbitar som jag skulle skruva ihop, och jag fick ihop det riktigt bra, som ett lapptäcke ungefär.  Hahahahahahahaha, ja herregud vilken dröm. Inte konstigt att jag vaknade tidigt och inte kunde somna om :)
 
Nä om man skulle ta sig för nånting, annars blir jag väl trött och somnar :)
 
Gomorron
 
 

Soliga MorsDag :)

Ytterligare en solig dag är slut. Det har blåst lite, men nu är det vindstilla .... hur vackert som helst. Kom nyss in från kvällsrundan med hundarna. Idag har det hänt mer grejer här. Åkte iväg på Coop Bygg och köpte rundstav och lite grejer, sen förbi hos Pernilla och Mattias och hämtade symaskinen, till Hannah och Robban på kaffe, sen hem, ut med hundarna på den härliga 5-km-rundan, lite småfippel och en stund på balkongen.
 
Kl 17 kom Hannah och Robban med slagborrmaskinen, och då blev det borra av :) Nu sitter hatthyllan och hundarnas koppelkrok på plats i hallen, hyllan i köket är uppe, samt krokarna i taket där rundstaven ska sitta. Eller rättare sagt, den längre sitter redan på plats, för när ungdomarna åkte, drog jag fram symaskinen och sydde två av tygen .... gud så fint det blir!!! När det är klart ska jag ..... fniss .... fota och visa :)
 
Jag fick en morsdagspresent åxå :) Fick ju en limpistol igår av Pernilla, av Hannah fick jag ett vitt toalock :) Jag gillade inte det groteska som satt där tidigare, varken till färg eller form .... den var ful och i fel storlek dessutom .... som sagt .... han som bestämde tapeter, drog in för tvättmaskin ....
 
Nu fattas det inte alltför mycket förrän jag känner att jag är klar med de första prioriteringarna. Det har faktiskt hänt mycket här .... nu vill jag bara få upp hyllan ovanför soffan, samt köpa en tv-bänk av något slag med skåpluckor, så att jag kan lägga pärmar osv. där. Kommer att bli supersuperbra :)
 
Strax dags för sängen ... fast inte riktigt än. Vill sitta uppe och bara njuta en stund till. Titta ut genom fönstret .... andas in luften .... Jag har fyllt min dag med värda grejer, hoppas Du åxå gjort det.
 
Gokväll

Vindarna viskar mitt namn

Söndag morgon. Det blev sovmorgon här i mitt alldeles egna paradis :) vaknade 8.20 :) Hundarna trodde väl knappt det var sant att de fick sova så länge .... fniss. Det blåser en del idag .... lite svala vindar. Kalla vindar skulle väl någon kalla det, men det är inte oskönt tycker jag :) Himlen är klarblå och solen skiner .... Så himla vackert! Sitter vid köksbordet och dricker kaffe, Paddy ligger ute på balkongen och slappar .... Kelly ligger i sängen och Molly i soffan. I avvaktan på aktivitet passar de på att chilla. Ska strax ringa till Hannah och höra vilken tid de tänker komma hon och Robban, så jag kan planera in en lite längre promenad. Man får passa på när det inte är så himla varmt. Idag kommer hyllorna upp, både i köket och vardagsrummet, samt hatthyllan och hyllan i hallen. Hoppas att det kommer upp i alla fall, skulle vara så skönt att få det gjort. Jag försökte ju borra i betongväggen i köket, men min slagborrmaskin hade alldeles för klent slag, så det gick inte, så Robban ska ta med sin borrmaskin :) Nä, nu är kaffet uppdrucket, nu är det dags att dra igång dagen. Ha en härlig söndag, och ni som är mammor: Ha en härlig Mors Dag! :) Gomorron

Efter en vecka

Nu har en hel vecka gått sedan jag flyttade hit, och jag stortrivs. Dagen har varit fylld av värda grejer :)   Morgonrunda med hundarna, iväg på ÖoB för att köpa lite nödvändigheter, sen hem och iväg ner till TVÄTTSTUGAN :) :) :) 
 
Ni kanske inte tycker att det är så märkvärdigt ... men jag är supernöjd och glad :)  Herregud, vet ni .... stoppade in en tvätt i torktumlaren, och den var HELT torr efter en timme!!!! Hör du det Annelie, du som måste kämpa med torktumlaren på Robertsforsvägen 1, som inte ens startar alla gånger, och än mer sällan får tvätten torr samma dag :)
 
Nu sitter jag med nymanglade lakan och påslakan i garderoben. Första tanken var att bädda med dem ikväll , men jag ändrade mig. Jag vill använda det andra, så att jag om ett par veckor BARA har manglade sänkläder :) 
 
Pernilla och Mattias har varit här idag. Vi gick på Santana, pizzerian och åt en supergod pizza. Matte bjöd, för att det är morsdag i morgon :)  Jag fick även presenter - en limpistol och en krok till badrummet :) KANON !
 
Gud så varmt det har varit idag . Ett par grader FÖR varmt enligt mig. Det har ju funkat hyfsat när man fått promenera i sakta mak vid vattnet ... men i övrigt ....  och jag upptäckte nu på kvällspromenaden att JAPP , nu har myggen kläckts. Toppen !!!!!
 
Beroende på hur enormt varmt det ska bli i morgon, och vilken tid jag kliver upp, så strukturerar jag promenader och hundträning utefter det 
 
I övrigt skulle jag bara vilja skrika, hjula (om jag kunde) jubla, sjunga högt, berätta för hela vida världen .... men det känns som att det nästan är lite hemligt .... så jag spar på det ... åtminstone tills i morgon ... tills vidare får jag jubla, skratta, hjula, bita mig i handen, nypa mig i armen ..... hahaha .... GLÄDJAS helt enkelt, lite för mig själv ... åt något nytt, spännande, kul ......   ÅÅÅÅHHHHHHH vad jag har tur   att få så mycket LYCKA och GLÄDJE i mitt liv!!
 
Japp, jag är 47, och det har ordnat sig :) :) :) 
 
Gokväll

Den sjunde dagen

Det blev morgon den sjunde dagen. Ja alltså, idag är det den sjunde dagen sedan jag flyttade hit :)  och solen har lyst vareviga dag :) :) 
 
Det är så underbart vackert här där jag bor, så ni skulle bara veta. Ja, lite vet ni ju eftersom jag upprepar det varje dag, men ni skulle få se med egna ögon :)   Tänk att jag hade sån tur att jag fick köpa lägenhet på ett så vackert ställe.... det är ju helt fantastiskt. Tänk om jag köpt den där på sjungande dalen, som var jättefin förvisso .... men här är ju omgivningarna tusen gånger vackrare. Promenadstråket vid vattnet är ju helt makalöst. 
 
De jag kan tänka mig INTE skulle trivas här, och som jag ALDRIG skulle rekommendera att flytta hit, är de Hundrädda. Herregud va med hundar det finns här. Helt sjukt faktiskt. 
 
Åhh.... idag har jag tvättstugan !! :)   Kl 11 ska jag befinna mig där för att få snurra igång maskinerna för första gången .... å vet ni ... jag ska mangla åxå :) :)   Jag vet att jag är en mästare på att upprepa mig, så jag fortsätter med det: Jag ska fota i tvättstugan så att ni ska få se så fin den är :)    En tidigare ägare av den här lgh drog in så att man kan ställa in en tvättmaskin inne på toan här ..... visste inte att det fanns tvättmaskiner med de minimala måtten .... JAG har då aldrig sett en så smal maskin ..... och jag fattar inte varför man skulle vilja klämma in den på toan när tvättstugan är som ett palats. Men .... det var väl den tjommen som valde tapeter hit åxå, och det såg man ju direkt att det inte kunde stått rätt till i det estetiska tänket. .... alltså, det här är inte killen jag köpte lgh av, utan en tidigare ägare. Nåja, nu sitter det uppe vita tapeter, samt är målat vitt, så det är ljuvligt ljust här. När jag fått upp hyllorna osv. ska jag ......  *fanfar* - fota så att ni ska få se :)
 
Idag kommer Pernilla hit för att umgås och sola en stund. Hon jobbar till kl 11, är sedan ledig till kl 19 då hon börjar om igen. Kul att hon hinner hit, för i morgon jobbar hon 7.30 - 22 om jag inte minns helt galet, så hon hinner inte hit då. 
 
Nä hörrni, lite morgonstretch, sen är vi igång :)
 
Gomorron

Mitt Paradis

Den här dagen försvann delvis i ett töcken, då jag låg fram till kring halv 2. Sedan piggnade jag till såpass att jag kände att jag var lite hungrig och ville äta. Det blev frukost/lunch/middag på balkongen kring halv 3
 
Hundarna har fått finna sig i att det inte blivit så många eller långa promenader idag, men de verkar inte misstrivts
 
En kort promenad på aftonskvisten blev det dock 
 
och nyss var vi ute på kvällsrundan
 
Klockan är mycket och det är dags att göra kväll. I morgon har jag min första tvätt-tid i tvättstugan, och det ser jag faktiskt fram emot :) Tvättstugan är superfin :) :) 
 
Jag är så himla nöjd här i mitt Paradis .... jag bor HUR vackert som helst .... har en SÅÅÅÅ jävulskt fin lägenhet .... oh my god vilken tur jag har :)
Nä, nu är det dags att knoppa. Hoppas du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med nåt värt. 
 
Gokväll
 

Baksmälla

Vaknade kring kl 6 med huvudvärk och en inte så angenäm känsla i kroppen. Meniére är här. Låg kvar i sängen tills klockan var nästan 8 .... då gick jag ner med hundarna på yberkort pinkrunda. Upp och isäng igen. Alldeles nyss kokade jag kaffe, så jag sitter i mitt supersöta lilla kök och dricker kaffe nu .... sen blir det sängen igen. Det är från det "gamla" örat .... så det blir förhoppningsvis inte värre än såhär ..... men det räcker.  Det har nog varit lite för intensivt i slutet med flytt och annat gissar jag. Tur att jag är klar, nu har jag bara saker kvar som jag lix ska ha hjälp med, så jag avvaktar tills Hannah och Robban har tid att hjälpa mig. 
 
Jag hade tid hos sjukgymnasten idag kl 13.40 och funderade om jag skulle måsta avboka .... men det löste sig av sig själv när hon ringde och hade dubbelbokat sig. Jag fick en tid halv 4, men hon sa att om jag inte kan komma pga yrsel, så är det bara att jag uteblir, jag behöver inte ringa. Är jag inte där halv 4 så bokar hon av mig och jag får ringa på måndag istället, och boka en ny tid. Perfekt! Tänk hur saker och ting alltid ordnar sig :)
 
Tittar ut genom köksfönstret på björkarna som nu är alldeles vackert ljusgröna. Balkongdörren står vidöppen och släpper in ljdet från tåget ..... trivsamt att lyssna på när tåget drar förbi tycker jag. Molly ligger i sängen och håller den varm tills jag kommer tillbaka ..... Paddy sitter i soffan och försöker se nåt genom fönstret .... Kelly sitter klistrad vid mitt ben, som vanligt när jag inte mår hundra så håller hon sig i min absoluta närhet. Lillgumman. 
 
Nä ... nu blir det sängen igen. Räknar med att vara på banan igen fram emot eftermiddagen. Tills dess är det bara att ta det lugnt och stilla. 
 
Ha en Bra Fredag och hörrni ..... fyll den med nåt värt!
Gomorron

Klippa band och självinsikt

Åh .... vilken dag! Ja, det mesta av den vet ni ju :)
 
Nu ikväll har jag funderat mycket på det här med självinsikt. Inte bara DET förresten, utan även en annan sak: att klippa banden med sådant som man faktiskt inte mår bra av. 
 
Självinsikt. Tänk dig att någon TROR att han (skriver han bara för att ta något, skulle kunna skriva hon eller hen åxå, men nu skriver jag han, ta åt sig den som vill) är toppenbra, generös, vänlig, rättvis, ärlig, alltigenom kompetent ... men i själva verket visar han upp det rakt motsatta: girig, ovänlig, gniden, inkopetent. Visst är det väl så att det UPPVISADE beteendet, är det andra går efter?!  Att ha självinsikt handlar väl om att någorlunda veta hur andra uppfattar en, att någorlunda veta hurdan man verkligen är?!   Jag vet att jag skrivit om det tidigare - Om jag VILL att andra ska uppfatta mig som glad, generös, vänlig, .... visst måste jag då VARA glad, generös och vänlig. HUR ska människor annars kunna uppfatta mig sådan?
 
Självinsikt kan ibland vara lite småsvårt. Det kan mycket väl vara så att man själv TYCKER att man är på ett visst sätt ... men ... vafan ... man UPPTRÄDER på ett ANNAT sätt .... HUR ska då människor uppfatta en?  Att uppfatta ANDRA är busenkelt, man SER ju hur de beter sig. Men .... tänker man efter SJÄLV hur MAN beter sig?  Självinsikt. Intressant
 
Att klippa banden till sådant man faktiskt inte mår bra av. 
Det är upp till MIG vilka jag har i mitt liv. I mångt och mycket i alla fall. Ibland vaggas jag in i den villfarelsen att jag måste stå ut med att ha vissa individer och idioter i mitt liv ... men när jag tänker efter, så måste jag faktiskt aldrig det. Aldrig. Jag har alltid möjligheten att klippa banden som gör att jag mår dåligt. Enkelt egentligen, men kan te sig svårt. Här skulle det vara intressant att höra hur andra tänker, du får gärna skriva anonymt om du vill, men kom med din tanke kring saken. 
 
Nu kom jag på en sak till som jag tänker på just ikväll, eftersom jag raderat ytterligare ett par stycken från min facebooksida. Det är INTE så att jag, när jag raderar någon, Skyr personen som pesten och aldrig mer vill se den människan. Ibland när jag raderar kan det handla om att jag helt enkelt knappt vet vem människan är, eller varför den hamnade på fb .... ibland är det att vi aldrig kommunicerat, gillat eller haft något aktivt överhuvudtaget .... och ibland blir jag tvär och sur och tar bort den, för jag vill inte att hen ska se vad jag skriver ... svårare än så är det inte. Jo .. ibland är det för att jag känner mig otroligt sårad och överkörd åxå .... så blev det ikväll. Jag kan vara ganska kylig mot människor som går bakom min rygg .... ja, det kan jag. Det är självinsikt att inse det :)
 
Överlag har jag haft en helt makalöst underbar dag. DET kan INGEN ta ifrån mig. INGEN. 
 
Gokväll

Jädrar vad det händer grejer!!!!

Den här dagen har jag varit så sjukt effektiv .... betänk då åxå att dagen inte är slut än :)
 
Igårkväll var jag så trött så jag kunde knappt somna. Det blev sent. Kring 23.30 när jag redan låg i sängen, kom jag på att jag inte varit ute med hundarna efter kl 21. Fan åxå ..... men eftersom de sov allihop så tänkte jag: Jag brukar ju vakna tidigt som skrutt, så det ordnar sig nog. .....
 
Vaknade 7.20 av att jag fick ett sms. Upp ur sängen, på med kläder, koppla hundar och komma ut så fort som möjligt. Tack och lov är ju Paddy bättre, kanske till och med helt bra, så det var ingen större panik för någon av dem. De höll sig som vanligt tills vi kommit bortanför gångtunneln, jag vill att de håller sig såpass långt ..... och det har ju gått alldeles utmärkt hittills :)
 
Efter den något sömndruckna morgonrundan, blev det kaffe för mig och frukost för hundarna. Började stöka ur ett par kartonger och hann tänka några gånger: Var i helvete ska jag rymma allt5 det här?  Och nästa fråga .... MINST lika viktig: BEHÖVER jag det här? Dessutom: va fan ska jag göra av ALLA tomma flytt- och banankartonger??? Gud va jobbigt det känns att måsta frakta till åvc .... hoppa sönder typ 10 st banankartonger för att få in dem i conteinern .....   Nä, nya friska ideér. Jag gick med i gruppen - bortskänkes/bytes Skellefteå med omnejd. Men herregud vilken kul sida!!! Det är rent underhållande att kolla på annonserna. Nån byter nån kul kruka mot en flaska vin, nån vill att någon datakunnig hjälper med datorn, mot en fika ..... hahaha .... väldigt livsbejakande och upplyftande läsning må jag säga :)  Jag fotade några kartonger och la in en annons på bortskänkes. Inom 5 minuter hade jag fått en mottagare :)  Som DESSUTOM bott i det här huset för x antal år sedan, så hon hittar hit utan problem :)
 
Efter att ha slagits med tankarna om alla jävla grejers varande eller icke varande en stund, samt ätit frukost, tog jag på mig träningskläderna och drog iväg på fina strandrundan, nästan 5 km. med hundarna. Ljuvligt väder, vacker omgivning, glada hundar, glada andra hundägare ..... Blir det bättre än såhär? Jag har så vansinnig tur .... att hamna på platser där hjärtat svämmar över av kärlek. Det här mina vänner ...... MITT LIV .... är precis vad som menas med RIKT LIV!  Mitt i allt kaos, så har jag tur som en tok. 
 
Efter promenaden stökade jag ur fler kartonger, samt bar iväg ett par kartonger till förrådet, bokade tvätttid i supersuperfina tvättstugan .... ska ta kort när jag går dit och tvättar på lördag, så bni få se .... så sjukt flådig tvättstuga!!!!    Hips vips har jag trollat bort allt ur kartongerna. Nu står endast EN kartong i hallen. Det som finns däri ska på återvinningen på måndag. Gud .... det känns som en seger att ha fått bort alla kartonger. Det står inte ens grejer på bänken i köket. NÖJD känner jag mig :) :) :) 
 
En god lunch intogs på balkongen, sen tog jag ut Kelly på den stora gräsplanen på gården för att träna. GISSA om hon var träningssugen!!!!! Det är inte bara JAG som saknat hundträningen alltså :)
 
Efter lunch och träning med Kelly har jag i princip gått omkring och myst. Tittat mig runt i lägenheten och verkligen känt Lycka. Herregud så tur jag har i livet. I spel har jag mindre tur ..... men i LIVET ... ibland tokas det med både det ena och det andra .... men det ser jag mer som kryddor i tillvaron :) 
 
Jo just ja. Sjukgymnasten tror efter ett telefonsamtal att jag stukat AC-leden. Har aldrig hört talas om en sådan led, men det är tydligen något i axeln. Alla symptom tyder på det, men jag ska dit i morgon på bedömning. Jag gissar att hon inte kan säga så mycket om handen ..... men jag kan ha fel. Vi får se i morgon. 
 
Nä hörrni .... om man skulle gå ut med hundarna en sväng till ..... ikväll tänkte jag sitta i soffan och bara njuta av tillvaron :)  Hoppas ni får göra likadant :)  Jag kommer att skriva ytterligare ett inlägg ikväll .... vet redan vad jag vill skriva om, och fundera kring. Häng med vettja :)
 
Goafton

onsdag kväll

Gud så trött jag är. Trött i kroppen och huvudet..... utan att vara sömnig alltså. Dagen började med underbar promenad, ja förutom mina tre koppar kaffe alltså :)   Efter promenixen fipplade jag lite med smått och gott, tills min kusin Lena ringde och sa att hon var framme i Skellefteå. Hon hade motorcyklat från Umeå, och jag åkte ner till stan och träffade henne innan hon skulle iväg på nåt event. Själv drog jag iväg till Bygdsiljum för att städa klart i gamla lägenheten. Oj va varmt det var att hålla på med städning idag. 
 
När jag packat in det sista i bilen i form av städredskap och det sista skrotet, som jag hela tiden skjutit framför mig att ta med .... så åkte jag iväg till Erik och Eva-Marie en sväng. Jag hade sagt att innan jag åker, ska jag hälsa på dem, samt Roger och Carina. Anledningen till detta är att när jag flyttade till Bygdsiljum för 5 år sedan, hamnade jag granne med dem, och de var de första människor jag överhuvudtaget hade kontakt med i byn. Det kändes viktigt på nåt sätt att avsluta det hela där. Nu blev det bara så att jag drack så många koppar kaffe, och pratade så mycket att när jag kollade på klockan var jag tvungen att kasta mig iväg. Hann bara in till Roger och Carina för att säga att jag inte skulle hinna komma förbi. Jag skulle nämligen ha hundkurs i Burträsk och det var knappt om tid att hinna dit. Nåja, jag har kvar att hämta min cykel, så jag får gästa R och C när jag hämtar den :)
 
Väl hemma gick jag bara upp och hämtade hundarna, sen tog jag en halvtimmes promenad med dem. Orkade inte lasta ur bilen, det gör jag i morgon. 
 
Hannah och Robban var förbi lite tvärt, har pratat med Pernilla i telefon .... hundarna har redan somnat .... jag är slut och trött ..... men måste på nåt sätt varva ner för att kunna gå isäng. 
 
Ska sätta mig i soffan med vovvarna och bara slappna av. Hoppas Du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med nåt värt. 
 
Gokväll

onsdag morgon

Kl 7 var det kort pinkrunda med hundarna medans perkon jobbade. Efter tre koppar kaffe och lite meditation .... eller ... satt alltså och gjorde absolut ingenting ....  så blev det frukost och sedan en 45 minuters promenad. Idag gick jag åt andra hållet en sväng, man måste ju lixom utforska området :)
 
Idag ska jag alltså åka iväg och göra klart städningen i bygdsiljum. Åker på eftermiddagen, eftersom jag har hundkurs i Burträsk kl 18. Jag längtar tills jag fått klart allt .... fått upp alla hyllor, fått bort alla kartonger, så man bara kan sitta ute på balkongen och njuta :) 
 
Igårkväll var jag helt slut. Hoppas jag håller ihop tills jag är helt klar .... eller, det borde jag göra. 
 
Nä, nu ska jag småstöka ur någon kartong .... ha en bra dag allihop!
 
Gomorron

tystnad .... tagning

Sitter hemma i min soffa med hundarna. Hemma i vackra Ursviken. Tänk att det finns så vackra ställen, som man aldrig ens besökt. Många, många har hund här har jag märkt. På promenadera möter man många, många hundar med ägare, och flera av dem stannar och frågar vilka raser mina hundar är. Har fått många positiva kommentarer om hur gulliga de är :)
 
Idag har jag varit till Bygdsiljum för att ta itu med en last som skulle till återvinningscentralen, samt fortsätta med städningen. Jag är helt slut nu. Ingen tv ikväll .... måste få sitta och ha tyst bara. Det är jobbigt att flytta .... skitjobbigt ... och ändå har väl Hannah gjort det mesta nästan. I morgon åker jag dit och slutför, det ska bli så skönt att inte ha det hängande över sig längre. Jag har trivts i Bygdsiljum, trivts med människorna, träningsgruppen, pensionärerna, skolbarnen .... lägenheten ..... men nu är det dags för nästa kapitel, och det ser jag fram emot. Återigen - Tack ni i Bygdsiljum som jag fått träffa, lära känna, skrika på :)
 
Jag har inte bara fått flytthjälp av Hannah, har även fått ta en av hennes bärbara datorer. Smidigt att inte behöva sätta upp den stationära när man har såpass litet ....
Trött och slut ikväll som sagt. Ska inte vara uppe så länge till. Ut med hundarna om en stund, sen blir det gonatt. Hoppas du haft en bra dag!!!
 
Gokväll

Längtar!

Idag var jag iväg till Bygdsiljum för att hämta grejer. Handen och axeln känns bättre, även om man inte får fladdra alltför mycket med armen.

Hannah mötte upp när jag kom tillbaka till stan, så vi shoppade lite grejer vi behövde, sen åkte vi hit, satte upp en hylla inne på toan, en krok, ssmt spegeln i hallen. Skjutsade hem Hannah , tog ut hundarna på en promenad i de här vackra omgivningarna... Sen har jag bara slappat med hundarna.

Jag ser fram emot att få bredbandet inkopplat, vilket förhoppningsvis sker i morgon. Nu tror jag att vi går isäng!

Gokväll!


Ett helt dygn

Nu har jag bott i ursviken ett helt dygn. Lite drygt till och med :)

Jag sov så gott inatt, klev upp före kl 6, pigg och utvilad. Tidig och härlig morgonrunda med hundarna, sen lite småstök med kartonger. Handen har varit svullen och blåslagen, och axeln öm.... Men som sagt, det var en rejäl vurpa !

Pernilla kom hit efter frukost, så vi knatade iväg längs vattnet en timme. Underbart !!!! Vi lunchade härute på gården innan hon åkte. Jag spenderade en timme på MIN balkong tillsammans med hundarna efter lunch, i övrigt har vi bara chillat. En 40 minuters aftonpromenad, god middag, hockey, kort kvällspromenad... Så ser det ut hittills. Hundarna sover djupt. Det är jobbigt att flytta!

I morgon ska jag en sväng till Bygdsiljum, sen träffa Hannah och gå en sväng på stan. Gonatt och sov gott!

Gokväll


Nya plejset

Då var vi på plats i den nya lägenheten. Eftersom jag ramlade så illa i morse har jag inte kunnat göra precis som jag planerade, men hur ofta blir det som man tänkt? Nu har jag ju sådan tur att jag fått gåvan - världens bästa barn!

Hannah kom direkt efter jobbet kl 15, kånkade och bar, slet och kämpade... Så när Pernilla och Hannahs Robert kom med släpet där kring 17.30 så var det mesta nerburet på gården . Pernillas sambo Mattias anslöt när vi kom till nya stället, för då skulle ju allt lastas av åxå

Tyvärr kan jag inte tömma kartonger i nåt vidare tempo pga armen, men jag är glad över att jag inte slog mig mer än jag gjorde.

Balkongdörren står öppen ... Skulle gärna vilja ha den öppen hela natten ... Beror bara på när de tänkt gå in, de som sitter på balkongen under och festar. Hmm... Tyckte att gullige farbrorn sa att alla som bor här är mellan 80 och 100 år ... Kanske de bara låter yngre på rösten förstås....

Trött är jag, men vill sitta uppe lite länge ikväll faktiskt. Lixom bara insupa den här känslan ... Dessutom måste vi ju hinna ta en kvällapromenad åxå :)

Hoppas du haft en bra dag!
Gokväll


slutet Gott

Vilken underbar dag :)      Sov länge ... vaknade kl 8 med ett leende på läpparna. Sol ute, sol inne. Visst, det känns konstigt och tomt att inte Sally kryper upp och myser, men med tanke på de uppdateringar jag får om henne via facebook ... så är jag enbart lycklig. Hon har verkligen hamnat i paradiset. 
 
Idag har jag suttit barnvakt åt lille söte Kevin , så att mamma Daww fick sova några timmar. Jag lade lille gubben i vagnen kl 10,  sen var vi ute och promenerade till 12.30 ... eller ... vi tog lunchrast och satt stilla en stund åxå ... lillebror fixade lunch åt mig på sitt jobb ... kock som han är ... och vet ni, det var supergott :)
 
Med mig hem, hade jag den matt-tvätt som lillebror fixat. Jag har ägnat ett par timmar åt att tvätta soffan. Det var behövligt kan jag säga, och jag är inte riktigt klar än faktiskt. Jag ska köra en stund till .... men soffan börjar vara ren och lukta gott :)  Härligt såhär inför flytten :)
 
Jo just det. I morgon kommer stora släpen. I morgon flyttar jag. I morgon kväll sover jag i nya lägenheten. I morgon börjar det nya kapitlet i mitt liv. Jovisst, jag ska tillbaka och städa ut, samt hälsa på några för att säga hej då ... men det känns som att i morgon skrivs slutet på det här kapitlet. Slutet på ett stort, viktigt och innehållsrikt kapitel i mitt liv. Tack Bygdsiljum för de här 5 åren jag bott här. Jag kommer att ta med mig så mycket från den här tiden. 
 
Nu ska jag fortsätta förberedelserna inför morgondagens event. Det lär dröja innan jag kommer isäng, men så är det ju såhär när man flyttar. Det ÄR jobbigt .... det ÄR mycket jobb. Hundarna ligger i den del av soffan jag lagt ut handdukar ..... myspropparna. I morgon får de se sitt nya hem för första gången. Det kommer att bli bra. Allt kommer att ordna sig. 
 
Gokväll

Morgonbestyr

Solen skiner och fåglarna kvittrar :)  Hundarna ligger i solstrålarna här i vardagsrummet, själv dricker jag kaffe :)  En underbar start på dagen.
 
Jag glömde skriva igår om att det faktiskt var kalas :)   Fasters lille Kevin fyllde en månad, och Molly fyllde hela 5 år 
 
Idag ska jag packa bilen full och dra iväg till nya plejset. Ska förbi i stan och bli sminkad av Hannah på MakeUpStore först bara, sen hänger hon med och hjälper mig. Det blir saker ur förrådet idag, så att jag kan tömma det så Emil kan få börja bära in grejer där. 
 
Nu på morgonen fick Paddy springa lös en bra stund. Det var ett tag sedan, då jag hållit honom i koppel sedan han gick ner så mycket i vikt. Nu har jag fått upp honom i vikt och han verkar må bättre. Gud va han rejsade :) Han har nog saknat att få springa :)
 
Nä, kaffet är uppdrucket, bäst komma igång :)
 
Gomorron

Å gud ... klockan är mycket

ibland blir man så djup så man knappt klarar av sig själv ... men det är rätt så härligt att riktigt fundera och borra ner sig i sina tankar .... 
 
Lycklig. Glad. Tillfreds.   Det är positiva tankar som de flesta unnar andra att känna. Till en viss gräns vill säga.   Passerar man gränserna så anses det fult. Det gäller alltså att vara glad och tillfreds till en viss gräns, och på vissa premisser, annars blir det fel. Vem är det egentligen som bestämmer över VAD man får vara glad över? 
 
Ta ett exempel: Om en random människa, gärna singel, utan "band" till någon, uttrycker sin positiva känsla för någon, så är det bra, positivt, bara Plus i kanten.  Om en annan människa, gift, sambo el. dyl. uttrycker samma sak, är det Fel, ruttet, okänsligt, negativt.   Varför egentligen?  Är någon människas uppskattning beroende på andra människor? Är det Ok att vara positiv ibland, men i andra sammanhang är det fruktansvärt fel?  Om en människa som är singel, helst "ofarlig" i andras ögon, tycker något positivt om Mig som kvinna, då är det frid och fröjd, men om en annan man, som befinner sig i ett förhållande, tycker samma sak ... Då är det åt helvete. Varför? Har ens tyckande, tänkande och gillande att göra med andra människors bestämmande? Är inte glädje något som är positivt oavsett?
 
Ok ... för att klargöra det hela så handlar det inte nödvändigtvis om Mig ... mer än själva tanken .... behöver inte nödvändigtvis vara mig som kvinna ... kan handla om mig som Person åxå. hemska tanke ... om JAG skulle vara mycket värd som person ... eller hur?   
 
Jag tycker själv att jag är Bra :)  Jag tycker själv att jag uträttar stordåd ... utan att för den skull vara alltför kaxig ... tror jag ... fniss .....   IDAG har jag åtminstone varit sjukt duktig. Packar ur och städat skafferiet och övriga köksskåp, skurat ur garderoberna och linneskåpet samt städskåpet. Känns som att jag ligger bra till med flyttbestyren :)  SNART  .. är det dags för stora flytten.  :)
 
Nä gud ... nu måste jag ta ut hundarna och krypa isäng ... herregud va klockan är mycket. Hoppas Du haft en bra dag. :)
 
Gokväll

störd av social media?

Funderar kring det här med smartphones, facebook ... eller, internet överhuvudtaget ....   Funderar kring det här med användandet av chatt, sms, mms. Funderar kring det som varit verkligen i ropet i slutet : Man blir störd av facebook, alla lyckliga statusuppdateringar. 
 
Det är väl som med allt annat, det finns bruk och missbruk av precis allt. Det finns de som verkligen lever sitt liv genom det som skrivs i media, vare sig det är facebook, tv-serier, dataspel osv. Att tappa greppet, att bli störd av lyckliga statusuppdateringar .... tror jag handlar mer om hur man är som person, alltså, hur lätt man påverkas och styrs. Tänker tillbaka till tiden då inte internet och datorer fanns, inte heller mobiltelefon .... fniss .... hur gammal ÄR jag .... jag minns ju till och med svart/vit tv :) :) 
 
Nåja ... tidigare, var det ju från tvn man fick den mesta inputen .... tvserier som falcon Crest och Dallas ....  där blev man väl knappast störd av lyckan, snarare tvärtom .... ett ständigt pimplande i alkohol, en helvetes massa problem och bekymmer, ovänskap, fiendeskap, bråk med familjen osv. Var/är det en BÄTTRE bild av verkligheten?
 
En serie som rullat i en herrans massa år, Glamour ....  ger det en mer rättvis bild av ett vanligt liv? Alla har varit tillsammans med alla, både far, söner och sönernas kompisar har varit gifta med samma kvinna, allt huller om buller, intriger och galenskaper .... (jo, lite av verkligheten är det nog då jag tänker efter, hahahahaha)
 
Nä, då väljer jag att bli lite småstörd i skallen av positiva statusuppdateringar. :)  Jag blir inte ett dugg avundsjuk över att någon skriver om lycka och välgång, vackra hem och söta barn. Jag störs inte alls, jag blir bara glad faktiskt. Lite som: Man blir glad när solen skiner, även om man kanske är sjuk och måste ligga inomhus ...... så bara vetskapen om att solen är Där, gör att man blir glad. Vetskapen om att vänner på facebook är lyckliga .... att de lägger ut positiva saker på sin vägg .... gör mig glad.   Jag är glad för deras skull, på samma sätt som jag känner med dem när det är ledsamt. 
 
Det finns för- och nackdelar med allt. Precis allt. 
 
Dagens fördel är att jag sovit gott, känner mig pigg, inte ens lite ostadig, solen skiner, kaffet smakade toppen, Annica kommer hit på lunch, Pernilla och Hannah hade båda goda nyheter att berätta igår ..... Jag är på Topp !!!
 
Gomorron

Svåra men bra beslut

Jag orkade inte skriva om det igårkväll. Jag orkade knappt tänka på det. Idag känns det dock bara bra. Bra och Rätt. Jag sålde Sally igår. Det unga paret som köpte henne, kände jag direkt att jag tyckte om. De gav sig verkligen tid, och deras sätt och beteende, talade om för mig att Sally får ett perfekt hem hos dem. Dagens konversation med dem, visar bara ÄN mer att jag hade rätt i min tanke. Så ... även om det känns tomt och konstigt, så vet jag att jag fattade rätt beslut. 
 
Att se sitt eget värde.... att erkänna ens för sig själv, att man är värd nåt .... är inte så himla självklart och lätt. Jo, för en del verkar det vara oerhört lätt, till och med så att det slår över och de tror sig vara mer värda än alla andra, men jag pratar inte om Dem.    Att erkänna sitt värde. Att tala om för sig själv att man faktiskt är VÄRD att ha det bra ....    Bara för att man finns. Bra träning det där. 
 
Nä, nu ska jag ta ut mina hundar, sen ska jag börja göra kväll här. Nu är det inte många kvällar kvar här i Bygdsiljum. Ett kapitel tar slut och ett nytt börjar. Spännande och vemodigt på samma gång. Precis som livet :)
 
Gokväll

Aldrig mer

Den här dagen är slut. Jag kan bara säga: Det kan aldrig bli detsamma igen. Aldrig Mer. Men ... det kan bli bra ändå. 
 
Gokväll

ÅÅÅh, jag är KÄR !!!

Det bara Bubblar inombords ....   spritter i kroppen .... en glädje som bara .... vill ut :)  
Jag  är så kär i min lägenhet !!!! :)  Den är så FIN :)   JAg var dit idag med en bunt kartonger, packade upp kläder i garderoberna ... packade upp köksatteraljer i köksskåpen .. vek in handdukar i badrumsskåpet... ställde ut solstolen på balkongen .... och vet ni .. jag andades LYCKA i vartenda andetag :) 
 
Som alla andra kärlekar, så kan det ju mattas något när lamporna ska upp, och när det ska borras fast något i väggen ... men ... än så länge är det bara KÄRLEK :) :) :) 
 
Idag har jag även varit på invigningen av Skellefteås första Saltrum. Det var minsann hur coolt som helst, och jag tipsar verkligen alla att kolla in det . Hemsidan : skellefteasaltrum.se 
 
Söndagkväll ... nöjd ... glad ... kär ... jo, lycklig. Även om de senaste månaderna varit fulla av ... mindre lyckade grejer om vi säger så,  ... så är det sammanfattningsvis Lyckligt. JAg har lärt mig så mycket, både om mig själv, men framförallt om andra ... som jag verkligen kan ha nytta av fortsättningsvis. Man lär sig nåt nytt varje dag :)
 
Paddy har gått upp lite i vikt .... dricker och pissar som en gnu fortfarande, men att han hämtat sig i vikt är ju positivt .... :) Det kanske går vägen ändå :)
 
Nä, om man skulle ta ut hundarna, och sen krypa isäng ... I morgon är en ny dag, full av saker man inte har en aning om :)
 
Gokväll

Förbanne mig

Tog sovmorgon idag. Det blev ju lite sent igårkväll, jag såg en film !!! Det är INTE ofta jag ser film, så jag är faktiskt förvånad själv :)   Det var filmen "Avatar" som gick, och jag brukar ha svårt för filmer som är sådär jävulskt overkliga .... men den var riktigt bra. 
 
Förbanne mig, var det inte SOL när man öppnade ögonen!!!  Hur det än är, så blir man lite piggare och det spritter mer i benen när solen lyser. 
 
Idag ska jag fylla bilen med kartonger igen ..... vet ni .. jag tycks ha flyttat hur mycket grejer som helst ... men det är knappt det märks att det försvunnit något härifrån. När ska jag någonsin bli klar tänker jag. Och var ska jag stoppa allt? Här har jag haft flera stora förråd ... hur stora som helst i princip. På det nya plejset finns bara ett litet ... pyttelitet .... var i hundan ska jag he solariet?  Jag försöker ju sälja det, men det verkar inte vara en sån grej som marknaden skriker efter direkt, om jag säger så. 
 
Nä, om jag skulle veva igång då ....   Ha en härlig Söndag i solskenet, fyll dagen med nåt värt!
 
Gomorron
 
 

Lördagmorgon

Sovit gott inatt. Himla skön madrass faktiskt .... den jag fått låna. Hoppas min nya fina säng är lika skön :)
Den står på plats i nytapetserade sovdelen i min nya fina lägenhet :)  
 
Idag ska jag inte åka dit, ska tjollra på med ytterligare packarbete, samt bära ihop det jag ska köra på återvinningen. Allt hamnade ju inte med grovsoporna. 
 
Det regnade när  morgonrastningen av hundarna gick av stapeln, men det verkar ha slutat nu. Hoppas det klarnar upp. Jag tänkte åka till Burträsk en sväng och spana in hundutställningen. 
 
Nä, kaffet är uppdrucket, det är bara att ta itu med dagen :)
 
Gomorron

Varför är du singel?

Ok ... jag vet att jag lovade att jag skulle krypa isäng ... men nu kan jag lixom inte vara tyst ... fniss .. utan måste skriva av mig det här innan jag somnar.
 
Jag har fått frågan ett antal gånger de här snart 4 åren jag varit singel. - Men ... varför är du singel? 
Ja hörrni ... varför är jag singel? Är det skamligt  att vara 47 år och singel? Är det FEL och tokigt att vara ogift vid min ålder?  Är det nåt FEL på mig, som inte "har" någon?   Tja .. vad vet jag. 
 
Kanske vore det bra att ha en vardags-kärlek, som kokade kaffe åt mig, åtminstone 3 mornar i veckan .... tog ut hundarna åtminstone varannan dag ... lagade middag och städade ett par dagar i veckan ... Hmm .... låter som en bra tanke faktiskt ....   Diskade ..... tog ut soporna .... tvättade bilen ....   men vänta ...
 
VARFÖR ÄR JAG SINGEL ????? 
 
fniss
 

Fredagkväll

En regnig dag även idag ... men bara på utsidan lixom :)   Jag packade bilen full med kartonger, drog iväg till stan, hämtade Hannah, sen iväg till nya, superfina lägenheten ... MIN lägenhet :)  Vi satte upp gardinerna samt baxade in alla kartonger jag hade med mig ... sen gick vi och handlade på coop och Lagade Mat, den första måltiden som tillagats i nya fina lägenheten :) Det blev renskavsgryta och hemlagat potatismos :)  
 
I morgon blir det nog en "packa-tvätta-dag" för att återigen lasta bilen på söndag och dra iväg. På söndag har Matte och Pernilla premiäröppning av Saltbadet i  stan. Då ska jag dit :)  Passar på att packa bilen full och ta med mig grejer. 
 
Förändringar. Funderar på det ....   Förändringar i livet. Jag skulle lite kaxigt vilja påstå att de flesta är lite rädda för förändringar. Man vill lixom leva i det trygga, invanda ... beprövade ... det man anser vara "säkert". Är det fel att vilja leva i det trygga? ... Nej. Inte fel. MEN ... är det fel att prova något nytt? Ta ett nytt steg? VÅGA satsa på nåt annat?  Många fastnar i det gamla invanda .... utan att egentligen reflektera över det. Är det fel? - Nej, det är inte alls fel, men det kanske skulle vara ÄNNU bättre att faktiskt våga ta ett steg till. Det behöver inte handla om att byta bostad eller partner .. absolut inte. Det kan vara att ta en kurs, lära sig nåt nytt .... våga prova nåt man inte provat tidigare .... att förändra helt enkelt. 
 
Fredagkväll och jag är trött. Ska kura ihop på madrassen. Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag .... eller ... vanlig och vanlig ,... fniss ... inga dagar är väl direkt vanliga ... men ändå. Tack för idag :)
 
Gokväll

Återhämtningsdag

Tanken för idag var att göra så lite som möjligt. Det har regnat hela dagen och min plan var att bara vila. Det slutade med att jag tvättat några tvättar, varit nere i förrådet och gått igenom de kartonger jag har där, tagit ner gardiner, skruvat ner lampor, packat ytterligare ett par kartonger. Hannah har varit i nya lgh för att måla klart och städa. Nyss ringde hon och berättade att hon och Robban varit och hämtat den säng jag köpt. Tusen och åter Tusen Tack Hannah !!!!
 
I morgon ska jag lasta bilen med kartonger och dra iväg dit igen. Nu börjar flytten på allvar. Jag längtar tills jag är färdig :)
 
På grund av det idoga regnandet, har vi inte varit ute på några direkta promenader. Korta rundor bara ... hoppas på uppehåll i morgon så att jag hinner en längre runda innan jag åker iväg. 
 
Jag är Trött. Nästan hur Trött som helst. Det tar på krafterna att det händer mycket runtomkring. Många säger, av ren omtanke, det förstår jag: Låt det inte ta energi. Nej, jag låter det inte ta energi, det är inte så att jag ödslar energin, men hur det än är, så tar allt energi. Allt ifrån vardagliga sysslor till djupare funderingar, allt som händer i livet som man inte räknat med, och för all del även det man planerar, och att allt kostar energi är ju helt naturligt, vore konstigt annars.  Det tar på krafterna att flytta också, även om det är positivt och något att se fram emot. 
Nu ska jag sätta mig i soffan med vovvarna och se hockey, sen kura ihop på madrassen och sova :)
 
Hoppas Du haft en bra dag!
 
Gokväll

Men eller HUR?!

Å gud ... jag är helt slut. Har varit till min nya, supersupersupersöta lilla lägenhet och tapetserat KLART idag. Hannah har hjälpt mig även idag, och hon har målat i köket. Robban anslöt och hjälpte till han åxå :)
 
Tänk ... snart bor jag där. I den där Ljusa, fina .... ybermoderna .... suveränt COOLA lägenheten. Jag fattar det knappt. Är det ens sant?  Waow ... 
 
Språkade med en kvinna här i Bygdsiljum idag som sa: Oj, du kommer att bli saknad här i byn. Du är en sådan person som alla tycker om. 
 
Nåväl, inte alla tycker om mig här i byn, det vet jag. MEN, att DE inte tycker om mig, har inget med min person att göra ... det har med tävlingsinstinikt att göra tror jag. Hittade nåt på facebook idag som jag tycker säger det mesta: 
 
Nu ska jag ta ut hundarna, sen krypa ihop på madrassen och sova. I morgon ska jag INTE åka till lägenheten ... för vet ni .... jag orkar inte. Hannah, min vapendragare, ska åka dit i morgon och måla andra varvet i köket ... andra och förhoppningsvis sista ... för i helgen vill jag åka dit och Städa inför inflytt. 
 
snart är jag Ursvikenbo. Ursvikenmaria. Hur låter det? Ursvikenmaria. Lite tokigt låter det allt, såhär till en början i alla fall. Vi får se hur och när och om ... jag ändrar namn. Man vet aldrig :)  Det enda ni behöver veta just NU är: Jag finns alltid här. Jag säger vad jag tycker och tänker. Jag tycker om DIG. Enkelt. Jag gillar att leva enkelt ... även om konsekvenserna ibland blir lite svåra. Märkligt att det ska bli så, eller hur? :)
 
Gokväll

ÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHH

sjukt så trött och slut man blir av att måla och tapetsera i en liten etta !!!!! DESSUTOM har jag haft hjälp, igår och idag hela dagarna av Hannah ... och  nu i eftermiddag anslöt även Pernilla och Mattias. 
 
Att flytta är verkligen störtjobbigt. Tack och lov är det över snart, då är det bara det roliga kvar, att bo in sig :)
 
NU ska jag ta ut hundarna .... sen rulla isäng ... herregud så trött jag är. 
 
Gokväll

så skööööööönt!!

Madrassen som jag fick låna av Emil, är fantastiskt skön, och jag har sovit gott inatt :)  Visst, lite trångt, eftersom Sally ville ligga sked, och Kelly låg på sin vanliga plats
 
Nu ska jag ta ut hundarna en sväng, sedan börja packa bilen inför dagens bravader i lägenheten. Målning av hallen ska slutföras, och tapetsering påbörjas. Både Hannah och Pernilla ska hjälpa till idag, möjligtvis även Mattias, men det vet jag inte säkert, vi får se om han har tid :)  
 
Nä, bäst jag drar på lite .... många värda grejer som ska göras :)
 
Gomorron

Trött ... men glad

Till en början vill jag ägna ett par rader till att tacka Jenny Lindberg, min bästis Annicas dotter, som gjort den nya headern till min blogg. Den blev absolut superfin, och jag är så himla glad över att du gjorde den bara sådär  :)
 
Idag har jag och Hannah varit i min nya fina lägenhet och jobbat lite. Jag hade med mig några kartonger, samt köksbordet och min IKEA-pall, så att jag skulle kunna nå att måla även under taklisten :)   Hannah har jobbat med att skruva ner massor med kabel-lister som satt mer eller mindre överallt.   I morgon blir det att åka dit och fortsätta måla, samt börja tapetsera. 
 
Det har varit kanonfint väder idag, lite blåst, men soligt och vackert. Trött är jag .... sömnen blev ju inte den bästa natten till idag .... så det ska bli skönt att lägga sig. Emil, som ska flytta in i den här lgh när jag flyttar, var så hygglig att han lånade ut en madrass till mig, då han läste på fb igår att jag sovit på hundarnas madrassbitar ... fniss .... så inatt förväntar jag mig att få sova gott :)
 
Hoppas du haft en bra dag!
 

ÄNTLIGEN morgon :)

Hörrni ... att sova på de där madrassbitarna var ingen höjdare direkt .... fniss
 
Kelly la sig på sitt vanliga ställe, vid min högra axel. Molly vid knäna, Paddy vid fötterna .... och Sally ... hon vågade knappt komma in i sovrummet. Hon tassade runt lite mellan köket och vardagsrummet, kom in som hastigast i sovrummet, men gick ut igen. Det var som att förändringen var lite för stor för henne .... hon kände inte igen sig när sängen var borta. Till slut tände jag lampan så att hon såg att vi alla låg på de där futtiga madrassbitarna. Då kom hon ..... och la sig uppe vid skallen på mig. Jag låg alltså fastkilad mellan Sally och Kelly, och sov väl inte alltför mycket .... var glad när det äntligen var morgon :)
 
Nu har jag varit ute med hundarna, skrivit några mail, druckit kaffe , pratat med lillebror i telefon .... Nu ska jag snart åka iväg och hämta upp Hannah i stan, sen åka ut till lgh och fortsätta måla :)
 
Få se om jag inte provar soffan ikväll ändå .... ska fundera på saken under dagen :)
 
Gomorron

Menåååååå

Förbaskat ... har varit så ruschit i skallen de senaste dagarna,  det har ju mest bara varit flytten i mina tankar, så jag Glömde FIRA i förrgår. Eller, jo jag firade .... entrecote och ett glas rött .... det var bara det att jag hade glömt vad jag firade. 
 
Det var på dagen ETT ÅR sedan Sally kom hit :)
 
Längtar tills det börjar grönska tänker jag när jag ser den här bilden från i somras ....
 
Den här dagen blev för övrigt inte riktigt som jag planerade i morse, men säg den dag som blir som man tänkt ... fniss. Nåja, 11 km underbar promenad med hundarna blev det, och när jag kom hem så ringde telefonen. Det var den person som igårkväll vann budgivningen på min säng, som jag hade ute på annons på en säljsida på facebook. Han tänkte komma och hämta sängen på studs.
 
Om vi säger såhär: Jag hade gruvat för just det här med sängen, eftersom madrassen inte går att ta nerför trappan, utan måste tas ut balkongvägen. Den är 160 cm bred och inte helt lätt ....   jag ringde i panik till han som lovat låna en traktor och hjälpa mig lyfta ner madrassen från balkongen, tog av överdraget till bäddmadrassen och kastade det i tvättmaskinen, lånade verktyg av grannen och skruvade isär själva sängramen och bar ner till entren. Ett tu tre stod köparen där ...... och hips vips var allt klart. Tvättmaskinen hann till och med klart, så jag skickade med blöta, nytvättade överdrag till bäddmadrassen. Det gick lixom så snabbt alltihop att jag inte förrän en stund efteråt insåg att jag inte hade något att sova på själv. Madrasserna jag tidigare hade uppe på vinden, skickade jag ju med grovsoporna förra veckan. 
 
Hmm .... tanken slog mig att jag skulle sova på soffan ... men vet ni .... det går bara inte. Bar upp madrasserna jag har i bilen, la på två täcken .... det ska nog gå bra att sova på det :)
 
Jag har tränat Kelly och Sally ute på gården, med lysande resultat. Paddy vilar ... och Molly får sig ett träningspass i morgon :)
 
Jag hojtade till mamma och sa att jag kommer och fixar på graven i morgon istället. Jag ska ju till min nya superfina lilla lägenhet då, så jag kör förbi när jag åker. 
 
Strax ut med hundarna, sen krypa isäng .... eller isäng och isäng ... krypa ner på madrassbitarna ... fniss ...
 
Gokväll

5/5

Idag är det 8 år sedan mamma dog. Ska åka på graven och se om snön är borta så att jag kan göra lite vår där. Lägga ut den där sten-ängeln som ligger där tills det börjar snöa igen till vintern. Plocka bort gravlyktan och ställa dit en vas istället. Plocka bort lite döda löv kring plattstenarna. 
 
Funderar kring det här med att ha en grav att gå till. Första tiden känns det bra att ha någonstans att gå, men efter en tid så blir det glesare och glesare mellan gravbesöken. Obs, det här gäller bara mig själv, säger inte att det är generellt. Efter ett antal år, får man lite dåligt samvete över att man inte går dit oftare. Fast .... vad ska man dit och göra? Mamma är ju ändå inte där. 
 
Själv skulle jag vilja bli kremerad och få askan utspridd, gärna i storm, så att anhöriga inte ska piskas att ha ett speciellt ställe att "sköta om" , utan att jag finns precis överallt ... ungefär som jag levt :)  
 
Gravplats, gravrätt .... gravskötsel.    Det är svindyrt att köpa gravskötsel. Det tycker jag är fult. Att det ska kosta så mycket pengar alltså. 
 
Men, innan jag åker på graven, ska jag slutföra mitt morgonkaffe, gå en sväng med hundarna, samt kamma till mig lite, så att de inte börjar vända sig i gravarna av förskräckelse när jag kommer dit :)
 
Tror jag ska klämma in lite hundträning idag åxå, dags att sparka igång den lite mer allvarligt. Hoppas ni får en bra Söndag, och att ni gör bra val. Fyll dagen med nåt värt!
 
Gomorron

Hur korkad får man bli?

Idag har jag varit i min nya fina lägenhet och fipplat :)     Jag åkte förbi på Rusta och köpte väggfärg .... kom på när jag var där att jag ju inte tagit med mig något att stå på, så att jag når att måla längst upp vid taklisten. Förbannat åxå .... att jag inte tänkte på det. Jag har alltså målat allt i hallen, förutom ett par cm alldeles uppe vid taket. Eller, ja, jag har inte målat väggen där den här kombinerade hatt- och skohyllan sitter heller, för jag hade inte med mig rätt verktyg för att få loss den från väggen. 
 
Det kändes så himla kul att knata iväg på coop och köpa lite lunch. Även om promenaden dit var kort, då jag bor bara två hus från Coop, så hann jag ändå känna den där känslan av att  - det här är Mitt. Mitt Nya. Härligt!
 
Nu ska jag göra kväll här. Ska bara ut med hundarna och borsta tänderna. Hoppas ni haft en bra dag, det har jag. 
 
Gokväll

Lördag morgon

Vaknade halv 7, blev glad då jag tittade ut genom fönstret och såg att det är sol idag :) Efter kaffe och promenad med hundarna, bär det iväg till stan för att köpa färg , sen åker jag till ursviken och börjar måla.

Ha en bra lördag mina vänner, och fyll dagen med nåt värt :)

Gomorron


Kvällskvist

Kvällskvist .... känns mer som en större stock ... om jag ska vara ärlig. Jag brukar försöka se det positiva i människor, jag har i många fall insett att DET är alltför positivt ... men NU ... förstår jag att det inte bara är positivt, utan rent av naivt. Inte för att jag bryter ihop av det ... och som alla förstår, så gäller det inte en bunt människor, utan Någon  enstaka som faktiskt förstör min världsbild av humana människor :)
 
Vad jag fått erfara idag och ikväll .... i form av människor och deras reaktioner .... det vet jag knappt hur jag ska förmedla i skrift. Jag är ... vet inte hur jag ska beskriva det .... men lite utan ord är jag allt. 
 
Vet ni ... klockan är mycket, inte bara för mig, utan även för er.. JAg ska försöka samla tankarna och delge er en mer genomtänkt fundering än vad jag kan erbjuda just nu. 
 
Sov Gott mina vänner!

Lösenord

Jo just ja, jag funderar på att lösenordsskydda min blogg. 

Dagen så här långt

I morse drog jag iväg till lillebror och hans sambo, där jag skötte lille Kevin några timmar, då mamma Daww verkligen behövde få sova lite, och lillebror var på sitt nya jobb som kock :)  Kevin .... han var till och med vaken en dryg timme, låg och tittade ..... tittade .... småsnackande ..... tittade ..... ja .... det var kanske inte så himla världsomspännande, men det var Stort :)  
 
När jag kom hem och var över på ICA, tror ni  inte att jag hittade Entrecote på halva priset, så här blir det entrecote till middag ikväll .... Här ska firas :)
 
I morgon ska jag till MIN lägenhet .... jag längtar :)  
 
Nä, nu ska jag klappa på världens bästa hundar :)
 
Goafton
 
 

Sådärja

Nu har dagen nått sitt slut. Jag har packat, tvättat, småfipplat, torkat golven, lunchat med bästa Annica ... haft en bra dag helt enkelt :)
 
Nu ska jag störta isäng ... är trött ... dessutom är det en stor dag i morgon. Jag fick ett uppdrag av  "R" . Superkul, superspännande. Vi hörs mer i morrn ;)
 
Gokväll

Paddy

Veterinären ringde precis. Provsvaren har kommit. Han har inte leishmania eller leptospirosis. Nu vet de faktiskt inte vad de ska göra. De står handfallna, så nu händer inget mer än att jag ska fortsätta med det här fodret, och den här medicinen några veckor och se om det blir bättre. Bara att hålla tummarna alltså. 
 

Utveckling och förändring.

Ny dag, nya tag :)    Lite pissigt och grått ute, men hips vips kan det ju bli sol, man vet aldrig. 
 
Funderar kring den här gigantiskt långa kommentaren jag fick av "M" igårkväll, där hen gör ett personligt påhopp och menar att jag lider av en narcissistisk personlighetsstörning. Ja alltså, själva kommentaren är ju rent bara patetisk och störtlöjlig, så jag tar inte åt mig det minsta, men jag funderar kring fenomenet att "M", precis som "Linda" i en tidigare kommentar, menar att de följt min blogg en tid, tyckt om den, men tycker nu att jag spårat ur och använder den på fel sätt. De ska omedelbart sluta följa den, men kan tänka sig att återkomma för att kolla om jag blivit "mig själv" igen. 
 
Hmm .... varför överhuvudtaget ens komma på tanken att återkomma till min blogg? VAD är det som gör att de nödvändigt vill tillbaka? JAG har alltid, sedan jag startade bloggen, varvat tankar, visat foton på mina hundar, skrivit om hundarna, skrivit om min vardag. Jag har hela tiden tagit upp saker då och då som retar mig, faschinerar mig, glädjer mig, stör mig. Jag har hela tiden då och då tagit upp fenomen i samhället, och funderat kring dem. Vadå "bli som vanligt igen" ?
 
Jag förändras, lär mig nya saker varje dag, påverkas av det som händer, människor jag möter. Jag blir aldrig densamma som jag var igår, och det tycker jag är positivt. I grunden är jag densamma, men jag utvecklas och tänker på nya saker varje dag. Jag tycker att det är både kul och viktigt att våga ventilera, utan att för den skull bli beskylld för att ha narcissistisk personlighetsstörning, diagnostiserad av en tveksam medicinskt kunnig. Fast, även om så vore fallet, att jag faktiskt skulle ha en personlighetsstörning ..... så har jag ju faktiskt rätt att skriva vad jag vill, och den rätten tar jag vara på :)
 
Kaffe x 3,  check
Morgonpink med hundarna, check
 
Nu bär det iväg ner till tvättstugan :)
 
Gomorron!

May. 01, 2013

Hur ska jag någonsin kunna somna efter det här??


Alltså ... hahahahahahahahaha ... förlåt .. hahahahahaha

Borde inte ... hahahahahahahahahaha... men kan fanimig inte låta bli
 
Förra gången det var ett sånt här pådrag kring min blogg, förutom den här lilla grejen med "Linda" var när jag blev mordhotad från Spanien. Man kan inte säga annat än att jag lever ett sanslöst Spännande och innehållsrikt liv, hahahahahahahahahahaha 
 
Alltså ... Linda och M .... ni är ungefär lika trovärdiga som James Bond och Televinken. Jag uppskattar att ni tar er tid att kommentera ... men jag har absolut ingen tilltro eller respekt för er .... det bara är så. Återkom när ni kan lämna namn .... så ska jag ta era åsikter i akt ... i övrigt ... ja alltså ... fniss .... ni (du) måste bara inse att man inte kan annat än skratta ... förlåt ... ska inte dela det här på facebook, jag lovar. 

Publicerar kommentar som ett inlägg

Härnedan kommer en kommentar på ett inlägg jag gjorde tidigare ikväll: 
 
"Nu tycker jag du börjar spåra ur en aning på denna blogg. Jag har följt den under en längre tid och tycker det är intressant att se ditt jobb som du gör med dina hundar. Annars skulle jag ha slutat följa den för länge sedan. Men när du börjar göra personliga påhopp i din blogg, något annat kan det inte vara, så tycker jag du använder den på fel sätt. Om du har problem med någon så är det mycket bättre att ta det öga mot öga med den personen. 
Ska jag vara riktigt ärlig med dig så tror jag att du lider av narcissistisk personlighetsstörning. Något som du bör veta vad det är men ändå: Narcissistisk personlighetsstörning är en personlighetsstörning som kännetecknas av narcissistens extrema känsla av självhävdelse, bristande verklighetsuppfattning, sitt stora behov av att befinna sig i centrum och brist på empati. Denna patologiska narcissism skiljer sig från den naturliga narcissismen vi alla bär på, känslan av att vilja vara omtyckt. Personer med denna störning utmärker sig genom krocken mellan två motsatta självbilder - den idealistiska bilden av sig själv som storslagen och grandios, gentemot känslor av skam och självhat. I relationen med en partner kan narcissisten inledningsvis vara utomordentligt charmerande och karismatisk, för att plötsligt växla till ett obehärskat och kränkande beteende. Narcissisten har ett behov av att ha kontroll och kan i relationen te sig maktfullkomlig och/eller paranoid. Kontrollbehovet kan ta sig uttryck i ett tvångsmässigt beteende som denne ser som fullt naturligt och där personen kräver efterlevnad av omgivningen. 
Nu kan jag inte dra någon slutsats bara av att läsa din blogg men jag tycker du bör se dig själv i spegeln lite. Bland annat när du fick en kommentar av "Linda", att skriva ett helt inlägg om det och i inlägget skriva. "Visst, det finns människor som absolut MÅSTE säga sin "åsikt" och det är helt ok, annars skulle jag radera den kommentaren ... men jag kan inte låta bli att fundera kring vad som driver dessa människor?" och inte reflektera över att det faktiskt är precis det du gör, skriver din åsikt!? Detta är ett stort narcissistiskt drag. Att inte kunna titta på sig själv utan bara säga att andra har fel... 
Jag vill inte ha något stort inlägg skrivet om min kommentar nu, detta är bara mina egna tankar och jag är fri att tycka vad jag vill. Tar du sedan åt dig så är det upp till dig, "skriver jag att du är en idiot och du tar åt dig så är du mest troligt en idiot". 
Lycka till med dina hundar i framtiden, särskilt Paddy, jag kanske kikar in igen om en tid för att se om du återgått till ditt vanliga jag, men så länge du använder bloggen på detta sätt så har jag andra jag följer."
 
 
Ja hörru .... anonoma M ... vad tror du själv??? 
 
Fniss

ahaa

jag använder tydligen min blogg på fel sätt ... fick jag veta av någon anonym expert, som svarade på mitt inlägg "Men bete dig för guds skull" tidigare ikväll. Jag finner det ÄN mer intressant att människor, anonymt, väljer att tala om för mig hur fel jag gör ... men vill för allt i världen inte att jag svarar med ett helt inlägg. 
 
Hur tänker människor?? 
 
Har inte jag rätt att skriva mina tankar,  min vardag, mina känslor .... i MIN blogg?? Vem är DU anonyma M att tala om vad som är rätt och fel i MIN blogg??   Nä ... det där blev bara löjligt i mina ögon ... och vet du .. jag kommer även fortsättningsvis att skriva om mina hundar, min vardag, mina tankar, mina känslor .... och du .... den dagen jag gör personliga påhopp .....  då kan du återkomma. Det händer inte. 
 
Tjing :)

Oj

jävulskt många uppdateringar på bloggen ikväll .... jag tror jag vet vem som uppdaterar MEST ....Men Du ... du kan slappna av ... jag ska nog inte skriva nåt mer ikväll :)  Det blir myskväll med hundarna, sen sängen :) :) 
 
Gokväll

Men BETE dig för guds skull!

Det finns mycket som är intressant här i livet. Hundar och hundars beteende ... människor och människors beteende. Det är inte för intet jag är utbildad socionom :)  Jag tycker att det är jätteintressant att studera människor, och att försöka förstå dem..... men ibland misslyckas man med att förstå.   Kom osökt att tänka på det här med paranoid personlighetsstörning. INGEN behöver ta åt sig, det här är helt fria tankar. Kopierar från Wikipedia: 
En person med paranoid personlighetstörning har mycket svårt att hantera motgångar, och tenderar att förklara dessa på konspiratoriska sätt. Personen uppfattar människor, även anhöriga och närstående, med misstänksamhet, och uppfattar ofta deras handlingar som om de har ett underliggande, falskt eller försåtligt syfte som inte uttalas, och som personen läser in "mellan raderna", trots att det är uppenbart för andra att sådan falskhet inte finns.
 
Intressant va? Att uppfatta andra, ÄVEN närstående ... med misstänksamhet, och att deras handlingar som att de har ett  underliggande, falskt eller försåtligt syfte som inte uttalas, och som personen läser in "mellan raderna" 
 
VAD är det som gör att man läser saker mellan raderna, som inte finns? VAD är det som gör att man TOLKAR saker negativt, trots att man inte är berörd ? VAD är det som gör att man "tar åt sig" av det negativa, men inte av det positiva?   Hmm ... Intressant.   Handlar det om dålig självkänsla? Är det LÄTTARE att ta åt sig av kritik, även om den inte ens är uttalad, än av positivism, då den ÄR uttalad?  Är det LÄTTARE att tolka saker som massiv kritik mot en SJÄLV, än att se det som ett allmänt uttalande? VAD är det som gör att man tar åt sig? Är det slumpen? Är det att man faktiskt känner dåligt samvete? Är det lite av det jag skrivit förut: Skriver jag om idioter och du tar åt dig, så är du mest troligt en idiot?? 
 
Hundar och hundars beteende .... en källa till ständiga diskussioner, åsikter, tänkanden, tyckanden, expertutlåtanden. Jag är medlem på några hundforum, och en del är riktigt bra, där man faktiskt kan diskutera utan att det spårar ur i alla trådar. Visst finns det trådar som spårar ur, och visst finns det medlemmar som ständigt ser rött ... utan att det är befogat .... och utan att någon ens förstår varför ... men så är det väl i stort. En del ser rödljus även om det inte finns trafikljus ... utan på sin höjd en liten pil som talar om var man ska ...
 
Idag har jag varit till lillebror för att fira hans nyktra 3 år och Dawws 1 år här. Jo ... jag fick hålla lille Kevin åxå :) men ... Pernilla var åxå med och hon hade första tjing på både hållande och flaskmatande ..... men titta .... det kunde jag :)  Åh .... Lille söte Kevin .... FASTERS Kevin :) :) <3 
 
Nä ... Nu ska jag ta ut hundarna på en kvällspromenad. Det ser ut att ha slutat blåsa. Vindstilla .. sol .... Inte ofta ... så man får passa på 
 
Gokväll

1:a Maj

Jädrar vad dagarna går snabbt! Var det inte nyårs, relativt nyligt? 
 
Idag, 1:a Maj, firar vi min lillebror som varit nykter i 3 år. Vi firar även att hans sambo Daww och hennes son Tannacon bott hos lillebror i Ett år.   Jag ska dit på tårta och kaffe mitt på dagen :)  Då ska jag även fira att jag får hålla i lille Kevin igen :)
Han har vuxit och blivit en stor kille, han väger säkert 3500 g nu :)   Lill-fisen :)
 
Jag ska gå över på Westmans och skriva under uppsägningspapperna i afton, och städa ur mitt skåp. Sen är det punkt där. 
 
Det nya tilltänkta jobbet, var längre bort än man kunde ana, så jag ska ge mig ut på jobbsökarjakt till veckan. Ska bara göra en form av lista, där jag skriver upp var jag HELST skulle vilja jobba .... och börja söka där. Sedan var jag kan Tänka mig att jobba ..... och till sist några wild cards .... rena chansningar alltså .... fniss  Kan bli hur bra som helst :)
 
Igårkväll gick det bra med hundarna (läs Paddy)  Det small knappt nåt alls, och visst, han drog in svansen mellan benen, och var först upp i sängen när vi skulle gå isäng. Han ville även låna Kellys plats, men det satte hon effektivt P för. Han fick nöja sig med att ligga nedanför, vid mina knän, och där låg han hela natten. Tack Bygdsiljum för en i det närmaste smäll-fri Valborgskväll :)
 
Nu kaffe x 3 sedan ska jag packa en stund innan jag går promenad med hundarna. Kände på morgonsvängen att det blåser friskt .... hoppas det lugnar ner sig lite. 
 
Ha en Bra dag .... och hörrni ..... Fyll den med nåt värt !! :)
 
Gomorron

RSS 2.0