Åhhhhhh !!!!

Det är Lördagkväll. Jag är så himla nöjd med min dag. Den är snart slut, jag försöker suga ut det absolut sista ur den, innan det är dags att krypa isäng. Tänk va härligt det är att få njuta så otroligt mycket av en vanlig dag!
 
Som ni vet, så blev det städning (vilket tar ca 20 minuter, och då har jag räknat in att jag torkat golven)  sen hämtade jag upp jul-grejerna från förrådet. Jag körde röda julstjärnor i rummet, plus fejkade amaryllis
 
Satte även upp de julgardiner jag haft i 15-20 år. De funkar fortfarande :)  I köket körde jag vitt. Vit julstjärna och vit stake. Av någon anledning fastnade inte det fotot, så det visar jag någon annan dag. 
 
När jag bar ner lådorna i förrådet igen, passade jag på att boka tvättstugan kl 15. Upp, hämta hundarna för en dryg timmes helt underbar promenad med hundarna! Jag knallade där nere vid Scharins, så smårumporna sprang lösa, men Paddy mästerjägare, fick springa i flexit. Han visar tydligt att han känner att det finns jaktbart byte i området, tro mig. Det är mycket rådjur där, och vi såg spår även idag, i snön. Tyvärr Paddy, jag vet att du gillar att rejsa iväg efter dem, men du FÅR inte. Nåja, jag tror han var rätt nöjd ändå :)  Jag är säker på att jag har världens bästa hundar. Eller, de passar ihop med MIG bäst i hela världen. Att få se dem springa, nosa, lite sådär Pippi Långstrump- sakletare. Men, när jag visslar, så kommer de springande. Älskar det. Älskar att de faktiskt känner glädje i att springa runt och kolla, hoppa upp på saker, springa som dårar mitt i alltihop, gräva som galningar, dyka ner i ett hål ...... men när jag visslar, så kommer de omedelbart. 
 
Efter promenaden, var det lagom att gå ner i tvättstugan för att kasta i en tvätt. Det blev bara en maskin  förresten :)
 
Gick förbi hos söte farbrorn, men han var inte vaken. Hälsade honom genom frun. Tittar in i morgon igen. 
 
Till middag blev det tapas och en kall öl. Jädrar så gott, men jag orkade inte äta upp alltihop ... fniss ...
 
Efter maten hällde jag upp ett glas rött vin, och myste ner mig med hundarna i soffan.  Har kollat på "Så mycket bättre"  Nu ska jag se film tror jag. "Avatar" . Vi får se om jag orkar se hela, eller om det blir som det oftast blir, att jag helt enkelt går isäng :)  Men, nu när jag sov så länge idag, borde jag väl orka hålla mig vaken tycker man :)
 
Jag har haft en superhärlig dag :)  Hoppas att Du åxå haft det, att du gjort bra val, och fyllt dagen med nåt värt :)
 
Gokväll

Sovmorgon GRAND de Luxe

Jag vaknade ett par gånger i morse, men när jag öppnade ena ögat för att kika, så såg jag att det fortfarande var mörkt. För tidigt att kliva upp alltså :)   Halv tio, var det ljust, så då slog jag upp BÅDA ögonen, men låg kvar i sängen till kl 10. 
 
Kontentan av det, är att jag precis kom in från morgonrunda med hundarna, och klockan är redan 20 över 11 :)
Vi hann med lite gruppträning i utegymmet åxå. Hon i randigt är instruktören ;)
Nu ska jag sätta igång med lite städning, jag ska hämta upp tomtar och julstjärnor ur förrådet tänkte jag. Sen  vill jag ju gärna hinna ut på nån promenad till medans det är ljust, så det är bäst att jag rappar på lite, halva dagen har ju faktiskt redan gått :)
 
Ha en Bra lördag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Söte farbrorn

Dagen började, som ni vet, redan innan gårdagen slutade på nåt sätt. Sov som skrutt. Efter att ha varit ute med hundarna och packat väskan, drog jag iväg in till stan för morgonträning. Pernilla och Hannah var med :)  Det nya core-passet på Friskvårds är verkligen störtkul :)    Efter passet, och efter att ha skjutsat hem Hannah och Pernilla, begav jag mig på jobbet för dusch och jobb. Pernilla och Mattias åkte iväg på ledighet under helgen, och jag hoppas verkligen att de har en toppenhelg i Sundsvall. De har jobbat nästan dygnet runt sedan de tog över Wallins Kafferepet i mitten av juni, de behövde verkligen få vara lediga  två dagar i sträck. På söndag är de åter i jobb. 
 
Efter jobbet blev det en dryg timmes promenad med hundarna. Ahhh .... underbart ! Kelly och Molly lösa, Paddy för säkerhets skull i flexi. Det är för mycket rådjur och älg i det området vi gick. Ville även få lite själsligt lugn ... :) Lite spontan träning under promenaden blev det åxå. Ja, för hundarna alltså :)
 
Det damp ner ett papper i brevinkastet nu ikväll. Det var från Riksbyggen, där det fanns lite info. Bland annat:
- Lusthuset på gården har glädjande nog nyttjats en hel del under året ( jag tar åt mig lite, har bokat det 5 gånger sedan jag flyttade hit :) )
- Inga störande ljud får förekomma från Lusthuset efter kl 24  (här gissar jag att det handlar om den fest i sommar som inte slutade förrän kring 4 på morgonen, Obs, inte någon av mina bokningar :)
- Hyrorna blir oförändrade under 2014 (Härligt)
- Julfest den 12/12 kl 17.30 i EFS - lokalen. Föreningen bjuder på jultallrik mm. Den som inte vill eller kan komma, kan få sin jultallrik hemkörd ( :) :) :)   )
- Under tiden fram till årsmötet nästa år, fungarar Lars Wikström som ordförande. Anledningen är att ordinarie ordförande pga hälsoskäl måste avsäga sig uppdraget för närvarande. 
 
Ordinarie ordförande, är söte farbrorn, som jag berättat om tidgare. Han med skjorta, jeans och hängslen. Han som visade lägenheten när jag var här och kollade första gången. Han man genast tyckte om. Söte farbrorn. Han fick en stroke för nåt tag sedan .... har kommit hem, men är sängliggande. 
 
Jag har pratat med hans fru Tora några gånger, och bett henne hälsa. Jag har kramat om henne ..... 
 
I morgon ska jag knacka på och gå in. Säga till söte farbrorn att jag tyckte om honom redan första gången jag träffade honom. Jo, jag vill säga det åt honom. För säkerhets skull. Så att han vet. Så att han HANN få veta. 
 
I övrigt i morgon, så är det hundar och promenader, städning och ha det bra :) En skön dag ska jag ordna åt mig själv :) :) :)    Jag planerar att börja med sovmorgon :)
 
Jag har ätit gott ikväll. 
Fylld fläskytterfilé och supergod sallad. Till det ett glas rött. Har hällt upp ännu ett par glas rött, kollat på Idol .... nu ska jag dricka ur glaset i lugn och ro .... möjligtvis fylla på det en gång till innan jag går ut med hundarna och kryper isäng. Hoppas Du haft en Bra och innehållsrik Fredag.  :)
 
Gokväll

Ghaaaaa !!!!!!

Fredag morgon. 05.15. Kaffet snart klart. Jag har inte sovit många minuter inatt. PGA DEN HÄR JÄÄÄÄVLA TINNITUSEN !!!!!!!!!!!   Snart tappar jag konceptet! Jag blir galen!!!!
 
Jag ska försöka fokusera på nåt annat. Strax måste jag klä mig och gå ut med hundarna. Det ser ut att blåsa mindre idag, hoppas att det är så. Idag ska jag lämna tillbaka Milo, och efter jobbet ska jag iväg på Apoteket för att kolla om medicinen och licensen kommit in. Sen känns det som att jag, efter att ha varit ute med hundarna, kommer att lägga mig en stund på eftermiddagen. Längtar redan. 
 
Nä, bäst jag sveper kaffet och går ut. Ska hämta upp Hannah och dra iväg på  morgonträning.
 
Ha en Bra Dag!
Gomorron

Växeln Hallå, hallå hallå

En bra dag på jobbet. Mycket jobb, men det flöt på bra :) Det känns så spännande med det nya jag ska få göra :) Skriver mer om det sen :) :) :)
 
Efter jobbet bytte jag bara om, sen var jag ute med hundarna en dryg timme. De fick springa lösa (nä, inte Paddy) nedanför Scharins, och det var superhärligt, även om det blåste en hel del.  Man blev nästan orolig att lille Milo skulle blåsa bort
 
När vi kom hem, trimmade jag pälsen på Milo, sen fick han ett bad i tvättstället. Efter det, kom det han älskar så mycket - att få bli torkad med hårtorken! Han blir superlycklig när man blåser med hårtorken på honom! 
 
Efter detta ringde min bästa vän Annica. Men GUD förbannat så irriterad man blir när samtalet bryts hela tiden. Det här bekymret har jag haft länge, att samtalen bryts. Har kontaktat Halebop ett ANTAL gånger pga att samtalen bryts. De har sagt: Blir det samma sak om du sätter sim-kortet i en annan telefon? 
- Jag HAR bara EN telefon !!!!
- Blir det samma sak när du är borta, som när du är hemma?
- Jag PRATAR bara i telefon när jag är hemma!!!!
 
I afton svarade en Linus på Halebop chatt. Han frågade: Har du din telefon låst på 3G?
- Ja. 
- Surfar du mycket på telefonen?
- Nej. 
- Då är det nog bättre att du inaktiverar 3G. Då får du bättre täckning för telefoni, och telefonen behöver inte söka 3G nät hela tiden. 
 
- WHAT? varför har ingen annan informerat om detta (som jag inte hade en aning om själv)?
 
Jag lovade Linus på Halebop chat att skicka honom en blomma ifall det här fungerar :) :) :) 
 
Ringde upp Annica efteråt, och samtalet blev inte brutet en enda gång :) :) :) 
 
Omelett till middag, nu blir det slappa soffa med hundarna :)
 
Goafton 
 
 

Godmorgon i stugan!

Torsdag morgon. Sovit lite hackigt inatt, förmodligen för att det varit lite för varmt. Är ju van att ha balkongdörren öppen, men som det stormade inatt, så gick ju inte det. Står nu och dricker kaffe och laddar upp inför dagen. Torsdagar är det fullt upp på jobbet, så det gäller att ladda bra :)
 
Ser att de allra flesta av mina grannar hängt upp julstjärnor och ställt fram ljusstakarna i fönstren, hängt upp julgardiner och smyckat balkongräcket med ris och belysning. Det har inte jag. Jag är precis lika envis varje år, inget julpynt före 1:a advent :)  Jag hinner bli less ändå innan det ska bort. 
 
Nä, nu ska jag väcka hundarna och ta en promenad. Ha en bra Torsdag!
 
Gomorron

Ishalka och stormbyar

Dagen började tidigare än vanligt. 4.45 kastade jag mig med full kraft ur sängen, slet på mig morgonrocken och stängde balkongdörren. Hade egentligen inte behövt stänga den ..... det var ju till och med två plusgrader :)
 
5.10 var jag, fullt påklädd med reflexväst å allt, på väg ut med hundarna för morgonrundan. Jo, jag erkänner att det kändes tidigt, men när man väl är uppe, känns det ju rätt så lugnt ändå. Hoppade över morgonkaffet faktiskt, och strax före kl 6 befann jag mig på jobbet för personalmöte. När mötet var klart, var det bara att kavla (fniss) upp armarna och börja jobba :)  
 
Efter en KUL dag på jobbet, åkte jag in till stan och plockade upp Milo, som ska vara här idag och i morgon, då Hannah jobbar, och Robban är borta hela kvällarna. Klart Milo får vara hos mormor :)
 
Promenad i halkan när jag kom hem med Milo, lite lunch och vila i soffan efter det. Var ute för en stund sedan och pinkade hundarna, och jädrar vad det blåser !!!!! Ska det bli en såndär natt när man inte kan ha balkongdörren uppe för att det stormar?
 
På tal om storm. När det stormar omkring en ....  vilka finns där då?  Vilka visar att de står där som stöttor i blåsten, och vilka väntar tills det stormat klart, och kommer sedan tillbaka? Vilka är det som inte orkar att man är less, trött, arg, besviken, ledsen ..... utan bara vill att man ska vara glad och humoristisk? VEM är det som inte ORKAR lyssna när man vill, och behöver spy galla, gråta hejdlöst, svära och leva om? Vilka är det som fortsätter att peppa, vara positiva till en, fastän man ballar ur i ilskna uttalanden?
 
De som stannar kvar och finns vid ens sida trots allt ..... är de sanna vännerna. Ju mer jag tänker på det, desto starkare blir det. 
 
Ni som tycker att jag ibland använder Bloggen på Fel sätt, som tycker att jag verkar sjuk eller bara  verkar aggressiv osv. Ni har inte så mycket i mitt liv att göra :) :) :)   
 
Det var enkelt :)
 
Nu ska jag börja filosofera kring någon form av middag. 
 
Goafton :)

Ps

Kom på en sak som jag tänkte jag skulle skriva ner, så att jag inte glömmer bort det. 
 
Att imponeras av människor i sin närhet .... att tycka att någon är Bra, duktig, inspirerande, Fin människa, omtänksam ......  Visst är det så att vi alla tänker i de banorna? Men ..... hur duktiga är vi på att faktiskt BERÄTTA det för personen det gäller? 
 
Är jag då så himla duktig själv på det, jag som är så jävla präktig i andra sammanhang?  - Nej, jag brister där. Jag är för dålig på att visa uppskattning känner jag. Jag vill bättra mig på den punkten, för att jag tror att det är viktigt. 
 
Såja .... Nu kan jag göra kväll, nu har jag sagt det jag hade på hjärtat ikväll :)
 
Gonatt

Tisdagkväll

Dagen började tidigt, med morgonträning tillsammans med Hannah, på Friskvårdskompaniet. Det var TRX, och jag tror minsann att det var det tuffaste passet hittills :)  Superkul och superjobbigt!  Efter träning blev det att åka till jobbet för dusch och instämpling. Bra och KUL dag på jobbet, följdes av hemresa och härlig timme ute med hundarna. 
 
Det har spöregnat nu ikväll! Det känns ju .... Sådär! Vafasen, nu är det väl lika bra att det blir vinter! 
 
Jag är supertrött. Ska strax gå isäng. Eller ... måste ju hålla mig vaken ett tag till, så att hundarna får gå ut på kvällspinket. Längtar till sängen må jag säga. I morgon ska jag upp ännu lite tidigare, för det är personalmöte kl 6. 
 
Orkar varken tänka eller fundera speciellt mycket måste jag säga. Jag är för trött helt enkelt. Lämnar funderingarna till en annan dag :)
 
MIN dag har varit härlig, fylld med skratt och värda grejer. Hoppas att Din dag åxå varit det :)
 
Gokväll
 

Oj, vilken Måndag!

Dagen började med morgonträning kl 6.45 på Friskvårdskompaniet tillsammans med Hannah. Efter det så begav jag mig till jobbet. Efter jobbet skyndade jag mig hem för att ta ut hundarna, för jag väntade nämligen att filmteamet skulle komma och filma. 
 
Jag har ju berättat tidigare, att jag blivit tillfrågad att vara med, eller rättare sagt, vara huvudrollen i en film. Det hela handlar om att min kompis Annicas dotter, Jenny,  läser media, och nu jobbar de med film och tv-produktion. De hade i uppgift att göra en dokumentär kring ämner "Mänskliga rättigheter" . Jenny ville göra en dokumentär om mig, pga min uppväxt. Filmen ska skickas in till en Nationell tävling mellan Sveriges alla gymnasiala medialinjer. 
 
Jag tackade med glädje Ja till förfrågan, tycker att det är superviktigt. Det vinklades utifrån min bok, och med barnkonventionen i åtanke. Dagsfärsk statistik i ämnet visar att siffrorna inte är alltför långt ifrån de siffror som fanns när jag växte upp. Det är nästan lika illa idag alltså. Hur kan Det komma sig? Varför har vi inte kommit längre i frågan? Är det fortfarande så att vuxna människor har svårt att se och agera?
 
Jag är jättestolt över att de valde att göra en dokumentär om mig, och jag hoppas att filmen kan göra nytta, precis som jag vet att boken gjort. 
 
Hundarna, mina löss .... dvs linslöss ..... var med i bild precis hela tiden tror jag, förutom den sväng Paddy gjorde bland filmteamet, för att få sitta i någons knä, eller till och med få sitta på Jennys axel. Han tror ibland att han är en papegoja  :)
 
Jag har fått min nya fina blandare i köket insatt åxå :)  Åh, så nöjd jag blev :) 
 
Med allt detta i dagens arkiv, kan jag gott och väl säga att jag fyllt dagen med värda grejer. Hoppas att du åxå har det :)
 
Blir tidig kväll .... ska upp och morgonträna med Hannah i morgon igen, och jag är sanslöst trött. 
 
Gokväll
 

Summa Sumarum

Summerar dagen innan jag kryper isäng. 
 
Jag har haft en superhärlig dag. Härligt väder, långpromenad med hundarna, tvättat, fipplat här hemma, tagit det lugnt. Nu är det hög tid att ta ut hundarna för kvällspink och sen komma mig isäng. I morgon bitti väntar morgonträning med Hannah, sen jobb, sen kommer filmteamet hit, och rörmokaren, för att byta blandare i köket. I morgon väntar alltså en hektisk dag :)
 
Hoppas att Du haft en härlig Söndag, och att du kunnat fylla den med värda grejer :)
 
Gokväll 
 

vem är det som trippar på min bro?

Jag klev upp med den senare tuppen idag, det var väl för att jag la mig med den senare ugglan inatt :)  Kring halv 9 vaknade jag och hörde att det trippade ute på balkongen. Det var en talgoxe :)  Trippade ett tag, hoppade sedan upp och satt på balkongräcket en stund innan den dök ner och trippade lite igen. Jag låg och höll tummarna för att den inte skulle trippa in genom balkongdörren, för DÅ hade det blivit liv i luckan kan jag säga. Paddy, han skulle ka kastat sig upp, och lilla Molly, hon tycks ju vara en småfågeljägare, så hon skulle väl ha vält hela lägenheten upp och ner för att få fast den. Så, för säkerhets skull, klev jag i tjocksockarna och morgonrocken och gick och stängde balkongdörren, även om jag tänkt ligga kvar ett tag till. 
 
Jovisst hade jag kunnat gå och lägga mig igen, men det gör jag sällan, när jag klivit upp. Styrde kosan in i köket istället, och vred igång perkon. Står nu och avnjuter första koppen. 
 
Idag har jag tvättstugan, Hade bokat ett spinningpass, men det avbokade jag. Kände att jag ville vila helt idag. Långpromenad med hundarna blir det givetvis, men ingen spinning. 
 
Min tinnitus är fortfarande så hög så jag har svårt att ignorera den. Måste åka in på hörcentralen och få upp ljudet på hörapparaten till veckan, både inljudet och bruset. Kanske blir något bättre då .... hoppas jag i alla fall.  Till veckan bör det vara klart att få hämta ut medicinen åxå ..... och sen får jag ju så småningom rätt styrka på glasen framför ögonen ... så mycket positivt finns det framöver, även om det kostar skjortan
 
Nä, nu är det dags att ta ut hundarna för första rundan :)
 
Gomorron
 

I wanna know, have you ever seen the rain?

Lördag kväll. Inte så himla tippat, men jag lyssnar på spotify :)  Och, det som är MEST otippat, är att jag inte lyssnar på Magnus :) Jag lyssnar på Creedens. Fick en infall :)
 
 I övrigt har kvällen varit lugn. Slötittat på tv med hundarna nära.  
 
Tänk .... En del människor säger inte ett knyst till en, om det inte är för att vara elak på nåt sätt. Inte  rakt ut, men  så inlindat så att man ska TRO att de menar gott ..... men det gör de inte. Jag antar att det är osäkerhet som driver dessa människor. Dålig självkänsla eller taskig verklighetsuppfattning är andra alternativ. Vilket som, är det .... tragiskt faktiskt. Vem mår mest dåligt? Inte är det då Jag. Jag väljer faktiskt att inte ta till mig dessa människors kommentarer, just för att jag förstår att de kommentarerna handlar mer om dem än om mig. 
 
Återkommer ständigt till det här: Ärlighet. 
 
Skulle önska att Fler anammade detta ämne. Men .... det kommer nog inte att hända. Så .... Good Golly Miss Molly, rock on så länge ni orkar, själv gör jag kväll nu :) 
 
Gonatt
 
 
 
 

För syns skull

Jag har ju varit till optikern idag. Det mest akuta är att skaffa ett par terminalglasögon, nu när jag jobbar vid dator på dagarna. Efter synundersökningen sa Maria, den optiker jag haft i alla år: Oj .... det är stor skillnad mot senast , 2010. Hur fungerar glasögonen? Ser du?   
 
Jag märker absolut att glasögonen inte räcker till, så är det ju men man vänjer sig ju vid det mesta.  Kontentan av hela besöket blev att jag ju behöver både terminalglasögon, och vanliga progressiva som jag har idag, fast starkare.   Nu kom nästa mindre kuliga sak. Priset.   Terminalglasen skulle kosta 3400 kr och glasen till mina andra 7500 kr. 
 
Jag ska besöka Smarteyes för att se om de kommer fram till lite humanare siffror. 
 
Visst är det lite märkligt, att man inte behöver betala för hörapparat, men glasögon måste man betala. Visst, det är ingen annans bekymmer att JAG ser dåligt, men .... ska man lixom skylla sig själv eller?  Nåja, det är väl en jävla tur att åtminstone hörapparaten inget kostar ..... så länge inte hundarna tuggar sönder den förstås. 
 
Efter stadsbesöket har jag varit ute med hundarna på en runda. Skönt ute, inte så kallt. Nu ligger hundarna och slappar i soffan, och jag ska göra dem sällskap så småningom :)   Jag har städat idag, och i morgon har jag tvättstugan. 

Ljuvliga Lördag

Eftersom vi klev upp så nedra tidigt igår, så låg vi desto längre idag :)  9.15 svingade jag benen över sängkanten, tog på tjocksockar och morgonrock för att gå och stänga balkongdörren. Nu står jag och dricker mitt morgonkaffe, och det smakar ljuvligt :)   Nåt annat som smakade ljuvligt, var gårdagens middag - lammkotlett med rödvinssås
 
Nu ska jag ta ut hundarna på promenad, sedan är det städning innan jag ska åka in till stan och besöka optikern. Ha en Bra Lördag hörru, och fyll den med nåt värt! :)
 
Gomorron

Morgonstund har guld.........

Uppe tidigare än vanligt. Vaknade 04.20 och fick en paniktanke om att jag glömde sätta i motorvärmaren igårkväll. Jag var uppe ur sängen och fullt påklädd inom en minut. Hundarna blev så chockade av min rivstart att de studsade ur sängen de åxå. Hade först tänkt gå utan hundarna, men när de lix var uppe så fick de hänga med. När jag kom bort till bilen såg jag att jag VISST hade stoppat i motorvärmaren :)
 
Så, klockan är strax före 5 och vi har redan varit ute en kort sväng. Nu blir det kaffe, sen går vi ut en sväng till helt enkelt. 
 
Jag känner mig lite orolig dock ..... . har en helt sjukligt hög tinnitus ........ 
 
Jag tror att jag ska köra samma frukost idag, som jag gjorde igår: 
Varm Keso med kanel :) Det var riktigt supersmarrigt !
 
Det är fredag. Morgonträning med Hannah, jobb 8-12. Efter det får vi se vad jag väljer att fylla dagen med. 
 
Tjing så länge :)
 
Gomorron

Filmstjärna

Livet har mycket oväntat i sitt bagage. Vem har trott att jag skulle bli tillfrågad om att vara med i en film? Nu har det hänt i alla fall, och det ska bli oerhört spännande och Kul !!!!  På måndag kommer filmteamet för ett första jobb, och jag ser fram emot det. Vad är det då som gör att jag ska få delta i en film? VAD är det som gör att jag kommer att få titulera mig, om än inte filmstjärna, men som huvudperson i en film?   Häng kvar så får ni veta :) :) :) 
 
Det finns andra så himla kul grejer på gång, som jag inte kan berätta ännu .... ååååhhhh vad det kliar i fingrarna att få säga det ... men .... det kommer vad det lider :)
 
Så .... med detta sagt, så förstår ni vilket underbart liv jag har :)  Jag inte bara BOR i ett paradis ..... Jag lever min dröm!
 
Nu är det dags att ta ut hundarna för kvällspinket ..... i morgon ska jag upp tidigt för att åka på morgonträning tillsammans med Hannah före jobbet.  Hoppas ni alla haft en bra dag, en härlig kväll .... ha en god natts sömn, hoppas alla tänder sitter kvar i morgon när ni vaknar :) :) :) :) 
 
Gokväll

Då var det Morgon igen

Vaknade kl 4 och hade oerhört svårt att somna om. Eller, vet inte ens om jag gjorde det. Halv 8 ringde i alla fall lillebror, då hade väl han typ lunchrast :)  Han kliver upp 3.15 för att vara i Umeå kl 5, där han åker med en snubbe som kör lastbil. Han ska åka med honom hela den här veckan, som ett led i utbildningen. 
 
Lite kyligare nu på morgonen. - 11 visar termometern. Ska ut direkt jag druckit kaffe, för att sätta i motorvärmaren. I morgon ska jag ju upp kl 5, och hundarna lär väl få en chock att måsta gå ut så tidigt igen .... fniss
 
När jag kollade mailen nyss, hade läkaren svarat :) :) :)  Han frågade på vilket apotek jag ville hämta ut medicinen, så han kan söka licensen dit :) :)   Tur att man får lön snart, för det kostar en slant att hämta ut de där tabletterna. 
 
Nä, jädrar, nu måste jag sätta fart, har stått och såsat för länge. Ha en bra Torsdag!
 
Gomorron

Dröm?

Jag vet inte om jag lever i en verklighet, eller om det är en dröm  ....... men .... tänderna sitter fortfarande fast !!!

Jag glömde FIRA !!!

Förbannat, jag glömde fira igår! Jag fyllde ju 13 år som rökfri :)  Äh, jag firar idag istället :) :) :)    Jag började den här dagen med en repris från igår - sovmorgon till 8.30 :) Kommer nog att göra det i morgon åxå, men på fredag blir det nog morgonträning med Hannah. Slår ihop Det firandet med firandet av det faktum att jag i förrgår bott här i mitt eget lilla paradis i 6 månader :)
 
Jag hoppas få något livstecken från läkaren å det snaraste, för jag börjar känna mig lite sådär smått osäker, och det är ingen rolig känsla. Jo just ja, väntar ju kallelese till MR-röntgen på handen åxå. Fortfarande ont, efter 6 månader. 
 
Nä hörrni, morgonrundan med hundarna väntar. Jag tar samma sväng som igår morse - 5km-rundan. Det passar bra att få ta den svängen när man jobbar eftermiddag. Det har hunnit bli ljust ute och hundarna är vakna :)
 
Ha en Bra onsdag och var medveten om att det är Dina val som styr hur det ska bli :)
 
Gomorron
 
 
 

När det är som bäst!

Tisdagkvällen har börjat som  en riktig myskväll. Värmeljus, som vanligt .... myskväll i soffan med hundarna .... härligt!
 
Funderar kring nåt som sprids på facebook  - http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/757033-darfor-tycker-jag-att-det-ar-okej-att-doda-djur
 
Jag vet inte om jag är trög eller om jag missförstår .... men rubriken känns lite tokig. "Därför tycker jag att det är okej att döda djur"   Hon pratar ju positivt om älgjakt, men negativt om slakt i övrigt. Båda delarna innebär ju att döda djur. .... Tycker JAG i alla fall. 
 
Det optimala vore väl om allt levande kunde få avsluta livet när, och Där, det är som bäst. Där tryggheten finns, där livet framlevts ..... Där det är som bäst helt enkelt. Dessutom få avsluta NÄR det är som bäst ..... 
 
Tankar såhär på sena eftermiddagen. 

Sovmorgon De Luxe :)

Ställde klockan på 8.30. Jobbar eftermiddag, så jag passade på att ta en rejäl sovmorgon. Det var skönt! Står i kontoret i min sköna morgonrock och mina blå tjocksockar och väntar på att perkon ska puttra klart. Molly sticker upp skallen från sängen. Hon är nog förvånad att hon fick sova tills hon vaknade av sig själv :)
 
Det är ljust ute, och inte kallt. 2 plusgrader faktiskt. Kommer ihåg i detta nu att jag glömde bort mig igårkväll när jag var ute med hundarna på kvällsrundan. Va fasen, jag gick förbi bilen och stoppade i motorvärmaren. Förbaskat, nu har den stått och gått hela natten, och jag ska inte iväg förrän halv 12. Nåja. Värre saker har väl hänt. 
 
Nu har jag druckit kaffe, läst norran och aftonbladet. Nu är jag redo att ta en lite längre promenad med hundarna. Den här dagen känns bra. Rättegången är överstökad, jag kan äntligen stänga den dörren. Tänderna sitter fast och Meniére har gått hem. Den här dagen känns RIKTIGT bra :)
 
Gomorron
 

Tappade vingar

Den där ängeln
som jag såg
som jag trodde på
 
som jag följde
som jag 
älskade så
 
Visade sig vara
en bluff ....en saga .... en utopi
En substans utan sanning i
 
En dimma som solen betvingar. 
En ängel med tappade vingar. 

Lite frisk Luft!

Inatt har jag sovit som en stock. Kunde ju ha öppet balkongdörren hela natten, och det gjorde susen :)  Lite frisk luft under sömnen, det är grejer det :)
 
Milo är ju rolig. På dagarna kan han med lätthet hoppa upp i min säng, men på kvällen, då jag krypit under täcket, eller på natten då han vill komma upp i sängen, då måste han ha lyft-hjälp. Igårkväll valde han att komma upp INNAN jag somnat, det var skönt att slippa bli väckt under natten för att agera lyftkran. När han ska bo här i tre veckor, ska jag ställa något på golvet så  han kan klättra på. Bygga nån slags trappa åt honom :)
 
Å gud vad jag är glad över att tänderna sitter fast! Jag vet att jag berättat det förut, men jag kör en repris: Jag drömmer ju ibland att tänderna lossnar. Det är lixom bara att plocka ut dem. Jag vet inte vad det beror på, att den drömmen är så återkommande, det finns säkert någon rimlig förklaring. Det är en dröm som följt mig under många år dessutom. Kanske är det stress på nåt vis?   För några nätter sedan var det dags igen. Plockade ut de flesta tänderna. Det är så verkligt, så jag är verkligen överlycklig när jag vaknar, och alla tänderna sitter hårt på plats. 
 
Vad tror du Li att den här drömmen beror på?
 
Nä, dags att skruva upp tempot ett snäpp. Det tar betydligt längre tid att gå morgonrundan när Milo är med, för HAN går inte snabbt. Det var förresten därför jag valde att dela upp gruppen på kvällspromenaden igår. Skulle Milo följt med på 50 minuters promenaden, så skulle vi väl inte varit hemma än. 
 
Ha en Bra Måndag hörrni, gör smarta val och håll er till sanningen. Då blir det en bra Dag. :)
 
Gomorron
 

WWWWWHAT???? :)

Söndagkväll. Jag gick aldrig igenom de där kartongerna idag. Jag skjuter helt enkelt upp det till en annan dag :)  Efter jobbet och en promenad med hundarna, blev det lite småfix med lite olika saker, och hux flux var det dags att laga middag. Det blev en god kycklinggryta typ, med soltorkade tomater och paprika :)
 
Gott var det. Drog i lite ingefära åxå ... hade tänkt vitlök, men gissa om jag blev förvånad när jag inte hade någon vitlök hemma. När hände det senast att det var slut??
 
Kom nyss in från en dryg timmes promenad. Först tog jag Paddy och Kelly på en 50 minuters, sen tog jag Molly och Milo på en 20 minuters. Det var skönt ute, fast halkigt! Strax blir det en dusch, sen hopp isäng. Det är ju en dag i morgon åxå :)  Jag ska jobba förmiddag i morgon, och resten av veckan eftermiddag. Jag är ju kallad som vittne i rättegång i morgon. Jag ska vara där 13.30, därav att jag jobbar förmiddag i morgon. Vi brukar ju morgonträna på måndagar, och jag hörde att nya corepasset har kommit nu. Har dock inte tänkt träna i morgon, då blir hundarna ensamma alldeles för länge i morgon. Jag hinner ju bara hem och ta ut dem på en snabb pink i morgon, sen ska jag ju iväg igen, och jag vet faktiskt inte hur länge jag blir borta. 
 
I morgon är åxå dagen då jag lämnar tillbaka Milo, för den här gången. Nyår kommer han dock att fira här, samt de påföljande 3 veckorna, för då befinner sig  Hannah och Robert i  Mexico. 
Nä .... om jag skulle skutta in i duschen då :)
 
Hoppas du haft en bra dag, och att du fyllt den med nåt värt !
 
Gokväll
 

Å hej vad det blåser!

När jag skulle lägga mig igårkväll, öppnade jag balkongdörren som vanligt. Hann dock bara lägga mig så insåg jag att det inte var någon bra idé. Det blåste nämligen rejält. Jag klev upp och stängde den igen. Det var nog tur det, annars hade den förmodligen blåst iväg inatt, för jädrar vad det har stormat. 
 
Jag stoppade i silikonöronpropparna, men vaknade varje gång jag vände mig så att jag fick det bättre örat uppåt, då hörde jag ändå hur jävulskt det blåste.Så länge jag låg med dövörat upp, så hörde jag inte ett smack :)
 
Det har blåst hit nån form av plastgrej och lagt sig på min balkong. Man får vara glad att inget kommit genom fönstret. 
 
Kl 11 bär det iväg till jobbet, men innan dess så blir det promenad med hundarna och lite småpyssel här hemma. Måste gå igenom det jag tog med från Bygdsiljum igår, det var ju ett par kartonger som jag glömt på vinden där, som jag nu tog hem. Det är förmodligen bara skräp. Eller, En grej hann jag se i en kartong, som verkligen kommer väl till pass, det är en skiftnyckel :)  Nu kan jag äntligen skruva fast benen till köksbordet ordentligt :)  :)
 
Nä, nu ska jag ta och svinga igång den här dagen. 
Gårdagens middag. Inte fy skam kan jag säga :)
 
Gomorron

Värt!!!! gånger 2 :)

Idag har jag gjort saker som gör mig lätt om hjärtat :)    Morgonen började kl 7 med kaffe, och därpå en promenad med hundarna. Efter det kammade jag till mig och åkte iväg till Bygdsiljum, via Mjödvattnet för att hämta upp Hannah som befann sig där. Varför jag skulle till Bygdsiljum, var för att hämta upp de saker jag lämnat kvar när jag flyttade. Stativet till Solariet bla som jag inte fick in i bilen. Det känns oerhört skönt att faktiskt ha hämtat ALLT. 
 
Jag trivdes i Bygdsiljum, det vet ni allihop. Jag trivdes i min lägenhet, jag trivdes när jag jobbade som ICA-tant, jag trivdes när jag jobbade på Westmans ..... NÄSTAN hela tiden på Westmans. Inte i slutet. 
 
Efter att ha lastat grejerna i Bgm, så drog vi iväg till Åkullsjön för att gästa lillebror :) Han  bjöd på supergod lunch
 
En ny rubrik för ett inlägg formas i mitt huvud nu .... "Att byta liv"   Det inlägget kommer senare. 
 
Efter lunch hos lillebror, och lite prat, återvände jag och Hannah mot stan. Lämnade henne i Mjödvattnet och åkte hemåt själv. Ut med hundarna på promenad, sen har jag inte gjort så mycket. Jag ska inte göra så värstans mycket mer heller :)   
 
Till middag blir det återigen lammkotlett. Inte nödvändigtvis för att jag var sugen på kött, men jag var så sjukt sugen på vitlökscreme !!!!! Det jag har i kyl och frys är korv, rödspätta och lammkotlett. Då känns det som att lammkotlett passar bäst till vitlökscreme :) :) :) 
 
Det är bara afton än. Inte dags för middag på några timmar .... det hinner rinna mycket vatten under broarna tills ikväll .... Vi hörs nog senare :)
 
Goafton!

VÄRT !!!!!

Idag, efter morgonrundan, drog jag iväg in till stan med Kelly. Jag har umgåtts med Hannah under dagen, och jädrar så tiden går fort när man umgås :)  Men, så är dagen fylld med värda grejer åxå :)  Vår plan sprack, men det gör inget :)  Vi hade tänkt ta en långpromenad. Nu blev det så att efter att  ha ätit lunch tillsammans med Robban, så drog vi iväg på Solbacken och strosade på affärer istället :) Det var supersupermysigt, och verkligen VÄRT !!
 
Myrorna har flyttat upp till Solbacken, vi var in där och jag köpte lite nya gosedjur/leksaker till hundarna. Ps. Molly blev överlycklig :) :) :) 
 
 
Vi har nyss varit ute på aftonspinket, så nu ligger hundarna utspridda .... eller ja, kanske inte med sååå stor spridning. Molly, Kelly och Paddy ligger i soffan och tittar på mig och undrar när jag ska komma och sätta mig. Milo ligger i hallen på en fleecefilt som jag lagt där. 
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund innan det är dags att laga fredagsmiddag. Det blir lammkotlett med fetaostkräm med vitlök, och en sallad. Foto kommer senare :)
 
Ha en bra kväll så hörs vi innan läggdags :)
 
Jo just det. Om du försöker kommentera, men inte kan, så beror det på att du är blockerad från att kommentera. Inte för att jag inte kan ta andras åsikter, utan för att du kommenterat anonymt.   :)
 
Goafton och tjing så länge :)

Härliga Fredag!

 
I morse sov jag till kl 8, och det var ofantligt skönt!  Står och dricker kaffe nu .... hundarna ligger och låtsassover tror jag .... fniss .... för visst måste de vara vakna NU, klockan är ju 20 i 9 :)
 
Strax ska jag ta ut hundarna på morgonrundan, sedan åka in till stan och ta en promenad med Hannah. Jag tänkte ta Kelly med mig idag. 
 
 
 
Sedan när jag kommer hem igen, blir det städning :)  
 
Pratade nyss med lillebror. Han ringde på sin kafferast. Han är i Umeå och tar lastbilskort :)  Han sitter och skriver tester, och har sällan några fel. Fan .... han är nog smartare än jag, just på sånt där i alla fall .... fniss
 
Nä, nu måste jag nog tala om för hundarna att det är hög tid att kliva upp. En ny dag är här. En fredag :)  DEN ska vi göra till en BRA dag :)
 
Gomorron

Fredagkväll typ

Befinner mig, iförd min härliga morgonrock, i soffan med mina hundar :)   Har haft en superbra dag, både på jobbet och efteråt. När jag kom hem, tog jag ut hundarna på en runda, sen lastade jag in Paddy i bilen och åkte in till stan. Där hämtade jag upp en bunt med papper att dela ut på stan, ang Sigge, dvärgpudeln som varit borta sedan den 2:a Oktober. Han har setts till, så sent som häromdagen, så vi vet att han lever. Men .... man ska få tag på honom åxå. 
 
Paddy var stressad till en början. Det här med att befinna sig mitt i stan, är inte vad han är van. Han har trots allt befunnit sig i lilla Bygdsiljum den största delen av sitt liv, och att hamna på stan i Skellefteå, det är en helt annan grej. Han har varit trött sedan vi kom hem kan jag säga. 
 
Strax dags att krypa isäng .... ska ta ut hundarna på en promenad först bara. I morgon är jag ledig, och hade tänkt morgonträna med Hannah. Hade däremot inte bokat, och såg att det är fullbokat och 11 reserver. Nåja, jag och Hannah planerar att ta en promenad istället :)   sen tar jag Milo med mig hem, för han ska sova här tills på Söndag :)
 
Lördag är jag åxå ledig, då ska jag åka till Åkullsjön och hälsa på lillebror m. familj. De har ju flyttat från lägenheten i Robertsfors, till hus i Åkullsjön :)  Ska bli kul att se hur de bor :)
 
På Söndag jobbar jag, och på måndag är det Rättegång. 
 
Gokväll
 
 
 
 

Mittinovember

Det gick riktigt trögt att kliva upp idag. Har lite småbråttom nu faktiskt. Står och dricker kaffe, är inne på andra koppen, och måste svepa den lite snabbt, måste ju väcka hundarna och komma oss ut inom några minuter för att hinna den här knappa halvtimmesrundan innan det är dags att kamma till pannluggen och dra till jobbet. 
 
I morgon är jag ledig, men då ska jag upp ännu tidigare, fniss ..... då är det morgonträning med Hannah :)
 
Vet ni, mitt bästa köp hittills i år är min morgonrock :) :) :) 
 
Gomorron
 

Skapa Ditt Jag!

Jag har haft en alldeles underbar dag faktiskt! En superkul dag på ett otroligt stimulerande jobb följdes av en kanonhärlig lunch med Pernilla och Mattias. Vi åkte till Truckgatan och åt en alldeles förträfflig buffé. Otroligt god mat! Tre olika rätter, jag är helt imponerad! Om ni har möjlighet, åk dit och ät!!!!
 
Efter den lunchen, åkte jag hem och tog en fantastisk promenad med hundarna. Solen sken, det var hur härligt som helst! Efter en timmes promenad, stannade vi ute på gården en stund och lekte, och de fick springa runt och leta godis. 
 
Rörmokaren har varit här och kollat läget. Nu dröjer det inte alltför länge innan jag har min nya fina kran i köket :)
 
Hörrni, jag har tänkt på en sak. Många gånger hör man fraser som: "Hitta dig själv" , "Hitta Hem" osv. Såg nåt på facebook som jag verkligen skriver under på:
 
Som jag sagt så många gånger förut: Om jag Vill att människor ska uppfatta mig som Glad, Positiv, Ärlig, Generös ...... då måste jag åxå BETE mig så. Det handlar väl inte om att snurra runt och LETA sig själv, och hoppas hitta det man vill ska vara JAG, utan ..... det handlar väl om att SKAPA det JAG som jag vill vara! Det är JAG som gör mina val, det är JAG som fattar mina beslut. Det är JAG som formar mitt Jag. Det är inget som ligger färdigpaketerat på någon hylla i IKEAS sortiment, det är något jag formar hela tiden. 
 
Jag skapar mitt Jag, genom mina val och mina beslut. 
 
Så tror jag i alla fall :)
 
Nu ska jag skapa mig nåt att äta. Vad det blir, vet jag inte riktigt, ska kolla vad jag har hemma. Hoppas du fyllt din dag med nåt värt och tagit bra beslut :)
 
Goafton

Och det var morgon den tredje dagen

Jag öppnade balkongdörren lite extra mycket igårkväll. Det var nämligen lite för varmt förra natten, så jag tänkte se till att det inte skulle upprepas. Det gjorde det INTE :) :)   Det var faktiskt tufft att dra av sig täcket när alarmet ringde, snabbt på med tjocksockar, tights och morgonrock, för att snabbt som attan komma till balkongdörren och dra igen den. Hundarna har, i vanlig ordning, inte bråttom ur sängen överhuvudtaget :)
 
Ok. Här blev det ett hopp. Jag har druckit kaffe och varit ute med hundarna. Nu ska jag byta om och dra iväg på jobbet :)
 
Ha en bra dag, fyll den med nåt värt :)
 
Gomorron

Tisdag

Efter TRX-träning på morgonen tillsammans med Hannah, åkte jag iväg på jobbet. Jag älskar mitt jobb :)   Att kunna kombinera kontorsjobb/kundmöten/jobb i produktionen   är fantastiskt roligt!  
 
Efter jobbet blev det en härlig promenad med hunderna i solskenet. Nu känns det som att jag måste ta tag i någon form av aktivitet med dem. Funderar på att endera gå kurs med dem var för sig, eller på något annat sätt aktivera dem. Kanske gå med i någon klubb så att jag kan prova lite olika med dem. Ska kolla på det där. 
 
Kompis Eva ringde idag, så man fick skratta så tårarna rann igen. Tänk så härligt det är att verkligen få Skratta! Så himla underbart! :) 
 
Kvällen har spenderats i soffan tillsammans med hundarna. Till middag blev det ost/skinksallad. Hade egentligen tänkt göra omelett med skink/svampstuvning, men va fasen, då var äggen slut!  
 
Nåja, salladen var inte så dum den heller. 
 
Kvällen har varit lugn. Har myst med hundarna i soffan mest hela tiden. Pratat med lillebror i telefon en stund. TIll helgen ska jag åka och hälsa på, de har nämligen flyttat :)  Ska bli spännande att se hur de bor nu, i hus å allt :)  Kul att få träffa lille Kevin igen åxå :) :) 
 
Nä, tror att jag ska ta ut hundarna på en kvällsrunda nu, sen kryper jag isäng. I morgon efter jobbet, ska jag hämta ut mitt nya körkort. Det är på håret, mitt nuvarande går ut i morgon :)
 
Hoppas du haft en Bra dag, och att du lyckats fylla den med värda grejer :)
 
Gokväll
 

Redo

Klockan är 5.30 och jag har gjort mig redo för att åka iväg. Ska gå ut med hundarna på morgonrundan bara, sen drar jag till stan och hämtar upp Hannah, sen blir det TRX-träning på Friskvårdskompaniet. 
 
Ha en Bra dag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

En vanlig Måndagkväll.

Summerar Måndagen såhär innan läggdags. En superhärligt rolig dag på jobbet!   Min plan för dagen var egentligen att ta med Paddy in till stan för miljöträning, men det var så otroligt BRA VÄDER, så jag kände att jag ville ta en lite längre promenad med alla hundarna istället :)
 
Paddy fick faktiskt inte springa lös efter senaste rådjurs-jakten, så hann fick springa i flexikopplet. Det var inte det minsta synd om honom :)
 
Solen sken .... snö på backen ... helt underbart faktiskt ! 1.5 timmar var vi ute och traskade och rensade hjärnan. 
 
I morgon bitti ska jag och Hannah träna TRX kl 6.45, så det är nog bäst att ta ut hundarna och komma sig isäng. Vi får se vad vädret säger i morgon, och utifrån det bestämma vad som händer efter jobbet :)
 
Gokväll
 

Sovmorgon

Egentligen skulle ju jag och Hannah ha tränat i morse, men jag kände efter förra veckan, och helgen som gått, att jag behövde sovmorgon. Den där timmen mellan 5 och 6 kanske inte tillför så särskilt mycket i sömnväg, men jag valde det ändå. 
 
Vaknade iofs kl 4 och kom på att jag inte satte i laddaren i telefonen igårkväll. På med lampan, på med glasögonen, fippla med laddkabeln .... den har blivit glapp nämligen. Nåja, efter lite pillande och fixande, så drog laddaren igång. Av med glasögonen, av med lampan ...... sen somnade jag om :)   Var förvisso otroligt trött när alarmet skrek kl 6, men inte lika trött som hundarna i varje fall :)
 
De höll sig under täckte tills det var dags att gå ut där kring 6.45
 
Nu ska jag dra iväg på jobbet. Ha en Bra Måndag och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron

Åsikter, tankar, funderingar och sagda ord.

Söndag. Idag har jag jobbat några timmar, då jag kände att jag ville ställa upp för Pernilla och Mattias. De hade inte bett mig, de hade inte ens fört det på tal. Jag kände att jag VILLE. Så, därför jobbade jag några timmar idag, och tacksamheten i deras ord och ögon, finner nära nog inga gränser. Varsågod ungdomar!  Jag är HELT övertygad om att om människor ställde upp för varandra mer, utan krav på något i retur (nä, inte lön heller) så skulle samhället se bättre ut. Det finns  massor med människor som ideéllt ställer upp på diverse olika saker, jättejättekul !!! MER sånt!!!!
 
Känner jag Hat mot någon? 
- Nej. 
Vad än den eller de som kommenterar anonymt tror, så gör jag inte det. Jag vill ingen människa illa. Jag kan känna besvikelse och ledsenhet mot vissa människors agerande och uttalanden, men det där vet du anonym inget om, så att du vill framföra dina åsikter i ämnet, får inte så mycket tyngd.... inte för Mig i alla fall. Att uttala sig om saker man inte har en aning om, kan kännas bra, men ..... fyller ingen som helst uppgift. Så ser jag på saken. 
 
Jag har sagt det ett par gånger tidigare, tror jag ska säga det igen: 
 
Min blogg är inte tänkt som ett diskussionsforum. Visst, du är varmt välkommen att kommentera det jag skriver, jag tar till mig av dina åsikter och tyckanden, förutsatt att du inte skriver anonymt. Anonyma tyckanden är för mig helt ointressanta, och jag raderar dem direkt. Läser dem - visst, men lägger ingen vikt vid dem. Så är det bara. Du/Ni är välkomna att skriva och få publicerat, när ni mognat såpass att ni står för era åsikter. 
 
Nu till nåt helt annat. Herregud vad jag har skrattat idag!!!! Det var så himla kul så det går inte beskriva. Jag och Pernilla skrattade så tårarna rann!!!! Helt underbart att få skratta så mycket ! Vad vi skrattade åt?   hahahaha .... det går inte ens att återge :)
 
Efter att ha jobbat, åkte jag tvärt till Skelleftehamn för att hämta upp en grej åt lillebror, sen hem, ut med hundarna på en härlig promenad 
 
Sen var det bara att dyka ner till tvättstugan. Jag har världens finaste och bästa tvättstuga, har jag sagt det? :)
 
Jag har tvättat, torkat, manglat .... och nyss var jag ner och hämtade upp alltihop . Nöjd :)  
 
Till middag hade jag tänkt laga pulled pork, men de hade ingen pork på Konsum. Då ändrade jag inriktning och ska göra pizza istället. Fotar väl och lägger upp sen, som vanligt ... fniss
 
I morgon efter jobbet har jag stora planer. Skriver mer om dem sen ....   :)
 
Goaftonkväll typ :)

Anonym

som sagt .... anonyma kommentarer är Enbart patetiska . 

Get out of my life, och Tack för att du Finns!

Lördagkväll. Jag har haft en fantastisk dag! :)  Jag tycker om att dema. Jag tycker VERKLIGEN om att Dema :)
 
Idag har jag stått på Ica Kvantum och demat smörgåstårta. Jag skulle stå mellan 10 och 16, men dessvärre var alla smörgåstårtor sålda mitt på dagen, kring kl 13, så efter det så kunde jag BARA bjuda, hade inget att sälja. Strax efter kl 14 tog även bjudtårtorna slut, så då var det bara att packa ihop och åka hem. Tack till alla positiva kunder som kom förbi idag, det värmer i själen :)
 
Hörrni ..... jag har berättat förut om en människa som blockerat mig på facebook, som nu av någon anledning hävt denna blockering. Varför vet jag inte. Vet inte ens varför Hon blockerat mig. Men frågan är om jag inte föredrar att vara blockerad?  Lite: Get out of my life. Mår kanske bättre av att slippa se ?
 
Ringde min storebror ikväll. Tack för att Du finns!
 
Gokväll. 
 
 

20131109

God morgon!
 
Idag skulle farsan ha fyllt 73, men som ni vet, så stannade han på 51. Vi andra sprattlar vidare. 
 
Sovit som en stock, vaknat av alarmet, känner mig pigg och lätt i skallen :) :) :) Världens absolut bästa start på Dagen alltså :)
 
Hundarna ligger och trynar under täcket ännu, jag står och dricker kaffe .... tittar ut genom fönstret och känner en sån där .... Lycka! 
 
 
Det känns så himla Bra att jag mådde bra igår, och att jag mest troligt kommer att må bra idag åxå :)   Tänker på Pernilla och Mattias .... hoppas de orkar stå på benen. De jobbar ju extremt mycket, och de senaste dagarna har det varit från 6 på morgonen till kring halv 2 på natten. Eller, vilken tid de fick gå hem nu inatt, vet jag inte än. Det är enorma mängder tårtor och smörgåstårtor de fipplat med nu inför farsdag. 
 
Nä, bäst jag klär mig, väcker hundarna och går ut. Kl 10 ska jag vara igång på Kvantum. Ha en Bra dag allihop, Njut av den och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 
 

Nä, nu är det Banne mig HÖG tid!

Ja ... att knyta ihop den här dagen alltså :)
 
Jag har varit stadig som en fura idag :) Det har inte ens svajat :) :) :) ÅÅÅHHHHH !!!!!! Ni ANAR inte hur HÄRLIGT det känns att kunna gå en HEL DAG utan att känna sig ostadig, yr, svajig. Tänk om det vore så väl att jag kommit ur skovet för den här gången !!!!! Man kan faktiskt bli tårögd för mindre!
 
Nu ska jag krypa isäng, det här HÖG tid :)  I morgon är det demo på Kvantum. Välkomna dit! :)
 
Jo, det blir lite kort det här inlägget, men .... jag är lixom så glad så jag vet inte vad jag ska skriva :)  Var inne ett tag på att skriva ner några funderingar jag hade tidigare .... men de kändes så depressiva och ledsamma .... så jag skiter i det :) Det passar inte en dag som denna :) :) :) 
 
Hoppas du haft en BRA DAG, och att du Fyllt den med nåt värt :)
 
Gokväll!
 

Fredagmorgon.

La mig tidigt igår. Var ute med hundarna för kvällspink kl 21, var isäng 21.30 och somnade snabbt. Vaknade någon gång, gissningsvis tidig morgon, men kollade inte vad klockan var. Eftersom jag ställt klockan på 8, och jag förstod att den inte VAR 8 pga mörkret, så somnade jag om igen. 
 
Nu har jag varit ute med hundarna på morgonrundan, och står i kontoret och dricker kaffe. Idag ska jag dema smörgåstårta på Konsum här i Ursviken. 12-18 ska jag stå där, och jag HOPPAS vid gudarna att jag håller mig på benen och slipper yrsel.På Ett sätt känns det ju skönt att ha gångavstånd till Konsum, det är ju bara två hus bort, men ..... blir jag yr som igår, så hinner jag lix inte hem. Jag hann ju inte ens ut ur kontoret  Att bli liggande på golvet på jobbet är NOG jobbigt. Skulle jag bli liggande på golvet inne på Konsum ..... nej ... jag vill inte ens tänka tanken. 
 
Jag ska ta mig en dusch nu, så att jag kan ta en lite längre promenad innan det är dags att gå iväg och jobba. Det ska bli superskoj och spännande att dema smörgåstårta  :)   Vi får se hur det går :)
 
Ha en Bra dag hörrni, och egentligen behöver jag väl inte påminna, men gör det ändå:
 
Fyll dagen med nåt värt!
 
Gomorron

Round and round we go

Den här dagen blev inte som jag tänkt mig.  Klev upp kl 6 efter en natt i princip utan sömn. Varför jag inte kunnat sova, vet jag inte. Mådde dock bra när jag klev upp, tog en härlig morgonpromenad med hundarna. I detta Nu, är jag jätteglad att jag tog den något längre svängen. 
 
Kom på jobbet, allt kändes toppen. Hann jobba en kvart, då jädrar kom Meniére förbi. Låg på golvet under skrivbordet nån timme. Extrafolk är inkallade de här dagarna, då det är full huggning inför Farsdag. En av de inringda, dottern till de som drev stället förut, kan inte bara Kondis, utan även kontoret, så hon fick hoppa in istället för mig. Pernilla åkte iväg och köpte åksjuketabletter. Tack Gode Gud att det inte blev så illa som sist jag blev yr på jobbet, då låg jag ju på golvet och kräktes i 4 timmar, oförmögen att ens lyfta en hand själv. Den här gången stannade ögonen i skallen efter någon timme, såpass att jag kom mig upp på fötter så att Pernilla och Matte kunde skjutsa hem mig. Pernilla tog ut hundarna en sväng åxå. 
 
Jag har sovit i 4 timmar, varit nere med hundarna på gården, ätit lite spenatsoppa ..... Nu ska jag lägga mig igen.  
 
Hoppas och tror att jag mår bra i morgon. Det MÅSTE jag. 
 
 

Och det var vitt på taken....

Inatt har jag omedvetet varit rädd för att försova mig antar jag. Jag vaknade varje timme från kl 01. Jag var redan vaken när alarmet drog igång, och det må jag säga - med DEN volymen, ber jag alla mina grannar om ursäkt ifall de vaknade kl 5 igår, och svor åt mitt alarm i en timme. Hur i hela FRIDEN kunde jag sova mig igenom det??
 
Nåja, igår var igår, idag är idag :)
 
När jag slog upp ögonen anade jag att det snöat inatt. Även om det var mörkt ute, så fick jag en känsla av att taket på huset mittemot, var vitt. Härligt! Det går inte komma ifrån att det blir så  mycket ljusare när snön kommer. Visst, om det får vara så vackert i november som det var för två år sedan, då är det väl helt ok, men hittills har det ju regnat, och DET är inte trevligt. 
 
Igår var jag ju och hämtade upp hundmat på frysbilen. Fick då reflexvästar till hundarna :)
Måste sy in dem lite framtill bara, annars var de jättefina :) 
 
Gick morgonpromenad Före kaffet idag, då jag ville sätta i motorvärmaren så snabbt som möjligt. Står nu och dricker kaffe och ska snart kamma till mig inför dagens jobb. Tror jag ska värma lite spenatsoppa och äta till frukost. Åt det till lunch igår när jag varit ute med hundarna på prommis efter jobbet. 
 
Hörrni, ha en Bra onsdag, och fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
 
 
 

Skrikit i en hel timme!

Snopet kan man säga. Jag vaknade kring halv 4 av någon anledning. Skulle ju upp kl 5, så jag somnade om. Vaknade en gång till, kollade på klockan .... 06.00 ! Alarmet var på, men jag hörde det inte. Förvisso hade jag öronpropparna i, men alarmet, på högsta volym? Måste alltså ha legat med döv-örat uppåt. Förbannat åxå! Hann alltså inte åka och träna med Hannah och Pernilla. TRX-träning dessutom. 
 
Tur att jag inte sov ännu längre förstås, vill ju inte komma för sent på jobbet, eller behöva stressa ihjäl mig på morgonen. 
 
Idag ska jag möta upp frysbilen och hämta upp hundfoder, sen möta upp en av hundkursarna som inte kunde vara med på avslutningen. Vi skulle egentligen ha träffats igår, men det regnade rätt friskt, så vi tar det idag istället och hoppas att det inte regnar då :)
 
Nä, nu ska jag klä mig och ta en promenad med hundarna. Ska bara väcka dem först!
 
Hmm ... kan dock inte sluta tänka på att alarmet stått och skrikit i en hel timme utan att jag hört det. 
 
Gomorron
 

4/11 och tickande

Gårdagens avslutning på vardagslydnadskursen blev toppenbra, och alla verkade nöjda med kursen. Åtminstone om man läser utvärderingen :)   Jo, de berömde kursen även muntligt. Jätteroligt!
 
Vi gick en 45 minuters kvällspromenad igår jag och hundarna, och det kan jag säga. Gullefjun, aka pinkelink, han hade ingen lust att promenera alls. Klockan var strax efter 20 när vi gick, och han ville vända om och gå hem igen. Han var trött och ville sova. 
 
Ingen ska säga att jag SPRÄTTER upp ur sängen när alarmet ringer kl 5, men det GÅR. Lite motigt när man ska he benen över sängkanten .... sen är det värsta gjort :)  När man väl kommer ut med hundarna, så har man piggnat till redan när man är vid nästa port :)   Så , det här med att morgonträna, det är riktigt härligt har jag upptäckt :)
 
Efter core-passet, där även Pernilla var med .... ja, Hannah åxå, men vi följs alltid :)   ... så blev det en snabb dusch hemma hos Pernilla, innan det bar iväg till jobbet. En lugn dag var det, men då hann jag ju hjälpa till ute i Kondis åxå. 
 
När jag kom hem från jobbet, tog jag itu med att bära ner sommardäcken i förrådet. De har legat i bilen sedan jag (läs Hannah) skiftade till vinterdäck. Har även skjutsat runt transportburen nån vecka, som åxå hör hemma i förrådet. Känns skönt att äntligen fått tummen ur och bära ner alltihop :) Gu så lat man är ibland. Eller obeslutsam .... eller .... vad sitter det i? Jag menar, jag åker iväg och tränar .... betalar pengar för det. Men att ta det där gratis träningspasset att bära ner däcken till förrådet .... det bär emot. Man är bra märklig :)
 
Hundarna ligger och gnager märgben, jag har tagit upp fisk ur frysen som jag tänkte äta till middag. Nu ska jag ta det lite Keno en stund. 
 
Tjing så länge :)

Är det möjligt?

Söndag morgon. Trött nåt fruktansvärt. Somnade kring 23, vaknade 01 och hade ofantligt svårt att somna om. Kring 4 lyckades jag dock, men vaknade kl 5 igen. Klev upp, drack lite vatten, gick och la mig igen. Låg vaken till halv 7 ungefär, då somnade jag. Hade väckaren på 7, så då vaknade jag igen. Ställde om alarmet till kl 8 och hann nog somna om innan det startade. Så ....  uppladdningen inför dagen kunde ju ha verit lite bättre. Nu står jag och dricker kaffe, sen ska jag ut  med hundarna, kolla om värmen känns ok i lusthuset, jag satte på ett av elementena där när jag var ut med hundarna igårkväll.  Sen blir det att bre mackor och göra fruktsallad, koka te/kaffevatten och bära ner allt utom mackorna och fruktsalladen, gå på Konsum och köpa plastmuggar, sen iväg till rinken, där vi träffas. Jag pratar alltså om vardagslydnadskursen som jag avslutar idag. 
 
Jo, igår vet ni, då gick det så himla bra när jag tränade hundarna var för sig. Helt sjukt bra faktiskt :)  Alla var supertaggade på träning, till och med Paddy :)   Jag bestämde mig för att träna Molly att ta apportbocken. Nu var inte det så lätt, för hon vägrade släppa mig med blicken. Jag viftade, jag kastade, jag sparkade den ...  men hon tittade lyckligt upp på mig och vägrade titta åt något annat håll. Jag ändrade då planen och körde fritt följ och andra övningar istället, och det gick superbra :)   Paddy han var åxå hur fokuserad som helst. Så bra fritt följ har jag aldrig sett honom prestera förut.
 
En ny granne håller på att flytta in. Den lilla familjen med det skrikande barnet, som tidigare bodde i lägenheten under min, har flyttat, och in flyttar en pensionerad man med sin lilla foxterrier. De såg när jag tränade alla hundarna, och de var djupt imponerade. Det blev en hel del hundsnack med dem mellan varven. 
 
Foxterriern gillar inte att bli lämnad ensam fick jag erfara. Då ylar han. Hoppas att det beror på att han är alldeles nyinflyttad, och att han inte känner sig trygg i nya hemmet än. Då finns ju förhoppningen om att det försvinner när de hunnit bo in sig. 
 
Nä, nu måste jag nog göra den här kafferasten lite rumphuggen, för tiden går och jag har inte tid att stå och söla. Bara att  veva igång, hur motigt det än känns just nu. Man brukar ju piggna till direkt man kommer ut. 
 
Gomorron

Ljus

Ikväll har jag tänt var sitt ljus för Mamma, Pappa, Mormor, Morfar, Farfar, Ingifta moster Siv, morbror Signar, Ingifta moster Viola, Ingifte morbror Erland, Min kompis Annicas mamma och hennes pappa, Ziggy, Dessutom har jag tänt ett gemensamt ljus för alla andra som gått bort, som jag på något sätt visste vilka de var, utan att de var släkt eller vänner. En del av dem VAR helgon, en del inte, men ALLAS liv är något värt, och ALLAS liv är värda ett ljus. 13 ljus är tända. Exakt 13 ljus. En del kvällar är det 9 ljus, en del kvällar 14 ..... men just ikväll är det 13. 
 
Det finns mycket jag skulle kunna skriva om den här dagen, men jag spar det tills i morgon. Ikväll får det handla om de här ljusen, och dess innebörd. Alla Helgons Dag. En hyllning och tanke till de nära som inte längre finns. 
 
Tänk .... vissa försvinner utan att vi får en förvarning ..... vissa hinner vi faktiskt ta farväl av. Mamma och Pappa hann jag ta förväl av, vid deras dödsbädd. morbror Signar hann jag på sätt och vis ta förväl av, då jag skrev en dikt åt honom, som ju faktiskt handlade om att han skulle gå bort .... och han ville att jag skulle läsa den vid hans begravning. Det gjorde jag. Mormor och morfar var mer .... att det var väntat. De var gamla, men jag tog lixom aldrig farväl av dem. Farfar .... jag hann åtminstone säga: jag älskar dig. Det tänker jag på då och då, att jag SA det, inte bara tänkte.  Annicas mamma, tog jag farväl av. Träffade henne strax innan hon dog. Jag höll hennes hand och lovade henne att ta hand om Annica. Det kommer jag åxå att göra. Ziggy .... hann jag ta farväl av. Han dog i mina armar. 
 
Sätter mig i soffan och tittar på ljusen som fladdrar svagt. Tänker på Er, som jag tänt ljusen för. 
 
Tidig Gokväll. 
 
 

Alla Helgons Dag.

 
 
Om jag klev upp tidigt igår, så låg jag desto längre idag :)  Vaknade kl 7, men tryckte in öronpropparna längre i skallen, och drog täcket närmare, sen somnade jag om och vaknade strax efter halv 9. Låg kvar till 9, då jag masade mig upp och stängde balkongdörren. Det har regnat inatt, hade börjat redan igårkväll när vi var ute på kvällspinket. Tänkte det var lika bra ta morgonrundan direkt, medans det åtminstone är uppehåll, man vet ju aldrig. Jag brukar ju ha Tur som en Tok, men den turen kan ju hux flux ta slut :)
 
Det var riktigt skönt ute, ingen blåst, 3 plusgrader. Var ute en halvtimme, och nu har perkon precis puttrat klart. Idag ska jag gå igenom avslutningen på andra hundkursgruppen, som jag ska hålla i morgon. Jag har bokat lusthuset, där jag ska bjuda på fika efter första halvlek. Ja alltså, vi ska träna en timme ungefär, sedan ska vi fika och ha utvärdering av kursen, sen kör vi en timme till. 
 
 
I afton kommer Milo och ska sova över :)  Tror att jag ska börja kalla honom pinkelink igen! Upptäckte när jag hade skjutsat hem honom i förrgår, att han småpinkat både här och där. Tur att du är så gullig, lille pinkelink, tur åxå att du är så nedra liten, att även om du lyfter på benet, så kommer inte pinket högre upp än golvlisten. 
 
 
 
Idag har jag även tänkt träna hundarna var för sig. Jag har tänkt lära Kelly att backa slalom :)   Jag tror att jag ska lägga ner lite krut på att lära Molly hålla upp huvudet och titta i färdriktning. Hon vill ju helst gå med nosen i backen och leta mat och hål.Till Paddy Cool ska jag nog lägga ett spår. Tänkte lägga med ett älg-märgben. 
 
Å helvete ..... jag höll precis på att skita på mig! Grannen drog igång en slagborrmaskin !!!!!  Jag ber uppriktigt om ursäkt i efterskott när jag tänker på hur mycket jag borrade där ett tag !!!!!
 
Tillbaka till hundträning. Jo, jag knyter fast älgmärgbenet i ett snöre, och går en sväng helt enkelt. 
 
Men herregud, klockan är redan 10.17   Nu måste jag helt enkelt spinna igång!
 
Gomorron!
 
 

Bena ba flätte unna!

Klev upp kl 5 i morse, trots att jag är ledig idag :)  morgonträning med Hannah stod på schemat. På morgonpromenaden fick jag smärtsamt inse att det var svinhalkigt. Slirade helt enkelt omkull och slog armbågen. Den armbågen plågade mig senare, när det på coren, finns övningar som tex plankan på underarmarna. Tur i oturen att det var vänster armbåge. Det är ju lixom lika bra att få alla skador på samma arm, den andra armen och handen är ju fullt funktionsduglig :)
 
Efter träningen bar det iväg hem till Hannah för dusch och frukost. Hade ju även bestämt att gå på Trafikverket och ta det där nedra fotot som ska till det nya körkortet. Smink fixade Hannah, håret försökte jag fixa i en någorlunda bra frisyr. Man vill ju inte se ut som en glosögd terrorist på körkortet, så det lades ner lite möda. 
 
Kom till Trafikverket strax efter 9. Bara för att mötas av en skylt på dörren att det är stängt på fredagar. Ok.   Promenerade från Friskvårdshuset där jag parkerat,  ner på stan, för att gå på Newens. Bara för att mötas av en skylt på dörren att de öppnar kl 10. Klockan var då 25 över 9 och jag frös. Jag var INTE klädd för att vara ute i nån vidare kyla. Promenerade tillbaka till bilen, funderade om jag skulle åka upp till Hannah en sväng till, men det var sådär misslagomt lite tid ..... så jag körde ner på CK-parkeringen och satt i bilen till kl 10. Då var jag både frusen och lite less. 
 
In på Newens, det gick snabbt. Fotograferingen alltså. 
- Det tar en kvart, tjugo minuter, sa han, du hinner ett litet varv på stan
 
Vad han INTE vet, är att jag hinner hela stan på 5 minuter. Nåja. Jag gick in på Åhlens och köpte mig ett par varmare strumpbyxor. Kände att jag behövde det :)
 
Hämtade ut korten, åkte hem, tog en långpromenad med hundarna i helt underbart väder! Hem, lämna hundarna, iväg till Skelleftehamn för att hämta ut paketet med den nya kökskranen jag beställt, hem,  städa. Dammsuga, dammtorka, torka golven och städa toan. Det tar 20 minuter :)  
 
Jag har hunnit massor och klockan är bara 14.  Känner mig riktigt bra i skallen åxå  :) :) :)  Första dagen på länge känns det som.  
 
Nu blir det mys med hundarna och en kopp kaffe tror jag. 
 
Goddagens :)
 
 

RSS 2.0